Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.627 din 24 iunie 2009  pentru aprobarea Normelor privind accesul operatorilor economici la Sistemul de control al exportului (ECS)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.627 din 24 iunie 2009 pentru aprobarea Normelor privind accesul operatorilor economici la Sistemul de control al exportului (ECS)

EMITENT: AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA - AUTORITATEA NATIONALA A VAMILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 471 din 8 iulie 2009
ORDIN nr. 1.627 din 24 iunie 2009
pentru aprobarea Normelor privind accesul operatorilor economici la Sistemul de control al exportului (ECS)
EMITENT: AGENŢIA NAŢIONALÃ DE ADMINISTRARE FISCALÃ - AUTORITATEA NAŢIONALÃ A VÃMILOR
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 471 din 8 iulie 2009


Având în vedere prevederile Regulamentului (CEE) nr. 2.454/93 al Comisiei din 2 iulie 1993 de stabilire a unor dispoziţii de aplicare a Regulamentului (CEE) nr. 2.913/92 al Consiliului de instituire a Codului vamal comunitar,
având în vedere prevederile Regulamentului (CE) nr. 648/2005 al Parlamentului European şi al Consiliului din 13 aprilie 2005 de modificare a Regulamentului (CEE) nr. 2.913/1992 al Consiliului de instituire a Codului vamal comunitar şi ale Regulamentului (CE) nr. 1.875/2006 al Comisiei din 18 decembrie 2006 de modificare a Regulamentului (CEE) nr. 2.454/93 de stabilire a unor dispoziţii de aplicare a Regulamentului (CEE) nr. 2.913/92 al Consiliului de instituire a Codului vamal comunitar,
în vederea punerii în aplicare a cerinţelor Comisiei Europene referitoare la instituirea unui sistem informatic comun, bazat pe schimburi de mesaje electronice între autoritãţile vamale, privind mãrfurile care ies de pe teritoriul vamal al Comunitãţii,
în vederea punerii în aplicare a controalelor bazate pe o analizã la nivel comunitar a riscurilor în ceea ce priveşte siguranţa şi securitatea Comunitãţii,
având în vedere necesitatea ca operatorii economici sã punã la dispoziţia autoritãţii vamale informaţii înainte de ieşirea mãrfurilor de pe teritoriul vamal al Comunitãţii, cu excepţia celor care tranziteazã, fãrã întrerupere, acest teritoriu, pe calea aerului sau pe cale maritimã,
în temeiul <>art. 5 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 110/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale a Vãmilor,

vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Normele privind accesul operatorilor economici la Sistemul de control al exportului (ECS) aplicabil pe teritoriul României şi al Uniunii Europene, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã ordinul vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã privind accesul operatorilor economici la Sistemul de control al exportului (ECS).
ART. 3
Autorizaţiile de acces la ECS emise conform ordinului vicepreşedintelui Autoritãţii Naţionale de Administrare Fiscalã privind accesul operatorilor economici la Sistemul de control al exportului (ECS) îşi pãstreazã valabilitatea.
ART. 4
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale
de Administrare Fiscalã,
Radu Traian Mãrginean

Bucureşti, 24 iunie 2009.
Nr. 1.627.


ANEXÃ


NORME
privind accesul operatorilor economici la Sistemul
de control al exportului (ECS)

CAP. I
Dispoziţii generale

1. Sistemul de control al exportului (ECS) este sistemul informatic care asigurã managementul urmãririi mãrfurilor exportate pânã la ieşirea din Comunitate.
2. Pentru utilizarea modulelor de management ECS destinate operatorilor economici este necesar ca aceştia sã îndeplineascã cerinţele tehnice hardware şi software, prezentate în anexa nr. 1.
3. În aplicarea prezentelor norme, prin modulele de management ECS se înţelege:
- "Modulul de management SAD al Declaraţiei vamale de export";
- "Modulul de management al Declaraţiei vamale de export - ECS2";
- "Modulul de management al Declaraţiei vamale de export - ECS2 fãrã elemente de siguranţã şi securitate";
- "Modulul de management al Declaraţiei sumare de ieşire - ECS2";
- "Modulul de management al manifestului - ECS2".

CAP. II
Procedura de autorizare a accesului la ECS

A. Condiţii de acces
4. Accesul operatorilor economici la ECS se realizeazã pe baza autorizaţiei eliberate de Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, Direcţia de tehnologia informaţiei, comunicaţii şi statisticã vamalã.
B. Dosarul de autorizare
5. Autorizaţia de acces al operatorilor economici la ECS se acordã pe baza unei cereri scrise, întocmitã potrivit modelului prezentat în anexa nr. 2, şi cuprinde: denumirea societãţii comerciale, sediul, numãrul EORI, numele, prenumele şi funcţia persoanei care reprezintã legal societatea comercialã. Declararea mãrfurilor în ECS, în procedurã simplificatã, se face numai în cazul în care se utilizeazã procedura de vãmuire la domiciliu. În acest caz, cererea de autorizare pentru acces la ECS se depune de cãtre societatea autorizatã în calitate de expeditor/destinatar agreat sau, dupã caz, de cãtre comisionarul în vamã care reprezintã societatea pentru efectuarea formalitãţilor vamale.
Cererea de autorizare se transmite la Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, Direcţia de tehnologia informaţiei, comunicaţii şi statisticã vamalã împreunã cu:
a) formularul unic de înregistrare în ECS, conform modelului prezentat în anexa nr. 3;
b) o declaraţie, în cazul expeditorilor/destinatarilor agreaţi/transportatori/titulari de depozit înregistraţi, în care se specificã dacã declararea mãrfurilor pentru export se face de cãtre comisionarul în vamã;
c) o declaraţie-angajament completatã conform modelului prezentat în anexa nr. 5.
6. În cazul menţionat la pct. 5 lit. b) se procedeazã astfel:
a) toate documentele menţionate la pct. 5 lit. a) şi c) se depun de cãtre comisionarul în vamã, atunci când acesta nu deţine autorizaţie de acces la ECS;
b) atunci când comisionarul în vamã deţine autorizaţie de acces la ECS, acesta prezintã pe lângã documentele menţionate la pct. 5 lit. a) şi b) completate de expeditorul/destinatarul agreat autorizaţia de vãmuire la domiciliu a acestuia, în copie, împreunã cu un document din care sã reiasã cã acesta declarã mãrfurile pentru expeditorul/destinatarul agreat şi în care sã se specifice biroul vamal şi numãrul autorizaţiei de acces la ECS.
C. Emiterea autorizaţiei de acces
7. Dupã verificarea documentelor menţionate la paragraful B, se întocmeşte autorizaţia de acces al operatorilor economici la ECS, în douã exemplare, şi se semneazã de cãtre directorul Direcţiei de tehnologia informaţiei, comunicaţii şi statisticã vamalã din cadrul Autoritãţii Naţionale a Vãmilor, potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 6. Un exemplar al autorizaţiei se transmite solicitantului, iar celãlalt se pãstreazã în evidenţa Serviciului gestiunea calitãţii datelor din cadrul Direcţiei de tehnologia informaţiei, comunicaţii şi statisticã vamalã.
Autorizaţia de acces conţine informaţii privind numãrul de înregistrare şi identificare - EORI al operatorului economic, certificatul digital (fişier care asigurã accesul criptat şi securizat la ECS) unic alocat pentru fiecare operator economic, numele utilizatorului şi parola aferente acestuia.
Împreunã cu autorizaţia se transmite titularului şi fişierul ce conţine certificatul digital, acesta din urmã fiind transmis la adresa de e-mail comunicatã de acesta.
8. Dupã obţinerea autorizaţiei de acces la ECS titularul acesteia va depune, imediat, o copie la fiecare birou vamal pe lângã care îşi va desfãşura activitatea, împreunã cu lista persoanelor desemnate sã utilizeze sistemul informatic pentru fiecare direcţie judeţeanã pentru accize şi operaţiuni vamale (DJAOV)/birou vamal, conform modelului prezentat în anexa nr. 4;
9. DJAOV/biroul vamal, în baza documentelor depuse, creeazã conturi de utilizatori pentru persoanele desemnate şi asigurã drepturi de acces conform solicitãrilor din anexa nr. 4.
10. Persoanele desemnate sã utilizeze sistemul informatic au obligaţia sã îşi schimbe parolele de acces dupã prima conectare la ECS.
D. Suspenderea/Revocarea autorizaţiei de acces
11. Autoritatea Naţionalã a Vãmilor poate suspenda sau revoca autorizaţia dacã:
a) emiterea ei s-a fãcut pe baza unor date sau informaţii incorecte, iar solicitantul avea cunoştinţã ori trebuia sã aibã cunoştinţã de acest fapt;
b) una sau mai multe dintre condiţiile ce au stat la baza emiterii nu mai sunt valabile;
c) titularul solicitã;
d) titularul nu respectã regulile de funcţionare, securitate şi confidenţialitate a datelor impuse de sistemul informatic vamal.
Decizia de suspendare sau revocare a autorizaţiei conţine data de la care mãsura intrã în vigoare şi este transmisã titularului.
12. Autoritatea Naţionalã a Vãmilor nu revocã autorizaţia în cazurile în care titularul îşi îndeplineşte obligaţiile într-un termen stabilit de aceasta.
În cazul în care autorizaţia a fost revocatã, o nouã autorizaţie poate fi emisã numai dupã remedierea sau înlãturarea cauzelor care au dus la revocarea celei iniţiale, prin reluarea procedurii de autorizare descrise în prezentele norme.
E. Actualizarea datelor privind autorizaţia de acces
13. Autorizaţia de acces al operatorilor economici la ECS se actualizeazã atunci când:
a) titularul prezintã date sau informaţii referitoare la extinderea activitãţii la noi birouri vamale, la suspendarea activitãţii la unul dintre birourile vamale trasmise anterior, la personalul desemnat sã utilizeze sistemul ECS etc.;
b) au survenit modificãri faţã de situaţia iniţialã privind declararea mãrfurilor pentru export;
c) unul sau mai multe dintre elementele care au stat la baza emiterii au fost modificate (actualizate).

CAP. III
Dispoziţii finale

14. Operatorul economic depune un singur dosar de autorizare pentru accesul la ECS.
15. Instrucţiunile de instalare şi configurare a aplicaţiei ECS-RO pentru operatorii economici care au obţinut autorizaţia de acces la ECS vor fi disponibile împreunã cu manualul de utilizare pe site-ul Autoritãţii Naţionale a Vãmilor: www.customs.ro
16. Orice modificare intervenitã în datele titularului autorizaţiei se va transmite, în scris, Autoritãţii Naţionale a Vãmilor sau DJAOV/biroului vamal (pentru situaţia în care sunt modificãri privind personalul desemnat sã utilizeze sistemul informatic) de cãtre operatorul economic în termen de 24 de ore de la producerea acesteia, cu completarea corespunzãtoare a formularelor din anexele nr. 2, 3, 4 şi 5.
17. Autoritatea Naţionalã a Vãmilor poate aproba pentru anumite categorii de operatori economici, în cazuri justificate, pe bazã de protocol încheiat între pãrţi, utilizarea altor soluţii de transmitere a datelor de la sistemul informatic al operatorului economic la sistemul informatic ECS al Autoritãţii Naţionale a Vãmilor.
18. Autoritatea Naţionalã a Vãmilor informeazã operatorii economici, prin publicaţii pe site-ul propriu, despre schimbãrile ce pot surveni în politica de acces la ECS.
19. Anexele nr. 1-6 fac parte integrantã din prezentele norme.


ANEXA 1
-------
la norme
--------


CERINŢE TEHNICE
pentru utilizarea modulului ECS

Hardware:
● Pentium IV
- 512 M RAM;
- 40 G HDD;
- USB;
● Conexiune internet stabilã (128 Kbps), nerecomandat dial-up;
● imprimantã laser (600 dots/inch).
Software:
● Windows 2000 sau XP;
● Internet Explorer versiunea 6.0 şi 7.0 sau Mozilla Firefox 3.01;
● Java Runtime Environment versiunea 1.4.2 sau superioarã (diponibil pe site-ul SUN);
● Acrobat Reader PDF - versiune 6.0 sau superioarã (opţional).


ANEXA 2
-------
la norme
--------

Nr. ............ din ................
Cãtre Autoritatea Naţionalã a Vãmilor
Direcţia de tehnologia informaţiei,
comunicaţii şi statisticã vamalã


CERERE DE AUTORIZARE
pentru acces la ECS

Societatea comercialã ................, EORI*) ..........., cu sediul în ........, adresa ............, reprezentatã legal de ..........., având funcţia de ..........., solicitãm autorizarea pentru accesul la ECS**).


declarare în procedurã
normalã simplificatã
de vãmuire la domiciliu
[ ] [ ]

.......................
.......................
(numele, prenumele şi funcţia)


........................
(semnãtura şi ştampila)
---------
*) EORI - numãrul de înregistrare şi identificare al operatorilor economici.
**) Se bifeazã cãsuţa corespunzãtoare.


ANEXA 3
-------
la norme
--------



┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ ROMÂNIA - MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE │
│ [SIGLÃ] AGENŢIA NAŢIONALÃ DE ADMINISTRARE FISCALÃ [SIGLÃ] │
│ Autoritatea Naţionalã a Vãmilor │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ FORMULAR DE ÎNREGISTRARE ÎN ECS │
├─────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┤
│EORI*) │ │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
│NUME │ │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
│FORMÃ SOCIETATE │[] SA │
│ │[] SRL │
│ │[] ALTE │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
│ADRESÃ │ │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
│COD POŞTAL (ZIP) │ │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
│ORAŞ/LOCALITATE │ │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
│SECTOR/JUDEŢ │ │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
│ŢARà │ROMÂNIA │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
│TELEFON │ │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
│FAX │ │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
│E-MAIL │ │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
│NUME REPREZENTANT LEGAL │ │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
│ │[] COMISIONAR ÎN VAMÃ │
│ │[] EXPEDITOR/DESTINATAR AGREAT │
│TIP SOCIETATE │[] TRANSPORTATOR │
│ │[] TITULAR DE DEPOZIT ÎNREGISTRAT │
│ │[] DECLARANT ÎN NUME PROPRIU │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
│DATA INTRODUCERII ÎN ECS │ │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
│DATA IEŞIRII DIN ECS │ │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
│SOCIETATE │AUTORITATEA NAŢIONALÃ A VÃMILOR │
│ │ │
│SEMNÃTURÃ │SEMNÃTURÃ │
│ŞTAMPILà │ŞTAMPILà │
│ │ │
└─────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────┘


--------
*) EORI - Numãr de înregistrare şi Identificare al Operatorilor Economici.


ANEXA 4
-------
la norme
--------

LISTA
DJAOV/birourilor vamale ECS pe lângã care se solicitã
autorizarea şi a persoanelor desemnate sã utilizeze sistemul ECS*)




┌────┬─────────────────────────────────────┬──────────────────┬─────────────────────┬───────────────────┐
│ │ DJAOV/Birou vamal │Persoane desemnate│ Valabilitate**) │ │
│Nr. ├────────────┬────────────────────────┼───────┬──────────┼──────────┬──────────┤Module pentru care │
│crt.│ │ │ │ │ Data de │ Data de │ se solicitã │
│ │ Codul │ Denumirea │Numele │Prenumele │ început │ sfârşit │ autorizare***) │
│ │ │ │ │ │zz/ll/│zz/ll/│ │
├────┼────────────┴────────────────────────┴───────┴──────────┴──────────┴──────────┼───┬───┬───┬───┬───┤
│ │D.R.A.O.V. BRAŞOV - RODRVBV0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼────────────┬────────────────────────┬───────┬──────────┬──────────┬──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
│ 1. │ROBV0300 │ALBA IULIA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
│ 2. │ROBV0900 │BRAŞOV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
│ 3. │ROBV5600 │MIERCUREA-CIUC │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
│ 4. │ROBV5610 │ODORHEIU SECUIESC │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
│ 5. │ROBV7820 │SFÂNTU GHEORGHE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
│ 6. │ROBV7910 │SIBIU AEROPORT │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
│ 7. │ROBV7900 │SIBIU │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
│ 8. │ROBV8820 │TÂRGU MUREŞ AEROPORT │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
│ 9. │ROBV8800 │TÂRGU MUREŞ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┴────────────────────────┴───────┴──────────┴──────────┴──────────┴───┴───┴───┴───┴───┤
│ │D.R.A.O.V. BUCUREŞTI - RODRVBU0 │
├────┼────────────┬────────────────────────┬───────┬──────────┬──────────┬──────────┬───┬───┬───┬───┬───┤
󧓒. │ROBU1030 │OTOPENI CÃLÃTORI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓓. │ROBU1040 │BÃNEASA - AEROPORT │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓔. │ROBU1200 │ANTREPOZITE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓕. │ROBU1400 │TÂRGURI ŞI EXPOZIŢII │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓖. │ROBU3910 │GIURGIU │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓗. │ROBU1380 │POŞTA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓘. │ROBU3980 │ZONA LIBERÃ GIURGIU │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓙. │ROBU7100 │PLOIEŞTI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓚. │ROBU8600 │TÂRGOVIŞTE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┴────────────────────────┴───────┴──────────┴──────────┴──────────┴───┴───┴───┴───┴───┤
│ │D.R.A.O.V. CLUJ - RODRVCJ0 │
├────┼────────────┬────────────────────────┬───────┬──────────┬──────────┬──────────┬───┬───┬───┬───┬───┤
󧓛. │ROCJ0400 │BISTRIŢA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓜. │ROCJ1800 │CLUJ-NAPOCA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓝. │ROCJ1810 │CLUJ-NAPOCA - AEROPORT │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓞. │ROCJ9700 │ZALÃU │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓟. │ROCJ0500 │BAIA MARE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓠. │ROCJ4310 │HALMEU │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓡. │ROCJ6580 │ORADEA AEROPORT │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓢. │ROCJ6570 │ORADEA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓣. │ROCJ7810 │SATU MARE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓤. │ROCJ8000 │SIGHET │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┴────────────────────────┴───────┴──────────┴──────────┴──────────┴───┴───┴───┴───┴───┤
│ │D.R.A.O.V. CRAIOVA - RODRVCR0 │
├────┼────────────┬────────────────────────┬───────┬──────────┬──────────┬──────────┬───┬───┬───┬───┬───┤
󧓥. │ROCR0310 │ALEXANDRIA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓦. │ROCR1700 │CALAFAT │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓧. │ROCR1720 │BECHET │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓨. │ROCR2000 │CORABIA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓩. │ROCR2100 │CRAIOVA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓪. │ROCR7000 │PITEŞTI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓫. │ROCR7270 │PORŢILE DE FIER I │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓬. │ROCR7280 │ORŞOVA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓭. │ROCR7700 │RÂMNICU VÂLCEA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓮. │ROCR8210 │SLATINA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓯. │ROCR8810 │TÂRGU JIU │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓰. │ROCR9000 │DROBETA-TURNU SEVERIN │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓱. │ROCR9100 │TURNU MÃGURELE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┴────────────────────────┴───────┴──────────┴──────────┴──────────┴───┴───┴───┴───┴───┤
│ │D.R.A.O.V. CONSTANŢA - RODRVCT0 │
├────┼────────────┬────────────────────────┬───────┬──────────┬──────────┬──────────┬───┬───┬───┬───┬───┤
󧓲. │ROCT1710 │CÃLÃRAŞI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓳. │ROCT1900 │CONSTANŢA-SUD - AGIGEA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓴. │ROCT1970 │CONSTANŢA PORT │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓵. │ROCT5100 │MIHAIL KOGÃLNICEANU │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │AEROPORT │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓶. │ROCT5400 │MANGALIA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓷. │ROCT8820 │SLOBOZIA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┴────────────────────────┴───────┴──────────┴──────────┴──────────┴───┴───┴───┴───┴───┤
│ │D.R.A.O.V. GALAŢI - RODRVGL0 │
├────┼────────────┬────────────────────────┬───────┬──────────┬──────────┬──────────┬───┬───┬───┬───┬───┤
󧓸. │ROGL0700 │BRÃILA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓹. │ROGL0710 │ZONA LIBERÃ BRÃILA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓺. │ROGL1500 │BUZÃU │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓻. │ROGL3600 │FOCŞANI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓼. │ROGL3610 │OANCEA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓽. │ROGL3800 │GALAŢI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓾. │ROGL3810 │ZONA LIBERÃ GALAŢI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧓿. │ROGL3850 │GIURGIULEŞTI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧔀. │ROGL8900 │TULCEA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┴────────────────────────┴───────┴──────────┴──────────┴──────────┴───┴───┴───┴───┴───┤
│ │D.R.A.O.V. IAŞI - RODRVIS0 │
├────┼────────────┬────────────────────────┬───────┬──────────┬──────────┬──────────┬───┬───┬───┬───┬───┤
󧔁. │ROIS0100 │ALBIŢA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧔂. │ROIS0600 │BACÃU │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧔃. │ROIS1600 │BOTOŞANI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧔄. │ROIS2700 │DORNEŞTI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧔅. │ROIS4660 │IAŞI AEROPORT │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧔆. │ROIS4650 │IAŞI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧔇. │ROIS4800 │PAŞCANI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧔈. │ROIS4990 │SCULENI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧔉. │ROIS7400 │PIATRA-NEAMŢ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧔊. │ROIS8200 │SIRET │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧔋. │ROIS8230 │SUCEAVA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧔌. │ROIS9610 │VASLUI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧔍. │ROIS1610 │STÂNCA COSTEŞTI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┴────────────────────────┴───────┴──────────┴──────────┴──────────┴───┴───┴───┴───┴───┤
│ │D.R.A.O.V. TIMIŞOARA - RODRVTM0 │
├────┼────────────┬────────────────────────┬───────┬──────────┬──────────┬──────────┬───┬───┬───┬───┬───┤
󧔎. │ROTM0200 │ARAD │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧔏. │ROTM0230 │ARAD AEROPORT │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧔐. │ROTM2300 │ZONA LIBERÃ CURTICI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧔑. │ROTM8100 │DEVA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧔒. │ROTM5010 │JIMBOLIA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧔓. │ROTM5510 │MORAVIŢA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧔔. │ROTM7600 │REŞIŢA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧔕. │ROTM8720 │TIMIŞOARA BAZÃ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧔖. │ROTM8730 │TIMIŞOARA AEROPORT │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧔗. │ROTM8750 │LUGOJ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┤
󧔘. │ROTM6100 │NAIDÃŞ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴────────────────────────┴───────┴──────────┴──────────┴──────────┴───┴───┴───┴───┴───┘


-----------
*) Se vor completa numai DJAOV/birourile vamale şi utilizatorii operatorilor economici unde aceştia îşi desfãşoarã activitatea.
**) Data de început, data de la care operatorii economici vor utiliza sistemul ECS pe lângã DJAOV/birourile vamale unde aceştia îşi desfãşoarã activitatea şi data de sfârşit, data la care operatorii economici înceteazã de a utiliza sistemul ECS.
***)
1 - Modulul de management SAD al declaraţiei vamale de export.
2 - Modulul de management al declaraţiei vamale de export - ECS2.
3 - Modulul de management al declaraţiei vamale de export - ECS fãrã elemente de siguranţã şi securitate.
4 - Modulul de management al declaraţiei vamale sumare de ieşire - ECS2.
5 - Modulul de management al manifestului-ECS2.


ANEXA 5
-------
la norme
--------

DECLARAŢIE-ANGAJAMENT
privind respectarea obligaţiilor ce revin utilizatorilor ECS
Nr. ....... data .........

Societatea comercialã ............., EORI*) ............., reprezentatã legal prin ............, având funcţia de ..........., se angajeazã:
în calitate de utilizator, cunoscând dispoziţiile legale cu caracter general şi special în materie de protecţie a dreptului de proprietate, precum şi sancţiunile aplicabile în cazul sãvârşirii unor fapte prin care se aduc atingeri dreptului de proprietate, ne asumãm în mod direct şi necondiţionat obligaţiile privitoare la utilizarea ECS faţã de Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, în calitate de proprietar al Sistemului informatic integrat vamal, astfel:
I. Obligaţiile utilizatorului:
Ne angajãm, în calitate de utilizatori ai ECS, sã respectãm regulile impuse de Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, singura în mãsurã sã asigure accesul utilizatorilor la software-ul specific ECS, în condiţiile pe care le considerã necesare.
Faţã de cele de mai sus, ne obligãm:
1. Condiţii tehnice:
a) sã deţinem echipamentele de calcul adecvate pentru instalarea, utilizarea şi funcţionarea normalã a ECS;
b) sã deţinem platforma software adecvatã pentru instalarea, utilizarea şi funcţionarea normalã a ECS;
c) sã asigurãm suportul tehnic necesar pentru utilizarea şi funcţionarea normalã a ECS;
d) sã asigurãm conexiunea la Internet în conformitate cu condiţiile stabilite prin prezentele norme privind accesul la ECS.
2. Resursele umane:
a) sã asigurãm personalul calificat în domeniul informatic şi vamal capabil sã utilizeze ECS;
b) sã asigurãm instruirea personalului utilizator al ECS cu privire la normele în vigoare.
3. Confidenţialitatea şi securitatea datelor:
a) sã asigurãm utilizarea ECS pus la dispoziţie de Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, la parametrii definiţi de cãtre aceasta;
b) sã nu permitem accesul terţilor la ECS;
c) sã nu utilizãm ECS în numele altor persoane juridice sau fizice;
d) sã nu difuzãm ECS altor persoane juridice sau fizice;
e) sã nu modificãm ECS;
f) sã nu utilizãm alte produse informatice pentru accesul la ECS;
g) sã luãm toate mãsurile ce se impun pentru a nu afecta securitatea Sistemului informatic integrat vamal;
h) sã asiguram confidenţialitatea datelor şi informaţiilor de care luãm cunoştinţã prin utilizarea ECS.
4. Asigurarea condiţiilor pentru exercitarea dreptului de control al Autoritãţii Naţionale a Vãmilor asupra activitãţii desfãşurate privind:
a) respectarea obligaţiilor referitoare la condiţiile tehnice, comunicaţii şi confidenţialitatea şi securitatea datelor;
b) nivelul de instruire a persoanelor desemnate sã utilizeze ECS şi respectarea instrucţiunilor de lucru.
II. Mãsuri cu caracter administrativ ce pot fi luate de cãtre Autoritatea Naţionalã a Vãmilor:
În cazul nerespectãrii obligaţiilor asumate, am luat cunoştinţã cã suntem pasibili de a suporta urmãtoarele sancţiuni, în funcţie de gravitatea faptelor sãvârşite:
a) suspendarea temporarã a autorizaţiei de acces la ECS pe o perioadã cuprinsã între 3 şi 12 luni;
b) anularea autorizaţiei de acces la ECS.
Autoritatea Naţionalã a Vãmilor are dreptul de a anula sau de a prelungi sancţiunile acordate.
Aplicarea sancţiunilor de cãtre Autoritatea Naţionalã a Vãmilor nu exclude rãspunderea civilã şi penalã a utilizatorului pentru eventualele prejudicii cauzate prin faptele sãvârşite.

Data ........... Utilizator

Funcţia ..............
Numele ...............
Semnãtura ............

-----------
*) Numãrul de înregistrare şi identificare al operatorilor economici.


ANEXA 6
-------
la norme
--------

AUTORITATEA NAŢIONALÃ A VÃMILOR
Direcţia de tehnologia informaţiei, comunicaţii şi statisticã vamalã


Exemplar nr. ....

AUTORIZAŢIE
pentru accesul la ECS
Nr. ......... din ..........


1. Denumirea şi sediul solicitantului .................................
.......................................................................
.......................................................................
2. EORI*): ............................................
3. Certificatul digital: ...........................

Numele utilizatorului: ..............................
Parola: ...........................................


Director,
........................

--------------
*) Numãrul de înregistrare şi identificare al operatorilor economici.

---------------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016