Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.312 din 22 mai 2006  pentru aprobarea Normelor metodologice de avizare si autorizare privind prevenirea si stingerea incendiilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.312 din 22 mai 2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de avizare si autorizare privind prevenirea si stingerea incendiilor

EMITENT: MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 462 din 29 mai 2006

Având în vedere necesitatea conformãrii activitãţii de avizare şi autorizare privind prevenirea şi stingerea incendiilor cu modificãrile apãrute în plan legislativ, cu referire la simplificarea de cãtre autoritãţile competente a procedurilor de emitere a avizelor, acordurilor şi autorizaţiilor specifice, precum şi ca urmare a înfiinţãrii şi operaţionalizãrii serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţã din structura Ministerului Administraţiei şi Internelor, potrivit prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 88/2001 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţã, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 363/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în conformitate cu prevederile <>art. 28 alin. (5) din Ordonanţa Guvernului nr. 60/1997 privind apãrarea împotriva incendiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 212/1997 ,
în temeiul <>art. 9 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 63/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 604/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul administraţiei şi internelor emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Normele metodologice de avizare şi autorizare privind prevenirea şi stingerea incendiilor, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţã, prin inspectoratele judeţene sau al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţã, va lua mãsuri pentru ducerea la îndeplinire a dispoziţiilor prezentului ordin.
ART. 3
Nerespectarea prevederilor normelor metodologice prevãzute la art. 1 atrage rãspunderea juridicã, potrivit legii.
ART. 4
(1) Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intrã în vigoare la 30 de zile de la data publicãrii.
(2) La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã <>Ordinul ministrului de interne nr. 791/1998 pentru aprobarea Normelor metodologice de avizare şi autorizare privind prevenirea şi stingerea incendiilor, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 384 din 9 octombrie 1998, precum şi orice alte dispoziţii contrare.

Ministrul administraţiei şi internelor,
Vasile Blaga

Bucureşti, 22 mai 2006.
Nr. 1.312.


ANEXĂ

NORME METODOLOGICE
de avizare şi autorizare privind prevenirea şi stingerea incendiilor

ART. 1
Avizele de prevenire şi stingere a incendiilor sunt actele emise, în baza legii, de cãtre inspectoratele judeţene sau al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţã, direct ori prin comisiile de acorduri unice (C.A.U.) din cadrul consiliilor judeţene, primãriilor municipiilor şi sectoarelor municipiului Bucureşti, oraşelor şi comunelor, dupã verificarea de conformitate cu prevederile reglementãrilor tehnice în vigoare a mãsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor adoptate în documentaţiile tehnice de execuţie a lucrãrilor de construcţii, pentru îndeplinirea cerinţei esenţiale "securitate la incendiu".
ART. 2
Autorizaţiile de prevenire şi stingere a incendiilor sunt actele emise, în baza legii, de cãtre inspectoratele judeţene sau al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţã, prin care se certificã, în urma verificãrii documentelor şi în teren, realizarea mãsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor prevãzute în documentaţiile tehnice de execuţie a lucrãrilor de construcţii pentru îndeplinirea cerinţei esenţiale "securitate la incendiu".
ART. 3
Avizele de prevenire şi stingere a incendiilor se emit în urmãtoarele situaţii:
a) când sunt solicitate prin certificatele de urbanism în vederea emiterii acordului unic, pentru categoriile de construcţii şi amenajãri aprobate, potrivit legii, prin hotãrâre a Guvernului;
b) pentru lucrãrile de schimbare a destinaţiei şi/sau de modernizare la construcţii şi amenajãri care nu necesitã autorizaţii de construire, atunci când, în urma executãrii lucrãrilor, construcţiile şi amenajãrile respective se încadreazã în categoriile aprobate prin hotãrârea Guvernului prevãzutã la lit. a), pentru care este necesarã avizarea privind prevenirea şi stingerea incendiilor;
c) pentru amplasarea construcţiilor în interiorul parcelelor şi asigurarea posibilitãţilor de acces la drumurile publice, în conformitate cu prevederile Regulamentului general şi regulamentelor locale de urbanism, în cazurile în care nu se asigurã îndeplinirea cerinţelor prevãzute de reglementãrile specifice.
ART. 4
Avizele prevãzute la art. 3 lit. a) se solicitã şi se emit pe fişele tehnice specifice, conform procedurii stabilite prin normele metodologice de aplicare a legislaţiei privind autorizarea executãrii lucrãrilor de construcţii.
ART. 5
(1) Avizele prevãzute la art. 3 lit. b) şi c), precum şi autorizaţiile de prevenire şi stingere a incendiilor se solicitã în scris de cãtre persoanele fizice sau juridice direct inspectoratelor judeţene ori al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţã în a cãror zonã de competenţã urmeazã sã fie realizate ori sunt amplasate construcţiile sau amenajãrile respective.
(2) Modelele de cereri sunt prezentate în anexa nr. 1, pentru avizele prevãzute la art. 3 lit. b), în anexa nr. 2, pentru avizele prevãzute la art. 3 lit. c), şi în anexa nr. 3, pentru autorizaţiile prevãzute la art. 2.
ART. 6
(1) Fişele tehnice şi/sau cererile, însoţite de documentele necesare, se înregistreazã într-un registru special, în ordinea primirii lor, asigurându-se evidenţa şi confidenţialitatea conţinutului acestora.
(2) Dacã documentele prezentate sunt incomplete, dupã înregistrare se comunicã solicitantului, pe loc, lipsurile constatate, conform modelului din anexa nr. 4. În aceastã situaţie se va returna documentaţia spre completare cu specificarea datei, numelui şi prenumelui solicitantului şi semnãtura de ridicare.
(3) Termenul legal de emitere a avizului sau autorizaţiei de prevenire şi stingere a incendiilor curge de la data depunerii documentaţiei complete.
(4) Pentru situaţiile în care se solicitã soluţionarea în regim de urgenţã, se aplicã prevederile reglementãrilor specifice în vigoare la data înregistrãrii.
ART. 7
(1) Documentele depuse pentru avizarea sau autorizarea privind prevenirea şi stingerea incendiilor se repartizeazã pentru soluţionare specialiştilor desemnaţi din serviciile de prevenire a incendiilor din cadrul inspectoratului judeţean pentru situaţii de urgenţã sau al municipiului Bucureşti, care, în urma verificãrii conţinutului acestora şi a condiţiilor din teren (numai pentru emiterea autorizaţiilor), întocmesc pentru fiecare situaţie un referat cu concluziile rezultate şi cu propunerile privind emiterea ori respingerea motivatã a emiterii avizului sau autorizaţiei.
(2) Pentru avizele emise pe fişe tehnice, pentru construcţiile şi amenajãrile care îndeplinesc condiţiile cerinţei esenţiale "securitate la incendiu", se întocmeşte un singur referat privind avizele emise în aceeaşi zi.
(3) Referatele se verificã de cãtre şeful serviciului de prevenire a incediilor, se avizeazã de cãtre adjunctul inspectorului-şef al inspectoratului judeţean pentru situaţii de urgenţã sau al municipiului Bucureşti şi se aprobã de cãtre inspectorul-şef, odatã cu emiterea avizului/autorizaţiei de prevenire şi stingere a incendiilor.
ART. 8
(1) Nu se emit avize sau autorizaţii de prevenire şi stingere a incendiilor de cãtre inspectoratele judeţene sau al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţã în urmãtoarele situaţii:
a) atunci când se constatã neîndeplinirea condiţiilor prevãzute de reglementãrile tehnice în vigoare;
b) dacã obiectivele respective nu se încadreazã în categoriile celor stabilite prin lege, hotãrâre a Guvernului sau acte ale organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale.
(2) Respingerea emiterii avizelor sau autorizaţiilor de prevenire şi stingere a incendiilor se comunicã în scris solicitanţilor, împreunã cu motivele respingerii, în termen de maximum 15 zile de la înregistrarea documentaţiei complete.
ART. 9
(1) Avizele de prevenire şi stingere a incendiilor pentru schimbãrile de destinaţie şi modernizãrile la construcţiile şi amenajãrile care, potrivit legii, nu necesitã autorizaţii de construire se emit pe baza urmãtoarelor documente:
a) cerere-tip - douã exemplare;
b) dovada dreptului de proprietate al titularului asupra terenului şi construcţiilor - un exemplar (copie);
c) raportul de expertizã tehnicã pentru cerinţa esenţialã "securitate la incendiu" privind schimbarea destinaţiei sau avizul proiectantului iniţial al construcţiei - douã exemplare (ambele în original);
d) scenariul de siguranţã la foc - douã exemplare (ambele în original);
e) planul de situaţie - un exemplar;
f) documentaţie cuprinzând planuri (relevee) ale construcţiei (planuri pentru fiecare nivel, faţade, secţiuni), scheme ale instalaţiilor utilitare (electrice, gaze combustibile, încãlzire, ventilare) şi cu rol de securitate la incendiu (detecţie, semnalizare, stingere) - un exemplar;
g) tabel cu documentele depuse - douã exemplare, conform anexei nr. 4.
(2) Avizele de prevenire şi stingere a incendiilor pentru amplasarea construcţiilor în interiorul parcelelor şi asigurarea posibilitãţilor de acces la drumurile publice (în conformitate cu prevederile Regulamentului general sau regulamentelor locale de urbanism) se emit pe baza urmãtoarelor documente:
a) cerere-tip - douã exemplare;
b) dovada dreptului de proprietate al titularului asupra terenului - un exemplar (copie);
c) planul de situaţie (amplasare în zonã), cu precizarea distanţelor faţã de vecinãtãţi şi a cãilor de acces la drumurile publice - douã exemplare;
d) tabelul cu specificarea documentelor depuse - douã exemplare.
ART. 10
(1) La emiterea avizelor prevãzute la art. 9 alin. (1), se restituie solicitantului documentele depuse, vizate spre neschimbare, emitentul reţinând câte un exemplar din cerere, aviz, raportul de expertizã tehnicã/avizul proiectantului iniţial, scenariul de siguranţã la foc, tabelul cu documentele depuse şi referatul întocmit conform art. 7 alin. (1).
(2) La emiterea avizelor prevãzute la art. 9 alin. (2), se restituie solicitantului documentele prezentate, vizate spre neschimbare, emitentul reţinând câte un exemplar din cerere, aviz, plan de situaţie, tabel şi referatul întocmit conform art. 7 alin. (1).
(3) Documentele reţinute de emitent, prevãzute la alin. (1) şi (2), se pãstreazã de cãtre acesta pânã la darea în exploatare a construcţiilor sau amenajãrilor pentru care s-au emis avizele, respectiv pânã la emiterea autorizaţiei de prevenire şi stingere a incendiilor, dupã care se arhiveazã potrivit prevederilor legale în vigoare.
ART. 11
Avizele de prevenire şi stingere a incendiilor emise direct de inspectoratele judeţene sau al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţã se redacteazã în douã exemplare, conform modelului prezentat în anexa nr. 5.
ART. 12
Avizele de prevenire şi stingere a incendiilor emise pe fişe tehnice în cadrul comisiilor de acorduri unice îşi pierd valabilitatea, dacã, în termenul prevãzut în autorizaţia de construire, nu au fost începute lucrãrile de execuţie precizate în documentaţia tehnicã.
ART. 13
(1) Autorizaţiile de prevenire şi stingere a incendiilor se emit dupã recepţia la terminarea lucrãrilor, la darea în exploatare a construcţiilor sau amenajãrilor noi, pe baza urmãtoarelor documente:
a) cerere-tip - douã exemplare;
b) avizul de prevenire şi stingere a incendiilor emis pe fişa tehnicã şi documentaţia vizatã spre neschimbare care a stat la baza emiterii avizului (în original);
c) piesele scrise şi desenate din documentaţia tehnicã - detalii de execuţie, în care sã fie incluse mãsurile realizate privind îndeplinirea cerinţei esenţiale "securitate la incendiu" - un exemplar;
d) referatul verificatorului de proiecte pentru cerinţa esenţialã "securitate la incendiu" (construcţii şi instalaţii) - douã exemplare;
e) procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrãrilor - douã exemplare;
f) tabelul cu specificarea documentelor depuse - douã exemplare.
(2) Pentru schimbãrile de destinaţie la construcţii şi amenajãri care nu necesitã autorizaţie de construire, autorizaţiile de prevenire şi stingere a incendiilor se emit la darea în exploatare a construcţiilor sau amenajãrilor, pe baza urmãtoarelor documente:
a) cerere-tip - douã exemplare;
b) avizul de prevenire şi stingere a incendiilor - în original (atunci când acesta a fost emis);
c) documentaţia prevãzutã la art. 9 alin. (1) lit. b)-f);
d) tabelul cu specificarea documentelor depuse - douã exemplare.
ART. 14
(1) Autorizaţiile de prevenire şi stingere a incendiilor emise de inspectoratele judeţene sau al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţã se redacteazã în douã exemplare, conform modelului prevãzut în anexa nr. 6.
(2) La emiterea autorizaţiilor de prevenire şi stingere a incendiilor pentru situaţiile prevãzute la art. 13 alin. (1) se restituie solicitanţilor documentele prezentate, vizate spre neschimbare, emitentul reţinând câte un exemplar din cerere, tabel, autorizaţia de prevenire şi stingere a incendiilor, procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrãrilor, referatul întocmit conform art. 7 alin. (1) şi cel al verificatorului de proiect pentru cerinţa esenţialã "securitate la incendiu".
(3) La emiterea autorizaţiei de prevenire şi stingere a incendiilor pentru situaţia prevãzutã la art. 13 alin. (2), se restituie solicitantului documentele prezentate, vizate spre neschimbare, emitentul reţinând câte un exemplar al cererii, autorizaţiei de prevenire şi stingere a incendiilor, raportului de expertizã, scenariului de siguranţã la foc şi referatului întocmit conform art. 7 alin. (1).
ART. 15
În situaţiile în care prin certificatele de urbanism nu s-a solicitat avizul de prevenire şi stingere a incendiilor, deşi construcţiile sau amenajãrile respective se încadrau în categoriile celor aprobate prin hotãrâre a Guvernului privind avizarea sau când solicitanţii nu pot prezenta, din motive obiective justificate (de exemplu: pierdere, distrugere), avizele de prevenire şi stingere a incendiilor şi documentaţiile care au stat la baza emiterii acestora, autorizaţiile de prevenire şi stingere a incendiilor se emit pe baza urmãtoarelor documente, dupã caz:
a) certificatul de urbanism, autorizaţia de construire şi documentaţia specificã cuprinzând mãsurile de prevenire şi stingere a incendiilor care au stat la baza emiterii acesteia un exemplar;
b) celelalte documente prevãzute la art. 13 alin. (1) lit. c)-f) sau, dupã caz, la art. 13 alin. (2) lit. c) şi d).
ART. 16
(1) Autorizaţiile de prevenire şi stingere a incendiilor emise de inspectoratele judeţene sau al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţã pot fi anulate de unitãţile emitente, dacã pe durata exploatãrii construcţiilor sau amenajãrilor se constatã nerespectarea mãsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor cuprinse în documentaţii ori încãlcarea gravã a reglementãrilor specifice de apãrare împotriva incendiilor, în ceea ce priveşte: limitarea propagãrii incendiilor la vecinãtãţi şi în interiorul compartimentelor de incendiu, protecţia şi evacuarea sigurã a utilizatorilor, siguranţa pompierilor sau a altor forţe care intervin la stingerea incendiilor ori a altor situaţii de risc, inclusiv asigurarea posibilitãţilor eficiente de alimentare cu apã în caz de incendiu şi, dupã caz, cu energie a consumatorilor aferenţi sistemelor de protecţie prevãzute.
(2) Anularea autorizaţiilor de prevenire şi stingere a incendiilor se face de personalul anume desemnat din cadrul inspectoratelor judeţene sau al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţã, prin procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, comunicând despre aceasta altor autoritãţi competente.
ART. 17
În cazul în care construcţiile sau amenajãrile nu mai corespund condiţiilor pentru care au fost autorizate, din diverse motive (de exemplu: schimbare de destinaţie, modificãri, completãri, reamenajãri, modernizãri), autorizaţiile de prevenire şi stingere a incendiilor devin nule de drept, proprietarul având obligaţia reluãrii procesului de avizare şi autorizare, conform prezentelor norme metodologice.
ART. 18
(1) Posesorii avizelor şi autorizaţiilor de prevenire şi stingere a incendiilor au obligaţia pãstrãrii în bune condiţii a acestora, împreunã cu documentele vizate spre neschimbare, prevãzute în prezentele norme metodologice, şi sã le prezinte, la cerere, organelor împuternicite cu exercitarea controlului, potrivit legii.
(2) Posesorii avizelor de prevenire şi stingere a incendiilor, în cazul în care astfel de documente au fost emise centralizat, potrivit legii, în cadrul altor structuri (comisii de acorduri unice, organe ale administraţiei publice locale), se supun prevederilor alin. (1).
(3) În situaţia pierderii sau distrugerii avizelor/ autorizaţiilor de prevenire şi stingere a incendiilor, deţinãtorii au obligaţia solicitãrii unor duplicate din partea inspectoratelor judeţene sau al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţã.
(4) Emiterea duplicatelor se face contra cost la tarifele stabilite de legislaţia în vigoare.
ART. 19
Dacã solicitanţii nu se prezintã pentru ridicarea avizelor şi autorizaţiilor de prevenire şi stingere a incendiilor, precum şi a documentaţiilor care au stat la baza emiterii acestora, documentele respective vor fi clasate, îndosariate şi distruse potrivit reglementãrilor în vigoare.
ART. 20
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţã şi inspectoratele judeţene sau al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţã trebuie sã asigure condiţiile şi mãsurile corespunzãtoare lucrului cu publicul, necesare pentru desfãşurarea în bune condiţii a activitãţii de primire a cererilor şi de asigurare a reglementãrilor tehnice şi standardelor în vigoare necesare verificãrii documentaţiilor anexate acestora şi de emitere a avizelor şi autorizaţiilor de prevenire şi stingere a incendiilor.
ART. 21
Tarifele aferente activitãţilor de emitere a avizelor şi/sau autorizaţiilor de prevenire şi stingere a incendiilor sunt stabilite potrivit reglementãrilor în vigoare.
ART. 22
Anexele nr. 1-6 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.


ANEXA 1
la normele metodologice

Cãtre Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţã
al Judeţului ................../Municipiului Bucureşti

Domnului inspector-şef

CERERE
pentru emiterea avizului de prevenire şi stingere a incendiilor
Nr. ............ din .................. 200.......

Subsemnatul/Subsemnata .............................., cu domiciliul în judeţul ......................, municipiul/oraşul/comuna ........................., sectorul/satul ....................., str. ..................... nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ..., codul poştal ......., telefon ............, fax ............, e-mail ..............., în calitate de ..........................., la ....................., în conformitate cu prevederile <>art. 28 din Ordonanţa Guvernului nr. 60/1997 , aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 212/1997 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 448/2002 , solicit:
1. verificarea mãsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, prevãzute în documentaţia anexatã;
2. emiterea avizului de prevenire şi stingere a incendiilor pentru ........................, având destinaţia .................., amplasat/amplasatã în judeţul ......................., municipiul/oraşul/comuna ......................, sectorul/satul ........................, str. .................... nr. ....., bl. ...., sc. ..., et. .., ap. ..., codul poştal ................, telefon/fax .........., e-mail .................. .
Anexez documentele prevãzute în procedura aprobatã prin Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. ......... din ........., conform tabelului.
Declar pe propria rãspundere cã documentele prezentate în copie sunt conforme cu originalul.


Data .............. Semnãtura ...............


ANEXA 2
la normele metodologice

Cãtre Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţã
al Judeţului ...../ Municipiului Bucureşti

Domnului inspector-şef

CERERE
pentru emiterea avizului de prevenire şi stingere a incediilor
Nr. ............ din .................. 200.........

Subsemnatul/Subsemnata ............................, cu domiciliul în judeţul ......................., municipiul/oraşul/comuna ......................., sectorul/satul ......................., str. ...................... nr. ..., bl. ...., sc. ...., et. ..., ap. ...., codul poştal ........., telefon ............, fax ........., e-mail ..........., în calitate de .........................., la ......................, în conformitate cu prevederile <>art. 28 din Ordonanţa Guvernului nr. 60/1997 , aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 212/1997 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 525/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, solicit emiterea avizului de prevenire şi stingere a incendiilor pentru amplasarea în interiorul parcelei ....................... şi asigurarea posibilitãţilor de acces la drumurile publice pentru ...................., având destinaţia ......................, amplasat/amplasatã în judeţul ............., municipiul/oraşul/comuna ...................., sectorul/satul .................., str. ...................... nr. ....., bl. ..., sc. ...., et. ..., ap. ....., codul poştal ..., telefon/fax ............, e-mail ............... .
Anexez documentele prevãzute în procedura aprobatã prin Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. ..... din ..., conform tabelului.
Declar pe propria rãspundere cã documentele prezentate în copie sunt conforme cu originalul.


Data .............. Semnãtura ................


ANEXA 3
la normele metodologice

Cãtre Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţã
al Judeţului.........../Municipiului Bucureşti

Domnului inspector-şef

CERERE
pentru emiterea autorizaţiei de prevenire şi stingere a incendiilor
Nr. ............ din .................. 200.........

Subsemnatul/Subsemnata .............................., cu domiciliul în judeţul ......................, municipiul/oraşul/comuna ................., sectorul/satul ..................., str. .................... nr. ...., bl. ..., sc. ...., et. ...., ap. ...., codul poştal ................, telefon ..., fax ............, e-mail ................, în calitate de ............................, la ................., în conformitate cu prevederile <>art. 28 din Ordonanţa Guvernului nr. 60/1997 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 212/1997 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 448/2002 , solicit:
1. certificarea realizãrii mãsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, prevãzute în documentaţia tehnicã anexatã, pentru construcţia/amenajarea cu destinaţia ........................, amplasat/amplasatã în judeţul ........................., municipiul/oraşul/comuna .................., sectorul/ satul ....................., str. .... nr. ..., bl. ..., sc. ...., et. ...., ap. ...., codul poştal ......., telefon/fax ......., e-mail ..........;
2. emiterea autorizaţiei de prevenire şi stingere a incendiilor pentru construcţia (instalaţia) specificatã la pct. 1.
Anexez documentele prevãzute în procedura aprobatã prin Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. ... din ..., conform tabelului.
Declar pe propria rãspundere cã documentele prezentate în copie sunt conforme cu originalul.


Data ................. Semnãtura ...................


ANEXA 4
la normele metodologice

A.

Tabel cu documentele prezentate pentru eliberarea avizului/autorizaţiei
de prevenire şi stingere a incendiilor


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Seria, codul, Nr.
crt. Denumirea documentului nr. de de file Formatul
înregistrare etc.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Data ............. Semnãtura solicitantului...............



B.

Documentele necesare pentru completarea dosarului de avizare/autorizare


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea documentului Data Semnãtura Data Semnãtura
crt. comunicãrii solicitantului redepunerii de primire
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Data ......... Semnãtura personalului Semnãtura solicitantului
nominalizat de inspectorat ....................
......................




ANEXA 5
la normele metodologice

ROMÂNIA
MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţã ".........................."
al Judeţului ................................../Municipiului Bucureşti

AVIZ
de prevenire şi stingere a incendiilor
nr. ........ din ............... 200 ....

Ca urmare a Cererii înregistrate la nr. ......... din ............... 200 ...., adresatã de .................., cu domiciliul/sediul/în judeţul ................, municipiul/oraşul/comuna ................, sectorul/satul .............., str. .................. nr. ..., bl. ..., sc. ...., et. ...., ap. ...., codul poştal .............., telefon .............., fax ........., e-mail ....,
în baza prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.492/2004 privind principiile de organizare, funcţionarea şi atribuţiile serviciilor de urgenţã profesioniste, ale <>Ordonanţei Guvernului nr. 60/1997 privind apãrarea împotriva incendiilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale Hotãrârii Guvernului nr. ..../200...., se avizeazã din punctul de vedere al prevenirii şi stingerii incendiilor ....................................................................................................................... ............................., amplasat/amplasatã în judeţul ...................., municipiul/oraşul/comuna ...................., sectorul/ satul .................., str. ....................... nr. ...., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ..., codul poştal .............., telefon ............, fax ..............., fãrã/cu urmãtoarele condiţii:
.............................................................................................................................................. .
Documentele vizate spre neschimbare, prevãzute în tabel, fac parte integrantã din prezentul aviz.
Investitorul are obligaţia sã comunice emitentului, în termen de maximum 15 zile, modul de soluţionare a condiţiilor impuse prin prezentul aviz, în caz contrar acesta pierzându-şi valabilitatea.

Inspector-şef,
.........................


ANEXA 6
la normele metodologice

ROMÂNIA
MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţã "........................."
al Judeţului .........................../Municipiului Bucureşti

AUTORIZAŢIE
de prevenire şi stingere a incendiilor
nr. ........ din ............... 200 ....

Ca urmare a Cererii înregistrate la nr. ... din ............ 200...., adresatã de ......................., cu domiciliul/sediul în judeţul .................., municipiul/oraşul/comuna ................, sectorul/satul ................., str. ......................... nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ..., codul poştal ............., telefon ............, fax ..........., e-mail .................,
în baza prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.492/2004 privind principiile de organizare, funcţionarea şi atribuţiile serviciilor de urgenţã profesioniste, ale <>Ordonanţei Guvernului nr. 60/1997 privind apãrarea împotriva incendiilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale Hotãrârii Guvernului nr. ..../200..., se certificã realizarea mãsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor la ..........................................................................................................
amplasat/amplasatã în judeţul .............., municipiul/oraşul/comuna ....................., sectorul/satul ................., str. ................. nr. ..., bl. ..., sc. ...., et. ..., ap. ..., codul poştal ............, telefon ..........., fax ............... .
Prezenta autorizaţie îşi pierde valabilitatea în cazul în care construcţia/amenajarea nu mai corespunde condiţiilor pentru care a fost autorizatã.
Documentele vizate spre neschimbare fac parte integrantã din prezenta autorizaţie de prevenire şi stingere a incendiilor.


Inspector-şef,
...................
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016