Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.545 din 7 iunie 2011  pentru aprobarea Normei metodologice privind constituirea si utilizarea fondului de stimulare a personalului silvic/agentilor constatatori    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.545 din 7 iunie 2011 pentru aprobarea Normei metodologice privind constituirea si utilizarea fondului de stimulare a personalului silvic/agentilor constatatori

EMITENT: MINISTERUL MEDIULUI SI PADURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 418 din 15 iunie 2011

    Vãzând Referatul de aprobare nr. 226.215 din 18 ianuarie 2011 al Direcţiei politici şi strategii în silviculturã,
    în temeiul prevederilor art. 40 alin. (2) din Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, precum şi ale art. 15 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.635/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului şi Pãdurilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    ministrul mediului şi pãdurilor emite urmãtorul ordin:

    ART. 1
    Se aprobã Norma metodologicã privind constituirea şi utilizarea fondului de stimulare a personalului silvic/agenţilor constatatori, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. 2
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.


              Ministrul mediului şi pãdurilor,
                     Laszlo Borbely


    Bucureşti, 7 iunie 2011.
    Nr. 1.545.

    ANEXĂ

                        NORMĂ METODOLOGICĂ
         privind constituirea şi utilizarea fondului de stimulare a
               personalului silvic/agenţilor constatatori


    ART. 1
    (1) Fondul de stimulare a personalului silvic/agenţilor constatatori se constituie lunar, în contul persoanei juridice în structura cãreia îşi desfãşoarã activitatea personalul silvic/agenţii constatatori care au aplicat amenda sau au realizat confiscarea, dupã cum urmeazã:
    a) o cotã de 20% din amenzile contravenţionale achitate integral la bugetul de stat/bugetul local de cãtre contravenient în urma unei sancţiuni aplicate de cãtre personalul silvic/agenţii constatatori;
    b) o cotã de 35% din contravaloarea materialelor lemnoase confiscate.
    (2) Fondul de stimulare prevãzut la alin. (1) se utilizeazã, în funcţie de instituţie, pentru premierea personalului silvic/agenţilor constatatori care îşi desfãşoarã activitatea în cadrul:
    a) autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã;
    b) structurilor teritoriale silvice ale autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã;
    c) Regiei Naţionale a Pãdurilor - Romsilva;
    d) ocoalelor silvice private.
    (3) Lunar, o cotã de 40% din fondul de stimulare prevãzut la alin. (2) lit. b) şi c) se vireazã la fondul de stimulare constituit la nivelul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã şi se utilizeazã pentru premierea personalului silvic/agenţilor constatatori care îşi desfãşoarã activitatea în cadrul acesteia.
    ART. 2
    (1) Autoritatea publicã centralã care rãspunde de silviculturã deschide la Direcţia de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti contul distinct 50.01 "Disponibil din venituri cu destinaţie specialã ale ministerelor şi instituţiilor subordonate", care este alimentat cu sumele reprezentând fondul de stimulare a personalului silvic.
    (2) Structurile teritoriale silvice din subordinea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã deschid contul distinct 50.01 prevãzut la alin. (1) la unitãţile Trezoreriei Statului în raza cãrora acestea îşi au sediul.
    (3) Regia Naţionalã a Pãdurilor - Romsilva şi unitãţile acesteia îşi deschid conturi distincte proprii la compartimentele taxe şi impozite din cadrul primãriilor şi la unitãţile Trezoreriei Statului/sucursalele CEC Bank - S.A. din raza de activitate.
    (4) Ocoalele silvice private îşi deschid conturi distincte proprii la compartimentele taxe şi impozite din cadrul primãriilor şi la unitãţile Trezoreriei Statului/sucursalele CEC Bank - S.A. din raza de activitate.
    (5) Fondul de stimulare se gestioneazã în regim extrabugetar, în condiţiile legii.
    ART. 3
    (1) Amenzile contravenţionale aplicate potrivit prevederilor art. 1 se achitã la compartimentele taxe şi impozite din cadrul primãriilor în raza cãrora contravenienţii persoane fizice îşi au domiciliul sau la unitãţile Trezoreriei Statului/sucursalele CEC Bank - S.A. în raza cãrora contravenienţii persoane juridice îşi au sediul, atât în numerar, cât şi în virament, dupã caz.
    (2) În procesele-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor vor fi indicate atât contul de venituri al bugetului de stat în care se vireazã suma, cât şi codul fiscal al unitãţii din care face parte agentul constatator.
    (3) Cota de 20% din amenzile încasate, conform situaţiilor financiare lunare întocmite şi transmise de cãtre persoanele juridice în structura cãrora îşi desfãşoarã activitatea personalul silvic/agenţii constatatori care a/au aplicat amenda, se vireazã de cãtre unitãţile Trezoreriei Statului/sucursalele CEC Bank - S.A., în termen de 5 zile lucrãtoare de la primirea acestora, în conturile prevãzute la art. 2 alin. (1)-(4) dupã caz.
    (4) Situaţiile financiare lunare prevãzute la alin. (3) cuprind codul IBAN al contului în care urmeazã a fi viratã suma aferentã cotei de 20% cuvenite pentru constituirea fondului de stimulare, precum şi beneficiarul acesteia.
    (5) Cota de 35% din contravaloarea materialelor lemnoase confiscate se vireazã de cãtre ocoalele silvice care au realizat valorificarea materialului lemnos confiscat direct în contul aflat la dispoziţia persoanei juridice în structura cãreia îşi desfãşoarã activitatea personalul silvic/agenţii constatatori care a/au realizat confiscarea, dupã deducerea cheltuielilor ocazionate de valorificare, susţinute cu înscrisuri şi documente contabile oficiale.
    ART. 4
    Principalele criterii de repartizare a fondului de stimulare sunt urmãtoarele:
    a) contribuţia efectivã în activitatea de confiscare şi valorificare a bunurilor, de aplicare şi încasare a amenzilor;
    b) contribuţia la buna organizare şi funcţionare a activitãţilor din domeniul silviculturii, la aplicarea mecanismelor de urmãrire a încasãrii veniturilor datorate statului;
    c) competenţa profesionalã doveditã şi disponibilitatea la sarcini în îndeplinirea atribuţiilor;
    d) îndeplinirea corectã şi la timp a activitãţilor programate, calitatea serviciilor prestate;
    e) gradul de periculozitate a acţiunilor la care participã.
    ART. 5
    (1) Cuantumul lunar al stimulentelor individuale poate fi de cel mult 3 salarii de bazã pentru personalul silvic/agenţii constatatori:
    a) al/ai autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã şi din cadrul unitãţilor subordonate sau aflate sub autoritatea acesteia;
    b) din cadrul ocoalelor silvice private.
    (2) Pentru contribuţii excepţionale la buna desfãşurare a activitãţii din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã şi a unitãţilor subordonate sau aflate sub autoritatea acesteia se pot aproba stimulente individuale într-un cuantum lunar peste nivelul prevãzut la alin. (1).
    ART. 6
    Aprobarea stimulentelor individuale pentru personalul silvic/agenţii constatatori se face dupã cum urmeazã:
    a) de cãtre conducãtorul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, pentru personalul silvic/agenţii constatatori din cadrul acesteia;
    b) de cãtre conducãtorul structurii teritoriale de specialitate din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, pentru personalul silvic/agenţii constatatori din cadrul acesteia;
    c) de cãtre directorul general al Regiei Naţionale a Pãdurilor - Romsilva, pentru personalul silvic/agenţii constatatori din aparatul central al acesteia;
    d) de cãtre directorii unitãţilor Regiei Naţionale a Pãdurilor - Romsilva, pentru personalul silvic/agenţii constatatori din structura acestora;
    e) de cãtre şefii ocoalelor silvice autorizate, pentru personalul silvic/agenţii constatatori din structura acestora.
    ART. 7
    (1) Plata stimulentelor aprobate se face în cursul fiecãrei luni pentru luna precedentã.
    (2) Premierile nu fac parte din salariul de bazã şi nu se suportã din fondul de salarii.
    (3) Sumele rãmase neutilizate la sfârşitul lunii, respectiv al anului se reporteazã lunar şi anual, urmând sã fie utilizate în acelaşi scop.
    (4) Evidenţierea în contabilitate a fondurilor de stimulare se efectueazã potrivit normelor stabilite de Ministerul Finanţelor Publice.
    (5) Sumele incluse în fondul de stimulare în mod necuvenit, prin nerespectarea reglementãrilor legale, sunt deduse din acest fond constituit în perioadele urmãtoare şi vor fi virate la bugetul de stat.
    (6) Este interzisã acordarea de stimulente pânã la recuperarea integralã a sumelor incluse în mod necuvenit în fondul de stimulare.
    (7) Sumele existente în soldurile fondurilor de stimulare, constituite pânã la data intrãrii în vigoare a prezentului ordin, se preiau de noile fonduri de stimulare.

                           _________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016