Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.364 din 31 octombrie 2017  pentru modificarea şi completarea Ghidului de finanţare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, 2017-2019, aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul mediului, nr. 660/2017     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 1.364 din 31 octombrie 2017 pentru modificarea şi completarea Ghidului de finanţare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, 2017-2019, aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul mediului, nr. 660/2017

EMITENT: Ministerul Mediului
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 893 din 14 noiembrie 2017
    Luând în considerare Referatul de aprobare al Administraţiei Fondului pentru Mediu nr. 1.633/CB din 25.10.2017 pentru modificarea şi completarea Ghidului de finanţare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, 2017-2019, aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul mediului, nr. 660/2017, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul prevederilor art. 13 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 105/2006, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale art. 13 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 19/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului şi pentru modificarea unor acte normative,
    viceprim-ministrul, ministrul mediului, emite prezentul ordin.
    ART. I
    Ghidul de finanţare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, 2017-2019, aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul mediului, nr. 660/2017, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 293 din 25 aprilie 2017, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 2 alineatul (1), literele c), d), e), f) şi h) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "c) autoturism - autovehicul aparţinând categoriei de folosinţă M1, conceput şi construit pentru transportul de pasageri şi care are, în afara locului conducătorului, cel mult 8 locuri pe scaune, conform RNTR 2;
d) autoutilitară uşoară - autovehicul aparţinând categoriei de folosinţă N1, conceput şi construit pentru transportul de mărfuri, având o masă maximă ce nu depăşeşte 3,5 tone, conform RNTR 2;
e) autospecială/autospecializată uşoară - autovehicul aparţinând categoriei de folosinţă M1 ori N1, destinat transportului de pasageri sau de mărfuri şi care îndeplineşte o funcţie specifică ce necesită adaptări ale caroseriei şi/sau echipamente speciale, având o masă maximă ce nu depăşeşte 3,5 tone, aşa cum rezultă din RNTR 2;
f) autovehicul nou - orice autoturism, autoutilitară uşoară sau autospecială/autospecializată uşoară care nu a fost înmatriculat/înmatriculată niciodată, precum şi orice cvadriciclu care nu a fost înmatriculat/înregistrat niciodată; din punctul de vedere al sistemului de propulsie, autovehiculul nou achiziţionat prin program poate fi: electric hibrid (plug-in) şi electric;
    ……………………………………
h) autovehicul pur electric - orice autoturism, autoutilitară uşoară, autospecială/autospecializată uşoară sau cvadriciclu, propulsat/propulsată de un motor electric cu energie furnizată de baterii reîncărcabile, alimentate de o sursă externă de energie electrică, clasificat ca vehicul cu emisii poluante zero;"

    2. La articolul 2 alineatul (1), după litera k) se introduce o nouă literă, litera k^1), cu următorul cuprins:
    "k^1) cvadriciclu - autovehicul aparţinând categoriilor de folosinţă L6e sau L7e, aşa cum sunt acestea definite în cuprinsul RNTR 2: categoria L6e - cvadriciclu uşor, respectiv autovehicul cu patru roţi a cărui masă la gol este de cel mult 350 kg, exclusiv masa acumulatorilor, având viteza maximă constructivă de cel mult 45 km/h şi echipat cu un motor electric având o putere netă continuă maximă de cel mult 4 kW; categoria L7e - cvadriciclu, respectiv autovehicul cu patru roţi, altul decât cvadriciclul uşor, având masa la gol de cel mult 400 kg, respectiv 550 kg pentru vehiculul destinat transportului de mărfuri, exclusiv masa acumulatorilor, şi echipat cu un motor a cărui putere maximă netă este de cel mult 15 kW;"

    3. La articolul 2 alineatul (3), după litera d) se introduc două noi litere, literele d^1) şi d^2), cu următorul cuprins:
    "d^1) CV - cvadriciclu;
d^2) RNTR 2 - Reglementările privind omologarea de tip şi eliberarea cărţii de identitate a vehiculelor rutiere, precum şi omologarea de tip a produselor utilizate la acestea RNTR 2, aprobate prin Ordinul ministrului lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 211/2003, cu modificările şi completările ulterioare;"

    4. La articolul 7, alineatele (1) şi (2) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(1) Ecotichetul se acordă în cuantum de până la:
    a) 45.000 lei, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare, calculat conform alin. (4), pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric;
    b) 20.000 lei, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare, calculat conform alin. (4), pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO_2 mai mică de 50 g/km.
(2) Solicitantul beneficiază de 1 (un) ecotichet la achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou electric hibrid, sub rezerva îndeplinirii condiţiilor şi respectării termenelor prevăzute în cuprinsul prezentului ghid."

    5. La articolul 10, după alineatul (4) se introduc trei noi alineate, alineatele (5)-(7), cu următorul cuprins:
    "(5) Pentru a putea acorda atât ecotichetul, prin prezentul program, cât şi prima de casare, prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2017-2019, producătorul trebuie să fie validat în ambele programe.
(6) În cazul prevăzut la alin. (5), prin cererea de validare depusă în cadrul prezentului program se va solicita validarea şi în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2017-2019.
(7) În situaţia descrisă la alin. (5), prevederile referitoare la înscrierea proprietarului autovehiculului uzat, casarea şi radierea acestuia, precum şi toate formalităţile aferente acestor operaţiuni, descrise în cadrul Ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2017-2019, aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul mediului, nr. 661/2017, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică corespunzător."

    6. La articolul 17, alineatul (6) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(6) Nota de înscriere este valabilă maximum 180 de zile de la data emiterii, cu excepţia anului 2019, când valabilitatea acesteia nu poate depăşi 25 noiembrie."

    7. La articolul 18 alineatul (1), litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "a) datele de identificare a autovehiculului nou (categoria de folosinţă: M1-A, M1/N1-ASU, N1-AU, L6e/L7e-CV, marca şi modelul, numărul de identificare, sistemul de propulsie, seria, puterea şi capacitatea cilindrică a motorului, cuantumul ecotichetului solicitat);"

    8. Anexa nr. 1 la Ghidul de finanţare se modifică şi se înlocuieşte cu anexa la prezentul ordin.
    9. La anexa nr. 3 din Ghidul de finanţare, punctul 1.3 al articolului 1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "1.3. Cuantumul unitar al ecotichetului este de până la:
    a) 45.000 lei, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare, calculat conform art. 7 alin. (4) din ghid, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric;
    b) 20.000 lei, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare, calculat conform art. 7 alin. (4) din ghid, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO_2 mai mică de 50 g/km."



    ART. II
    Prevederile prezentului ordin, cu excepţia modificării de la art. 17 alin. (6), se aplică de la 1 ianuarie 2018.

    ART. III
    (1) Producătorii validaţi în baza Ghidului de finanţare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, 2017-2019, aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul mediului, nr. 660/2017, cu modificările şi completările ulterioare, sesiunile 27 aprilie-8 mai 2017, 15-19 mai 2017 şi 22-30 iunie 2017, şi care au încheiat contracte pentru finanţare pot comercializa autovehiculele aparţinând categoriilor de folosinţă L6e sau L7e pe baza unei cereri depuse la Administraţia Fondului pentru Mediu (Autoritate). Pentru a fi aprobată de Autoritate, cererea va fi însoţită de actul doveditor al calităţii de constructor de autovehicule, importator de autovehicule noi sau de reprezentant autorizat al constructorului/importatorului, în copie certificată „conform cu originalul“, din care să reiasă categoria de folosinţă L6e sau L7e şi marca autovehiculelor nou-comercializate.
    (2) Pentru comercializarea autovehiculelor prin program, producătorii validaţi încheie acte adiţionale la contractele pentru finanţare perfectate cu Autoritatea, în vederea modificării acestora potrivit prevederilor art. I pct. 4 din prezentul ordin.

    ART. IV
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Viceprim-ministru, ministrul mediului,
                    Graţiela Leocadia Gavrilescu

    Bucureşti, 31 octombrie 2017.
    Nr. 1.364.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 1 la ghid)
    Nr. de înregistrare la AFM
    ................/......./...............
    CERERE
    de validare a producătorului
    Nr. de înregistrare la AFM ...../...../..........
    Denumirea completă a producătorului solicitant ....................
    Forma juridică de organizare ....................
    Forma de proprietate .................... (publică/privată)
    Înregistrat/înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul ........... cu nr. de ordine ....../......./.........., cod de identificare fiscală ........, cont nr. .......... deschis la Trezoreria ..............
    Adresa sediului social: localitatea ....................., str. ................ nr. ....., bl. ....., sc. ....., et. ....., ap. ....., judeţul/sectorul ........., cod poştal ........., telefon (fix şi mobil) ........, fax ........, e-mail .........., website ............
    Reprezentant legal/Împuternicit al reprezentantului legal (persoana care reprezintă sau persoana împuternicită) .............., cod numeric personal .............., posesor al actului de identitate tip ..... seria ...... nr. .........., eliberat de către ............ la data de ............, domiciliat/cu reşedinţa în localitatea ............, str. ....................... nr. ...., bl. ...., sc. ...., et. ...., ap. ....., judeţul/sectorul ................, cod poştal .........., telefon (fix şi mobil) ........, fax .........., e-mail ............. .
    Prin prezenta solicităm validarea în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, 2017-2019, denumit în continuare program, şi perfectarea contractului de finanţare nerambursabilă cu Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).
    De asemenea, solicităm validarea în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2017-2019 în vederea acordării atât a ecotichetului, cât şi a primei de casare, în condiţiile art. 10 alin. (5) din prezentul ghid.*)
    În cadrul programului, societatea noastră intenţionează să comercializeze autovehicule noi având următoarele caracteristici:

┌────┬──────────┬────────────────────────┬─────────┬──────┬──────┐
│ │ │Sistem de propulsie │ │ │ │
│ │ ├──────┬──────────┬──────┤ │Emisii│Preţ │
│ │Categoria │ │ │Putere│Autonomie│de │de │
│Nr. │de │ │Capacitate│maximă│[km] │CO_2 │bază │
│crt.│folosinţă,│ │cilindrică│[kW]/ │între │[gkm] │cu TVA│
│ │marca │Tip**)│[cmc] │[CP] │... - ...│între │inclus│
│ │ │ │între │între │ │... - │[euro]│
│ │ │ │... - ... │... - │ │... │ │
│ │ │ │ │... │ │ │ │
├────┼──────────┼──────┼──────────┼──────┼─────────┼──────┼──────┤
│1. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────┼──────────┼──────┼─────────┼──────┼──────┤
│2. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────┼──────────┼──────┼─────────┼──────┼──────┤
│3. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────┼──────────┼──────┼─────────┼──────┼──────┤
│4. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────┼──────────┼──────┼─────────┼──────┼──────┤
│„n“ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────┴──────┴──────────┴──────┴─────────┴──────┴──────┘


──────────
    *) Se menţine doar în situaţia prevăzută la art. 10 alin. (6) din prezentul ghid; în caz contrar, paragraful se va elimina.
    **) Se înscrie, după caz:
    - electric hibrid;
    – electric.

──────────
    Comercializarea autovehiculelor noi în cadrul programului se va efectua de către societatea noastră în nume propriu sau în numele nostru şi pentru noi prin punctul de lucru/punctele de lucru/agentul/agenţii/partenerul/partenerii autorizat/autorizaţi, având următoarele atribute de identificare:
    1. Denumirea ................, codul de identificare fiscală (dacă este cazul) .............., înregistrat în localitatea .............., str. .................. nr. ...., bl. ...., sc. ...., et. ...., ap. ...., judeţul/sectorul ..............., cod poştal ...................., telefon (fix şi mobil) ............, fax .........., e-mail ..............., obiect de activitate .....(comerţul cu autovehicule)....
    2. Denumirea ................, codul de identificare fiscală (dacă este cazul) .................., înregistrat în localitatea .................., str. ................ nr. ...., bl. ...., sc. ...., et. ..., ap. ..., judeţul/sectorul .............., cod poştal .............., telefon (fix şi mobil) .............., fax ..........., e-mail ................, obiect de activitate .......(comerţul cu autovehicule)....
    3. Denumirea .................., codul de identificare fiscală (dacă este cazul) .................., înregistrat în localitatea ..............., str. ................... nr. ...., bl. ....., sc. ...., et. ...., ap. ....., judeţul/sectorul ............., cod poştal ................, telefon (fix şi mobil) ............., fax ............, e-mail ...................., obiect de activitate .....(comerţul cu autovehicule)...

    Subsemnatul, în calitate de reprezentant legal/împuternicit al reprezentantului legal, declar pe propria răspundere, sub sancţiunile aplicate faptei de fals în declaraţii, următoarele:
    a) societatea pe care o reprezint este operator economic cu personalitate juridică română şi desfăşoară activităţi economice pe teritoriul României;
    b) societatea pe care o reprezint are ca obiect de activitate producţia şi/sau comercializarea autovehiculelor noi;
    c) societatea pe care o reprezint nu se află în stare de insolvenţă sau faliment, nu se află în procedură de reorganizare judiciară, dizolvare, lichidare, închidere operaţională, administrare specială, nu are suspendate ori restricţionate activităţi economice, nu se află într-o altă situaţie similară legal reglementată;
    d) societatea pe care o reprezint nu face obiectul unei proceduri legale în justiţie pentru situaţiile prevăzute la lit. c) şi nici pentru orice altă situaţie similară;
    e) societatea pe care o reprezint are deschis la Trezoreria Statului contul 50.70.24 „Disponibil din sume alocate din Fondul pentru mediu reprezentând finanţare sau cofinanţare nerambursabilă a proiectelor pentru protecţia mediului“/nu avem deschis la Trezoreria Statului contul 50.70.24 „Disponibil din sume alocate din Fondul pentru mediu reprezentând finanţare sau cofinanţare nerambursabilă a proiectelor pentru protecţia mediului“, însă ne angajăm ca, în situaţia validării societăţii noastre, să deschidem acest cont până cel mai târziu la data perfectării contractului de finanţare cu AFM şi să prezentăm actul doveditor, în original şi în copie;
    f) societatea pe care o reprezint nu a fost condamnată pentru infracţiuni împotriva mediului prin hotărâre judecătorească definitivă;
    g) nu am furnizat informaţii false în documentele prezentate.

    Subsemnatul declar că am luat cunoştinţă de prevederile Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, privind falsul în declaraţii.
    Subsemnatul îmi asum răspunderea tuturor informaţiilor conţinute în prezenta cerere de validare şi în toate celelalte formulare şi documente depuse şi garantez că datele furnizate sunt actuale, reale şi corecte.
    Am luat cunoştinţă că neîndeplinirea condiţiilor de mai sus ori prezentarea eronată sau falsă a acestor condiţii va duce automat la respingerea cererii de validare sau, ulterior, la returnarea integrală a sumelor decontate societăţii noastre de către AFM în cadrul programului.
    Subsemnatul autorizez prin prezenta cerere de validare orice instituţie, societate comercială, bancă, alte persoane juridice să furnizeze date şi informaţii reprezentanţilor autorizaţi ai AFM cu privire la orice aspect tehnic şi financiar în legătură cu activitatea societăţii pe care o reprezint.
    Prin semnarea prezentei cereri de validare şi aplicarea ştampilei confirmăm că am înţeles şi ne-am însuşit în integralitate conţinutul acesteia.
    Reprezentant legal/Împuternicit al reprezentantului legal
    Numele şi prenumele .........................
    Funcţia .....................................
    Semnătura ...................................
    Data ........................................
    L.S.
    NOTĂ:
    Cererea de validare şi documentele care sunt ilizibile sau care conţin ştersături ori modificări, precum şi cele incomplete sau care conţin date şi informaţii care se dovedesc neconforme cu realitatea atrag respingerea dosarului de validare.


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016