Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.479 din 8 decembrie 2010  privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea si portul echipamentului individual de protectie de mare vizibilitate al personalului de interventie din cadrul serviciilor de ambulanta judetene si al Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov, a normelor privind echiparea acestor categorii de personal, precum si a regulilor pentru aplicarea acestora    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.479 din 8 decembrie 2010 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea si portul echipamentului individual de protectie de mare vizibilitate al personalului de interventie din cadrul serviciilor de ambulanta judetene si al Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov, a normelor privind echiparea acestor categorii de personal, precum si a regulilor pentru aplicarea acestora

EMITENT: MINISTERUL SANATATII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 22 din 11 ianuarie 2011

    Având în vedere prevederile <>art. 105 alin. (3) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    în temeiul <>art. 7 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    ministrul sãnãtãţii emite urmãtorul ordin:

    ART. 1
    Se aprobã Regulamentul pentru compunerea şi portul echipamentului individual de protecţie de mare vizibilitate al personalului de intervenţie din cadrul serviciilor de ambulanţã judeţene şi al Serviciului de Ambulanţã Bucureşti - Ilfov, prevãzut în anexa nr. 1, care face parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. 2
    Se aprobã Normele privind echiparea personalului de intervenţie din cadrul serviciilor de ambulanţã judeţene şi al Serviciului de Ambulanţã Bucureşti - Ilfov, precum şi regulile pentru aplicarea acestora, prevãzute în anexa nr. 2, care face parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. 3
    Managerul general al serviciului de ambulanţã, în calitate de ordonator de credite, are obligaţia de a prevedea anual în bugetul de venituri şi cheltuieli fondurile necesare procurãrii echipamentului individual de protecţie prevãzut în anexele la prezentul ordin, pentru personalul de intervenţie.
    ART. 4
    (1) Echipamentul individual de protecţie este unic şi obligatoriu pentru personalul de intervenţie din cadrul serviciilor de ambulanţã judeţene şi al Serviciului de Ambulanţã Bucureşti - Ilfov în timpul programului normal sau prelungit de lucru.
    (2) Portul echipamentului individual de protecţie în cadrul unor manifestãri sau activitãţi în afara programului normal sau prelungit de lucru se poate face numai cu aprobarea scrisã a managerului general al serviciului public de ambulanţã.
    ART. 5
    Portul altor echipamente individuale de protecţie, în alte culori, cu alte însemne, în altã compunere sau portul incomplet al uniformei şi echipamentului de protecţie de cãtre personalul serviciilor publice de ambulanţã este interzis de la momentul achiziţionãrii echipamentului prevãzut în prezentul ordin de cãtre serviciul de ambulanţã.
    ART. 6
    Managerul general are obligaţia sã urmãreascã respectarea de cãtre personalul de intervenţie din cadrul serviciilor de ambulanţã judeţene şi al Serviciului de Ambulanţã Bucureşti - Ilfov a prevederilor regulamentului pentru compunerea şi portul echipamentului de protecţie.
    ART. 7
    Prevederile prezentului ordin vor fi duse la îndeplinire pânã la data de 30 iunie 2011.
    ART. 8
    (1) Dispoziţiile prezentului ordin nu se aplicã personalului medical şi paramedical care activeazã în cadrul Serviciului mobil de urgenţã, reanimare şi descarcerare (SMURD).
    (2) Personalul medical şi paramedical care activeazã în cadrul SMURD este supus reglementãrii actelor normative emise de Ministerul Administraţiei şi Internelor.
    ART. 9
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                              Ministrul sãnãtãţii,
                                  Cseke Attila

    Bucureşti, 8 decembrie 2010.
    Nr. 1.479.


    ANEXA 1

                                   REGULAMENT
                   pentru compunerea şi portul echipamentului
                        individual de protecţie de mare
       vizibilitate al personalului de intervenţie din cadrul serviciilor
     de ambulanţã judeţene şi al Serviciului de Ambulanţã Bucureşti - Ilfov

    1. Domeniul de aplicare
    Obiectul prezentei descrieri este echipamentul individual de protecţie de mare vizibilitate al personalului de intervenţie din cadrul serviciilor de ambulanţã judeţene şi al Serviciului de Ambulanţã Bucureşti - Ilfov, denumit în continuare prescurtat uniformã.
    Uniforma este ansamblul vestimentar care asigurã sãnãtatea şi securitatea utilizatorului şi semnalizeazã vizual prezenţa acestuia datoritã caracteristicilor utilizate la confecţionare, fiind încadrat în categoria a II-a, conform Directivei Consiliului 89/686/CEE din 21 decembrie 1989 privind apropierea legislaţiilor statelor membre referitoare la echipamentul individual de protecţie, amendatã prin directivele 93/68/CEE a Consiliului din 22 iulie 1993 de modificare a directivelor 87/404/CEE (recipiente simple sub presiune), 88/378/CEE (siguranţa jucãriilor), 89/106/CEE (produse pentru construcţii), 89/336/CEE (compatibilitate electromagneticã), 89/392/CEE (utilaje), 89/686/CEE (echipamente de protecţie individualã), 90/384/CEE (instrumente neautomate de cântãrire), 90/385/CEE (dispozitive medicale implantabile active), 90/396/CEE (arzãtoare de combustibili gazoşi), 91/263/CEE (echipamente terminale pentru telecomunicaţii), 92/42/CEE (boilere noi pentru apã caldã alimentate cu combustibili lichizi sau gazoşi) şi 73/23/CEE (echipament electric proiectat pentru a fi utilizat în anumite limite de tensiune), 93/95/CEE a Consiliului din 29 octombrie 1993 de modificare a Directivei 89/686/CEE privind apropierea legislaţiilor statelor membre referitoare la echipamentul individual de protecţie, 96/58/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 3 septembrie 1996 de modificare a Directivei 89/686/CEE privind apropierea legislaţiilor statelor membre cu privire la echipamentul individual de protecţie, respectiv în <>cap. II secţiunea a 3-a din Hotãrârea Guvernului nr. 115/2004 privind stabilirea cerinţelor esenţiale de securitate ale echipamentelor individuale de protecţie şi a condiţiilor pentru introducerea lor pe piaţã, cu modificãrile ulterioare.
    Caracteristica de bazã referitoare la semnalizarea prezenţei utilizatorului impune ca la confecţionarea uniformelor sã se utilizeze materiale textile cu proprietãţi fotometrice, în culorile roşu-portocaliu fluorescent şi materiale retroreflectante argintii, aplicate sub formã de benzi, conform EN 471: 2003.
    Uniforma pentru personalul medical din cadrul serviciilor de ambulanţã, în funcţie de condiţiile specifice de utilizare, este de douã tipuri, respectiv:
    A. uniformã de varã, compusã din urmãtoarele articole de îmbrãcãminte: şapcã, tricou sau cãmaşã, vestã, pantaloni şi pantofi;
    B. uniformã de iarnã, compusã din urmãtoarele articole de îmbrãcãminte: cãmaşã, jachetã sau hainã matlasatã, pantaloni matlasaţi şi bocanci.
    Aceste articole de îmbrãcãminte trebuie combinate astfel încât sã se realizeze uniforma completã şi sunt destinate a fi utilizate ca îmbrãcãminte de protecţie capabilã sã semnalizeze vizual prezenţa utilizatorului, pentru a fi detectat şi a fi bine vãzut în condiţii periculoase, în orice condiţii de luminozitate, ziua şi noaptea în lumina farurilor, pentru prevenirea accidentãrii prin lovire sau coliziune cu mijloace de transport, în cazul lucrului pe cãi de circulaţie rutierã, feroviarã sau pe teren accidentat, atunci când culoarea acesteia este contrastantã cu cea a mediului.
    Uniforma trebuie sã corespundã specificaţiilor din prezenta anexã.
    2. Descrierea uniformei
    Uniforma pentru personalul medical din cadrul serviciilor de ambulanţã se compune din diferite articole de îmbrãcãminte şi încãlţãminte, conform tabelului de mai jos.

    Tabel - Componenţa uniformei



┌────────────────────┬───────────────────────────────┬────────────────────────────────────┬────────────┐
│ Articolul de │ │ │ Categoria │
│ îmbrãcãminte │ Materialul de execuţie │ Descrierea │ EIP │
├────────────────────┴───────────────────────────────┴────────────────────────────────────┴────────────┤
│A. Uniformã de varã, compusã din urmãtoarele articole de îmbrãcãminte: şapcã, tricou sau cãmaşã, │
│ vestã, pantaloni şi pantofi │
├────────────────────┬───────────────────────────────┬────────────────────────────────────┬────────────┤
│A.1 Şapcã │Tercot sau doc │Culoare: bleumarin, personalizare │EIP │
│ │Compoziţie fibroasã: │cu ecuson specific │categorie I │
│ │35% bbc + 65% PES sau │Confecţionare: calota din 5 │ │
│ │100% bbc │clini, cozoroc întãrit şi element │ │
│ │Masa: (200±10) g/mý │de ajustare pe cap la spate │ │
│ │ │Personalizare: broderie ecuson │ │
│ │ │specific Ø 6...7 cm │ │
├────────────────────┼───────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼────────────┤
│A.2 Tricou bicolor, │Tricot pique │Culoare: portocaliu-orange la partea│Subvesti- │
│tip "polo", │Compoziţie fibroasã: 100% bbc │superioarã faţã şi mânecile şi │mentar │
│personalizat │Masa: (180±10) g/mý │restul bleumarin, cu elemente de │uniformã │
│ │Finisare: vopsire cu coloranţi │semnalizare din benzi reflectori- │ │
│ │reactivi, samforizare │zante argintii cu lãţimea de 2,5 cm,│ │
│ │ │pe faţã şi mâneci │ │
│ │ │Confecţionare: mâneci scurte, guler,│ │
│ │ │fentã cu 3 nasturi Ø 8...10 mm; douã│ │
│ │ │buzunare cu clape închise cu benzi │ │
│ │ │velcro, din ţesãturã tercot, │ │
│ │ │aplicate pe piepţi sub banda │ │
│ │ │reflectorizantã │ │
│ │ │Personalizare: serigrafie şi │ │
│ │ │broderie conform pct. 3 │ │
├────────────────────┼───────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼────────────┤
│A.3 Cãmaşã cu │Tercot │Culoare: portocaliu-orange şi │Subvesti- │
│mânecã scurtã, │Compoziţie fibroasã: 60% bbc + │bleumarin (gulerul, tivul la mâneci │mentar │
│personalizatã │40% PES │şi clapele de buzunar), cu elemente │uniformã │
│ │Masa: (120 ± 5) g/mý │de semnalizare din benzi reflectori-│ │
│ │Modificãri dimensionale: │zante argintii cu lãţimea de 2,5 cm,│ │
│ │maximum ± 2% │pe spate şi mâneci │ │
│ │Rezistenţã vopsiri: minimum 4 │Confecţionare: guler cu ştei (pentru│ │
│ │ │bãrbaţi) şi cu rever (pentru femei),│ │
│ │ │mâneci scurte, sistem de închidere │ │
│ │ │cu nasturi şi douã buzunare cu clape│ │
│ │ │închise cu benzi velcro aplicate pe │ │
│ │ │piepţi │ │
│ │ │Personalizare: serigrafie şi │ │
│ │ │broderie conform pct. 3 │ │
├────────────────────┼───────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼────────────┤
│A.4 Vestã bicolorã, │Combinaţie de materiale │Culoare: portocaliu-orange faţa şi │EIP cate- │
│cu multiple │1. partea superioarã a spate- │partea inferioarã a spatelui şi │goria a II-a│
│buzunare, │lui, din ţesãturã 100% bbc; │bleumarin partea superioarã a │- îmbrãcã- │
│personalizatã │2. faţa şi partea inferioarã a │spatelui şi buzunarele, cu douã │minte de │
│ │spatelui, din ţesãturã │benzi reflectorizante argintii cu │semnalizare │
│ │peliculizatã │lãţimea de 5 cm, dispuse circular │mare vizi- │
│ │Compoziţie fibroasã: │în jurul bustului │bilitate │
│ │- ţesãturã 1:100% bbc │Confecţionare: sistem de ajustare pe│pentru │
│ │- ţesãturã 2:100% PES │corp în pãrţile laterale prin câte │utilizare │
│ │Masa: maximum (170 ± 10) g/mý │douã bride de fermoar velcro; sistem│profesionalã│
│ │Modificãri dimensionale: │de închidere cu fermoar detaşabil, │ │
│ │maximum ± 2% │montat pe centrul feţei, douã │ │
│ │Rezistenţã vopsiri: minimum 4 │buzunare aplicate pe pieptul stâng, │ │
│ │ │cu burduf şi clape asigurate cu │ │
│ │ │velcro, un buzunar cu clapã aplicat │ │
│ │ │pe pieptul drept şi douã buzunare cu│ │
│ │ │burduf, asigurate cu fermoare │ │
│ │ │aplicate la partea inferioarã, faţã │ │
│ │ │şi un buzunar închis cu fermoar la │ │
│ │ │partea din spate, sub talie; toate │ │
│ │ │marginile bordate cu paspoal negru. │ │
│ │ │Personalizare: serigrafie şi │ │
│ │ │broderie conform pct. 3 │ │
├────────────────────┼───────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼────────────┤
│A.5 Pantaloni │Tercot │Culoare: bleumarin, cu o dungã │EIP cate- │
│ │Compoziţie fibroasã: 67% PES + │circularã pe fiecare picior, de │goria a II-a│
│ │33% bbc │culoare portocaliu-orange, şi douã │- îmbrãcã- │
│ │Masa: (200±10) g/mý │benzi circulare din benzi reflecto- │minte de │
│ │Modificãri dimensionale: │rizante argintii cu lãţimea de 5 cm │semnalizare │
│ │maximum ± 2% │dispuse circular pe fiecare picior │mare vizibi-│
│ │Rezistenţã vopsiri: minimum 4 │Confecţionare: croire specificã │litate │
│ │ │pentru pantalonii pentru bãrbaţi şi │pentru │
│ │ │femei; betelie cu gãici şi elastic │utilizare │
│ │ │la spate şi curea textilã cu │profesionalã│
│ │ │cataramã trident din plastic; şliţ │ │
│ │ │închis cu fermoar; douã buzunare cu │ │
│ │ │deschidere oblicã pe şold, douã │ │
│ │ │(acte)+1(staţie) buzunare cu burduf │ │
│ │ │şi clapã, aplicate pe pãrţile │ │
│ │ │laterale, înspre faţã, la circa │ │
│ │ │29 cm de cordon şi opţional la │ │
│ │ │medici şi asistenţi - un buzunar de │ │
│ │ │foarfecã aplicat pe piciorul drept │ │
├────────────────────┼───────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼────────────┤
│A.6 Pantofi │Piei bovine cu faţa naturalã │Culoare: negru │EIP cate- │
│ │netedã, cãptuşitã integral │Confecţionare: Sistem de închidere │goria a II-a│
│ │ │prin înşiretare peste burduf │- încãlţã- │
│ │ │(pantofi tip polonez), realizaţi din│minte de │
│ │ │piei bovine cu faţa naturalã netedã,│securitate, │
│ │ │cãptuşitã integral, cu bombeu de │antiperfo- │
│ │ │securitate metalic (200 J), cu talpã│raţie, cu │
│ │ │din PU cu dublã densitate şi │talpã anti- │
│ │ │inserţie antiperforaţie (forţã de │derapantã │
│ │ │perforaţie 1100 N) │rezistentã │
│ │ │Categorie şi simboluri de marcare │la hidro- │
│ │ │S1 P SRA, conform EN ISO │carburi │
│ │ │20345:2004+A1:2007 │ │
├────────────────────┴───────────────────────────────┴────────────────────────────────────┴────────────┤
│B. Uniformã de iarnã, compusã din urmãtoarele articole de îmbrãcãminte: cãmaşã, jachetã sau hainã │
│matlasatã, pantaloni matlasaţi şi bocanci │
├────────────────────┬───────────────────────────────┬────────────────────────────────────┬────────────┤
│B.1 Cãmaşã cu │Tercot │Culoare: portocaliu-orange şi │Subvesti- │
│mâneci lungi, │Compoziţie fibroasã: 60% bbc + │bleumarin (gulerul, manşetele la │mentar │
│personalizatã │40% PES │mâneci şi clapele de buzunar), cu │uniformã │
│ │Masa: (120 ± 5) g/mý │elemente de semnalizare din benzi │ │
│ │Modificãri dimensionale: │reflectorizante argintii cu lãţimea │ │
│ │maximum ± 2% │de 2,5 cm, pe spate şi mâneci │ │
│ │Rezistenţã vopsiri: minimum 4 │Confecţionare: guler cu ştei (pentru│ │
│ │ │bãrbaţi) şi cu rever (pentru femei),│ │
│ │ │mâneci lungi cu manşetã şi bentiţã │ │
│ │ │de reglare a lungimii, sistem de │ │
│ │ │închidere cu nasturi şi douã │ │
│ │ │buzunare cu clape închise cu benzi │ │
│ │ │velcro aplicate pe piepţi │ │
│ │ │Personalizare: serigrafie şi │ │
│ │ │broderie conform pct. 3 │ │
├────────────────────┼───────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼────────────┤
│B.2 Jachetã │Material exterior: tercot │Culoare: portocaliu-orange jumãtatea│EIP catego- │
│bicolorã, │Compoziţie fibroasã: 65% PES + │superioarã şi bleumarin jumãtatea │ria a II-a -│
│personalizatã │35% bbc │inferioarã, cu douã benzi reflecto- │îmbrãcãminte│
│ │Masa: (200±10) g/mý │rizante argintii cu lãţimea de 5 cm,│de semnali- │
│ │Modificãri dimensionale: │dispuse circular pe corpul şi │zare mare │
│ │maximum ± 2% │mânecile jachetei │vizibilitate│
│ │Rezistenţã vopsiri: minimum 4 │Confecţionare: mesadã detaşabilã; │pentru │
│ │Strat termoizolant: neţesut │cãptuşire la partea superioarã cu │utilizare │
│ │Compoziţie fibroasã: 100% PES │tricot plasã; guler înalt; glugã cu │profesionalã│
│ │Masa: (180±10) g/mý │şnur de ajustare pe cap, detaşabilã,│ │
│ │Cãptuşealã: ţesãturã │pliatã într-un buzunar asigurat cu │ │
│ │Compoziţie fibroasã: 100% PES │fermoar cu doi cursori, amplasat la │ │
│ │Masa: (90±5) g/mý │partea din spate, sub talie; mâneci │ │
│ │ │aplicate cu manşetã cu elastic; │ │
│ │ │sistem de închidere cu fermoar │ │
│ │ │detaşabil, montat pe centrul feţei, │ │
│ │ │douã buzunare aplicate pe piepţi │ │
│ │ │închise cu fermoar, respectiv clapã,│ │
│ │ │şi douã buzunare cu deschidere dublã│ │
│ │ │şi asigurate cu clapã, aplicate la │ │
│ │ │partea inferioarã, faţã; un buzunar │ │
│ │ │cu burduf şi clapã pe mâneca stângã;│ │
│ │ │la interior un buzunar cu burduf şi │ │
│ │ │asigurat cu clapã pentru telefon, un│ │
│ │ │buzunar de acte pe cãptuşealã; la │ │
│ │ │terminaţie cu tiv şi elastic │ │
│ │ │introdus în pãrţile laterale pentru │ │
│ │ │ajustare pe corp │ │
│ │ │Personalizare: serigrafie şi │ │
│ │ │broderie conform pct. 3 │ │
├────────────────────┼───────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼────────────┤
│B.3 Hainã │Material exterior: ţesãturã │Culoare: portocaliu-orange jumãtatea│EIP catego- │
│impermeabilã, │dublu peliculizatã │superioarã şi bleumarin jumãtatea │ria a II-a -│
│bicolorã, │Compoziţie fibroasã: 100% PES │inferioarã, cu douã benzi reflecto- │îmbrãcãminte│
│personalizatã │Masa: (175 ± 5) g/mý │rizante argintii cu lãţimea de 5 cm,│de semnali- │
│ │Rezistenţã la coloanã de apã: │dispuse circular pe corpul şi │zare mare │
│ │peste 8000 Pa │mânecile hainei │vizibilitate│
│ │Modificãri dimensionale: │Confecţionare: mesadã detaşabilã; │pentru │
│ │maximum ± 2% │cãptuşire la partea superioarã cu │utilizare │
│ │Rezistenţã vopsiri: minimum 4 │tricot plasã; guler înalt; glugã cu │profesionalã│
│ │Strat termoizolant: neţesut │şnur de ajustare pe cap, detaşabilã,│ │
│ │Compoziţie fibroasã: 100% PES │pliatã într-un buzunar asigurat cu │ │
│ │Masa: (180±10) g/mý │fermoar cu doi cursori, amplasat la │ │
│ │Cãptuşealã: ţesãturã │partea din spate, sub talie; mâneci │ │
│ │Compoziţie fibroasã: 100% PES │aplicate terminate cu manşete; │ │
│ │Masa: (90±5) g/mý │sistem de închidere cu fermoar │ │
│ │ │detaşabil, montat pe centrul feţei, │ │
│ │ │douã buzunare aplicate pe piepţi │ │
│ │ │închise cu fermoar, respectiv │ │
│ │ │clapã, şi douã buzunare cu │ │
│ │ │deschidere dublã şi asigurate cu │ │
│ │ │clapã, aplicate la partea inferioarã, │
│ │ │faţã; un buzunar cu burduf şi clapã │ │
│ │ │pe mâneca stângã; la interior un │ │
│ │ │buzunar cu burduf şi asigurat cu │ │
│ │ │clapã pentru telefon, un buzunar de │ │
│ │ │acte pe cãptuşealã; la terminaţie cu│ │
│ │ │tiv şi elastic de ajustare introdus │ │
│ │ │în tiv în pãrţile laterale │ │
│ │ │Personalizare: serigrafie şi │ │
│ │ │broderie conform pct. 3 │ │
├────────────────────┼───────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼────────────┤
│B.4 Pantaloni │Material exterior: tercot │Culoare: bleumarin, cu o dungã │EIP catego- │
│matlasaţi │Compoziţie fibroasã: 67% PES + │circularã pe fiecare picior, de │ria a II-a -│
│ │33% bbc │culoare portocaliu-orange, şi douã │încãlţãminte│
│ │Masa: (200 ± 10) g/mý │benzi circulare din benzi reflecto- │de îmbrãcã- │
│ │Modificãri dimensionale: │rizante argintii cu lãţimea de 5 cm │minte de │
│ │maximum ± 2% │dispuse circular pe fiecare picior │semnalizare │
│ │Rezistenţã vopsiri: minimum 4 │Confecţionare: croire specificã │mare vizibi-│
│ │Strat termoizolant: neţesut │pentru pantalonii pentru bãrbaţi şi │litate │
│ │Compoziţie fibroasã: 100% PES │femei; betelie cu gãici şi elastic │pentru │
│ │Masa: (50±10) g/mý │la spate şi curea textilã cu │utilizare │
│ │Cãptuşealã: ţesãturã │cataramã trident din plastic; şliţ │profesionalã│
│ │Compoziţie fibroasã: 100% PES │închis cu fermoar; douã buzunare cu │ │
│ │Masa: (90±5) g/mý │deschidere oblicã pe şold, douã │ │
│ │ │(acte) + 1 (staţie) buzunare cu │ │
│ │ │burduf şi clapã, aplicate pe pãrţile│ │
│ │ │laterale, înspre faţã, la circa │ │
│ │ │29 cm de cordon şi opţional la │ │
│ │ │medici şi asistenţi un buzunar de │ │
│ │ │foarfecã aplicat pe piciorul drept │ │
│ │ │Pantalonii matlasaţi sunt dublaţi cu│ │
│ │ │cãptuşealã matlasatã împreunã cu │ │
│ │ │stratul termoizolant de 50 g/mý. │ │
├────────────────────┼───────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼────────────┤
│B.5 Bocanci │Piei bovine cu faţa naturalã │Culoare: negru │EIP catego- │
│ │netedã, cãptuşitã integral │Confecţionare: sistem de închidere │ria a II-a -│
│ │ │prin înşiretare peste burduf │încãlţãminte│
│ │ │(bocanci tip polonez), realizaţi din│de încãlţã- │
│ │ │piei bovine cu faţa naturalã netedã,│minte de se-│
│ │ │cãptuşitã integral, cu bombeu de │curitate, │
│ │ │securitate metalic (200 J), cu talpã│antiperfora-│
│ │ │din PU cu dublã densitate şi │ţie,cu talpã│
│ │ │inserţie antiperforaţie (forţã de │antiderapantã
│ │ │perforaţie 1100 N). │rezistentã │
│ │ │Categorie şi simboluri de marcare │la hidro- │
│ │ │S1 P SRA, conform EN ISO 20345: │carburi │
│ │ │2004+A1: 2007 │ │
└────────────────────┴───────────────────────────────┴────────────────────────────────────┴────────────┘



    3. Personalizare cu însemnele specifice serviciului de ambulanţã
    Personalizarea se realizeazã prin douã proceduri:
    3.1. serigrafiere
    3.2. broderie
    3.1. Serigrafierea se aplicã numai pe spatele produsului şi se realizeazã cu vopsele rezistente la minimum 50 de spãlãri, în culori contrastante faţã de materialul pe care se aplicã, respectiv:
    - culoarea albã la tricou;
    - culoarea bleumarin la cãmaşã şi jachetã.
    Logoul "SERVICIU DE AMBULANŢÃ" se serigrafiazã liniar, unul sub altul, conform desenului din figura nr. 1.
    Serigrafierea numelui judeţului Vrancea în figura nr. 1 este exprimatã exemplificativ.

    Figura nr. 1 - Model serigrafiere

--------------
    NOTÃ(CTCE)
    Figura nr. 1 - Model serigrafiere se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 22 din 11 ianuarie 2011 la pagina 9 (a se vedea imaginea asociatã).


    Dimensiunea literelor serigrafiate trebuie sã fie de:
    - 2,5/0,7 cm pentru logoul "SERVICIU DE AMBULANŢÃ";
    - 4/1 cm pentru denumirea judeţului "...";
    - 4,5/1 cm pentru funcţia utilizatorului, care se va scrie la distanţã de 1 cm sub denumirea judeţului.

    3.2. Broderia se face prin coasere la maşini specializate cu program, cu aţã rezistentã la minimum 50 de spãlãri sau cu fir metalic argintiu.
    Aplicarea broderiei se face astfel:
    - pe material sau pe ecusoane, fixate cu bandã velcro pe faţa sau mânecile articolelor de îmbrãcãminte. Forma şi dimensiunile ecusoanelor trebuie sã fie conform urmãtoarelor specificaţii, respectiv conform figurilor nr. 3 şi 4.
    - A.1 Şapcã: ecuson, cusut pe centru faţã, cu dimensiunile de 5/6 cm şi "crucea vieţii cu 6 braţe" cu Ø 3 cm, conform desenului din figura nr. 2, pe fond bleumarin cu chenar alb, fond ecuson orange.

    Figura nr. 2 - Model de ecuson pentru şapcã

    Desen si margine bleumarin
    Fond orange
    Siglã şi chenar albe

--------------
    NOTÃ(CTCE)
    Figura nr. 2 - Model de ecuson pentru şapcã se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 22 din 11 ianuarie 2011 la pagina 10 (a se vedea imaginea asociatã).

    - A.2 Tricou, A.3 Cãmaşã, B.1 Cãmaşã, B.2 Jachetã, B.3 Hainã: personalizarea conţine 3 tipuri de ecusoane brodate, cu dimensiunile de (8 x 10) cm şi care conţin: "crucea vieţii cu 6 braţe" Ø 4,5 cm, pe fond bleumarin cu chenar alb + logoul "SERVICIU AMBULANŢÃ" cu litere de h = 0,8 cm, de culoare bleumarin + denumirea judeţului "...", cu litere de h = 1 cm, de culoare bleumarin, fixate prin bandã velcro. Fondul ecusonului este alb la A.2 Tricou şi de culoarea produsului pentru A.3 Cãmaşã, B.1 Cãmaşã, B.2 Jachetã şi B.3 Hainã. Dispunerea acestora se face astfel:
    ● ecusonul cu sigla serviciului judeţean se monteazã pe pieptul drept (figura nr. 3);
    ● ecusonul cu "crucea vieţii cu 6 braţe" se monteazã pe mâneca stângã.

    Figura nr. 3 - Modele de ecusoane cu "crucea vieţii"

    Fond şi cruce albe
    Chenar şi siglã bleumarin
    Scris şi margine bleumarin sau
    Fond portocaliu
    Chenar şi siglã albe
    Scris, margine şi desen bleumarin

--------------
    NOTÃ(CTCE)
    Figura nr. 3 - Modele de ecusoane cu "crucea vieţii" se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 22 din 11 ianuarie 2011 la pagina 10(a se vedea imaginea asociatã).

    - B.3 Hainã: direct pe spate, pe platca de la partea superioarã, cu urmãtoarele dimensiuni: "crucea vieţii cu 6 braţe" Ø 14 cm, pe fond bleumarin cu chenar alb + logoul "SERVICIU DE AMBULANŢÃ" cu litere de h = 2,5 cm, de culoare bleumarin + denumirea judeţului "...", cu litere de h = 3 cm, de culoare bleumarin.
    Ecusoanele de identificare a profesiei, respectiv: medic, asistent, ambulanţier, conducãtor auto şi operator registrator, sunt detaşabile şi se fixeazã cu benzi velcro, pe faţa produsului, deasupra buzunarului stâng sau pe clapa de buzunar (A.2 Tricou). Dimensiunile acestora sunt de (9,5 x 3) cm şi sunt pe fond bleumarin cu chenar alb, cu litere de h = 0,9 cm, de culoare albã. Modelele de ecusoane sunt prezentate în figura nr. 4.

    Figura nr. 4 - Modele ecusoane de identificare a profesiei

--------------
    NOTÃ(CTCE)
    Figura nr. 4 - Modele ecusoane de identificare a profesiei se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 22 din 11 ianuarie 2011 la pagina 10(a se vedea imaginea asociatã).

    Toate ecusoanele şi însemnele serviciului vor fi detaşabile şi fixate prin bandã velcro, cu excepţia şepcii, unde va fi cusut.
    4. Documente de referinţã
    Articolele de îmbrãcãminte care compun uniforma personalului de intervenţie din cadrul serviciilor de ambulanţã trebuie sã îndeplineascã prevederile legislative şi din standardele de cerinţã aplicabile, prezentate în continuare. Încercãrile se efectueazã în conformitate cu standardele de metodã indicate în standardele de cerinţe, cu specificaţiile din prezentul document sau cu alte standarde naţionale sau internaţionale echivalente cu acestea.
    4.1. Legislaţie
     Directiva 89/686/CEE , cu modificãrile ulterioare, <>Hotãrârea Guvernului nr. 115/2004 privind stabilirea cerinţelor esenţiale de securitate ale echipamentelor individuale de protecţie şi a condiţiilor pentru introducerea lor pe piaţã, cu modificãrile ulterioare
    4.2. Standarde de cerinţe referitoare la echipamentul individual de protecţie
    - SR EN 340:2004 (EN 340:2003) "Îmbrãcãminte de protecţie. Cerinţe generale" (pentru oricare dintre articolele de îmbrãcãminte componente ale uniformei pentru personalul medical din cadrul serviciilor de ambulanţã)
    - SR EN 471+A1:2008 (EN 471:2003 + EN 471: 2003/A1:2007) "Îmbrãcãminte de semnalizare de mare vizibilitate pentru utilizare profesionalã. Metode de încercare şi cerinţe" (pentru articolele de îmbrãcãminte EIP categoria a II-a - îmbrãcãminte de semnalizare de mare vizibilitate pentru utilizare profesionalã şi component uniformã)
    - SR EN 342:2004 (EN 342:2004) "Îmbrãcãminte de protecţie. Ansambluri şi articole de îmbrãcãminte de protecţie împotriva frigului" [cu adaptãri de metode şi calcularea izolaţiei termice conform SR EN ISO 9920: 2007 (EN ISO 9920: 2007) "Ergonomia ambianţelor termice. Determinarea izolãrii termice şi a rezistenţei la evaporare a unui ansamblu vestimentar"], (pentru haina matlasatã şi pantalonul matlasat din componenţa uniformei de iarnã pentru personalul medical din cadrul serviciilor de ambulanţã)


    ANEXA 2

                                    NORMELE
      privind echiparea personalului de intervenţie din cadrul serviciilor
     de ambulanţã judeţene şi al Serviciului de Ambulanţã Bucureşti - Ilfov

    A. Uniformã de varã


┌────┬───────────────────────┬────────────┬──────────────┐
│Nr. │ │ │ Intervalul │
│crt.│ Denumirea articolului │ Cantitatea │ de înlocuire │
│ │ │ │ (ani) │
├────┼───────────────────────┼────────────┼──────────────┤
│ 1.│ şapcã │ 1 │ 2 │
├────┼───────────────────────┼────────────┼──────────────┤
│ 2.│ tricou │ 2 │ 2 │
├────┼───────────────────────┼────────────┼──────────────┤
│ 3.│ cãmaşã │ 2 │ 2 │
├────┼───────────────────────┼────────────┼──────────────┤
│ 4.│ vestã │ 1 │ 2 │
├────┼───────────────────────┼────────────┼──────────────┤
│ 5.│ pantaloni │ 2 │ 2 │
├────┼───────────────────────┼────────────┼──────────────┤
│ 6.│ pantofi │ 1 │ 2 │
└────┴───────────────────────┴────────────┴──────────────┘



    B. Uniformã de iarnã


┌────┬───────────────────────┬────────────┬──────────────┐
│Nr. │ │ │ Intervalul │
│crt.│ Denumirea articolului │ Cantitatea │ de înlocuire │
│ │ │ │ (ani) │
├────┼───────────────────────┼────────────┼──────────────┤
│ 1.│ cãmaşã │ 2 │ 2 │
├────┼───────────────────────┼────────────┼──────────────┤
│ 2.│ jachetã │ 1 │ 2 │
├────┼───────────────────────┼────────────┼──────────────┤
│ 3.│ hainã matlasatã │ 1 │ 2 │
├────┼───────────────────────┼────────────┼──────────────┤
│ 4.│ pantaloni matlasaţi │ 1 │ 2 │
├────┼───────────────────────┼────────────┼──────────────┤
│ 5.│ bocanci │ 1 │ 2 │
└────┴───────────────────────┴────────────┴──────────────┘




                                     REGULI
                       pentru aplicarea normelor privind
        echiparea personalului de intervenţie din cadrul serviciilor de
      ambulanţã judeţene şi al Serviciului de Ambulanţã Bucureşti - Ilfov

    ART. 1
    Beneficiazã de uniformã, în condiţiile prezentelor norme, urmãtoarele categorii de personal din cadrul serviciului de ambulanţã: medic, asistent, ambulanţier, conducãtor auto.
    ART. 2
    Echiparea personalului menţionat la art. 1, precum şi asigurarea cu echipament special de protecţie se fac potrivit normelor de echipament, cuprinse în tabelele A şi B din prezenta anexã.
    ART. 3
    Normele cuprind numãrul de articole din care se compune uniforma de iarnã şi cea de varã pentru personalul menţionat la art. 1, pentru care serviciul de ambulanţã are obligaţia de a le asigura din bugetul serviciului de ambulanţã.
    ART. 4
    Personalul de intervenţie beneficiazã de uniformele prevãzute în tabelele A şi B din prezenta anexã doar pentru perioada în care desfãşoarã activitãţi specifice în cadrul serviciilor de ambulanţã judeţene şi al Serviciului de Ambulanţã Bucureşti - Ilfov.
    ART. 5
    Uniformele aferente personalului de intervenţie din cadrul serviciilor de ambulanţã judeţene şi al Serviciului de Ambulanţã Bucureşti - Ilfov se achiziţioneazã conform legislaţiei privind achiziţiile publice.
    ART. 6
    Personalul care beneficiazã de uniforme în condiţiile prezentelor norme este obligat sã le întreţinã adecvat şi sã le utilizeze conform scopului prevãzut.

                                   -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016