Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.850 din 18 aprilie 2018  pentru modificarea şi completarea Procedurii de punere în aplicare a titlurilor executorii în baza cărora se solicită înfiinţarea popririi conturilor autorităţilor şi instituţiilor publice deschise la nivelul unităţilor Trezoreriei Statului, aprobată prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2.336/2011     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 1.850 din 18 aprilie 2018 pentru modificarea şi completarea Procedurii de punere în aplicare a titlurilor executorii în baza cărora se solicită înfiinţarea popririi conturilor autorităţilor şi instituţiilor publice deschise la nivelul unităţilor Trezoreriei Statului, aprobată prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2.336/2011

EMITENT: Ministerul Finanţelor Publice
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 382 din 4 mai 2018
    În temeiul art. 10 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul finanţelor publice emite următorul ordin:
    ART. I
    Procedura de punere în aplicare a titlurilor executorii în baza cărora se solicită înfiinţarea popririi conturilor autorităţilor şi instituţiilor publice deschise la nivelul unităţilor Trezoreriei Statului, aprobată prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2.336/2011, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 523 din 25 iulie 2011, cu completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 2, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 2
    (1) Cel târziu în prima zi lucrătoare de la data primirii de la executorul judecătoresc sau de la organul fiscal competent în executarea silită a adresei de înfiinţare a popririi asupra conturilor unei instituţii ori autorităţi publice, în care este menţionat titlul executoriu în temeiul căruia s-a înfiinţat poprirea, însoţită de încheierea de încuviinţare a executării sau un certificat privind soluţia pronunţată în dosar, unitatea teritorială a Trezoreriei Statului va înştiinţa în scris instituţia sau autoritatea publică cu privire la data primirii adresei de înfiinţare a popririi şi suma pentru care se dispune poprirea. La adresa care se transmite instituţiei sau autorităţii publice se anexează situaţia disponibilităţilor de fonduri/creditelor bugetare deschise şi neutilizate, după caz, prevăzută în anexa nr. 1, existente la data primirii adresei de înfiinţare a popririi."

    2. La articolul 3, alineatele (1) şi (2) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 3
    (1) Cel târziu în prima zi lucrătoare de la primirea adresei de înştiinţare însoţite de situaţia prevăzută în anexa nr. 1, instituţia sau autoritatea publică, indiferent de modalitatea de organizare şi finanţare, are obligaţia de a comunica în scris unităţii teritoriale a Trezoreriei Statului informaţii în legătură cu sumele existente în conturi la data primirii adresei de înfiinţare a popririi, care se indisponibilizează, completând în acest scop formularul prevăzut în anexa nr. 2 cu sumele care se indisponibilizează pe capitole de cheltuieli bugetare şi pe titluri de cheltuieli bugetare la care există disponibilităţi de credite bugetare deschise şi neutilizate sau cu sumele existente în conturile de disponibilităţi, după caz.
    (2) Sumele care fac obiectul indisponibilizării vor fi stabilite de instituţiile şi autorităţile publice ţinând cont de prevederile art. 1 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 22/2002, aprobată cu completări prin Legea nr. 288/2002, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi de categoriile de sume care nu sunt supuse executării silite prevăzute la art. 1 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 22/2002, aprobată cu completări prin Legea nr. 288/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 781 alin. (5) din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, republicată, cu modificările ulterioare."

    3. La articolul 3, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu următorul cuprins:
    "(4) Debitorul, autoritate sau instituţie publică, deţine întreaga responsabilitate pentru corectitudinea datelor completate în formularul prevăzut în anexa nr. 2."

    4. La articolul 4, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(4) În cazul în care instituţia publică sau autoritatea publică nu transmite situaţia prevăzută în anexa nr. 2 în cadrul perioadei de indisponibilizare de 5 zile de la data primirii la Trezoreria Statului a adresei de înfiinţare a popririi, unitatea Trezoreriei Statului va vira în conturile indicate de executorul judecătoresc sau de organul fiscal competent în executarea silită sumele care au fost indisponibilizate potrivit alin. (1)."

    5. Articolul 7 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 7
    (1) Sumele care se indisponibilizează se transferă de unităţile Trezoreriei Statului, din conturile de credite bugetare deschise sau din conturile de disponibilităţi, după caz, de la care s-a efectuat indisponibilizarea, în conturi analitice distincte ale conturilor de credite bugetare deschise indisponibilizate sau ale conturilor de disponibilităţi indisponibilizate, potrivit procedurilor interne ale Trezoreriei Statului.
    (2) Transferul sumelor în conturile indicate de organul de executare se efectuează din conturile de cheltuieli bugetare corespunzătoare subdiviziunilor bugetare de la care s-a efectuat transferul creditelor bugetare deschise sau din conturile analitice de disponibilităţi în care s-a efectuat indisponibilizarea, după caz.
    (3) În scopul transferului sumelor în conturile indicate de organul de executare, sumele indisponibilizate în conturile de credite bugetare deschise indisponibilizate vor fi repuse de unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului, la data efectuării plăţii şi în limita sumei de plată, în conturile de credite bugetare deschise de la care a fost efectuată indisponibilizarea acestora."

    6. Articolul 8 se abrogă.
    7. La articolul 9, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 9
    (1) În cazul în care în cadrul perioadei de indisponibilizare de 5 zile prevăzute de lege instituţia publică debitoare constată că a inclus în situaţia prevăzută în anexa nr. 2 transmisă unităţii Trezoreriei Statului şi sume care se încadrează în categoria celor prevăzute la art. 1 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 22/2002, aprobată cu completări prin
    Legea nr. 288/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 781 alin. (5) din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, republicată, cu modificările ulterioare, aceasta poate solicita unităţii Trezoreriei Statului desfiinţarea indisponibilizării sumelor respective, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3."

    8. Articolul 10^1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 10^1
    În situaţiile în care instanţele au validat măsura popririi în temeiul prevederilor art. 790-792 din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, republicată, cu modificările ulterioare, executarea hotărârilor din validările de poprire urmează procedura prevăzută la art. 1-10."

    9. Anexa nr. 2 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.


    ART. II
    În termen de 5 zile de la data publicării prezentului ordin în Monitorul Oficial al României, Partea I, unităţile Trezoreriei Statului solicită autorităţilor şi instituţiilor publice debitoare depunerea situaţiei prevăzute în anexa nr. 2 la Procedura de punere în aplicare a titlurilor executorii în baza cărora se solicită înfiinţarea popririi conturilor autorităţilor şi instituţiilor publice deschise la nivelul unităţilor Trezoreriei Statului, aprobată prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2.336/2011, cu completările ulterioare, astfel cum a fost modificată prin prezentul ordin.

    ART. III
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul finanţelor publice,
                    Eugen Orlando Teodorovici


    Bucureşti, 18 aprilie 2018.
    Nr. 1.850.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 2 la procedură)
    Denumirea instituţiei publice ..............................
    Adresa ................................................................
    Nr. ............../data ...................
    SITUAŢIA
    sumelor care se indisponibilizează din disponibilităţile/creditele bugetare deschise şi neutilizate existente
    în conturi la data de ....., comunicate prin situaţia prevăzută în anexa nr. 1 nr. ...../data .....
     - lei -

┌──────────────────┬────────────────────┐
│Sume din conturi │Credite bugetare │
│de disponibilităţi│deschise şi │
│care se │neutilizate care se │
│indisponibilizează│indisponibilizează*)│
├────────────┬─────┼──────────────┬─────┤
│Simbol cont │Suma │Simbol cont │Suma │
├────────────┼─────┼──────────────┼─────┤
├────────────┼─────┼──────────────┼─────┤
├────────────┼─────┼──────────────┼─────┤
├────────────┼─────┼──────────────┼─────┤
└────────────┴─────┴──────────────┴─────┘


    *) În cazul bugetelor locale, va fi nominalizată şi secţiunea de la care se efectuează indisponibilizarea.
    Declar că prezenta anexă a fost completată cu respectarea prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 22/2002 privind executarea obligaţiilor de plată ale instituţiilor publice, stabilite prin titluri executorii, aprobată cu completări prin Legea nr. 288/2002, cu modificările şi completările ulterioare, atât în ceea ce priveşte sumele ce sunt exceptate de la executarea silită, cât şi termenele şi obligaţiile ordonatorilor de credite prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 22/2002, aprobată cu completări prin Legea nr. 288/2002, cu modificările şi completările ulterioare, sau alte acte normative în vigoare.
    Ordonator de credite,
    .....................
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016