Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.441 din 23 mai 2011  privind stabilirea metodologiei de constituire si gestionare a garantiei financiare pentru producatorii de echipamente electrice si electronice    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.441 din 23 mai 2011 privind stabilirea metodologiei de constituire si gestionare a garantiei financiare pentru producatorii de echipamente electrice si electronice

EMITENT: MINISTERUL MEDIULUI SI PADURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 379 din 31 mai 2011

    În temeiul prevederilor art. 9^1 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 105/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale art. 8 alin. (9) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.037/2010 privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice şi ale art. 15 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.635/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului şi Pãdurilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    ministrul mediului şi pãdurilor emite urmãtorul ordin:

    CAP. I
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    La introducerea pe piaţã a unui echipament electric şi electronic, denumit în continuare EEE, producãtorul definit la art. 3 lit. i) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.037/2010 privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice este obligat sã depunã o garanţie financiarã care acoperã costurile de finanţare a operaţiunilor privind colectarea, tratarea, reciclarea, valorificarea şi eliminarea nepoluantã a tuturor deşeurile de echipamente electrice şi electronice, denumite în continuare DEEE, provenite de la EEE introduse pe piaţa naţionalã.

    CAP. II
    Producãtorii care îşi îndeplinesc în mod individual obligaţiile prevãzute la art. 5 alin. (13) şi la art. 7 alin. (1) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.037/2010.

    ART. 2
    (1) De la data intrãrii în vigoare a prezentului ordin, pentru înregistrarea în Registrul producãtorilor de echipamente electrice şi electronice întocmit potrivit prevederilor art. 12 alin. (1) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.037/2010, producãtorii care îşi îndeplinesc în mod individual obligaţiile prevãzute la art. 5 alin. (13) şi la art. 7 alin. (1) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.037/2010 constituie garanţia financiarã valabilã pe durata de garantare stabilitã pentru cantitatea de EEE estimatã a fi introdusã pe piaţa naţionalã pânã la finalul anului calendaristic în una dintre formele de garanţie financiarã prevãzute la art. 8 alin. (4) lit. a) şi b) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.037/2010 şi au obligaţia de a transmite Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, denumitã în continuare ANPM, şi Administraţiei Fondului pentru Mediu, denumitã în continuare AFM, dovada constituirii acesteia.
    (2) La data începerii exerciţiului financiar anual, dar nu mai târziu de 20 martie a fiecãrui an, producãtorii de EEE sunt obligaţi sã constituie/sã actualizeze garanţia financiarã şi sã transmitã dovada constituirii/actualizãrii acesteia AFM şi ANPM, cu precizarea calculului detaliat al garanţiei financiare pentru fiecare an din cadrul perioadei de garantare, pentru fiecare categorie de EEE.
    (3) Modalitatea de calcul al garanţiei financiare pentru producãtorii de EEE se realizeazã ca sumã a garanţiei pentru fiecare echipament utilizând formula de calcul prevãzutã în anexa nr. 1.
    (4) Producãtorii sunt obligaţi sã asigure existenţa garanţiei financiare pe întreaga perioadã de garantare corespunzãtoare unei anumite categorii de EEE, pentru fiecare EEE introdus pe piaţã.
    (5) La stabilirea şi declararea perioadei de garantare producãtorul ţine cont de definiţia prevãzutã la art. 3 lit. p) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.037/2010.
    (6) La sfârşitul perioadei de garantare pentru o anumitã categorie de EEE, producãtorul trebuie sã dovedeascã cã şi-a îndeplinit obligaţiile de finanţare a operaţiunilor de colectare, tratare, reciclare, valorificare şi eliminare pentru întreaga cantitate de DEEE corespunzãtoare EEE puse pe piaţã.
    (7) DEEE provenite de la produsele introduse pe piaţa naţionalã de cãtre producãtori, pentru care au fost îndeplinite obligaţiile de finanţare a operaţiunilor de colectare, tratare, reciclare, valorificare şi eliminare, se includ în calcul la actualizarea anualã a garanţiei sau, dupã caz, producãtorii solicitã pentru acestea ANPM decizia de eliberare a garanţiei financiare constituite potrivit art. 2 alin. (1), utilizând formularul prevãzut în anexa nr. 4 însoţit de declaraţia pe propria rãspundere privind îndeplinirea obligaţiilor de finanţare şi de situaţia centralizatoare privind EEE introduse pe piaţã şi DEEE gestionate, avizatã de cãtre ANPM.
    (8) La solicitarea eliberãrii garanţiei financiare sau, dupã caz, la sfârşitul perioadei de garantare sau la încetarea activitãţii, fiecare producãtor are obligaţia sã deţinã şi sã punã la dispoziţia organelor de control abilitate, la cerere, documentele care sã demonstreze îndeplinirea obligaţiilor menţionate la art. 8 alin. (1) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.037/2010, ca, de exemplu, facturi, avize de expediţie, contracte, încheiate cu operatorii economici autorizaţi sã desfãşoare activitãţi de colectare şi/sau tratare/reciclare/valorificare/eliminare nepoluantã a DEEE.
    (9) În cazul încetãrii activitãţii, producãtorul este obligat sã raporteze ANPM numãrul şi cantitatea de EEE introduse pe piaţa naţionalã şi rãmase negestionate la data încetãrii activitãţii şi sã declare pe propria rãspundere corectitudinea datelor raportate.
    (10) În termen de 30 de zile de la primirea solicitãri deciziei de eliberare a garanţiei financiare sau, dupã caz, la sfârşitul perioadei de garantare sau la încetarea activitãţii producãtorului, ANPM constatã, pe baza documentelor justificative şi a raportãrilor anuale, îndeplinirea obligaţiilor de finanţare a colectãrii, tratãrii, reciclãrii, valorificãrii şi eliminãrii nepoluante a DEEE şi emite decizia de eliberare a garanţiei financiare, iar în caz de neîndeplinire emite decizia de executare a garanţiei constituite, corespunzãtoare numãrului de EEE pentru care producãtorul nu şi-a îndeplinit obligaţiile.
    (11) În termen de 5 zile de la emitere potrivit alin. (10), decizia este transmisã AFM.
    (12) AFM, pe baza deciziei transmise potrivit alin. (11), în caz de neîndeplinire, executã garanţia financiarã constituitã, corespunzãtoare numãrului de EEE pentru care producãtorul nu şi-a îndeplinit obligaţiile.
    (13) AFM executã garanţia financiarã constituitã de cãtre producãtorul individual dupã cum urmeazã:
    a) în cazul în care producãtorul îşi înceteazã activitatea înainte de terminarea perioadei de garantare, pentru produsele introduse pe piaţa naţionalã şi rãmase negestionate, pentru care a constituit garanţia;
    b) în cazul în care producãtorul, la sfârşitul perioadei de garantare, nu îşi îndeplineşte obligaţia de finanţare a colectãrii, tratãrii, reciclãrii, valorificãrii şi eliminãrii nepoluante a deşeurilor provenite de la echipamentele electrice şi electronice introduse pe piaţa naţionalã, pentru produsele introduse pe piaţa naţionalã pentru care a constituit garanţia şi rãmase negestionate pentru fiecare categorie de DEEE;
    c) în cazul în care producãtorul îşi înceteazã activitatea şi nu îşi îndeplineşte obligaţia de raportare prevãzutã la alin. (9).
    (14) În cazul în care AFM constatã cã garanţia constituitã este diferitã de valoarea realã a garanţiei calculate pentru cantitatea de EEE introdusã pe piaţa naţionalã, AFM solicitã completarea sumei garantate sau, dupã caz, decide deblocarea diferenţei de garanţie.
    ART. 3
    Producãtorii sunt obligaţi, pânã la data de 25 ianuarie a fiecãrui an, sã raporteze ANPM perioada de garantare stabilitã pentru fiecare categorie de EEE.

    CAP. III
    Organizaţiile colective

    ART. 4
    (1) De la data începerii exerciţiului financiar anual, dar nu mai târziu de 20 martie a fiecãrui an, organizaţiile colective sunt obligate sã constituie şi sã depunã garanţia financiarã prevãzutã la art. 8 alin. (7) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.037/2010 pentru provizioanele constituite în conformitate cu prevederile art. 8 alin. (5) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.037/2010, valabilã pe perioada de garantare stabilitã, şi sã transmitã AFM şi ANPM dovada constituirii acestei garanţii.
    (2) Valoarea provizioanelor constituite potrivit prevederilor art. 8 alin. (5) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.037/2010 se calculeazã de cãtre fiecare organizaţie colectivã, pentru cantitãţile de EEE introduse pe piaţa naţionalã de producãtorii de EEE care au aderat la organizaţia colectivã a cãror activitate a încetat şi care nu au fost gestionate pânã la sfârşitul perioadei de garantare.
    (3) La stabilirea şi declararea perioadei de garantare organizaţia colectivã ţine cont de definiţia prevãzutã la art. 3 lit. p) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.037/2010.
    (4) Modalitatea de calcul al garanţiei prevãzute la alin. (1) se realizeazã ca sumã a garanţiei pentru fiecare echipament utilizând formula de calcul prevãzutã în anexa nr. 2.
    (5) Dacã pentru DEEE provenite de la produsele introduse pe piaţa naţionalã de cãtre producãtorii care au aderat la organizaţia colectivã care şi-au încetat activitatea au fost îndeplinite obligaţiile de finanţare a operaţiunilor de colectare, tratare, reciclare, valorificare şi eliminare, organizaţiile colective solicitã pentru acestea ANPM decizia de eliberare a garanţiei financiare stabilite potrivit alin. (1), utilizând formularul prevãzut în anexa nr. 5.
    (6) Organizaţiile colective care preiau responsabilitãţile de colectare, tratare, reciclare, valorificare a DEEE ale unui producãtor aflat sub contract pânã la acel moment cu o altã organizaţie colectivã sunt obligate sã preia şi responsabilitãţile pentru cantitãţile de EEE introduse pe piaţã de producãtorii respectivi şi care sunt în interiorul perioadei de garantare declarate.
    (7) În cazul în care organizaţia colectivã îşi înceteazã activitatea în mod voluntar sau intrã în insolvenţã, aceasta este obligatã sã comunice aceastã situaţie ANPM şi AFM, moment în care AFM executã garanţia constituitã potrivit alin. (1).
    (8) În cazul în care unei organizaţii colective i se anuleazã licenţa de operare potrivit art. 7 alin. (7) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.037/2010, ANPM este obligatã sã comunice acest lucru AFM, moment în care AFM executã garanţia constituitã potrivit alin. (1).
    ART. 5
    (1) Organizaţiile colective sunt obligate sã transmitã anual ANPM, pânã la 25 ianuarie a fiecãrui an, lista actualizatã a producãtorilor de EEE pentru care au preluat responsabilitãţile privind gestionarea DEEE, costurile unitare de gestionare corespunzãtoare anului anterior, precum şi perioadele de garantare pentru fiecare categorie de EEE potrivit anexei nr. 1A la Hotãrârea Guvernului nr. 1.037/2010 la data când EEE respective sunt introduse pe piaţa naţionalã.
    (2) Organizaţiile colective sunt obligate sã ţinã evidenţa îndeplinirii obligaţiilor pentru fiecare producãtor de EEE pentru care a preluat responsabilitatea.
    (3) Organizaţiile colective sunt obligate sã transmitã ANPM pânã la 20 martie a fiecãrui an cantitatea de EEE, numãr de unitãţi şi tone, introduse pe piaţã în anul precedent pentru fiecare producãtor, cantitatea de DEEE, numãr de unitãţi şi tone, gestionate în anul precedent pentru fiecare producãtor, potrivit art. 7 alin. (5) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.037/2010.
    (4) Organizaţiile colective care preiau responsabilitãţile de colectare, tratare, reciclare, valorificare a DEEE ale producãtorilor aflaţi sub contract, pânã la acel moment, cu o altã organizaţie colectivã sunt obligate sã transmitã ANPM, pânã la 20 martie a fiecãrui an, denumirea producãtorilor preluaţi, data la care au preluat responsabilitãţile acestora, precum şi cantitatea de EEE aflate în interiorul perioadei de garantare, numãr de unitãţi şi tone, pentru fiecare categorie de EEE potrivit anexei nr. 1A la Hotãrârea Guvernului nr. 1.037/2010 pentru care au preluat responsabilitãţile de colectare, tratare, reciclare, valorificare potrivit art. 4 alin. (6).

    CAP. IV
    Utilizarea garanţiei financiare

    ART. 6
    (1) Sumele încasate de AFM ca urmare a executãrii garanţiilor financiare rãmân la dispoziţia organizaţiilor colective şi sunt folosite pentru gestionarea DEEE rãmase negestionate din cauzele menţionate la art. 2 alin. (13) şi art. 4 alin. (7) şi (8).
    (2) AFM autorizeazã utilizarea sumelor încasate ca urmare a executãrii garanţiilor financiare pentru achitarea costurilor determinate de efectuarea operaţiunilor de colectare, transport, tratare, reciclare, valorificare, eliminare nepoluantã a DEEE menţionate la alin. (1).
    (3) O organizaţie colectivã poate solicita AFM, în baza declaraţiei pe propria rãspundere privind îndeplinirea obligaţiilor de finanţare şi a situaţiei centralizatoare privind EEE pentru care au preluat obligaţiile de gestionare şi DEEE gestionate suplimentar, avizatã de cãtre ANPM, acoperirea cheltuielilor efectuate pentru gestionarea unui numãr suplimentar de DEEE faţã de numãrul de EEE pentru care au preluat responsabilitatea, la nivelul costurilor unitare practicate de cãtre organizaţia solicitantã, dar nu mai mult decât valoarea garanţiei executate pentru EEE respective.
    (4) Organizaţiile colective au obligaţia sã deţinã şi sã punã la dispoziţia organelor de control abilitate, la solicitarea acestora, documentele justificative, contracte/facturi cu operatorii economici autorizaţi sã desfãşoare activitãţi de colectare şi/sau tratare/reciclare/valorificare/eliminare nepoluantã a DEEE sau oricare documente legale care demonstreazã îndeplinirea obligaţiilor de finanţare a colectãrii, tratãrii, reciclãrii, valorificãrii şi eliminãrii finale a DEEE.

    CAP. V
    Obligaţii ale autoritãţii competente

    ART. 7
    (1) ANPM are obligaţia sã stabileascã şi sã publice pe pagina proprie de internet pânã la 31 ianuarie a fiecãrui an, potrivit modelului tabelar prevãzut în anexa nr. 3, valoarea unitarã de gestionare de referinţã utilizatã pentru calculul garanţiei financiare, pentru fiecare categorie de EEE cuprinsã în anexa nr. 1A la Hotãrârea Guvernului nr. 1.037/2010, calculatã ca valoare unitarã de gestionare de referinţã stabilitã pentru anul precedent, corectatã cu procentajul anual mediu de creştere sau scãdere al valorii costurilor de gestionare transmise anual de cãtre organizaţiile colective.
    (2) Verificarea corectitudinii datelor raportate de cãtre producãtori şi organizaţii colective potrivit art. 3 şi art. 5 alin. (1)-(3) se face de cãtre organele de control abilitate potrivit legii.

    CAP. VI
    Dispoziţii tranzitorii

    ART. 8
    (1) Pentru anul 2011, valoarea unitarã de gestionare de referinţã pentru calculul garanţiei financiare este valoarea medie a costurilor de gestionare transmise de cãtre organizaţiile colective pentru anul 2010 pentru fiecare categorie de EEE cuprinsã în anexa nr. 1A la Hotãrârea Guvernului nr. 1.037/2010.
    (2) În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului ordin, organizaţiile colective sunt obligate sã transmitã ANPM costurile unitare de gestionare corespunzãtoare anului 2010.
    (3) ANPM are obligaţia sã stabileascã şi sã publice pe propria paginã de internet, potrivit modelului tabelar prevãzut în anexa nr. 3, valoarea unitarã de gestionare de referinţã a DEEE corespunzãtoare anului 2010, în termen de 35 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului ordin.
    (4) În termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului ordin, producãtorii înregistraţi şi/sau aflaţi în procedurã de înregistrare/reînregistrare care, la data intrãrii în vigoare a prezentului ordin, nu au încheiat contract de transfer de responsabilitate cu niciuna dintre organizaţiile colective autorizate au obligaţia de a constitui garanţia financiarã conform art. 8 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.037/2010 şi de a transmite ANPM şi AFM dovada constituirii acesteia.

    CAP. VII
    Dispoziţii finale

    ART. 9
    (1) Producãtorii de EEE se înregistreazã în Registrul producãtorilor de EEE prevãzut la art. 12 alin. (1) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.037/2010, cu respectarea obligaţiilor prevãzute la art. 12 alin. (2)-(5) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.037/2010.
    (2) AFM şi ANPM vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
    (3) Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezentul ordin.
    (4) Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

            Ministrul mediului şi pãdurilor,
                    Laszlo Borbely

    Bucureşti, 23 mai 2011.
    Nr. 1.441.

    ANEXA 1

                                 MODALITATEA
                       de calcul al garanţiei financiare

    Formula de calcul al garanţiei financiare pentru producãtorii individuali:
    G(T) = \f2ΣG(Ti)
    G(T)= valoarea totalã a garanţiei pentru echipamentele electrice şi electronice (EEE) introduse pe piaţa naţionalã;
    G(Ti) = valoarea garanţiei pentru produsele din categoria i.
    G(Ti) = G(Ei) + G(Vi) - G(Ci)
    G(Ei) = garanţia pentru EEE estimate a fi introduse pe piaţa naţionalã din categoria i în anul în curs;
    G(Vi) = valoarea garanţiei pentru diferenţa dintre numãrul de EEE estimat şi cel efectiv introdus pe piaţa naţionalã din categoria i pe parcursul anului;
    G(Ci) = valoarea garanţiei depuse corespunzãtoare EEE care au fost colectate şi gestionate.
    G(Vi) = [N(V)- N(E)]*C(i)*(1+R/12)^12*P
    G(Ei)= N'(E)*C(i)'*(1+R/12)^12*P
    N(V) = numãrul de EEE introduse pe piaţa naţionalã din categoria i;
    N(E) = numãrul de EEE care au fost estimate a fi introduse în anul precedent pe piaţa naţionalã din categoria i;
    N'(E) = numãrul de EEE estimat a fi introdus pe piaţa naţionalã în anul în curs din categoria i;
    C(i) = valoarea unitarã de gestionare de referinţã stabilitã pentru anul în care s-au introdus pe piaţã EEE;
    C(i)' = valoarea unitarã de gestionare de referinţã stabilitã pentru anul în care se estimeazã introducerea pe piaţã a EEE.
    Valoarea unitarã de gestionare de referinţã este calculatã ca valoare unitarã de gestionare de referinţã stabilitã pentru anul precedent pentru o categorie de EEE prevãzutã în anexa nr. 1A la Hotãrârea Guvernului nr. 1.037/2010 privind deşeurile de echipamente şi electronice, corectatã cu procentajul anual mediu de creştere sau scãdere al valorii costurilor de gestionare transmise anual de cãtre organizaţiile colective pentru o categorie de EEE prevãzutã în anexa nr. 1A la Hotãrârea Guvernului nr. 1.037/2010, şi se regãseşte pe lista publicatã de Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului pe pagina proprie de internet.
    R = rata ROBOR la lunã exprimatã procentual, cu 3 zecimale, plus 5% la data de 1 martie a anului în care s-au introdus pe piaţa EEE;
    R' = rata ROBOR la lunã exprimatã procentual, cu 3 zecimale, plus 5% la data de 1 martie a anului în care se estimeazã introducerea EEE pe piaţã;
    P = perioada de garantare a EEE stabilitã de producãtor potrivit art. 2 alin. (5) din ordin.
    NOTÃ:
    Deşeurile de EEE colectate şi gestionate sting garanţiile în ordinea în care acestea au fost constituite.

    ANEXA 2

                                 MODALITATEA
                       de calcul al garanţiei financiare

    Formula de calcul al garanţiei financiare pentru organizaţiile colective:
    G(T)= \f2ΣN(i)*C(i)*(1+R/12)^12*P
    G(T) = valoarea totalã a garanţiei pentru echipamentele electrice şi electronice (EEE) introduse pe piaţa naţionalã de producãtorii de EEE care au aderat la organizaţia colectivã a cãror activitate a încetat şi care nu au fost gestionate pânã la sfârşitul anului;
    N(i) = numãrul de EEE din categoria i (i=1-10) introduse pe piaţa naţionalã de producãtorii de EEE care au aderat la organizaţia colectivã a cãror activitate a încetat şi care nu au fost gestionate pânã la sfârşitul anului;
    C(i) = valoarea unitarã de gestionare stabilitã pentru anul în care au fost introduse pe piaţã EEE.
    Valoarea unitarã de gestionare reprezintã valoarea stabilitã de cãtre organizaţia colectivã respectivã pentru anul precedent pentru o categorie de EEE prevãzutã în anexa nr. 1A la Hotãrârea Guvernului nr. 1.037/2010 privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice şi care se transmite anual Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului;
    P = perioada de timp rãmasã din perioada de garantare a EEE stabilitã de organizaţia colectivã pentru categoria din care fac parte EEE introduse pe piaţa naţionalã de producãtorii de EEE care au aderat la organizaţia colectivã a cãror activitate a încetat şi care nu au fost gestionate pânã la sfârşitul anului;
    R = rata ROBOR la lunã exprimatã procentual, cu 3 zecimale, plus 5%.

    ANEXA 3

                                MODEL TABELAR
    de afişare a valorilor unitare de gestionare de referinţã pentru fiecare categorie de echipamente electrice şi electronice*)
--------
    *) Pentru calcularea garanţiei financiare de cãtre producãtorii individuali se vor utiliza valorile unitare de gestionare de referinţã potrivit prevederilor art. 7 alin. (1) şi art. 8 alin. (3) din ordin.


┌───────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│Categoria de echipamente electrice şi │ Valoarea unitarã de gestionare de │
│electronice (conform anexei nr. 1A la │ referinţã │
│Hotãrârea Guvernului nr. 1.037/2010) │ (lei/bucatã) │
│privind deşeurile de echipamente │ │
│electrice şi electronice │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│1. Aparate de uz casnic de mari │ │
│ dimensiuni │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│2. Aparate de uz casnic de mici │ │
│ dimensiuni │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│3. Echipamente informatice şi de │ │
│ telecomunicaţii │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│4. Echipamente de larg consum │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│5. Echipamente de iluminat │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│6. Unelte electrice şi electronice (cu │ │
│ excepţia uneltelor industriale fixe │ │
│ de mari dimensiuni) │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│7. Jucãrii, echipamente sportive şi de │ │
│ agrement │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│8. Dispozitive medicale (cu excepţia │ │
│ tuturor produselor implantate şi │ │
│ infectate) │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│9. Instrumente de supraveghere şi │ │
│ control │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│10. Distribuitoare automate │ │
└───────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┘



    ANEXA 4

                                     MODEL
    de formular de decizie de eliberare/executare a garanţiei financiare pentru care au fost îndeplinite/nu au fost îndeplinite obligaţiile de finanţare a operaţiunilor de colectare, tratare, reciclare, valorificare şi eliminare a deşeurilor de echipamen
te electrice şi electronice provenite de la echipamentele electrice şi electronice introduse pe piaţa naţionalã de cãtre producãtorii individuali


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│1. Producãtorul de echipamente elec- │
│ trice şi electronice │
├───────────────────────────────────────┬───┬───┬───┬───┬───┬──┬───┬───┬───┬───┤
│Nr. de înregistrare la registrul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ comerţului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┴───┴───┴───┴───┴───┴──┴───┴───┴───┴───┤
│CUI │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Nr. de înregistrare în Registrul │
│asociaţiilor şi fundaţiilor │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Nr. de înregistrare în Registrul │
│producãtorilor │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Denumirea producãtorului: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Sediul social: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2. Banca/Societatea de asigurãri │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Denumirea bãncii/societãţii de │
│asigurãri │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Sediul: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
├───────────────────────────────────────┬───┬───┬───┬───┬───┬──┬───┬───┬───┬───┤
│Contul bancar blocat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Scrisoarea de garanţie nr. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Asigurare nr. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼───┴───┴───┴───┴───┴──┴───┴───┴───┴───┤
│Data: │Data: │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│Ştampila şi semnãtura │Ştampila şi semnãtura │
│(bancã/societate de asigurãri) │(producãtor) │
├───────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┤
│3. Suma fondurilor retrase din contul │
│ blocat │
├───────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┤
│Suma în lei (în cifre şi litere)*) │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│4. Agenţia Naţionalã pentru Protecţia │5. Administraţia Fondului pentru │
│ Mediului │ Mediu**) │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│Sediul: │Sediul: │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│Telefon: │Telefon: │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│E-mail: │E-mail: │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│Data: │Data: │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│Ştampila şi semnãtura conducãtorului │Ştampila şi semnãtura │
│instituţiei │conducãtorului instituţiei │
└───────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┘


------------
    *) Conform documentelor depuse şi anexate prezentului formular în vederea demonstrãrii cheltuielilor efectuate pentru îndeplinirea obligaţiilor financiare privind gestionarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.
    **) Se completeazã numai în situaţia executãrii garanţiei financiare.


    ANEXA 5

                                     MODEL
    de formular de decizie de eliberare/executare a garanţiei financiare pentru care au fost îndeplinite/nu au fost îndeplinite obligaţiile de finanţare a operaţiunilor de colectare, tratare, reciclare, valorificare şi eliminare a deşeurilor de echipamen
te electrice şi electronice provenite de la echipamentele electrice şi electronice introduse pe piaţa naţionalã de cãtre producãtorii afiliaţi organizaţiilor colective


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│1. Organizaţia colectivã │
├───────────────────────────────────────┬───┬───┬───┬───┬───┬──┬───┬───┬───┬───┤
│Nr. de înregistrare la registrul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│comerţului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┴───┴───┴───┴───┴───┴──┴───┴───┴───┴───┤
│CUI │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Nr. de înregistrare în Registrul │
│asociaţiilor şi fundaţiilor │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Nr. licenţei de operare │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Denumirea organizaţiei colective: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Sediul social: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2. Banca/Societatea de asigurãri │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Denumirea bãncii/societãţii de │
│asigurãri │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Sediul: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
├───────────────────────────────────────┬───┬───┬───┬───┬───┬──┬───┬───┬───┬───┤
│Contul bancar blocat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Scrisoarea de garanţie nr. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Asigurare nr. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼───┴───┴───┴───┴───┴──┴───┴───┴───┴───┤
│Data: │Data: │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│Ştampila şi semnãtura │Ştampila şi semnãtura reprezentantului│
│(bancã/societate de asigurãri) │autorizat al organizaţiei colective │
├───────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┤
│3. Suma fondurilor retrase din contul │
│ blocat │
├───────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┤
│Suma în lei (în cifre şi litere)*) │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│4. Agenţia Naţionalã pentru Protecţia │5. Administraţia Fondului pentru │
│ Mediului │ Mediu**) │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│Sediul: │Sediul: │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│Telefon: │Telefon: │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│E-mail: │E-mail: │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│Data: │Data: │
├───────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│Ştampila şi semnãtura conducãtorului │Ştampila şi semnãtura │
│instituţiei │conducãtorului instituţiei │
└───────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┘


----------
    *) Conform documentelor depuse şi anexate prezentului formular în vederea demonstrãrii cheltuielilor efectuate pentru îndeplinirea obligaţiilor financiare privind gestionarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.
    **) Se completeazã numai în situaţia executãrii garanţiei financiare.

                                    --------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016