Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.570 din 7 iunie 2022  privind stabilirea modelului-cadru al acordului de colaborare dintre gestionarul fondului cinegetic  şi unităţile administrativ-teritoriale de pe raza fondului cinegetic    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 1.570 din 7 iunie 2022 privind stabilirea modelului-cadru al acordului de colaborare dintre gestionarul fondului cinegetic şi unităţile administrativ-teritoriale de pe raza fondului cinegetic

EMITENT: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 633 din 28 iunie 2022
    Având în vedere referatele de aprobare nr. DMRC/159.567 din 16.11.2021 şi nr. DMRC/147.665 din 22.03.2022 ale Direcţiei managementul resurselor cinegetice,
    ţinând cont de Avizul Consiliului Naţional de Vânătoare nr. 1/2022,
    în temeiul art. 6 alin. (1) lit. w) din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, cu modificările şi completările ulterioare, al art. 57 alin. (1), (4) şi (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al art. 13 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 43/2020 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul mediului, apelor şi pădurilor emite următorul ordin:
    ART. 1
    Se stabileşte modelul-cadru al acordului de colaborare dintre gestionarul fondului cinegetic şi unităţile administrativ-teritoriale de pe raza fondului cinegetic, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. 2
    (1) Gestionarul fiecărui fond cinegetic încheie un acord de colaborare cu fiecare unitate administrativ-teritorială de pe raza fondului cinegetic, cu activităţi, măsuri şi răspunderi concrete, în funcţie de particularităţile specifice, după modelul-cadru prevăzut la art. 1.
    (2) Acordul de colaborare prevăzut la art. 1 se încheie de către gestionar în maximum 30 de zile calendaristice de la intrarea în vigoare a prevederilor prezentului ordin, respectiv de la primirea gestiunii fondului cinegetic, prin încheierea procesului-verbal de predare-primire a acesteia, după caz.
    (3) Gestionarii fondurilor cinegetice transmit către structurile teritoriale de specialitate ale autorităţii publice centrale care răspunde de vânătoare câte o copie a acordurilor de colaborare încheiate conform alin. (1) şi (2), în termen de 10 zile de la semnare.

    ART. 3
    Structurile teritoriale de specialitate ale autorităţii publice centrale care răspunde de vânătoare înaintează organului distinct, specializat în domeniul cinegetic din cadrul acesteia, lunar, situaţia actualizată a acordurilor de colaborare încheiate în baza prevederilor prezentului ordin, controlează şi iau măsurile legale privind respectarea prevederilor acestora, potrivit competenţelor legale.

    ART. 4
    Nerespectarea prevederilor prezentului ordin de către gestionarii fondurilor cinegetice atrage răspunderea potrivit prevederilor legale şi clauzelor contractelor de gestionare în vigoare.

    ART. 5
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul mediului, apelor şi pădurilor,
                    Tánczos Barna


    Bucureşti, 7 iunie 2022.
    Nr. 1.570.
    ANEXA 1

    .......................................................
    (denumirea persoanei juridice care are calitatea de gestionar al fondului cinegetic)
    Nr. .............../...............
    Consiliul Local al ...............

    Nr. .............../...............
    ACORD DE COLABORARE
    între .........................., gestionarul Fondului Cinegetic nr. .... ..............,
    şi Consiliul Local al Comunei/Oraşului/Municipiului ...................... din judeţul ............
    (model-cadru)
    I. Obiectul acordului de colaborare
    Obiectul prezentului acord de colaborare îl constituie colaborarea interinstituţională dintre .............................. şi .............................., conform prevederilor art. 6 alin. (1) lit. w) din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, cu modificările şi completările ulterioare, cu respectarea reglementărilor în vigoare referitoare la conservarea biodiversităţii faunei cinegetice şi la păstrarea echilibrului ecologic.

    II. Principiile şi formele de colaborare ale acordului de colaborare
    2.1. Toate problemele legate de interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor prezentului acord de colaborare vor fi soluţionate prin consultări şi negocieri bazate pe principiile respectului şi înţelegerii reciproce.
    2.2. Prezentul acord de colaborare se va derula pe baza următoarelor forme de colaborare:
    a) cooperarea şi asistenţa reciprocă în vederea realizării obligaţiilor prezentului acord de colaborare în conformitate cu actele normative ce reglementează activitatea fiecăreia dintre părţi;
    b) informarea reciprocă, comunicarea eficientă şi coordonarea acţiunilor în scopul implementării prezentului acord de colaborare;
    c) consultarea şi sprijinirea în desfăşurarea activităţilor comune.


    III. Obligaţiile şi responsabilităţile părţilor
    3.1. Gestionarul fondului cinegetic informează unităţile administrativ-teritoriale de pe raza fondului cinegetic cu privire la:
    a) îndeplinirea obligaţiilor ce îi revin privind evaluarea populaţiilor din speciile de mamifere prevăzute în anexele nr. 1 şi 2 la Legea nr. 407/2006, cu modificările şi completările ulterioare;
    b) realizarea cotei de recoltă, pentru speciile de faună de interes cinegetic la care vânarea este permisă, aprobată prin ordin al conducătorului administratorului fondului cinegetic naţional, pentru fiecare sezon de vânătoare;
    c) asigurarea hranei complementare a populaţiilor speciilor de vânat din cuprinsul fondului cinegetic, în conformitate cu instrucţiunile tehnice în vigoare;
    d) organizarea şi desfăşurarea acţiunilor de îndepărtare a faunei cinegetice la solicitarea utilizatorului terenurilor agricole, precum şi asupra situaţiilor în care se pot produce pagube proprietarilor de terenuri agricole sau de animale domestice;
    e) obligaţiile legale pe care proprietarii de terenuri, de culturi agricole/silvice şi de animale domestice le au în ceea ce priveşte practicarea vânătorii, prevenirea pagubelor şi acordarea de despăgubiri pentru pagubele produse de animalele sălbatice.

    3.2. Unităţile administrativ-teritoriale de pe raza fondului cinegetic furnizează, la cerere, gestionarului acestuia informaţiile şi documentele deţinute cu privire la situaţia proprietăţii terenurilor incluse în fondul cinegetic.
    3.3. Gestionarul fondului cinegetic colaborează cu unităţile administrativ-teritoriale de pe raza fondului cinegetic în vederea încheierii contractului de prestări servicii, astfel cum este prevăzut la art. 34 din Legea nr. 407/2006, cu modificările şi completările ulterioare, după modelul stabilit de comun acord de către părţile semnatare ale contractului.
    3.4. Obligaţiile prevăzute la pct. 3.1-3.3 nu sunt limitative, iar în funcţie de problemele întâmpinate pe plan local şi caracteristicile zonei, semnatarii acordului de colaborare, de comun acord, pot stabili şi alte obligaţii.

    IV Durata acordului de colaborare
    4.1. Prezentul acord de colaborare se încheie pentru perioada de valabilitate rămasă pentru derularea Contractului de gestionare a faunei cinegetice nr. ............/........................ încheiat între ...................................... şi ..........................................., respectiv de la ............. până la ............., cu posibilitatea prelungirii în situaţia în care perioada de valabilitate a contractului de gestionare a fondului cinegetic se prelungeşte.
    4.2. Clauzele cuprinse în prezentul acord de colaborare nu se modifică în cazul schimbului sau cesionării fondului cinegetic, modificându-se doar titularul de contract prin act adiţional încheiat între părţile semnatare ale acordului de colaborare.

    V. Alte prevederi
    5.1. În scopul realizării activităţilor propuse, părţile vor desemna persoane care vor răspunde de ducerea la îndeplinire a acestora.
    5.2. Prezentul acord de colaborare poate fi modificat sau completat cu acordul scris al părţilor, în condiţiile legii.
    5.3. În caz de încetare a acordului de colaborare, ca urmare a încetării contractului de gestionare a fondului cinegetic, proiectele convenite şi elaborate de către părţi vor fi implementate în comun până la finalizarea acestora, cu acordul noului gestionar.
    5.4. Prezentul acord de colaborare intră în vigoare la data semnării acestuia de către ambele părţi.
    5.5. Prezentul acord de colaborare se încheie în 2 exemplare, câte un exemplar pentru fiecare parte semnatară.

    Reprezentantul legal al gestionarului fondului cinegetic,
    ..................
    (numele şi prenumele, funcţia şi semnătura)
    Reprezentantul legal al unităţii administrativ-teritoriale,
    ......................
    (numele şi prenumele, funcţia şi semnătura)
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016