Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.500 din 24 noiembrie 2009  privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a sectiilor si compartimentelor de anestezie si terapie intensiva din unitatile sanitare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.500 din 24 noiembrie 2009 privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a sectiilor si compartimentelor de anestezie si terapie intensiva din unitatile sanitare

EMITENT: MINISTERUL SANATATII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 873 din 15 decembrie 2009

Având în vedere:
- prevederile <>Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
- Referatul de aprobare al Direcţiei planificarea sistemului sanitar şi politici salariale nr. A.V. 1.806 din 25 noiembrie 2009,
în temeiul prevederilor <>art. 7 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.718/2008 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul sãnãtãţii, interimar, emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Regulamentul de organizare şi funcţionare a secţiilor şi compartimentelor de anestezie şi terapie intensivã din unitãţile sanitare, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Direcţiile implicate din cadrul Ministerului Sãnãtãţii, direcţiile de sãnãtate publicã judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi conducerea unitãţilor sanitare implicate vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

p. Ministrul sãnãtãţii, interimar,
Cristian-Anton Irimie,
secretar de stat

Bucureşti, 24 noiembrie 2009.
Nr. 1.500.


ANEXĂ

REGULAMENT
de organizare şi funcţionare a secţiilor şi compartimentelor
de anestezie şi terapie intensivã din unitãţile sanitare

ART. 1
În sensul prezentului ordin, prin sintagma anestezie şi terapie intensivã, denumitã în continuare ATI, se înţelege specialitatea medicalã care asigurã:
a) condiţiile necesare pentru desfãşurarea actului chirurgical, îngrijirea perioperatorie şi terapia durerii, alte proceduri diagnostice şi/sau terapeutice, prin mijloace farmacologice şi tehnice specifice;
b) suportul indispensabil pacientului critic pentru evaluarea şi tratamentul disfuncţiilor şi/sau leziunilor acute de organ care ameninţã viaţa.
ART. 2
Terapia intensivã cuprinde: diagnosticul, prevenirea şi tratamentul tuturor insuficienţelor acute ale funcţiilor vitale. Mãsurile specifice de tratament se adreseazã pacienţilor cãrora le este ameninţatã imediat viaţa.
ART. 3
(1) Activitatea de anestezie şi terapie intensivã este desfãşuratã de o echipã medicalã complexã, formatã din: medici, asistente, personal auxiliar sanitar şi alte categorii de personal pregãtit şi autorizat, conform reglementãrilor în vigoare.
(2) Activitatea de ATI se poate desfãşura:
a) în spital:
- în blocul operator: în sala de operaţie şi în sala de preanestezie;
- în afara sãlii de operaţie;
- în componenta cu paturi a secţiei/compartimentului ATI situatã într-un amplasament definit şi destinat exclusiv acestei activitãţi;
b) în ambulatoriu: consult preanestezic şi terapia durerii.
(3) Activitatea de ATI în afara sãlii de operaţie se referã la asigurarea condiţiilor necesare desfãşurãrii unor manevre diagnostice şi/sau terapeutice nonchirurgicale ce necesitã anestezie şi care se desfãşoarã în:
a) laboratorul de radiologie şi imagisticã medicalã (unitatea de tomografie computerizatã, angiografie, RMN etc.);
b) laboratoare/compartimente de explorãri funcţionale (cardiorespiratorii, a funcţiilor digestive);
c) alte structuri în care se justificã.
ART. 4
Secţiile/Compartimentele ATI se organizeazã şi funcţioneazã numai în unitãţi sanitare cu paturi care furnizeazã servicii medicale spitaliceşti, în condiţiile legii.
ART. 5
(1) În unitãţile sanitare publice sau private, aprobate/avizate dupã caz, care furnizeazã servicii în regim de spitalizare de zi şi investigheazã/trateazã pacienţi care necesitã administrarea oricãrei forme de anestezie, alta decât anestezia localã prin infiltraţie, se vor organiza minimum un post de lucru de anestezie, precum şi un salon de supraveghere postanestezicã, denumit în continuare SPA.
(2) Baremul minim care trebuie îndeplinit pentru organizarea postului de lucru de anestezie şi a salonului SPA este prevãzut în anexa nr. 1.
ART. 6
(1) Secţiile/compartimentele ATI din unitãţile sanitare cu paturi funcţioneazã în spaţii special destinate şi amenajate, care sã permitã izolarea eficientã a componentei cu paturi a secţiei - de restul circuitelor -, inclusiv de unitatea primire urgenţe, blocul operator, unitatea de transfuzie sanguinã sau staţia centralã de sterilizare.
(2) În situaţia în care unitatea sanitarã cu paturi este multipavilionarã, iar secţiile de profil chirurgical funcţioneazã în pavilioane diferite sau unul dintre profilele chirurgicale funcţioneazã în clãdire diferitã de clãdirea în care este organizatã secţia ATI, se pot organiza compartimente ATI în clãdirea în care funcţioneazã secţia/secţiile de profil chirurgical respective.
(3) Compartimentele prevãzute la alin. (2) vor fi cuprinse în cadrul secţiei ATI a spitalului, cu utilizarea comunã a personalului, şi vor fi coordonate din punct de vedere profesional de cãtre medicul de specialitate ATI delegat de cãtre şeful secţiei ATI a spitalului.
(4) În situaţii speciale, compartimentele prevãzute la alin. (2) pot fi cuprinse ca compartimente distincte la adresa respectivã, dacã clãdirile nu funcţioneazã în aceeaşi curte şi conducerea secţiei ATI a spitalului apreciazã cã nu este funcţionalã includerea acestui compartiment în structura secţiei ATI, situaţie în care coordonarea profesionalã a compartimentului va fi asiguratã de cãtre medicul specialist/primar ATI încadrat, cu cel mai înalt grad de pregãtire, şi se va subordona directorului medical al unitãţii sanitare cu personalitate juridicã.
(5) În situaţia în care într-o unitate sanitarã nu se justificã un numãr de paturi ATI, care sã se constituie într-o secţie ATI (minimum 15 paturi), se vor organiza compartimente ATI cu numãrul de paturi necesare unitãţii respective, care vor fi coordonate de medicul de specialitate ATI cu cel mai înalt grad profesional, desemnat de cãtre conducerea unitãţii.
ART. 7
Structura generalã a secţiei/compartimentului de ATI are douã componente:
1. Posturi de lucru de anestezie
2. Componenta cu paturi, denumitã în continuare CP, formatã din:
a) paturi de terapie intensivã, denumite în continuare TI;
b) paturi de terapie intermediarã/îngrijire postoperatorie, denumite în continuare TIIP;
c) paturi de supraveghere postanestezicã - SPA, în funcţie de posibilitãţile şi necesitãţile locale, destinate pacienţilor care necesitã supraveghere de scurtã duratã (ore).
ART. 8
(1) Postul de lucru de anestezie este locul unde pacientul beneficiazã de anestezie generalã, locoregionalã sau sedare efectuatã sub responsabilitatea unui medic în specialitatea ATI.
(2) Posturile de lucru de anestezie se organizeazã în:
a) blocul operator: sãlile de operaţii, sãlile de preanestezie;
b) laboratorul de radiologie şi imagistica medicalã: unitatea de tomografie computerizatã, angiografie, RMN şi altele asemenea;
c) laboratoarele/compartimentele de explorãri funcţionale: cardiorespiratorii, a funcţiilor digestive;
d) alte structuri din cadrul unitãţii sanitare unde este necesarã administrarea oricãrei forme de anestezie.
(3) Postul de lucru de anestezie se organizeazã cu respectarea baremului minim prevãzut în anexa nr. 1, astfel :
a) în blocul operator: în sala de operaţie şi sala de preanestezie, fiind destinat asigurãrii anesteziei şi terapiei intensive necesare desfãşurãrii intervenţiilor chirurgicale, şi poate cuprinde dotãri specifice adaptate profilului chirurgical respectiv;
b) în afara sãlii de operaţie, fiind destinat asigurãrii condiţiilor desfãşurãrii unor manevre diagnostice şi/sau terapeutice nonchirurgicale ce necesitã anestezie: laboratoarele de radiologie şi imagisticã si imagisticã (unitatea de tomografie computerizatã, angiografie, RMN etc.), precum şi laboratoare/ compartimente de explorãri funcţionale (cardiorespiratorii, a funcţiilor digestive), alte structuri în care se justificã.
ART. 9
Componenta cu paturi (CP) este destinatã:
a) supravegherii şi tratamentului postoperator/postanestezic al pacienţilor cu evoluţie normalã;
b) îngrijirii pacienţilor care necesitã supraveghere continuã pentru riscul de dezechilibru al funcţiilor vitale;
c) îngrijirii pacienţilor care necesitã terapie intensivã monosau pluriorganicã (protezare respiratorie avansatã, monitorizare invazivã, protezare mecanicã circulatorie, terapie de substituţie a funcţiei renale sau hepatice acut afectatã etc.);
d) pacienţilor care necesitã terapia durerii acute;
e) pacienţilor cu moarte cerebralã potenţiali donatori de organe.
ART. 10
(1) Terapia Intensivã (TI) reprezintã nivelul cel mai ridicat de îngrijire dintr-o unitate sanitarã cu paturi. Este partea distinctã din cadrul componentei cu paturi a secţiei/ compartimentului ATI, destinatã preluãrii, monitorizãrii, tratamentului şi îngrijirii pacienţilor care prezintã deja sau sunt susceptibili de a dezvolta insuficienţe organice acute multiple: cardiocirculatorie, respiratorie, renalã etc., care ameninţã prognosticul vital.
(2) Pacienţii îngrijiţi în TI necesitã o îngrijire specializatã şi utilizarea prelungitã a metodelor de supleere a acestor funcţii şi organe precum: suport hemodinamic, suport ventilator, epurare extrarenalã etc.
(3) Criteriile de internare/admisie şi triaj al secţiilor în TI sunt prevãzute în anexa nr. 2.
(4) În secţiile/compartimentele ATI se vor organiza minimum 6 paturi de terapie intensivã (TI).
(5) Dotarea minimã a unui pat de terapie intensivã şi echipamentul minim necesar TI sunt prevãzute în anexa nr. 3.
(6) TI poate fi multifuncţionalã (pacienţi cu patologie chirurgicalã/pacienţi cu patologie medicalã) sau poate fi specializatã (chirurgie cardiacã şi/sau vascularã, hepaticã, transplant de organe solide, neurochirurgie etc.).
(7) Medicul şef al secţiei ATI sau, dupã caz, înlocuitorul de drept al acestuia ori medicul de gardã din secţia ATI este responsabil de triajul corect, admisia/internarea şi transferul/ externarea din aceastã unitate, precum şi de stabilirea limitelor exacte ale îngrijirii posibile în TI, în funcţie de necesitãţile spitalului, calificarea colectivului medical şi disponibilitãţile tehnice.
(8) Unitãţile sanitare private cu paturi care furnizeazã servicii medicale spitaliceşti şi acordã servicii chirurgicale în domeniul chirurgiei cardiace şi/sau vasculare (altul decât chirurgia vaselor periferice), chirurgiei hepatice, transplantului de organe solide, neurochirurgie sau orice tip de servicii chirurgicale, care necesitã urmãrirea continuã a pacientului în perioada postoperatorie mai mult de 48 de ore, au obligaţia de a avea componenta cu paturi de TI, organizatã şi dotatã în conformitate cu prevederile anexei nr. 3.
ART. 11
(1) Terapia intermediarã/îngrijirea postoperatorie (TIIP) reprezintã partea distinctã din cadrul componentei cu paturi (CP) a secţiei/compartimentului ATI, destinatã pacienţilor care necesitã îngrijire postoperatorie adecvatã, precum şi acelora care necesitã terapie intermediarã.
(2) TIIP prevãzutã la alin. (1) reprezintã supravegherea medicalã continuã a bolnavilor pentru cã:
a) starea bolnavilor se poate complica cu insuficienţe organice acute multiple;
b) starea pacientului dupã trecerea printr-o asemenea condiţie patologicã este încã prea gravã sau prea instabilã pentru a fi transferat în secţia cu paturi de unde provine.
(3) TIIP poate fi multifuncţionalã (pacienţi cu patologie chirurgicalã/pacienţi cu patologie medicalã) sau poate fi specializatã (chirurgie cardiacã şi/sau vascularã, hepaticã, transplant de organe solide, neurochirurgie etc.).
(4) Criteriile de internare/admisie şi triajul pacienţilor în TIIP sunt prevãzute în anexa nr. 4.
(5) Dotarea minimã a unui pat de terapie intermediarã/ îngrijirea postoperatorie şi echipamentul minim necesar TIIP sunt prevãzute în anexa nr. 5.
(6) Deoarece TIIP funcţioneazã integrat în cadrul secţiei ATI, TIIP trebuie sã aibã un numãr suficient de paturi pentru a putea primi pacienţii din TI sau din celelalte secţii ale spitalului.
(7) Medicul şef al secţiei ATI sau, dupã caz, înlocuitorul de drept al acestuia ori medicul de gardã din secţia ATI este responsabil de triajul corect, admisia/internarea şi transferul/ externarea din acea unitate, precum şi de stabilirea limitelor exacte ale îngrijirii posibile în TIIP, în funcţie de necesitãţile spitalului, calificarea colectivului medical şi disponibilitãţile tehnice.
(8) Unitãţile sanitare private cu paturi care furnizeazã servicii medicale şi care acordã servicii chirurgicale ce necesitã urmãrirea continuã a pacientului în perioada postoperatorie mai mult de 24 de ore au obligaţia de a avea componenta de TIIP, organizatã şi dotatã în conformitate cu prevederile anexei nr. 5.
ART. 12
(1) Supravegherea postanestezicã (SPA) reprezintã partea distinctã din cadrul componentei cu paturi (CP) a secţiei/compartimentului ATI, destinatã pacienţilor care necesitã supraveghere de scurtã duratã, pânã la epuizarea efectelor anesteziei (dupã intervenţii chirurgicale de micã amploare ori manevre diagnostice şi/sau terapeutice care necesitã orice tip de anestezie, cu excepţia anesteziei locale prin infiltraţie).
(2) SPA se poate organiza în spitale în urmãtoarele situaţii:
a) TIIP nu poate face faţã numãrului mare de intervenţii chirurgicale (mici/mijlocii);
b) amploarea intervenţiilor chirurgicale nu justificã înfiinţarea unei TIIP: structurile sanitare care oferã servicii spitaliceşti în regim de spitalizare de zi, publice sau private.
(3) Secţiile/Compartimentele ATI a cãror activitate nu justificã existenţa a 6 paturi de TI (unele spitale chirurgicale monoprofil sau spitale mici, în care în mod obişnuit existã un risc scãzut ca pacienţii sã întruneascã criteriile de admisie în terapie intensivã) vor avea în structurã doar posturi de anestezie şi paturi de TIIP pentru a fi clasificate în categoria a III-a de competenţã bazalã.
ART. 13
Secţiile de ATI se clasificã, în funcţie de complexitatea activitãţii desfãşurate, în 3 categorii dupã cum urmeazã:
a) secţiile ATI categoria a III-a: nivel de competenţã bazalã;
b) secţiile ATI categoria a II-a: nivel de competenţã medie;
c) secţiile ATI categoria I: nivel de competenţã extinsã.
ART. 14
(1) Secţiile ATI categoria a III-a au în componenţã:
a) posturi de lucru de anestezie;
b) paturi de terapie intermediarã/îngrijire postoperatorie (TIIP);
c) paturi de supraveghere postanestezicã (SPA), opţional.
(2) Secţiile ATI de categoria a III-a au posibilitãţi limitate de asigurare a unei îngrijiri de terapie intensivã de lungã duratã şi acordã servicii medicale de profil în specialitãţile din structura organizatoricã aprobatã, a unitãţii sanitare respective, inclusiv în cazul urgenţelor, precum şi stabilizarea iniţialã a pacienţilor critici medicali şi chirurgicali.
(3) Secţiile ATI de categoria a III-a sunt obligate sã încheie protocoale de colaborare cu alte unitãţi sanitare cu paturi care au secţii ATI de categoria a II-a sau I, pentru transferul pacienţilor critici.
(4) Dupã caz, în secţiile ATI de categoria a III-a se pot desfãşura activitãţi de învãţãmânt.
ART. 15
(1) Secţiile ATI categoria a II-a au în componenţã:
a) posturi de lucru de anestezie;
b) paturi de terapie intensivã (TI);
c) paturi de terapie intermediarã/îngrijire postoperatorie (TIIP);
d) paturi de supraveghere postanestezicã (SPA), opţional.
(2) Secţiile ATI de categoria a II-a asigurã servicii medicale complete de profil pentru pacientul critic medical sau chirurgical, cu urmãtoarele excepţii: chirurgie cardiovascularã, neurochirurgie majorã, transplant de organe, politraumã, chirurgie hepaticã majorã, marii arşi.
(3) Secţiile ATI de categoria a II-a sunt obligate sã încheie protocoale de colaborare cu alte unitãţi sanitare cu paturi care au secţii ATI de categoria I, pentru transferul pacienţilor critici de: chirurgie cardiovascularã, neurochirurgie majorã, transplant de organe, politraumã, chirurgie hepaticã majorã, marii arşi.
(4) În secţiile ATI de categoria II-a se pot desfãşura activitãţi de învãţãmânt.
ART. 16
(1) Secţiile ATI de categoria I au în componenţã:
a) posturi de lucru de anestezie;
b) paturi de terapie intensivã (TI);
c) paturi de terapie intermediarã/îngrijire postoperatorie (TIIP);
d) paturi de supraveghere postanestezicã (SPA), opţional.
(2) Secţiile ATI de categoria I asigurã servicii medicale complete de profil pentru pacientul critic medical sau chirurgical, inclusiv pentru urmãtoarele situaţii: chirurgie cardiovascularã, neurochirurgie majorã, transplant de organe, politraumã, chirurgie hepaticã majorã, marii arşi.
(3) Pentru a asigura servicii medicale complete de profil, în regim continuu, secţiile ATI de categoria I au permanent echipamente, echipe de medici şi asistente instruite în fiecare dintre domeniile respective, precum şi servicii speciale de suport, dupã caz: asistare circulatorie, circulaţie extracorporealã, epurare extrarenalã, epurare hepaticã.
(4) în secţiile ATI de categoria I se pot desfãşura activitãţi de învãţãmânt.
ART. 17
Încadrarea secţiilor ATI existente în unitãţile sanitare cu paturi, inclusiv în spitalele de pediatrie, în una dintre cele 3 categorii prevãzute în prezentul regulament se face pe baza evaluãrii potrivit prevederilor anexei nr. 6.
ART. 18
(1) Compartimentele/Secţiile de terapie intensivã deja existente, care îndeplinesc condiţiile stabilite prin prezentul ordin referitoare la componenta de terapie intensivã, respectiv:
a) sunt coordonate şi deservite de medici specialişti/primari ATI sau medici specialişti/primari confirmaţi în una dintre specialitãţile medicale clinice, cu atestat în terapie intensivã;
b) deţin spaţiu propriu;
c) au dotare corespunzãtoare,
îşi menţin în continuare denumirea de secţii/compartimente de terapie intensivã.
(2) Compartimentele de terapie intensivã deja existente, aprobate în structura organizatoricã a unitãţilor sanitare cu paturi, care îngrijesc pacienţi cu o singurã disfuncţie/insuficienţã visceralã, legatã de o singurã specialitate (cardiologie, neurologie, gastroenterologie, nefrologie, diabet etc.) şi care nu îndeplinesc condiţiile prevãzute în prezentul ordin, nu au competenţã sã desfãşoare activitate specificã de terapie intensivã şi nu mai pot purta denumirea de terapie intensivã.
(3) Unitãţile sanitare care au în structurã compartimentele prevãzute la alin. (2) sunt obligate ca în termen de 90 de zile de la data intrãrii în vigoare a dispoziţiilor prezentului ordin sã solicite Ministerului Sãnãtãţii modificarea structurii organizatorice, unitatea putând nominaliza un numãr de paturi destinate terapiei acute în specialitatea respectivã (cardiologie, neurologie, gastroenterologie, nefrologie, diabet etc.).
(4) Compartimentele prevãzute la alin. (2) sunt obligate sã încheie protocoale cu o secţie ATI care sã preia pacienţii în situaţia când suferinţa acestora se agraveazã, necesitând suport ventilator avansat şi/sau dezvoltând suferinţã organicã multiplã.
ART. 19
Secţiile de neonatologie au particularitãţi proprii, se organizeazã şi funcţioneazã conform prevederilor legale în vigoare.
ART. 20
Numãrul paturilor de ATI din cadrul unei unitãţi sanitare cu paturi este între 6%-10% din numãrul total al paturilor din secţiile care îngrijesc pacienţi cu suferinţe acute.
ART. 21
Evaluarea secţiilor/compartimentelor ATI se face în conformitate cu prevederile anexei nr. 6.
ART. 22
Organizarea şi funcţionarea secţiilor ATI
(1) Secţia ATI este condusã de cãtre un medic şef de secţie, care are în principal urmãtoarele atribuţii:
a) coordoneazã întreaga activitate a secţiei din punct de vedere medical, administrativ şi educaţional;
b) se implicã direct în îngrijirea pacienţilor din secţie (în sala de operaţie şi în compartimentul cu paturi);
c) rãspunde de elaborarea, adoptarea şi actualizarea protocoalelor şi procedurilor terapeutice specifice;
d) coordoneazã activitatea de educaţie medicalã continuã a personalului medical;
e) rãspunde de asigurarea calitãţii actului medical;
f) asigurã direct sau printr-un înlocuitor de drept continuitatea conducerii secţiei, 24 de ore pe zi 7 zile pe sãptãmânã, pentru probleme medicale şi/sau administrative;
g) repartizeazã medicii secţiei pe sectoare de activitate: sãli de operaţie, sãli de investigaţii, componenta cu paturi(TI, TIIP, SPA), circulaţie extracorporealã etc.;
h) desemneazã medici responsabili de un anumit sector de activitate al secţiei (anestezie, terapie intensivã, terapie intermediarã etc.), dupã caz;
i) întocmeşte referate de necesitate privitoare la medicamentele, materialele, dispozitivele medicale, aparatura necesarã secţiei, precum şi cu privire la întreţinerea şi repararea acestora;
j) în secţiile clinice, rãspunde şi coordoneazã activitatea medicalã din cadrul procesului de învãţãmânt care se desfãşoarã la nivelul secţiei;
k) propune calificativele anuale, premiile şi salariile de merit pentru personalul din subordine;
l) propune conducerii spitalului sancţionarea administrativã a personalului din subordine;
m) face parte din comisiile de concurs pentru ocuparea posturilor vacante din secţie;
n) participã activ la activitatea din cadrul societãţii academice de profil: Societatea Româna de Anestezie şi Terapie Intensivã (SRATI) la nivel naţional sau local şi, eventual, în societãţile academice de profil internaţionale;
o) participã la programele de educaţie medicalã continuã în domeniul ATI (la nivel naţional şi/sau internaţional);
p) participã activ la evaluarea utilizãrii adecvate a resurselor secţiei ATI în spital.
(2) Asistenta-şefã a secţiei ATI se subordoneazã direct medicului şef de secţie, coordoneazã întreaga activitate a personalului implicat direct în îngrijirea pacienţilor şi are în principal urmãtoarele atribuţii:
a) rãspunde de calitatea îngrijirilor acordate pacienţilor de cãtre personalul din subordine;
b) rãspunde de educaţia medicalã continuã a personalului din subordine;
c) participã la programele de educaţie medicalã continuã;
d) organizeazã echipele de lucru (asistente medicale, infirmiere, brancardieri, fiziokinetoterapeuţi/kinetoterapeuţi etc.) şi întocmeşte graficul pe ture, în vederea asigurãrii continuitãţii asistenţei medicale;
e) verificã respectarea programului de lucru de cãtre personalul din subordine şi întocmeşte lunar foaia colectivã de prezenţã, în conformitate cu prevederile legale în vigoare;
f) supravegheazã corectitudinea aplicãrii manevrelor terapeutice de cãtre personalul subordonat direct;
g) coordoneazã activitatea de întreţinere a aparaturii medicale şi a echipamentelor informatice din dotare;
h) coordoneazã şi rãspunde de activitatea de menţinere a curãţeniei, asepsiei şi antisepsiei, precum şi a dezinfecţiei şi dezinsecţiei;
i) propune medicului şef de secţie sancţionarea administrativã a personalului din subordine;
j) face parte din comisiile de concurs pentru ocuparea posturilor vacante de asistente, infirmiere, brancardieri etc. din secţie;
k) rãspunde de corectitudinea raportãrilor efectuate, în conformitate cu prevederile legale în vigoare;
l) verificã şi completeazã zilnic stocul obligatoriu de medicamente şi materiale necesare desfãşurãrii activitãţii specifice secţiei.
(3) Medicii specialişti/primari din secţia/compartimentul ATI au în principal urmãtoarele atribuţii:
a) asigurã îngrijirea perioperatorie a pacienţilor chirurgicali (examen preanestezic şi pregãtirea preoperatorie specificã, administrarea anesteziei şi terapia intensivã intraoperatorie, urmãrirea postanestezicã) în conformitate cu protocoalele recomandate de SRATI şi adoptate de secţie;
b) completeazã fişa de anestezie, care trebuie sã cuprindã toate datele îngrijirii perioperatorii, inclusiv consumul de medicamente şi materiale;
c) verificã aparatura înaintea utilizãrii, iar orice incident sau accident legat de funcţionarea aparaturii trebuie semnalat în scris administraţiei spitalului;
d) examineazã pacienţii din secţia cu paturi ori de câte ori este nevoie, dar cel puţin de douã ori pe zi;
e) la internarea sau transferul pacienţilor în secţiile ATI, medicul ATI de salon sau de gardã completeazã toate evidenţele primare necesare, care conţin obligatoriu cel puţin: datele personale esenţiale ale pacientului, diagnosticul principal şi bolile asociate, motivul internãrii sau transferului în secţia ATI şi consemneazã starea prezentã. Foaia de observaţie clinicã întocmitã de secţia care transferã pacientul în secţia ATI va rãmâne în secţia ATI pânã la retransferul pacientului în secţia de origine;
f) consemneazã în foaia de observaţie toate recomandãrile terapeutice necesare pacienţilor internaţi în secţie;
g) consemneazã zilnic în foaia de observaţie: evoluţia, medicaţia administratã, manevrele diagnostice şi terapeutice, parametrii de monitorizare, rezultatele diverselor analize de laborator, precum şi materialele consumabile folosite;
h) solicitã şi consemneazã în foaia de observaţie clinicã efectuarea consulturilor interdisciplinare, ori de câte ori evoluţia cazului o impune;
i) au obligaţia sã efectueze gãrzi conform programãrii şi normelor în vigoare;
j) participã la formele de educaţie medicalã continuã (la nivel local, naţional, internaţional);
k) participã activ la activitatea din cadrul societãţii academice de profil (SRATI).
(4) Medicii rezidenţi ATI au competenţe limitate, desfãşurându-şi activitatea în limita nivelului lor de pregãtire.
(5) Asistenţii medicali din secţiile ATI au în principal urmãtoarele atribuţii:
a) asigurã asistenţa medicalã specificã, în limita competenţelor;
b) verificã aparatura înaintea utilizãrii, iar orice incident sau accident legat de funcţionarea aparaturii trebuie semnalat imediat medicului ATI;
c) respectã programul de ture aprobat al secţiei;
d) consemneazã zilnic în foaia de observaţie clinicã, în limita competenţelor, evoluţia, medicaţia administratã, manevrele diagnostice şi terapeutice, parametrii de monitorizare, rezultatele diverselor analize de laborator, precum şi materialele consumabile folosite;
e) înregistreazã şi raporteazã, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, datele care reflectã activitatea desfãşuratã la nivelul secţiei;
f) participã la formele de educaţie medicalã continuã specificã asistenţilor (local, naţional, internaţional);
g) participã la instruirile cu privire la efectuarea unor tehnici speciale: epurare extrarenalã, urmãrirea balonului de contrapulsaţie, monitorizarea presiunii intracraniene, precum şi altele asemenea.
ART. 23
(1) Medicii de alte specialitãţi care au transferat pacienţi în secţia ATI sunt obligaţi sã rãspundã ori de câte ori este nevoie solicitãrilor medicului curant ATI de a vizita pacienţii respectivi.
(2) Medicii de specialitate solicitaţi pentru consulturi interdisciplinare sunt obligaţi sã rãspundã solicitãrii în cel mai scurt timp posibil şi sã consemneze consultul şi recomandãrile în foaia de observaţie clinicã.
(3) În cazul unor divergenţe de opinii, se efectueazã un consult la care participã medicul şef de secţie ATI şi medicul şef al secţiei din care provine medicul solicitat, care vor hotãrî de comun acord conduita terapeuticã adecvatã.
ART. 24
(1) În secţiile ATI care au paturi de terapie intensivã, respectiv secţiile ATI categoria I şi a II-a, este necesar un numãr de minimum 2 medici de gardã, un medic pentru asigurarea asistenţei medicale la paturi şi un medic pentru asigurarea activitãţii de anestezie.
(2) În secţiile în care paturile de TI împreunã cu paturile de TIIP depãşesc 30 de paturi sunt necesare minimum 3 linii de gardã (pentru secţiile ATI, una care asigurã serviciile de anestezie şi douã pentru asigurarea asistenţei medicale la paturile din secţie) şi douã linii de gardã pentru secţiile de terapie intensivã (pentru asigurarea asistenţei medicale la paturile din secţie).
ART. 25
În secţiile/compartimentele ATI pot fi angajate urmãtoarele categorii de personal (anexa nr. 7):
a) medici în specialitatea ATI;
b) asistenţi medicali;
c) psiholog;
d) infirmiere;
e) brancardieri;
f) fiziokinetoterapeuţi/kinetoterapeuţi;
g) ingineri sau tehnicieni întreţinere aparaturã medicalã;
h) operatori calculatoare;
i) statistician medical sau registrator;
j) îngrijitoare;
k) secretarã, dupã caz.
ART. 26
Activitatea în cadrul secţiilor/compartimentelor ATI trebuie sã respecte cel puţin urmãtoarele cerinţe:
a) evaluarea personalizatã a fiecãrui pacient în parte de cãtre echipa de medici şi asistenţi, atât la admisia, cât şi la externarea din secţie;
b) la prezentarea în secţie pacientul sã fie însoţit de toate documentele medicale (foaie de observaţie unicã, analize, radiografii etc.);
c) rudele pacientului şi medicul curant sã fie imediat informaţi în legãturã cu transferul pacientului;
d) afişarea la loc vizibil a listei echipei de gardã la nivelul secţiei, precum şi a spitalului;
e) întocmirea şi completarea la zi a unei fişe de întreţinere pentru fiecare aparat, pe care sunt înregistrate data reparaţiei şi a controlului tehnic;
f) existenţa unui spaţiu distinct, propriu, pentru depozitarea medicamentelor şi materialelor necesare asigurãrii activitãţii de urgenţã specificã. Medicamentele cu regim de stupefiante sã fie pãstrate în condiţii speciale, în conformitate cu prevederile legale.
ART. 27
Internarea/Admisia în secţia/compartimentul ATI se efectueazã dupã cum urmeazã:
1. internarea/admisia pacienţilor în secţiile/compartimentele ATI se face la propunerea medicilor din secţia ATI sau la propunerea medicilor din alte secţii, cu acordul medicului şef de secţie ATI ori, dupã caz, al înlocuitorului de drept al acestuia sau al medicului de gardã din secţia ATI;
2. decizia de internare/admisie în TI se bazeazã pe criteriile de prioritate, diagnostic şi pe parametrii obiectivi (anexa nr. 2);
3. decizia de internare/admisie în TIIP se bazeazã pe criterii clinice şi paraclinice (anexa nr. 4);
4. criteriile de mutare a pacientului în interiorul secţiei ATI din TI în TIIP sunt similare cu criteriile de internare/admisie în TIIP: când acestea sunt îndeplinite, pacientul va fi transferat la acel nivel la propunerea medicului curant ATI, cu acordul medicului şef de secţie ATI sau, dupã caz, al înlocuitorului de drept al acestuia ori al medicului de gardã din secţia ATI;
5. internarea/admisia pacienţilor internaţi, pe paturile destinate pentru terapia acutã monospecialitate din secţiile de profilul respectiv, în secţiile/compartimentele ATI, se face atunci când pacientul necesitã mai mult decât terapia specializatã a suferinţei acute a unui organ şi se impune: fie monitorizarea invazivã cu scop terapeutic complex, fie protezarea unei funcţii vitale (suport ventilator avansat), fie suferinţa a devenit pluriorganicã şi pune în pericol imediat viaţa pacientului. Transferul se face, dupã caz, cu acordul medicului de salon ATI, al medicului şef de secţie ATI/înlocuitorului de drept sau al medicului de gardã ATI;
6. pacienţii cu disfuncţii vitale sunt internaţi/admişi cât mai rapid posibil în terapie intensivã pentru a beneficia la maximum de posibilitãţile speciale ale secţiei. În aceste condiţii pacientul poate fi internat direct în terapie intensivã (din UPU/CPU) sau transferat din orice secţie a spitalului la solicitarea medicului curant sau a şefului secţiei respective;
7. în situaţiile de internare/admisie, dacã existã conflict de opinii, decizia va fi luatã de directorul medical al unitãţii sau, în absenţa acestuia, de cãtre înlocuitorul de drept al acestuia şi este necesarã informarea comisiei de eticã a spitalului;
8. nu pot fi internaţi în secţia/compartimentul ATI pacienţii care declarã în scris cã nu doresc aceasta;
9. nu pot fi utilizate pentru decizia de internare/admisie în TI scorurile de severitate (de exemplu: APACHE sau SAPS ) care estimeazã mortalitatea intraspitaliceascã a unor grupuri de pacienţi;
10. secţiile/compartimentele ATI trebuie sã dispunã de mijloace adecvate pentru transportul intraspitalicesc al pacienţilor critici în condiţii de maximã securitate: (brancard special dotat cu butelie de oxigen, ventilator de transport, monitor de transport, suport pentru perfuzii/seringi automate şi pompe de perfuzie).
ART. 28
Transferul/Externarea din secţia/compartimentul ATI se efectueazã dupã cum urmeazã:
1. transferul/externarea din secţia/compartimentul ATI al/a pacientului care nu mai necesitã terapie de specialitate ATI în orice altã secţie se face la propunerea medicului ATI curant, cu acordul şefului de secţie ATI sau, dupã caz, al înlocuitorului de drept al acestuia ori al medicului de gardã din secţia ATI, dupã anunţarea prealabilã a medicului curant din secţia din care provine pacientul, cu acordul şefului secţiei respective sau, dupã caz, al înlocuitorului de drept al acestuia ori al medicului de gardã din secţia respectivã;
2. decizia de transfer/externare din secţia/compartimentul ATI (TI şi TIIP) se bazeazã pe criteriile cuprinse în anexa nr. 8;
3. în situaţiile de transfer/externare, dacã existã conflict de opinii, decizia va fi luatã de directorul medical al unitãţii sau, în absenţa acestuia,de cãtre înlocuitorul de drept al acestuia şi este necesarã informarea comisiei de eticã a spitalului.
ART. 29
(1) Pentru eficientizarea calitãţii îngrijirii medicale şi optimizarea cheltuielii resurselor, fiecare secţie/compartiment ATI are obligaţia sã îşi evalueze de cel puţin douã ori pe an performanţele şi sã prezinte datele respective consiliului medical, administraţiei spitalului şi Ministerului Sãnãtãţii - Direcţia generalã sãnãtate publicã, asistenţã medicalã şi programe.
(2) Evaluarea se face pe baza criteriilor specifice, prevãzute în anexa nr. 6.
ART. 30
Caracteristicile structurale, arhitecturale şi tehnice ale secţiei ATI sunt prevãzute în anexa nr. 9.
ART. 31
Orice mod de organizare şi funcţionare a secţiilor/compartimentelor ATI, care nu se încadreazã în prevederile prezentului regulament, se aprobã de cãtre conducerea Ministerului Sãnãtãţii, cu avizul comisiei de specialitate ATI a Ministerului Sãnãtãţii.

ANEXA 1
-------
la regulament
--------------

BAREMUL MINIM
care trebuie îndeplinit pentru organizarea postului
de lucru de anestezie şi salonului SPA

I. Post de lucru de anestezie în blocul operator (sãlile de operaţie şi de preanestezie)
A. Echipamente, aparaturã medicalã şi materiale sanitare necesare anesteziei-terapiei intensive în sala de operaţie şi de preanestezie
A.1. Echipamente generale necesare anesteziei-terapiei intensive intraoperatorii
a) Prize
Prizele de gaze medicinale destinate anesteziei-terapiei intensive într-o salã de operaţie trebuie sã fie de minimum:
- 2 prize de oxigen;
- 2 prize de aspiraţie (vid);
- o prizã de aer comprimat medicinal;
- dupã caz: o prizã de N2O.
Prizele de gaze medicinale sunt grupate pe un tablou specific pe perete sau pe un braţ suspendat. Se recomandã prize rapide cu forme şi culori diferite, inscripţionate.
Presiunea de gaz trebuie sã fie de 3,5 ± 0,7 bar (350 ± 70 kPa) şi depresiunea aspiraţiei de 0,6 ± 0,1 bar (60± 10 kPa).
Schema de distribuţie a gazelor trebuie afişatã în blocul operator.
Medicul anestezist trebuie sã cunoascã localizarea manometrelor şi circuitelor de alimentare cu gaze medicinale.
Prizele de curent electric (230 V ± 15%) trebuie alimentate de douã circuite diferite. Numãrul prizelor trebuie adaptat numãrului de aparate susceptibile sã fie utilizate.
În caz de întrerupere accidentalã a alimentãrii cu gaze medicinale şi/sau cu electricitate, trebuie sã existe sisteme sau proceduri care sã permitã continuarea intervenţiei chirurgicale fãrã prejudicii pentru pacient.
b) Mijloace de telecomunicaţie între postul de anestezie şi componenta cu paturi (CP) a secţiei ATI (TI, TIIP, SPA)
Toate posturile de anestezie trebuie sã dispunã de telefon şi/sau interfon şi/sau sonerie de alarmã, care sã permitã comunicarea de urgenţã cu componenta cu paturi a secţiei ATI şi/sau cu alte posturi de anestezie. Telefoanele mobile nu sunt recomandate din cauza posibilelor interferenţe electromagnetice cu aparaturã electronicã folositã (aparat de ventilaţie mecanicã, monitor etc.).
c) Podea antistaticã
d) Sisteme antipoluare
Încãperile unde se practicã anestezie generalã trebuie echipate cu dispozitive care sã asigure evacuarea gazelor şi vaporilor anestezici pentru limitarea concentraţiei lor în aerul din respectiva încãpere.
Se recomandã utilizarea sistemelor antipoluare care evacueazã în exterior protoxidul de azot şi vaporii de anestezice volatile (care sunt evacuate prin valvele sistemului anestezic şi ale ventilatorului).
Cartuşele absorbante reţin vaporii anestezicelor volatile, dar nu şi protoxidul de azot.
Sistemele antipoluare active sau pasive necesitã verificarea lor înaintea punerii în funcţiune. Sistemele antipoluare improvizate sunt prohibite.
Evacuarea activã nu trebuie sã foloseascã sursa de vid destinatã aspiratoarelor. Avându-se în vedere dificultãţile instalãrii sistemelor antipoluare în locurile deja existente, aceste dispoziţii se aplicã în primul rând sãlilor care vor fi construite sau care sunt reabilitate.
Locurile existente trebuie sã beneficieze de o ventilaţie cu aer proaspãt cel puţin 15 volume pe orã.
A.2. Echipamente, aparaturã medicalã şi materiale sanitare specifice, necesare anesteziei-terapiei intensive intraoperatorii
a) Aparat de anestezie
Aparatul de anestezie face obiectul unor reglementãri specifice (aparat bazal, aparat de performanţã medie, aparat de performanţã înaltã) în funcţie de specificul chirurgiei practicate.
b) Aparaturã medicalã pentru supravegherea pacientului şi a aparatului de anestezie
Sistemele de urmãrire (monitorizare) a pacientului şi a aparatului de anestezie sunt diferenţiate în funcţie de complexitatea chirurgiei practicate în concordanţã cu nivelul aparatului de anestezie.
Baremul minim pe care trebuie sã îl îndeplineascã orice post de anestezie în materie de monitorizare a funcţiilor vitale şi a aparatului de anestezie: electrocardioscop, puls oximetru, presiune arterialã noninvazivã, temperaturã, debitmetre pentru oxigen, aer, N2O, capnograf, analizor de vapori anestezici, mãsurarea şi afişarea concentraţiei inspiratorii de oxigen, volum curent, frecvenţã, volum minut, presiune în cãile aeriene, alarme.
c) Echipamente şi materiale sanitare necesare accesului cãilor aeriene şi oxigenoterapiei
Toate posturile de anestezie trebuie sã dispunã de material necesar menţinerii libertãţii cãilor aeriene, intubaţiei endotraheale şi insuflãrii manuale de oxigen. Materialele necesare pentru intubaţia dificilã pot fi comune pentru un ansamblu de posturi de anestezie.
d) Echipamente pentru aspiraţie
Toate posturile de anestezie trebuie echipate cu un dispozitiv de aspiraţie independent de cel utilizat de operator. Un al doilea regulator de vid trebuie sã fie disponibil pentru aspiraţia continuã cu depresiune controlatã pentru un drenaj pleural.
Pentru sistemele de recuperare intraoperatorie a sângelui pierdut (cell saver) este necesar un al treilea sistem de aspiraţie.
e) Materiale sanitare necesare accesului vascular şi perfuziei endovenoase
Fiecare post de anestezie trebuie sã dispunã de material necesar accesului vascular (catetere venoase periferice, catetere venoase centrale, catetere arteriale, perfuzoare pentru sânge şi soluţii, prelungitoare, robinete) şi dispozitive electrice (seringi automate şi/sau pompe de perfuzie) pentru administrarea continuã de medicamente ori agenţi anestezici.
f) Aparaturã medicalã pentru încãlzirea lichidelor perfuzate şi infuzie rapidã
În locurile unde este necesarã resuscitarea volemicã şi/sau transfuzia rapidã trebuie sã fie disponibile sisteme de încãlzire a lichidelor perfuzate şi un sistem de transfuzie rapidã.
g) Aparaturã medicalã pentru prevenirea şi tratamentul hipotermiei
În sãlile unde se practicã chirurgie majorã trebuie sã existe mijloace pentru asigurarea echilibrului termic al pacientului.
h) Materiale sanitare pentru tratamentul hipertermiei maligne
i) Aparaturã medicalã pentru tratamentul opririi circulatorii
Fiecare post de anestezie trebuie sã aibã acces la un defibrilator în mai puţin de 5 minute.
j) Echipament de transport al pacienţilor
Fiecare post de anestezie trebuie sã aibã acces rapid la echipamentul necesar transportului pacientului la componenta cu paturi de terapie intensivã.
În funcţie de starea pacientului, de tipul intervenţiei chirurgicale şi de distanţa parcursã pânã la componenta cu paturi a secţiei ATI, trebuie sã se asigure în timpul transportului: un dispozitiv manual de ventilaţie cu butelie de oxigen (sau, dupã caz, ventilator de transport) şi monitor cu traseu ECG şi oximetru de puls.
B. Spaţiu pentru depozitarea materialelor de rezervã pentru anestezie-terapie intensivã
1. Un post de lucru de anestezie sau un ansamblu de posturi de lucru de anestezie trebuie sã dispunã de un loc pentru depozitarea medicamentelor şi materialelor de primã necesitate la care echipa anestezicã sã aibã acces rapid. Medicamentele trebuie depozitate într-un dulap sau într-o încãpere închis/închisã cu cheie. Stupefiantele trebuie depozitate separat şi securizate în conformitate cu dispoziţiile legale. Medicamentele care trebuie conservate la frig trebuie depozitate într-un frigider rezervat acestora.
2. În blocurile operatorii care dispun de mai multe sãli de operaţie şi, implicit, de mai multe posturi de lucru de anestezie grupate, materialele care sunt mai rar folosite pot fi comune, cu condiţia sã fie accesibile rapid în caz de nevoie.
C. Dotãri de laborator pentru determinãri de urgenţã
Se recomandã existenţa în blocul operator a posibilitãţii de dozare rapidã şi repetatã a gazelor sanguine, echilibrului acido-bazic, electroliţilor, lactatului, Hb, glicemiei şi de evaluare a coagulãrii.
II. Post de lucru de anestezie în afara blocului operator
1. Echipamentele, aparatura medicalã şi materialele sanitare vor fi adaptate tipului de anestezie practicat.
2. Echipamente generale necesare anesteziei-terapiei intensive în afara blocului operator
a) Prize
Sursele de gaze medicinale destinate anesteziei-terapiei intensive în afara blocului operator trebuie sã fie de minimum:
- o sursã de oxigen
- o sursã de aspiraţie (vid);
- dupã caz: o sursã de aer comprimat medicinal.
În cazul surselor de gaze medicinale prevãzute cu prize, acestea trebuie grupate pe un tablou specific pe perete sau pe un braţ suspendat. Se recomandã prize rapide cu forme şi culori diferite, inscripţionate.
Presiunea de gaz trebuie sã fie de 3,5 ± 0,7 bar (350 ± 70 kPa) şi depresiunea aspiraţiei de -0,6 ± 0,1 bar (-60± 10 kPa)
Schema de distribuţie a gazelor trebuie afişatã.
Medicul anestezist trebuie sã cunoascã localizarea manometrelor şi circuitelor de alimentare cu gaze medicinale.
Prizele de curent electric (230 V ± 15%) trebuie alimentate de douã circuite diferite. Numãrul prizelor trebuie adaptat numãrului de aparate susceptibile sa fie utilizate.
În caz de întrerupere accidentalã a alimentãrii cu gaze medicinale şi/sau cu electricitate, trebuie sã existe sisteme sau proceduri care sã permitã continuarea intervenţiei chirurgicale fãrã prejudicii pentru pacient.
b) Mijloace de telecomunicaţie între postul de lucru de anestezie şi componenta cu paturi (CP) a secţiei ATI (TI, TIIP şi SPA)
Toate posturile de lucru de anestezie trebuie sã dispunã de telefon şi/sau interfon şi/sau sonerie de alarmã, care sã permitã comunicarea de urgenţã cu componenta cu paturi a secţiei ATI şi/sau cu alte posturi de lucru de anestezie. Telefoanele mobile nu sunt recomandate din cauza posibilelor interferenţe electromagnetice cu aparatura electronicã folositã (monitor etc.).
c) Sisteme antipoluare
Încãperile unde se practicã anestezie generalã inhalatorie trebuie echipate cu dispozitive care sã asigure evacuarea gazelor şi vaporilor anestezici pentru limitarea concentraţiei lor în aerul din respectiva încãpere, similare cu cele ale postului de anestezie din blocul operator.
3. Echipamente, aparaturã medicalã şi materiale sanitare specifice, necesare anesteziei-terapiei intensive în afara blocului operator
a) Aparat de anestezie
În funcţie de specificul manevrelor diagnostice şi/sau terapeutice nonchirurgicale practicate şi care necesitã anestezie, dupã caz, poate fi necesarã existenţa unui aparat de anestezie.
b) Aparaturã medicalã pentru supravegherea pacientului şi, dupã caz, a aparatului de anestezie
Sistemele de urmãrire (monitorizare) a pacientului şi, dupã caz, a aparatului de anestezie sunt adaptate la specificul manevrelor diagnostice şi/sau terapeutice nonchirurgicale practicate şi care necesitã anestezie.
Baremul minim pe care trebuie sã îl îndeplineascã orice post de lucru de anestezie în afara blocului operator în materie de monitorizare a funcţiilor vitale sunt: electrocardioscop, puls oximetru, presiune arterialã noninvazivã, temperaturã.
Baremul minim pe care trebuie sã îl îndeplineascã orice post de lucru de anestezie în afara blocului operator, în materie de aparat de anestezie, în cazul în care acesta este necesar, sunt: debitmetre pentru oxigen şi aer, capnograf şi analizor de vapori anestezici, mãsurarea şi afişarea concentraţiei inspiratorii de oxigen, volum curent, frecvenţã, volum minut, presiune în cãile aeriene, alarme.
c) Echipamente şi materiale sanitare necesare accesului cãilor aeriene şi oxigenoterapiei
Toate posturile de anestezie trebuie sã dispunã de material necesar menţinerii libertãţii cãilor aeriene, intubaţiei endotraheale şi insuflãrii manuale de oxigen. Materialele necesare pentru intubaţia dificilã pot fi comune pentru un ansamblu de posturi de anestezie aflate în afara blocului operator.
d) Echipamente pentru aspiraţie
Toate posturile de lucru de anestezie aflate în afara blocului operator trebuie echipate cu un dispozitiv de aspiraţie independent.
e) Materiale sanitare necesare accesului vascular şi perfuziei endovenoase
Fiecare post de lucru de anestezie aflat în afara blocului operator trebuie sã dispunã de material necesar accesului vascular (catetere venoase periferice, perfuzoare pentru sânge şi soluţii, prelungitoare, robinete) şi, dupã caz, dispozitive electrice (seringi automate şi/sau pompe de perfuzie) pentru administrarea continuã de medicamente ori agenţi anestezici.
f) Aparaturã medicalã pentru tratamentul opririi circulatorii
Fiecare post de lucru de anestezie aflat în afara blocului operator trebuie sã aibã acces la un defibrilator în mai puţin de 5 minute.
g) Echipament de transport al pacienţilor
Fiecare post de lucru de anestezie aflat în afara blocului operator trebuie sã aibã acces rapid la echipamentul necesar transportului pacientului în componenta cu paturi a secţiei ATI.
În funcţie de starea pacientului, tipul manevrelor diagnostice şi/sau terapeutice nonchirurgicale practicate şi de distanţa parcursã pânã la componenta cu paturi a secţiei ATI sau secţia din care provine pacientul, trebuie sã se asigure în timpul transportului: un dispozitiv manual de ventilaţie cu butelie de oxigen (sau, dupã caz, ventilator de transport) şi monitor cu traseu ECG şi oximetru de puls.
III. Salonul cu paturi de supraveghere postanestezicã (SPA)
1. Echipamentele, aparatura medicalã şi materialele sanitare vor fi adaptate tipului de anestezie practicat.
2. Echipamente generale necesare anesteziei-terapiei intensive în salonul cu paturi de supraveghere postanestezicã - SPA
a) Prize
Sursele de gaze medicinale destinate anesteziei-terapiei intensive în SPA trebuie sã fie de minimum:
- o sursã de oxigen;
- o sursã de aspiraţie (vid);
- dupã caz: o sursã de aer comprimat medicinal.
În cazul surselor de gaze medicinale prevãzute cu prize, acestea trebuie grupate pe un tablou specific pe perete sau pe un braţ suspendat. Se recomandã prize rapide cu forme şi culori diferite, inscripţionate.
Presiunea de gaz trebuie sã fie de 3,5 ± 0,7 bar (350 ± 70 kPa) şi depresiunea aspiraţiei de 0,6 ± 0,1 bar (60 ± 10 kPa)
Schema de distribuţie a gazelor trebuie afişatã.
Medicul anestezist trebuie sã cunoascã localizarea manomerelor şi circuitelor de alimentare cu gaze medicinale.
Prizele de curent electric (230 V ± 15%) trebuie alimentate de douã circuite diferite. Numãrul prizelor trebuie adaptat numãrului de aparate susceptibile sã fie utilizate.
În caz de întrerupere accidentalã a alimentãrii cu gaze medicinale şi/sau cu electricitate, trebuie sã existe sisteme sau proceduri care sã permitã continuarea intervenţiei chirurgicale fãrã prejudicii pentru pacient.
b) Mijloace de telecomunicaţie între SPA şi blocul operator şi restul componentei cu paturi (CP) a secţiei ATI (TI şi/sau TIIP)
SPA trebuie sã dispunã de telefon şi/sau interfon şi/sau sonerie de alarmã, care sã permitã comunicarea de urgenţã cu blocul operator şi restul componentei cu paturi a secţiei ATI. Telefoanele mobile nu sunt recomandate din cauza posibilelor interferenţe electromagnetice cu aparatura electronicã folositã (aparat de ventilaţie mecanicã, monitor).
3. Echipamente, aparaturã medicalã şi materiale sanitare specifice necesare
a) Aparat de ventilaţie mecanicã
În funcţie de specificul tehnicii de anestezie şi al chirurgiei şi/sau al manevrelor diagnostice şi/sau terapeutice nonchirurgicale practicate, dupã caz, poate fi necesarã existenţa unuia sau mai multor aparate de ventilaţie mecanicã.
b) Aparaturã medicalã pentru supravegherea pacientului
Sistemele de urmãrire (monitorizare) a pacientului sunt adaptate la specificul tehnicii de anestezie şi al chirurgiei şi/sau al manevrelor diagnostice şi/sau terapeutice nonchirurgicale practicate.
Baremul minim pe care trebuie sã îl îndeplineascã SPA în materie de monitorizare a funcţiilor vitale sunt: electrocardioscop, puls oximetru, presiune arterialã noninvazivã, temperaturã.
Baremul minim pe care trebuie sã îl îndeplineascã orice SPA, în materie de aparat de ventilaţie mecanicã, în cazul în care acesta este necesar, este mãsurarea şi afişarea: concentraţiei inspiratorii de oxigen, volum curent, frecvenţã, volum minut, presiune în cãile aeriene, alarme.
c) Echipamente şi materiale sanitare necesare accesului cãilor aeriene şi oxigenoterapiei
Toate SPA trebuie sã dispunã de material necesar menţinerii libertãţii cãilor aeriene, intubaţiei endotraheale şi insuflãrii manuale de oxigen.
d) Echipamente pentru aspiraţie
Toate SPA trebuie echipate cu un dispozitiv de aspiraţie independent.
e) Materiale sanitare necesare accesului vascular şi perfuziei endovenoase
Fiecare SPA trebuie sã dispunã de material necesar accesului vascular (catetere venoase periferice, perfuzoare pentru sânge şi soluţii, prelungitoare, robinete) şi, dupã caz, dispozitive electrice (seringi automate şi/sau pompe de perfuzie) pentru administrarea continuã de medicamente sau agenţi anestezici.
f) Aparaturã medicalã pentru tratamentul opririi circulatorii
Fiecare SPA trebuie sã aibã acces la un defibrilator în mai puţin de 5 minute.
g) Echipament de transport al pacienţilor
Fiecare SPA trebuie sã aibã acces rapid la echipamentul necesar transportului pacientului în blocul operator, restul componentei cu paturi de terapie intensivã sau secţia de unde provine pacientul.
În funcţie de starea pacientului, de specificul tehnicii de anestezie şi al chirurgiei şi/sau al manevrelor diagnostice şi/sau terapeutice nonchirurgicale practicate şi de distanţa parcursã pânã în blocul operator, restul componentei cu paturi a secţiei ATI sau secţia din care provine pacientul, trebuie sã se asigure în timpul transportului, dupã caz: un dispozitiv manual de ventilaţie cu butelie de oxigen (sau, dupã caz, ventilator de transport) şi monitor cu traseu ECG şi oximetru de puls.


ANEXA 2
-------
la regulament
-------------


CRITERII
de internare/admisie şi triajul pacienţilor în terapie intensivã (TI)

1. Criterii de internare/admisie
1.a) Criterii de prioritate
Prioritatea 1: Pacienţii critici instabili care necesitã tratament şi/sau monitorizare care nu pot fi efectuate în afara terapiei intensive. De obicei aceste tratamente includ suport ventilator avansat, administrarea continuã de droguri vasoactive etc.
De exemplu: insuficienţa respiratorie acutã sau pacienţi în postoperator care necesitã suport ventilator mecanic şi pacienţii cu instabilitate hemodinamicã sau şoc care necesitã monitorizare invazivã şi/sau tratament cu medicamente vasoactive.
Prioritatea 2: pacienţii care necesitã monitorizare intensivã şi potenţial au nevoie de intervenţie terapeuticã imediatã.
De exemplu: pacienţi cu comorbiditãţi cronice care dezvoltã o suferinţã medicalã sau chirurgicalã acutã.
Prioritatea 3: Pacienţii critici cu instabilitate care au şanse reduse de recuperare din cauza bolilor concomitente sau din cauza naturii bolii acute.
De exemplu: pacienţii cu suferinţe maligne metastazate complicate cu infecţie, tamponadã cardiacã sau obstrucţie de cãi respiratorii.
Prioritatea 4: Aceastã categorie include pacienţii care nu sunt în general admişi în terapie intensivã. Admisia acestora se face pe baza individualã, în circumstanţe deosebite.
Aceşti pacienţi sunt:
a) pacienţi care nu au un beneficiu anticipat din cauza riscului mic;
b) pacienţi cu boli terminale ireversibile în iminenţã de deces.
1.b) Criterii de diagnostic
A. Sistem cardiac
a) infarct miocardic acut cu complicaţii;
b) şoc cardiogen;
c) aritmii complexe necesitând monitorizare continuã şi intervenţie terapeuticã imediatã;
d) insuficienţa cardiacã acutã cu insuficienţã respiratorie şi/sau necesitând suport hemodinamic;
e) urgenţele hipertensive;
f) angina instabilã, în mod deosebit însoţitã de aritmii, instabilitate hemodinamicã sau durere toracicã persistentã;
g) pacienţii resuscitaţi dupã oprire cardiacã şi care necesitã ulterior terapie intensivã;
h) stãri postoprire cardiacã;
i) tamponadã cardiacã sau constricţie cu instabilitate hemodinamicã;
j) anevrisme disecante de aortã;
k) bloc cardiac complet;
l) hipovolemia de orice cauzã care nu rãspunde la repleţia volemicã de rutinã, incluzând şi sângerãrile postoperatorii, hemoragiile gastrointestinale, hemoragiile date de coagulopatii;
m) necesitatea balonului de contrapulsaţie;
n) necesitatea administrãrii continue de droguri vasoactive pentru menţinerea tensiunii arteriale şi/sau a debitului cardiac.
B. Sistem pulmonar
a) insuficienţa respiratorie acutã ce necesitã suport ventilator cu intubaţie trahealã sau ventilaţie noninvazivã;
b) embolie pulmonarã cu instabilitate hemodinamicã;
c) pacienţii din terapie intermediarã care prezintã deteriorarea funcţiei respiratorii (necesitã oxigen pe mascã >50%);
d) necesitatea de nursing/îngrijire respiratorie care nu este posibilã în unitatea de terapie intermediarã sau în secţia obişnuitã de spital (fizioterapie pentru eliminarea secreţiilor la mai puţin de douã ore);
e) hemoptizie masivã;
f) insuficienţã respiratorie cu iminenţã de intubaţie (riscul de apariţie a unei insuficienţe respiratorii care ar necesita intubaţie endotrahealã şi suport ventilator);
g) pacienţi intubaţi pentru protecţia cãilor respiratorii, chiar dacã nu au alte disfuncţii de organ şi nu necesitã suport ventilator.
C. Tulburãri neurologice:
a) stroke acut cu alterarea stãrii de conştienţã;
b) comã: metabolicã, toxicã sau anoxicã;
c) hemoragie intracranianã cu potenţial de herniere;
d) hemoragie subarahnoidã acutã;
e) meningitã cu alterarea stãrii de conştientã sau afectarea funcţiei respiratorii;
f) suferinţe ale sistemului nervos central sau suferinţe neuromusculare cu deteriorarea funcţiei neurologice ori pulmonare;
g) status epilecticus;
h) moartea cerebralã sau potenţiala moarte cerebralã pentru tratament agresiv de menţinere în vederea donãrii de organe şi ţesuturi;
i) vasospasm;
j) traumatisme cerebrale severe;
k) disfuncţie a sistemului nervos central, indiferent de cauzã, suficientã pentru a altera reflexele de protecţie şi cãile respiratorii;
l) monitorizare neurologicã invazivã.
D. Ingestie de droguri şi supradozare de droguri:
a) instabilitate hemodinamicã la pacienţi cu ingestie de droguri;
b) alterarea stãrii de conştientã cu protecţie inadecvatã a cãilor respiratorii la pacienţi cu ingestie de droguri;
c) convulsii dupã ingestia de droguri.
E. Tulburãri gastrointestinale
a) sângerãri digestive ameninţãtoare de viaţã, inclusiv hipotensiune, anginã, sângerare activã sau cu condiţii de comorbiditate;
b) insuficienţa hepaticã fulminantã;
c) pancreatitã acutã severã;
d) perforaţie esofagianã cu sau fãrã mediastinitã.
F. Tulburãri endocrine:
a) cetoacidozã diabeticã complicatã cu instabilitate hemodinamicã, alterarea stãrii de conştientã, insuficienţã respiratorie sau acidozã severã;
b) comã tiroidianã cu instabilitate hemodinamicã;
c) stare hiperosmolarã cu comã şi/sau instabilitate hemodinamicã;
d) crizele adrenale cu instabilitate hemodinamicã;
e) hipercalcemie severã cu alterarea stãrii de conştientã, necesitând monitorizare hemodinamicã;
f) hipo- sau hipernatremia cu convulsii şi/sau alterarea stãrii de conştienţã;
g) hipo- sau hipermagneziemia cu aritmii sau afectare hemodinamicã;
h) hipo- sau hipercalemia cu disritmii sau afectare muscularã;
i) hipofosfatemia cu slãbiciune muscularã.
G. Renal
- necesitatea terapiei de epurare extrarenalã - hemodializã, hemofiltrare, hemodiafiltrare în acut.
H. Chirurgicale:
- pacienţi în postoperator care necesitã monitorizare hemodinamicã/suport ventilator sau îngrijire specialã la nivel de terapie intensivã.
I. Diverse:
a) sepsis sever sau şoc septic;
b) monitorizare hemodinamicã invazivã;
c) condiţii clinice care impun nivel de îngrijire de terapie intensivã;
d) injurii de mediu (hipo-/hipertermia, înecul, electrocuţie);
e) tratamente noi/experimentale cu potenţial de complicaţii.
1.c) Criteriul: Parametrii obiectivi
A. Semne vitale
a) puls <40 sau >150 b/minut;
b) TA sistolicã <80 mmHg sau 20 mmHg sub TA obişnuitã a pacientului;
c) TA medie < 60 mmHg;
d) PA diastolicã > 120 mmHg;
e) stopul respirator de orice cauzã;
f) frecvenţa respiratorie > 35 r/minut sau <8 r/minut;
g) riscul de oprire respiratorie;
h) alterarea bruscã a stãrii de conştienţã (modificarea scorului Glasgow cu mai mult de 2);
i) crize convulsive repetate sau prelungite;
j) orice pacient pe care medicul îl considerã a nu fi în siguranţã altundeva decât în secţia ATI.
B. Date de Laborator:
a) Na <110 mEq/L sau > 170 mEq/L;
b) K < 2,0 mEq/L sau > 7,0 mEq/L;
c) PaO(2) <50 mmHg;
d) SaO(2) <90 cu O(2)>50%;
e) Creşterea acutã a Pa CO(2) cu acidozã respiratorie;
f) pH <7,1 sau >7,7;
g) glicemie >800 mg/dl;
h) Ca > 15mg/dl;
i) nivel toxic al drogurilor sau al altor substanţe chimice la pacienţi cu afectare hemodinamicã ori neurologicã.
C. Rezultate imagisticã (radioscopie/radiografie, ecografie, tomografie, rezonanţã magneticã) şi endoscopie:
a) hemoragie vascularã cerebralã, contuzie sau hemoragie subarahnoidinã cu afectarea stãrii de conştientã ori semne neurologice focale;
b) rupturi de viscere, vezicã urinarã, ficat, varice esofagiene sau uter cu instabilitate hemodinamicã;
c) anevrism de aortã disecant.
D. Electrocardiogramã:
a) infarct miocardic cu aritmii complexe, instabilitate hemodinamicã sau insuficienţã cardiacã congestivã;
b) tahicardie ventricularã susţinutã sau fibrilaţie ventricularã;
c) bloc complet cu instabilitate hemodinamicã.
E. Semne fizice apãrute acut:
a) pupile inegale la un pacient inconştient;
b) arsuri >10% din suprafaţa corporealã;
c) anurie;
d) obstrucţie de cãi respiratorii;
e) comã;
f) convulsii susţinute;
g) cianozã;
h) tamponadã cardiacã.
2. Triajul pacienţilor
a) În cazul în care numãrul potenţialilor beneficiari de terapie intensivã depãşeşte capacitatea secţiei este necesar un triaj.
b) Triajul se recomandã a fi fãcut pe baza criteriilor de prioritãţi medicale prezentate mai sus.
c) Decizia de triaj aparţine şefului de secţie ATI sau înlocuitorului de drept, dupã caz, ori medicului de gardã şi trebuie fãcutã explicit.
d) Vârsta, originea etnicã, rasa, sexul, statutul social, preferinţele sexuale sau starea financiarã a pacienţilor nu trebuie sã influenţeze decizia de triaj.
e) Criteriile de triaj trebuie fãcute cunoscute la nivelul spitalului.
f) Situaţiile de conflict de opinii vor fi analizate de cãtre comisia de eticã a spitalului.


ANEXA 3
-------
la regulament
-------------

DOTAREA MINIMĂ
cu echipamente şi aparaturã medicalã a componentei
cu paturi de terapie intensivã (TI)

A. Echipamente şi aparaturã medicalã necesare/un pat TI:
1. pat special de terapie intensivã, cu urmãtoarele caracteristici:
a) mobil, pe roţi care sã dispunã de sistem de blocaj;
b) echipat cu mecanisme, motor electric care sã permitã ridicarea, coborârea sau înclinarea în funcţie de necesitãţi;
c) sã aibã 4 segmente care pot fi mobilizate separat;
d) sã permitã efectuarea masajului cardiac extern;
e) sã dispunã de saltea specialã antidecubit;
f) dupã caz, sã permitã cântãrirea pacientului;
2. instalaţii electrice:
a) cel puţin 12 prize amplasate de ambele pãrţi ale patului la o înãlţime mai mare de 120 cm de sol, uşor accesibile, cu împãmântare şi protecţie antistaticã;
b) lampã articulatã care sã permitã desfãşurarea diverselor manevre terapeutice;
c) lampã puternicã în plafon (200 W) care sã permitã iluminarea patului în ansamblu în caz de nevoie;
d) sonerie de alarmã;
e) prizã de telefon;
f) prizã radio şi tv cu cãşti individuale;
g) consolã care sã permitã instalarea la nevoie a unui aparat tv individual;
3. gaze medicinale:
a) douã prize rapide pentru oxigen care sã furnizeze o presiune de 4 atmosfere, legate la o sursã centralã sigurã;
b) o prizã de aer comprimat medicinal la 4 atmosfere, furnizând aer filtrat. Sursã centralã cu compresor fãrã ulei alimentat de grup electrogen în caz de panã de curent;
c) cel puţin douã prize de vacuum de -200 mmHg, legate la un generator alimentat de grupul electrogen în caz de nevoie;
d) prizele şi conectoarele de oxigen, aer şi vacuum sunt de forme şi culori diferite şi sunt inscripţionate;
4. monitor de înaltã performanţã pentru terapie intensivã:
a) monitorizare cardiovascularã cu alarme adecvate: ECG şi segment ST, presiune arterialã noninvazivã, presiune arterialã invazivã, presiune pulmonarã şi venoasã centralã, mãsurarea printr-o metodã invazivã a debitului cardiac şi a valorilor hemodinamice derivate;
b) pulsoximetrie perifericã;
c) monitorizare respiratorie cu alarme adecvate: frecvenţã respiratorie, end-tidal CO(2);
d) monitorizarea temperaturii, inclusiv în caz de hipotermie;
e) EEG, presiune intracranianã (în cazul monitorizãrii neurologice sau neurochirurgicale);
f) posibilitate de printare şi înregistrare a datelor;
5. aparat de ventilaţie mecanicã de înaltã performanţã;
6. seringi automate (injectomate);
7. infuzomate (pompe de perfuzie);
8. sistem de încãlzire externã a pacientului;
9. pompe de nutriţie (nutripompe).
B. Echipamente şi aparaturã medicalã necesare/6-12 paturi de terapie intensivã - TI:
● 1 aparat ECG portabil;
● 1 defibrilator cu pacemaker extern;
● 2 stimulatoare cardiace externe (pacemaker pentru stimulare internã);
● 1 aparat EEG portabil;
● 2 aparate mobile pentru epurare extrarenalã (hemodiafiltrare, hemofiltrare, plasmã exchange);
● aparat de monitorizare hemodinamicã complexã;
● aparat de mãsurare a debitului cardiac miniinvaziv;
● sisteme de încãlzire a lichidelor perfuzate;
● aparat de mãsurare a perfuziei cerebrale;
● 2 fibrobronhoscoape (adult, copii);
● 1 aparat Rx mobil;
● 1 ecograf multifuncţional cu minimum: sondã cord, sondã pãrţi moi;
● 1 monitor de transport;
● sistem de intubaţie dificilã;
● 1 ventilator de transport;
● 1 brancard cu butelie de oxigen;
● 1 cãrucior de resuscitare;
● 1 cãrucior pentru pansamente;
● 1 sistem de perfuzie rapidã;
● aparat pentru realizarea hipotermiei;
● aparat circulaţie extracorporealã simplu;
● aparat de mãsurare a gazelor sanguine, echilibru acidobazic, electroliţi, hemoglobinã, glicemie, lactat;
● aparat pentru mãsurarea coagulãrii.



┌───┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ Dotarea optimã cu echipamente şi aparaturã medicalã a componentei │
│ │ de terapie intensivã (TI) │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1.│6 paturi speciale de terapie intensivã (din care 1 pat pentru marii arşi) │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2.│6 monitoare de înaltã performanţã + 1 monitor de transport │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3.│6 aparate pentru ventilaţie mecanicã de înaltã performanţã + 1 ventilator │
│ │de transport 6 plinte: 2 prize O(2), 1 prizã de aer comprimat, 2 prize de │
│ │vacuum, 2 prize electrice pentru 6 paturi │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4.│6 staţii mobile pentru administrare fluide şi medicamente, fiecare cu: │
│ │8 seringi electrice + 2 pompe de perfuzie + 1 nutripompã │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5.│3 sisteme de încãlzire externã a pacientului │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6.│1 ECG portabil │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7.│1 defibrilator cu PM extern │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 8.│2 aparate mobile pentru epurare extrarenalã (hemodiafiltrare ) │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9.│2 aparate de mãsurare a debitului cardiac miniinvaziv │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│10.│1 aparat de monitorizare hemodinamicã complexã │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│11.│2 aparate de mãsurare a perfuziei cerebrale │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│12.│2 pacemaker │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│13.│1 cãrucior de resuscitare │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│14.│1 aparat de mãsurare a gazelor sanguine │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│15.│2 fibrobronhoscoape (adult + copii) │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│16.│1 ecograf/secţie ATI │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│17.│1 aparat Rx mobil/secţie ATI │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│18.│2 sisteme de perfuzie rapidã │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│19.│1 sistem de intubaţie dificilã │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│20.│1 EEG portabil │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│21.│1 brancard │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│22.│1 aparat circulaţie extracorporealã simplu │
└───┴──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 4
-------
la regulament
--------------

CRITERII
de internare/admisie şi triajul pacienţilor în terapie
intermediarã/îngrijire postoperatorie (TIIP)

1. Criterii clinice şi paraclinice de internare/admisie:
Sistem cardiac:
● probabilitate de infarct miocardic;
● infarct miocardic stabil hemodinamic;
● aritmii acute cu stabilitate hemodinamicã;
● oricare pacient stabil hemodinamic, fãrã evidenţã de infarct miocardic, care necesitã pacemaker temporar sau permanent;
● insuficienţã cardiacã congestivã moderatã (clasa I, II Killip);
● urgenţele hipertensive fãrã evidenţã de complicaţii organice.
Sistem pulmonar:
● pacienţi stabili cu suport ventilator, pentru desprindere de ventilator;
● pacienţi stabili hemodinamic cu compromiterea schimburilor gazoase pulmonare şi boalã concomitentã cu potenţial de agravare a insuficienţei respiratorii, care necesitã urmãrire şi/sau administrare continuã de oxigen;
● pacienţi care necesitã urmãrire continuã şi fizioterapie pulmonarã agresivã.
Tulburãri neurologice:
● pacienţi cu accident vascular cerebral care necesitã urmãrire continuã sau aspiraţie frecventã ori schimbarea frecventã a poziţiei;
● pacienţi cu traumatisme craniocerebrale acute cu scor Glasgow peste 9, dar care necesitã urmãrire continuã pentru agravarea semnelor neurologice;
● traumatisme craniocerebrale stabile care necesitã toaletã pulmonarã frecventã sau schimbarea frecventã a poziţiei;
● pacienţi cu hemoragie subarahnoidianã postanevrism clipping, care necesitã supraveghere continuã pentru semne de vasospasm sau hidrocefalie;
● pacienţi neurochirurgicali stabili care au drenaj lombar pentru tratamentul scurgerii de lichid cefalorahidian;
● pacienţi stabili cu traumatism de mãduvã;
● pacienţi cu tulburãri neurologice cronice stabile care necesitã nursing frecvent;
● pacienţi cu hemoragie subarahnoidianã gradele I-II în aşteptarea intervenţiei chirurgicale;
● pacienţi cu ventriculostomie, fãrã alterarea stãrii de conştienţã în aşteptarea intervenţiei pentru instalarea şuntului ventriculo-peritoneal.
Ingestie de droguri sau supradozare:
● orice pacient cu ingestie ori supradozare de droguri stabil hemodinamic care necesitã urmãrire neurologicã, pulmonarã sau cardiacã.
Tulburãri gastrointestinale:
● sângerãri gastrointestinale cu hipotensiune ortostaticã ce rãspunde la terapia volemicã;
● pacienţi cu sângerare din varice esofagiene fãrã semne de sângerare activã şi stabilitatea semnelor vitale;
● insuficienţã hepaticã acutã cu semne vitale stabile.
Tulburãri endocrine:
● pacienţi cu cetoacidozã diabeticã necesitând administrarea continuã de insulinã în perfuzie pentru stabilizare în faza de recuperare dupã comã cetoacidoticã;
● comele hiperosmolare în faza de recuperare;
● tireotoxicoza sau starea de hipotiroidie care necesitã monitorizare.
Chirurgicale:
● pacienţi în stare postoperatorie, dupã chirurgie majorã, stabili hemodinamic, care necesitã resuscitare hidroelectroliticã şi transfuzie pentru perturbãri volemice majore în timpul intervenţiei;
● orice pacient chirurgical în perioada postoperatorie care necesitã urmãrire continuã în primele 24-48 de ore.
Diverse:
● sepsis precoce tratat adecvat şi fãrã evidenţã de şoc sau disfuncţii organice;
● pacienţi necesitând terapie fluidã intravenoasã continuã titratã;
● paciente obstetricale pentru tratamentul preeclampsiei/ eclampsiei sau alte probleme medicale;
● alte categorii de pacienţi care necesitã urmãrire continuã sau tratament frecvent al plãgilor (de exemplu: boala Addison, insuficienţã renalã, delirium tremens, hipercalcemie etc.).
2. Triajul pacienţilor în TIIP
a) În cazul în care numãrul potenţialilor beneficiari de terapie intermediarã/îngrijire postoperatorie depãşeşte capacitatea secţiei este necesar un triaj.
b) Triajul se recomandã a fi fãcut pe baza criteriilor clinice şi paraclinice prezentate mai sus.
c) Decizia de triaj aparţine şefului de secţie ATI sau înlocuitorului de drept, dupã caz, ori medicului de gardã şi trebuie fãcutã explicit.
d) Vârsta, originea etnicã, rasa, sexul, statutul social, preferinţele sexuale sau starea financiarã a pacienţilor nu trebuie sã influenţeze decizia de triaj.
e) Criteriile de triaj trebuie fãcute cunoscute la nivelul spitalului.
f) Situaţiile de conflict de opinii vor fi analizate de cãtre comisia de eticã a spitalului.


ANEXA 5
-------
la regulament
-------------

DOTAREA MINIMĂ
cu echipamente şi aparaturã medicalã a componentei de terapie
intermediarã/îngrijire postoperatorie (TIIP)

A. Echipamente şi aparaturã medicalã necesare/un pat TIIP:
1. pat special de terapie intermediarã/îngrijire postoperatorie, cu urmãtoarele caracteristici:
a) mobil, pe roţi care sã dispunã de sistem de blocaj;
b) echipat cu mecanisme, motor electric care sã permitã ridicarea, coborârea sau înclinarea în funcţie de necesitãţi;
c) sã permitã efectuarea masajului cardiac extern;
2. instalaţii electrice:
a) cel puţin 12 prize amplasate de ambele pãrţi ale patului la o înãlţime mai mare de 120 cm de sol, uşor accesibile, cu împãmântare şi protecţie antistaticã;
b) lampã articulatã care sã permitã desfãşurarea diverselor manevre terapeutice;
c) lampã puternicã în plafon (200 W) care sã permitã iluminarea patului în ansamblu în caz de nevoie;
d) sonerie de alarmã;
e) prizã de telefon;
f) prizã radio şi tv cu cãşti individuale;
g) consolã care sã permitã instalarea la nevoie a unui aparat tv individual;
3. gaze medicinale:
a) douã prize rapide pentru oxigen care sã furnizeze o presiune de 4 atmosfere, legate la o sursã centralã sigurã;
b) o prizã de aer comprimat medicinal la 4 atmosfere, furnizând aer filtrat. Sursã centralã cu compresor fãrã ulei alimentat de grup electrogen în caz de panã de curent;
c) cel puţin douã prize de vacuum de -200 mmHg, legate la un generator alimentat de grupul electrogen în caz de nevoie;
d) prizele şi conectoarele de oxigen, aer şi vacuum sunt de forme şi culori diferite şi sunt inscripţionate;
4. monitor multiparametric:
a) monitorizare cardiovascularã cu alarme adecvate: ECG şi segment ST, presiune arterialã noninvazivã, presiune arterialã invazivã (opţional);
b) pulsoximetrie perifericã;
c) monitorizare respiratorie cu alarme adecvate: frecvenţã respiratorie;
d) monitorizarea temperaturii, inclusiv în caz de hipotermie;
e) posibilitate de printare şi înregistrare a datelor;
5. aparat de ventilaţie mecanicã de medie performanţã (un aparat la douã paturi UTIIP);
6. seringi automate (injectomate);
7. infuzomate (pompe de perfuzie);
8. sistem de încãlzire externã a pacientului.
B. Echipamente şi aparaturã medicalã necesare/4-8 paturi TIIP:
● 1 aparat ECG portabil;
● 1 defibrilator cu pacemaker extern;
● stimulator cardiac extern (pacemaker pentru stimulare internã);
● aparat de mãsurare a debitului cardiac miniinvaziv;
● sistem de perfuzie rapidã;
● aparat de mãsurare a perfuziei cerebrale;
● aparat Rx mobil;
● monitor de transport;
● ventilator de transport;
● sistem de intubaţie dificilã;
● brancard cu butelie de oxigen;
● cãrucior de resuscitare;
● cãrucior pentru pansamente;
● aparat de mãsurare a gazelor sanguine, echilibru acidobazic, electroliţi, hemoglobinã, glicemie, lactat.



┌───┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ Dotarea optimã cu echipamente şi aparaturã medicalã a componentei │
│ │ de terapie intermediarã/îngrijire postoperatorie (TIIP) │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1.│6 paturi speciale postoperator │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2.│6 monitoare multiparametrice + 1 monitor de transport │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3.│3 aparate pentru ventilaţie mecanicã de medie performanţã + 1 ventilator │
│ │ de transport │
│ │6 plinte: 2 prize O(2), 2 prize de aer comprimat, 2 prize de vacuum, │
│ │2 prize electrice pentru 6 paturi │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4.│6 staţii mobile pentru administrare fluide şi medicamente, fiecare cu: │
│ │ 3 seringi electrice + 1 pompã de perfuzie │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5.│2 sisteme de încãlzire externã a pacientului │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6.│1 ECG portabil │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7.│1 defibrilator cu PM extern │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 8.│1 aparat de mãsurare a debitului cardiac miniinvaziv │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9.│1 aparat de mãsurare a perfuziei cerebrale │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│10.│1 pacemaker │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│11.│1 cãrucior de resuscitare │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│12.│1 aparat de mãsurare a gazelor sanguine │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│13.│1 aparat Rx mobil/secţie ATI │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│14.│1 sistem de perfuzie rapidã │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│15.│1 sistem de intubaţie dificilã │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│16.│1 brancard │
└───┴──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 6
-------
la regulament
-------------

EVALUAREA
secţiilor/compartimentelor de anestezie-terapie intensivã

Analiza secţiilor/compartimentelor ATI
Etapa I: completarea chestionarului de evaluare (anexa nr. 6.1)
Etapa II: analiza activitãţii secţiilor/compartimentelor ATI (anexa nr. 6.2)

Interpretarea datelor, rezultate şi indicatori (anexa nr. 6.3.)


ANEXA 6.1
---------
la regulament
-------------

CHESTIONAR DE EVALUARE
a secţiilor/compartimentelor de anestezie-terapie intensivã în România
(de transmis Ministerului Sãnãtãţii pânã la 31 martie 2010)

Judeţul ...................................................................
Localitatea ...............................................................
Unitatea sanitarã .........................................................
Numãr de secţii/compartimente ATI: secţii ........, compartimente .........
Secţia/Compartimentul .....................................................

Numãr de paturi unitate sanitarã
...........................................................................
Numãr de posturi de lucru anestezie
Numãr de paturi TI
Numãr de paturi TIIP
Numãr de paturi SPA
Adresã ....................................................................
Telefon ...................................................................
Fax .......................................................................
E-mail ....................................................................
Şef secţie: Nume ................... Prenume ....................
Adresã ..............................................
Telefon ................ fax ........................
E-mail ..............................................

CAP. 1
Infrastructurã




┌───┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬────┬────┐
│Nr.│ │ Da │ Nu │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ 1.│Tip de spital │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │Local - comunal │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - orãşenesc │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - municipal │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - altele (centre de sãnãtate, spitale de specialitate etc.) │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │Judeţean │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │unitãţi sanitare clinice/institute │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │Profilul secţiei ATI: │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │A. - clinicã │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │B. - adulţi │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - pediatrie │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - adulţi şi copii │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │C. - deservind secţii de: │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - chirurgie generalã │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - ortopedie │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - neurochirurgie │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - chirurgie plasticã │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - arşi │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - politraumatisme │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - transplant organe │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - urologie │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - obstetricã/ginecologie │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - chirurgie cardiacã │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - chirurgie vascularã │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - chirurgie hepaticã majorã │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - chirurgie toracicã │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - oftalmologie │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - ORL │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - chirurgie oralã şi maxilo-facialã │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - patologie medicalã │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - toxicologie │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ 2.│Structura de rezistenţã a clãdirii în care funcţioneazã secţia/compartimentul │ │ │
│ │ATI - necesitã reparaţii/consolidãri │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ 3.│Tip de încãlzire a clãdirii în care funcţioneazã secţia/compartimentul ATI: │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - centralã proprie │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - centralã conectatã la reţeaua urbanã/ruralã │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - altele │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ 4.│Aer condiţionat în secţie: │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - 8 - tip centralizat │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - 9 - tip split │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - 10 - altul (specificaţi) │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - 11 - beneficiazã de AC -% din nr. total de paturi │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ 5.│Gaze disponibile la patul bolnavului în secţie: │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - oxigen medicinal │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - aer comprimat medical │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - vacuum │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ 6.│Bucãtãrie: │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - în aceeaşi clãdire │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - în clãdiri separate │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - condiţii de preparare produse sterile pentru alimentaţie enteralã │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ 7.│Alimentare cu apã rece: │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - permanent │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - intermitent │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - proprie │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - racordatã la reţeaua publicã │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - puţ de mare adâncime pentru situaţii speciale │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ 8.│Sursã de apã sterilã în reanimare: │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - de la sursa centralã │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - sursã proprie │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ 9.│Alimentare cu apã caldã: │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - permanent │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - intermitent │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│10.│Generator electric propriu: │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - 12 - secţiei │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - 13 - spitalului │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│11.│Spãlãtorie: │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - 14 - proprie │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - 15 - comunã cu circuit separat │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - comunã fãrã circuit separat │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│12.│Filtru pentru personal şi vizitatori │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│13.│Calculatoare în secţie: │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - 16 - independente │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - 17 - legate în reţea │ │ │
└───┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴────┴────┘



CAP. 2
Spaţii şi circuite




┌───┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬────┬────┐
│Nr.│ │ Da │ Nu │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ 1.│Circuite separate │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ 2.│Circuit septic separat (saloane, materiale, instrumentar) │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ 3.│Staţie de sterilizare: │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - proprie │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - comunã cu circuit separat │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - nu existã │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ 4.│Acces permanent (24 de ore) la: │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - unitatea de transfuzie sanguinã │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - centru de transfuzii │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - laborator de analize medicale │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - hematologie │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - biochimie │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - bacteriologie │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - determinãri toxicologice │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - laborator de radiologie şi imagisticã medicalã │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - radiologie clasicã │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - radiografie la pat │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - computer tomograf │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - RMN │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - ecografie │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - ecocardiografie │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - explorãri invazive hemodinamice: angiografie şi cateterism cardiac │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - endoscopie digestivã │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - alte explorãri (precizaţi) │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ 5.│Acces în timpul programului de lucru la: │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - unitatea de transfuzie sanguinã │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - centru de transfuzii │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - laborator hematologie │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - laborator biochimie │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - laborator bacteriologie │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - investigarea tulburãrilor de coagulare │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - laborator toxicologie │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - laborator de anatomie patologicã │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - laborator de imunologie │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - laborator de citologie │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - imagisticã medicalã: │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - radiologie clasicã │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - radiografie la pat │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - computer tomograf │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - RMN │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - ecografie abdomen │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - ecocardiografie │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - cateterism cardiac/angiografie │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - endoscopie digestivã │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │ - alte explorãri (precizaţi) │ │ │
└───┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴────┴────┘



CAP. 3
Numãr personal angajat şi linii de gardã




┌───┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┐
│Nr.│ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 1.│Numãr total de medici care îşi desfãşoarã activitatea în secţie: │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ │ - medici de specialitate ATI cadre universitare │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ │ - medici de specialitate ATI (primari: ....; specialişti: .....) │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ │ - medici rezidenţi anul V ATI │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ │ - medici de specialitate ATI angajaţi cu contract de muncã cu timp parţial (gãrzi)│ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ │Asistenţi medicali │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 2.│Infirmiere │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 3.│Fiziokinetoterapeuţi/kinetoterapeut │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ │Brancardieri │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ │Ingineri sau tehnicieni întreţinere aparaturã medicalã │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ │Operator calculator │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ │Registrator medical │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ │Secretarã │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ │Numãr de medici ATI/gardã │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ │Ture asistenţi medicali: │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ │ - de 8 ore │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ │ - de 12 ore │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ │Ture infirmiere: │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ │ - de 8 ore │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ │ - de 12 ore │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 4.│ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 5.│ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 6.│ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 7.│ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 8.│ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 9.│ │ │
└───┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┘



CAP. 4
Dotare cu echipament pentru un numãr de ........ paturi (aprobate) în schemã (din care: numãr paturi TI ....., numãr paturi TIIP ......., numãr paturi SPA .....)




┌───┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────┬─────┬─────┐
│ │ │ Da │ Nu │ Nr. │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ 1.│Aparate de anestezie │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Aparat anestezie tip ...................... │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Aparat anestezie tip ...................... │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Aparat anestezie tip ...................... │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Aparat anestezie tip ...................... │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Aparat anestezie tip ...................... │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Aparat anestezie tip ...................... │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Aparat anestezie tip ...................... │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Aparat anestezie tip ...................... │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Câte din aparatele de mai sus au urmãtoarele caracteristici: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │- monitorizare conc. O(2) │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │- capnograf │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │- monitor volume │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │- monitor presiuni cãi aeriene │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │- monitor gaze anestezice │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │- vaporizor Halothan │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │- vaporizor Isofluran │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │- vaporizor Sevofluran │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │- pulsoximetru │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │- cu monitor funcţii vitale, care conţine: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ECG 1 derivaţie │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ECG 2/mai multe derivaţii │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │monitoring segment ST │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │pulsoximetru │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │monitoring respiraţie │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │TA noninvaziv │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │presiuni invazive │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │mãsurare debit cardiac │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │mãsurare SvO2 │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │mãsurare temperaturã │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │mãsurare BIS │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │altele (specificaţi) │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ 2.│Aparat cell saver │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Tip: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Tip: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Tip: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ 3.│Aparat transfuzie/perfuzie rapidã şi încãlzire rapidã a soluţiilor │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Tip: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Tip: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ 4.│Sistem de menţinere/corectare a temperaturii corporale a pacientului: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Tip: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Tip: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ 5.│Aparate pentru ventilaţie mecanicã (adulţi + copii) │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Model: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Model: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Model: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Model: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Model: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Model: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ 6.│Aparate pentru ventilaţie mecanicã - nou-nãscut │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Model: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Model: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Model: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Model: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ 7.│Monitor funcţii vitale (posturi fixe) │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Model: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Model: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Model: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Model: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Model: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Model: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Câte din aparatele de mai sus au urmãtoarele caracteristici: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ECG 1 derivaţie │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ECG 2/mai multe derivaţii │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │monitoring segment ST │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │pulsoximetru │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │monitoring respiraţie │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │TA noninvaziv │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │presiuni invazive │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │mãsurare debit cardiac │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │mãsurare SvO2 │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │mãsurare BIS │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │mãsurare temperaturã │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │capnografie │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ 8.│Monitoare de transport (mobil) funcţii vitale │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ 9.│Aparate ventilaţie mecanicã de transport (mobil) │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│10.│Seringi electrice │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│11.│Infuzomate (pompe volumetrice) │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│12.│Pompe nutriţie enteralã │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│13.│Pacemaker extern │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│14.│Bronhoscop │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│15.│Ecograf │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │- propriu │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │- acces la ecograf │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │- cord │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │- vase │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │- abdomen, ginecologie │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │- transesofagian │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│16.│Aparat gaze sanguine │ │ │ │
│ │(propriu) │ │ │ │
│ │(acces la) │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │- dozare Hb./Ht. │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │- dozare ioni (Na+, K+, Ca++) │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │- dozare lactat │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │- dozare glicemie │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│17.│Aparat mãsurare rapidã glicemie │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│18.│Aparat mãsurare rapidã Hb./Ht. │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│19.│Aparat hemodializã/hemofiltrare continuã/plasmaferezã │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Tip: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Tip: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Tip: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│20.│Aparat hemodializã convenţionalã │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Tip: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Tip: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Tip: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│21.│Aparat radiografie mobil (propriu) │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Aparat radiografie mobil (acces la) │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│22.│Sistem administrare oxid nitric (propriu) │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Sistem administrare oxid nitric (acces la) │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│23.│Defibrilator │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│24.│Aparat ECG │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│25.│Aparat mãsurare coagulare │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Tip: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Tip: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Tip: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Tip: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│26.│Consolã comandã balon contrapulsaţie introrticã │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│27.│Incubator │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│28.│Masã cu cãldurã radiantã pentru îngrijire nou-nãscut │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│29.│Paturi speciale terapie intensivã cu caracteristici antidecubit │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Tip: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Tip: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│30.│Sisteme de autoadministrare a analgeziei │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│31.│Endoscopie digestivã │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │- aparat propriu │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │- acces la │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│32.│Numãr de locuri în SSPA │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │- cu monitor │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│ │- cu monitor şi ventilator │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│33.│Altele (precizaţi) │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│34.│Altele (precizaţi) │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┤
│35.│Altele (precizaţi) │ │ │ │
└───┴──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────┴─────┴─────┘



CAP. 5
Context local, accesibilitate, comunicaţii




┌───┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬────┬────┐
│ │ │ Da │ Nu │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ 1.│Reţea de telefonie │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ │- comunicare "pe interior" cu celelalte secţii │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ 2.│Acces loco - urban permanent │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ 3.│Acces loco - urban intermitent │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ 4.│Acces interurban permanent │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ 5.│Acces interurban intermitent │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ 6.│Reţea de radiotelefon (comunicaţii radio) │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ 7.│Acces internet │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ 8.│Ambulanţã proprie │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│ 9.│Timpul minim de sosire a ambulanţei la solicitare (minute) │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│10.│Timpul maxim de sosire a ambulanţei la solicitare (minute) │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│11.│Timpul minim de transport la eşalonul superior (ore) │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼────┤
│12.│Timpul maxim de transport la eşalonul superior (ore) │ │ │
└───┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴────┴────┘



Comentarii - Observaţii


ANEXA 6.2
---------
la regulament
--------------

ANALIZA
activitãţii secţiilor/compartimentelor ATI

(1) Unitãţile sanitare cu paturi care au în structurã secţii/compartimente ATI vor transmite analiza activitãţii acestor secţii (redactatã prin completarea pct. A şi B din prezenta anexã şi a scorului OMEGA -RO din anexa nr. 6.3) de douã ori pe an Ministerului Sãnãtãţii (Direcţia generalã de sãnãtate publicã, asistenţã medicalã şi programe) astfel:
- pânã la data de 15 iulie a.c. (pe primele 6 luni); şi
- pânã la data de 15 ianuarie a anului urmãtor (pe ultimele 6 luni şi centralizat pe tot anul care a trecut).
(2) Prima transmisie a datelor va fi 15 iulie 2010.
A. Analiza activitãţii de anestezie
1. Numãrul de posturi de lucru anestezie:
a) în blocul operator
b) în afara blocului operator
2. Numãrul de anestezii generale cu pivot volatil
3. Numãrul de anestezii generale intravenoase
4. Numãrul de anestezii regionale centrale:
a) anestezii subarahnoidiene;
b) anestezii peridurale.
5. Numãrul de anestezii prin blocaje de plex
6. Numãrul de anestezii combinale generale/regionale
7. Numãrul de anestezii în afara blocului operator
8. Riscul bolnavilor conform scalei ASA
9. Numãrul de anestezii pentru:
a) intervenţii chirurgicale de micã amploare;
b) intervenţii chirurgicale de amploare medie;
c) intervenţii chirurgicale majore (chirurgie abdomino-toracicã cu anestezie generalã cu durata > 45 minute);
d) intervenţii chirurgicale pe cord deschis;
e) intervenţii neurochirurgicale majore;
f) transplant renal;
g) transplant hepatic;
h) transplant cardiac;
i) politraumã.
B. Analiza activitãţii de terapie intensivã
1. Date privind activitatea secţiei:
a) numãrul de paturi;
b) numãrul total de zile ocupare;
c) nivel mediu de ocupare;
d) durata medie de spitalizare ATI;
e) % pacienţi admişi şi decedaţi în ATI;
f) % mortalitate intraspitaliceascã legatã de ATI;
g) durata medie de spitalizare a pacienţilor decedaţi în ATI.
2. Date privind pacienţii:
a) vârsta;
b) diagnosticul la internare: specificând dacã este:
- medical sau chirurgical (numãrul absolut şi %);
- programat sau neprogramat (numãrul absolut şi %), menţionând diagnosticul principal şi cele asociate;
c) scoruri de gravitate:
pentru pacienţi adulţi:
- scoruri generale de gravitate şi predicţie a mortalitãţii:
a) scor APACHE II;
b) scor SOFA;
- traumatologie:
- scor ISS (injury severity score);
- scor RTS (revised trauma score);
- chirurgie cardiacã: scor EUROSCOR;
pentru pediatrie:
- scor general de gravitate:
a) scor PRISM (pediatric risk of mortality);
b) scor P-MODS (pediatric multiorgan dysfunction score);
- traumatologie pediatricã: PTS (pediatric trauma score).
3. Date privind îngrijirea medicalã
Aprecierea cantitãţii şi complexitãţii activitãţii se face pe baza unui scor de evaluare a activitãţii de îngrijire şi a unor date procentuale:
a) scor OMEGA- RO;
b) % pacienţi ventilaţi mecanic;
c) % pacienţi ventilaţi < 48 de ore;
d) % pacienţi ventilaţi > 48 de ore.
4. Date privind prevenirea şi supravegherea infecţiilor nosocomiale recoltate prin metodologie standardizatã:
- prevenirea infecţiilor nosocomiale:
1. program de prevenire a:
a) transmisiei încrucişate a infecţiilor;
b) infecţiilor asociate dispozitivelor invazive;
2. instruirea personalului;
3. aplicarea de protocoale;
- supravegherea infecţiilor nosocomiale:
a) nivelul brut: % pacienţi infectaţi: pneumopatii, infecţii urinare, becteriemii nosocomiale;
b) nivel de atac: % pacienţi infectaţi expuşi la dispozitivele invazive interesate.


ANEXA 6.3
---------
la regulament
-------------

INTERPRETAREA
datelor, rezultate şi indicatori

Interpretarea datelor:
a) evaluarea activitãţii secţiilor ATI se face pe un interval de 6-12 luni (datoritã variabilitãţii mari a activitãţii pe termen scurt);
b) în acest scop va fi folosit scorul OMEGA-RO.
Scorul OMEGA-RO: scor de activitate pentru secţiile ATI:
Principii de elaborare:
- necesitatea de a avea un scor simplu, deci selectarea unui numãr limitat de acte;
- se ţine cont de aspectul de "serviciu clinic" al reanimãrii, şi nu numai de "serviciu medico-tehnic" prestator de acte;
- evaluarea corectã a complexitãţii îngrijirilor în ansamblu.
Scorul OMEGA-RO se bazeazã pe înregistrarea a 48 de acte terapeutice notate de la 1 la 10 puncte Omega şi repartizate în 3 categorii:
- categoria 1: un numãr de 29 de acte/manevre medicale înregistrate doar o datã, indiferent de numãrul real de efectuãri;
- categoria 2: un numãr de 11 acte/manevre medicale înregistrate şi punctate la fiecare efectuare; punctele Omega sunt adunate ori de câte ori actul este efectuat pe parcursul spitalizãrii pacientului;
- categoria 3: un numãr de 8 acte/manevre medicale înregistrate în fiecare zi în care se efectueazã; punctele Omega se obţin înmulţind valoarea actului cu durata realizãrii sale în zile.
Scorul de activitate Omega este calculat la sfârşitul spitalizãrii şi este egal cu suma punctelor din fiecare categorie.
Scorul Omega = puncte categoria 1 + puncte categoria 2 + puncte categoria 3.
Pentru o mai bunã caracterizare a activitãţii serviciului se analizeazã nu numai scorul total, dar şi valoarea fiecãrei categorii pe ansamblul spitalizãrii.
Scorul OMEGA-RO: acte şi manevre medicale





Categoria 1 - Acte de notat o datã pe toatã perioada îngrijiriiîn secţia ATI
D 100 Traheostomie: montare sau supraveghere 6
D 101 Dren toracic/pericardic: montare sau supraveghere 6
D 102 Cateter periferic: montare sau supraveghere 2
D 103 Cateter central: montare sau supraveghere 4
D 104 Cateter arterial pulmonar: montare sau supraveghere 7
D 105 Cateter arterial: montare sau supraveghere 4
D 106 Sondã de stimulare cardiacã endocavitarã: montare sau supraveghere 3
D 107 Intubaţie trahealã: montare sau supraveghere 6
D 108 Balon contrapulsaţie introrticã: montare sau supraveghere 10
D 109 Cardioversie 3
D 110 Tratamentul unui stop circulator 10
D 111 Utilizarea de droguri vasoactive 6
D 112 Utilizarea de fibrinolitice 10
D 113 Transfuzia de derivaţi sanguini, în volum mai mare de 10% din
volumul circulant/24 de ore 10
D 114 Lavaj gastric 1
D 115 Alimentaţie parenteralã: 35 calorii/kg/zi timp de minimum 10 zile 6
D 116 Alimentaţie enteralã: 35 calorii/kg/zi timp de
minimum 10 zile, cu debit constant 3
D 117 Reinjectare de lichid de ascitã 10
D 118 Tamponare de varice esofagiene: montare sau supraveghere 3
D 119 Sunt arteriovenos: montare sau supraveghere 10
D 120 Sondã ureteralã: montare sau supraveghere 3
D 121 Cateter suprapubian: montare sau supraveghere 1
D 122 Tracţiune ortopedicã complexã 6
D 123 Bilanţ neurologic 1
D 124 Drenaj de lichid cefalorahidian 1
D 125 Monitorizarea presiunii intracraniene 4
D 126 Sedare de peste 24 de ore 6
D 127 Puncţie-lavaj peritoneal 3
D 128 Instruire pentru ventilaţie la domiciliu 5

Categoria 2 - Acte de notat la fiecare realizare
D 150 Epurare extrarenalã/corporealã secvenţialã 10
D 151 Plasmaferezã 10
D 152 Endoscopie bronşicã, inclusiv lavaj alveolar 3
D 153 Endoscopie digestivã 3
D 154 Oxigenoterapie hiperbarã 10
D 155 Pregãtirea şi însoţirea transportului în afara
unitãţii de reanimare (Se exclud: transportul efectuat
de Salvare, transportul pentru intervenţia chirurgicalã.) 3
D 156 Pregãtirea transportului efectuat de Salvare
(Se exclude transportul pentru intervenţia chirurgicalã.) 1
D 157 Ecografie 3
D 158 Scintigrafie 6
D 159 Angiografie 10
D 160 Pregãtirea, însoţirea sau primirea la întoarcerea
de la blocul operator (Se exclude transportul efectuat de Salvare) 6

Categoria 3 - Acte de notat numãrul de zile în care pacientul
a beneficiat de manevrã
D 170 Ventilaţia spontanã cu PEEP şi CPAP 10
D 171 Ventilaţia mecanicã 10
D 172 Dializa peritonealã continuã sau hemofiltrarea continuã 10
D 115 Pansament chirurgical complex 6
D 116 Repunerea în tranzit 6
D 129 Izolarea unui pacient în camera sterilã sau izolator 10
D 177 Copil în incubator 2
D 179 Supravegherea continuã în secţia ATI 1




ANEXA 7
-------
la regulament
-------------

NORMATIV MINIMAL
vizând categoriile de personal din secţiile/compartimentele ATI




┌────────────────────────┬────────────────────────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
│Categorii de personal │Secţii/Compartimente ATI│ Secţii/Compartimente ATI │ Secţii/Compartimente ATI │
│ normate │ CATEGORIA a III-a │ CATEGORIA a II-a │ CATEGORIA I │
├────────────────────────┼────────────────────────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│ Medici ATI*) │ 1 MEDIC ŞEF SECŢIE │ 1 MEDIC ŞEF SECŢIE │ 1 MEDIC ŞEF SECŢIE │
│ │ + │ + │ + │
│ │ 1 medic/salã operaţie │ 1 medic/salã operaţie │ 1 medic/salã operaţie │
│ │ + │ + │ + │
│ │ TIIP │ TI TIIP │ TI TIIP │
│ │ 1/4-6 paturi UTIIP │ 1/2-4 paturi* 1/4-6 paturi │ 1/2-4 paturi* 1/4-6 paturi │
├────────────────────────┼────────────────────────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│ Asistenţi medicali │ ASISTENTĂ ŞEFĂ │ ASISTENTĂ ŞEFĂ │ │
│ │ + │ + │ ASISTENTĂ ŞEFĂ │
│ │ 1 asistent/salã de │ 1 asistent/salã de operaţie │ + │
│ │ operaţie │ + │ 1 asistent/salã de operaţie │
│ │ + │ 1 asistent/turã pentru │ + │
│ │ 1 asistent/turã pentru │ salã de operaţie de urgenţã │ 1 asistent/turã pentru salã │
│ │ sala de operaţie de │ + │ de operaţie de urgenţã │
│ │ urgenţã │ TI TIIP │ + │
│ │ + │2 asistenţi/5 paturi/ 1 asistent/4 │ TI TIIP │
│ │ TIIP │ turã paturi/turã │1 asistent/2 paturi/ 2 asistenţi/4 │
│ │1 asistent/4 paturi/turã│ │ turã paturi/turã │
├────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┬────────────────┼─────────────────────┬─────────────────┤
│Asistenţi medicali │ - │ 1-4 │ - │ 1-4 │ - │
│supraspecializaţi**) │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼────────────────┼─────────────────────┼─────────────────┤
│Infirmiere │ 1 infirmierã/ │ 1 infirmierã/ │ 1 infirmierã/ │ 1 infirmierã/ │ 1 infirmierã/ │
│ │ 8 paturi/turã │ 4 paturi/turã │ 4 paturi/turã │ 3 paturi/turã │ 4 paturi/turã │
├────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼────────────────┼─────────────────────┼─────────────────┤
│Brancardier │ 1/turã │ 1/turã │ 1/turã │ 1/turã │ 1/turã │
├────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┴────────────────┼─────────────────────┴─────────────────┤
│Psiholog │ - │ 1 │ 1 │
├────────────────────────┼────────────────────────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│Fiziokinetoterapeuţi/ │ - │ 1-3/secţie ATI │ 2-4/secţie ATI │
│kinetoterapeuţi │ │ │ │
├────────────────────────┼────────────────────────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│Inginer/tehnician │ 1 │ 1 │ 1 │
│întreţinere aparaturã │ │ │ │
├────────────────────────┼────────────────────────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│Operatori calculator │ 1 │ 1 │ 1-2 │
├────────────────────────┼────────────────────────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│Secretarã │ - │ 1 │ 1 │
│Registrator/Statistician│ │ 1 │ 1-2 │
└────────────────────────┴────────────────────────┴───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────────┘



--------
*) Normarea poate ajunge pânã la 1 medic ATI/2 paturi de terapie intensivã în secţiile în care se desfãşoarã activitate de învãţãmânt universitar şi/sau cercetare.
**) Circulaţie extracorporealã, epurare extrarenalã/hepaticã.


ANEXA 8
-------
la regulament
-------------
CRITERII
de transfer/externare al/a pacienţilor din secţia/compartimentul
ATI în alte secţii

1. Criterii de externare/transfer din TIIP în alte secţii:
a) când starea fiziologicã a pacientului se stabilizeazã şi monitorizarea intensivã nu mai este necesarã, pacientul se transferã în secţia cãreia îi aparţine;
b) când nu mai sunt îndeplinite criteriile de internare/admisie în TIIP.
2. Criterii de externare/transfer din TI direct în alte secţii:
a) când dezechilibrele pacientului au fost stabilizate şi nu mai necesitã monitorizare şi îngrijire în terapie intensivã;
b) când nu mai sunt îndeplinite criteriile de internare/admisie în TI, iar pacienţii nu necesitã mutarea în TIIP, aceştia pot fi transferaţi în secţiile obişnuite de spital.


ANEXA 9
-------
la regulament
-------------

CARACTERISTICI STRUCTURALE, ARHITECTURALE ŞI TEHNICE ALE SECŢIEI ATI

ART. 1
Secţia ATI este formatã din urmãtoarele elemente structurale:
a) zona administrativã;
b) posturi de lucru de anestezie;
c) componenta cu paturi:
- paturi de terapie intensivã (TI);
- paturi de terapie intermediarã/îngrijire postoperatorie (TIIP);
- opţional, în funcţie de posibilitãţile şi necesitãţile locale: paturi organizate în salonul de supraveghere postanestezicã (SPA);
d) cabinet pentru consult preanestezic şi terapia durerii;
e) zona tehnicã:
- depozite pentru aparaturã, instrumentar, produse farmaceutice;
- dotãri de laborator pentru determinãri de urgenţã;
- boxã pentru lenjerie curatã;
- spaţiu sanitar pentru prelucrarea şi igienizarea obiectelor de inventar;
- boxã pentru colectarea obiectelor murdare (rufe, deşeuri).
ART. 2
Zona administrativã este comunã întregii secţii ATI şi cuprinde spaţiile rezervate personalului, spaţiile necesare pentru administraţia secţiei şi spaţiile necesare pentru învãţãmânt.
Este constituitã din:
a) birou şef secţie;
b) secretariat;
c) cabinete medici;
d) vestiare;
e) spaţiu de odihnã pentru asistente;
f) camerã(e) de gardã pentru medici;
g) salã de raport de gardã - întruniri colective;
h) salã de aşteptare pentru aparţinãtori;
i) filtru pentru echiparea vizitatorilor.
ART. 3
Componenta cu paturi de terapie intensivã (TI) respectã urmãtoarele reguli:
A. amplasament:
a) paturile de terapie intensivã (TI) trebuie sã ocupe un teritoriu definit şi separat de alte secţii ale spitalului (bloc operator, sterilizare, transfuzii etc.);
b) trebuie sã aibã acces facil la unitatea de primire a urgenţelor, blocul operator şi serviciile de imagisticã medicalã;
c) dacã este situatã la etaj trebuie sã aibã în proximitate un ascensor pentru paturi;
d) paturile de terapie intermediarã/îngrijire postoperatorie (TIIP) se recomandã sã fie în proximitatea TI, dar trebuie sã dispunã de spaţiu separat;
B. acces:
a) zona-filtru permite controlul accesului pentru pacienţi, personal, vizitatori şi aprovizionare;
b) traseul între TI şi alte structuri legate de funcţionarea secţiei se recomandã sã fie cât mai scurt pentru a permite transferul rapid al pacienţilor;
c) se recomandã ca accesul prevãzut pentru paturi (brancarde), personal şi materiale sã fie distinct de accesul rezervat vizitatorilor;
d) accesul vizitatorilor este reglementat dupã un program care va fi afişat;
e) în TI existã un sistem de avertizare (sonerie, interfon) care sã permitã vizitatorilor sã se anunţe înainte sã primeascã autorizaţia sã intre;
C. capacitate:
a) în funcţie de categoria secţiei ATI, se recomandã ca paturile de TI sã aibã o capacitate de minimum 5% din numãrul total al paturilor din secţiile care îngrijesc pacienţi cu suferinţe acute;
b) în spitalele regionale de urgenţã capacitatea poate ajunge pânã la 10-15% din totalul numãrului de paturi ale spitalului;
c) în secţiile ATI, componenta cu paturi de terapie intensivã (TI) are minimum 6 paturi;
d) dacã paturile de terapie intensivã (TI) sunt mai mult de 6, acestea pot fi împãrţite în saloane distincte;
D. zona de spitalizare:
a) culoarul salonului trebuie sã aibã o lãţime de cel puţin 2,5 m şi sã fie fãrã structuri care sã împiedice trecerea brancardului sau a patului de terapie intensivã;
b) salon de terapie intensivã:
- se recomandã saloane cu 1-2 şi cel mult 4-6 paturi;
- suprafaţa netã destinatã fiecãrui pat de terapie intensivã este de minimum 12 mp arie utilã minimalã;
- suprafaţa brutã pentru un pat de terapie intensivã trebuie sã fie de cel puţin 40 mp; aceastã suprafaţã se raporteazã la suprafaţa totalã a zonei de spitalizare (inclusiv culoare, anexe etc.) împãrţitã la numãrul de paturi.
Suprafeţele prevãzute la lit. b) reprezintã o cerinţã obligatorie pentru spitalele construite dupã adoptarea prezentelor norme;
- paravanele (sau pereţii despãrţitori) de separare dintre paturi nu trebuie sã constituie un obstacol pentru supravegherea pacientului de cãtre asistenţi;
- distanţa dintre paturi trebuie sã fie de cel puţin 2,5 m;
- fiecare pat trebuie sã dispunã de o distanţã de 3-3,5 m de la perete, pentru a permite mobilizarea şi accesul la capul pacientului, fãrã sã împiedice circulaţia în încãpere;
- podeaua trebuie acoperitã cu material neted, fãrã striaţii, uşor de dezinfectat, absorbant acustic, rezistent la trafic, care sã permitã deplasarea uşoarã a mobilierului pe roţi şi sã împiedice alunecarea;
- la joncţiunea cu pereţii, materialul care acoperã podeaua trebuie sã fie rotunjit pe o înãlţime minimã de 10 cm;
- plafonul fals trebuie sã fie neted şi etanş;
- pereţii trebuie sã rãspundã exigenţelor de izolare acusticã şi sã fie acoperiţi cu material neted şi lavabil;
- pentru facilitarea supravegherii pacientului, partea superioarã a uşilor şi pereţii despãrţitori trebuie prevãzuţi cu gemuri duble cu stor încorporat, pentru a permite atenuarea luminozitãţii;
- se recomandã ca fiecare încãpere sã fie prevãzutã cu o fereastrã, care sã se poatã deschide la nevoie, iar geamurile sã fie prevãzute cu storuri lavabile, jaluzele lavabile sau sticlã fumurie, pentru a atenua cãldura şi luminozitatea solarã;
- în fiecare încãpere existã un ceas de perete;
- pentru spãlarea pe mâini a personalului, fiecare încãpere trebuie sã aibã o chiuvetã cu apã caldã şi rece care sã permitã acţionarea cu cotul sau cu piciorul, un rezervor de sãpun lichid, un dozator de dezinfectant şi şervete de unicã utilizare; uscãtoarele cu aer cald nu sunt autorizate;
- fiecare încãpere trebuie sã aibã o prizã electricã de 380 V destinatã alimentãrii aparatului mobil de radiologie;
- iluminarea presupune: luminã directã şi indirectã cu intensitate reglabilã şi sistem de iluminare nocturnã care sã permitã intrarea şi ieşirea personalului fãrã sã incomodeze pacientul în timpul somnului;
- salonul de terapie intensivã trebuie sã dispunã de o ventilaţie cu înnoirea aerului de cel puţin 6 volume pe orã;
- temperatura ambiantã trebuie menţinutã între 22-26° C, cu o umiditate de 30%-60%;
- se recomandã existenţa unui sistem de aer condiţionat (climatizare), de preferinţã centralizat, dar se admit şi aparate de tip casnic. Climatizarea centralã reprezintã o cerinţã obligatorie pentru spitalele construite dupã adoptarea prezentelor norme;
- fiecare încãpere trebuie sã aibã o rezervã de material de utilizare curentã (seringi, ace, perfuzii, perfuzoare, pansamente, dezinfectante etc.) şi material destinat îngrijirii de bazã (lenjerie de pat, lenjerie de corp, diverse recipiente). Este recomandat ca reînnoirea stocului respectiv sã fie fãcutã printr-un circuit din afara camerei;
- alimentarea cu electricitate trebuie sã respecte normele instalaţiilor electrice de joasã tensiune de uzaj medical şi sã fie în dublu circuit, pentru a evita întreruperea alimentãrii în caz de panã de curent. Prizele trebuie grupate pe un panou mural sau integrate unui braţ paplafonier;
- reţeaua de gaze medicinale trebuie instalatã în conformitate cu normele în vigoare;
- trebuie sã existe un protocol scris cu procedurile de urmat în cazul întreruperii curentului electric şi/sau a alimentãrii cu gaze medicinale;
c) locaţia patului trebuie:
- sã permitã efectuarea masajului cardiac extern, iar pãrţile laterale şi partea de la picioarele pacientului trebuie sã fie accesibile permanent;
- sã permitã pacientului sã vadã personalul care îl îngrijeşte şi sã aibã acces vizual la fereastrã şi la ceas;
- sã fie accesibil vizual din postul central de supraveghere (alternativã: sistem de tv cu circuit închis);
- sã permitã deplasarea pentru accesul la capul pacientului fãrã sã aducã prejudicii circulaţiei în jurul patului;
d) rezervã pentru izolare: fiecare unitate cu paturi din secţiile ATI va avea cel puţin o rezervã de pat cu un grup sanitar propriu pentru cazurile care necesitã izolare epidemiologicã severã;
e) post central de supraveghere: situat adecvat pentru a permite supravegherea sumarã a ansamblului de pacienţi, cuprinzând:
- pupitru accesibil pe ambele laturi pe care sunt regrupate;
- aparate de telecomunicaţie (telefon cu fir direct, interfon, telefax, terminal informatic);
- monitor central;
- birou;
- la TI cu capacitatea de 8 paturi este suficient un singur post de supraveghere, dar dacã TI are mai multe paturi, numãrul şi amplasamentul posturilor de supraveghere pot fi adaptate în funcţie de configuraţia arhitecturalã a localului;
- în spatele sau alãturi de pupitrul central este util sã existe: dulap cu medicamente, frigider pentru medicamente, stoc de perfuzii, chiuvetã, spaţiu pentru pregãtirea perfuziilor;
- în apropierea postului central de supraveghere este util sã existe un negatoscop de minimum 150x50 cm.
ART. 4
Componenta cu paturi de terapie intermediarã/îngrijire postoperatorie (TIIP) respectã urmãtoarele reguli:
A. amplasament:
- componenta cu paturi de terapie intensivã/îngrijire postoperatorie (TIIP) trebuie sã ocupe un teritoriu definit şi separat de alte secţii ale spitalului (bloc operator, sterilizare, transfuzii etc.);
- trebuie sã aibã acces facil la unitatea de primire a urgenţelor/compartimentul de primire a urgenţelor, blocul operator şi serviciile de imagisticã;
- dacã este situatã la etaj trebuie sã aibã în proximitate un ascensor pentru paturi;
B. acces:
- zona-filtru permite controlul accesului pentru pacienţi, personal, vizitatori şi aprovizionare;
- traseul între TIIP şi alte structuri legate de funcţionarea secţiei se recomandã sã fie cât mai scurt pentru a permite transferul rapid al pacienţilor;
- se recomandã ca accesul prevãzut pentru paturi (brancarde), personal şi materiale sã fie distinct de accesul rezervat vizitatorilor;
- accesul vizitatorilor trebuie reglementat;
- în TIIP existã un sistem de avertizare (sonerie, interfon) care sã permitã vizitatorilor sã se anunţe înainte sã primeascã autorizaţia sã intre;
C. capacitate:
- se recomandã ca numãrul de paturi de TIIP sã fie cel puţin de 1,5 ori mai mare decât numãrul de paturi de terapie intensivã (TI);
- în funcţie de necesitãţi, într-un spital pot exista unul sau mai multe saloane TIIP;
D. zona de spitalizare:
- zona de spitalizare destinatã pacienţilor în TIIP trebuie sã respecte din punct de vedere structural aceleaşi elemente ca şi TI.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016