Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.627 din 29 iunie 2018  pentru modificarea Normelor tehnice privind înregistrarea în scopuri vamale a operatorilor economici şi altor persoane, aprobate prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.886/2016     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 1.627 din 29 iunie 2018 pentru modificarea Normelor tehnice privind înregistrarea în scopuri vamale a operatorilor economici şi altor persoane, aprobate prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.886/2016

EMITENT: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 575 din 6 iulie 2018
    Având în vedere Regulamentul (UE) nr. 952/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 9 octombrie 2013 de stabilire a Codului vamal al Uniunii, Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2015/2.447 al Comisiei din 24 noiembrie 2015 de stabilire a unor norme pentru punerea în aplicare a anumitor dispoziţii din Regulamentul (UE) nr. 952/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 9 octombrie 2013 de stabilire a Codului vamal al Uniunii, Regulamentul delegat (UE) 2016/341 al Comisiei din 17.12.2015 de completare a Regulamentului (UE) nr. 952/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte normele tranzitorii pentru anumite dispoziţii din Codul vamal al Uniunii, în cazul în care sistemele electronice relevante nu sunt încă operaţionale, şi de modificare a Regulamentului delegat (UE) 2015/2.446 al Comisiei, precum şi Decizia de punere în aplicare (UE) 2016/578 a Comisiei din 11 aprilie 2016 de stabilire a programului de lucru referitor la dezvoltarea şi instalarea sistemelor electronice prevăzute în Codul vamal al Uniunii,
    în temeiul art. 11 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, şi
    având în vedere Avizul conform al Ministerului Finanţelor Publice comunicat prin Adresa nr. 749.328 din 4.06.2018,
    preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală emite următorul ordin:
    ART. I
    Anexa nr. 1 la Normele tehnice privind înregistrarea în scopuri vamale a operatorilor economici şi altor persoane, aprobate prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.886/2016, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 500 din 5 iulie 2016, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală,
                    Ionuţ Mişa

    Bucureşti, 29 iunie 2018.
    Nr. 1.627.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 1 la normele tehnice)
    CERERE ŞI INSTRUCŢIUNI DE COMPLETARE
    a cererii de atribuire a numărului EORI
    *) Cererea este reprodusă în facsimil.
 (a se vedea imaginea asociată)
    Note explicative la cerere:
    1. Solicitantul
    Nr. de referinţă solicitant: Sistemul atribuie în mod automat un număr de referinţă. Operatorul economic poate modifica înregistrarea prin înscrierea numărului de înregistrare a solicitării din evidenţele proprii.
    Persoanele fizice nu completează această casetă.
    Cod de identificare unic: Se completează în funcţie de tipul de persoană astfel:
    În cazul operatorilor economici care au sediul stabilit în România se înscrie codul unic de înregistrare din certificatul de înregistrare eliberat de oficiul registrului comerţului.
    În cazul persoanelor, altele decât operatorii economici, care au sediul/reşedinţa în România se înscrie codul unic de înregistrare din certificatul de înregistrare eliberat de oficiul registrului comerţului sau numărul de înregistrare în scopuri fiscale, după caz.
    În cazul persoanelor fizice se înscrie codul numeric personal.
    În cazul operatorilor economici, precum şi al altor persoane, cu excepţia persoanelor fizice, care nu sunt stabilite pe teritoriul vamal al Uniunii, se înscrie codul ţării terţe (ISO alfa 2) urmat de numărul de înregistrare atribuit de autoritatea competentă din ţara în care este stabilit solicitantul.
    În cazul persoanelor fizice care nu sunt stabilite pe teritoriul vamal al Uniunii se înscrie codul ţării terţe (ISO alfa 2) urmat de seria şi numărul paşaportului valabil sau al altui document de călătorie.
    În cazul titularilor de carnete TIR care nu sunt stabiliţi pe teritoriul vamal al Uniunii se înscrie: litera „T“, urmată de codul de ţară ISO alfa 2 al ţării transportatorului, codul de trei cifre al asociaţiei garante naţionale prin intermediul căreia titularul carnetului TIR a fost autorizat la regimul TIR şi numărul titularului carnetului TIR atribuit de asociaţia garantă din ţara terţă.
    Nume complet: Se înscrie denumirea completă/numele şi prenumele persoanei care solicită atribuirea numărului EORI.
    Nume scurt: Se înscriu iniţialele denumirii/numelui solicitantului sau orice altă formă scurtă a numelui.
    Solicit nr. EORI pe perioada: Se înscrie data de la care se solicită atribuirea numărului EORI, precum şi data de încetare a valabilităţii numărului EORI. Data de încetare a valabilităţii este obligatoriu de completat.
    În cazul în care atribuirea numărului EORI se face în baza paşaportului valabil sau a altui document de călătorie, data de încetare a valabilităţii numărului EORI se completează cu data expirării documentului respectiv.

    2. Adresa sediului social/reşedinţă
    Se menţionează adresa completă a sediului social sau a reşedinţei, după caz, inclusiv identificatorul de ţară.
    În caseta „Valabilitate“:
    - subcaseta - început, se menţionează data înscrisă în caseta 1 (data de la care se solicită atribuirea numărului EORI );
    – subcaseta - sfârşit, se completează în cazul cererilor de modificare care privesc schimbarea adresei sediului social declarat iniţial la atribuirea numărului EORI.

    În caseta „Stabilit pe teritoriul vamal al Uniunii“:
    Se înscrie „Da“ sau „Nu“, după caz, în funcţie de adresa unde este stabilită reşedinţa obişnuită, în cazul persoanelor fizice, respectiv de adresa unde este stabilit sediul social, sediul central sau sediul permanent, în cazul persoanelor juridice sau al asocierilor de persoane.

    3. Numărul (numerele) de identificare TVA
    Se înscriu ţara/ţările şi numărul/numerele atribuit(e), dacă este cazul, de autoritatea/autorităţile fiscală(e) din România sau din alte state membre UE.

    4. Statutul juridic
    Se înscrie forma de constituire a solicitantului, aşa cum este menţionată în documentul de constituire, dacă este cazul.
    În caseta „Valabilitate“
    - subcaseta - început, se înscrie data de la care se solicită atribuirea numărului EORI;
    – subcaseta - sfârşit, se completează în cazul cererilor de modificare care privesc forma de constituire doar în cazul în care se schimbă statutul juridic declarat iniţial în cererea de atribuire a numărului EORI.


    5. Data de constituire/data naşterii
    Se menţionează data de constituire sau, în cazul unei persoane fizice, data naşterii solicitantului.

    6. Tipul de persoană
    Se înscrie tipul de persoană în formă codificată, astfel:
    1 - pentru persoană fizică;
    2 - pentru persoană juridică;
    3 - pentru asociere de persoane, astfel cum se menţionează la art. 5 alin. (4) din Codul vamal al Uniunii.


    7. Persoana de contact
    Se menţionează numele persoanei de contact, adresa şi cel puţin una dintre următoarele informaţii: numărul de telefon, numărul de fax şi adresa electronică.
    Pot fi introduse un număr de maximum 9 persoane de contact.
    O persoană de contact va fi inserată cu acelaşi nume şi prenume o singură dată.
    În cazul unei cereri de modificare a datelor persoanei de contact, noile date se suprascriu în înregistrarea existentă (se modifică datele) şi nu se adaugă o altă înregistrare având aceleaşi nume şi prenume.

    8. Numărul (numerele) de identificare atribuit(e) în scopuri vamale de autorităţile competente ale unei ţări terţe
    În cazul unei persoane care nu este stabilită pe teritoriul vamal al Uniunii se înscrie (înscriu) numărul (numerele) de identificare atribuit(e), dacă este cazul, persoanei interesate în scopuri vamale, de către autorităţile competente ale unei ţări terţe cu care este în vigoare un acord de asistenţă administrativă reciprocă în domeniul vamal. Acest număr (aceste numere) de identificare include (includ) codul de ţară sau de teritoriu (dacă este disponibil, codul de ţară ISO alfa 2).

    9. Codul principalei activităţi economice
    Se menţionează codul principalei activităţi economice la nivel de 4 cifre, conform clasificării statistice a activităţilor economice în Uniunea Europeană (CAEN), dacă este cazul.

    10. Acordul pentru divulgarea numărului EORI şi a datelor cu caracter personal
    Se bifează una dintre căsuţele care corespunde acordului/refuzului privind publicarea pe internet de Comisia Europeană a numărului EORI şi a datelor cu caracter personal.
    Acordul privind publicarea pe internet de către Comisie a datelor de identificare şi înregistrare, menţionate în cererea de atribuire a numărului EORI (numărul EORI, numele complet al persoanei şi adresa sediului sau domiciliului), nu este obligatoriu.
    Refuzul publicării datelor cu caracter personal nu afectează prelucrarea cererii privind atribuirea numărului EORI şi îndeplinirea formalităţilor vamale.

    11. Lista documentelor ataşate
    Se înscriu datele de identificare ale documentelor care se anexează la cererea de atribuire a numărului EORI.

    12. Se înscriu numele şi prenumele, funcţia şi se semnează de reprezentantul legal al operatorului economic sau reprezentantul desemnat de operatorul economic în relaţiile cu autoritatea vamală.
    În cazul titularilor de carnete TIR care nu sunt stabiliţi pe teritoriul vamal comunitar se înscriu numele şi prenumele conducătorului autovehiculului şi se semnează de către acesta.
    Data: Se înscrie data completării cererii.


    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016