Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.431 din 20 mai 2011  privind modificarea si completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 219/2008 pentru aprobarea modelului-cadru al contractului de gestionare a faunei cinegetice de pe suprafata fondurilor de vanatoare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.431 din 20 mai 2011 privind modificarea si completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 219/2008 pentru aprobarea modelului-cadru al contractului de gestionare a faunei cinegetice de pe suprafata fondurilor de vanatoare

EMITENT: MINISTERUL MEDIULUI SI PADURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 362 din 24 mai 2011

    Având în vedere Referatul de aprobare nr. 223.048/DA din 10 februarie 2011 al Direcţiei pãduri şi dezvoltare forestierã, precum şi Avizul Consiliului Naţional de Vânãtoare nr. 1/2011,
    ţinând cont de prevederile art. 6 alin. (1) lit. x) şi ale art. 9, 15 şi art. 56 alin. (1) din Legea vânãtorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    în temeiul art. 15 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.635/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului şi Pãdurilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    ministrul mediului şi pãdurilor emite prezentul ordin.

    ART. I
    Anexa la Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltãrii rurale nr. 219/2008 pentru aprobarea modelului-cadru al contractului de gestionare a faunei cinegetice de pe suprafaţa fondurilor de vânãtoare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 297 din 16 aprilie 2008, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
    1. Articolul 5 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 5. - (1) Din cadrul suprafeţei productive cinegetic se stabileşte şi se declarã zonã de linişte a faunei cinegetice (minimum 10% din cea totalã), în suprafaţã de ........... ha, ale cãrei limite sunt marcate pe schiţa fondului cinegetic.
    (2) Suprafaţa prevãzutã la alin. (1) trebuie sã asigure condiţii optime de existenţã pentru speciile principale de faunã cinegeticã din fondul cinegetic.
    (3) Zona de linişte prevãzutã la alin. (1) poate fi în suprafaţã compactã sau constituitã în mai multe amplasamente.
    (4) Constituirea zonei de linişte se realizeazã de cãtre administrator împreunã cu gestionarul, iar materializarea acesteia pe schiţa fondului cinegetic se va face de cãtre gestionar, în termen de 60 de zile de la preluarea gestiunii faunei cinegetice.
    (5) În cazul modificãrii condiţiilor ecologice din cuprinsul fondului cinegetic sau a mişcãrilor naturale de efective, la iniţiativa administratorului sau la solicitarea gestionarului ori a administratorului/custodelui ariei naturale protejate, amplasamentul zonei de linişte se poate modifica cu acordul pãrţilor.
    (6) Pentru fondurile cinegetice în care sunt constituite şi arii naturale protejate, delimitarea zonei de linişte se realizeazã în conformitate cu prevederile art. 20 alin. (3) din Legea vânãtorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi cu consultarea administratorului sau a custodelui ariei naturale protejate."
    2. La articolul 6 alineatul (2), litera b) se abrogã.
    3. La articolul 6 alineatul (2), litera c) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "c) Suprafaţa prevãzutã la lit. a) se predã pe bazã de protocol cu preluarea efectivã în teren în prezenţa reprezentantului administratorului."
    4. La articolul 6, alineatul (6) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(6) Sã actualizeze, împreunã cu gestionarul fondului cinegetic, la solicitarea proprietarului, pe baza documentelor care dovedesc proprietatea, situaţia proprietãţii funciare din cuprinsul fondului cinegetic."
    5. La articolul 6, dupã alineatul (9) se introduce un nou alineat, alineatul (10), cu urmãtorul cuprins:
    "(10) Sã identifice, împreunã cu gestionarul, mãsuri specifice de gospodãrire cinegeticã (populãri, repopulãri, împrospãtãri de sânge, vânãtoare raţionalã, combatere braconaj) pentru evitarea efectelor de consangvinizare şi de degenerare a populaţiilor de faunã cinegeticã şi pentru creşterea efectivelor şi menţinerea acestora la nivelele optime stabilite de autoritatea publicã centralã care rãspunde de silviculturã."
    6. La articolul 7, alineatele (17) şi (22) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "(17) Sã completeze şi sã transmitã la solicitarea administratorului, dupã douã luni de la încheierea sezonului de vânãtoare, evidenţele statistice cu privire la fauna de interes cinegetic şi fondul cinegetic, prevãzute de actele normative în vigoare şi de fişa fondului cinegetic.
    ...........................................................................
    (22) Sã asigure, în cazul organizaţiilor de vânãtoare, îndeplinirea obligaţiei prevãzute la art. 12 alin. (10) din Legea nr. 407/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare."
    7. La articolul 7, dupã alineatul (22) se introduc douã noi alineate, alineatele (23) şi (24), cu urmãtorul cuprins:
    "(23) Sã implementeze, în termenele stabilite, mãsurile de gospodãrire identificate potrivit prevederilor art. 6 alin. (10).
    (24) Sã actualizeze, împreunã cu administratorul, la solicitarea proprietarului, pe baza documentelor care dovedesc proprietatea, situaţia proprietãţii funciare din cuprinsul fondului cinegetic."
    8. Articolul 9 se modificã şi se completeazã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 9. - (1) Pentru gestionarea faunei de interes cinegetic din fondul cinegetic gestionarul va plãti, anual, un tarif de gestionare de ........... euro, determinat în conformitate cu prevederile art. 15 alin. (2) din Legea nr. 407/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    (2) Plata tarifului stabilit la alin. (1), de cãtre gestionar, se va face potrivit prevederilor art. 15 alin. (1) din Legea nr. 407/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, astfel:
    a) .......................... proprietarilor terenurilor incluse în fondurile cinegetice;
    b) ...................... bugetului de stat, în contul nr. ...................... constituit la .......................................... .
    c) ...................... Fondului pentru mediu, în contul nr. ............. constituit la ........................................... .
    (3) Plata sumei prevãzute la alin. (2) lit. a) se realizeazã potrivit prevederilor art. 15 alin. (4) din Legea nr. 407/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    (4) Plata directã în condiţiile alin. (3) se face de gestionar, în temeiul facturilor emise de persoanele juridice sau pe baza dispoziţiei de platã cãtre casieria gestionarului în cazul persoanelor fizice care fac dovada proprietãţii, la solicitarea acestora.
    (5) Plata sumelor prevãzute la alin. (2) lit. c) se realizeazã de cãtre gestionar, la iniţiativa acestuia, în condiţiile legii.
    (6) Tarifele unitare pe unitatea de suprafaţã (ha), corespunzãtoare categoriilor de teren, au valori dupã cum urmeazã:
    a) egale cu tarifele unitare prevãzute în anexa nr. 3 la Legea nr. 407/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în cazul fondurilor cinegetice atribuite direct;
    b) egale cu produsul dintre tarifele unitare prevãzute în anexa nr. 3 la Legea nr. 407/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi coeficientul de multiplicare rezultat prin raportul dintre tariful de atribuire reieşit din licitaţia publicã şi tariful de pornire la licitaţie calculat în funcţie de tarifele unitare din anexa nr. 3 la Legea nr. 407/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în cazul fondurilor cinegetice atribuite prin licitaţie publicã.
    (7) În cazul în care situaţia proprietãţii asupra terenurilor pe care s-a constituit fondul cinegetic se schimbã, gestionarul este obligat sã recalculeze şi sã achite corespunzãtor sumele datorate fiecãruia dintre cei prevãzuţi la alin. (2) lit. a).
    (8) Plata tarifului prevãzut la alin. (1) se face în lei la cursul zilei în care se emite factura sau dispoziţia de platã, în douã tranşe egale, prima pânã la data de 30 noiembrie a anului în curs şi a doua pânã la data de 15 mai a anului urmãtor.
    (9) Tarifele prevãzute la alin. (1) se achitã conform prevederilor legale."
    9. Articolul 12 se abrogã.
    10. La articolul 14, alineatul (4) se abrogã.
    11. Articolul 16 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 16. - Încetarea raporturilor contractuale înainte de termenul prevãzut în contract poate fi solicitatã oricând de cãtre gestionar sau poate fi stabilitã de cãtre administrator, în condiţiile prevãzute de art. 18."
    12. La articolul 17, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 17. - (1) Raporturile contractuale, în condiţiile art. 16, înceteazã din momentul în care fondul de vânãtoare a fost contractat cu alt gestionar şi predat în condiţiile legii."
    13. La articolul 18, partea introductivã şi literele a) şi b) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 18. - Rezilierea de drept a contractului din iniţiativa administratorului se realizeazã fãrã sesizarea instanţei şi fãrã punerea în întârziere, cu avizul autoritãţii publice centrale în silviculturã, în urmãtoarele cazuri:
    a) gestionarul nu îşi îndeplineşte obligaţia de platã a tarifului de gestionare conform legii şi prezentului contract, într-o perioadã de 30 de zile de la expirarea termenului de platã şi dupã împlinirea unui termen de 10 zile lucrãtoare de la primirea notificãrii din partea administratorului;
    b) gestionarul nu şi-a îndeplinit oricare dintre obligaţiile contractuale prevãzute la art. 7 alin. (1), (2), (4), (6), (10), (16), (17), (18), (22) şi (23);".
    14. La articolul 18, dupã litera g) se introduc trei noi litere, literele h), i) şi j), cu urmãtorul cuprins:
    "h) în situaţia în care, prin hotãrâre judecãtoreascã irevocabilã, definitivã şi învestitã cu titlu executoriu, se constatã cã atribuirea dreptului de gestionare sau încheierea contractului de gestionare s-a realizat cu încãlcarea prevederilor legale;
    i) sãvârşirea de cãtre aceeaşi persoanã angajatã a gestionarului, în decurs de 6 luni, pe acelaşi fond cinegetic, a cel puţin douã fapte de braconaj prevãzute şi sancţionate de Legea nr. 407/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
    j) gestionarul refuzã actualizarea prevederilor prezentului contract, prin încheierea de acte adiţionale impuse de legislaţia în vigoare."
    15. În tot cuprinsul anexei, sintagma "fond de vânãtoare" se înlocuieşte cu sintagma "fond cinegetic".
    ART. II
    Contractele de gestionare a fondurilor cinegetice aflate în derulare la data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se modificã prin încheierea de acte adiţionale între structurile teritoriale de specialitate ale autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã şi gestionarii fondurilor cinegetice.
    ART. III
    Structurile teritoriale de specialitate ale autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã vor transmite Administraţiei Fondului pentru Mediu şi primãriilor localitãţilor de pe raza fondurilor cinegetice câte o copie de pe contractele de gestionare a fondurilor cinegetice aflate în derulare, împreunã cu actele adiţionale la acestea, încheiate în condiţiile prezentului ordin.
    ART. IV
    Responsabilitatea îndeplinirii prevederilor prezentului ordin revine gestionarilor fondurilor cinegetice şi structurilor teritoriale de specialitate ale autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, în limitele de competenţã.
    ART. V
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

              p. Ministrul mediului
                  şi pãdurilor,
                Cristian Apostol,
                secretar de stat

    Bucureşti, 20 mai 2011.
    Nr. 1.431.

                                    ---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016