Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.650/C din 28 iulie 2011  privind emiterea, folosirea, evidenta si gestionarea legitimatiilor de serviciu pentru personalul din sistemul administratiei penitenciare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.650/C din 28 iulie 2011 privind emiterea, folosirea, evidenta si gestionarea legitimatiilor de serviciu pentru personalul din sistemul administratiei penitenciare

EMITENT: MINISTERUL JUSTITIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 584 din 18 august 2011

    În scopul realizãrii unui sistem unitar de emitere, folosire şi gestionare a legitimaţiei de serviciu pentru personalul din sistemul administraţiei penitenciare,
    în conformitate cu prevederile art. 22 alin. (5) din Legea nr. 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor, republicatã, cu modificãrile ulterioare,
    în temeiul art. 13 din Hotãrârea Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    ministrul justiţiei emite urmãtorul ordin:

    ART. 1
    Legitimaţia de serviciu este documentul oficial care atestã calitatea de personal al sistemului administraţiei penitenciare şi se foloseşte în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi la accesul în unitate.
    ART. 2
    (1) Legitimaţia de serviciu, realizatã cu ajutorul tehnicii de calcul, este confecţionatã în sistem duplex - avers şi revers, prin tipãrire pe card PVC, de grosime 0,76 mm şi mãrime 54 mm/86 mm, conform anexei nr. 1.
    (2) Aversul are fond albastru, filigranat cu grupãri de litere "ANP", şi are imprimat în centru sigla Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
    (3) În partea de sus, în stânga, este tipãrit tricolorul, central sunt înscrise cuvintele "ROMÂNIA", "MINISTERUL JUSTIŢIEI", "ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ A PENITENCIARELOR", iar în dreapta este imprimatã Stema României.
    (4) În stânga-mijloc este imprimatã fotografia titularului, cu dimensiunile 3 cm/3 cm color, în uniforma de oraş, cu cãmaşã albã, descoperit.
    (5) Sub fotografie se înscriu seria şi numãrul legitimaţiei, care sunt compuse din:
    a) seria legitimaţiei - prima grupare de litere reprezintã acronimul unitãţii, conform anexei nr. 2; a doua grupare de litere reprezintã nivelul de acces, folosindu-se "AL" pentru acces local, "AE" pentru acces extins şi "AG" pentru acces general;
    b) numãrul legitimaţiei - prima grupare de cifre reprezintã codul informatic al titularului, iar a doua grupare de cifre reprezintã data la care legitimaţia a fost emisã.
    (6) În dreapta fotografiei sunt înscrise, pe 6 rânduri, urmãtoarele elemente:
    - pe rândul 1 - cuvântul "LEGITIMAŢIE";
    - pe rândurile 2 şi 3 - gradul profesional pentru funcţionarii publici cu statut special;
    - pe rândul 4 - numele titularului;
    - pe rândul 5 - prenumele titularului;
    - pe rândul 6 - funcţia pentru personalul încadrat pe funcţii de director general, director general adjunct şi director.
    (7) În partea de jos, în dreapta, se înscrie data pânã la care legitimaţia este valabilã.
    (8) Reversul are fond albastru, filigranat cu grupãri de litere "ANP" şi imprimat în centru cu sigla Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
    (9) În partea de sus, central, este înscrisã unitatea din care face parte titularul.
    (10) În centru-stânga, este imprimatã data eliberãrii, iar în centru-dreapta se aplicã semnãtura scanatã a directorului general şi ştampila.
    (11) În partea de jos, central, sub siglã, se înscrie, detaliat, nivelul de acces al titularului.
    ART. 3
    Direcţia management resurse umane şi Direcţia tehnologia informaţiei şi comunicaţii din Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor vor asigura confecţionarea legitimaţiilor de serviciu.
    ART. 4
    (1) Dupã modul în care sunt emise, legitimaţiile de serviciu sunt cu acces local, cu acces extins şi cu acces general.
    (2) Legitimaţiile de serviciu cu acces local se emit pentru personalul fãrã atribuţii de control şi coordonare din aparatul central al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi pentru personalul din unitãţile subordonate şi permit accesul titularilor în unitatea din care fac parte.
    (3) Legitimaţiile de serviciu cu acces extins se emit pentru directorii de unitate şi permit accesul titularilor în unitatea din care fac parte, precum şi în aparatul central al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
    (4) Legitimaţiile de serviciu cu acces general se emit pentru personalul din aparatul central al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor cu drept de control şi coordonare, precum şi pentru personalul Subunitãţii de pazã şi escortare deţinuţi transferaţi şi dau dreptul titularilor la acces în aparatul central al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi în unitãţile subordonate.
    ART. 5
    Legitimaţiile de serviciu se emit pentru întregul personal din sistemul administraţiei penitenciare, în urmãtoarele cazuri:
    a) la încadrare;
    b) la schimbarea gradului profesional;
    c) la schimbarea numelui;
    d) la mutarea în altã unitate;
    e) la detaşarea în altã unitate;
    f) la împuternicirea într-o funcţie pentru care este necesar un alt nivel de acces;
    g) cu ocazia trecerii în altã categorie;
    h) când fotografia nu mai corespunde cu fizionomia;
    i) la modificarea nivelului de acces;
    j) la expirare;
    k) în caz de deteriorare;
    l) în caz de pierdere;
    m) în alte situaţii deosebite.
    ART. 6
    (1) În cazul personalului detaşat între unitãţi ale sistemului penitenciar, structura de resurse umane din unitatea în care este încadrat retrage legitimaţia de serviciu, pe care o va pãstra pe perioada detaşãrii.
    (2) Unitatea la care este detaşat personalul ia mãsuri în vederea eliberãrii legitimaţiei de serviciu, potrivit prevederilor art. 5 lit. e).
    ART. 7
    Termenul de valabilitate a legitimaţiilor de serviciu este de 5 ani de la data emiterii, în mãsura în care nu intervin situaţiile prevãzute expres la art. 5 lit. b)-i), respectiv k)-m).
    ART. 8
    (1) Pentru emiterea legitimaţiilor de serviciu, structurile de resurse umane din unitãţi înainteazã, pe suport electronic, Direcţiei management resurse umane din Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor tabele cu datele personale ale celor în cauzã.
    (2) Tabelele trebuie sã cuprindã urmãtoarele rubrici:
    - numãr curent;
    - grad profesional;
    - nume;
    - prenume;
    - codul informatic;
    - motivul pentru care se solicitã eliberarea legitimaţiei;
    - observaţii.
    (3) La rubrica "observaţii" se fac menţiuni pentru personalul cu funcţii de director şi de preot.
    (4) Tabelele sunt însoţite de fotografiile titularilor, realizate în format digital; pentru identificarea fotografiilor, numele fişierelor va fi codul informatic al titularului.
    ART. 9
    (1) La nivelul fiecãrei unitãţi se instituie un registru de evidenţã a legitimaţiilor, cu urmãtoarele rubrici: seria şi numãrul legitimaţiei, gradul profesional, numele şi prenumele, data emiterii legitimaţiei, semnãtura titularului de primire şi semnãtura de restituire a lucrãtorului de resurse umane, numãrul procesului-verbal de scoatere din evidenţã.
    (2) Pentru personalul din Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor, direcţiile de specialitate transmit Direcţiei management resurse umane tabelul nominal cu nivelul de acces solicitat.
    ART. 10
    (1) Structurile de resurse umane au obligaţia de a retrage legitimaţiile la încetarea raporturilor de serviciu, încetarea contractului de muncã şi în cazurile în care este emis un nou document de legitimare.
    (2) În caz de deces, legitimaţia de serviciu se recupereazã de la familia defunctului.
    ART. 11
    (1) Legitimaţiile retrase de la titulari, cu excepţia situaţiei prevãzute la art. 6, se distrug, prin ardere, şi se scad din gestiune pe baza unui proces-verbal aprobat în prealabil de directorul unitãţii.
    (2) Comisia formatã în acest scop are în componenţã 3 funcţionari publici cu statut special, desemnaţi de directorul unitãţii, dintre care unul face parte din structura de resurse umane.
    (3) Comisie întocmeşte un proces-verbal, în exemplar unic, care se claseazã la structura de resurse umane a unitãţii.
    ART. 12
    (1) Personalul are obligaţia sã pãstreze cu grijã legitimaţiile şi sã le foloseascã numai în interes de serviciu, în conformitate cu prevederile art. 1.
    (2) Este interzisã înstrãinarea legitimaţiilor de serviciu.
    ART. 13
    (1) Pierderea sau sustragerea legitimaţiei de serviciu se aduce la cunoştinţa directorului unitãţii, în prima zi lucrãtoare de la producerea evenimentului, iar în caz de nerecuperare, în termen 5 zile va fi declaratã nulã prin publicitatea în presã, precizându-se seria şi numãrul, precum şi numele titularului.
    (2) Sustragerea documentului este anunţatã la cea mai apropiatã secţie de poliţie.
    (3) Directorul unitãţii desemneazã un ofiţer care întocmeşte un proces-verbal de constatare ce cuprinde cauzele, împrejurãrile şi propunerile în raport cu evenimentul produs.
    ART. 14
    Legitimaţiile declarate nule, care ulterior au fost recuperate, se distrug, cu respectarea regulilor stabilite prin prezentul ordin.
    ART. 15
    (1) Structurile de resurse umane din fiecare unitate au obligaţia ca cel puţin anual sã verifice existenţa şi starea documentelor de legitimare aflate asupra personalului unitãţii.
    (2) Rezultatele fiecãrei acţiuni de verificare a documentelor de legitimare se consemneazã într-un proces-verbal întocmit în exemplar unic, avizat de directorul unitãţii, care se claseazã la structura de resurse umane a unitãţii.
    (3) Anual, pânã la data de 30 ianuarie, structurile de resurse umane din unitãţile subordonate întocmesc şi înainteazã un raport cãtre Direcţia management resurse umane din Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor cu privire la activitatea de gestiune a legitimaţiilor de serviciu pentru anul precedent şi o estimare a necesarului de legitimaţii care urmeazã a fi emise pânã la sfârşitul anului.
    ART. 16
    La înmânarea legitimaţiilor, titularii sunt informaţi cu privire la obligaţiile ce le revin în legãturã cu pãstrarea şi utilizarea acestora.
    ART. 17
    (1) La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin orice dispoziţie contrarã se abrogã.
    (2) Legitimaţiile aflate în uz la data intrãrii în vigoare a prezentului ordin rãmân valabile pânã la apariţia uneia dintre situaţiile prevãzute la art. 5.
    ART. 18
    Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. 19
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                   p. Ministrul justiţiei,
                     Alina Mihaela Bica,
                      secretar de stat

    Bucureşti, 28 iulie 2011.
    Nr. 1.650/C.


    ANEXA 1

               Legitimaţia de serviciu a personalului
              din sistemul administraţiei penitenciare

--------------
    NOTĂ(CTCE)
    Legitimaţia de serviciu a personalului din sistemul administraţiei penitenciare, se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 584 din 18 august 2011, la pagina 14 (a se vedea imaginea asociatã).


    ANEXA 2

            Acronimele unitãţilor penitenciare, folosite la
         emiterea legitimaţiilor de serviciu ale personalului
              din sistemul administraţiei penitenciare



┌────┬─────────────────────────────────────────────────────┬─────────┐
│Nr. │ Unitatea │Acronimul│
│crt.│ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 1.│Penitenciarul Aiud │PAAB │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 2.│Penitenciarul Arad │PAAR │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 3.│Penitenciarul Bacãu │PBBC │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 4.│Penitenciarul Baia Mare │PBMMM │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 5.│Penitenciarul Bârcea Mare │PDHD │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 6.│Penitenciarul Bistriţa │PBBN │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 7.│Penitenciarul Botoşani │PBBT │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 8.│Penitenciarul Brãila │PBBR │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 9.│Penitenciarul Bucureşti - Jilava │PBJB │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.│Penitenciarul Bucureşti - Rahova │PBRB │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 11.│Penitenciarul Codlea │PCBV │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 12.│Penitenciarul Colibaşi │PCAG │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 13.│Penitenciarul Craiova │PCDJ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 14.│Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin │PDRMH │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 15.│Penitenciarul Focşani │PFVR │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 16.│Penitenciarul Galaţi │PGGL │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 17.│Penitenciarul Gherla │PGCJ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 18.│Penitenciarul Giurgiu │PGGR │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 19.│Penitenciarul Iaşi │PIIS │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 20.│Penitenciarul Mãrgineni │PMDB │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 21.│Penitenciarul Miercurea-Ciuc │PMCHR │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 22.│Penitenciarul Oradea │POBH │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 23.│Penitenciarul Pelendava │PPDJ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 24.│Penitenciarul Ploieşti │PPPH │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 25.│Penitenciarul Poarta Albã │PPACT │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 26.│Penitenciarul Satu Mare │PSMSM │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 27.│Penitenciarul Slobozia │PSIL │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 28.│Penitenciarul Târgu Mureş │PTMMS │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 29.│Penitenciarul Târgu Jiu │PTJGJ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 30.│Penitenciarul Timişoara │PTTM │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 31.│Penitenciarul Tulcea │PTTL │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 32.│Penitenciarul Vaslui │PVVS │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 33.│Penitenciarul de Femei Târgşor │PTPH │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 34.│Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova │PMCDJ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 35.│Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti │PMTBR │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 36.│Penitenciarul-Spital Bucureşti - Jilava │SBJB │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 37.│Penitenciarul-Spital Bucureşti - Rahova │SBRB │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 38.│Penitenciarul-Spital Dej │SDCJ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 39.│Penitenciarul-Spital Târgu Ocna │SOBC │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 40.│Penitenciarul-Spital Colibaşi │SCAG │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 41.│Penitenciarul-Spital Poarta Albã │SPCT │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 42.│Centrul de Reeducare Buziaş │RBTM │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 43.│Centrul de Reeducare Gãeşti │RGDB │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 44.│Centrul de Reeducare Târgu Ocna │ROBC │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 45.│Centrul de Formare şi Specializare a Ofiţerilor din │CFAR │
│ │Administraţia Penitenciarã │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 46.│Şcoala Naţionalã de Pregãtire a Agenţilor de │SPBC │
│ │Penitenciare Târgu Ocna │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 47.│Baza de Aprovizionare, Gospodãrire şi Reparaţii │BAGRB │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 48.│Subunitatea de pazã şi escortare deţinuţi transferaţi│SPEDT │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 49.│Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor │ANPB │
└────┴─────────────────────────────────────────────────────┴─────────┘



                       -----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016