Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.825 din 14 octombrie 2009  privind modificarea si completarea Normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de concesiune a serviciului public de distributie a gazelor naturale, aprobate prin   Ordinul ministrului economiei si finantelor nr. 1.652/2007     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.825 din 14 octombrie 2009 privind modificarea si completarea Normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de concesiune a serviciului public de distributie a gazelor naturale, aprobate prin Ordinul ministrului economiei si finantelor nr. 1.652/2007

EMITENT: MINISTERUL ECONOMIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 707 din 21 octombrie 2009
ORDIN nr. 1.825 din 14 octombrie 2009
privind modificarea şi completarea <>Normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de concesiune a serviciului public de distribuţie a gazelor naturale, aprobate prin <>Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 1.652/2007
EMITENT: MINISTERUL ECONOMIEI
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 707 din 21 octombrie 2009


În temeiul <>art. 9 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.720/2008 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul economiei emite urmãtorul ordin:

ARTICOL UNIC
<>Normele de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de concesiune a serviciului public de distribuţie a gazelor naturale, aprobate prin <>Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 1.652/2007 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 753 din 6 noiembrie 2007, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 7, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Colectivul va publica anunţul privind organizarea licitaţiei publice deschise în Monitorul Oficial al României, Partea a VI-a, Achiziţii publice, cu cel puţin 30 de zile înainte de data-limitã de depunere a ofertelor, şi pe site-ul Ministerului Economiei, în cel mult douã zile lucrãtoare de la publicarea anunţului în Monitorul Oficial al României."
2. În anexa B la documentaţia-cadru, la articolul 4, punctul 4.7 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"4.7. Durata maximã de realizare a investiţiei este de ..... de la data semnãrii contractului de concesiune. În ofertã concesionarul va prezenta graficul fizic şi valoric de execuţie şi finalizare a investiţiei pe obiective, etape şi punere în funcţiune."
3. În anexa B la documentaţia-cadru, la articolul 6, punctele 6.4-6.7 se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"6.4. Concesionarul are obligaţia ca, în termen de 70 de zile de la data semnãrii contractului de concesiune, sã depunã cu titlu de garanţie a plãţii redevenţei o scrisoare de garanţie bancarã necondiţionatã, valoarea acesteia reprezentând o cotã-parte din redevenţa datoratã cãtre concedent pentru primul an de activitate.
6.5. În cazul depãşirii cu 30 de zile a scadenţei de platã, redevenţa şi penalitãţile aferente se vor încasa din garanţia constituitã conform pct. 6.4, cu înştiinţarea prealabilã a concesionarului în acest sens.
6.6. Concesionarul are obligaţia de a reconstitui garanţia depusã conform pct. 6.4, în cazul executãrii acesteia, în termen de 30 de zile calendaristice.
6.7. În termen de maximum 20 de zile de la data semnãrii contractului de concesiune, concesionarul va prezenta concedentului scrisoarea de garanţie bancarã de bunã execuţie pentru garantarea investiţiilor asumate, în cuantum de 3% din valoarea totalã a investiţiei, având valabilitate pentru toatã perioada de realizare a investiţiei."
4. În anexa B la documentaţia-cadru, la articolul 6, dupã punctul 6.7 se introduc trei noi puncte, punctele 6.8-6.10, cu urmãtorul cuprins:
"6.8. În cazul în care concesionarul nu face dovada realizãrii programului de investiţii la care s-a obligat prin angajamentul investiţional, la termenele expres menţionate în graficul fizic şi valoric prevãzut la pct. 4.7, din culpa sa, acesta va fi notificat de cãtre concedent şi va fi de drept pus în întârziere, cu acordarea unei perioade de graţie de 30 de zile, dupã aceastã perioadã datorând penalitãţi de 0,1% pe fiecare zi de întârziere calculate la valoarea investiţiei nerealizate conform graficului. Plata penalitãţilor nu îl exonereazã pe concesionar de realizarea investiţiilor angajate, cu excepţia situaţiei în care solicitã expres încetarea contractului.
6.9. Penalitãţile prevãzute la pct. 6.8 se vor executa proporţional din valoarea scrisorii de garanţie bancarã de bunã execuţie pentru garantarea investiţiilor.
6.10. Concesionarul are obligaţia de a reconstitui scrisoarea de garanţie de bunã execuţie pentru garantarea investiţiilor asumate, depusã conform pct. 6.7, în cazul executãrii acesteia, în termen de 30 de zile calendaristice de la data executãrii."
5. În anexa B la documentaţia-cadru, la articolul 10, punctul 10.9 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"10.9. Ofertanţii vor face dovada disponibilului financiar cert reprezentând minimum 3% din întreaga valoare a investiţiei preconizate, printr-o scrisoare de bonitate emisã de o bancã din România sau cu corespondent în România."
6. În anexa C la documentaţia-cadru, la articolul 5, punctele 5.3 şi 5.4 se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"5.3. Plata cu întârziere a redevenţei conduce la aplicarea de penalitãţi, în cuantum de 0,1% pe zi de întârziere, acest procent putând fi modificat conform legislaţiei în vigoare. Redevenţa şi penalitãţile aferente se vor executa de cãtre concedent din scrisoarea de garanţie bancarã a plãţii redevenţei prevãzutã în prezentul contract.
5.4. În situaţia executãrii garanţiei de platã a redevenţei, conform pct. 5.3, scrisoarea de garanţie respectivã va fi reînnoitã sau completatã de cãtre concesionar în termen de 30 de zile calendaristice de la data executãrii."
7. În anexa C la documentaţia-cadru, la articolul 6, punctele 6.4 şi 6.5 se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"6.4. În cazul în care concesionarul va încãlca obligaţiile ce îi revin potrivit pct. 5.4 şi nu remediazã situaţia în termen de 5 zile de la expirarea termenului prevãzut la pct. 5.4, concedentul este în drept sã considere contractul încetat fãrã nicio punere în întârziere şi fãrã nicio formalitate prealabilã.
6.5. În termen de maximum 20 de zile de la data semnãrii contractului de concesiune, concesionarul va prezenta concedentului scrisoarea de garanţie bancarã de bunã execuţie pentru garantarea investiţiilor asumate, în cuantum de 3% din valoarea totalã a investiţiei, având valabilitate pentru toatã perioada de realizare a investiţiei, conform anexei nr. 4, care face parte integrantã din prezentul contract."
8. În anexa C la documentaţia-cadru, la articolul 6, dupã punctul 6.5 se introduc patru noi puncte, punctele 6.6-6.9, cu urmãtorul cuprins:
"6.6. În cazul în care concesionarul nu face dovada realizãrii programului de investiţii la care s-a obligat prin angajamentul investiţional, la termenele expres menţionate în graficul fizic şi valoric, din culpa sa, acesta va fi notificat de cãtre concedent şi va fi de drept pus în întârziere, cu acordarea unei perioade de graţie de 30 de zile, dupã aceastã perioadã datorând penalitãţi de 0,1% pe fiecare zi de întârziere, calculate la valoarea investiţiei nerealizate conform graficului. Plata penalitãţilor nu îl exonereazã pe concesionar de realizarea investiţiilor angajate, cu excepţia situaţiei în care solicitã expres încetarea contractului.
6.7. Penalitãţile prevãzute la pct. 6.6 se vor executa proporţional din valoarea scrisorii de garanţie bancarã de bunã execuţie pentru garantarea investiţiilor.
6.8. În situaţia executãrii scrisorii de garanţie bancarã de bunã execuţie pentru garantarea investiţiilor, scrisoarea de garanţie respectivã va fi reînnoitã sau completatã de cãtre concesionar, în termen de 30 de zile calendaristice de la data executãrii.
6.9. Neprezentarea scrisorii bancare de bunã execuţie pentru garantarea investiţiilor în termenul prevãzut la pct. 6.5, precum şi neîndeplinirea obligaţiei de reînnoire sau completare a acestei scrisori conform pct. 6.8 vor atrage încetarea de plin drept a contractului fãrã nicio punere în întârziere şi fãrã nicio formalitate prealabilã, dacã situaţia nu se remediazã în 15 zile de la data scadentã."
9. În anexa C la documentaţia-cadru, dupã anexa nr. 3 la Contractul de concesiune nr. ..... se introduce o nouã anexã, anexa nr. 4, cu urmãtorul cuprins:

"ANEXA Nr. 4


────────────
la Contractul de concesiune .............
─────────────────────────────────────────

BANCA
....................................
(denumirea)

Scrisoare de garanţie bancarã de bunã execuţie pentru garantarea investiţiilor asumate

Întrucât ..../(numele/denumirea concesionarului),....., în calitate de concesionar, având domiciliul/sediul social în .............., a încheiat Contractul nr. ................................ de concesiune a serviciului public de distribuţie a gazelor naturale în localitãţile .................................................. aparţinãtoare municipiului/oraşului/comunei .........................................., judeţul ......................, cu Ministerul Economiei, în calitate de concedent, prin licitaţie publicã deschisã, noi, Banca .........................................., cu sediul în ................................, ne obligãm prin prezenta sã plãtim imediat în favoarea concedentului, pânã la concurenţa sumei de .........................lei, reprezentând 3% din valoarea investiţiei de realizat prevãzutã în contractul de concesiune, orice sumã cerutã de concedent la prima sa cerere însoţitã de o declaraţie cu privire la neîndeplinirea obligaţiilor ce revin concesionarului, astfel cum sunt acestea prevãzute în contractul de concesiune mai sus menţionat. Plata se va face în termenul menţionat în cerere, fãrã nicio altã formalitate suplimentarã din partea concedentului sau a concesionarului.
Scrisoarea de garanţie bancarã este valabilã de la data de ......... pânã la data de ................ .
În cazul în care pãrţile sunt de acord sã prelungeascã perioada de valabilitate a garanţiei sau sã modifice unele prevederi contractuale care au efecte asupra angajamentului bãncii, se va obţine acordul nostru prealabil; în caz contrar, prezenta scrisoare de garanţie îşi pierde valabilitatea.
Parafatã de Banca ...../(semnãtura autorizatã) ....... în ziua ......... luna ........ anul ........ ."


Ministrul economiei,
Adriean Videanu


Bucureşti, 14 octombrie 2009.
Nr. 1.825.

_________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016