Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.746/C din 13 iulie 2006  pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de ocupare a posturilor vacante de personal contractual din Ministerul Justitiei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.746/C din 13 iulie 2006 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de ocupare a posturilor vacante de personal contractual din Ministerul Justitiei

EMITENT: MINISTERUL JUSTITIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 666 din 2 august 2006
În conformitate cu prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 83/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul justiţiei emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Regulamentul privind organizarea şi desfãşurarea concursului de ocupare a posturilor vacante de personal contractual din Ministerul Justiţiei, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
La data intrãrii în vigoare a regulamentului prevãzut la art. 1 se abrogã Regulamentul privind organizarea şi desfãşurarea concursului de ocupare a posturilor vacante de personal contractual din Ministerul Justiţiei.
ART. 3
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 4
Direcţia pentru resurse umane şi relaţii cu Consiliul Superior al Magistraturii va duce la îndeplinire dispoziţiile prezentului ordin.

p. Ministrul justiţiei,
Dan Cristian Stoica,
secretar de stat

Bucureşti, 13 iulie 2006.
Nr. 1.746/C.

ANEXĂ

REGULAMENT
privind organizarea şi desfãşurarea concursului de ocupare a
posturilor vacante de personal contractual din Ministerul Justiţiei

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Poate ocupa o funcţie salarizatã în baza dispoziţiilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de bazã pentru personalul contractual din sectorul bugetar, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, persoana care îndeplineşte urmãtoarele condiţii:
a) este cetãţean român cu domiciliul în România;
b) are capacitate deplinã de exerciţiu;
c) are studii ce corespund funcţiei;
d) nu are antecedente penale;
e) este aptã din punct de vedere medical pentru exercitarea funcţiei;
f) a promovat concursul organizat potrivit prezentului regulament.
ART. 2
(1) Pentru înscrierea la concurs, candidaţii vor prezenta:
a) copie a actului de identitate;
b) copie a certificatului de cãsãtorie, în cazul în care numele de pe actul de studii este diferit de cel de pe actul de identitate;
c) copie a actului doveditor al studiilor urmate;
d) curriculum vitae;
e) copie a carnetului de muncã;
f) adeverinţã medicalã care sã ateste cã sunt apţi pentru exercitarea funcţiei;
g) declaraţie pe propria rãspundere privind lipsa antecedentelor penale şi conformitatea cu originalul a copiilor actelor cerute la lit. a), b), c) şi e);
h) dovada achitãrii taxei de înscriere la concurs.
(2) În momentul angajãrii, candidaţii declaraţi admişi îşi completeazã dosarul cu certificatul de cazier judiciar şi prezintã originalul documentelor depuse în copie la dosarul de înscriere pentru verificarea conformitãţii acestor copii cu originalul.
(3) Cuantumul taxei de concurs se stabileşte de cãtre ministrul justiţiei, prin ordin, astfel încât sã acopere costurile necesare organizãrii şi desfãşurãrii concursului.

CAP. II
Organizarea şi desfãşurarea concursului

ART. 3
(1) Data şi locul susţinerii concursului, tematica, bibliografia, numãrul posturilor vacante, cerinţele generale ale fiecãrui post, prezentarea generalã a postului, regulamentul şi probele de concurs, date de contact, termenul limitã pentru depunerea actelor de înscriere la concurs şi cuantumul taxei de concurs se aduc la cunoştinţã celor interesaţi prin afişare la sediul Ministerului Justiţiei şi pe pagina web a instituţiei, cu cel puţin 30 de zile înainte de data fixatã pentru susţinerea primei probe a concursului.
(2) Anunţul de concurs publicat prin intermediul mass-media în acelaşi termen cuprinde data şi locul desfãşurãrii concursului, numãrul de posturi vacante, probele de concurs şi indicarea sursei de unde se pot obţine informaţii suplimentare în legãturã cu concursul.
(3) În situaţia în care se modificã data sau locul desfãşurãrii concursului, se va publica un nou anunţ prin mijloacele prevãzute la alin. (1), cu cel puţin 5 zile înainte de data susţinerii primei probe de concurs.
ART. 4
(1) Cererea de înscriere împreunã cu actele prevãzute la art. 2 alin. (1) se depun cu cel puţin 10 zile înainte de data fixatã pentru susţinerea primei probe a concursului sau pentru testarea psihologicã la secretariatul comisiei de organizare a concursului din cadrul Ministerului Justiţiei, Direcţia pentru resurse umane şi relaţii cu Consiliul Superior al Magistraturii. Cererea de înscriere va fi adresatã directorului Direcţiei pentru resurse umane şi relaţii cu Consiliul Superior al Magistraturii.
(2) Formularul-tip pentru cererea de înscriere, un exemplar al tematicii şi bibliografiei cerute la concurs şi un exemplar al regulamentului de concurs sunt puse la dispoziţie candidaţilor de secretariatul comisiei de organizare a concursului, fiind publicate şi pe pagina web a Ministerului Justiţiei. Pe aceeaşi paginã se publicã şi modelul de curriculum vitae european, ce trebuie ataşat la dosarul candidatului.
(3) În cuprinsul cererii de înscriere la concurs candidatul specificã:
a) direcţia pentru care doreşte sã susţinã concursul;
b) lista actelor depuse la dosarul de concurs.
(4) Comisia de organizare a concursului are obligaţia de a verifica dosarele candidaţilor cu cel puţin 9 zile înainte de data desfãşurãrii primei probe a concursului. Cererile de înscriere la concurs sunt respinse dacã nu sunt însoţite de actele prevãzute la art. 2 alin. (1) sau dacã din actele depuse nu rezultã îndeplinirea condiţiilor specifice pentru ocuparea postului.
(5) Rezultatul verificãrilor se afişeazã la sediul Ministerului Justiţiei şi se publicã pe pagina web a Ministerului Justiţiei în termen de 24 de ore de la finalizarea verificãrilor.
(6) În termen de 48 de ore de la data afişãrii rezultatelor, candidaţii respinşi în urma verificãrii pot formula contestaţie.
(7) Contestaţiile vor fi soluţionate în termen de 48 de ore de la expirarea termenului prevãzut la alin. (6) de cãtre comisia de soluţionare a contestaţiilor.
ART. 5
(1) În funcţie de specificul posturilor scoase la concurs, ministrul justiţiei stabileşte, prin ordin, comisia de organizare a concursului, comisiile de concurs, precum şi comisia de soluţionare a contestaţiilor.
(2) Fiecare comisie are în componenţa sa un preşedinte, membri şi un secretar.
(3) Comisia de organizare a concursului se constituie înainte de data publicãrii anunţului de concurs şi este formatã, în principal, din persoane din cadrul Direcţiei pentru resurse umane şi relaţii cu Consiliul Superior al Magistraturii.
(4) Comisiile de concurs şi comisia de soluţionare a contestaţiilor se constituie cu minimum 10 zile înainte de desfãşurarea primei probe a concursului sau a testãrii psihologice, dupã caz. Preşedinţii acestor comisii stabilesc responsabilitãţile şi termenele de realizare a acestora pentru fiecare membru în procesul de recrutare şi selecţie.
(5) Din comisiile de concurs sau din comisia de soluţionare a contestaţiilor nu pot face parte acele persoane care sunt soţi, rude sau afini pânã la gradul al IV-lea inclusiv cu oricare dintre candidaţii înscrişi la concurs.
(6) O persoanã nu poate fi membru decât al uneia dintre comisiile menţionate la alin. (1), în cadrul aceluiaşi concurs.
(7) Fiecare membru al comisiei de concurs sau al comisiei de soluţionare a contestaţiilor semneazã dupã numirea ca membru o declaraţie pe propria rãspundere, în care precizeazã cã:
a) nu se aflã în vreuna dintre situaţiile de incompatibilitate prevãzute la alin. (5);
b) va respecta secretul şi confidenţialitatea lucrãrilor comisiei şi a variantelor de subiecte ce vor fi elaborate.
(8) Membrii comisiei de organizare a concursului, ai comisiei de concurs şi ai comisiei de soluţionare a contestaţiilor vor fi retribuiţi pentru munca depusã, în condiţiile <>Hotãrârii Guvernului nr. 257/2005 privind înfiinţarea pe lângã Ministerul Justiţiei a unei activitãţi finanţate integral din venituri proprii.
ART. 6
(1) Comisiile de concurs au urmãtoarele atribuţii principale:
a) stabilesc subiectele pentru proba scrisã şi corecteazã lucrãrile scrise;
b) stabilesc conţinutul probei practice;
c) stabilesc planul interviului şi realizeazã interviul;
d) noteazã pentru fiecare candidat fiecare probã a concursului;
e) recorecteazã şi stabilesc nota finalã acordatã la fiecare probã a concursului, dacã existã o diferenţã în notare mai mare de douã puncte între corectori;
f) transmit în scris Direcţiei pentru resurse umane şi relaţii cu Consiliul Superior al Magistraturii, prin secretariatul comisiei, rezultatele concursului pentru a fi comunicate candidaţilor.
(2) Comisia de soluţionare a contestaţiilor are urmãtoarele atribuţii principale:
a) soluţioneazã contestaţiile depuse de candidaţi cu privire la rezultatul verificãrii dosarelor acestora;
b) soluţioneazã contestaţiile depuse de candidaţi cu privire la notarea fiecãrei probe a concursului;
c) transmite, prin secretariatul comisiei, Direcţiei pentru resurse umane şi relaţii cu Consiliul Superior al Magistraturii rezultatele contestaţiilor pentru a fi comunicate candidaţilor.
(3) Comisia de organizare a concursului are, în principal, urmãtoarele atribuţii:
a) primeşte, verificã cererile de înscriere şi actele depuse la dosarul candidatului, conform art. 2 alin. (1), şi respinge cererile de înscriere candidaţilor care nu îndeplinesc toate condiţiile pentru a putea participa la concurs;
b) îndeplineşte atribuţiile specifice în legãturã cu organizarea şi desfãşurarea concursului;
c) asigurã afişarea rezultatelor verificãrii dosarelor candidaţilor;
d) asigurã afişarea rezultatelor probelor de concurs şi a rezultatelor finale ale concursului;
e) îndeplineşte orice sarcini specifice necesare pentru buna desfãşurare a concursului.
(4) Secretariatul comisiei de concurs are urmãtoarele atribuţii principale:
a) vegheazã la respectarea procedurii de organizare şi desfãşurare a concursului;
b) întocmeşte, redacteazã şi semneazã alãturi de comisia de concurs întreaga documentaţie privind activitatea specificã a acesteia, inclusiv procesele-verbale ale fiecãrei sesiuni de lucru a comisiei;
c) asigurã transmiterea rezultatelor concursului Direcţiei pentru resurse umane şi relaţii cu Consiliul Superior al Magistraturii, pentru a fi comunicate candidaţilor;
d) îndeplineşte orice sarcini specifice necesare pentru buna desfãşurare a concursului.
(5) Secretariatul comisiei de soluţionare a contestaţiilor îndeplineşte în mod corespunzãtor atribuţiile prevãzute la alin. (4) lit. b) şi c).
ART. 7
(1) Examinarea candidaţilor se va face prin susţinerea unei probe scrise de verificare a cunoştinţelor teoretice şi/sau o probã practicã, în funcţie de cerinţele generale ale postului pentru care se candideazã, precum şi a unui interviu.
(2) În funcţie de specificul postului, se poate introduce înainte de examinarea candidaţilor obligativitatea efectuãrii unei testãri psihologice, cu caracter eliminatoriu. Testarea psihologicã se efectueazã de cãtre psihologi din sistemul justiţiei.
(3) Probele de concurs şi/sau obligativitatea testãrii psihologice pentru fiecare post vacant se comunicã în anunţul de concurs.
ART. 8
(1) Tematica pentru probele de concurs se propune de cãtre conducãtorii compartimentelor în care existã posturi vacante scoase la concurs, în acord cu specificaţiile generale ale posturilor vacante, şi se prezintã spre aprobare ministrului justiţiei de cãtre Direcţia pentru resurse umane şi relaţii cu Consiliul Superior al Magistraturii.
(2) Se menţioneazã în mod exact temele, capitolele şi subcapitolele care fac parte din tematicã, cu indicarea autorilor şi a cãrţilor aferente bibliografiei (inclusiv ediţia).
ART. 9
Timpul destinat pentru elaborarea lucrãrii scrise este de douã ore, începând din momentul comunicãrii subiectelor, cu excepţia posturilor vacante de conducere, pentru care timpul pentru elaborarea lucrãrii scrise este de 3 ore.
ART. 10
(1) Comisia de concurs stabileşte modalitatea de testare în cadrul probei scrise de verificare a cunoştinţelor teoretice, respectiv tip grilã sau sintezã.
(2) Comisia de concurs are obligaţia de a elabora minimum 3 variante de subiecte de concurs. Dacã proba scrisã este sub formã de test grilã, comisia de concurs trebuie sã elaboreze un numãr de 3 ori mai mare decât numãrul de întrebãri stabilit pentru fiecare test grilã.
(3) Fiecare dintre variantele cu subiectele de concurs este introdusã într-un plic sigilat şi semnat de toţi membrii comisiei de concurs cu cel puţin douã ore înainte de desfãşurarea probei scrise.
ART. 11
(1) Intrarea candidaţilor în sãlile de concurs se va face pe baza listelor întocmite pentru fiecare salã şi a buletinului/cãrţii de identitate cu o jumãtate de orã înainte de începerea probei scrise. Dupã verificarea identitãţii, fiecare candidat va pãstra pe bancã buletinul/cartea de identitate, pânã la predarea lucrãrii scrise. Pe listã se menţioneazã prezenţa fiecãrui candidat.
(2) Candidaţii care nu se aflã în salã în momentul deschiderii plicului cu subiecte pierd dreptul de a mai susţine proba scrisã. Este interzisã intrarea în salã a candidaţilor cu mijloace de comunicare la distanţã, computere personale, PDA-uri etc.
(3) Înainte de a se dicta subiectele, candidaţii înscriu numele şi prenumele pe colţul foii ce urmeazã a fi lipit, dupã care se aplicã ştampila Ministerului Justiţiei, respectiv cea a Direcţiei pentru resurse umane şi relaţii cu Consiliul Superior al Magistraturii. Ştampila pe lucrãrile scrise şi semnãtura pe ştampilã se aplicã de cãtre preşedintele comisiei de concurs.
(4) Plicul cu subiectele de concurs este ales şi desfãcut de cãtre un candidat dintre cele 3 plicuri cu variantele de subiecte. Acesta semneazã procesul-verbal încheiat în ziua susţinerii probei scrise.
(5) Pe toatã durata desfãşurãrii probei scrise, în sãlile de concurs au acces numai membrii comisiei de concurs şi persoanele care supravegheazã candidaţii.
(6) În vederea elaborãrii lucrãrii scrise, candidaţii vor primi coli de hârtie având ştampila Ministerului Justiţiei. Se va putea folosi numai cernealã sau pix de culoare albastrã.
La cerere, se pot pune la dispoziţie în mod suplimentar coli de hârtie, iar dacã este necesar, cernealã sau pixuri.
(7) La expirarea timpului prevãzut la art. 9, delegatul care a supravegheat desfãşurarea probei strânge toate lucrãrile în ordinea predãrii lor de cãtre candidaţi, sub semnãturã, dupã care le predã, cu numãr, comisiei de concurs, care le înscrie într-un borderou.
(8) Dacã examinarea se face în mai multe sãli, se întocmeşte câte un borderou pentru lucrãrile din fiecare salã.
(9) Lucrarea se considerã predatã de candidat dupã verificarea stãrii acesteia de cãtre delegatul care a supravegheat desfãşurarea probei şi dupã semnarea borderoului de cãtre candidat.
(10) Pe toatã durata desfãşurãrii probei scrise este interzisã pãrãsirea sãlii de concurs de cãtre candidaţi. În cazuri excepţionale, pãrãsirea temporarã a sãlii de concurs se va putea face numai cu însoţitor.
(11) Orice fraudã sau încercare de fraudã doveditã se sancţioneazã prin eliminarea din concurs. În aceste cazuri, delegaţii care supravegheazã lucrãrile îl sesizeazã de îndatã pe preşedintele comisiei de concurs, care întocmeşte un proces-verbal despre constatãrile fãcute şi mãsurile luate, iar lucrarea se anuleazã cu menţiunea "fraudã".
ART. 12
Pentru a fi declaraţi admişi la proba scrisã de verificare a cunoştinţelor teoretice candidaţii trebuie sã obţinã cel puţin nota 7, dar nu mai puţin de nota 5 pentru fiecare disciplinã de concurs.
ART. 13
(1) Rezultatele la proba scrisã de verificare a cunoştinţelor teoretice se afişeazã în termen de maximum 5 zile de la data susţinerii probei.
(2) Candidaţii nemulţumiţi de notele acordate la proba scrisã de verificare a cunoştinţelor teoretice pot depune contestaţie la secretariatul comisiei de organizare a concursului din cadrul Direcţiei pentru resurse umane şi relaţii cu Consiliul Superior al Magistraturii din Ministerul Justiţiei, în termen de 48 de ore de la data afişãrii rezultatelor.
(3) În vederea soluţionãrii contestaţiilor, colţurile lucrãrilor se lipesc din nou.
(4) Contestaţiile se soluţioneazã de comisia de soluţionare a contestaţiilor în termen de 48 de ore de la expirarea termenului prevãzut la alin. (2).
(5) Nota obţinutã în urma contestaţiei nu poate fi mai micã decât nota contestatã.
ART. 14
(1) Criteriile de evaluare şi modul de notare a candidaţilor la proba practicã se stabilesc de comisia de concurs, în funcţie de natura posturilor vacante scoase la concurs.
(2) Dacã examinarea constã în susţinerea unei probe scrise de verificare a cunoştinţelor teoretice şi în susţinerea unei probe practice, desfãşurarea probei practice are loc în termen de 48 de ore de la data afişãrii rezultatelor probei scrise sau a rezultatelor contestaţiilor la aceastã probã.
(3) Rezultatele la proba practicã se afişeazã în termen de maximum 3 zile de la data susţinerii probei.
(4) Pentru a fi declaraţi admişi la proba practicã, candidaţii trebuie sã obţinã cel puţin nota 7.
(5) Rezultatele obţinute la proba practicã pot fi contestate numai în cazul în care sunt materializate pe hârtie ori pe un alt suport stabil de stocare a datelor.
(6) Candidaţii nemulţumiţi de notele acordate la proba practicã pot depune contestaţie la secretariatul comisiei de organizare a concursului din cadrul Direcţiei pentru resurse umane şi relaţii cu Consiliul Superior al Magistraturii din Ministerul Justiţiei, în termen de 48 de ore de la data afişãrii rezultatelor.
(7) Contestaţiile se soluţioneazã de comisia de soluţionare a contestaţiilor în termen de 48 de ore de la expirarea termenului prevãzut la alin. (6).
ART. 15
(1) Candidaţii declaraţi admişi la proba scrisã de verificare a cunoştinţelor teoretice şi/sau la proba practicã vor susţine un interviu.
(2) Interviul se susţine în termen de maximum 48 de ore de la soluţionarea contestaţiilor pentru proba scrisã de verificare a cunoştinţelor teoretice ori pentru proba practicã sau, dupã caz, de la afişarea rezultatelor pentru proba practicã.
(3) Strategia şi planul de interviu vor conţine elemente care sã evidenţieze în persoana candidatului:
a) abilitãţile de comunicare;
b) factorii care motiveazã sau demotiveazã candidatul;
c) gândirea sinteticã;
d) rezistenţa la stres;
e) comportamentul în situaţiile de crizã;
f) cunoştinţele impuse de post;
g) abilitãţile şi competenţele impuse de post (extrase din caracterul sarcinilor de îndeplinit);
h) aptitudini impuse de post (extrase din analiza sferei relaţionale).
(4) Întrebãrile şi rãspunsurile la interviu se înregistreazã audio. În acest sens, în cuprinsul cererii de înscriere la concurs candidaţii îşi vor exprima acordul în vederea înregistrãrii interviului, urmând ca aceastã înregistrare sã fie pusã la dispoziţie comisiei de soluţionare a contestaţiilor, dacã este cazul.
(5) Planul interviului se afişeazã pe uşa sãlii de concurs şi pe pagina web a Ministerului Justiţiei dupã încheierea interviului.
(6) Candidaţii sunt consideraţi admişi la proba interviului dacã obţin minimum nota 7.
(7) Rezultatele interviului pot fi contestate în termen de 24 de ore de la afişare. Contestaţia se depune la secretariatul comisiei de organizare a concursului din cadrul Direcţiei pentru resurse umane şi relaţii cu Consiliul Superior al Magistraturii din Ministerul Justiţiei.
(8) Contestaţiile se soluţioneazã de cãtre comisia de soluţionare a contestaţiilor în termen de 24 de ore de la expirarea termenului prevãzut la alin. (7).
ART. 16
Media generalã (nota) de promovare a concursului este de cel puţin 7.

CAP. III
Notarea probelor

ART. 17
(1) Fiecare probã de concurs se noteazã cu note de la 0 la 10. Nu se acordã punct din oficiu.
(2) Corectarea lucrãrilor scrise de verificare a cunoştinţelor teoretice şi aprecierea notei pentru proba practicã şi pentru interviu se fac pe baza unui punctaj stabilit de toţi membrii comisiei de concurs.
(3) Baremul de corectare corespunzãtor probei scrise şi celei practice, precum şi modul de notare al etapelor interviului se afişeazã pe uşa fiecãrei sãli de concurs şi pe pagina web a Ministerului Justiţiei dupã încheierea fiecãrei probe de concurs.
(4) Notele acordate la fiecare probã de concurs se trec în litere şi în cifre în borderoul de notare, care este semnat pe fiecare filã de membrii comisiei de concurs.
(5) Nota finalã a fiecãrei probe de concurs este media aritmeticã a notelor acordate de fiecare membru al comisiei de concurs.
(6) Nota finalã a concursului este media ponderatã a probelor de concurs. Ea este stabilitã de membrii comisiei de concurs şi se afişeazã la sediul Ministerului Justiţiei şi pe pagina web a instituţiei înainte de desfãşurarea primei probe a concursului.
(7) Media ponderatã se calculeazã dupã cum urmeazã:
N = A x X + B x Y + C x Z,
unde:
N = nota finalã a concursului;
A = nota finalã acordatã probei scrise;
B = nota finalã acordatã probei practice;
C = nota finalã a interviului;
X = ponderea acordatã probei scrise (se exprimã în procente);
Y = ponderea acordatã probei practice (se exprimã în procente);
Z = ponderea acordatã interviului (se exprimã în procente).
ART. 18
(1) Admiterea candidaţilor reuşiţi la concurs se face în ordinea descrescãtoare a notelor finale ale concursului obţinute, în funcţie de posturile vacante pentru care s-a înscris fiecare candidat.
(2) La note finale de concurs egale, comisia stabileşte candidatul admis în raport cu nota obţinutã la proba scrisã de verificare a cunoştinţelor teoretice sau, dacã aceasta nu s-a susţinut ori notele obţinute sunt egale, în raport cu cea obţinutã la proba practicã.
(3) Dacã notele obţinute în urma acestor probe sunt egale, se organizeazã un interviu
suplimentar în faţa aceleiaşi comisii de concurs, având drept scop departajarea candidaţilor.

CAP. IV
Dispoziţii finale

ART. 19
Comisiile de concurs, în termen de cel mult 5 zile de la data finalizãrii concursului, predau întregul material de concurs Direcţiei pentru resurse umane şi relaţii cu Consiliul Superior al Magistraturii din Ministerul Justiţiei.
ART. 20
(1) Candidatul admis trebuie sã se prezinte la post în maximum 15 zile de la data afişãrii rezultatelor finale. În cazul în care candidatul admis nu poate respecta termenul menţionat, acesta înainteazã o cerere motivatã, în scris, directorului Direcţiei pentru resurse umane şi relaţii cu Consiliul Superior al Magistraturii, în care prezintã motivele întârzierii şi termenul la care se poate prezenta la post.
(2) În cazul neprezentãrii la post la termenul stabilit, postul este declarat vacant, urmând sã se comunice urmãtoarei persoane, declaratã reuşitã la concurs, posibilitatea de a se angaja pe postul respectiv.
ART. 21
Lucrãrile scrise, fişele probei practice şi ale interviului şi procesele-verbale privind rezultatele concursului se anexeazã la dosarele personale ale candidaţilor declaraţi admişi.
ART. 22
Dosarele, lucrãrile scrise, procesele-verbale referitoare la ceilalţi candidaţi şi alte lucrãri privind concursul se arhiveazã şi se pãstreazã potrivit nomenclatoarelor arhivistice.
ART. 23
Taxa de înscriere se restituie candidaţilor care îşi anunţã retragerea cu cel puţin 5 zile înainte de prima probã de concurs.
ART. 24
Nerespectarea prevederilor regulamentului de concurs de cãtre comisiile prevãzute la art. 5 alin. (1) constituie faptã de naturã a atrage rãspunderea disciplinarã a persoanei vinovate. Neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasã a responsabilitãţilor stabilite în condiţiile art. 5 alin. (4) atrage neplata sau reducerea corespunzãtoare a indemnizaţiei plãtite pentru participarea în comisia de organizare a concursului, în comisia de concurs ori în comisia de soluţionare a contestaţiilor.

------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016