Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.878/C din 6 iulie 2017  privind aprobarea tarifelor pentru eliberarea de către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului  şi oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale de copii ale Buletinului procedurilor  de insolvenţă, copii certificate ale actelor de procedură publicate, pentru furnizarea de informaţii din Buletinul procedurilor de insolvenţă    Twitter Facebook

 ORDIN nr. 1.878/C din 6 iulie 2017 privind aprobarea tarifelor pentru eliberarea de către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale de copii ale Buletinului procedurilor de insolvenţă, copii certificate ale actelor de procedură publicate, pentru furnizarea de informaţii din Buletinul procedurilor de insolvenţă

EMITENT: Ministerul Justiţiei
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 560 din 14 iulie 2017

    Având în vedere prevederile art. 3 pct. 1 şi art. 92 alin. (5) din Legea nr. 151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice şi ale art. 5 pct. 6 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare,
    potrivit art. II din Legea nr. 149/2004 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 64/1995 privind procedura reorganizării judiciare şi a falimentului, precum şi a altor acte normative cu incidenţă asupra acestei proceduri,
    în temeiul art. 45 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 419/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, al art. 12 alin. (4) şi art. 15 din Hotărârea Guvernului nr. 460/2005 privind conţinutul, etapele, condiţiile de finanţare, publicare şi distribuire a Buletinului procedurilor de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 13 şi 36 din Hotărârea Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul justiţiei emite următorul ordin:
    ART. 1
    Se aprobă tariful pentru eliberarea de către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale de copii ale Buletinului procedurilor de insolvenţă, inclusiv de copii ale Secţiunii „Debitori - persoane fizice cu obligaţii ce nu decurg din exploatarea unei întreprinderi“ din cadrul Buletinului procedurilor de insolvenţă, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. 2
    Se aprobă tariful pentru eliberarea de către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale de copii certificate ale actelor de procedură publicate în Buletinul procedurilor de insolvenţă, inclusiv de copii certificate ale actelor de procedură publicate în Secţiunea „Debitori - persoane fizice cu obligaţii ce nu decurg din exploatarea unei întreprinderi“ din cadrul Buletinului procedurilor de insolvenţă, prevăzut în anexă.

    ART. 3
    Se aprobă tariful pentru furnizarea de către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale de informaţii din Buletinul procedurilor de insolvenţă, inclusiv de informaţii din Secţiunea „Debitori - persoane fizice cu obligaţii ce nu decurg din exploatarea unei întreprinderi“ din cadrul Buletinului procedurilor de insolvenţă, prevăzut în anexă.

    ART. 4
    Tarifele prevăzute la art. 1-3 se actualizează anual cu rata inflaţiei.

    ART. 5
    (1) Informaţiile şi documentele prevăzute la art. 1-3 sunt eliberate cu titlu gratuit autorităţilor şi instituţiilor publice - cu excepţia celor finanţate integral din venituri proprii -, instanţelor judecătoreşti şi parchetelor de pe lângă acestea, misiunilor diplomatice acreditate, precum şi altor persoane juridice prevăzute de lege.
    (2) Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale eliberează jurnaliştilor şi reprezentanţilor mijloacelor de informare în masă, cu titlu gratuit, exclusiv în scopul informării opiniei publice, informaţii punctuale înregistrate în Buletinul procedurilor de insolvenţă.
    (3) Informaţiile eliberate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale se furnizează în limba română.

    ART. 6
    (1) Tariful se poate achita în numerar, prin virament bancar în conturile deschise la Trezoreria Statului şi online, prin portalul de servicii al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, precum şi prin intermediul Sistemului naţional electronic de plată online a taxelor şi impozitelor utilizând cardul bancar.
    (2) În cazul în care se achită o sumă în plus faţă de suma stabilită prin prezentul ordin, tariful se va restitui potrivit dispoziţiilor Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 7
    Tarifele prevăzute în anexă se aplică în termen de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a prezentului ordin, dată de la care se abrogă prevederile Ordinului ministrului justiţiei nr. 521/C/2007 privind aprobarea tarifelor pentru eliberarea de copii de pe Buletinul procedurilor de insolvenţă, copii certificate de pe actele de procedură publicate şi furnizare de informaţii din Buletinul procedurilor de insolvenţă, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 141 din 27 februarie 2007, iar pentru procedura insolvenţei persoanelor fizice tariful se aplică de la data intrării în vigoare a Legii nr. 151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, cu modificările ulterioare.

    ART. 8
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.                    p. Ministrul justiţiei,
                    Sofia Mariana Moţ,
                    secretar de stat

    Bucureşti, 6 iulie 2017.
    Nr. 1.878/C.
    ANEXĂ
    TARIFELE
    pentru eliberarea de către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale de copii ale Buletinului procedurilor de insolvenţă, copii certificate ale actelor de procedură publicate, pentru furnizarea de informaţii din Buletinul procedurilor de insolvenţă

    
    ────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
    Nr. Tarif
    crt. Denumirea operaţiunii - lei -
    ────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
    1. Cerere eliberare informaţii - denumire, formă juridică, cod de identificare
       fiscală, număr de înregistrare, registrul în care este înregistrată persoana
       juridică, date de identificare a debitorului persoană fizică: nume, prenume,
       domiciliu, date de identificare a administratorului judiciar/lichidatorului
       judiciar: denumire, formă juridică, cod de identificare fiscală, numărul
       matricol din Tabloul practicienilor în insolvenţă; date de identificare a
       administratorului procedurii/lichidatorului: denumire, cod de identificare
       fiscală, domiciliu/sediul social, număr de înscriere în Lista
       administratorilor procedurii şi lichidatorilor pentru procedura insolvenţei
       persoanelor fizice; alte informaţii: număr şi an dosar, comisia de
       insolvenţă/instanţa judecătorească, tip procedură de insolvenţă, termene de
       judecată, numerele de buletin în care sunt publicate acte de procedură,
       actele de procedură publicate, date de identificare a creditorilor, alte
       informaţii 3 lei/debitor
    ────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
    2. Cerere eliberare certificat constatator - dacă un act de procedură este sau
       nu este înregistrat şi publicat în Buletinul procedurilor de insolvenţă/raport
       istoric despre un debitor (de la deschiderea procedurii de insolvenţă până la
       data solicitării raportului sau pe anumite perioade) 30 lei
    ────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
    3. Cerere eliberare date statistice şi informaţii pentru serii de debitori
       grupate în funcţie de un criteriu*) 3 lei/criteriu/debitor
    ────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
    4. Cerere copii certificate de pe actele de procedură publicate 4 + 0,2 lei/pagină
                                                                                              certificată
    ────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
    5. Cerere copii de pe Buletinul procedurilor de insolvenţă 0,2 lei/pagină copie
    ────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


──────────
    *) Pentru seriile de debitori grupate în funcţie de un criteriu se vor furniza informaţii privind identificarea debitorului (denumire, număr de înregistrare din registrul în care este înmatriculat/înregistrat, cod unic de înregistrare fiscală, sediul social pentru debitorul persoană juridică, nume, prenume şi judeţ/localitate în care este stabilit domiciliul pentru debitorul persoană fizică) şi informaţia utilizată drept criteriu de selecţie:
    - între 11-100 de debitori/creditori: 30%;
    – între 101-1.000 de debitori/creditori: 60%;
    – peste 1.000 de debitori/creditori: 80%.

──────────
    ----


Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Tags: Monitorul Oficial, Acte Monitorul Oficial, Ordin, Alte Institutii,  ORDIN nr. 1.878/C din 6 iulie 2017

ComentariiNume
Email
Comentariu

Maximum 3000 caractere.
Cod securitate:
Cod de securitate
Fii primul care comenteaza.
Cautare document
Club Legislatia Muncii
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5
 

Atentie, Juristi!

Litigiile de munca: legislatie comentata si exemple practice

Conflictele de munca pot fi solutionate!

Cititi intreaga legislatie cu privire la neintelegerile si conflictele de munca!

Descarcati GRATUIT Raportul Special "Litigiile de munca: legislatie comentata si exemple practice"


Da, vreau sa primesc newsletterul zilnic cu stiri, noutati, articole, dezbateri pe teme juridice