Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.778 din 15 decembrie 2015  privind modificarea unor ordine în sensul prelungirii perioadei de implementare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 1.778 din 15 decembrie 2015 privind modificarea unor ordine în sensul prelungirii perioadei de implementare

EMITENT: MINISTERUL ENERGIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 940 din 18 decembrie 2015

    Având în vedere:
    - prevederile Hotărârii Guvernului nr. 398/2015 pentru stabilirea cadrului instituţional de coordonare şi gestionare a fondurilor europene structurale şi de investiţii şi pentru asigurarea continuităţii cadrului instituţional de coordonare şi gestionare a instrumentelor structurale 2007-2013;
    - Regulamentul (CE) nr. 1.083/2006 al Consiliului din 11 iulie 2006 de stabilire a anumitor dispoziţii generale privind Fondul European pentru Dezvoltare Regională, Fondul Social European şi Fondul de coeziune şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1.260/1999,
    în temeiul prevederilor art. 2 lit. a^1) din Hotărârea Guvernului nr. 678/2015 privind închiderea programelor operaţionale finanţate în perioada 2007-2013 prin Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul Social European, Fondul de Coeziune şi Fondul European pentru Pescuit, cu completările ulterioare, şi ale art. 46 alin. (3) din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul energiei emite următorul ordin:

    ART. I
    Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 2.286/2008 privind lansarea Cererii de propuneri de proiecte de investiţii în instalaţii de desulfurare a gazelor de ardere, arzătoare cu NOx redus şi filtre pentru instalaţiile mari de ardere din grupuri modernizate/retehnologizate, din cadrul operaţiunii 4.1.c) "Investiţii în instalaţii de desulfurare a gazelor de ardere, arzătoare cu NOx redus şi filtre pentru instalaţiile mari de ardere din grupuri modernizate/retehnologizate" din axa prioritară 4 "Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării în contextul combaterii schimbărilor climatice" a Programului operaţional sectorial "Creşterea competitivităţii economice" (POS CCE), publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 599 şi 599 bis din 11 august 2008, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

    - La anexa nr. 2 "Ghidul solicitantului", capitolul III "Proiecte eligibile", rubrica "Durata proiectului" va avea următorul cuprins: "Durata de implementare a proiectului trebuie să fie de maximum 5 ani de la semnarea Contractului de finanţare şi să nu depăşească 29 februarie 2016."

    ART. II
    Ordinul ministrului economiei nr. 2.201/2009 privind lansarea Cererii de propuneri de proiecte pentru investiţii în modernizarea şi realizarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice şi termice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile, pentru acordarea asistenţei financiare nerambursabile prin Programul operaţional sectorial "Creşterea competitivităţii economice" (POS CCE), axa prioritară 4, domeniul major de intervenţie 2, operaţiunea 4.2 "Sprijinirea investiţiilor în modernizarea şi realizarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice şi termice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile: a biomasei, a resurselor hidroenergetice (în unităţi cu putere instalată mai mică sau egală cu 10 MW), solare, eoliene, a biocombustibilului, a resurselor geotermale şi a altor resurse regenerabile de energie", publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 16 şi 16 bis din 11 ianuarie 2010, cu modificările ulterioare, se modifică după cum urmează:

    1. La anexa nr. 1 "Cerere de propuneri de proiecte", rubrica "Durata de implementare a proiectului" va avea următorul cuprins:
    "Durata de implementare a proiectului trebuie să fie de maximum 4 ani de la semnarea Contractului de finanţare şi să nu depăşească data de 29 februarie 2016."

    2. La anexa nr. 2 "Ghidul solicitantului", punctul 4 "Proiecte eligibile", rubrica "Durata de implementare a proiectului" va avea următorul cuprins:
    "Durata de implementare a proiectului trebuie să fie de maximum 4 ani de la semnarea Contractului de finanţare şi să nu depăşească data de 29 februarie 2016."

    3. La anexa nr. 6 din "Ghidul solicitantului", "Lista de verificare a conformităţii administrative şi a eligibilităţii", rubrica "Criterii de eligibilitate a proiectului", punctul 2 va avea următorul cuprins: "Proiectul este implementat în maximum 4 ani de la semnarea Contractului de finanţare, iar perioada de implementare a proiectului nu depăşeşte 29 februarie 2016."

    ART. III
    Ordinul ministrului economiei, comerţului şi mediului de afaceri nr. 393/2010 privind aprobarea lansării Cererii de propuneri de proiecte de investiţii în extinderea şi modernizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice şi gazelor naturale, propuse pentru acordarea asistenţei financiare nerambursabile prin Programul operaţional sectorial "Creşterea competitivităţii economice" (POS CCE), axa prioritară 4, domeniul major de intervenţie 1, operaţiunea 4.1.b) "Sprijinirea investiţiilor în extinderea şi modernizarea reţelelor de transport al energiei electrice, gazelor naturale şi petrolului, precum şi ale reţelelor de distribuţie a energiei electrice şi gazelor naturale, în scopul reducerii pierderilor în reţea şi realizării în condiţii de siguranţă şi continuitate a serviciilor de transport şi distribuţie" - partea de distribuţie, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 264 şi 264 bis din 22 aprilie 2010, cu modificările ulterioare, se modifică după cum urmează:

    1. La anexa nr. 1 "Cerere de propuneri de proiecte", rubrica "Perioada de implementare a proiectului" va avea următorul cuprins:
    "Durata de implementare a proiectului trebuie să fie de maximum 4 ani de la semnarea Contractului de finanţare şi să nu depăşească data de 29 februarie 2016."

    2. La anexa nr. 2 "Ghidul solicitantului", capitolul III "Proiecte eligibile", paragraful anterior notei va avea următorul cuprins:
    "Durata de implementare a proiectului trebuie să fie de maximum 4 ani de la semnarea Contractului de finanţare şi să nu depăşească data de 29 februarie 2016."

    3. La anexa nr. 4 din "Ghidul solicitantului", "Lista de verificare a conformităţii administrative şi a eligibilităţii", la rubrica "Criterii de eligibilitate a proiectului", punctul 8 va avea următorul cuprins:
    "8. Durata de implementare a proiectului este de maximum 4 ani de la semnarea Contractului de finanţare şi nu depăşeşte data de 29 februarie 2016."

    ART. IV
    Ordinul ministrului economiei, comerţului şi mediului de afaceri nr. 899/2012 privind lansarea Cererii de propuneri de proiecte pentru investiţii în cadrul operaţiunii 4.1.a) "Sprijinirea investiţiilor în instalaţii şi echipamente pentru întreprinderi din industrie, care să conducă la economii de energie, în scopul îmbunătăţirii eficienţei energetice" din axa prioritară 4 "Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării în contextul combaterii schimbărilor climatice" a Programului operaţional sectorial "Creşterea competitivităţii economice" (POS CCE), publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 373 şi 373 bis din 1 iunie 2012, cu modificările ulterioare, se modifică după cum urmează:

    1. La anexa "Ghidul solicitantului", capitolul III "Proiecte eligibile", ultima notă va avea următorul cuprins:
    "NOTĂ:
    Activităţile proiectului vor fi programate astfel încât proiectul să fie implementat în maximum 30 de luni pentru proiectele care vizează cogenerarea de înaltă eficienţă şi pentru celelalte tipuri de proiecte de eficienţă energetică, începând cu data semnării CF, dar fără a depăşi data de 29 februarie 2016."

    2. La anexa nr. 4 din "Ghidul solicitantului", "Lista de verificare a conformităţii administrative şi a eligibilităţii beneficiarului şi a proiectului", la rubrica "Criterii de eligibilitate a proiectului", punctul 4 va avea următorul cuprins:
    "4. Proiectul va fi implementat în maximum 30 de luni, dar nu mai târziu de 29 februarie 2016."

    ART. V
    Ordinul ministrului delegat pentru energie nr. 344/2014 privind aprobarea lansării Cererii de propuneri de proiecte de investiţii în extinderea şi modernizarea reţelelor de transport al energiei electrice şi gazelor naturale, propuse pentru acordarea asistenţei financiare nerambursabile prin Programul operaţional sectorial "Creşterea competitivităţii economice" (POS CCE), axa prioritară 4, domeniul major de intervenţie 1, operaţiunea 4.1.b) "Sprijinirea investiţiilor în extinderea şi modernizarea reţelelor de transport al energiei electrice, gazelor naturale şi petrolului, precum şi ale reţelelor de distribuţie a energiei electrice şi gazelor naturale, în scopul reducerii pierderilor în reţea şi realizării în condiţii de siguranţă şi continuitate a serviciilor de transport şi distribuţie", publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 418 şi 418 bis din 5 iunie 2014, se modifică după cum urmează:

    1. La anexa "Ghidul solicitantului" capitolul III "Activităţi eligibile", ultimul paragraf va avea următorul cuprins:
    "Atenţie! Perioada de implementare a proiectului nu trebuie să depăşească 29 februarie 2016."

    2. La anexa nr. 3 "Cererea de finanţare" din Ghidul solicitantului, capitolul 2.5 "Durata proiectului", ultimul paragraf va avea următorul cuprins:
    "Perioada de implementare a proiectului trebuie să fie până la 29 februarie 2016, conform criteriilor de eligibilitate."

    3. La anexa nr. 4 "Lista de verificare a conformităţii administrative şi a eligibilităţii" din Ghidul solicitantului, la rubrica "Criterii de eligibilitate a proiectului", punctul 3 va avea următorul cuprins:
    "Proiectul va fi finalizat înainte de data de 29 februarie 2016 (conform SF/CRF)."

    ART. VI
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                              Ministrul energiei,
                             Victor Vlad Grigorescu


    Bucureşti, 15 decembrie 2015.
    Nr. 1.778.


                                    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016