Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.713 din 27 octombrie 2021  pentru aprobarea Procedurii privind organizarea şi înscrierea în cadrul Registrului RO e-Factura, precum şi a modelului, conţinutului şi instrucţiunilor de completare ale formularului (084) Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 1.713 din 27 octombrie 2021 pentru aprobarea Procedurii privind organizarea şi înscrierea în cadrul Registrului RO e-Factura, precum şi a modelului, conţinutului şi instrucţiunilor de completare ale formularului (084) "Cerere privind înregistrarea în Registrul RO e-Factura/renunţarea la cererea privind înregistrarea în Registrul RO e-Factura"

EMITENT: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1040 din 1 noiembrie 2021
    În temeiul prevederilor art. 10 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 120/2021 privind administrarea, funcţionarea şi implementarea sistemului naţional privind factura electronică RO e-Factura şi factura electronică în România, precum şi pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate a vehiculului şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere în vederea introducerii pe piaţă, punerii la dispoziţie pe piaţă, înmatriculării sau înregistrării în România, precum şi supravegherea pieţei pentru acestea şi în temeiul prevederilor art. 11 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare,
    având în vedere avizul conform al Ministerului Finanţelor comunicat prin Adresa nr. 742.266 din 27.10.2021,
    preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală emite următorul ordin:
    ART. 1
    Se aprobă Procedura privind organizarea şi înscrierea în cadrul Registrului RO e-Factura, prevăzută în anexa nr. 1.

    ART. 2
    Se aprobă modelul şi conţinutul formularului (084) „Cerere privind înregistrarea în Registrul RO eFactura/ renunţarea la cererea privind înregistrarea în Registrul RO eFactura“, prevăzut în anexa nr. 2.

    ART. 3
    Formularul prevăzut la art. 2 se completează şi se transmite conform instrucţiunilor de completare prevăzute în anexa nr. 3.

    ART. 4
    Caracteristicile de editare, modul de difuzare, de utilizare şi de păstrare a formularului menţionat la art. 2 sunt prevăzute în anexa nr. 4.

    ART. 5
    Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. 6
    Direcţia generală proceduri pentru administrarea veniturilor, Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili, precum şi direcţiile generale regionale ale finanţelor publice şi unităţile fiscale subordonate acestora vor lua măsuri pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.

    ART. 7
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală,
                    Mirela Călugăreanu

    Bucureşti, 27 octombrie 2021.
    Nr. 1.713.
    ANEXA 1

    PROCEDURA

    ANEXA 2

    *) Anexa este reprodusă în facsimil.
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 3

    INSTRUCŢIUNI
    de completare a formularului (084) „Cerere privind înregistrarea în Registrul RO e-Factura/ renunţarea la cererea privind înregistrarea în Registrul RO e-Factura“
    Formularul (084) „Cerere privind înregistrarea în Registrul RO e-Factura/renunţarea la cererea privind înregistrarea în Registrul RO e-Factura“ se completează şi se transmite de către operatorii economici, respectiv orice entităţi care desfăşoară activitate economică constând în executarea de lucrări, livrarea de bunuri/produse şi/sau prestarea de servicii, care emit facturi electronice către alţi operatori economici (relaţii B2B) şi care optează, în condiţiile prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 120/2021 privind administrarea, funcţionarea şi implementarea sistemului naţional privind factura electronică RO e-Factura şi factura electronică în România, precum şi pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate a vehiculului şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere în vederea introducerii pe piaţă, punerii la dispoziţie pe piaţă, înmatriculării sau înregistrării în România, precum şi supravegherea pieţei pentru acestea (denumită ordonanţă de urgenţă), pentru transmiterea acestora către destinatari folosind sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura.
    Formularul se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, potrivit legii.
    Completarea formularului se face astfel:
    Secţiunea I „Date de identificare a operatorului economic“
    Caseta „Denumire/Nume, prenume“ se completează cu denumirea operatorului economic, respectiv orice entitate care desfăşoară activitate economică constând în executarea de lucrări, livrarea de bunuri/produse şi/sau prestarea de servicii, care emite facturi electronice către alţi operatori economici (relaţii B2B) şi care optează pentru transmiterea acestora către destinatari folosind sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura.
    Caseta „Cod de identificare fiscală“ se completează cu codul identificare fiscală atribuit operatorului economic, conform legii, înscriindu-se cifrele cu aliniere la dreapta. În situaţia în care operatorul economic este înregistrat în scopuri de TVA, se completează cu codul de înregistrare în scopuri de TVA atribuit potrivit art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, înscris în certificatul de înregistrare în scopuri de TVA.
    În situaţia în care formularul se completează de către împuternicit/reprezentantul legal/reprezentantul fiscal, desemnat potrivit legii, se înscriu codul de identificare fiscală/codul de înregistrare în scopuri de TVA atribuit de organul fiscal competent operatorului economic pentru care se completează formularul, precum şi datele de identificare ale acestuia.
    Caseta „Domiciliul fiscal“ se completează cu datele privind adresa domiciliului fiscal al operatorului economic.

    Secţiunea II „Reprezentare prin împuternicit/reprezentant legal/reprezentant fiscal“
    Se marchează cu „X“ în funcţie de reprezentarea contribuabilului în relaţia cu organul fiscal, prin împuternicit/ reprezentant legal/reprezentant fiscal, şi se înscriu numărul şi data înregistrării la organul fiscal, de către împuternicit, a actului de împuternicire, în original sau în copie legalizată, sau numărul şi data documentului care atestă calitatea de reprezentant legal/reprezentant fiscal, după caz.
    Date de identificare
    Se completează cu datele de identificare ale împuternicitului/ reprezentantului legal/reprezentantului fiscal, după caz.

    Secţiunea III „Cerere privind înregistrarea în Registrul operatorilor care au optat pentru utilizarea sistemului naţional privind factura electronică (Registrul RO e-Factura)“ se bifează de către operatorii economici, respectiv orice entităţi care desfăşoară activitate economică constând în executarea de lucrări, livrarea de bunuri/produse şi/sau prestarea de servicii, care solicită înregistrarea în Registrul RO e-Factura, conform prevederilor art. 10 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, în vederea utilizării sistemului naţional privind factura electronică RO eFactura în relaţiile comerciale cu alţi operatori economici (B2B).
    Secţiunea IV „Renunţare la cererea privind înregistrarea în Registrul operatorilor care au optat pentru utilizarea sistemului naţional privind factura electronică (Registrul RO e-Factura)“ se bifează de către operatorii economici care au solicitat înregistrarea în Registrul RO e-Factura în vederea utilizării sistemului naţional privind factura electronică RO eFactura în relaţiile comerciale cu alţi operatori economici (B2B), în conformitate cu prevederile art. 10 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, şi care, până la data înscrierii în acest registru, respectiv până la data de 1 a lunii următoare transmiterii cererii privind înregistrarea, renunţă la înregistrarea în registru. Se completează cu numărul şi data înregistrării formularului (084) prin care operatorul economic a solicitat înregistrarea în Registrul RO eFactura.
    Caseta „Numele persoanei care face declaraţia“ se completează cu numele persoanei care întocmeşte formularul (084).
    Caseta „Funcţia/Calitatea“ se completează cu funcţia/calitatea pe care o are persoana care întocmeşte formularul (084). În situaţia în care formularul (084) se completează de către împuternicit/reprezentantul legal/reprezentantul fiscal, desemnat potrivit legii, se înscrie „Împuternicit“, „Reprezentant legal“ sau „Reprezentant fiscal“, după caz.

    ANEXA 4

    CARACTERISTICI
    de editare, modul de difuzare, utilizare şi păstrare a formularului (084) „Cerere privind înregistrarea în Registrul RO e-Factura/renunţarea la cererea privind înregistrarea în Registrul RO e-Factura“
    1. Denumirea formularului: (084) „Cerere privind înregistrarea în Registrul RO e-Factura/renunţarea la cererea privind înregistrarea în Registrul RO e-Factura“
    2. Caracteristici de editare: se utilizează echipament informatic pentru completare şi editare.
    3. Se utilizează de operatorii economici, respectiv orice entitate care desfăşoară o activitate economică constând în executarea de lucrări, livrarea de bunuri/produse şi/sau prestarea de servicii, care solicită înregistrarea în Registrul RO e-Factura, conform prevederilor art. 10 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, în vederea utilizării sistemului naţional privind factura electronică RO e-Factura în relaţiile comerciale cu alţi operatori economici (B2B) şi care, după caz, renunţă la cererea privind înregistrarea în Registrul RO e-Factura.
    4. Se completează şi se transmite de către operatorul economic sau de împuternicitul/reprezentantul legal/reprezentantul fiscal al acestuia, după caz.
    5. Organul fiscal competent are acces la informaţiile din formular prin accesarea Registrului RO e-Factura.
    6. Se arhivează în format electronic.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016