Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.867 din 16 iulie 2010  pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991  privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, aprobate prin Ordinul ministrului dezvoltarii regionale si locuintei nr. 839/2009     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.867 din 16 iulie 2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, aprobate prin Ordinul ministrului dezvoltarii regionale si locuintei nr. 839/2009

EMITENT: MINISTERUL DEZVOLTARII REGIONALE SI TURISMULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 534 din 30 iulie 2010
ORDIN nr. 1.867 din 16 iulie 2010
pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a <>Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executãrii lucrãrilor de construcţii, aprobate prin <>Ordinul ministrului dezvoltãrii regionale şi locuinţei nr. 839/2009
EMITENT: MINISTERUL DEZVOLTÃRII REGIONALE ŞI TURISMULUI
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 534 din 30 iulie 2010


În conformitate cu prevederile <>Legii nr. 261/2009 pentru aprobarea <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 214/2008 pentru modificarea şi completarea <>Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executãrii lucrãrilor de construcţii,
având în vedere prevederile Metodologiei de aplicare a evaluãrii impactului asupra mediului pentru proiecte publice şi private, aprobate prin Ordinul ministrului mediului şi pãdurilor, al ministrului agriculturii şi dezvoltãrii rurale, al ministrului administraţiei şi internelor şi al ministrului dezvoltãrii regionale şi turismului <>nr. 135 /<>84 /<>76 /<>1.284/2010 ,
în temeiul prevederilor <>art. 13 alin. (6) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.631/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Turismului, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul dezvoltãrii regionale şi turismului emite prezentul ordin.

ART. I
Normele metodologice de aplicare a <>Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executãrii lucrãrilor de construcţii, aprobate prin <>Ordinul ministrului dezvoltãrii regionale şi locuinţei nr. 839/2009 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 797 şi 797 bis din 23 noiembrie 2009, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 8, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Pentru lucrãrile la construcţii amplasate în zone de protecţie a monumentelor şi în zone construite protejate ori la construcţii cu valoare arhitecturalã sau istoricã deosebitã, prevãzute la art. 3 alin. (1) lit. b) din Lege, autoritãţile prevãzute la art. 4 alin. (1) lit. c) pct. 2 şi lit. e) pct. 2 din Lege vor emite autorizaţiile de construire/desfiinţare numai pentru zonele de protecţie a monumentelor şi zonele construite protejate, delimitate/definite prin documentaţii de urbanism legal aprobate."
2. La articolul 8 alineatul (4), litera a) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"a) autoritãţile administraţiei publice centrale competente în domeniile din care fac parte lucrãrile de construcţii supuse autorizãrii în temeiul dispoziţiilor art. 4 alin. (5) din Lege, care sunt amplasate, dupã caz, în marea teritorialã, zona contiguã sau zona economicã exclusivã a Mãrii Negre, astfel:
- pentru lucrãrile de foraje şi prospecţiuni submarine, de cãtre autoritatea administraţiei publice centrale competentã în domeniul resurselor minerale;
- pentru lucrãrile de construire a reţelelor submarine de transport energetic, de cãtre autoritatea administraţiei publice centrale competentã în domeniul energetic;
- pentru lucrãrile de construire a reţelelor submarine de comunicaţii, de cãtre autoritatea administraţiei publice centrale competentã în domeniul comunicaţiilor;".
3. La articolul 8, dupã alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu urmãtorul cuprins:
"(5) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), la emiterea autorizaţiei de construire/desfiinţare pentru lucrãri de amenajãri/reabilitãri interioare, care nu aduc modificãri ale faţadelor clãdirilor, nu este necesarã existenţa unei documentaţii de urbanism legal aprobate."
4. La articolul 9, alineatele (1) şi (2) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"(1) În conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. a) pct. 1 şi lit. c) pct. 1 din Lege, autorizaţia de construire pentru lucrãrile care urmeazã sã se execute pe terenuri care depãşesc limita unei unitãţi administrativ-teritoriale/unui sector al municipiului Bucureşti se emite de cãtre preşedintele consiliului judeţean/primarul general al municipiului Bucureşti, cu avizul primarilor/primarilor de sector.
(2) În sensul prevederilor alin. (1), prin lucrãri care se executã pe terenuri care depãşesc limita unei unitãţi administrativ-teritoriale/ unui sector al municipiului Bucureşti se înţelege lucrãrile al cãror amplasament traverseazã limita a douã sau mai multe unitãţi administrativ-teritoriale/sectoare ale municipiului Bucureşti, cum sunt, spre exemplu, dar fãrã a se limita la acestea: reţele de transport al energiei electrice, alimentãri cu apã, reţele de transport al gazelor naturale, infrastructurã feroviarã şi rutierã, parcuri industriale, eoliene şi altele de aceastã naturã."
5. Articolul 22 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"ARTICOLUL 22
Avizul primarului
(1) În situaţia în care emiterea certificatului de urbanism şi a autorizaţiei de construire/desfiinţare este de competenţa preşedintelui consiliului judeţean/primarului general al municipiului Bucureşti, este necesar avizul favorabil al primarului unitãţii administrativ-teritoriale/sectorului municipiului Bucureşti, pe al cãrei/cãrui teritoriu este situat imobilul în cauzã, în care vor fi menţionate elementele caracteristice ale regimului juridic, economic şi tehnic ale imobilului - teren şi/sau construcţii -, rezultate din documentaţiile de urbanism şi amenajarea teritoriului aprobate, precum şi din hotãrârile consiliului local.
(2) În aplicarea prevederilor alin. (1), arhitectul-şef al judeţului/municipiului Bucureşti are obligaţia de a solicita avizul primarului/primarului de sector în termen de 3 zile de la data înregistrãrii cererii, utilizând formularul-model F.2 "Cerere pentru emiterea avizului primarului".
(3) Avizul primarului se emite şi este valabil:
a) numai pentru emiterea certificatului de urbanism, dacã scopul declarat de solicitant este pentru cererile în justiţie şi operaţiunile juridice prevãzute la art. 6 alin. (6) din Lege;
b) atât pentru emiterea certificatului de urbanism, cât şi pentru emiterea autorizaţiei de construire/desfiinţare, dacã scopul declarat de solicitant este pentru executarea de lucrãri de construcţii ori pentru adjudecarea prin licitaţie a proiectãrii lucrãrilor publice.
(4) Primarul are obligaţia de a emite avizul în termen de 5 zile de la primirea solicitãrii, utilizând formularul-model F.3 "Avizul primarului"."
6. La articolul 26, dupã alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (5^1), cu urmãtorul cuprins:
"(5^1) Pentru investiţiile care trebuie supuse procedurii de evaluare a impactului asupra mediului şi/sau procedurii de evaluare adecvate, evaluarea impactului acestora asupra mediului nu mai poate fi efectuatã dupã începerea executãrii lucrãrilor de construcţii ori dupã realizarea investiţiei."
7. La articolul 42, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu urmãtorul cuprins:
"(2^1) În aplicarea prevederilor art. 4 alin. (1) lit. c) pct. 3 din Lege, branşamentele şi racordurile aferente reţelelor edilitare se autorizeazã de cãtre primarul general al municipiului Bucureşti, în situaţia în care acestea sunt incluse în documentaţia tehnicã pentru autorizarea executãrii lucrãrilor de modernizãri, reabilitãri, extinderi de reţele edilitare municipale."
8. La anexa nr. 1, formularul-model F.2 "Cerere pentru emiterea avizului primarului" se modificã şi se înlocuieşte cu formularul-model F.2 "Cerere pentru emiterea avizului primarului", prevãzut în anexa nr. 1 la prezentul ordin, iar formularul-model F.3 "Avizul primarului" se modificã şi se înlocuieşte cu formularul-model F.3 "Avizul primarului", prevãzut în anexa nr. 2 la prezentul ordin.
9. La anexa nr. 1, la formularul-model F6 "Certificat de urbanism", litera f) a punctului 5 se eliminã.
ART. II
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. III
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

p. Ministrul dezvoltãrii regionale şi turismului,
Gheorghe Nastasia,
secretar general

Bucureşti, 16 iulie 2010.
Nr. 1.867.


ANEXA 1



F.2
__________________________________________________________________________


ROMÂNIA
.............................*)
Arhitect-şef
Nr. ...... din ..........

Doamnei/Domnului
PRIMAR**) .............................

Având în vedere Cererea nr. ........ din ............. pentru emiterea
certificatului de urbanism şi a autorizaţiei de construire/desfiinţare,
înaintatã de *1) ........................., cu domiciliul *2) /sediul în
judeţul ..................., municipiul/oraşul/comuna ..................,
satul ....................., sectorul ....., cod poştal ..............,
str. ................. nr. ...., bl. ...., sc. ..., et. ...., ap. ....,
telefon/fax ....................., e-mail ................., înregistratã
la nr. ............ din ............ 20....,
pentru imobilul - teren şi/sau construcţii -, situat în judeţul
........................., municipiul/oraşul/comuna .......................,
satul ....................., sectorul ......, cod poştal ...............,
str. ................... nr. ......, bl. ....., sc. ...., et. ...., ap. .....,
sau identificat prin *3) ....................................................
.....................................................,
în scopul *4) ............................................................
................................................
În conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. ....***) din Legea
nr. 50/1991 privind autorizarea executãrii lucrãrilor de construcţii,
republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, vã rugãm sã ne
comunicaţi avizul dvs. în termen de 5 zile de la data înregistrãrii prezentei.
Anexãm *3) ...............................................................
..........................................................................
..........................................................................
........................................................................ .

Arhitect-şef,
...............................
(numele, prenumele şi semnãtura)
L.S.



----------
*1) Numele şi prenumele solicitantului.
*2) Adresa solicitantului.
*3) Date de identificare a imobilului - teren şi/sau construcţii.
*4) Scopul emiterii certificatului de urbanism conform precizãrii solicitantului formulate în cerere.

*) Se completeazã, dupã caz: Consiliul Judeţean ................ sau Primãria Municipiului Bucureşti.
**) Se completeazã, dupã caz:
- al municipiului ................................
- al oraşului ....................................
- al comunei ....................................
- al sectorului ... al municipiului Bucureşti.
***) Se înscrie lit. "a)", dacã adresa este emisã de arhitectul-şef al judeţului, respectiv lit. "c)", dacã adresa este emisã de arhitectul-şef al municipiului Bucureşti.


ANEXA 2



F.3
__________________________________________________________________________


ROMÂNIA
Judeţul ..............................
Primãria Municipiului/Oraşului/Comunei/Sectorului ........................
(autoritatea administraţiei publice emitente)

Primar
Nr. ...... din ..........

Cãtre
.......................*)

Urmare adresei dvs. nr. ....... din .........., referitoare la Cererea
nr. ........ din ........... pentru eliberarea certificatului de urbanism,
înaintatã de *1) ................................., cu domiciliul*2) /sediul în
judeţul ......................, municipiul/oraşul/comuna .....................,
satul ................, sectorul ........, cod poştal..................., str.
........................ nr. ...., bl. ...., sc. ..., et. ...., ap. .....,
telefon/fax ................., e-mail ..............,
pentru imobilul - teren şi/sau construcţii -, situat în judeţul ..........
....................., municipiul/oraşul/comuna ......................, satul
............................., sectorul ...., cod poştal ............, str.
......................... nr. ...., bl. ...., sc. ..., et. ...., ap. ...., sau
identificat prin *3) ..........................................................
................................
în scopul *4) .............................................................
........................................................ .
În urma analizãrii documentaţiei transmise şi a verificãrii datelor
existente, se emite urmãtorul

AVIZ *5)

...........................................................................
...........................................................................

Prezentul aviz este valabil şi pentru emiterea autorizaţiei de construire/
desfiinţare.

Primar, Secretar
.............................. .......................
(numele, prenumele şi semnãtura) (numele, prenumele şi semnãtura)
L.S.
Arhitect-şef**)
........................
(numele, prenumele şi semnãtura)



---------
*1) Numele şi prenumele solicitantului.
*2) Adresa solicitantului.
*3) Date de identificare a imobilului.
*4) Scopul emiterii certificatului de urbanism conform precizãrii solicitantului formulate în cerere.
*5) Se vor preciza elementele privind regimul juridic, economic şi tehnic ale imobilului - teren şi/sau construcţii, rezultate din documentaţiile de urbanism şi de amenajare a teritoriului aprobate, precum şi din hotãrârile consiliului local.

*) Se va înscrie "Preşedintele Consiliului Judeţean ................." sau "Primarul general al municipiului Bucureşti", dupã caz.
**) Se va semna de arhitectul-şef sau pentru arhitectul-şef de persoana cu responsabilitate în domeniul amenajãrii teritoriului şi urbanismului, specificându-se funcţia şi titlul profesional, dupã caz.


----------



Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016