Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.500 din 13 noiembrie 2006  privind stabilirea competentelor si atributiilor echipajelor publice de interventie de diferite niveluri in faza prespitaliceasca    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.500 din 13 noiembrie 2006 privind stabilirea competentelor si atributiilor echipajelor publice de interventie de diferite niveluri in faza prespitaliceasca

EMITENT: MINISTERUL ADMINISTRAfiIEI SI INTERNELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 982 din 8 decembrie 2006


Având în vedere prevederile art. 98 alin. (3) şi ale <>art. 101 alin. (7) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 862/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sãnãtãţii Publice şi ale <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 63/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 604/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul sãnãtãţii publice şi ministrul administraţiei şi internelor emit urmãtorul ordin:

ART. 1
Echipajele publice de intervenţie sunt clasificate dupã competenţele membrilor echipajului sau, dupã caz, ale şefului echipajului.
ART. 2
În vederea obţinerii autorizaţiei de funcţionare a serviciilor de urgenţã prespitaliceşti de la autoritatea de sãnãtate publicã, directorul medical al serviciului de ambulanţã sau medicul şef al unui serviciu mobil de urgenţã, reanimare şi descarcerare (SMURD) va înainta actele solicitate, care vor include şi o listã cu personalul, echipajele şi clasificarea acestora în conformitate cu prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Obţinerea autorizaţiei de funcţionare pe baza clasificãrii iniţiale a competenţelor nu împiedicã reclasificarea unor echipaje sau persoane de la un nivel superior la un nivel inferior, pânã la urmãtoarea autorizaţie de funcţionare sau pânã la rezolvarea problemei care a dus la reclasificare, de acest lucru rãspunzând directorul medical al serviciului de ambulanţã sau medicul şef al SMURD.
ART. 4
Reclasificarea unui echipaj sau a unei persoane la un nivel superior celui autorizat iniţial necesitã obţinerea aprobãrii autoritãţii de sãnãtate publicã ce a emis autorizaţia, pe baza unei cereri la care sunt anexate documentele necesare şi a unei vizite de evaluare la faţa locului, dacã se considerã necesar.
ART. 5
Echipajele publice de intervenţie sunt clasificate dupã competenţele şefului echipajului, respectiv dacã sunt conduse de un medic sau un asistent medical, membrii echipajului putând avea diferite nivele de competenţã.
ART. 6
Competenţele stabilite pentru un echipaj sunt respectate de toţi membrii echipajului respectiv, dacã au acelaşi nivel de competenţã, responsabilitatea respectãrii regulamentului revenind şefului/comandantului de echipaj desemnat, în subordinea cãruia se aflã restul membrilor echipajului.
ART. 7
Competenţele stabilite pentru un echipaj cu diferite nivele de competenţã sunt respectate de şeful echipajului, restul membrilor echipajului fiind subordonaţi acestuia, participând la îngrijirea şi transportul pacientului, administrând medicamentele şi efectuând manevrele de asistenţã medicalã de urgenţã împreunã cu şi sub directa coordonare şi supraveghere a şefului echipajului care deţine competenţa cea mai mare.
ART. 8
Depãşirea neautorizatã a competenţelor de cãtre membrii unui echipaj cu competenţe egale sau de cãtre şeful unui echipaj cu competenţe de diferite nivele va duce la aplicarea unor sancţiuni administrative, civile ori penale persoanei sau, dupã caz, persoanelor vinovate.
ART. 9
Directorul medical al unui serviciu de ambulanţã sau medicul şef al unui SMURD monitorizeazã modul de lucru al echipajelor, având responsabilitatea stabilirii situaţiilor în care s-a depãşit competenţa unui echipaj, prin autosesizare sau la sesizarea unor terţe pãrţi, cum ar fi medicii de la unitãţile de primire a urgenţelor.
ART. 10
Medicii din cadrul unitãţilor şi compartimentelor de primire a urgenţelor sau din alte secţii ale spitalelor sau clinicilor la care sunt transportaţi pacienţii au obligaţia, prin medicul şef al unitãţii, compartimentului sau secţiei, de a sesiza, în scris, directorul medical al serviciului de ambulanţã sau medicul şef al unui SMURD asupra situaţiilor în care pacientul este adus în condiţii incorecte, fãrã aplicarea mãsurilor de prim ajutor calificat ori de asistenţã medicalã de urgenţã, precum şi asupra situaţiilor în care un echipaj a depãşit competenţele sau a aplicat un tratament dãunãtor pacientului.
ART. 11
În cazul primirii sesizãrilor în privinţa unor abateri de la prevederile prezentului ordin, directorul medical al serviciului de ambulanţã sau medicul şef al unui SMURD care a primit sesizarea are obligaţia de a investiga cazul şi de a rãspunde, în termen de cel mult 15 zile lucrãtoare de la primirea sesizãrii, în scris, medicului şef al unitãţii care semneazã sesizarea, prezentând rezultatele investigaţiei şi mãsurile luate.
ART. 12
Depãşirea competenţelor poate fi autorizatã pentru un caz individual de un medic care deţine competenţele respective, dacã situaţia o impune, cu condiţia justificãrii deciziei şi ataşãrii unui raport în acest sens la fişa de intervenţie a echipajului respectiv sau a trecerii datelor necesare direct în fişa de intervenţie a cazului respectiv de cãtre medicul care a autorizat acţiunea.
ART. 13
(1) Echipajele clasificate la un anumit nivel au obligaţia şi responsabilitatea sã aplice competenţele prevãzute pentru nivelul respectiv dacã situaţia o impune.
(2) Echipajele care nu pot asigura asistenţa de urgenţã adecvatã unui pacient aflat în stare criticã au obligaţia de a solicita imediat sprijinul unui alt echipaj avansat la locul intervenţiei sau la întâlnire.
ART. 14
Neaplicarea, fãrã justificare, a mãsurilor terapeutice de cãtre un echipaj medical de urgenţã sau de terapie intensivã mobilã ori de cãtre un şef de echipaj, dacã membrii echipajului au diferite competenţe, în conformitate cu competenţele prevãzute pentru nivelul la care este clasificat acesta, duce la reclasificarea echipajului la un nivel inferior, pânã la organizarea unor cursuri de pregãtire a echipajului sau a şefului echipajului, dupã caz.
ART. 15
Neaplicarea, fãrã justificare, a mãsurilor de prim ajutor de cãtre un echipaj de prim ajutor calificat impune investigarea cazului şi organizarea, dacã se considerã necesar, a unui curs de reciclare a echipajului în termen de cel mult 15 zile lucrãtoare şi punerea sub monitorizare a acestuia de cãtre medicul şef al serviciului.
ART. 16
Responsabilitatea monitorizãrii modului de aplicare a mãsurilor terapeutice de cãtre echipajele unui serviciu de ambulanţã revine directorului medical al acestuia, iar în cazul SMURD, aceasta revine medicului şef al serviciului.
ART. 17
În lipsa unui echipaj avansat care sã acorde sprijinul, echipajul care nu poate asigura asistenţa de urgenţã la nivelul necesar procedeazã la evacuarea de urgenţã a pacientului, fãrã întârziere, la cel mai apropiat spital, acordând primul ajutor pe durata transportului.
ART. 18
Competenţele unui echipaj vor fi corelate şi cu tipul vehiculului utilizat, precum şi cu dotarea cu materiale, medicamente şi aparaturã, în conformitate cu anexele nr. I şi II.
ART. 19
Lipsa dotãrii necesare unui nivel de competenţã face ca echipajul sã nu fie clasificat ca atare sau sã fie reclasificat la un nivel inferior, temporar sau permanent, dupã caz.
ART. 20
Serviciile de urgenţã prespitaliceascã raporteazã sau deconteazã costurile în conformitate cu clasificarea realã a echipajului, luând în considerare tipul vehiculului, precum şi competenţele echipajului sau ale şefului acestuia, dupã caz. Decontarea include costul/kilometru sau costul/orã de zbor şi costul/solicitare. Costul/solicitare include şi costul real al medicamentelor şi materialelor sanitare.
ART. 21
Directorul medical al unui serviciu de ambulanţã sau medicul şef al unui SMURD rãspunde de clasificarea corectã a echipajelor şi reclasificarea acestora în cadrul serviciului pe care îl coordoneazã, aceasta fiind o operaţiune continuã şi flexibilã care depinde de resursele umane disponibile într-o turã şi de tehnica de lucru aflatã în stare operativã în tura respectivã, situaţia putând fi schimbatã chiar în cursul unei ture.
ART. 22
Dispeceratul medical sau dispeceratul integrat de urgenţã va fi informat în scris, prin fax ori prin sistem de transmisie a datelor, în cazul în care nu se aflã în incinta serviciului de ambulanţã, în legãturã cu nivelul de clasificare al fiecãrui echipaj de gardã şi cu modificãrile survenite asupra clasificãrii, dacã este cazul.
ART. 23
Clasificarea unor echipaje la un nivel mai înalt decât competenţele reale ale membrilor echipajului sau la un nivel mai înalt decât permite dotarea echipajului va duce la sancţionarea de cãtre autoritatea de sãnãtate publicã a directorului medical al serviciului de ambulanţã sau a medicului şef al SMURD din care face parte echipajul, precum şi a persoanelor care au emis autorizaţia iniţialã, dacã aceasta a stat la baza clasificãrii eronate. În cazul unor consecinţe grave asupra pacientului, persoanele implicate rãspund, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, fiind posibilã desfacerea contractului de muncã ori eliberarea din funcţia de conducere a persoanei sau persoanelor responsabile, în urma unei anchete efectuate de organele abilitate din judeţul respectiv ori de la un nivel regional sau central.
ART. 24
Echipajele publice de intervenţie de urgenţã, transport şi consultaţii în faza prespitaliceascã sunt clasificate dupã cum urmeazã:
1. echipaj de prim ajutor fãrã capacitate de evacuare a victimei (PA):
- mijlocul utilizat: poate include orice tip de vehicul dotat cu echipamentele necesare acordãrii primului ajutor calificat;
- astfel de echipaj poate acţiona şi fãrã vehicul, cu condiţia deţinerii echipamentului necesar;
- minimum douã persoane:
2 salvatori cu instruire paramedicalã;
- dupã caz, un conducãtor auto cu instruire paramedicalã;
- în cazul echipajelor de pompieri care intervin la incendii cu autospeciale de intervenţie dotate cu echipament de prim ajutor calificat şi defibrilator semiautomat, cel puţin 3 persoane din cadrul echipajului vor fi formate ca personal paramedical;
2. echipaj de prim ajutor cu capacitate de evacuare a victimei (PA-T):
- mijlocul utilizat: ambulanţe tip B2 sau nave;
- minimum 3 persoane:
a) 2 salvatori cu instruire paramedicalã;
b) un conducãtor al mijlocului de intervenţie cu instruire paramedicalã;
3. echipaj medical de urgenţã cu asistent (EMU-A):
- mijlocul utilizat: ambulanţe tip B2 sau nave;
- minimum douã persoane:
a) un asistent medical cu pregãtire în acordarea asistenţei medicale de urgenţã;
b) un conducãtor al mijlocului de intervenţie ambulanţier sau cu instruire paramedicalã;
4. echipaj medical de urgenţã cu medic (EMU-M):
- mijlocul utilizat: ambulanţe tip B1, C2 sau nave;
- minimum 3 persoane:
a) un medic care a absolvit cursuri în acordarea asistenţei medicale de urgenţã sau cu competenţã/atestat în domeniu;
b) un asistent medical cu pregãtire în acordarea asistenţei medicale de urgenţã;
c) un conducãtor al mijlocului de intervenţie ambulanţier sau cu instruire paramedicalã;
5. echipaj de terapie intensivã mobilã (TIM):
- mijlocul utilizat: ambulanţe tip C1;
- minimum 4 persoane:
a) un medic de urgenţã sau un medic de anestezie terapie intensivã (specialist sau rezident cel puţin în semestrul II al anului III de rezidenţiat, cu acordul directorului programului de rezidenţiat ori al îndrumãtorului, în cazul rezidenţilor în anestezie terapie intensivã, cu experienţã spitaliceascã continuã, instruit în utilizarea medicaţiei anestezice);
b) un asistent medical cu pregãtire în acordarea asistenţei medicale de urgenţã cu experienţã spitaliceascã în manevrele de urgenţã şi terapie intensivã şi utilizarea medicaţiei anestezice;
c) o persoanã cu pregãtire paramedicalã care a absolvit cursul de prim ajutor calificat şi de lucru în cadrul unui echipaj medical de urgenţã;
d) un conducãtor auto pompier care a absolvit cursul de prim ajutor calificat sau un conducãtor auto ambulanţier;
6. echipaj de terapie intensivã mobilã nou-nãscuţi (TIM-NN);
- mijlocul utilizat: ambulanţe tip C1 cu dotare specificã transportului neonatal;
- minimum 3 persoane:
a) un medic neonatolog, anestezist reanimator sau de urgenţã cu pregãtire specificã în acordarea asistenţei medicale de urgenţã şi terapia intensivã a nou-nãscutului aflat în stare criticã, în condiţii de prespital şi transport (specialist sau rezident cel puţin în semestrul II al anului III de rezidenţiat, cu acordul directorului programului de rezidenţiat ori al îndrumãtorului, în cazul rezidenţilor în anestezie terapie intensivã sau în neonatologie);
b) un asistent medical cu pregãtire specificã în îngrijirea nou-nãscutului;
c) un conducãtor auto ambulanţier sau un conducãtor auto care a absolvit un curs de prim ajutor calificat;
7. echipaj de salvare aerianã (ESA):
- mijlocul utilizat: aeronave de diferite categorii în conformitate cu prevederile legale în vigoare;
- minimum 4 persoane:
a) un medic de urgenţã sau un medic de anestezie terapie intensivã (specialist sau rezident cel puţin în semestrul II al anului III de rezidenţiat, cu acordul directorului programului de rezidenţiat ori al îndrumãtorului, în cazul rezidenţilor în anestezie terapie intensivã sau în neonatologie);
b) un asistent medical cu pregãtire în acordarea asistenţei medicale de urgenţã;
c) un pilot şi un copilot;
8. echipaj de ambulanţã aerianã (EAA):
- mijlocul utilizat: avion sanitar sau alte aeronave în conformitate cu prevederile legale în vigoare;
- minimum 4 persoane:
a) un medic care a absolvit cursuri în acordarea asistenţei medicale de urgenţã sau cu competenţã/atestat în domeniu;
b) un asistent medical cu pregãtire în acordarea asistenţei medicale de urgenţã;
c) un pilot şi un copilot;
9. echipaj de consultaţii de urgenţã la domiciliu (ECU):
- mijlocul utilizat: un vehicul neclasificat cu dotare specificã, fãrã capacitate de transport al pacientului;
- minimum o persoanã:
- un medic de medicinã generalã/medicinã de familie, cu carnet de conducere şi cu pregãtire în acordarea primului ajutor avansat în cazurile de urgenţã;
- dupã caz, un conducãtor auto ambulanţier;
10. echipaj de transport sanitar neasistat (ET):
- minimum o persoanã:
- un ambulanţier;
- dupã caz, echipajul poate fi format din 2 ambulanţieri sau un ambulanţier şi un asistent medical.
ART. 25
Competenţele fiecãrui tip de echipaj sunt prevãzute în anexa nr. I.
ART. 26
Anumite competenţe sunt facultative pentru unele tipuri de echipaje şi sunt marcate în tabel cu semnul (-/+). Restul competenţelor sunt obligatorii pentru un anumit nivel de clasificare, dacã sunt marcate cu semnul (+), sau incompatibile cu nivelul respectiv de clasificare, dacã sunt marcate cu semnul (-).
ART. 27
Dotarea minimã obligatorie pentru fiecare tip de echipaj este prevãzutã în anexa nr. II.
ART. 28
Echipajele de prim ajutor şi de urgenţã cu asistent pot fi autorizate de cãtre un medic abilitat care face parte din structura serviciilor de urgenţã prespitaliceascã sau a unitãţilor de primiri urgenţe, pentru cazuri individuale, sã efectueze manevre ori sã administreze medicaţie care nu face parte din competenţele prevãzute în anexa nr. I. În aceste situaţii, rãspunderea este integralã a medicului care autorizeazã depãşirea competenţei, dupã caz, pe baza informaţiilor obţinute de la echipaj şi/sau a datelor obţinute prin sistemul de transmisie telemedicalã, dacã acesta existã. Medicul are obligaţia sã documenteze dispoziţiile în scris, cu menţionarea orei la care a ordonat echipajului sã efectueze o anumitã manevrã sau sã administreze un anumit medicament şi a motivului. Manevrele care pot fi autorizate, dupã caz, sunt marcate în anexa nr. I cu litera "R" în dreptul lor.
ART. 29
Echipajele care primesc autorizaţie sã depãşeascã anumite competenţe în timpul intervenţiei la un caz documenteazã în fişele lor acest lucru, cu menţionarea conţinutului autorizaţiei primite telefonic, radiotelefonic sau personal la locul intervenţiei, a orei la care s-a emis şi a persoanei care a emis-o, precum şi a rezultatului aplicãrii asupra pacientului a mãsurilor prevãzute în autorizaţie.
ART. 30
Dacã medicul care autorizeazã un echipaj de prim ajutor sã efectueze anumite manevre care nu sunt în conformitate cu protocoalele aplicate de echipaj nu face parte din structurile sistemului medical de urgenţã, echipajul are obligaţia sã confirme ordinul cu dispeceratul medical sub coordonarea cãruia se aflã. În asemenea situaţii, medicul care a intervenit din afara sistemului este legitimat şi înregistrat cu datele de contact în fişa cazului.
ART. 31
Medicii din afara sistemului medical de urgenţã care intervin în sprijinul echipajelor de prim ajutor, cum sunt medicii de familie în zonele rurale, au obligaţia sã respecte protocoalele de lucru ale echipajelor şi faptul cã echipajul este subordonat direct dispeceratului medical în zona cãruia funcţioneazã. Echipajul de prim ajutor va aplica prevederile art. 29.
ART. 32
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã art. 1-8, precum şi anexele nr. 2 şi 3 din <>Ordinul ministrului sãnãtãţii nr. 270/2004 privind asistenţa medicalã de urgenţã prespitaliceascã, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 382 din 30 aprilie 2004.
ART. 33
Anexele nr. I şi II fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 34
Direcţia generalã de politici, strategii şi managementul calitãţii în sãnãtate din Ministerul Sãnãtãţii Publice, autoritãţile de sãnãtate publicã judeţene şi a municipiului Bucureşti, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţã, inspectoratele pentru situaţii de urgenţã judeţene şi al municipiului Bucureşti, precum şi toate serviciile medicale de urgenţã prespitaliceascã, prim ajutor calificat şi de transport sanitar vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 35
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul sãnãtãţii publice,
Gheorghe Eugen Nicolãescu

p. Ministrul administraţiei şi internelor,
Anghel Andreescu,
secretar de stat


ANEXA I

Competenţele echipajelor publice de
urgenţã, transport şi consultaţii la domiciliu


┌──────────────────────┬──────┬──────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┐
│1. Prim ajutor de baza│ PA │ PA-T │EMU-A│EMU-M│ TIM │ ESA │ EAA │ ECU │ ET │
│fara echipamente │ │ │ │ │TIM- │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ NN │ │ │ │ │
├──────────────────────┴──────┴──────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ A-B-C │
├──────────────────────┬──────┬──────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Evaluarea primara a │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │
│pacientului (ABC) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Recunoasterea stopului│ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │
│cardiac │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Deschiderea manuala a │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │
│cailor aeriene la adult │ │ │ │ │ │ │ │ │
│copil si nou nascut │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Mentinerea libertatii │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │
│cailor aeriene fara │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│echipament la adult, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│copil si nou nascut │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Pozitia de siguranta │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Ventilatia gura la │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │
│gura la adult, copil │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│si nou nascut │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Ventilatia gura la │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │
│masca │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Manevra Heimlich │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Masaj cardiac extern │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Hemostaza prin │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │
│pansament compresiv │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│2. Prim ajutor de baza│ PA │ PA-T │EMU-A│EMU-M│ TIM │ ESA │ EAA │ ECU │ ET │
│cu echipamente │ │ │ │ │TIM- │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ NN │ │ │ │ │
├──────────────────────┴──────┴──────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ Management cai respiratorii │
├──────────────────────┬──────┬──────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Eliberarea cailor │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │
│respiratorii superi- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│oare utilizand aspira-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│torul de secretii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Eliberarea cailor │La pa-│La pa-│La │La │ + │ + │La │La │ - │
│respiratorii inferi- │cienti│cienti│paci-│paci-│ │ │paci-│paci-│ │
│oare utilizand aspira-│care │care │enti │enti │ │ │enti │enti │ │
│torul de secreatii │au │au │care │care │ │ │care │care │ │
│prin intermediul tu- │deja │deja │au │au │ │ │au │au │ │
│bului de traheostomie │ │ + │deja │deja │ │ │deja │deja │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Utilizarea cailor │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ -/+ │
│orofaringiene │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┴──────┴──────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ Ventilatie │
├──────────────────────┬──────┬──────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Ventilatia cu balonul │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ -/+ │
│si masca la adult, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│copil si nou nascut │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Utilizarea adjuvanti- │ -/+ │ -/+ │ -/+ │ + │ + │ + │ + │ -/+ │ + │
│lor de ventilatie: │Doar │Doar │Doar │ │ │ │ │Doar │ │
│Combitube / easytube /│in caz│in caz│in │ │ │ │ │în │ │
│obturator faringian │de │de │caz │ │ │ │ │caz │ │
│sau dispozitive │Stop │Stop │de │ │ │ │ │de │ │
│similare │C-R │C-R │Stop │ │ │ │ │stop │ │
│ │ │ │C-R │ │ │ │ │C-R │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Masca laringiana │ -/+ │ -/+ │ -/+ │ + │ + │ + │ + │ -/+ │ + │
│ │Doar │Doar │Doar │ │ │ │ │Doar │ │
│ │in caz│in caz│in │ │ │ │ │în │ │
│ │de │de │caz │ │ │ │ │caz │ │
│ │Stop │Stop │de │ │ │ │ │de │ │
│ │C-R │C-R │Stop │ │ │ │ │stop │ │
│ │ │ │C-R │ │ │ │ │C-R │ │
├──────────────────────┴──────┴──────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ Administrare medicatie │
├──────────────────────┬──────┬──────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Oxigen │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Protoxid de azot │ -/+ │ -/+ │ -/+ │ + │ + │ + │ + │ -/+ │ + │
│pentru analgezie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Adrenalina in caz de │ R │ R │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ - │
│Stop C-R │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Atropina in stop C-R │ R │ R │ R │ + │ + │ + │ + │ + │ - │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Adrenalina in caz de │ R │ R │ R │ + │ + │ + │ + │ + │ - │
│soc anafilactic │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Nitroglicerina spray │ R │ R │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ - │
│sau tablete sublingual│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│in caz de dureri pre- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│cordiale - angina │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│pectorala │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Aspirina la pacienti │ R │ R │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ - │
│cu dureri precordiale │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│- suspiciune IMA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Glucoza 33% │ R │ R │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ - │
├──────────────────────┴──────┴──────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ Defibrilare / electroversie / stimulare cardiaca │
├──────────────────────┬──────┬──────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Defibrilare semi- │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ -/+ │
│automata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┴──────┴──────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ Imobilizare / manevrare / evacuare - transport pacient │
├──────────────────────┬──────┬──────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Imobilizare coloana │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Aplicare guler cervical + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ -/+ │ - │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Utilizare echipamente │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ -/+ │ - │
│de imobilizare coloana│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Utilizare echipamente │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ -/+ │ -/+ │ - │
│de extractie (KED) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Utilizare atele pentru│ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ -/+ │ - │
│membre │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Utilizare atela │ -/+ │ -/+ │ -/+ │ + │ + │ + │ -/+ │ -/+ │ - │
│tractiune │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┴──────┴──────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ Evaluare / Monitorizare │
├──────────────────────┬──────┬──────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Masurarea TA │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ - │
│ne-invaziv │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Pulsoximetrie │ -/+ │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ - │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Capnometrie calitativa│ -/+ │ -/+ │ -/+ │ -/+ │ + │ + │ -/+ │ -/+ │ - │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│3. Asistenta medicala │ PA │ PA-T │EMU-A│EMU-M│ TIM │ ESA │ EAA │ ECU │ ET │
│de urgenta │ │ │ │ │TIM- │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ NN │ │ │ │ │
├──────────────────────┴──────┴──────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ Management cai respiratorii │
├──────────────────────┬──────┬──────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Eliberarea cailor │ - │ - │In │ + │ + │ + │ + │In │ - │
│respiratorii inferioare │ │cazul│ │ │ │ │cazul│ │
│utilizand aspiratorul │ │ │paci-│ │ │ │ │paci-│ │
│de secretii prin in- │ │ │enti-│ │ │ │ │enti-│ │
│termediul tubului de │ │ │lor │ │ │ │ │lor │ │
│intubatie endotraheala│ │ │in │ │ │ │ │in │ │
│ │ │ │stop │ │ │ │ │stop │ │
│ │ │ │car- │ │ │ │ │car- │ │
│ │ │ │dio- │ │ │ │ │dio- │ │
│ │ │ │res- │ │ │ │ │res- │ │
│ │ │ │pira-│ │ │ │ │pira-│ │
│ │ │ │tor │ │ │ │ │tor │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Minitraheostomie de │ - │ - │ - │ + │ + │ + │ + │ -/+ │ - │
│urgenta │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Intubatia entotraheala│ │ │ -/+ │ │ │ │ │ -/+ │ │
│ │ - │ - │In │ + │ + │ + │ + │In │ - │
│ │ │ │cazul│ │ │ │ │cazul│ │
│ │ │ │paci-│ │ │ │ │paci-│ │
│ │ │ │enti-│ │ │ │ │enti-│ │
│ │ │ │lor │ │ │ │ │lor │ │
│ │ │ │in │ │ │ │ │in │ │
│ │ │ │stop │ │ │ │ │stop │ │
│ │ │ │car- │ │ │ │ │car- │ │
│ │ │ │dio- │ │ │ │ │dio- │ │
│ │ │ │res- │ │ │ │ │res- │ │
│ │ │ │pira-│ │ │ │ │pira-│ │
│ │ │ │tor │ │ │ │ │tor │ │
├──────────────────────┴──────┴──────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ Ventilatie / respiratie │
├──────────────────────┬──────┬──────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Ventilatia mecanica │ - │ - │ - │ + │ + │ + │ + │ - │ - │
│controlata a adultului│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│cu ventilatorul prin │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│intermediul tubului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│endotraheal sau de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│traheostomie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Decomprimare toracica │ - │ - │ - │ + │ + │ + │ + │ - │ - │
│cu ac │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┴──────┴──────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ Acces intra-venos │
├──────────────────────┬──────┬──────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Acces intravenos │ -/+ │ -/+ │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ - │
│periferic si vena │Doar │Doar │ │ │ │ │ │ │ │
│jugulara externa │in caz│in caz│ │ │ │ │ │ │ │
│ │de │de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Stop │Stop │ │ │ │ │ │ │ │
│ │C-R si│C-R si│ │ │ │ │ │ │ │
│ │doar │doar │ │ │ │ │ │ │ │
│ │linie │linie │ │ │ │ │ │ │ │
│ │peri- │peri- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ferica│ferica│ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu │cu │ │ │ │ │ │ │ │
│ │condi-│condi-│ │ │ │ │ │ │ │
│ │tia │tia │ │ │ │ │ │ │ │
│ │absol-│absol-│ │ │ │ │ │ │ │
│ │virii │virii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │unui │unui │ │ │ │ │ │ │ │
│ │in- │in- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │struc-│struc-│ │ │ │ │ │ │ │
│ │taj │taj │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┴──────┴──────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ Administrare medicatie │
├──────────────────────┬──────┬──────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Administrare aerosoli │ R │ R │ -/+ │ + │ + │ + │ + │ + │ - │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Administrare Heliox │ - │ - │ - │ -/+ │ -/+ │ -/+ │ -/+ │ - │ - │
│(amestec Heliu si │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Oxigen) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Administrare sedative/│ - │ - │ R │ -/+ │ + │ + │ -/+ │ -/+ │ - │
│anticonvulsivante - IV│ │ │Doar │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │in │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │caz │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │de │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │con- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │vul- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │sii │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Administrare analge- │ - │ - │ R │ + │ + │ + │ + │ + │ - │
│tice neopioide │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Administrare analge- │ - │ - │ - │ + │ + │ + │ + │ + │ - │
│tice opioide │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Administrare anti- │ - │ - │ - │ + │ + │ + │ + │ -/+ │ - │
│aritmice IV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Administrare medica- │ - │ - │ - │ -/+ │ + │ + │ -/+ │ -/+ │ - │
│tie inotropa IV prin │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│seringa automata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│- Nitroglicerina │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│- Dopamina │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Administrare antihi- │ - │ - │ R │ + │ + │ + │ + │ + │ - │
│pertensive orale │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Administrare antihi- │ - │ - │ - │ -/+ │ + │ + │ + │ -/+ │ - │
│pertensive IV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Administrare antispas-│ - │ - │ R │ + │ + │ + │ + │ + │ - │
│tice IV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Administrare diuretice│ - │ - │ R │ + │ + │ + │ + │ + │ - │
│IV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Administrare antibi- │ - │ - │ - │ -/+ │ + │ + │ -/+ │ -/+ │ - │
│otice IV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Administrare anti- │ - │ R │ R │ + │ + │ + │ + │ -/+ │ - │
│doturi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Administrare Calciu IV│ - │ - │ - │ + │ + │ + │ + │ - │ - │
├──────────────────────┴──────┴──────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ Defibrilare / electroversie / stimulare cardiaca │
├──────────────────────┬──────┬──────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Defibrilare manuala │ - │ - │ - │ + │ + │ + │ -/+ │ -/+ │ - │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Pacemaker extern │ - │ - │ - │ -/+ │ + │ + │ -/+ │ -/+ │ - │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Electroversie sincrona│ - │ - │ - │ -/+ │ + │ + │ -/+ │ -/+ │ - │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│4. Terapie Intensiva │ PA │ PAT │EMU-A│EMU-M│ TIM │ ESA │ EAA │ ECU │ ET │
│mobila │ │ │ │ │TIM- │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ NN │ │ │ │ │
├──────────────────────┴──────┴──────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ Management cai respiratorii │
├──────────────────────┬──────┬──────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Traheostomie │ - │ - │ - │ - │ + │ + │ - │ - │ - │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Tehnici alternative │ - │ - │ - │ - │ + │ + │ - │ - │ - │
│pentru intibatie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│dificilã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┴──────┴──────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ Ventilatie / respiratie │
├──────────────────────┬──────┬──────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Ventilatia mecanica │ - │ - │ - │ -/+ │ + │ + │ -/+ │ - │ - │
│asistata a adultului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│prin intermediul ven- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│tilatorului si a tubu-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│lui endotraheal sau de│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│traheostomie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Alte modalitati de │ - │ - │ - │ - │ + │ + │ -/+ │ - │ - │
│ventilatie speciali- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│zate - adulti / copii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Drenaj totacic │ - │ - │ - │ - │ + │ + │ -/+ │ - │ - │
├──────────────────────┴──────┴──────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ Acces Intravenos │
├──────────────────────┬──────┬──────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Acces intravenos │ - │ - │ - │ - │ + │ + │ -/+ │ - │ - │
│central │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Acces intraosos │ - │ - │ - │ - │ + │ + │ -/+ │ - │ - │
├──────────────────────┴──────┴──────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ Administrare medicatie │
├──────────────────────┬──────┬──────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Administrare hipnotice│ - │ - │ - │ - │ + │ + │ -/+ │ - │ - │
│IV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Administrare Aneste- │ - │ - │ - │ - │ + │ + │ -/+ │ - │ - │
│zice IV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Administrare succinil-│ - │ - │ - │ - │ + │ + │ -/+ │ - │ - │
│colina │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Administrare parali- │ - │ - │ - │ - │ + │ + │ -/+ │ - │ - │
│zante musculare de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│lunga durata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Administrare medicatie│ - │ - │ - │ - │ + │ + │ -/+ │ - │ - │
│inotropa cu seringa │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│automata IV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│- Dobutamina │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│- Adrenalina │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Administrare antihi- │ - │ - │ - │ - │ + │ + │ -/+ │ - │ - │
│pertensive IV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│- Nitroprusiat de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│sodiu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┴──────┴──────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ Evaluare / Monitorizare │
├──────────────────────┬──────┬──────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Masurarea TA / PVC │ - │ - │ - │ - │ + │ + │ -/+ │ - │ - │
│invaziv │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Capnometrie cantitativa - │ - │ - │ -/+ │ + │ + │ -/+ │ - │ - │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│5. Consultatii de │ PA │ PAT │EMU-A│EMU-M│ TIM │ ESA │ EAA │ ECU │ ET │
│urgenta la domiciliu │ │ │ │ │TIM- │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ NN │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Prescriere retete │ - │ - │ - │ -/+ │ - │ - │ - │ + │ - │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Decizia de a lasa │ - │ - │ R │ + │ + │ + │ - │ + │ - │
│pacientul la domiciliu│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Lasarea pacientului la│ R │ R │ + │ + │ + │ + │ + │ + │ R │
│domiciliu sau la locul│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│interventiei contra │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│semnaturii acestuia │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│sau a apartinatorilor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│in fisa de solicitare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(refuz de transport │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│sau de asistenta de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│urgenta) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│EKG 12 derivatii si │ - │ - │ - │ + │ + │ + │ + │ + │ - │
│interpretare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Transmisia de date la │ + │ + │ + │ - │ - │ - │ - │ + │ - │
│distanta pentru inter-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│pretare (Ritm cardiac │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│3 derivatii, EKG 12 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│derivatii si alti │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│parametri) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────────┴──────┴──────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┘




ANEXA II

LISTA
ECHIPAMENTELOR, MATERIALELOR SI MEDICAMENTELOR MINIME
OBLIGATORII PENTRU DOTAREA MIJLOACELOR DE INTERVENTIE
PENTRU ASISTENTA MEDICALA DE URGENTA PRESPITALICEASCA,
PRIMUL AJUTOR SI TRANSPORT SANITAR


Lista mijloacelor de interventie si transport:

1. Ambulanta tip C
a. Echipaje Terapie Intensiva Mobila (C1)
b. Echipaj Medical de Urgenta cu Medic (C2)
c. Echipaj Terapie Intensiva Mobila Nou-Nascuti (C-NN)
2. Ambulanta tip B1 cu medic
a. Echipaj Medical de Urgenta cu Medic (B1)
3. Ambulanta B2 cu alt personal acreditat, fara medic
a. Echipaj Medical de Urgenta cu Asistent (B2/A)
b. Echipaj de prim Ajutor (B2/P)
4. Ambulanta tip A1
a. Echipaj Transport Sanitar Ne-Asistat (A1)
5. Autosanitara tip A2
a. Echipaj Transport Sanitar Ne-Asistat (A2)
6. Autospeciala de interventie a medicului de urgenta (MU)
a. Transport Echipaj Medical de Urgenta cu Medic/ Terapie
Intensiva Mobila, cu baza la spital
7. Autospeciala de consultatii la domiciliu (AMD)
a. Transport Echipaj Consultatii la Domiciliu
8. Elicopter interventie/transport sanitar
a. Echipaj Terapie Intensiva Mobila (Eli/TI)
b. Echipaj Terapie Intensiva Mobila - Nou Nascuti (Eli/TI-NN)
9. Avion de transport sanitar
a. Echipaj Asistenta Medicala de Urgenta / Asistent (AV/A)
b. Echipaj Asistenta Medicala de Urgenta / Medic (AV/M)
c. Echipaj Terapie Intensiva Mobila (AV/TI)
d. Echipaj Terapie Intensiva Nou Nascuti (AV/TI-NN)
10. Nava de interventie/transport sanitar
a. Echipaj Prim Ajutor (NAV/P)
b. Echipaj Asistenta Medicala de Urgenta / Asistent (NAV/A)
c. Echipaj Asistenta Medicala de Urgenta / Medic (NAV/M)
d. Echipaj Terapie Intensiva Mobila (NAV-TI)
e. Echipaj Terapie Intensiva Nou-Nascuti (NAV/TI-NN)
f. Echipaj Consultatii de Urgenta la Domiciliu (NAV/AMD)
g. Echipaj Transport Sanitar Ne-Asistat (NAV/TS)


I. Echipament pentru manevrarea, imobilizarea si transportul
pacientului (Cerintele minime)


┌──┬─────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
│Nr│ Echipament │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10│
│ │ │C1│B1│B2│A1│A2│MU│A │E │A │N │
│c │ │ │/ │ │ │ │ │M │l │v │a │
│r │ │ │C2│ │ │ │ │D │i │i │v │
│t │ │ │ │ │ │ │ │ │ │o │a │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │n │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│1 │Suport targa / sistem prindere-asigurare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │targa in timpul transportului, sistem │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │independent de amortizare, targa putand fi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │amplasabila in mijloc, lateral stang si │ +│ +│ -│ -│ -│ -│ -│ -│ -│ -│
│ │lateral dreapt, permitand acces la │ │C2│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pacient din toate partile respectand │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │regulamentele din standardul CEN 1789. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│2 │Suport targa/sistem prindere-asigurare targa │- │ +│ +│ +│ -│- │- │ +│ +│ +│
│ │in timpul transportului amplasat lateral sau │ │B1│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │in mijloc. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│3 │Targa principala (cu roti in cazul │ +│ +│ +│ +│- │ -│ -│ +│ +│ +│
│ │autosanitarelor), cu sistem fixare pacient │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│4 │Targa Lopata (Scoop Stretcher) │ +│ +│ +│ -│ -│ -│ -│-/│- │-/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │+ │ │+ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│5 │Saltea vacuum │ +│ +│ +│ -│ -│ -│ -│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│6 │Scaun cu rotile (in afara cazului cand targa │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │principala are si aceasta functie), cu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sistem fixare pacient │ +│ +│ +│ +│ +│- │- │- │- │- │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│7 │Cearsaf de transport sau saltea de transfer │ +│ +│ +│ +│ +│- │- │ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│8 │Targa rigida completa pentru coloana (cu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │imobilizare / fixare pentru cap daca nu este │-/│-/│-/│ │ │ │ │-/│-/│-/│
│ │inclusa fixarea capului in targa lopata) │ +│ +│ +│- │- │- │- │ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│9 │Sistem de incalzire cabina medicala │ +│ +│ +│ +│ +│ -│ -│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│10│Biomotor in conformitate cu reglementarile │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Europene in vigoare pentru elicopterele de │- │- │- │- │- │ -│ -│ +│- │- │
│ │salvare aeriana │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│11│Dispozitiv de tractiune pentru fracturile de │ │ │-/│ │ │ │ │-/│ │-/│
│ │femur │ +│ +│ +│- │- │ -│ -│ +│- │ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│12│Set atele vacuum sau gonflabile. │ +│ +│ +│ -│- │ +│- │ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│13│Atele cervicale adulti / copii set complet │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sau un numar minim de 3 gulere cervicale │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │reglabile la care se vor adauga marimile │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pediatrice. │ +│ +│ +│ -│- │ +│- │ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│14│KED (extractor pentru imobilizarea in ax a │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │extremitatii cefalice/gatului si trunchiului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │in vederea extragerii accidentatilor din │ │ │ │ │ │ │ │-/│ │ │
│ │autovehicule) │ +│ +│ +│ -│- │ +│ -│ +│- │- │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ │ │ │ │ │ │-/│ │ │ │ │ │
│15│Suport agatare perfuzii │ +│ +│ +│ +│ +│- │- │ +│ +│ +│
└──┴─────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘


II. Aparatura / echipamente pentru resuscitare - respiratie
(cerintele minime)
┌──┬─────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
│Nr│ Echipament │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10│
│ │ │C1│B1│B2│A1│A2│MU│A │E │A │N │
│c │ │ │/ │ │ │ │ │M │l │v │a │
│r │ │ │C2│ │ │ │ │D │i │i │v │
│t │ │ │ │ │ │ │ │ │ │o │a │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │n │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│1 │Oxigen stationar- minim 2x 10 l, NTP, contor │ +│ +│ +│ +│ +│- │- │ +│ +│ +│
│ │debit/ventil, debit cu capacitate maxima de │ │ │ │ │ │ │ │(5│ │ │
│ │cel putin 15 l/min. si robinet de reglare │ │ │ │ │ │ │ │l │ │ │
│ │Conexiune rapida │ │ │ │ │ │ │ │i │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │t │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │r │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │i)│ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│2 │Oxigen portabil - minim 5 l, NTP, contor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │debit/ventil debit cu capacitate maxima de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cel putin 15 l/min. si robinet de reglare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Conexiune rapida │ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│3 │Balon ventilatie adult/copil cu masti de │ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│
│ │diferite marimi si rezervor suplimentar │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru oxigen. │(2│ │ │ │ │ │ │(2│(2│ │
│ │ │b │ │ │ │ │ │ │b │b │ │
│ │ │u │ │ │ │ │ │ │u │u │ │
│ │ │c)│ │ │ │ │ │ │c)│c)│ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│4 │Set cai orofaringiene adult /copil │ +│ +│ +│ -│- │ +│ +│ +│ +│ +│
│ │ │(2│ │ │ │ │ │ │(2│(2│ │
│ │ │b │ │ │ │ │ │ │b │b │ │
│ │ │u │ │ │ │ │ │ │u │u │ │
│ │ │c)│ │ │ │ │ │ │c)│c)│ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│5 │Laringoscop cu lame de diferite marimi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(adult/copil) si cu mandren. │ +│ +│ +│- │- │ +│ +│ +│ +│ +│
│ │ │(2│ │ │ │ │ │ │(2│(2│ │
│ │ │b │ │ │ │ │ │ │b │b │ │
│ │ │u │ │ │ │ │ │ │u │u │ │
│ │ │c)│ │ │ │ │ │ │c)│c)│ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│6 │Pensa Mcgill diferite marimi │ +│ +│ -│- │- │ +│ +│ +│ +│ +│
│ │ │(2│ │ │ │ │ │ │(2│(2│ │
│ │ │b │ │ │ │ │ │ │b │b │ │
│ │ │u │ │ │ │ │ │ │u │u │ │
│ │ │c)│ │ │ │ │ │ │c)│c)│ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│7 │Ventilator volumetric adult/copil portabil │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu PEEP si cu posibilitatea de conectare la │ +│ +│ -│ -│- │ +│- │ +│ +│- │
│ │sursa fixa de oxigen │ │C2│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│8 │Piesa intermediara de ventilatie artificiala │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu gura (masca de insuflatie) │ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│9 │Aspirator stationar electric cu capacitate │ +│ +│ +│- │- │- │- │ +│ +│ +│
│ │min. a rezervorului de 1 l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│10│Aspirator portabil electric re-incarcabil cu │ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│
│ │rezervor minim de 1 l. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──┴─────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘


III. Aparatura monitorizare - defibrilare - evaluare - administrare
medicamente / solutii (cerintele minime)
┌──┬─────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
│Nr│ Echipament │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10│
│ │ │C │B1│B2│A1│A2│MU│A │E │A │N │
│c │ │ │/ │ │ │ │ │M │l │v │a │
│r │ │ │C2│ │ │ │ │D │i │i │v │
│t │ │ │ │ │ │ │ │ │ │o │a │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │n │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│1 │Defibrilator / monitor EKG manual cu │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
│ │stimulator cardiac extern │ │C2│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│2 │Defibrilator semiautomat │- │ +│ +│- │- │- │ +│- │- │ +│
│ │ │ │B1│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│3 │Tensiometru automat (poate fi integrat in │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │defibrilator cu exceptia elicopterului si a │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
│ │avionului) │ │C2│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│4 │Pulsoximetru (poate fi integrat in │ +│ +│ +│- │ -│ +│- │ +│ +│ +│
│ │defibrilator cu exceptia elicopterului si a │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │avionului) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│5 │Capnometru (poate fi integrat in defibrilator│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu exceptia elicopterului si a avionului) │ +│ +│ -│ -│- │ +│- │ +│ +│- │
│ │ │ │C2│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│6 │Termometru central (poate fi integrat in │ +│ +│ -│- │- │ +│ -│ +│ +│- │
│ │defibrilator cu exceptia elicopterului si a │ │C2│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │avionului) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│7 │Monitor EKG cu pulsoximetru, capnometru, │- │ -│ -│ -│ -│ -│- │ +│ +│- │
│ │TA invaziv, TA neinvaziv, termometru central.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│8 │Injectomat (Seringa automata) │ +│ +│- │- │- │ +│- │ +│ +│- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │(2│(2│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │b │b │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │u │u │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │c)│c)│ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│9 │Sistem incalzire solutii perfuzabile │ +│ +│- │- │- │ +│- │ +│ +│- │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│10│Glucometru │ +│ +│ -│- │- │ +│ +│ +│ +│- │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│11│Stetoscop │ +│ +│ +│ -│- │ +│ +│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│12│Tensiometru manual │ +│ +│ +│ -│- │ +│ +│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│13│Lampa pentru examinarea pupilelor │ +│ +│ +│- │- │ +│ +│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│14│Ciocan reflexe │ +│ +│- │- │- │ +│ +│ +│ +│- │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│15│Dispozitiv pentru perfuzie sub presiune │ +│ +│- │- │- │ +│- │ +│ +│- │
└──┴─────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘


IV. Materiale sanitare (cerintele minime)
┌──┬─────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
│Nr│ Echipament │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10│
│ │ │C │B1│B2│A1│A2│MU│A │E │A │N │
│c │ │ │/ │ │ │ │ │M │l │v │a │
│r │ │ │C2│ │ │ │ │D │i │i │v │
│t │ │ │ │ │ │ │ │ │ │o │a │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │n │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ 1│Sonde de aspiratie tip Yankauer │ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ 2│Sonde de aspiratie flexibile endotraheale / │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │incl. pediatrice │ +│ +│ +│ -│ -│ +│ +│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ 3│Seringi 5 si 10 ml │ +│ +│ +│ -│ -│ +│ +│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ 4│Truse perfuzie │ +│ +│ +│ -│ -│ +│ +│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ 5│Seringi si truse pentru injectomat │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ 6│Sonde de intubatie traheala │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
│ │(2.5, 3, 3.5, 4, 4.5, 5, 5.5, 6, 6.5, 7, 7.5,│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │8, 8.5, 9, 9.5, 10) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ 7│Sonde de intubatie traheala (6,7,8,9) │ -│ -│ +│ -│ -│ -│ +│ -│ -│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ 8│Combitube / easytube (2 marimi) │ -│ -│ +│ -│ -│ -│ -│ -│ -│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ 9│Masca laringeana (adulti / copii) │ +│ -│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│10│Trusa minitraheostomie │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│11│Paturi minimum 2 │ +│ +│ +│ +│ +│ +│ -│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│12│Cearceaf │ +│ +│ +│ +│ +│ -│ -│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│13│Fesi si pansamente sterile si ne-sterile │ +│ +│ +│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│14│Truse pentru drenaj toracic (2 adulti / │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │2 copii) │ +│ -│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│15│Pansamente speciale pentru arsuri si folie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │izolanta │ +│ +│ +│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│16│Container "pentru replantare" cu mentinerea │ +│ +│ +│ -│ -│ +│ -│ +│ -│ +│
│ │temperaturii interne la 4 +/- 2 °C, pentru │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cel putin 2 ore │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│17│Tavita renala │ +│ +│ +│ +│ +│ -│ -│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│18│Saci pt. voma │ +│ +│ +│ +│ +│ -│ -│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│19│Trusa sondaj urinar / pungi colectoare urina │ +│ +│ -│ -│ -│ -│ +│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│20│Plosca urinara │ +│ +│ +│ +│ +│ -│ -│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│21│Container materiale ascutite │ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│22│Sondaj gastric │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│23│Manusi chirurgicale sterile │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│24│Manusi nesterile / de consult / de unica │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │folosinta │ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│25│Canule intravenoase periferice diferite │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ marimi adulti /copii │ +│ +│ +│ -│ -│ +│ +│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│26│Catetere acces IV central │ +│ -│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│27│Ac pentru acces intraosos pediatric │ +│ -│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│28│Valiza / rucsac pentru materialele de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │interventie portabile │ +│ +│ +│ -│ -│ +│ +│ +│ +│ +│
└──┴─────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘


V. Medicamentele si solutiile - Cerintele minime la care se pot adauga
si alte medicamente conform categoriei mijlocului de interventie si
luand in considerare pregatirea personalului medico-sanitar
┌──┬─────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
│Nr│ Echipament │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10│
│ │ │C1│B1│B2│A1│A2│MU│A │E │A │N │
│c │ │ │/ │ │ │ │ │M │l │v │a │
│r │ │ │C2│ │ │ │ │D │i │i │v │
│t │ │ │ │ │ │ │ │ │ │o │a │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │n │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│1 │Solutii cristaloide (ser fiziologic, Ringer │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │si Gluc. 5%, Gluc. 10%) │ +│ +│ +│ -│ -│ +│ +│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│2 │Solutii coloide (altele decat Dextran) │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│3 │Manitol │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│4 │Analgetice majore (morfinice / opioide) │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│5 │Analgetice minore nemorfinice │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ +│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│6 │Aspirina │ +│ +│ +│ -│ -│ +│ +│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│7 │Beta(2)- mimetice inhalatorii │ +│ +│ +│ -│ -│ +│ +│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│8 │Adrenalina │ +│ +│ +│ -│ -│ +│ +│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│9 │Atropina │ +│ +│ +│ -│ -│ +│ +│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│10│ATP │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│11│Glucoza 33% │ +│ +│ +│ -│ -│ +│ +│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│12│Calciu gluconat sau calciu clorurat │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│13│Sulfat de magneziu │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│14│Diazepam │ +│ +│ +│ -│ -│ +│ +│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│15│Midazolam │ +│ -│ -│ -│ -│ +│- │ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│16│Ketamina │ +│ -│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│17│Tiopental / Etomidat │ +│ -│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│18│Propofol │ +│ -│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│19│Succinilcolina │ +│ -│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│20│Paralizante musculare de lunga durata │ +│ -│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│21│HCHS │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ +│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│22│Dexametazona / solumedrol sau echivalent │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│23│Nitroglicerina spray sau tablete sublingual │ +│ +│ +│ -│ -│ +│ +│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│24│Nitroglicerina IV │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│25│Dopamina │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│26│Dobutamina │ +│ -│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│27│Metoprolol injectabil │ +│ -│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│28│Cordarone injectabil │ +│ -│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│29│Diltiazem injectabil │ +│ -│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│30│Xilina │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ +│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│31│Trombolitic │ +│ -│ -│ -│ -│ -│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│32│Heparina sau alte derivate │ +│ -│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│33│Antiemetic injectabil │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ +│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│34│Furosemid │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ +│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│35│Vitamina B(1), B(6) │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ +│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│36│Bicarbonat de sodiu IV │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│37│Miofilina IV │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ +│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│38│Isoprenalina │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│39│Glucagon │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│40│Toxogonin sau echivalent │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│41│Antihipertensive injectabile │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ +│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│42│Antispastice injectabile │ +│ +│ -│ -│ -│ +│ +│ +│ +│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│43│Medicatie orala antihipertensiva, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │antispastica, antiemetica etc. │- │ +│ -│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ -│
└──┴─────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘


VI. Echipament protectie personal (pentru fiecare membru al echipajului -
protectie si identificare personala, rang si pregatire profesionala)
┌──┬─────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
│Nr│ Echipament │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10│
│ │ │C1│B1│B2│A1│A2│MU│A │E │A │N │
│c │ │ │/ │ │ │ │ │M │l │v │a │
│r │ │ │C2│ │ │ │ │D │i │i │v │
│t │ │ │ │ │ │ │ │ │ │o │a │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │n │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│1 │Imbracaminte protectie de baza de culoare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │vizibila la distanta si reflectorizante │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(bluza / pantalon sau salopeta) │ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│2 │Imbracaminte protectie avansata (haina de │- │ -│ -│ -│ -│ +│ -│ +│ -│ -│
│ │protectie / salopeta ignifuga cu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │reflectorizante) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│3 │Manusi protectie din material gros │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(pentru accidente) │ +│ +│ +│ -│ -│ +│ -│ +│ -│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│4 │Bocanci de protectie / pantofi de protectie │ +│ +│ +│ -│ -│ +│ -│ +│ -│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│5 │Casca protectie (in mijlocul de interventie │ +│ +│ +│ -│ -│ +│ -│ +│ -│ +│
│ │pentru fiecare membru al echipajului) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│6 │Ochelari protectie (in mijlocul de │ +│ +│ +│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ +│
│ │interventie pentru fiecare membru al │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │echipajului) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──┴─────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘


VII. Materiale si dispozitive auxiliare
┌──┬─────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
│Nr│ Echipament │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10│
│ │ │C1│B1│B2│A1│A2│MU│A │E │A │N │
│c │ │ │ /│ │ │ │ │M │l │v │a │
│r │ │ │C2│ │ │ │ │D │i │i │v │
│t │ │ │ │ │ │ │ │ │ │o │a │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │n │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ 1│Material pentru curatenie si dezinfectie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(in cantitate suficienta) │ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ 2│Trusa de prim ajutor auto │ -│ -│ -│ -│ -│ -│ +│ -│ -│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ 3│Cutit taiere pentru centura de siguranta │ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ -│ -│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ 4│Foarfeca medicala pentru taiat haine │ +│ +│ +│ -│ -│ +│ -│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ 5│Triunghi / lampi de avertizare │ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ -│- │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ 6│Proiector mobil sau pe mijlocul de interventie +│ +│ +│ -│ -│ +│ -│ +│ -│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ 7│Lanterna (cu acumulatori) │ +│ +│ +│ -│ -│ +│ +│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ 8│Stingator de incendiu │ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│
└──┴─────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘


VIII. Aparate pentru comunicatii / avertizare
┌──┬─────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
│Nr│ Echipament │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10│
│ │ │C1│B1│B2│A1│A2│MU│A │E │A │N │
│c │ │ │ /│ │ │ │ │M │l │v │a │
│r │ │ │C2│ │ │ │ │D │i │i │v │
│t │ │ │ │ │ │ │ │ │ │o │a │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │n │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ 1│Statie radio emsie-receptie mobila │ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ 2│Statie radio emisie-receptie portabila │ +│ +│ +│ -│ -│ +│ -│ +│ -│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ 3│Acces la reteaua telefonica prin emitatorul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │radio sau cu telefon mobil │ +│ +│ +│ -│ -│ +│ -│ +│ -│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ 4│Comunicatie interna intre compartimentul │ +│ +│ +│ -│ -│ -│ -│ +│ +│ -│
│ │sofer / pilot si cabina medicala │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ 5│Semnale luminoase de avertizare conform │ +│ +│ +│ -│ -│ +│ -│ -│ -│ +│
│ │legislatiei rutiere / navale │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ 6│Sistem de avertizare sonora │ +│ +│ +│ -│ -│ +│ -│ +│ -│ +│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ 7│Sistem de adresare publica │ +│ +│ +│ -│ -│ +│ -│ +│ -│ +│
└──┴─────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘



Comentarii:
1. O ambulanta tip C care nu respecta cerintele minime pentru ambulanta tip C1 sau C2 se va clasifica ca ambulanta tip B1 cu conditia sa aiba toate cerintele minime ale unei ambulante tip B1.
2. In ambulanta tip C1, elicopter si avion echipamentele de resuscitare si management al cailor respiratorii vor trebui sa existe in dublura, un set in valiza si unul in masina in sertare sau dulap imediat accesibil fara sa fie necesara deschiderea valizei.
3. Ambulantele care vor efectua transferul nou-nascutilor vor trebui sa aiba in dotare incubator incalzit si echipamentele necesare asigurarii asistentei de urgenta a nou-nascutului.
4. Ambulantele care vor efectua transfer sau interventie al nou-nascutilor aflati in stare critica vor avea dotarea necesara si personalul special instruit in ingrijirea nou-nascutilor aflati in stare critica. Dotarea va fi similara unei ambulante tip C, din care se exclude materialele necesare interventiei la cazurile de trauma, si se aduga incubatorul, ventilatorul, echipamentele de resuscitare adaptate si medicatia necesara.
5. Medicatia si echipamentele din liste sint doar cele minime obligatorii pentru fiecare mijloc de interventie / transport. La aceste liste se pot adauga si restul materialelor si medicamentelor considerate necesare potrivit tipului mijlocului de interventie si categoria personalului care ii deserveste.
6. Ambulantele tip B2 si autospecialele destinate consultatiilor la domiciliu pot avea sisteme de transmisie de date in vederea efectuarii transmisiilor EKG si a altor parametri la centrele de expertiza.


----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016