Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.534 din 7 decembrie 2009  pentru aprobarea Normelor proprii de aplicare a Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anul 2009, adaptate la specificul organizarii asistentei medicale in reteaua sanitara a Ministerului Transporturilor si Infrastructurii    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.534 din 7 decembrie 2009 pentru aprobarea Normelor proprii de aplicare a Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anul 2009, adaptate la specificul organizarii asistentei medicale in reteaua sanitara a Ministerului Transporturilor si Infrastructurii

EMITENT: MINISTERUL SANATATII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 878 din 16 decembrie 2009
ORDIN nr. 1.534 din 7 decembrie 2009
pentru aprobarea Normelor proprii de aplicare a Contractului-cadru privind condiţiile acordãrii asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate pentru anul 2009, adaptate la specificul organizãrii asistenţei medicale în reţeaua sanitarã a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii
EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR ŞI INFRASTRUCTURII
Nr. 1.114 din 30 octombrie 2009
MINISTERUL SÃNÃTÃŢII
Nr. 1.534 din 7 decembrie 2009
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 878 din 16 decembrie 2009


În temeiul prevederilor <>art. 2 alin. (2) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.714/2008 pentru aprobarea Contractului-cadru privind condiţiile acordãrii asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate pentru anul 2009, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>art. 5 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 76/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>art. 7 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.718/2008 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul transporturilor şi infrastructurii şi ministrul sãnãtãţii, interimar, emit urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Normele proprii de aplicare a Contractului-cadru privind condiţiile acordãrii asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate pentru anul 2009, adaptate la specificul organizãrii asistenţei medicale în reţeaua sanitarã a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Casa Asigurãrilor de Sãnãtate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului va duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul transporturilor
şi infrastructurii,
Radu Mircea Berceanu

Ministrul sãnãtãţii, interimar,
Adriean Videanu

ANEXÃ

NORMELE PROPRII
de aplicare a Contractului-cadru privind condiţiile acordãrii
asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurãri sociale
de sãnãtate pentru anul 2009, adaptate la specificul
organizãrii asistenţei medicale în reţeaua sanitarã
a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Prezentele norme stabilesc reguli de aplicare a Contractului-cadru privind condiţiile acordãrii asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate pentru anul 2009, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.714/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumit în continuare contract-cadru, adaptate la specificul organizãrii asistenţei medicale în reţeaua sanitarã a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.
(2) Prevederile prezentelor norme, în mãsura în care nu se dispune altfel, se completeazã cu dispoziţiile Normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru privind condiţiile acordãrii asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate pentru anul 2009, aprobate prin Ordinul ministrului sãnãtãţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate nr. <>416 /<>428/2009 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 2
Furnizorii de servicii medicale din reţeaua sanitarã proprie a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii sunt cei prevãzuţi la <>art. 14 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 41/1998 privind organizarea activitãţii de asistenţã medicalã şi psihologicã a personalului din transporturi cu atribuţii în siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei şi înfiinţarea Casei Asigurãrilor de Sãnãtate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 773/2001 .

CAP. II
Asistenţa medicalã primarã

ART. 3
Asistenţa medicalã primarã se asigurã de cãtre medicii de familie prin cabinete medicale organizate conform prevederilor legale în vigoare, ca furnizori de servicii medicale în asistenţa medicalã primarã, autorizaţi şi evaluaţi potrivit dispoziţiilor legale în vigoare.
ART. 4
Numãrul minim de asiguraţi şi persoane beneficiare ale pachetului minimal de servicii medicale înscrise pe listele medicilor de familie care îşi desfãşoarã activitatea în cabinete medicale care funcţioneazã în structura sau în coordonarea unitãţilor sanitare din reţeaua sanitarã a Ministerului Transportului şi Infrastructurii este de 500.

CAP. III
Asistenţa medicalã ambulatorie de specialitate pentru specialitãţile clinice, paraclinice, asistenţa medicalã stomatologicã şi asistenţa medicalã ambulatorie de recuperare-reabilitare a sãnãtãţii

ART. 5
Medicii de specialitate din specialitãţile clinice, care îşi desfãşoarã activitatea în ambulatoriile de specialitate din structura unitãţilor sanitare cu paturi aparţinând reţelei sanitare a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, pot efectua ecografii ca prestaţie independentã, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare, ca o consecinţã a actului medical propriu pentru asiguraţii pentru care este necesar a se efectua aceste investigaţii în vederea stabilirii diagnosticului sau pe bazã de bilet de trimitere de la un alt medic de specialitate, inclusiv de la medicul de familie, dacã la nivelul ambulatoriului de specialitate existã aparatura medicalã necesarã care deserveşte exclusiv uzului medicilor de specialitate din specialitãţile clinice şi medicii de specialitate respectivi au competenţa legalã necesarã, doveditã cu urmãtoarele documente: certificate de competenţã, certificate de supraspecializãri şi atestate de studii complementare.
ART. 6
(1) La stabilirea sumelor contractate cu furnizorii de investigaţii medicale paraclinice-laboratoare de analize medicale, explorãri funcţionale, respectiv cu furnizorii de investigaţii medicale paraclinice de radiologie-imagisticã medicalã declaraţi eligibili, cu puncte de lucru situate în judeţe diferite, punctajul pentru criteriile privind repartizarea sumelor şi defalcarea numãrului de investigaţii paraclinice prevãzute de legislaţia în vigoare se acordã distinct, pentru fiecare punct de lucru.
(2) În situaţia în care un furnizor din asistenţa medicalã ambulatorie pentru specialitãţile paraclinice are mai multe puncte de lucru, situate în judeţe diferite, suma contractatã se defalcã pe fiecare punct de lucru, pe luni/trimestru/an, în cadrul contractului de furnizare de servicii medicale în asistenţa medicalã de specialitate din ambulatoriu pentru specialitãţile paraclinice. Furnizorul este obligat sã se încadreze în valoarea de contractat trimestrialã pentru fiecare punct de lucru, cu asigurarea continuitãţii asistenţei medicale pe tot parcursul trimestrului.
(3) În situaţia în care un furnizor din asistenţa medicalã ambulatorie pentru specialitãţile paraclinice efectueazã printr-un punct de lucru atât analize medicale de laborator, explorãri funcţionale, cât şi investigaţii medicale paraclinice de radiologie-imagisticã medicalã, suma contractatã se defalcã distinct pentru analize medicale de laborator, explorãri funcţionale, respectiv pentru investigaţii medicale paraclinice de radiologie-imagisticã medicalã, pe luni/trimestru/an, în cadrul contractului de furnizare de servicii medicale în asistenţa medicalã de specialitate din ambulatoriu pentru specialitãţile paraclinice. Furnizorul este obligat sã se încadreze în valoarea de contractat trimestrialã pe fiecare tip de investigaţii medicale paraclinice: analize medicale de laborator, explorãri funcţionale, respectiv radiologie şi imagisticã medicalã, dupã caz, cu asigurarea continuitãţii asistenţei medicale pe tot parcursul trimestrului.
ART. 7
(1) În vederea decontãrii activitãţii realizate, furnizorii de investigaţii medicale paraclinice depun la Casa Asigurãrilor de Sãnãtate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, în primele 7 zile lucrãtoare ale fiecãrei luni urmãtoare celei pentru care se face plata, o singurã facturã detaliatã pe fiecare punct de lucru şi pentru fiecare tip de investigaţii medicale paraclinice: analize medicale de laborator, explorãri funcţionale, respectiv radiologie şi imagisticã medicalã, dupã caz.
(2) Factura va fi însoţitã de desfãşurãtoarele/documentele justificative privind activitatea realizatã, în conformitate cu legislaţia în vigoare, atât pe suport hârtie, cât şi în format electronic, întocmite distinct pentru fiecare punct de lucru şi pentru fiecare tip de investigaţii medicale paraclinice: analize medicale de laborator, explorãri funcţionale, respectiv radiologie şi imagisticã medicalã, dupã caz.

CAP. IV
Servicii medicale în unitãţi sanitare cu paturi

ART. 8
În relaţia contractualã cu Casa Asigurãrilor de Sãnãtate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, unitãţile sanitare cu paturi din reţeaua sanitarã a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii sunt obligate sã afişeze pe pagina de web a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în primele 3 zile lucrãtoare ale lunii curente, cheltuielile efectuate în luna precedentã, conform machetei prevãzute în anexa nr. 19 bis la Ordinul ministrului sãnãtãţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate nr. <>416 /<>428/2009 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

------------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016