Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.645 din 30 decembrie 2009  privind modificarea si completarea Ordinului ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 417/431/2009 pentru aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor nationale de sanatate in anul 2009    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.645 din 30 decembrie 2009 privind modificarea si completarea Ordinului ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 417/431/2009 pentru aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor nationale de sanatate in anul 2009

EMITENT: MINISTERUL SANATATII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 5 din 5 ianuarie 2010
ORDIN nr. 1.645 din 30 decembrie 2009
privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului sãnãtãţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate <>nr. 417 /<>431/2009 pentru aprobarea <>Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sãnãtate în anul 2009
EMITENT: MINISTERUL SÃNÃTÃŢII
Nr. 1.645 din 30 decembrie 2009
CASA NAŢIONALÃ DE ASIGURÃRI DE SÃNÃTATE
Nr. 1.136 din 30 decembrie 2009
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 5 din 5 ianuarie 2010


Vãzând referatele de aprobare nr. CSA 54 din 30 decembrie 2009 al Direcţiei generale de sãnãtate publicã, asistenţã medicalã şi programe din cadrul Ministerului Sãnãtãţii şi nr. DG 3.324 din 29 decembrie 2009 al Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate,
având în vedere prevederile <>art. 48 alin. (3) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 367/2009 pentru aprobarea programelor naţionale de sãnãtate în anul 2009, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul <>art. 281 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, al <>art. 7 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.718/2008 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi al <>art. 17 alin. (5) din Statutul Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate , aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 972/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul sãnãtãţii şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate emit urmãtorul ordin:

ART. I
Ordinul ministrului sãnãtãţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate <>nr. 417 /<>431/2009 pentru aprobarea <>Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sãnãtate în anul 2009, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 211 şi 211 bis din 1 aprilie 2009, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La anexa nr. 1 secţiunea B "Programe naţionale de sãnãtate de evaluare, profilactice şi cu scop curativ, finanţate din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate" litera A "Generalitãţi", articolul 5 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 5. - Pentru realizarea obiectivelor şi activitãţilor cuprinse în cadrul unor programe naţionale de sãnãtate, finanţate din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, Ministerul Sãnãtãţii şi Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate organizeazã la nivel naţional proceduri de achiziţie publicã deschisã, cu respectarea legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice. Modalitatea de contractare şi decontare a produselor achiziţionate se aprobã prin ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate. Pânã la finalizarea procedurii de achiziţie publicã deschisã prin semnarea de cãtre Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate a contractelor cu ofertanţii desemnaţi câştigãtori, achiziţia medicamentelor şi/sau a materialelor sanitare se realizeazã la nivel local de unitãţile sanitare cu paturi prin care se deruleazã programul, la un preţ care nu poate depãşi preţul de decontare aprobat prin ordin al ministrului sãnãtãţii."
2. La anexa nr. 1 secţiunea B litera A, articolul 6 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 6. - Sumele aferente programelor naţionale de sãnãtate pentru care achiziţia medicamentelor şi/sau a materialelor sanitare nu se realizeazã prin licitaţie publicã deschisã organizatã la nivel naţional, precum şi sumele aferente programelor naţionale de sãnãtate pentru care achiziţia medicamentelor şi/sau a materialelor sanitare se realizeazã prin licitaţie publicã deschisã organizatã la nivel naţional pânã la finalizarea procedurii de achiziţie publicã deschisã se alocã unitãţilor sanitare în baza contractelor încheiate, distinct, între casele de asigurãri de sãnãtate şi unitãţile sanitare prin care se deruleazã programele, precum şi între Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate şi furnizorii de servicii medicale de dializã, respectiv centrele-pilot şi/sau alţi furnizori privaţi de servicii medicale de hemodializã şi dializã peritonealã, autorizaţi şi evaluaţi."
3. La anexa nr. 1 secţiunea B litera B "Finanţarea programelor", articolul 14 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 14. - Sumele aferente programelor sunt cuprinse în contractele încheiate, distinct, între casele de asigurãri de sãnãtate şi unitãţile sanitare/farmaciile cu circuit deschis prin care se deruleazã programele, între Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate şi furnizorii de servicii medicale de dializã, respectiv centrele-pilot şi/sau alţi furnizori privaţi de servicii medicale de hemodializã şi dializã peritonealã, autorizaţi de Ministerul Sãnãtãţii pentru servicii de hemodializã: hemodializã convenţionalã sau hemodiafiltrare intermitentã on-line şi pentru servicii de dializã peritonealã: continuã sau automatã, precum şi între Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate şi ofertanţii desemnaţi câştigãtori ai procedurilor de achiziţie publicã organizate la nivel naţional, în condiţiile legii."
4. La anexa nr. 1 secţiunea B litera B, articolul 16 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 16. - Contractele încheiate între Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate şi furnizorii de servicii medicale de dializã, respectiv centrele-pilot şi/sau alţi furnizori privaţi de servicii medicale de hemodializã şi dializã peritonealã autorizaţi şi evaluaţi în condiţiile legii se realizeazã în limita numãrului de bolnavi prevãzut în Programul naţional de supleere a funcţiei renale la bolnavii cu insuficienţã renalã cronicã şi a fondurilor aprobate cu aceastã destinaţie prin buget pentru anul 2009. În situaţia în care o unitate sanitarã este inclusã în program pe parcursul derulãrii acestuia, contractul cu Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate se poate încheia numai prin preluarea bolnavilor existenţi în program de la alte unitãţi sanitare."
5. La anexa nr. 1 secţiunea B litera C "Achiziţia medicamentelor şi/sau a materialelor sanitare specifice programelor", articolul 21 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 21. - (1) Achiziţia medicamentelor şi a testelor de monitorizare a tratamentului pentru bolnavii HIV/SIDA cuprinşi în Subprogramul de tratament şi monitorizare a persoanelor cu infecţie HIV/SIDA şi tratamentul postexpunere din cadrul Programului naţional de boli transmisibile se realizeazã prin licitaţie publicã deschisã la nivel naţional organizatã de Ministerul Sãnãtãţii şi Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate.
(2) Ca urmare a licitaţiei organizate de Ministerul Sãnãtãţii şi Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate la nivel naţional pentru achiziţionarea produselor menţionate la alin. (1), contractele de furnizare se încheie între Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate şi furnizorii adjudecaţi."
6. La anexa nr. 2 litera A "Programe naţionale de sãnãtate de evaluare, profilactice şi cu scop curativ, finanţate din bugetul Ministerului Sãnãtãţii", tabelul se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:





"Mii lei
┌─────────────────────────────────────────────────┬─────────────┬────────────────┬───────────┬──────────────────┐
│ Denumire program │Buget de stat│Venituri proprii│Buget total│Din care: transfer│
│ │ │ │ │ FNUASS │
├─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────┼───────────┼──────────────────┤
│I. PROGRAMELE NAŢIONALE PRIVIND BOLILE │ │ │ │ │
│TRANSMISIBILE, din care: │ │ │ │ │
│Credite de angajament │ 90.385 │ 252.928 │ 343.313 │ │
│Credite bugetare │ 90.385 │ 252.928 │ 343.313 │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────┼───────────┼──────────────────┤
│II. PROGRAMELE NAŢIONALE PRIVIND BOLILE │ │ │ │ │
│NETRANSMISIBILE, din care: │ │ │ │ │
│Credite de angajament │ 305.858 │ 652.600 │ 958.458 │ 804.053 │
│Credite bugetare │ 305.858 │ 652.600 │ 958.458 │ 804.053 │
├─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────┼───────────┼──────────────────┤
│III. PROGRAMUL NAŢIONAL DE DEPISTARE PRECOCE │ │ │ │ │
│ACTIVÃ A AFECŢIUNILOR ONCOLOGICE, din care: │ │ │ │ │
│Credite de angajament │ 0 │ 150 │ 150 │ 0 │
│Credite bugetare │ 0 │ 150 │ 150 │ 0 │
├─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────┼───────────┼──────────────────┤
│IV. PROGRAMUL NAŢIONAL DE PROMOVARE A │ │ │ │ │
│SÃNÃTÃŢII ŞI EDUCAŢIE PENTRU SÃNÃTATE, din care: │ │ │ │ │
│Credite de angajament │ 10.071 │ 0 │ 10.071 │ │
│Credite bugetare │ 10.071 │ 0 │ 10.071 │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────┼───────────┼──────────────────┤
│V. PROGRAMUL NAŢIONAL DE SÃNÃTATE A FEMEII ŞI │ │ │ │ │
│COPILULUI, din care: │ │ │ │ │
│Credite de angajament │ 26.649 │ 8.387 │ 35.036 │ │
│Credite bugetare │ 26.649 │ 8.387 │ 35.036 │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────┼───────────┼──────────────────┤
│VI. PROGRAMUL NAŢIONAL DE ADMINISTRAŢIE │ │ │ │ │
│SANITARÃ, din care: │ │ │ │ │
│Credite de angajament │ 200 │ 2.300 │ 2.500 │ │
│Credite bugetare │ 200 │ 2.300 │ 2.500 │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────┼───────────┼──────────────────┤
│VII. PROGRAMUL NAŢIONAL DE TRATAMENT ÎN │ │ │ │ │
│STRÃINÃTATE, din care: │ │ │ │ │
│Credite de angajament │ 23.036 │ │ 23.036 │ │
│Credite bugetare │ 23.036 │ │ 23.036 │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────┼───────────┼──────────────────┤
│VIII. PROGRAMUL PENTRU COMPENSAREA CU 90% A │ │ │ │ │
│PREŢULUI DE REFERINŢÃ AL MEDICAMENTELOR, din │ │ │ │ │
│care: │ │ │ │ │
│Credite de angajament │ 0 │ 75.000 │ 75.000 │ 75.000 │
│Credite bugetare │ 0 │ 75.000 │ 75.000 │ 75.000 │
├─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────┼───────────┼──────────────────┤
│IX. PROGRAMUL NAŢIONAL DE ASISTENŢÃ MEDICALÃ │ │ │ │ │
│COMUNITARÃ ŞI ACŢIUNI PENTRU SÃNÃTATE, din care: │ │ │ │ │
│Credite de angajament │ 20.354 │ 823 │ 21.177 │ │
│Credite bugetare │ 20.354 │ 823 │ 21.177 │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────┼───────────┼──────────────────┤
│X. PROGRAMUL NAŢIONAL PRIVIND EVALUAREA │ │ │ │ │
│STÃRII DE SÃNÃTATE A POPULAŢIEI ÎN ASISTENŢA │ │ │ │ │
│MEDICALÃ PRIMARÃ, din care: │ │ │ │ │
│Credite de angajament │ 0 │ 12.523 │ 12.523 │ 12.523 │
│Credite bugetare │ 0 │ 12.523 │ 12.523 │ 12.523 │
├─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────┼───────────┼──────────────────┤
│DATORII 2008 │ 19.490 │ │ 19.490 │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────┼───────────┼──────────────────┤
│TOTAL PROGRAME NAŢIONALE DE SÃNÃTATE, din care: │ │ │ │ │
│Credite de angajament │ 496.043 │ 1.004.711 │ 1.500.754 │ 891.576 │
│Credite bugetare │ 496.043 │ 1.004.711 │ 1.500.754 │ 891.576" │
└─────────────────────────────────────────────────┴─────────────┴────────────────┴───────────┴──────────────────┘



7. La anexa nr. 2 litera A titlul I "Programele naţionale privind bolile transmisibile" punctul 1 "Programul naţional de imunizare", litera d), activitatea nr. 12 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"12. asigurã achiziţionarea pe plan local a vaccinului hepatitic B, vaccinului combinat rujeolã-rubeolã-oreion (ROR) şi a vaccinului pentavalent DTPa-VPI-Hib pentru vaccinarea copiilor din grupele de vârstã eligibile, conform calendarului de vaccinare."
8. La anexa nr. 2 litera A titlul I punctul 2 "Programul naţional de boli transmisibile (infecţie HIV, tuberculozã, infecţii cu transmitere sexualã şi alte boli transmisibile prioritare)" subpunctul 2.5 "Subprogramul naţional de intervenţie în pandemia de gripã", litera e) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"e) Activitãţi derulate la nivelul serviciilor/birourilor de epidemiologie din direcţiile de sãnãtate publicã judeţene şi a municipiului Bucureşti:
- achiziţionarea, depozitarea şi distribuirea produselor de substanţe dezinfectante şi mãşti de protecţie pentru personalul medico-sanitar, unitãţi de învãţãmânt şi personalul din serviciile publice cu contact apropiat cu un numãr mare de persoane;
- asigurarea preluãrii şi, dupã caz, transportului vaccinurilor, medicamentelor antivirale, echipamentelor de protecţie personalã şi substanţelor dezinfectante de la nivelul depozitului central, depozitãrii şi distribuţiei acestor produse cãtre furnizorii de servicii medicale;
- asigurarea transportului probelor biologice cãtre laboratoarele de specialitate pentru stabilirea diagnosticului etiologic;
- asigurarea organizãrii şi coordonãrii activitãţilor de vaccinare a persoanelor eligibile la nivel judeţean."
9. La anexa nr. 2 litera A titlul I punctul 2 subpunctul 2.5, "Natura cheltuielilor" se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Natura cheltuielilor
Capitolul «bunuri şi servicii»: achiziţionarea de medicamente antivirale, vaccin pandemic, seruri, echipamente de protecţie personalã şi substanţe dezinfectante, precum şi alte cheltuieli ocazionate de identificarea contacţilor, precum şi pentru transportul probelor biologice cãtre laboratoarele de specialitate şi stabilirea diagnosticului etiologic
Servicii: plata producţiei de vaccin gripal cu tulpina pandemicã."
10. La anexa nr. 2 litera A titlul II "Programele naţionale privind bolile netransmisibile", punctul 2 "Programul naţional de oncologie", activitatea nr. 3 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"3) vaccinarea HPV a populaţiei feminine eligibile din clasele a VI-a şi a VII-a, realizatã în cadrul unitãţilor de învãţãmânt preuniversitar şi universitar, de cãtre personalul medical responsabil de asigurarea asistenţei medicale preventive la nivelul acestora, in perioada noiembrie-decembrie 2009;".
11. La anexa nr. 2 litera A titlul II punctul 2 se introduce o nouã activitate, activitatea nr. 4, cu urmãtorul cuprins:
"4) vaccinarea HPV a populaţiei feminine eligibile cu vârsta cuprinsã între 12 şi 24 de ani, realizatã în cadrul unitãţilor de învãţãmânt preuniversitar şi universitar, de cãtre personalul medical responsabil de asigurarea asistenţei medicale preventive la nivelul acestora, precum şi prin cabinetele medicilor de familie."
12. La anexa nr. 2 litera A titlul II punctul 2, indicatorii de evaluare se modificã dupã cum urmeazã:
"Indicatori de evaluare:
1. Indicatori fizici:
- numãr fete vaccinate: 11.500;
- numãr doze vaccin administrate: 14.000;
- numãr registre: 8.
2. Indicatori de eficienţã:
- cost mediu/fatã vaccinatã: 838,14 lei;
- cost mediu/dozã vaccin: 279,38 lei.
3. Indicatori de rezultat:
- acoperirea vaccinalã de 95-99% a cohortei de fete cu vârsta de 10 ani la care s-a administrat prima dozã în anul 2008, în scopul prevenirii cancerului de col uterin."
13. La anexa nr. 2 litera B "Programe naţionale de sãnãtate de evaluare, profilactice şi cu scop curativ finanţate din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri de sãnãtate", tabelul se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:




"Mii lei
┌───────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────┬───────────────────┬───────────────────────┐
│ Denumire program │Credite de angajament│ Credite bugetare │Transferuri din bugetul│
│ │ an 2009 │ an 2009 │Ministerului Sãnãtãţii │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤
│I. PROGRAMUL NAŢIONAL CU SCOP CURATIV, │ 2.492.770,00 │ 2.133.245,00 │ 804.053,00 │
│din care: │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤
│Programul naţional de boli transmisibile, din care: │ 185.682 │ 162.459 │ 0,00 │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤
│Subprogramul de tratament şi monitorizare a persoanelor │ 170.697 │ 147.524 │ │
│cu infecţie HIV/SIDA şi tratamentul postexpunere │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤
│Subprogramul de tratament al bolnavilor cu tuberculozã │ 14.985 │ 14.935 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤
│Programul naţional de boli cardiovasculare │ 55.176 │ 55.176 │ 1.500,00 │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤
│Programul naţional de oncologie │ 985.346 │ 830.573 │ 336.920 │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤
│Programul naţional de boli neurologice │ 80.805 │ 71.177 │ 5.679 │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤
│Programul naţional de diabet zaharat │ 516.270 │ 397.567 │ 378.520 │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤
│Programul naţional de diagnostic şi tratament pentru │ 32.828 │ 32.828 │ 32.828 │
│boli rare şi sepsis sever │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤
│Programul naţional de boli endocrine │ 5.267,00 │ 5.267 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤
│Programul naţional de ortopedie │ 30.872 │ 30.872 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤
│Programul naţional de transplant de organe, ţesuturi şi │ 53.096 │ 53.096 │ 48.606 │
│celule de origine umanã │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤
│Programul naţional de supleere a funcţiei renale la │ 546.882 │ 493.687 │ │
│bolnavii cu insuficienţã renalã cronicã │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤
│Programul naţional terapie intensivã a insuficienţei │ 544,00 │ 544,00 │ │
│hepatice │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤
│II. PROGRAMUL NAŢIONAL PRIVIND EVALUAREA STÃRII DE │ 12.523,00 │ 12.523,00 │ 12.523,00 │
│SÃNÃTATE A POPULAŢIEI ÎN ASISTENŢA MEDICALÃ PRIMARÃ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤
│III. PROGRAMELE NAŢIONALE DE SÃNÃTATE PROFILACTICE │ 0,00 │ 0,00 │ 0,00 │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤
𗈕. Programul naţional de prevenţie a bolilor cardiovasculare │ 0,00 │ 0,00 │ 0,00 │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤
𗈕.1. Subprogramul de screening pentru identificarea pacienţilor│ │ │ │
│cu factori de risc cardiovasculari │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤
𗈖. Programul naţional de depistare precoce activã a │ 0,00 │ 0,00 │ 0,00 │
│afecţiunilor oncologice, din care: │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤
𗈖.1. Subprogramul de screening pentru depistarea precoce activã│ │ │ │
│a cancerului de col uterin │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤
𗈖.2. Subprogramul de screening pentru depistarea precoce activã│ │ │ │
│a cancerului mamar │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤
│IV. PROGRAMUL PENTRU COMPENSAREA CU 90% │ 75.000,00 │ 75.000,00 │ 75.000,00 │
│A PREŢULUI DE REFERINŢÃ AL MEDICAMENTELOR │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤
│TOTAL: │ 2.580.293,00 │ 2.220.768,00 │ 891.576,00 │
└───────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────┴───────────────────┴───────────────────────┘



Sumele prevãzute la «Programul pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţã al medicamentelor» şi la «Programele naţionale de sãnãtate profilactice» sunt cuprinse în Legea bugetului la anexa nr. 10/06 «Program naţional privind asigurarea serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de sãnãtate»".
14. La anexa nr. 2 litera B titlul "Structura", dupã punctul 10 se introduce un nou punct, punctul 11, cu urmãtorul cuprins:
"11. Programul naţional de terapie intensivã a insuficienţei hepatice".
15. La anexa nr. 2 litera B punctul 4 "Programul naţional de boli neurologice" litera a) "Subprogramul de tratament al sclerozei multiple" subtitlul "Indicatori de evaluare", litera b) "indicatori de eficienţã" se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"- cost mediu/bolnav cu sclerozã multiplã tratat/an - 34.600,1 lei".
16. La anexa nr. 2 litera B, dupã punctul 10 se introduce un nou punct, punctul 11, cu urmãtorul cuprins:
"11. Programul naţional de terapie intensivã a insuficienţei hepatice.
Activitãţi:
- asigurarea în spital a medicamentelor şi materialelor sanitare specifice epurãrii extrahepatice
Criterii de eligibilitate:
- pacienţi cu insuficienţã hepaticã de etiologie viralã, toxic-medicamentoasã, metabolicã (Boala Wilson), cu encefalopatie hepaticã, tulburãri de coagulare majore, pregãtirea unor pacienţi în pretransplant de ficat sau a celor ce necesitã retransplant de ficat.
Indicatori de evaluare:
a) indicatori fizici:
- numãr de pacienţi trataţi prin epurare extrahepaticã - 8;
b) indicatori de eficienţã:
- cost mediu/bolnav tratat prin epurare extrahepaticã/an = 68.000 lei.
Natura cheltuielilor subprogramului:
- cheltuieli pentru medicamente şi materiale sanitare specifice epurãrii extrahepatice
Unitãţi care deruleazã programul:
- Institutul Clinic de Boli Digestive şi Transplant Hepatic Fundeni - Secţia de anestezie şi terapie intensivã."
17. La anexa nr. 3A, articolul 13 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"ART. 13
Contractul se reziliazã de plin drept, printr-o notificare scrisã a casei de asigurãri de sãnãtate, în termen de maximum 10 zile calendaristice de la data constatãrii neîndeplinirii obligaţiilor prevãzute la art. 5 pct. 1, 5 şi 8."
ART. II
(1) Pentru asigurarea continuitãţii tratamentului bolnavilor cuprinşi în programele naţionale de sãnãtate se prelungeşte aplicabilitatea Ordinului ministrului sãnãtãţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate <>nr. 417 /<>431/2009 pentru aprobarea <>Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sãnãtate în anul 2009, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru trimestrul I al anului 2010.
(2) Sumele alocate din bugetul Ministerului Sãnãtãţii şi din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate în trimestrul I al anului 2010 pentru finanţarea programelor naţionale de sãnãtate se stabilesc la nivelul mediilor lunare ale prevederilor anului 2009.
(3) Cheltuielile angajate în cadrul programelor naţionale de sãnãtate din creditele de angajament aprobate în bugetul anului 2009 se plãtesc din creditele bugetare aprobate în anul 2010 pentru programele naţionale de sãnãtate.
ART. III
Direcţiile de specialitate din Ministerul Sãnãtãţii, Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate, direcţiile de sãnãtate publicã, casele de asigurãri de sãnãtate, furnizorii de servicii medicale, farmaciile cu circuit deschis care deruleazã programe de sãnãtate, precum şi instituţiile publice nominalizate vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. IV
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul sãnãtãţii,
Cseke Attila

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate,
Nicolae Lucian Duţã
-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016