Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.293 din 18 decembrie 2012  privind infiintarea si functionarea Registrului national de boli cardiovasculare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.293 din 18 decembrie 2012 privind infiintarea si functionarea Registrului national de boli cardiovasculare

EMITENT: MINISTERUL SANATATII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 873 din 20 decembrie 2012

    Văzând Referatul de aprobare nr. R.A. 1.268/2012 al Direcţiei de asistenţă medicală şi politici publice,
    având în vedere prevederile art. 45 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi Hotărârea Guvernului nr. 1.388/2010 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2011 şi 2012, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul sănătăţii emite următorul ordin:

    ART. 1
    (1) Se aprobă înfiinţarea Registrului naţional de boli cardiovasculare.
    (2) Prin centralizarea datelor aferente Subprogramului de tratament invaziv al infarctului miocardic acut se constituie Registrul naţional de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, care este parte integrantă a Registrului naţional de boli cardiovasculare.
    ART. 2
    (1) Medicii de specialitate care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţilor care derulează Programul naţional de boli cardiovasculare, precum şi unităţile care derulează acest program, inclusiv cele aparţinând ministerelor şi instituţiilor cu reţele sanitare proprii, sunt obligaţi/obligate să raporteze datele în Registrul naţional de boli cardiovasculare, în condiţiile prezentului ordin şi în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
    (2) Datele aferente Subprogramului de tratament invaziv al infarctului miocardic acut vor fi transmise începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin, iar celelalte date din cadrul Programului naţional de boli cardiovasculare vor fi transmise imediat ce programul informatic va permite transmiterea şi centralizarea datelor respective.
    ART. 3
    Organizarea şi funcţionarea Registrului naţional de tratament invaziv al infarctului miocardic acut sunt prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
    ART. 4
    Instituţiile, unităţile sanitare şi personalul implicat în realizarea, implementarea şi managementul Registrului naţional de boli cardiovasculare au obligaţia de a respecta prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi prevederile Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, cu modificările şi completările ulterioare.
    ART. 5
    Direcţiile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătăţii, ministerele şi instituţiile cu reţea sanitară proprie, Comisia de cardiologie a Ministerului Sănătăţii, unităţile care derulează Programul naţional de boli cardiovasculare şi persoanele cu responsabilităţi în realizarea, implementarea şi managementul Registrului naţional de boli cardiovasculare vor duce la îndeplinire dispoziţiile prezentului ordin.
    ART. 6
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                              Ministrul sănătăţii,
                                  Raed Arafat

    Bucureşti, 18 decembrie 2012.
    Nr. 1.293.


    ANEXĂ

                          ORGANIZAREA ŞI FUNCŢIONAREA
    Registrului naţional de tratament invaziv al infarctului miocardic acut

    ART. 1
    (1) Coordonarea ştiinţifică a Registrului naţional de tratament invaziv al infarctului miocardic acut este asigurată de către Comisia de cardiologie a Ministerului Sănătăţii.
    (2) Pentru îndeplinirea atribuţiei prevăzute la alin. (1), Comisia de cardiologie colaborează cu Societatea Română de Cardiologie.
    (3) Coordonarea tehnică la nivel naţional a Registrului naţional de tratament invaziv al infarctului miocardic acut este asigurată de către Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.
    ART. 2
    (1) Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti răspunde de realizarea, implementarea şi managementul Registrului naţional de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, având următoarele atribuţii:
    a) administrează componentele hardware şi software alocate şi baza de date a Registrului naţional de tratament invaziv al infarctului miocardic acut;
    b) coordonează şi organizează colectarea datelor la nivel naţional în cadrul Registrului naţional de tratament invaziv al infarctului miocardic acut;
    c) coordonează, monitorizează şi evaluează la nivel naţional modul în care se realizează raportarea datelor de către unităţile care derulează Subprogramul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut;
    d) analizează trimestrial stadiul raportării datelor de către unităţile care derulează Subprogramul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut şi transmite această analiză Ministerului Sănătăţii în primele 5 zile lucrătoare ale lunii următoare perioadei pentru care se face raportarea;
    e) calculează indicatorii de evaluare specifici Subprogramului de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, în conformitate cu prevederile legale în vigoare;
    f) transmite Ministerului Sănătăţii, trimestrial, anual şi ori de câte ori este nevoie, indicatorii realizaţi în cadrul Subprogramului de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, centralizaţi la nivel naţional, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
    (2) Comisia de cardiologie a Ministerului Sănătăţii îndeplineşte următoarele atribuţii:
    a) analizează trimestrial, anual şi ori de câte ori este nevoie, pe baza datelor raportate de către unităţile care derulează Subprogramul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut;
    b) elaborează şi transmite Ministerului Sănătăţii rapoarte trimestriale, anuale şi ori de câte ori este nevoie, rezultate din analiza datelor raportate în Registrul naţional de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, precum şi cu privire la indicatorii realizaţi în cadrul Subprogramului de tratament invaziv al infarctului miocardic acut;
    c) evaluează Subprogramul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut.
    ART. 3
    În vederea realizării şi implementării Registrului naţional de tratament invaziv al infarctului miocardic acut se utilizează programul informatic pus la dispoziţia unităţilor care derulează Subprogramul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut de către Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.
    ART. 4
    (1) Cheltuielile necesare pentru realizarea, implementarea şi managementul Registrului naţional de tratament invaziv al infarctului miocardic acut se suportă din fondurile alocate Subprogramului de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, aprobate în condiţiile legii.
    (2) Cheltuielile menţionate la alin. (1) pot fi acoperite şi din venituri obţinute din sponsorizări şi donaţii.
    ART. 5
    (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin, medicii de specialitate care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţilor ce derulează Subprogramul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut sunt obligaţi să raporteze datele în Registrul naţional de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, în condiţiile prezentului ordin şi în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
    (2) Medicii de specialitate prevăzuţi la alin. (1) sunt obligaţi ca, începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin, să înregistreze în Registrul naţional de tratament invaziv al infarctului miocardic acut toţi bolnavii cu infarct miocardic care sunt în evidenţa activă a unităţii, indiferent de tratamentul efectuat pacientului (invaziv precoce, invaziv amânat sau doar medical).
    (3) Începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin, unităţile care derulează Subprogramul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, inclusiv cele aparţinând ministerelor şi instituţiilor cu reţele sanitare proprii, sunt obligate să raporteze datele în Registrul naţional de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, în condiţiile prezentului ordin şi în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
    (4) Raportarea de către unităţile sanitare va fi efectuată lunar, până la data de 15 a lunii următoare celei pentru care se face raportarea.
    ART. 6
    Indicatorii realizaţi în cadrul Subprogramului de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, prevăzuţi în cuprinsul rapoartelor predefinite generate de programul informatic al Registrului naţional de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, precum şi analiza stadiului raportării se publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, la adresa www.ms.ro, în termen de 5 zile lucrătoare de la data transmiterii acestora de către Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

                                    --------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016