Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 395 din 15 iunie 2021  privind modificarea anexei nr. 7 la Ordinul ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii nr. 310/708/2021 pentru aprobarea regulamentelor privind condiţiile necesar a fi respectate pentru accesul în bazele sportive, în vederea practicării sporturilor individuale în aer liber, pentru practicarea sporturilor de echipă în aer liber, pentru reluarea activităţii de nataţie în bazinele acoperite şi în aer liber din România, în vederea desfăşurării activităţilor sportive în spaţii închise, desfăşurării activităţilor de pregătire fizică în săli de fitness şi aerobic, respectiv accesul spectatorilor la evenimentele sportive    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 395 din 15 iunie 2021 privind modificarea anexei nr. 7 la Ordinul ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii nr. 310/708/2021 pentru aprobarea regulamentelor privind condiţiile necesar a fi respectate pentru accesul în bazele sportive, în vederea practicării sporturilor individuale în aer liber, pentru practicarea sporturilor de echipă în aer liber, pentru reluarea activităţii de nataţie în bazinele acoperite şi în aer liber din România, în vederea desfăşurării activităţilor sportive în spaţii închise, desfăşurării activităţilor de pregătire fizică în săli de fitness şi aerobic, respectiv accesul spectatorilor la evenimentele sportive

EMITENT: Ministerul Tineretului şi Sportului
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 603 din 17 iunie 2021
    Văzând Referatul de aprobare al Direcţiei politici pentru sport nr. 3.719 din 14.06.2021 din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului,
    având în vedere prevederile:
    - art. 10 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
    – art. 43 alin. (1) şi art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare;
    – art. 1 pct. 2-6 din anexa nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 636/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 12 iunie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
    – pct. 11-13 din anexa la Hotărârea Consiliului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 38 din 9.06.2021 privind propunerea prelungirii stării de alertă şi a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum şi modificarea şi completarea Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 28 din 14.05.2021,

    în temeiul prevederilor art. 8 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 11/2013 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Tineretului şi Sportului, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul tineretului şi sportului şi ministrul sănătăţii emit următorul ordin:
    ART. I
    Anexa nr. 7 la Ordinul ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii nr. 310/708/2021 pentru aprobarea regulamentelor privind condiţiile necesar a fi respectate pentru accesul în bazele sportive, în vederea practicării sporturilor individuale în aer liber, pentru practicarea sporturilor de echipă în aer liber, pentru reluarea activităţii de nataţie în bazinele acoperite şi în aer liber din România, în vederea desfăşurării activităţilor sportive în spaţii închise, desfăşurării activităţilor de pregătire fizică în săli de fitness şi aerobic, respectiv accesul spectatorilor la evenimentele sportive, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 522 din 20 mai 2021, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.                    Ministrul tineretului şi sportului,
                    Carol-Eduard Novák
                    p. Ministrul sănătăţii,
                    Monica-Emanuela Althamer,
                    secretar de stat

    ANEXA 1

    (Anexa nr. 7 la Ordinul nr. 310/708/2021)
    REGULAMENT
    privind accesul spectatorilor la evenimentele sportive
    A. Scop
    Prezentul regulament stabileşte criteriile care trebuie îndeplinite pentru accesul spectatorilor la evenimentele sportive, atât în spaţii deschise, cât şi în spaţii închise.
    Regulile generale de protecţie sanitară împotriva răspândirii SARS-CoV-2 şi regulile privind purtarea corectă a măştii de protecţie sunt stabilite în anexa nr. 1 la ordin.

    B. Măsuri organizatorice general aplicabile evenimentelor sportive în aer liber şi în spaţii închise
    Personalul de securitate/auxiliar/de întreţinere/de curăţenie va purta obligatoriu masca de protecţie pe întreaga durată a prezenţei acestuia în interiorul arenei sportive şi va folosi periodic dezinfectant pentru mâini. Organizatorul are obligaţia de a asigura prezenţa tuturor categoriilor de personal în număr suficient de mare pentru a putea asigura respectarea deplină a reglementărilor în vigoare.
    În zonele unde se pot forma aglomeraţii (de exemplu punctele de comercializare a băuturilor răcoritoare sau toaletele) vor exista marcaje vizibile, care să permită menţinerea distanţei de siguranţă de 1,5 metri între persoanele care se aşază la coadă.
    Se pot organiza puncte de vânzare a produselor alimentare ambalate şi a băuturilor răcoritoare, cu condiţia ca acestea să fie comercializate în sticle de plastic de maximum 0,5 l fără dop sau pahare de hârtie/plastic. Operatorul chioşcurilor va monta pentru fiecare punct de vânzare folosit cel puţin un dispenser cu gel dezinfectant care va fi folosit de către clienţi.
    Organizatorul se va asigura că fiecare toaletă este dotată cu un număr suficient de dispensere de săpun lichid şi gel dezinfectant, prosoape de hârtie de unică folosinţă, hârtie igienică.
    Organizatorul va curăţa şi va dezinfecta toaletele înainte de accesul suporterilor în stadion şi după fluierul de start al reprizei a 2-a, folosind un număr suficient de personal calificat. În perioada dintre cele două momente exprimate anterior se golesc coşurile de gunoi şi personalul dedicat se va asigura de completarea materialelor necesare (săpun lichid şi gel dezinfectant, prosoape de hârtie de unică folosinţă, hârtie igienică).
    Organizatorul evenimentului sportiv are obligaţia de a marca în mod corespunzător spaţiile unde spectatorii se pot aşeza, astfel încât să se poată respecta o distanţă minimă de siguranţă între oricare două persoane, în funcţie de gradul de ocupare a tribunelor permis prin legislaţia în vigoare.
    Purtarea măştii de protecţie de către spectatori este obligatorie pe toată durata participării la evenimentul sportiv. Spectatorii vor avea obligaţia de a nu părăsi locul alocat, în caz contrar fiind invitaţi să părăsească incinta.
    Accesul în arenă este permis doar cu genţi mai mici sau egale cu dimensiunea de 30 x 21 cm. Nu se permite accesul cu mâncare sau băutură.

    C. Reguli privind organizarea evenimentelor sportive în aer liber
    1. Categorii eligibile
    Pot participa ca spectatori la evenimentele sportive în aer liber persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

    2. Accesul la evenimentul sportiv
    Toate porţile de acces în interiorul arenei sportive vor fi deschise. Organizatorii vor comunica spectatorilor orele recomandate pentru sosirea la eveniment, precum şi poarta de acces recomandată, pentru a minimiza riscul de creare a aglomeraţiei în aceste puncte. De asemenea vor exista marcaje care să ajute persoanele să păstreze distanţa de siguranţă de minimum 1,5 metri.
    Accesul în incintă nu va fi permis persoanelor care prezintă febră, tuse, dureri în gât, dificultate în respiraţie. Persoanelor care prezintă unul sau mai multe dintre aceste simptome li se va recomanda să contacteze medicul de familie.
    Controlul de securitate de la porţi se va face doar vizual, spectatorii fiind rugaţi să colaboreze şi să prezinte de bună voie obiectele pe care le deţin în buzunare şi/sau genţi de dimensiune admise la lit. A. Dacă este necesar, verificarea corporală va fi efectuată de stewarzi folosind măşti de protecţie, mănuşi de unică folosinţă; mănuşile se vor schimba/dezinfecta la fiecare control corporal sau se va recurge la autoverificare.


    D. Reguli privind organizarea evenimentelor sportive în spaţii închise
    1. Categorii eligibile
    Pot participa ca spectatori la evenimentele sportive în spaţii închise persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

    2. Accesul la evenimentul sportiv
    Toate porţile de acces în interiorul arenei sportive vor fi deschise. Organizatorii vor comunica spectatorilor orele recomandate pentru sosirea la eveniment, precum şi poarta de acces recomandată, pentru a minimiza riscul de creare a aglomeraţiei în aceste puncte. De asemenea vor exista marcaje care să ajute persoanele să păstreze distanţa de siguranţă de minimum 1,5 metri.
    Accesul în incintă va fi permis în urma triajului observaţional. Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome evidente de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată). În cazul înregistrării unei temperaturi peste 37,3°C se repetă termometrizarea după 5 minute de repaus. Dacă temperatura ridicată se menţine, persoana în cauză va fi izolată de restul grupului şi i se va recomanda să contacteze autorităţile sanitare.
    Controlul de securitate de la porţi se va face doar vizual, spectatorii fiind rugaţi să colaboreze şi să prezinte de bună voie obiectele pe care le deţin în buzunare şi/sau genţi de dimensiune admisă la lit. A. Dacă este necesar, verificarea corporală va fi efectuată de stewarzi folosind măşti de protecţie, mănuşi de unică folosinţă; mănuşile se vor schimba/dezinfecta la fiecare control corporal sau se va recurge la autoverificare.


    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016