Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.600 din 25 octombrie 2004  privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 300/2004 pentru aprobarea declaraţiilor de înregistrare a contribuabililor şi a cererii de înregistrare a domiciliului fiscal    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 1.600 din 25 octombrie 2004 privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 300/2004 pentru aprobarea declaraţiilor de înregistrare a contribuabililor şi a cererii de înregistrare a domiciliului fiscal

EMITENT: MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.229 din 21 decembrie 2004
    În temeiul prevederilor art. 10 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 1.574/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul prevederilor art. 196 alin. (2) şi ale art. 71 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată,

    ministrul finanţelor publice emite următorul ordin:

    ART. 1
    Modelul, conţinutul şi instrucţiunile de completare ale următoarelor formulare, prevăzute în anexa nr. 1 la Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 300/2004 pentru aprobarea declaraţiilor de înregistrare a contribuabililor şi a cererii de înregistrare a domiciliului fiscal, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 202 din 8 martie 2004:
    - Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane juridice, asociaţii familiale şi asocieri fără personalitate juridică (010), cod M.F.P. 14.13.01.10.11/1;
    - Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane fizice române (020), cod M.F.P. 14.13.01.10.11/2;
    - Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane fizice străine (030), cod M.F.P. 14.13.01.10.11/3;
    - Cerere de înregistrare a domiciliului fiscal al contribuabilului (050) cod M.F.P. 14.13.04.16,
se înlocuiesc cu modelul, conţinutul şi instrucţiunile de completare ale formularelor prevăzute în anexa nr. 1 la prezentul ordin.
    ART. 2
    Se aprobă modelul şi conţinutul formularului "Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru sediile secundare (060)", cod M.F.P. 14.13.01.99/c, prevăzut în anexa nr. 2.
    ART. 3
    Caracteristicile de tipărire, modul de difuzare, de utilizare şi de păstrare ale formularului menţionat la art. 2 sunt prevăzute în anexa nr. 3.
    ART. 4
    Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezentul ordin.
    ART. 5
    Direcţia generală de gestiune a impozitelor şi contribuţiilor, Direcţia generală de colectare a creanţelor bugetare, Direcţia generală a tehnologiei informaţiei, direcţiile generale ale finanţelor publice, administraţiile finanţelor publice ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
    ART. 6
    La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă orice dispoziţie contrară.
    ART. 7
    Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2005.

                         Ministrul finanţelor publice,
                            Mihai Nicolae Tănăsescu

    Bucureşti, 25 octombrie 2004.
    Nr. 1.600.

    ANEXA 1

    MODELUL, CONŢINUTUL ŞI INSTRUCŢIUNILE DE COMPLETARE ALE FORMULARELOR

    Instrucţiuni de completare a formularului "Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane juridice, asociaţii familiale şi asocieri fără personalitate juridică (010)"

    Se completează în două exemplare, la maşina de scris sau cu echipamente similare.
    1. Felul declaraţiei
    Se marchează cu "X" unul dintre pct. 1.1 sau 1.2, după caz. Declaraţia de înregistrare se completează la înfiinţare, iar declaraţia de menţiuni se completează ori de câte ori se modifică datele declarate anterior.
    Atenţie! În cazul declaraţiei de menţiuni se completează toate rubricile formularului cu datele valabile la momentul declarării, indiferent dacă acestea au mai fost declarate.
    2. Date de identificare a contribuabilului
    2.1. Cod de înregistrare fiscală/Cod unic de înregistrare
    Nu se completează la înregistrarea iniţială.
    În cazul în care declaraţia de menţiuni este completată de reprezentantul fiscal se va înscrie codul de înregistrare fiscală a persoanei juridice străine (contribuabilul).
    2.2-2.6 se completează cu denumirea şi adresa contribuabilului.
    Atenţie! În cazul în care declaraţia este completată de către reprezentantul fiscal al persoanei juridice străine care, potrivit legii, îşi îndeplineşte obligaţiile fiscale prin reprezentant fiscal, se vor înscrie datele de identificare a persoanei juridice străine (contribuabilul).
    În cazul în care declaraţia se completează pentru înregistrarea fiscală a unui sediu permanent, la acest capitol se vor înscrie datele de identificare a sediului permanent.
    2.7. Se marchează cu "X" de către contribuabil, în funcţie de forma de organizare a activităţii.
    3. Alte date privind contribuabilul
    3.1. Număr autorizaţie de funcţionare/Număr act legal de înfiinţare
    Se va înscrie, după caz, numărul autorizaţiei de funcţionare emise de organul competent, numărul actului normativ prin care s-a înfiinţat contribuabilul, numărul hotărârii judecătoreşti de înfiinţare sau altele asemenea.
    În cazul în care declaraţia este completată de către reprezentantul fiscal propus, organul fiscal va înscrie numărul de înregistrare a deciziei de aprobare a calităţii de reprezentant fiscal, potrivit legii.
    3.2. Cod CAEN al obiectului principal de activitate
    Se va înscrie codul CAEN al obiectului principal de activitate, astfel cum a fost declarat cu ocazia înfiinţării sau autorizării.
    3.3. Felul sediului
    Se marchează cu "X" felul sediului pentru care se solicită înregistrarea, după caz.
    Codul de identificare fiscală al unităţii înfiinţătoare se completează numai în cazul surcursalelor.
    În cazul în care declaraţia este completată de reprezentantul fiscal al persoanei juridice străine care, potrivit legii, îşi îndeplineşte obligaţiile fiscale prin reprezentant fiscal, se marchează "X" în căsuţa "reprezentant fiscal" şi se completează codul de identificare fiscală a reprezentantului fiscal pentru activitatea proprie.
    3.4. În cazul în care declaraţia este completată de către împuternicit sau reprezentant legal, se vor înscrie datele de identificare a acestuia, precum şi numărul şi data actului de împuternicire.
    3.5. Codul de identificare fiscală a unităţii divizate - se completează în cazul în care înfiinţarea contribuabilului se face prin divizare.
    3.6. Forma juridică
    Se înscrie forma juridică conform nomenclatorului difuzat de Ministerul Finanţelor Publice, existent la sediul organului fiscal.
    3.7. Forma de proprietate
    Se înscrie forma de proprietate conform nomenclatorului difuzat de Ministerul Finanţelor Publice, existent la sediul organului fiscal.
    4. Date privind vectorul fiscal
    4.1. Plătitor de T.V.A.
    La înfiinţare
    4.1.1. Se estimează cifra de afaceri prognozată a se obţine în cursul anului fiscal din operaţiuni taxabile şi/sau scutite cu drept de deducere, conform obiectului de activitate.
    4.1.1.1. Se estimează cifra de afaceri prognozată a se obţine în anul fiscal din operaţiuni taxabile.
    4.1.1.2. Se estimează cifra de afaceri prognozată a se obţine în anul fiscal din operaţiuni scutite cu drept de deducere.
    4.1.2. Se marchează cu "X" doar de către plătitorii care estimează că vor realiza o cifră de afaceri anuală din operaţiuni taxabile şi/sau scutite cu drept de deducere sub plafonul de scutire prevăzut de lege şi optează pentru aplicarea regimului normal de T.V.A.
    4.1.3. Se marchează cu "X" de către plătitorii care realizează în exclusivitate operaţiuni care nu dau drept de deducere a T.V.A.
    4.1.3.1. Se marchează cu "X" de către plătitorii care realizează exclusiv operaţiuni de arendare, concesionare şi închiriere de bunuri imobile, cu excepţiile prevăzute de lege, şi optează pentru taxarea acestora.
    Ulterior înregistrării fiscale
    Rândurile 4.1.4-4.1.6 se completează numai în cazul în care s-a bifat căsuţa 1.2.
    Se marchează cu "X" în funcţie de tipul înregistrării ca plătitor de T.V.A.: înregistrare prin depăşirea plafonului de scutire sau prin opţiune.
    Rândul 4.1.7 se completează numai în cazul în care s-a bifat căsuţa 1.2, înscriindu-se cifra de afaceri din anul precedent, stabilită conform dispoziţiilor Codului fiscal privitoare la T.V.A.
    Rândurile 4.1.7.1-4.1.7.2 se marchează cu "X" la înfiinţare sau ulterior înregistrării fiscale de către plătitorii de T.V.A. care, conform legii, sunt obligaţi la plata lunară sau trimestrială a acestui impozit, după caz.
    Scoatere din evidenţă
    Rândurile 4.1.8 şi 4.1.8.1 se completează numai în cazul în care s-a bifat căsuţa 1.2.
    Se marchează cu "X" în funcţie de tipul scoaterii din evidenţă ca plătitor de T.V.A.
    Data scoaterii din evidenţă se stabileşte conform legislaţiei în vigoare în materie de T.V.A.
    Rândurile 4.2, 4.3, 4.4, 4.5, 4.6, 4.7 şi 4.8 se marchează cu "X", după caz, la înfiinţare, de către contribuabilii care, conform legilor în vigoare, devin plătitori de accize, impozit pe ţiţei şi gaze naturale din producţia internă, jocuri de noroc, taxe şi redevenţe în activitatea petrolieră şi minieră, impozit pe venitul din salarii şi pe venituri asimilate salariilor, impozit pe profit, impozit pe veniturile microîntreprinderilor, după caz.
    Rândurile 4.2.1-4.2.2, 4.3.1-4.3.2, 4.4.1-4.4.2, 4.5.1-4.5.2, 4.6.1-4.6.2, 4.7.4-4.7.5 şi 4.8.1-4.8.2 se marchează cu "X", după caz, în funcţie de tipul modificării: luare în evidenţă sau scoatere din evidenţă, ulterior înregistrării fiscale, dacă s-a bifat căsuţa 1.2. Data luării în evidenţă sau a scoaterii din evidenţă se stabileşte conform reglementărilor legale în materie.
    Rândurile 4.7.1-4.7.3 se marchează cu "X" la înfiinţare sau ulterior înregistrării fiscale numai de către plătitorii de impozit pe profit care, conform legilor în vigoare, sunt obligaţi la plata lunară, trimestrială sau anuală a acestui impozit, după caz.
    4.9. Contribuţii
    Rândurile 4.9.1-4.9.4 se marchează cu "X" la înfiinţare numai de către contribuabilii care, conform legilor în vigoare, sunt plătitori de contribuţiile respective.
    Rândurile 4.9.1.1-4.9.1.2, 4.9.2.1-4.9.2.2, 4.9.3.1-4.9.3.2 şi 4.9.4.1-4.9.4.2 se marchează cu "X", după caz, în funcţie de tipul modificării: luare în evidenţă sau scoatere din evidenţă, ulterior înregistrării fiscale, dacă s-a bifat căsuţa 1.2. Data luării în evidenţă sau a scoaterii din evidenţă se stabileşte conform reglementărilor legale în materie.
    5. Date privind starea contribuabilului
    Se completează numai în cazul în care s-a bifat căsuţa 1.2.
    5.1. Inactivitate temporară - se completează în cazul în care se declară încetarea temporară a activităţii, respectiv reluarea activităţii.
    Se completează data înscrierii menţiunii de inactivitate temporară în registrul comerţului, respectiv data reluării activităţii.
    5.2. Dizolvare cu lichidare - se completează în cazul în care se declară începerea procedurii de lichidare, respectiv încheierea acesteia şi radierea societăţii din registrul comerţului.
    Se completează data începerii procedurii de dizolvare, stabilită conform dispoziţiilor legale în materie, respectiv data radierii din registrul comerţului.
    5.3. Dizolvare fără lichidare - se completează numai în cazul dizolvării fără lichidare.
    Se completează data la care a avut loc fuziunea sau divizarea, potrivit dispoziţiilor legale.
    În cazul în care fuziunea are loc prin contopire, se va completa şi codul de identificare fiscală a unităţii rezultate în urma fuziunii.
    5.4. Se completează data la care s-a efectuat radierea.

    Instrucţiuni de completare a formularului "Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane fizice române (020)"

    Se completează în două exemplare, corect, citeţ, cu majuscule.
    Se completează de către contribuabil sau de către reprezentantul fiscal desemnat/împuternicit.
    Atenţie! Persoanele fizice române care au calitatea de comerciant completează acest formular numai la declararea menţiunilor de natură fiscală, cu excepţia luării/scoaterii în/din evidenţă ca plătitori de T.V.A.
    1. Felul declaraţiei
    Se marchează cu "X" unul dintre pct. 1.1 sau 1.2, după caz. Declaraţia de înregistrare se completează la înfiinţare, iar declaraţia de menţiuni se completează ori de câte ori se modifică datele declarate anterior.
    Atenţie! În cazul declaraţiei de menţiuni se completează toate rubricile formularului cu datele valabile la momentul declarării, indiferent dacă acestea au mai fost declarate.
    2. Date de identificare a contribuabilului
    2.1. Cod numeric personal - se completează de către persoanele fizice române care au înscris codul numeric personal în actul de identificare. În cazul în care declaraţia este completată de către reprezentantul fiscal/împuternicit, se va înscrie codul numeric personal al persoanei fizice române reprezentate.
    2.2. Număr de identificare fiscală - nu se completează la înregistrarea iniţială. În cazul în care declaraţia de menţiuni este completată de către reprezentantul fiscal/împuternicit, se va înscrie numărul de identificare fiscală a persoanei fizice române reprezentate.
    Persoanele fizice române care au calitatea de comerciant vor înscrie codul unic de înregistrare atribuit potrivit legii speciale.
    Rândurile 2.3-2.5 se completează de către toţi contribuabilii persoane fizice române sau de către reprezentanţii fiscali/împuterniciţii desemnaţi de aceştia, înscriindu-se cu majuscule, citeţ şi corect, datele de identificare a contribuabilului care se înregistrează.
    Adresa - se va completa cu adresa de domiciliu a contribuabilului.
    La rândul 2.6 se marchează cu "X" în funcţie de situaţia persoanei fizice române care se înregistrează.
    3. Alte date privind contribuabilul
    3.1. Cod CAEN al obiectului principal de activitate
    Se va înscrie codul CAEN al obiectului principal de activitate, astfel cum a fost declarat cu ocazia înfiinţării sau a autorizării.
    3.2. Felul activităţii
    3.2.1. Fapte de comerţ
    Se completează de către persoanele fizice române care au calitatea de comerciant, la înregistrarea de menţiuni de natură fiscală, cu excepţia luării/scoaterii în/din evidenţă ca plătitori de T.V.A.
    Se marchează cu "X" de către persoanele fizice române care realizează venituri în bani şi/sau în natură, în mod individual, din activităţi care constituie fapte de comerţ.
    Autorizaţie - se vor înscrie numărul autorizaţiei de funcţionare care atestă dreptul contribuabilului de a desfăşura activitatea comercială, în conformitate cu prevederile legale, data emiterii autorizaţiei, precum şi denumirea organului care a eliberat autorizaţia.
    Numărul de înmatriculare la registrul comerţului se completează numai de către acei comercianţi care nu şi-au preschimbat certificatul de înmatriculare, conform dispoziţiilor legale.
    3.2.2. Prestări servicii
    Se marchează cu "X" de către persoanele fizice române care realizează în mod individual venituri din activităţi de prestări de servicii, potrivit legii.
    Autorizaţie - se vor înscrie numărul autorizaţiei de funcţionare care atestă dreptul contribuabilului de a presta servicii, în conformitate cu prevederile legale, data emiterii autorizaţiei, precum şi denumirea organului care a eliberat autorizaţia.
    Contract - se vor înscrie numărul şi data contractului în baza căruia se desfăşoară activitatea, în cazul activităţilor care, potrivit legii, se autorizează prin încheierea de contracte.
    3.2.3. Meserii
    Se marchează cu "X" de către persoanele fizice române care realizează în mod individual venituri din activităţi desfăşurate pe baza liberei iniţiative, din practicarea unei meserii.
    Autorizaţie - se vor înscrie numărul autorizaţiei de funcţionare care atestă dreptul contribuabilului de a practica meseria, în conformitate cu prevederile legale, data emiterii autorizaţiei, precum şi denumirea organului care a eliberat autorizaţia.
    3.2.4. Contract de agent, comision, mandat comercial şi alte asemenea contracte.
    Se marchează cu "X" de către persoanele fizice române care realizează în mod individual venituri din activităţi desfăşurate în baza unui contract de prestări de servicii, de comision, de mandat, de reprezentare şi alte asemenea contracte încheiate în conformitate cu prevederile Codului comercial.
    Autorizaţie - se vor înscrie numărul autorizaţiei de funcţionare care atestă dreptul contribuabilului de a presta servicii, în conformitate cu prevederile legale, data emiterii autorizaţiei, precum şi denumirea organului care a eliberat autorizaţia.
    Contract - se vor înscrie numărul şi data contractului.
    3.2.5. Profesii libere
    Se marchează cu "X" de către persoanele fizice române care realizează în mod individual venituri din prestări de servicii în domeniul ştiinţific, literar, artistic şi educativ, precum şi din alte profesii, cum ar fi: notar, avocat, medic, contabil, expert etc.
    Autorizaţie - se completează de către contribuabilii care desfăşoară o profesie liberă în mod individual şi pentru care există obligaţia autorizării;
    - se înscriu numărul autorizaţiei care atestă dreptul contribuabilului de a exercita o profesie liberă, data emiterii acesteia, precum şi denumirea organului care a eliberat autorizaţia.
    3.2.6. Drepturi de proprietate intelectuală
    Se marchează cu "X" de către contribuabilii care realizează venituri în bani şi/sau în natură provenind din valorificarea sub orice formă a drepturilor de proprietate intelectuală (valorificarea drepturilor industriale: brevete de invenţii, know-how, mărci înregistrate, franciză, drepturi de autor, inclusiv a drepturilor conexe de autor şi altele).
    3.2.7. Altele
    Se marchează cu "X" de către contribuabilii care realizează venituri din desfăşurarea altor activităţi decât a celor enunţate mai sus. Se va înscrie denumirea acestor activităţi.
    La rândurile 3.3, 3.3.1 şi 3.3.2 se înscrie data la care contribuabilul obţine primul venit, începe activitatea sau dobândeşte calitatea de angajator, potrivit legii.
    Atenţie! Se completează numai în cazul în care s-a marcat cu "X" căsuţa 1.1.
    3.4. Sediul principal de desfăşurare a activităţii
    Se va completa, după caz, în funcţie de locul de desfăşurare a activităţii, cu adresa domiciliului sau a sediului principal de desfăşurare a activităţii, inclusiv în cazul în care activitatea se desfăşoară prin mai multe puncte de lucru.
    La rândurile 3.5-3.6 se marchează cu "X" în funcţie de modul cum se desfăşoară activitatea.
    Se va completa cu adresa sediului permanent sau a altui loc fix de desfăşurare a activităţii.
    Căsuţa "Alt loc de desfăşurare a activităţii" se va marca cu "X" şi atunci când activitatea constă în desfacerea produselor în pieţe, târguri sau în alte locuri amenajate în acest scop.
    4. Date privind vectorul fiscal
    4.1. Plătitor de T.V.A.
    La înfiinţare
    4.1.1. Se estimează cifra de afaceri prognozată a se obţine în cursul anului fiscal din operaţiuni taxabile şi/sau scutite cu drept de deducere, conform obiectului de activitate.
    4.1.1.1. Se estimează cifra de afaceri prognozată a se obţine în anul fiscal din operaţiuni taxabile.
    4.1.1.2. Se estimează cifra de afaceri prognozată a se obţine în anul fiscal din operaţiuni scutite cu drept de deducere.
    4.1.2. Se marchează cu "X" doar de către plătitorii care estimează că vor realiza o cifră de afaceri anuală din operaţiuni taxabile şi/sau scutite cu drept de deducere sub plafonul de scutire prevăzut de lege şi optează pentru aplicarea regimului normal de T.V.A.
    4.1.3. Se marchează cu "X" de către plătitorii care realizează în exclusivitate operaţiuni care nu dau drept de deducere a T.V.A.
    4.1.3.1. Se marchează cu "X" de către plătitorii care realizează exclusiv operaţiuni de arendare, concesionare şi închiriere de bunuri imobile, cu excepţiile prevăzute de lege, şi optează pentru taxarea acestora.
    Ulterior înregistrării fiscale
    Rândurile 4.1.4-4.1.6 se completează numai în cazul în care s-a bifat căsuţa 1.2.
    Se marchează cu "X" în funcţie de tipul înregistrării ca plătitor de T.V.A.: înregistrare prin depăşirea plafonului de scutire sau prin opţiune.
    Rândul 4.1.7 se completează numai în cazul în care s-a bifat căsuţa 1.2, înscriindu-se cifra de afaceri din anul precedent, stabilită conform dispoziţiilor Codului fiscal privitoare la T.V.A.
    Rândurile 4.1.7.1-4.1.7.2 se marchează cu "X" la înfiinţare sau ulterior înregistrării fiscale de către plătitorii de T.V.A. care, conform legii, sunt obligaţi la plata lunară sau trimestrială a acestui impozit, după caz.
    Scoatere din evidenţă
    Rândurile 4.1.8 şi 4.1.8.1 se completează numai în cazul în care s-a bifat căsuţa 1.2.
    Se marchează cu "X" în funcţie de tipul scoaterii din evidenţă ca plătitor de T.V.A.
    Data scoaterii din evidenţă se stabileşte conform legislaţiei în vigoare în materie de T.V.A.
    Rândurile 4.2 şi 4.3 se marchează cu "X", după caz, la înfiinţare, de către plătitorii care, conform legilor în vigoare, devin plătitori de accize, impozit pe venitul din salarii şi pe venituri asimilate salariilor, după caz.
    Rândurile 4.2.1-4.2.2 şi 4.3.1-4.3.2 se marchează cu "X", după caz, în funcţie de tipul modificării: luare în evidenţă sau scoatere din evidenţă, ulterior înregistrării fiscale, dacă s-a bifat căsuţa 1.2. Data luării în evidenţă sau a scoaterii din evidenţă se stabileşte conform legilor în vigoare.
    4.4. Contribuţii
    Rândurile 4.4.1-4.4.4 se marchează cu "X" la înfiinţare numai de către contribuabilii care, conform legilor în vigoare, sunt plătitori de contribuţiile respective.
    Rândurile 4.4.1.1-4.4.1.2, 4.4.2.1-4.4.2.2, 4.4.3.1-4.4.3.2 şi 4.4.4.1-4.4.4.2 se marchează cu "X", după caz, în funcţie de tipul modificării: luare în evidenţă sau scoatere din evidenţă, ulterior înregistrării fiscale, dacă s-a bifat căsuţa 1.2. Data luării în evidenţă sau a scoaterii din evidenţă se stabileşte conform reglementărilor legale în materie.
    5. Date de identificare a împuternicitului/reprezentantului fiscal
    Se completează numai în cazul în care declaraţia se întocmeşte şi se depune de către împuternicitul/reprezentantul fiscal desemnat de către contribuabil.
    6. Date privind starea contribuabilului
    Se completează numai în cazul în care s-a marcat cu "X" căsuţa 1.2.
    6.1. Suspendare autorizaţie - se completează în cazul în care se declară încetarea temporară a activităţii autorizate, respectiv reluarea activităţii autorizate.
    Nr. aut. ..... din data ........... - se va înscrie numărul autorizaţiei de funcţionare care a fost suspendată, în conformitate cu prevederile legale, respectiv data emiterii autorizaţiei.
    Se completează cu data de la care autorizaţia a fost suspendată, respectiv data până la care operează suspendarea.
    6.2. Anulare autorizaţie - se completează în cazul în care se anulează autorizaţia de funcţionare.
    Nr. aut. ....... din data ........... - se va înscrie numărul autorizaţiei de funcţionare care a fost anulată, în conformitate cu prevederile legale, respectiv data emiterii autorizaţiei.
    Se completează cu data de la care autorizaţia a fost anulată.
    6.3. Încetarea valabilităţii autorizaţiei - se completează în cazul încetării valabilităţii autorizaţiei de funcţionare.
    Nr. aut. ....... din data ........... - se va înscrie numărul autorizaţiei de funcţionare care a expirat, în conformitate cu prevederile legale, respectiv data emiterii autorizaţiei.
    Se completează cu data de la care a încetat valabilitatea autorizaţiei.

    Instrucţiuni de completare a formularului "Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane fizice străine (030)"

    Se completează în două exemplare, corect, citeţ, cu majuscule.
    Se completează de către contribuabil sau de către reprezentantul fiscal desemnat/împuternicit.
    Atenţie! Persoanele fizice străine care au calitatea de comerciant completează acest formular numai la declararea menţiunilor de natură fiscală, cu excepţia luării/scoaterii în/din evidenţă ca plătitori de T.V.A.
    1. Felul declaraţiei
    Se marchează cu "X" unul dintre pct. 1.1 sau 1.2, după caz. Declaraţia de înregistrare se completează la înfiinţare, iar declaraţia de menţiuni se completează ori de câte ori se modifică datele declarate anterior.
    Atenţie! În cazul declaraţiei de menţiuni se completează toate rubricile formularului cu datele valabile la momentul declarării, indiferent dacă acestea au mai fost declarate.
    2. Date de identificare a contribuabilului
    În cazul în care declaraţia este completată de către reprezentantul fiscal/împuternicit, se vor înscrie datele de identificare a contribuabilului care se înregistrează.
    2.1. Număr de identificare fiscală
    Nu se completează la înregistrarea iniţială. În cazul în care declaraţia de menţiuni este completată de către reprezentantul fiscal/împuternicit, se va înscrie numărul de identificare fiscală a persoanei fizice străine reprezentate.
    2.2. Codul numeric personal - se completează de către persoanele fizice străine care au înscris codul numeric personal în actul de identificare. În cazul în care declaraţia de înregistrare este completată de către reprezentantul fiscal/împuternicit, se va înscrie codul numeric personal al persoanei fizice străine reprezentate.
    Persoanele fizice străine care au calitatea de comerciant vor înscrie codul unic de înregistrare atribuit potrivit legii speciale.
    La rândul 2.10 se marchează cu "X" în funcţie de situaţia persoanei fizice străine care se înregistrează.
    3. Alte date privind contribuabilul
    3.1. Cod CAEN al obiectului principal de activitate
    Se va înscrie codul CAEN al obiectului principal de activitate, astfel cum a fost declarat cu ocazia înfiinţării sau a autorizării.
    3.2. Felul activităţii
    3.2.1. Fapte de comerţ
    Se completează de către persoanele fizice străine care au calitatea de comerciant, la înregistrarea de menţiuni de natură fiscală, cu excepţia luării/scoaterii în/din evidenţă ca plătitori de T.V.A.
    Se marchează cu "X" de către persoanele fizice străine care realizează venituri în bani şi/sau în natură, în mod individual, din activităţi care constituie fapte de comerţ.
    Autorizaţie - se vor înscrie numărul autorizaţiei de funcţionare care atestă dreptul contribuabilului de a desfăşura activitatea comercială, în conformitate cu prevederile legale, data emiterii autorizaţiei, precum şi denumirea organului care a eliberat autorizaţia.
    Numărul de înmatriculare la registrul comerţului se completează numai de către acei comercianţi care nu şi-au preschimbat certificatul de înmatriculare, conform dispoziţiilor legale.
    3.2.2. Prestări servicii
    Se marchează cu "X" de către persoanele fizice străine care realizează în mod individual venituri din activităţi de prestări de servicii, potrivit legii.
    Autorizaţie - se vor înscrie numărul autorizaţiei de funcţionare care atestă dreptul contribuabilului de a presta servicii, în conformitate cu prevederile legale, data emiterii autorizaţiei, precum şi denumirea organului care a eliberat autorizaţia.
    Contract - se vor înscrie numărul şi data contractului în baza căruia se desfăşoară activitatea, în cazul activităţilor care, potrivit legii, se autorizează prin încheierea de contracte.
    3.2.3. Meserii
    Se marchează cu "X" de către persoanele fizice străine care realizează în mod individual venituri din activităţi desfăşurate pe baza liberei iniţiative, din practicarea unei meserii.
    Autorizaţie - se vor înscrie numărul autorizaţiei de funcţionare care atestă dreptul contribuabilului de a practica meseria, în conformitate cu prevederile legale, data emiterii autorizaţiei, precum şi denumirea organului care a eliberat autorizaţia.
    3.2.4. Contract de agent, comision sau mandat comercial şi alte asemenea contracte
    Se marchează cu "X" de către persoanele fizice străine care realizează în mod individual venituri din activităţi desfăşurate în baza unui contract de prestări de servicii, de comision, de mandat, de reprezentare şi alte asemenea contracte încheiate în conformitate cu prevederile Codului comercial.
    Autorizaţie - se vor înscrie numărul autorizaţiei de funcţionare care atestă dreptul contribuabilului de a presta servicii, în conformitate cu prevederile legale, data emiterii autorizaţiei, precum şi denumirea organului care a eliberat autorizaţia.
    Contract - se vor înscrie numărul şi data contractului.
    3.2.5. Profesii libere
    Se marchează cu "X" de către persoanele fizice străine care realizează în mod individual venituri din prestări de servicii în domeniul ştiinţific, literar, artistic şi educativ, precum şi din alte profesii, cum ar fi: notar, avocat, medic, contabil, expert etc.
    Autorizaţie - se completează de către contribuabilii care desfăşoară o profesie liberă în mod individual şi pentru care există obligaţia autorizării;
    - se înscriu numărul autorizaţiei care atestă dreptul contribuabilului de a exercita o profesie liberă, data emiterii acesteia, precum şi denumirea organului care a eliberat autorizaţia.
    3.2.6. Drepturi de proprietate intelectuală
    Se marchează cu "X" de către contribuabilii care realizează venituri în bani şi/sau în natură provenind din valorificarea sub orice formă a drepturilor de proprietate intelectuală (valorificarea drepturilor industriale: brevete de invenţii, know-how, mărci înregistrate, franciză, drepturi de autor, inclusiv a drepturilor conexe de autor şi altele).
    3.2.7. Altele
    Se marchează cu "X" de către contribuabilii care realizează venituri din desfăşurarea altor activităţi decât a celor enunţate mai sus. Se va înscrie denumirea acestor activităţi.
    La rândurile 3.3, 3.3.1 şi 3.3.2 se înscrie data la care contribuabilul obţine primul venit, începe activitatea sau dobândeşte calitatea de angajator, potrivit legii.
    Atenţie! Se completează numai în cazul în care s-a marcat cu "X" căsuţa 1.1.
    3.4. Sediul principal de desfăşurare a activităţii
    Se va completa, după caz, în funcţie de locul de desfăşurare a activităţii, cu adresa domiciliului sau a sediului principal de desfăşurare a activităţii, inclusiv în cazul în care activitatea se desfăşoară prin mai multe puncte de lucru.
    La rândurile 3.5-3.6 se marchează cu "X" în funcţie de modul cum se desfăşoară activitatea.
    Se va completa cu adresa sediului permanent sau a altui loc fix de desfăşurare a activităţii.
    Căsuţa "Alt loc de desfăşurare a activităţii" se va marca cu "X" şi atunci când activitatea constă în desfacerea produselor în pieţe, târguri sau în alte locuri amenajate în acest scop.
    4.1. Plătitor de T.V.A.
    La înfiinţare
    4.1.1. Se estimează cifra de afaceri prognozată a se obţine în cursul anului fiscal din operaţiuni taxabile şi/sau scutite cu drept de deducere, conform obiectului de activitate.
    4.1.1.1. Se estimează cifra de afaceri prognozată a se obţine în anul fiscal din operaţiuni taxabile.
    4.1.1.2. Se estimează cifra de afaceri prognozată a se obţine în anul fiscal din operaţiuni scutite cu drept de deducere.
    4.1.2. Se marchează cu "X" doar de către plătitorii care estimează că vor realiza o cifră de afaceri anuală din operaţiuni taxabile şi/sau scutite cu drept de deducere sub plafonul de scutire prevăzut de lege şi optează pentru aplicarea regimului normal de T.V.A.
    4.1.3. Se marchează cu "X" de către plătitorii care realizează în exclusivitate operaţiuni care nu dau drept de deducere a T.V.A.
    4.1.3.1. Se marchează cu "X" de către plătitorii care realizează exclusiv operaţiuni de arendare, concesionare şi închiriere de bunuri imobile, cu excepţiile prevăzute de lege, şi optează pentru taxarea acestora.
    Ulterior înregistrării fiscale
    Rândurile 4.1.4-4.1.6 se completează numai în cazul în care s-a bifat căsuţa 1.2.
    Se marchează cu "X" în funcţie de tipul înregistrării ca plătitor de T.V.A.: înregistrare prin depăşirea plafonului de scutire sau prin opţiune.
    Rândul 4.1.7 se completează numai în cazul în care s-a bifat căsuţa 1.2, înscriindu-se cifra de afaceri din anul precedent, stabilită conform dispoziţiilor Codului fiscal privitoare la T.V.A.
    Rândurile 4.1.7.1-4.1.7.2 se marchează cu "X" la înfiinţare sau ulterior înregistrării fiscale de către plătitorii de T.V.A. care, conform legii, sunt obligaţi la plata lunară sau trimestrială a acestui impozit, după caz.
    Scoatere din evidenţă
    Rândurile 4.1.8 şi 4.1.8.1 se completează numai în cazul în care s-a bifat căsuţa 1.2.
    Se marchează cu "X" în funcţie de tipul scoaterii din evidenţă ca plătitor de T.V.A.
    Data scoaterii din evidenţă se stabileşte conform legislaţiei în vigoare în materie de T.V.A.
    Rândurile 4.2 şi 4.3 se marchează cu "X", după caz, la înfiinţare, de către plătitorii care, conform legilor în vigoare, devin plătitori de accize, impozit pe venitul din salarii şi pe venituri asimilate salariilor, după caz.
    Rândurile 4.2.1-4.2.2 şi 4.3.1.-4.3.2 se marchează cu "X", după caz, în funcţie de tipul modificării: luare în evidenţă sau scoatere din evidenţă, ulterior înregistrării fiscale, dacă s-a bifat căsuţa 1.2. Data luării în evidenţă sau a scoaterii din evidenţă se stabileşte conform legilor în vigoare.
    4.4. Contribuţii
    Rândurile 4.4.1-4.4.4 se marchează cu "X" la înfiinţare numai de către contribuabilii care, conform legilor în vigoare, sunt plătitori de contribuţiile respective.
    Rândurile 4.4.1.1-4.4.1.2, 4.4.2.1-4.4.2.2, 4.4.3.1-4.4.3.2 şi 4.4.4.1-4.4.4.2 se marchează cu "X", după caz, în funcţie de tipul modificării: luare în evidenţă sau scoatere din evidenţă, ulterior înregistrării fiscale, dacă s-a bifat căsuţa 1.2. Data luării în evidenţă sau a scoaterii din evidenţă se stabileşte conform reglementărilor legale în materie.
    5. Date de identificare a împuternicitului/reprezentantului fiscal
    Se completează numai în cazul în care declaraţia se întocmeşte şi se depune de către împuternicitul/reprezentantul fiscal desemnat de către contribuabil.
    6. Date privind starea contribuabilului
    Se completează numai în cazul în care s-a marcat cu "X" căsuţa 1.2.
    6.1. Suspendare autorizaţie - se completează în cazul în care se declară încetarea temporară a activităţii autorizate, respectiv reluarea activităţii autorizate.
    Nr. aut. .............. din data ................. - se va înscrie numărul autorizaţiei de funcţionare care a fost suspendată, în conformitate cu prevederile legale, respectiv data emiterii autorizaţiei.
    Se completează cu data de la care autorizaţia a fost suspendată, respectiv data până la care operează suspendarea.
    6.2. Anulare autorizaţie - se completează în cazul în care se anulează autorizaţia de funcţionare.
    Nr. aut. ............ din data ................. - se va înscrie numărul autorizaţiei de funcţionare care a fost anulată, în conformitate cu prevederile legale, respectiv data emiterii autorizaţiei.
    Se completează cu data de la care autorizaţia a fost anulată.
    6.3. Încetarea valabilităţii autorizaţiei - se completează în cazul încetării valabilităţii autorizaţiei de funcţionare.
    Nr. aut. ........... din data ................... - se va înscrie numărul autorizaţiei de funcţionare care a expirat, în conformitate cu prevederile legale, respectiv data emiterii autorizaţiei.
    Se completează cu data de la care a încetat valabilitatea autorizaţiei.

    Instrucţiuni de completare a formularului "Cerere de înregistrare a domiciliului fiscal al contribuabilului (050)"

    Cererea de înregistrare a domiciliului fiscal se completează şi se depune în cazul în care domiciliul fiscal este diferit de domiciliul sau sediul social ori în cazul în care contribuabilul îşi schimbă domiciliul fiscal declarat anterior.
    Cererea se depune la organul fiscal în a cărui rază teritorială se află noul domiciliu fiscal, personal sau prin împuternicit/reprezentant fiscal, şi va fi însoţită de documente care să facă dovada deţinerii sau ocupării legale a spaţiului pentru noul domiciliu fiscal.
    1. Date de identificare a contribuabilului
    Se completează de către toţi contribuabilii persoane fizice sau juridice ori de către împuterniciţii/reprezentanţii fiscali desemnaţi de către aceştia, înscriindu-se cu majuscule, citeţ şi corect, datele de identificare a contribuabilului care doreşte să-şi schimbe domiciliul fiscal.
    2. Date privind domiciliul/sediul social al contribuabilului
    Se completează adresa unde contribuabilul îşi are domiciliul, respectiv sediul social, stabilit sau înscris potrivit legii.
    3. Date privind domiciliul fiscal actual al contribuabilului
    Se completează în cazul în care domiciliul fiscal actual diferă de domiciliul sau de sediul social.
    4. Date privind schimbarea domiciliului fiscal al contribuabilului
    Se completează adresa unde contribuabilul doreşte să-şi stabilească noul domiciliu fiscal.

                                                                ┌──────────┐
                                                                │ ROMANIA │
                    DECLARATIE DE INREGISTRARE FISCALA/ │ ┌───┐ │
     010 DECLARATIE DE MENTIUNI PENTRU │ │MFP│ │
                   PERSOANE JURIDICE, ASOCIATII FAMILIALE │ └───┘ │
                      SI ASOCIATII FARA PERSONALITATE │MINISTERUL│
                               JURIDICA │FINANTELOR│
                                                                │ PUBLICE │
                                                                └──────────┘
┌──────────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│1. │ FELUL DECLARATIEI │
│ │ │
│1.1. │Declaratie de inregistrare [ ] 1.2. Declaratie de mentiuni [ ] │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2. │Date de identificare a contribuabilului │
│ │ │
│2.1. │Cod de inregistrare fiscala/Cod unic de ┌───┐┌───────────┐ │
│ │inregistrare └───┘└───────────┘ │
│2.2. │Denumire ┌──────────────────────────────────────────────────────┐│
│ │ └──────────────────────────────────────────────────────┘│
│2.3. │Judet ┌────────────────────┐ Sector ┌───────────┐ │
│ │ └────────────────────┘ └───────────┘ │
│2.4. │Localitate ┌────────────────────┐ │
│ │ └────────────────────┘ │
│2.5. │Strada ┌────────────────────┐ Nr. ┌───┐ Bloc ┌───┐ Scara ┌───┐ │
│ │ └────────────────────┘ └───┘ └───┘ └───┘ │
│ │ Etaj ┌─────────┐ Ap. ┌───┐ Cod postal┌─────────┐ │
│ │ └─────────┘ └───┘ └─────────┘ │
│ │ │
│2.5.1. │Tara ┌────────────────────┐ │
│ │ └────────────────────┘ │
│ │ │
│2.6. │Telefon ┌─────────┐ Fax ┌─────────┐ E-mail ┌───────────┐ │
│ │ └─────────┘ └─────────┘ └───────────┘ │
│2.7. │ persoana juridica [ ] persoana juridica de drept privat │
│ │ fara scop patrimonial [ ] │
│ │ │
│ │ asociatie familiala [ ] asocieri fara │
│ │ personalitate juridica [ ] │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│3. │Alte date privind contribuabilul │
│ │ │
│3.1. │Numar autorizatie de functionare/Numar act legal de ┌───────────┐ │
│ │ infiintare └───────────┘ │
│3.2. │Cod CAEN al obiectului principal ┌────────────────────┐ │
│ │de activitate └────────────────────┘ │
│ │ │
│3.3. │Felul sediului │
│ │ │
│3.3.1. │Platitor cu sediul central in Romania │
│ │ │
│ │sediul │
│ │central [ ] sucursala [ ] │
│ │ │
│ │codul de identificare fiscala a unitatii │
│ │infiintatoare ┌───┐ ┌───────────┐ │
│ │ └───┘ └───────────┘ │
│ │ │
│3.3.2. │Platitor cu sediul central in strainatate │
│ │ ┌───────────┐ sediul ┌───┐ ┌───┐ sucursala┌───┐│
│ │tara └───────────┘ permanent └───┘ filiala └───┘ └───┘│
│ │ │
│ │ reprezentanta [ ] alte subunitati [ ]│
│ │ │
│ │Reprezentant ┌───┐ Cod de inregistrare ┌───┐┌────────┐ │
│ │fiscal └───┘ fiscala reprezentant└───┘└────────┘ │
│ │ fiscal │
│3.4. │Imputernicit ┌───┐ Reprezentant legal ┌────┐ │
│ │ └───┘ └────┘ │
│ │ │
│ │ Nr. act ....... Data ............. │
│ │ │
│ │ DATE DE IDENTIFICARE │
│ │ │
│ │Nume, prenume/Denumire ............................ │
│ │Adresa: Judet ........ Sector ....... Localitate ............ │
│ │ Strada ................. Nr. ........ Bloc .......... │
│ │ Scara ...................Etaj ....... Ap. ........... │
│ │ Cod Postal ..................... Telefon ............ │
│ │ Fax ........... E-Mail .......... Tara .............. │
│ │ │
│ │Cod de identificare fiscala ┌───┐ ┌──────────────┐ │
│ │ └───┘ └──────────────┘ │
│ │ │
│3.5. │Codul de identificare fiscala a unitatii ┌───┐ ┌───────────┐ │
│ │divizate └───┘ └───────────┘ │
│ │ │
│3.6. │Forma juridica ┌────────────────────────────────┐ │
│ │ └────────────────────────────────┘ │
│ │ │
│3.7. │Forma de proprietate ┌────────────────────────────────┐ │
│ │ └────────────────────────────────┘ │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│4. │Date privind vectorul fiscal │
│ │ │
│4.1. │Platitor de T.V.A. │
│ │ La infiintare │
│ │ │
│4.1.1. │Cifra de afaceri anuala din operatiuni ┌────────────────────┐ │
│ │taxabile si/sau scutite cu drept de └────────────────────┘ │
│ │deducere pe care estimati ca o veti realiza, │
│ │ │
│ │din care: ┌────────────────────┐ │
│ │ └────────────────────┘ │
│4.1.1.1. │din operatiuni taxabile ┌────────────────────┐ │
│ │ └────────────────────┘ │
│4.1.1.2. │din operatiuni scutite cu drept de deducere ┌────────────────────┐ │
│ │ └────────────────────┘ │
│ │ │
│4.1.2. │Declarati ca realizati operatiuni taxabile si/sau scutite cu drept │
│ │de deducere din care estimati ca veti obtine o cifra de afaceri │
│ │anuala sub plafonul de scutire prevazut de lege, dar doriti sa │
│ │optati pentru aplicarea regimului normal de │
│ │T.V.A.? ┌───┐ │
│ │ └───┘ │
│4.1.3. │Realizati in exclusivitate operatiuni care │
│ │nu dau drept de deducere a T.V.A.? ┌───┐ │
│ │ └───┘ │
│ │ │
│4.1.3.1. │Declarati ca desfasurati in exclusivitate operatiuni scutite din │
│ │arendarea, concesionarea si inchiderea de bunuri imobile, cu │
│ │exceptiile prevazute de lege, dar doriti sa optati │
│ │pentru taxarea acestora? ┌───┐ │
│ │ └───┘ │
│ │ │
│ │ Ulterior inregistrarii fiscale │
│ │ │
│4.1.4. │Inregistrare prin depasirea plafonului de │
│ │scutire prevazut de lege ┌──┐ │
│ │ └──┘ │
│4.1.5. │Inregistrare prin optiune, daca realizati │
│ │operatiuni taxabile si/sau scutite cu drept de deducere │
│ │din care obtineti o cifra de afaceri anuala sub │
│ │plafonul de scutire prevazut de lege, dar optati │
│ │pentru aplicarea regimului normal de T.V.A. ┌──┐ │
│ │ └──┘ │
│ │ │
│4.1.6. │Inregistrare prin optiune, daca realizati in exclusivitate │
│ │operatiuni scutite din arendarea, concesionarea si inchirierea │
│ │de bunuri imobile, cu exceptiile prevazute de lege, dar optati │
│ │pentru taxarea acestora ┌──┐ │
│ │ └──┘ │
│4.1.7. │Cifra de afaceri obtinuta in anul precedent din operatiuni │
│ │taxabile si/sau scutite cu drept de deducere ┌─────────┐ │
│ │ └─────────┘ │
│ │ │
│4.1.7.1. │Plata lunara ┌──┐ │
│ │ └──┘ │
│4.1.7.2. │Plata trimestriala ┌──┐ │
│ │ └──┘ │
│ │ │
│ │ Scoatere din evidenta │
│ │ │
│4.1.8. │Ca urmare a incetarii │
│ │activitatii [ ] incepand cu data de ..../..../.... │
│ │ │
│4.1.8.1 │Ca urmare a desfasurarii in exclusivitate de operatiuni │
│ │care nu dau drept de │
│ │deducere a T.V.A. [ ] incepand cu data de ..../..../.... │
│ │ │
│4.2. │Platitor de accize [ ] │
│ │ │
│4.2.1. │Luare in evidenta [ ] incepand cu data ..../..../.... │
│ │ │
│4.2.2. │Scoatere din evidenta [ ] incepand cu data ..../..../.... │
│ │ │
│4.3. │Platitor de impozit pe titei si pe gaze naturale din │
│ │productia interna [ ] │
│ │ │
│4.3.1. │Luare in evidenta [ ] incepand cu data ..../..../.... │
│ │ │
│4.3.2. │Scoatere din evidenta [ ] incepand cu data ..../..../.... │
│ │ │
│4.4. │Platitor de taxa pentru jocuri de noroc [ ] │
│ │ │
│4.4.1. │Luare in evidenta [ ] incepand cu data ..../..../.... │
│ │ │
│4.4.2. │Scoatere din evidenta [ ] incepand cu data ..../..../.... │
│ │ │
│4.5. │Platitor de taxe si redevente in activitatea petroliera │
│ │si miniera [ ] │
│ │ │
│4.5.1. │Luare in evidenta [ ] incepand cu data ..../..../.... │
│ │ │
│4.5.2. │Scoatere din evidenta [ ] incepand cu data ..../..../.... │
│ │ │
│4.6. │Platitor de impozit pe venitul din salarii si pe venituri │
│ │asimilate salariilor [ ] │
│ │ │
│4.6.1. │Luare in evidenta [ ] incepand cu data ..../..../... │
│ │ │
│4.6.2. │Scoatere din evidenta [ ] incepand cu data ..../..../... │
│ │ │
│4.7. │Platitor de impozit pe profit [ ] │
│ │ │
│4.7.1. │Plata lunara [ ] │
│ │ │
│4.7.2. │Plata trimestriala [ ] │
│ │ │
│4.7.3. │Plata anuala [ ] │
│ │ │
│4.7.4. │Luare in evidenta [ ] incepand cu data ..../..../.... │
│ │ │
│4.7.5. │Scoatere din evidenta [ ] incepand cu data ..../..../.... │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ │
│4.8. │Platitor de impozit pe veniturile microintreprinderilor [ ] │
│ │ │
│4.8.1. │Luare in evidenta [ ] incepand cu data ..../..../... │
│ │ │
│4.8.2. │Scoatere din evidenta [ ] incepand cu data ..../..../... │
│ │ │
│4.9. │Contributii │
│ │ │
│4.9.1. │Contributia pentru asigurari sociale de sanatate [ ] │
│ │ │
│4.9.1.1. │Luare in evidenta [ ] incepand cu data ..../..../... │
│ │ │
│4.9.1.2. │Scoatere din evidenta [ ] incepand cu data ..../..../... │
│ │ │
│4.9.2. │Contributia pentru asigurari de somaj │
│ │ │
│4.9.2.1. │Luare in evidenta [ ] incepand cu data ..../..../... │
│ │ │
│4.9.2.2. │Scoatere din evidenta [ ] incepand cu data ..../..../... │
│ │ │
│4.9.3. │Contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli │
│ │profesionale [ ] │
│ │ │
│4.9.3.1. │Luare in evidenta [ ] incepand cu data ..../..../... │
│ │ │
│4.9.3.2. │Scoatere din evidenta [ ] incepand cu data ..../..../... │
│ │ │
│4.9.4. │Contributia de asigurari sociale [ ] │
│ │ │
│4.9.4.1. │Luare in evidenta [ ] incepand cu data ..../..../... │
│ │ │
│4.9.4.2. │Scoatere din evidenta [ ] incepand cu data ..../..../... │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5. │Date privind starea contribuabilului │
│ │ │
│5.1. │INACTIVITATE TEMPORARA │
│ │ │
│ │Suspendare activitate [ ] de la data ..../..../.... │
│ │ │
│ │Reluare activitate [ ] de la data ..../..../.... │
│ │ │
│5.2. │DIZOLVARE CU LICHIDARE │
│ │ │
│ │Inceperea procedurii de lichidare [ ] de la data ..../..../.... │
│ │ │
│ │Radiere [ ] de la data ..../..../.... │
│ │ │
│5.3. │DIZOLVARE FARA LICHIDARE │
│ │ │
│ │Divizare [ ] de la data ..../..../.... │
│ │ │
│ │Fuziune [ ] de la data ..../.../..... │
│ │ │
│ │Codul de identificare fiscala a unitatii rezultate in │
│ │urma fuziunii ┌───┐ ┌───────────┐ │
│ │ └───┘ └───────────┘ │
│5.4. │RADIERE [ ] de la data ..../..../... │
│ │ │
└──────────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Sub sanctiunile aplicate faptei de fals in acte publice, declar ca datele │
│ inscrise in acest formular sunt corecte si complete. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Numele persoanei care face declaratia .................................... │
│ │
│ Semnatura .............. Stampila │
│ │
│ Data: ...../...../....... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Se completeaza de organul fiscal │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Denumire organ fiscal .................................................... │
│ │
│ Numar de inregistrare .............. Data inregistrarii:..../..../...... │
│ │
│ Numele si prenumele persoanei care a verificat ........................ │
│ │
│ Nr. legitimatiei ..................... │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
 Cod M.F.P. 14.13.01.10.11/1 A3/t2


                                                                ┌──────────┐
                                                                │ ROMANIA │
                    DECLARATIE DE INREGISTRARE FISCALA/ │ ┌───┐ │
     020 DECLARATIE DE MENTIUNI PENTRU │ │MFP│ │
                          PERSOANE FIZICE ROMANE │ └───┘ │
                                                                │MINISTERUL│
                                                                │FINANTELOR│
                                                                │ PUBLICE │
                                                                └──────────┘
    Numar de operator de date cu
    caracter personal - 1067
┌──────────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│1. │ FELUL DECLARATIEI │
│ │ │
│1.1. │Declaratie de inregistrare [ ] 1.2. Declaratie de mentiuni [ ] │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2 │Date de identificare a contribuabilului │
│ │ │
│2.1. │Cod numeric personal ┌──┐┌───────────────┐ │
│ │ └──┘└───────────────┘ │
│2.2. │Numar de identificare ┌──┐┌───────────────┐ │
│ │fiscala └──┘└───────────────┘ │
│ │ │
│2.3. │ Nume Initiala Prenume │
│ │ tatalui │
│ │ ┌──────────────────────────────────────────────────────────────┐ │
│ │ └──────────────────────────────────────────────────────────────┘ │
│2.4. │Judet .... Localitate..... Regiune administrativa ............. │
│ │ │
│ │Sector ................. Strada ..................... │
│ │ │
│ │Nr. .... Bloc .... Scara ..... Etaj ... Ap. ... Cod postal ... │
│ │ │
│ │Tara ....... Telefon ...... Fax ..... E-mail ....... │
│ │ │
│2.5. │Actul de identificare ........ seria ...... nr. .... │
│ │Emis de ........ Data emiterii ..../..../.... │
│ │ │
│2.6. │Persoana fizica romana cu domiciliul in Romania [ ] │
│ │ │
│ │Persoana fizica romana fara domiciliu in Romania [ ] │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│3. │Alte date privind contribuabilul │
│ │ │
│3.1. │Cod CAEN al obiectului principal de activitate ┌───────────┐ │
│ │ └───────────┘ │
│3.2. │Felul activitatii │
│ │ │
│3.2.1. │Fapte de comert [ ] │
│ │ │
│ │Autorizatie nr. ..... data .../.../... organ emitent ......... │
│ │Nr. inmatriculare la registrul comertului │
│ │ │
│3.2.2. │Prestari servicii [ ] │
│ │Autorizatie nr. ..... data .../.../.... organ emitent ......... │
│ │Contract nr. ........ data .../.../.... │
│ │ │
│3.2.3. │Meserii [ ] │
│ │Autorizatie nr. ..... data .../.../.... organ emitent ......... │
│ │ │
│3.2.4. │Contract de agent, comision sau mandat │
│ │comercial si alte asemenea contracte [ ] │
│ │Autorizatie nr. ..... data .../.../.... organ emitent ......... │
│ │Contract nr. ........ data .../.../.... │
│ │ │
│3.2.5. │Profesii libere [ ] │
│ │Autorizatie nr. ..... data .../.../.... organ emitent ......... │
│ │ │
│3.2.6. │Drepturi de proprietate intelectuala [ ] │
│ │ │
│3.2.7. │Altele [ ] ........................................ │
│ │ │
│3.3. │Data obtinerii primului venit ..../..../.... │
│ │ │
│3.3.1. │Data inceperii activitatii ..../..../.... │
│ │ │
│3.3.2. │Data dobandirii calitatii de angajator ..../..../.... │
│ │ │
│3.4. │Sediul principal de desfasurare a activitatii [ ] │
│ │ │
│3.5. │Sediul permanent [ ] │
│ │ │
│3.6. │Alt loc fix de desfasurare a activitatii [ ] │
│ │ │
│ │ Localitate Judet Sector │
│ │┌─────────────────┬──────────────────┬────────────┐ │
│ │└─────────────────┴──────────────────┴────────────┘ │
│ │ Strada Nr. Bloc Scara Etaj Ap. │
│ │┌───────────────────────────┬────┬───┬─────┬────┬───┐ │
│ │└───────────────────────────┴────┴───┴─────┴────┴───┘ │
│ │Cod Postal┌───────┐ Telefon┌─────┐ Fax┌────┐ │
│ │ └───────┘ └─────┘ └────┘ │
│ │E-mail ┌────────────────┐ │
│ │ └────────────────┘ │
│4. │Date privind vectorul fiscal │
│ │ │
│4.1. │Platitor de T.V.A. │
│ │ │
│ │ La infiintare │
│ │ │
│4.1.1. │Cifra de afaceri anuala din operatiuni taxabile si/sau scutite │
│ │cu drept de deducere pe care estimati ca o veti │
│ │realiza, ┌─────────┐ │
│ │din care: └─────────┘ │
│ │ │
│4.1.1.1 │din operatiuni taxabile ┌─────────┐ │
│ │ └─────────┘ │
│4.1.1.2 │din operatiuni scutite cu drept de deducere │
│ │ ┌─────────┐ │
│ │ └─────────┘ │
│4.1.2. │Declarati ca realizati operatiuni taxabile si/sau scutite │
│ │cu drept de deducere din care estimati ca veti obtine o cifra de │
│ │afaceri anuala sub plafonul de scutire prevazut de lege, │
│ │dar doriti sa optati pentru aplicarea regimului │
│ │normal de T.V.A.? ┌─────────┐ │
│ │ └─────────┘ │
│4.1.3. │Realizati in exclusivitate operatiuni care nu dau drept │
│ │de deducere a T.V.A.? ┌─────────┐ │
│ │ └─────────┘ │
│4.1.3.1. │Declarati ca desfasurati in exclusivitate operatiuni scutite din │
│ │arendarea, concesionarea si inchirierea de bunuri imobile, cu │
│ │exceptiile prevazute de lege, dar doriti sa optati pentru taxarea │
│ │acestora? ┌─────────┐ │
│ │ └─────────┘ │
│ │ │
│ │ Ulterior inregistrarii fiscale │
│ │ │
│4.1.4. │Inregistrare prin depasirea plafonului de scutire prevazut │
│ │de lege ┌───┐ │
│ │ └───┘ │
│4.1.5. │Inregistrare prin optiune, daca realizati operatiuni taxabile │
│ │si/sau scutite cu drept de deducere din care obtineti o cifra │
│ │de afaceri anuala sub plafonul de scutire prevazut de lege, │
│ │dar optati pentru aplicarea regimului normal de T.V.A. ┌───┐ │
│ │ └───┘ │
│4.1.6. │Inregistrare prin optiune, daca realizati in exclusivitate │
│ │operatiuni scutite din arendarea, concesionarea si inchirierea │
│ │de bunuri imobile, cu exceptiile prevazute de lege, dar optati │
│ │pentru taxarea acestora ┌───┐ │
│ │ └───┘ │
│4.1.7. │Cifra de afaceri obtinuta in anul precedent din ┌───┐ │
│ │operatiuni taxabile si/sau scutite cu drept de deducere └───┘ │
│ │ │
│4.1.7.1. │Plata lunara [ ] │
│ │ │
│4.1.7.2. │Plata trimestriala [ ] │
│ │ │
│ │ Scoatere din evidenta │
│ │ │
│4.1.8. │Ca urmare a incetarii │
│ │activitatii [ ] incepand cu data de ....../......│
│ │ │
│4.1.8.1. │Ca urmare a desfasurarii in │
│ │exclusivitate de operatiuni │
│ │care nu dau drept de │
│ │deducere a T.V.A. [ ] incepand cu data de ....../......│
│ │ │
│4.2. │Platitor de accize [ ] │
│ │ │
│4.2.1. │Luare in evidenta [ ] incepand cu data ......./........│
│ │ │
│4.2.2. │Scoatere din evidenta [ ] incepand cu data ......./........│
│ │ │
│4.3. │Platitor de impozit pe venitul din salarii si pe venituri │
│ │asimilate salariilor [ ] │
│ │ │
│4.3.1. │Luare in evidenta [ ] incepand cu data ....../.........│
│ │ │
│4.3.2. │Scoatere din evidenta [ ] incepand cu data ....../.........│
│ │ │
│4.4. │Contributii │
│ │ │
│4.4.1. │Contributia pentru asigurari sociale de sanatate [ ] │
│ │ │
│4.4.1.1. │Luare in evidenta [ ] incepand cu data ...../...... │
│ │ │
│4.4.1.2. │Scoatere din evidenta [ ] incepand cu data ...../...... │
│ │ │
│4.4.2. │Contributia pentru asigurari somaj [ ] │
│ │ │
│4.4.2.1. │Luare in evidenta [ ] incepand cu data ...../...... │
│ │ │
│4.4.2.2. │Scoatere din evidenta [ ] incepand cu data ...../...... │
│ │ │
│4.4.3. │Contributia de asigurare pentru accidente de munca │
│ │si boli profesionale [ ] │
│ │ │
│4.4.3.1. │Luare in evidenta [ ] incepand cu data ...../...... │
│ │ │
│4.4.3.2. │Scoatere din evidenta [ ] incepand cu data ...../...... │
│ │ │
│4.4.4. │Contributia de asigurari sociale [ ] │
│ │ │
│4.4.4.1. │Luare in evidenta [ ] incepand cu data ...../....... │
│ │ │
│4.4.4.2. │Scoatere din evidenta [ ] incepand cu data ...../....... │
│ │ │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5. │Date de identificare ale imputernicitului/reprezentantului fiscal │
│ │ │
│ │Nr. act ................/ Data .................................. │
│ │ │
│ │Nume,prenume/Denumire ............................................ │
│ │ │
│ │Adresa:Judet ........... Sector ..... Localitate ................. │
│ │ Strada ...... Nr. .... Bloc ... Scara ... Etaj ... Ap. .... │
│ │ Cod postal ...... Telefon ...... Fax .... E-Mail ........ │
│ │Cod de inregistrare fiscala ┌─────────┐ │
│ │ └─────────┘ │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│6. │Date privind starea contribuabilului │
│ │ │
│6.1. │Suspendare autorizatie │
│ │ │
│ │a.Nr.aut.┌────┐din data┌────────┐de la data┌────────┐la data┌─────┐│
│ │ └────┘ └──┴──┴──┘ └──┴──┴──┘ └─┴─┴─┘│
│ │b.Nr.aut.┌────┐din data┌────────┐de la data┌────────┐la data┌─────┐│
│ │ └────┘ └──┴──┴──┘ └──┴──┴──┘ └─┴─┴─┘│
│ │ │
│6.2. │Anulare autorizatie │
│ │ │
│ │a.Nr.aut.┌────┐din data┌────────┐de la data┌────────┐ │
│ │ └────┘ └──┴──┴──┘ └──┴──┴──┘ │
│ │b.Nr.aut.┌────┐din data┌────────┐de la data┌────────┐ │
│ │ └────┘ └──┴──┴──┘ └──┴──┴──┘ │
│ │ │
│6.3. │Incetarea valabilitatii autorizatiei │
│ │ │
│ │a.Nr.aut.┌────┐din data┌────────┐de la data┌────────┐ │
│ │ └────┘ └──┴──┴──┘ └──┴──┴──┘ │
│ │b.Nr.aut.┌────┐din data┌────────┐de la data┌────────┐ │
│ │ └────┘ └──┴──┴──┘ └──┴──┴──┘ │
└──────────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Sub sanctiunile aplicate faptei de fals in acte publice, declar ca datele │
│ inscrise in acest formular sunt corecte si complete. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Numele persoanei care face declaratia ....................................... │
│ │
│Semnatura ................................. Stampila │
│ │
│Data: ......./......../....... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Se completeaza de organul fiscal │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Denumire organ fical ....................................................... │
│ │
│Numar de inregistrare ............... Data inregistrarii: ..../..../..... │
│ │
│Numele si prenumele persoanei care a verificat ............................. │
│ │
│ Nr. legitimatie .................. │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
 Cod M.F.P. 14.13.01.10.11/2 A3/t2


                                                                ┌──────────┐
                                                                │ ROMANIA │
                    DECLARATIE DE INREGISTRARE FISCALA/ │ ┌───┐ │
     030 DECLARATIE DE MENTIUNI PENTRU │ │MFP│ │
                          PERSOANE FIZICE STRAINE │ └───┘ │
                                                                │MINISTERUL│
                                                                │FINANTELOR│
                                                                │ PUBLICE │
                                                                └──────────┘
    Numar de operator de date cu
    caracter personal - 1067
┌──────────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 1. │ FELUL DECLARATIEI │
│ │ ----------------- │
│ 1.1. │Declaratie de inregistrare [] 1.2. Declaratie de mentiuni [] │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │Date de identificare a contribuabilului │
│ 2.1. │Numar de identificare fiscala ┌───┐┌────────────────────────────┐ │
│ │ └───┘└────────────────────────────┘ │
│ 2.2. │Cod numeric personal ┌───┐┌────────────────────────────┐ │
│ │ └───┘└────────────────────────────┘ │
│ 2.3. │Nume ┌────────────────────────────────┐ │
│ │ └────────────────────────────────┘ │
│ 2.4. │Prenume ┌────────────────────────────────┐ │
│ │ └────────────────────────────────┘ │
│ 2.5. │Prenume mama ┌────────────────────────────────┐ │
│ │ └────────────────────────────────┘ │
│ 2.6. │Prenume tata ┌────────────────────────────────┐ │
│ │ └────────────────────────────────┘ │
│ 2.7. │Data nasterii: Ziua: ...... Luna: ....... Anul: ....... │
│ 2.8. │Domiciliul actual: │
│ │ Judet: ..... Localitate: ... Regiune administrativa ... Sector:...│
│ │ Strada: ... Nr.... Bloc: ... Scara: ... Etaj: ... Ap. ... │
│ │ Cod postal: .... Telefon .... Fax ..... E_mail ..... Tara ... │
│ 2.9. │Act de identificare seria: ............ nr.: .................. │
│ │ Emis de ............ Data emiterii: .../.../... │
│ │ │
│ 2.10. │Persoana fizica straina cu domiciuliul in Romania [] │
│ │Persoana fizica straina fara domiciliu in Romania [] │
│ │Persoana fara cetatenie romana aflata in intretinere [] │
│ │ │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3. │Alte date privind contribuabilul │
│ 3.1. │Cod CAEN al obiectului principal de activitate ┌───────────┐ │
│ │ └───────────┘ │
│ 3.2. │Felul activitatii │
│ 3.2.1. │Fapte de comert [] │
│ │Autorizatie nr. ..... data .../.../... organ emitent ......... │
│ │Nr. inmatriculare la registrul comertului │
│ 3.2.2. │Prestari servicii [] │
│ │Autorizatie nr. ..... data .../.../... organ emitent ......... │
│ │Contract nr. ........ data .../.../.... │
│ 3.2.3. │Meserii [] │
│ │Autorizatie nr. ..... data .../.../... organ emitent ......... │
│ 3.2.4. │Contract de agent, comision sau mandat │
│ │comercial alte asemenea contracte [] │
│ │Autorizatie nr. ..... data .../.../... organ emitent ......... │
│ │Contract nr. ........ data .../.../.... │
│ 3.2.5. │Profesii libere [] │
│ │Autorizatie nr. ..... data .../.../... organ emitent ......... │
│ 3.2.6. │Drepturi de │
│ │proprietate │
│ │intelectuala [] │
│ 3.2.7. │Altele [] ......................................... │
│ 3.3. │Data obtinerii primului venit ┌───────────┐ │
│ │ └───┴───┴───┘ │
│ 3.3.1. │Data inceperii activitatii ┌───────────┐ │
│ │ └───┴───┴───┘ │
│ 3.3.2. │Data dobandirii calitatii de ┌───────────┐ │
│ │angajator └───┴───┴───┘ │
│ 3.4. │Sediul principal de desfasurare a activitatii [] │
│ 3.5. │Sediul permanent [] │
│ 3.6. │Alt loc fix de desfasurare a activitatii [] │
│ │ Localitate Judet Sector │
│ │┌─────────────────┬──────────────────┬────────────┐ │
│ │└─────────────────┴──────────────────┴────────────┘ │
│ │ Strada Nr. Bloc Scara Etaj Ap. │
│ │┌───────────────────────────┬────┬───┬─────┬────┬───┐ │
│ │└───────────────────────────┴────┴───┴─────┴────┴───┘ │
│ │Cod Postal┌───────┐ Telefon┌─────┐ Fax┌────┐E-mail┌─────────┐ │
│ │ └───────┘ └─────┘ └────┘ └─────────┘ │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4. │Date privind vectorul postal │
│ 4.1. │Platitor de T.V.A. │
│ │ │
│ │ La infiintare │
│ 4.1.1 │Cifra de afaceri anuala din operatiuni taxabile si/sau scutite │
│ │cu drept de deducere pe care estimati ca o ┌─────────┐ │
│ │veti realiza, └─────────┘ │
│ │din care: │
│ │ │
│ 4.1.1.1│din operatiuni taxabile ┌─────────┐ │
│ │ └─────────┘ │
│ 4.1.1.2│din operatiuni scutite cu drept de deducere ┌─────────┐ │
│ │ └─────────┘ │
│ 4.1.2. │Declarati ca realizati operatiuni taxabile si/sau scutite cu │
│ │drept de deducere din care estimati ca veti obtine o cifra de │
│ │afaceri anuala sub plafonul de scutire prevazute de lege, dar │
│ │doriti sa optati pentru aplicarea regimului normal de T.V.A.? []│
│ │ │
│ 4.1.3. │Realizati in exclusivitate operatiuni care nu dau │
│ │drept de deducere a T.V.A.? [] │
│ │ │
│ 4.1.3.1│Declarati ca desfasurati in exclusivitate operatiuni scutite din │
│ │arendarea, concesionarea si inchirierea de bunuri imobile, cu │
│ │exceptiile prevazute de lege, dar doriti sa optati pentru taxarea │
│ │acestora? [] │
│ │ │
│ │ Ulterior inregistrarii fiscale │
│ 4.1.4. │Inregistrare prin depasirea plafonului de scutire prevazut │
│ │de lege [] │
│ 4.1.5. │Inregistrare prin optiune, daca realizati operatiuni │
│ │taxabile si/sau scutite cu drept de deducere din care │
│ │obtineti o cifra de afaceri anuala sub plafonul de scutire │
│ │prevazut de lege, dar optati pentru aplicarea regimului │
│ │normal de T.V.A. [] │
│ 4.1.6. │Inregistrare prin optiune, daca realizati in exclusivitate │
│ │operatiuni scutite din arendarea, concesionarea si │
│ │inchirierea de bunuri imobile, cu exceptiile prevazute de │
│ │lege, dar optati pentru taxarea acestora [] │
│ 4.1.7. │Cifra de afaceri obtinuta in anul precedent din operatiuni │
│ │taxabile si/sau scutite cu drept de deducere ┌───────────────┐ │
│ │ └───────────────┘ │
│ 4.1.7.1.│Plata lunara [ ] │
│ 4.1.7.2.│Plata trimestriala [ ] │
│ │ │
│ │ Scoatere din evidenta: │
│ │ │
│ 4.1.8. │Ca urmare a incetarii │
│ │activitatii [] incepand cu data de┌────────────┐│
│ │ └───┴────┴───┘│
│ 4.1.8.1│Ca urmare a desfasurarii in │
│ │exclusivitate de operatiuni │
│ │care nu dau drept de │
│ │deducere a T.V.A. [] incepand cu data de┌────────────┐│
│ │ └───┴────┴───┘│
│ 4.2. │Platitor de accize [] │
│ │ │
│ 4.2.1. │Luare in evidenta [] Incepand cu data ┌──────────────┐│
│ │ └────┴────┴────┘│
│ 4.2.2. │Scoatere din evidenta [] Incepand cu data ┌──────────────┐│
│ │ └────┴────┴────┘│
│ 4.3. │Platitor de impozit pe venitul din salarii si pe venituri │
│ │asimilate salariilor [] │
│ │ │
│ 4.3.1. │Luare in evidenta [] Incepand cu data ┌──────────────┐│
│ │ └────┴────┴────┘│
│ 4.3.2. │Scoatere din evidenta [] Incepand cu data ┌──────────────┐│
│ │ └────┴────┴────┘│
│ 4.4. │Contributii │
│ 4.4.1. │Contributia pentru asigurari sociale de sanatate [] │
│ 4.4.1.1 │Luare in evidenta [] incepand cu data ┌──────────────┐│
│ │ └────┴────┴────┘│
│ 4.4.1.2 │Scoatere din evidenta [] incepand cu data ┌──────────────┐│
│ │ └────┴────┴────┘│
│ 4.4.2. │Contributia pentru asigurari de somaj [] │
│ 4.4.2.1 │Luare in evidenta [] incepand cu data ┌──────────────┐│
│ │ └────┴────┴────┘│
│ 4.4.2.2 │Scoatere din evidenta [] incepand cu data ┌──────────────┐│
│ │ └────┴────┴────┘│
│ 4.4.3. │Contributia de asigurare pentru accidente de munca si │
│ │ boli profesionale [] │
│ 4.4.3.1 │Luare in evidenta [] incepand cu data ┌──────────────┐│
│ │ └────┴────┴────┘│
│ 4.4.3.2 │Scoatere din evidenta [] incepand cu data ┌──────────────┐│
│ │ └────┴────┴────┘│
│ 4.4.4. │Contributia de asigurari sociale [] │
│ 4.4.4.1 │Luare in evidenta [] incepand cu data ┌──────────────┐│
│ │ └────┴────┴────┘│
│ 4.4.4.2 │Scoatere din evidenta [] incepand cu data ┌──────────────┐│
│ │ └────┴────┴────┘│
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5. │ Date de identificare ale imputernicitului/reprezentantului fiscal │
│ │Nr. act .............. /Data ............. │
│ │Nume, prenume/Denumire ........................................... │
│ │Adresa: Judet .......... Sector ..... Localitate ................. │
│ │ Strada ................ Nr. .............. Bloc ........... │
│ │ Scara ............. Etaj ............ Ap. ............ │
│ │ Cod postal ...... Telefon ...... │
│ │ Fax ................. E-mail ........ │
│ │Cod de identificare fiscala ┌───┐ ┌───────────┐ │
│ │ └───┘ └───────────┘ │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6 │Date privind starea contribuabilului │
│ 6.1. │Suspendare autorizatie │
│ │ │
│ │a.Nr.aut.┌────┐din data┌────────┐de la data┌────────┐la data┌─────┐│
│ │ └────┘ └──┴──┴──┘ └──┴──┴──┘ └─┴─┴─┘│
│ │b.Nr.aut.┌────┐din data┌────────┐de la data┌────────┐la data┌─────┐│
│ │ └────┘ └──┴──┴──┘ └──┴──┴──┘ └─┴─┴─┘│
│ │ │
│ 6.2. │Anulare autorizatie │
│ │ │
│ │a.Nr.aut.┌────┐din data┌────────┐de la data┌────────┐ │
│ │ └────┘ └──┴──┴──┘ └──┴──┴──┘ │
│ │b.Nr.aut.┌────┐din data┌────────┐de la data┌────────┐ │
│ │ └────┘ └──┴──┴──┘ └──┴──┴──┘ │
│ │ │
│ 6.3. │Incetarea valabilitatii autorizatiei │
│ │ │
│ │a.Nr.aut.┌────┐din data┌────────┐de la data┌────────┐ │
│ │ └────┘ └──┴──┴──┘ └──┴──┴──┘ │
│ │b.Nr.aut.┌────┐din data┌────────┐de la data┌────────┐ │
│ │ └────┘ └──┴──┴──┘ └──┴──┴──┘ │
└──────────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Sub sanctiunile aplicate faptei de fals in acte publice, declar ca datele │
│ inscrise in acest formular sunt corecte si complete. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Numele persoanei care face declaratia ....................................... │
│Semnatura ................................. Stampila │
│Data: ......./......../....... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Se completeaza de organul fiscal │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Denumire organ fical ....................................................... │
│Numar de inregistrare ............... Data inregistrarii: ..../..../..... │
│Numele si prenumele persoanei care a verificat ............................. │
│ Nr. legitimatie ................... │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
 Cod M.F.P. 14.13.01.10.11/3 A3/t2



                                                         ┌───────────┐
           CERERE DE INREGISTRARE A DOMICILIULUI │ ROMANIA │
                 FISCAL AL CONTRIBUABILULUI │ ┌───┐ │
                                                         │ │MFP│ │
 050 │ └───┘ │
                                                         │ MINISTERUL│
                                                         │ FINANTELOR│
                                                         │ PUBLICE │
                                                         └───────────┘
    Numar de operator de date cu
    caracter personal - 1067
┌──────────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 1. │DATE DE IDENTIFICARE ALE CONTRIBUABILULUI │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1.1 │Nume, prenume/Denumire ............... │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1.2 │Cod de identificare fiscala │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1.2.1. │Cod de inregistrare fiscala ┌────────────────────────┐ │
│ │ └────────────────────────┘ │
│ 1.2.2. │Cod unic de inregistrare ┌────────────────────────┐ │
│ │ └────────────────────────┘ │
│ 1.2.3. │Cod numeric personal ┌────────────────────────┐ │
│ │ └────────────────────────┘ │
│ 1.2.4. │Numar de identificare ┌────────────────────────┐ │
│ │fiscala └────────────────────────┘ │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2 │DATE PRIVIND DOMICILIUL/SEDIUL SOCIAL AL CONTRIBUABILULUI │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2.1 │Judet ┌────────────────────┐ Sector ┌───────────┐ │
│ │ └────────────────────┘ └───────────┘ │
│ 2.2 │Localitate ┌────────────────────┐ │
│ │ └────────────────────┘ │
│ 2.3 │Strada ┌────────────────────┐ Nr. ┌───┐ Bloc ┌───┐ Scara ┌───┐ │
│ │ └────────────────────┘ └───┘ └───┘ └───┘ │
│ │Cod postal ┌─────────┐ Etaj ┌─────────┐ Ap. ┌───┐ │
│ │ └─────────┘ └─────────┘ └───┘ │
│ 2.4 │TARA ┌─────────────────┐ │
│ │ └─────────────────┘ │
│ 2.5 │Telefon ┌─────────┐ Fax ┌─────────┐ E-mail ┌───────────┐ │
│ │ └─────────┘ └─────────┘ └───────────┘ │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│3. │DATE PRIVIND DOMICILIUL FISCAL ACTUAL AL CONTRIBUABILULUI*1) │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3.1 │Judet ┌────────────────────┐ Sector ┌───────────┐ │
│ │ └────────────────────┘ └───────────┘ │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3.2 │Localitate ┌────────────────────┐ │
│ │ └────────────────────┘ │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3.3 │Strada ┌────────────────────┐ Nr. ┌───┐ Bloc ┌───┐ Scara ┌───┐ │
│ │ └────────────────────┘ └───┘ └───┘ └───┘ │
│ │Cod postal ┌─────────┐ Etaj ┌─────────┐ Ap. ┌───┐ │
│ │ └─────────┘ └─────────┘ └───┘ │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3.4 │Telefon ┌─────────┐ Fax ┌─────────┐ E-mail ┌───────────┐ │
│ │ └─────────┘ └─────────┘ └───────────┘ │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│4. │DATE PRIVIND SCHIMBAREA DOMICILIUL FISCAL AL CONTRIBUABILULUI │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4.1 │Judet ┌────────────────────┐ Sector ┌───────────┐ │
│ │ └────────────────────┘ └───────────┘ │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4.2 │Localitate ┌────────────────────┐ │
│ │ └────────────────────┘ │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4.3 │Strada ┌────────────────────┐ Nr. ┌───┐ Bloc ┌───┐ Scara ┌───┐ │
│ │ └────────────────────┘ └───┘ └───┘ └───┘ │
│ │Cod postal ┌─────────┐ Etaj ┌─────────┐ Ap. ┌───┐ │
│ │ └─────────┘ └─────────┘ └───┘ │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4.4 │Telefon ┌─────────┐ Fax ┌─────────┐ Email ┌───────────┐ │
│ │ └─────────┘ └─────────┘ └───────────┘ │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5. │ Date de identificare ale imputernicitului/reprezentantului fiscal │
│ │Nr. act .............. /Data ............ │
│ │Nume, prenume/Denumire ........................................... │
│ │Cod de identificare fiscala ┌──────────────┐ │
│ │ └──────────────┘ │
│ │Adresa:Judet ........... Sector ..... Localitate ................. │
│ │ Strada ...... Nr. .... Bloc ... Scara ... Etaj ... Ap. .... │
│ │ Cod postal ...... Telefon ...... Fax .... E-mail ........ │
├──────────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Sub sanctiunile aplicate faptei de fals in acte publice, declar ca datele │
│ inscrise in acest formular sunt corecte si complete. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Numele persoanei care face declaratia ........... Semnatura .............. │
│Data: ......./......../....... Stampila ............... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Se completeaza de organul fiscal │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Denumire organ fiscal ...................................................... │
│Numar de inregistrare ............... Data inregistrarii: ..../..../..... │
│Numele si prenumele persoanei care a verificat ........ Nr. legitimatie ..... │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
    Cod M.F.P. 14.13.04.16 A4/t1
--------------
    *1) Se completeaza in cazul in care domiciliul fiscal actual difera de
        domiciliul/sediul social



    ANEXA 2

                                                                │ ROMANIA │
                    DECLARATIE DE INREGISTRARE FISCALA/ │ ┌───┐ │
     060 DECLARATIE DE MENTIUNI PENTRU │ │MFP│ │
                         SEDIILE SECUNDARE*) │ └───┘ │
                                                                │MINISTERUL│
                                                                │FINANTELOR│
                                                                │ PUBLICE │
                                                                └──────────┘
    Numar de operator de date cu
    caracter personal - 1067
┌──────────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│1. │ FELUL DECLARATIEI │
│ │ │
│ 1.1. │Declaratie de mentiuni [] 1.2. Declaratie de inregistrare [] │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2. │DATE DE IDENTIFICARE ALE CONTRIBUABILULUI │
│ │ │
│ 2.1. │Cod de inregistrare fiscala ┌───┐┌───────────┐ │
│ │ └───┘└───────────┘ │
│ 2.2. │Denumire/Nume, ┌──────────────────────────────────────────────────┐│
│ │prenume └──────────────────────────────────────────────────┘│
│ │ │
│ 2.3. │DATE PRIVIND DOMICILIUL FISCAL AL CONTRIBUABILULUI │
│ │ │
│ │Judet ┌────────────┐ Localitate ┌────────────┐ Sector ┌───────┐ │
│ │ └────────────┘ └────────────┘ └───────┘ │
│ │Strada ┌────────────────────┐ Nr. ┌───┐ Bloc ┌───┐ Scara ┌───┐ │
│ │ └────────────────────┘ └───┘ └───┘ └───┘ │
│ │ Etaj ┌─────────┐ Ap. ┌───┐ Cod postal┌─────────┐ Tara ┌───┐ │
│ │ └─────────┘ └───┘ └─────────┘ └───┘ │
│ │Telefon ┌─────────┐ Fax ┌─────────┐ E-mail ┌───────────┐ │
│ │ └─────────┘ └─────────┘ └───────────┘ │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│3. │DATE DE IDENTIFICARE ALE SEDIULUI SECUNDAR │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Cod de indentificare fiscala ┌───┐┌───────────┐ │
│ │ └───┘└───────────┘ │
│ │Denumire ┌──────────────────────────────────────────────────┐│
│ │ └──────────────────────────────────────────────────┘│
│ │Judet ┌────────────┐ Localitate ┌────────────┐ Sector ┌───────┐ │
│ │ └────────────┘ └────────────┘ └───────┘ │
│ │Strada ┌────────────────────┐ Nr. ┌───┐ Bloc ┌───┐ Scara ┌───┐ │
│ │ └────────────────────┘ └───┘ └───┘ └───┘ │
│ │ Etaj ┌─────────┐ Ap. ┌───┐ Cod postal┌─────────┐ Tara ┌───┐ │
│ │ └─────────┘ └───┘ └─────────┘ └───┘ │
│ │Telefon ┌─────────┐ Fax ┌─────────┐ E-mail ┌───────────┐ │
│ │ └─────────┘ └─────────┘ └───────────┘ │
│ │Cod CAEN al obiectului principal de activitate ┌─────────┐ │
│ │ └─────────┘ │
│ │ │
│ │Modul de dobandire al spatiului, numarul si data documentului │
│ │ ┌──────────────────────────────────────────────────┐│
│ │ └──────────────────────────────────────────────────┘│
│ │ │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│4. │Scoatere din evidenta ca platitor [] de la data .../.../... │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5. │Date de identificare ale imputernicitului/reprezentantului fiscal │
│ │Nr. act .............. /Data ............ │
│ │Nume, prenume/Denumire ........................................... │
│ │Adresa:Judet ........... Sector ..... Localitate ................. │
│ │ Strada ...... Nr. .... Bloc ... Scara ... Etaj ... Ap. .... │
│ │ Cod postal ...... Telefon ...... Fax .... E-mail ........ │
│ │Cod de indentificare fiscala ┌───┐┌───────────┐ │
│ │ └───┘└───────────┘ │
├──────────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Sub sanctiunile aplicate faptei de fals in acte publice, declar ca datele │
│ inscrise in acest formular sunt corecte si complete. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Numele persoanei care face declaratia ................... │
│ Semnatura .............. Stampila │
│ Data: ...../...../....... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Se completeaza de organul fiscal │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Denumire organ fiscal ................................................... │
│Numar de inregistrare ............... Data inregistrarii: ..../..../..... │
│Numele si prenumele persoanei care a verificat .......................... │
│ Nr. legitimatie .................. │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
    Cod 14.13.01.99/c A4/t1
--------------
    *1) Se completeaza numai pentru sediile secundare care, potrivit legii,
        au obligatii de plata.



    ANEXA 3

    Caracteristicile de tipărire, modul de difuzare, de utilizare şi de păstrare a formularului "Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru sediile secundare (060)"

    1. Cod: 14.13.01.99/c
    2. Format: A4/t1
    3. Se tipăreşte - într-o singură culoare
                   - se poate utiliza echipament informatic pentru editare
    4. U/M: 1 filă
    5. Se difuzează: gratuit
    6. Se utilizează: la înregistrarea sediilor secundare care, potrivit legii, au obligaţii de plată
    7. Se întocmeşte în: 2 exemplare
       de: contribuabil sau de către împuternicit/reprezentantul fiscal
    8. Circulă: - originalul la organul fiscal
       - copia la contribuabil
    9. Se arhivează: la dosarul fiscal al contribuabilului.

                           -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016