Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.074 din 6 august 2003  privind modificarea   Ordinului ministrului finantelor nr. 1.801/1995     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.074 din 6 august 2003 privind modificarea Ordinului ministrului finantelor nr. 1.801/1995

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 585 din 18 august 2003

În temeiul <>art. 1 alin. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 7/1995 privind stabilirea regimului unor formulare tipizate din domeniul financiar, republicatã, şi al <>art. 12 alin. (6) din Hotãrârea Guvernului nr. 735/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice,
având în vedere prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale Ordonanţei Guvernului nr. 82/1998 privind înregistrarea fiscalã a plãtitorilor de impozite şi taxe, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>Ordonanţei Guvernului nr. 61/2002 privind colectarea creanţelor bugetare, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 79/2003 , cu modificãrile ulterioare,

ministrul finanţelor publice emite urmãtorul ordin:

ART. I
<>Ordinul ministrului finanţelor nr. 1.801/1995 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 268 şi 268 bis din 20 noiembrie 1995, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modifica dupã cum urmeazã:
1. Punctul 32 din anexa nr. 1a) va avea urmãtorul cuprins:
"32. Adresa de confirmare cod 14.13.17.99"
2. Formularul "Adresa de confirmare, cod 14.13.17.99" din anexa nr. 1b) se înlocuieşte cu formularul cuprins în anexa nr. 1 care face parte integrantã din prezentul ordin.
3. Punctul 43 din anexa nr. 1a) va avea urmãtorul cuprins:
"43. Proces-verbal de constatare a contravenţiilor cod 14.13.22.99"
4. Formularul "Proces-verbal de constatare a contravenţiilor, cod 14.13.22.99" din anexa nr. 1b) se înlocuieşte cu formularul cuprins în anexa nr. 2 care face parte integrantã din prezentul ordin.
5. Formularul "Nota de plata, cod 14.13.10.99" din anexa nr. 1b) se înlocuieşte cu formularul cuprins în anexa nr. 3 care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. II
Direcţia generalã de proceduri pentru gestiunea veniturilor bugetului general consolidat, Direcţia generalã de revizie fiscalã şi de metodologie şi proceduri pentru control, Direcţia generalã de proceduri şi gestiune a colectãrii veniturilor bugetare şi direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili din municipiul Bucureşti şi din judeţul Ilfov vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. III
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

p. Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Gherghina,
secretar de stat

Bucureşti, 6 august 2003.
Nr. 1.074.


ANEXA 1

REGIM SPECIAL


──────────────
MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE Seria /Anul 200
DIRECŢIA GENERALĂ A FINANŢELOR PUBLICE Nr.
A JUDEŢULUI .............................
Administraţia finanţelor publice ........
Str. ................ nr. ...............
Nr. .............../ ....................

Cãtre
ADRESA DE CONFIRMARE .....................
.....................
.....................

La adresa dvs. nr. ...... din .... 200 ... va confirmãm primirea obligaţiilor de plata reprezentând:
1. ............. în suma de .................. (......................)
2. ............. în suma de .................. (......................)
3. ............. în suma de .................. (......................)
4. ............. în suma de .................. (......................)
(se va scrie şi în litere)
privind pe ......., cod de înregistrare fiscalã/CNP ........, din .........., str. ................ nr. ...., bl. ...., sc. ...., et. ..., ap. ....., cu sediul principal de desfãşurare a activitãţii*): ......................................

──────────────
*) Se completeazã numai în cazul confirmãrii obligaţiilor de plata între unitãţile fiscale teritoriale.

MFP cod 14.13.17.99

Va facem cunoscut ca obligaţiile sus-menţionate au fost înregistrate în fişele "Fişa plãtitorului"/"Cont fiscal personal" ale contribuabilului mai sus menţionat (s-a întocmit înştiinţarea de plata nr. ........... din ........... 200......).

Conducãtorul unitãţii, Contabil,
...................... ...................


ANEXA 2

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE Seria......../200
DIRECŢIA .................... Nr.............

PROCES-VERBAL DE CONSTATARE A CONTRAVENŢIILOR Nr..............
Încheiat astãzi ........ luna ............... anul ........
în localitatea ................... judeţul...................

Agentul(ii) constatator(i),(numele şi prenumele ........... în funcţia(iile) de ......., din ....... am constatat ca:
a) persoana fizica ....., nãscut(a) la data de ....... în localitatea....... judeţul ....... fiul lui ...... şi a ......, cu codul numeric personal nr. ...... domiciliat în oraşul (comuna) ....., str. ........ nr. ....., bl..., sc. ......., apt. ...... judeţul ............... legitimat cu buletinul, cartea de identitate/pasaport seria ...., nr. ...... emis de .........., la data de ...... .
b) persoana juridicã ......, cu sediul în oraşul (comuna) ......, str. ...... nr. ...., bl......, sc. ..., apt. ...., judeţul..........., înmatriculatã la Oficiul Registrului Comerţului ............., sub nr. ..........., cu codul unic de înregistrare nr. ......, reprezentatã prin ..........., în calitate de ......, nãscut(a) la data de ...... în localitatea ........... judeţul .........., fiul lui ...... şi a ........ cu codul numeric personal nr. ........., domiciliat în oraşul (comuna) ........ str, ....... nr. ...., bl...., sc. ...., apt. ..... judeţul ......, legitimat cu buletinul, cartea de identitate/pasaport seria ...., nr. ......, emis de ......., la data de .......... a sãvârşit la data(ele), ora(ele), localitatea(ile) arãtatã(e) mai jos, urmãtoarea(ele) contravenţie(i):
A.
1. .......................................................................
2. .......................................................................
fapta(ele) pravazuta(e) în actul(e) normativ(e) menţionat(e) şi se sancţioneazã, conform: .....................
1. art. ..... alin. ....., lit. ...., cu amenda de la ..... lei, la ..... lei;
2. art. ..... alin. ....., lit. ...., cu amenda de la ..... lei, la ..... lei,
stabilindu-se amenda în cuantum de:

1. ................(...............................) lei;
2. ................(...............................) lei.

AGENTUL(II) CONSTATATOR(I), CONTRAVENIENT, MARTOR(I),

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
PROCES VERBAL DE ÎNDEPLINIRE A PROCEDURII*)

Astãzi ......., agentul constatator ........, din ......., având de înmânat procesul-verbal de constatare a contravenţiilor cu înştiinţarea de plata nr. ...., m-am deplasat la domiciliul (sediul) persoanei fizice/juridice .........., din str. (comuna) .........., nr. ....., bl. ....., sc. ....., apt. ......, localitatea ..........., gãsind pe contravenient sau pe .......... ruda cu acesta, persoana care locuieşte la aceasta adresa, administrator, portar, împuternicitul contravenientului **) care, primind actul, a semnat în fata noastrã.

Semnatura primitorului şi actul de legitimare
.............................................

──────────────────
*) Se detaseaza de prezentul proces verbal şi se anexeazã exemplarului transmis organelor fiscale spre executare.
**)Se anuleazã cuvintele care nu sunt necesare. În caz de afişare, actul se va lipi numai la colturi şi dupã caz, cu înştiinţarea de plata în fata.


Amenda/amenzile a/au fost achitatã(e) cu foaia de varsamant/chitanţa, seria ...... nr. ......, din data de ......, sau se va/vor achitã la Casa de Economii şi Consemnaţiuni, în mãsura în care exista convenţii încheiate, sau la trezoreria finanţelor publice în contul nr. ........... .
În conformitate cu prevederile O.G. nr. 2/2001, contravenientul poate achitã pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal, jumãtate din minimul amenzii prevãzute în actul normativ, respectiv suma de .......(.....,) lei, iar o copie de pe chitanţa se va depune de contravenient sau se va transmite prin posta, recomandat, în termenul menţionat, la sediul organului constatator din ......... . În caz de neachitare a amenzii/lor în termen de 15 zile de la data comunicãrii procesului verbal, se va proceda la executarea silitã conform prevederilor legale.
B. În conformitate cu art. ...... alin. ...... din .........se confisca de la contravenient urmãtoarele bunuri destinate, folosite sau rezultate din contravenţii/le prezentatã/e la punctul/ele
...........................................................................
...........................................................................
Precizãri cu privire la mãsuri de conservare sau valorificare .............
...........................................................................
Bunurile confiscate sunt în proprietatea ..................................
Alte menţiuni
La cererea contravenientului, s-au formulat urmãtoarele obiecţiuni: .......
...........................................................................
În conformitate cu prevederile O.G. nr. 2/2001, impotriva prezentului proces verbal se poate face plângere în termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicãrii. Plângerea va fi însoţitã de copia procesului verbal şi se va depune la ...............................................
Prezentul proces-verbal s-a încheiat în trei exemplare, din care exemplarul 2 s-a înmânat contravenientului, azi ......... sau se va comunica acestuia în cel mult o luna de la data încheierii.
În cazul în care contravenientul refuza semnarea procesului-verbal de constatare a contravenţiei, acest lucru se atesta de martor(i).

AGENTUL(II) CONSTATATOR(I), CONTRAVENIENT, MARTOR(I),

MARTOR(I) - date complete privind identitatea acestora
........................................................................
........................................................................
În cazul în care, la unele rubrici, spaţiul alocat este insuficient, se continua scrierea separat în trei exemplare semnate de toate pãrţile, aceasta constituind anexa, parte integrantã a prezentului proces-verbal
Cod 14.13.22.99 Format A4/t2
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Refuzând primirea (negasind nici o persoana) s-a afişat procesul verbal pe usa principala a locuinţei contravenientului. Drept pentru care s-a încheiat prezentul proces verbal de îndeplinire a procedurii.

MARTOR - date complete privind identitatea acestuia
...................................................
...................................................

AGENTUL CONSTATATOR,
.....................
......................





ANEXA 3

NOTA DE PLATA
┌──────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Pentru impozite, taxe
├──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Numele şi prenumele plãtitorului .............................│
│Domiciliul ...............................CNP.................│
├─────────┬────────────┬────────┬─────────┬──────────┬─────────┤
│Natura │Nr. contului│ Debite │ Dobânzi │Penalitãţi│ Total │
│debitului│ │ │ │ de │ - lei - │
│ │ │ │ │întârziere│ │
├─────────┼────────────┼─┬──────┼─┬───────┼─┬────────┼─┬───────┤
│ │ │R│ │R│ │R│ │R│ │
│ │ ├─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │C│ │C│ │C│ │C│ │
├─────────┼────────────┼─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │R│ │R│ │R│ │R│ │
│ │ ├─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │C│ │C│ │C│ │C│ │
├─────────┼────────────┼─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │R│ │R│ │R│ │R│ │
│ │ ├─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │C│ │C│ │C│ │C│ │
├─────────┼────────────┼─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │R│ │R│ │R│ │R│ │
│ │ ├─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │C│ │C│ │C│ │C│ │
├─────────┼────────────┼─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│Total │ │R│ │R│ │R│ │R│ │
│general │ ├─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │C│ │C│ │C│ │C│ │
├─────────┼────────────┴─┴──────┴─┴───────┴─┴────────┴─┴───────┤
│ │Semnatura ........................................ │
│ ├────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Data .............................................. │
└─────────┴────────────────────────────────────────────────────┘
M.F.P. 14.13.10.99 Format A6 t1

Tipãrit la C.N. "Imprimeria Nationala" S.A.



NOTA DE PLATA
┌──────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Pentru impozite, taxe
├──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Numele şi prenumele plãtitorului .............................│
│Domiciliul ...............................CNP.................│
├─────────┬────────────┬────────┬─────────┬──────────┬─────────┤
│Natura │Nr. contului│ Debite │ Dobânzi │Penalitãţi│ Total │
│debitului│ │ │ │ de │ - lei - │
│ │ │ │ │întârziere│ │
├─────────┼────────────┼─┬──────┼─┬───────┼─┬────────┼─┬───────┤
│ │ │R│ │R│ │R│ │R│ │
│ │ ├─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │C│ │C│ │C│ │C│ │
├─────────┼────────────┼─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │R│ │R│ │R│ │R│ │
│ │ ├─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │C│ │C│ │C│ │C│ │
├─────────┼────────────┼─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │R│ │R│ │R│ │R│ │
│ │ ├─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │C│ │C│ │C│ │C│ │
├─────────┼────────────┼─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │R│ │R│ │R│ │R│ │
│ │ ├─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │C│ │C│ │C│ │C│ │
├─────────┼────────────┼─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│Total │ │R│ │R│ │R│ │R│ │
│general │ ├─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │C│ │C│ │C│ │C│ │
├─────────┼────────────┴─┴──────┴─┴───────┴─┴────────┴─┴───────┤
│ │Semnatura ........................................ │
│ ├────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Data .............................................. │
└─────────┴────────────────────────────────────────────────────┘
M.F.P. 14.13.10.99 Format A6 t1

Tipãrit la C.N. "Imprimeria Nationala" S.A.


NOTA DE PLATA
┌──────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Pentru impozite, taxe
├──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Numele şi prenumele plãtitorului .............................│
│Domiciliul ...............................CNP.................│
├─────────┬────────────┬────────┬─────────┬──────────┬─────────┤
│Natura │Nr. contului│ Debite │ Dobânzi │Penalitãţi│ Total │
│debitului│ │ │ │ de │ - lei - │
│ │ │ │ │întârziere│ │
├─────────┼────────────┼─┬──────┼─┬───────┼─┬────────┼─┬───────┤
│ │ │R│ │R│ │R│ │R│ │
│ │ ├─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │C│ │C│ │C│ │C│ │
├─────────┼────────────┼─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │R│ │R│ │R│ │R│ │
│ │ ├─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │C│ │C│ │C│ │C│ │
├─────────┼────────────┼─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │R│ │R│ │R│ │R│ │
│ │ ├─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │C│ │C│ │C│ │C│ │
├─────────┼────────────┼─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │R│ │R│ │R│ │R│ │
│ │ ├─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │C│ │C│ │C│ │C│ │
├─────────┼────────────┼─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│Total │ │R│ │R│ │R│ │R│ │
│general │ ├─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │C│ │C│ │C│ │C│ │
├─────────┼────────────┴─┴──────┴─┴───────┴─┴────────┴─┴───────┤
│ │Semnatura ........................................ │
│ ├────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Data .............................................. │
└─────────┴────────────────────────────────────────────────────┘
M.F.P. 14.13.10.99 Format A6 t1

Tipãrit la C.N. "Imprimeria Nationala" S.A.


NOTA DE PLATA
┌──────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Pentru impozite, taxe
├──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Numele şi prenumele plãtitorului .............................│
│Domiciliul ...............................CNP.................│
├─────────┬────────────┬────────┬─────────┬──────────┬─────────┤
│Natura │Nr. contului│ Debite │ Dobânzi │Penalitãţi│ Total │
│debitului│ │ │ │ de │ - lei - │
│ │ │ │ │întârziere│ │
├─────────┼────────────┼─┬──────┼─┬───────┼─┬────────┼─┬───────┤
│ │ │R│ │R│ │R│ │R│ │
│ │ ├─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │C│ │C│ │C│ │C│ │
├─────────┼────────────┼─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │R│ │R│ │R│ │R│ │
│ │ ├─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │C│ │C│ │C│ │C│ │
├─────────┼────────────┼─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │R│ │R│ │R│ │R│ │
│ │ ├─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │C│ │C│ │C│ │C│ │
├─────────┼────────────┼─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │R│ │R│ │R│ │R│ │
│ │ ├─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │C│ │C│ │C│ │C│ │
├─────────┼────────────┼─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│Total │ │R│ │R│ │R│ │R│ │
│general │ ├─┼──────┼─┼───────┼─┼────────┼─┼───────┤
│ │ │C│ │C│ │C│ │C│ │
├─────────┼────────────┴─┴──────┴─┴───────┴─┴────────┴─┴───────┤
│ │Semnatura ........................................ │
│ ├────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Data .............................................. │
└─────────┴────────────────────────────────────────────────────┘
M.F.P. 14.13.10.99 Format A6 t1

Tipãrit la C.N. "Imprimeria Nationala" S.A.






──────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016