Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME TEHNICE din 31 mai 2004  privind deţinerea şi comercializarea detectoarelor de metale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 NORME TEHNICE din 31 mai 2004 privind deţinerea şi comercializarea detectoarelor de metale

EMITENT: Ministerul Administraţiei şi Internelor
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 704 din 4 august 2004
    CAP. I
    Dispoziţii generale
    ART. 1
    (1) Persoanele fizice şi juridice care deţin şi/sau comercializează detectoare de metale sunt obligate să obţină, în prealabil, autorizaţia inspectoratului de poliţie al judeţului, respectiv a Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în a căror rază teritorială îşi au domiciliul sau, după caz, sediul, şi să se înregistreze la aceste autorităţi.
    (2) Prevederile alin. (1) nu se aplică unităţilor şi formaţiunilor Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului de Protecţie şi Pază.
    (3) În vederea deţinerii detectoarelor de metale de către personalul de specialitate atestat şi înscris în Registrul arheologilor, acesta are obligaţia ca, înainte de a obţine autorizaţia prevăzută la alin. (1), să obţină avizul prealabil emis de Ministerul Culturii şi Cultelor.

    CAP. II
    Eliberarea autorizaţiei de deţinere
    ART. 2
    (1) În vederea obţinerii autorizaţiei de deţinere a detectoarelor de metale, persoana fizică trebuie să fi împlinit vârsta de 18 ani şi să depună la unitatea de poliţie prevăzută la art. 1 alin. (1) următoarele documente:
    a) cerere-tip, completată conform modelului prevăzut în anexa nr. 1 la prezentele norme tehnice;
    b) buletinul sau cartea de identitate (xerocopie şi original);
    c) actul cu care se dovedeşte că solicitantul este proprietarul detectorului de metale (xerocopie şi original);
    d) chitanţa emisă de unităţile C.E.C., din care să reiasă că a fost achitată suma de 100.000 lei reprezentând taxa pentru autorizaţie;
    e) certificat de cazier judiciar.

    (2) Nu se eliberează autorizaţia prevăzută la alin. (1) persoanei care este cercetată sau arestată pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute la art. 23^2 şi 23^3 din Ordonanţa Guvernului nr. 43/2000, modificată şi completată prin Legea nr. 462/2003, sau care a suferit condamnări pentru asemenea infracţiuni.
    (3) Detectorul de metale va fi deţinut şi utilizat numai de titularul autorizaţiei.
    (4) Înstrăinarea detectorului de metale se va face numai după ce a fost radiat din evidenţele unităţii de poliţie.

    ART. 3
    (1) Eliberarea autorizaţiei de deţinere a detectoarelor de metale de către persoanele juridice se face pe baza următoarelor documente:
    a) cerere-tip, completată conform modelului prevăzut în anexa nr. 2 la prezentele norme tehnice;
    b) buletinul sau cartea de identitate a reprezentantului legal al instituţiei, precum şi ale angajaţilor care vor utiliza detectorul de metale pentru executarea sarcinilor de serviciu (xerocopie şi original);
    c) statutul societăţii (original şi xerocopie);
    d) actul cu care se dovedeşte că solicitantul este proprietarul detectorului de metale (xerocopie şi original);
    e) chitanţa emisă de unităţile C.E.C., din care să reiasă că a fost achitată suma de 200.000 lei reprezentând taxa pentru autorizaţie;
    f) certificat de cazier judiciar pentru persoanele prevăzute la lit. b).

    (2) Autorizaţia va cuprinde denumirea, sediul şi datele de stare civilă ale reprezentantului legal al instituţiei, precum şi caracteristicile de identificare ale detectorului de metale şi va fi însoţită de tabelul nominal privind angajaţii autorizaţi să utilizeze detectorul de metale.
    (3) Detectorul de metale deţinut de către o persoană juridică va putea fi înstrăinat în condiţiile prevăzute de art. 2 alin. (4).

    ART. 4
    Autorizaţia de deţinere a detectoarelor de metale se eliberează solicitantului după 10 zile de la depunerea documentaţiei prevăzute mai sus şi are forma şi conţinutul conform anexei nr. 4 sau 5, după caz, la prezentele norme tehnice.

    CAP. III
    Eliberarea autorizaţiei de comercializare
    ART. 5
    Agenţii economici care comercializează detectoare de metale trebuie să aibă prevedere în acest sens în obiectul de activitate al societăţii şi să fie autorizaţi conform legii.

    ART. 6
    În vederea obţinerii autorizaţiei pentru comercializarea detectoarelor de metale, agentul economic solicitant va depune la unitatea de poliţie prevăzută la art. 1 alin. (1) următoarele documente:
    a) cerere-tip, completată conform modelului prevăzut în anexa nr. 3 la prezentele norme tehnice;
    b) actul de înregistrare a societăţii, împreună cu statutul (copie şi original), din care să rezulte că are ca obiect de activitate comercializarea detectoarelor de metale;
    c) actul de identitate al administratorului societăţii, precum şi ale tuturor persoanelor angajate ca vânzători de detectoare de metale (copie şi original);
    d) chitanţă din care să reiasă că a fost plătită la C.E.C. suma de 300.000 lei reprezentând taxa pentru autorizaţie;
    e) certificatele de cazier judiciar ale persoanelor prevăzute la lit. c).


    ART. 7
    (1) Spaţiul destinat comercializării detectoarelor de metale trebuie să aibă un afişaj stradal cu denumirea agentului economic şi a obiectului de activitate şi totodată să fie prevăzut cu sistem de alarmă ori să se încheie contract de prestări de servicii cu o societate de pază şi securitate sau să aibă pază proprie permanent.
    (2) Spaţiul de comercializare trebuie să fie folosit în exclusivitate pentru comerţul cu detectoare de metale.
    (3) Ofiţerul de poliţie căruia i-a fost repartizată lucrarea de eliberare a autorizaţiei va verifica, inclusiv prin deplasare la faţa locului, îndeplinirea de către solicitant a criteriilor minime de autorizare, întocmind o notă în acest sens.

    ART. 8
    Autorizaţia de comercializare a detectoarelor de metale se eliberează în termen de 10 zile de la depunerea documentaţiei complete şi se emite conform modelului prevăzut în anexa nr. 6 la prezentele norme tehnice.

    ART. 9
    (1) Orice modificare privind sediul sau obiectul de activitate pentru care s-a emis autorizaţia trebuie comunicată unităţii de poliţie care a eliberat autorizaţia, în termen de 5 zile de la data producerii acesteia, în scopul efectuării modificărilor în baza de date.
    (2) Autorizaţia de comercializare poate fi retrasă, pe o perioadă nedeterminată, prin dispoziţie a şefului unităţii de poliţie competent, atunci când se constată că nu sunt respectate prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 43/2000, modificată şi completată prin Legea nr. 462/2003, şi ale prezentelor norme tehnice.

    ART. 10
    Autorizaţia de deţinere sau de comercializare a detectoarelor de metale este emisă de ofiţerul de poliţie care îndeplineşte atribuţii pe linia protejării patrimoniului cultural naţional, numit prin dispoziţie a şefului unităţii de poliţie competent, iar înregistrarea se face în registrul special constituit.

    ART. 11
    Anexele nr. 1-6 fac parte integrantă din prezentele norme tehnice.

    ANEXA NR. 1
    la normele tehnice
    CERERE
    formulată de persoana fizică pentru obţinerea autorizaţiei
    de deţinere a detectoarelor de metale
    Subsemnatul/Subsemnata ........, domiciliat/domiciliată în localitatea ......, judeţul ......, telefon ......, posesor/posesoare al/a B.I./C.I. seria ........ nr. ......, eliberat/eliberată de ..... la data de ......., CNP ....., pe baza documentelor prevăzute în Normele tehnice privind deţinerea şi comercializarea detectoarelor de metale, pe care le anexez la prezenta cerere, vă rog să îmi eliberaţi autorizaţia de deţinere a detectorului de metale marca ......, seria ........ nr. ......., pe care l-am cumpărat de la ......, cu sediul în ........., dovedind cu actul ........., urmând să-l folosesc la ........... .
    Menţionez că am luat cunoştinţă de prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 43/2000 privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional, modificată şi completată prin Legea nr. 462/2003.
    Data întocmirii .......
    Semnătura ..................

    ANEXA NR. 2
    la normele tehnice
    CERERE
    formulată de persoana juridică pentru obţinerea autorizaţiei
    de deţinere a detectoarelor de metale
    Subsemnatul/Subsemnata .........., domiciliat/domiciliată în localitatea .........., judeţul ........., telefon ......, posesor/posesoare al/a B.I./C.I. seria ....... nr. ...., eliberat/eliberată de ........ la data de ..........., CNP ............, reprezentant legal al Societăţii ........, pe baza documentelor prevăzute în Normele tehnice privind deţinerea şi comercializarea detectoarelor de metale, pe care le anexez la prezenta cerere, vă rog să îmi eliberaţi autorizaţia de deţinere a detectorului de metale marca ....., seria ..... nr. ......, care a fost cumpărat de la ........., cu sediul în ......., dovedind cu actul ......., urmând să fie folosit la ........... .
    Manipularea lui se face de către ............... angajaţi cu contract de muncă ai societăţii.
    Menţionez că au luat cunoştinţă de prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 43/2000 privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional, modificată şi completată prin Legea nr. 462/2003, atât reprezentantul legal al societăţii, cât şi cei care manipulează detectorul de metale.
    Data întocmirii ...................
    Semnătura ..........

    ANEXA NR. 3
    la normele tehnice
    CERERE
    formulată de agenţii economici pentru obţinerea autorizaţiei
    de comercializare a detectoarelor de metale
    Subsemnatul/Subsemnata ..............., domiciliat/domiciliată în localitatea ......., judeţul ........, telefon .........., posesor/posesoare al/a B.I./C.I. seria .... nr. ..., eliberat/eliberată de .... la data de ...., CNP ....., reprezentant legal al Societăţii .........., pe baza documentelor prevăzute în Normele tehnice privind deţinerea şi comercializarea detectoarelor de metale, pe care le anexez la prezenta cerere, vă rog să îmi eliberaţi autorizaţia de comercializare a detectoarelor de metale de către societatea comercială sus-menţionată, în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 43/2000 privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional, modificată şi completată prin Legea nr. 462/2003.
    Menţionez că avem magazine de comercializare la adresele:
    ..............................................................
    Gestionarii acestor magazine sunt numiţii:
    ..............................................................
    Data întocmirii ...................
    Semnătura .........

    ANEXA NR. 4
    la normele tehnice
    Antet
    Nr. ........... din ............
    AUTORIZAŢIE
    de deţinere a detectoarelor de metale de
    către persoanele fizice
    În baza prevederilor art. 5 alin. (6^1) din Ordonanţa Guvernului nr. 43/2000 privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional, modificată şi completată prin Legea nr. 462/2003, se autorizează pentru deţinerea detectorului de metale marca ......, seria ......, domnul/doamna ......, posesor/posesoare al/a B.I./C.I. seria ...... nr. ......, eliberat/eliberată de ...... la data de ......., CNP ............ .
    Inspector-şef al inspectoratului de poliţie judeţean
    (Director general al Direcţiei Generale de Poliţie
    a Municipiului Bucureşti),

    ANEXA NR. 5
    la normele tehnice
    Antet
    Nr. ....... din ........
    AUTORIZAŢIE
    de deţinere a detectoarelor de metale de
    către persoanele juridice
    În baza prevederilor art. 5 alin. (6^1) din Ordonanţa Guvernului nr. 43/2000 privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional, modificată şi completată prin Legea nr. 462/2003, se autorizează pentru deţinerea detectorului de metale marca ....., seria ......, persoana juridică ......, cu sediul în ......., înregistrată la ........ sub nr. ......, reprezentată prin domnul/doamna ....., domiciliat/domiciliată în ........., judeţul ......., posesor/posesoare al B.I./C.I. seria ..... nr. ....., eliberat/eliberată de ....... la data de ....., CNP ............. .
    Inspector-şef al inspectoratului de poliţie
    judeţean (Director general al Direcţiei Generale
    de Poliţie a Municipiului Bucureşti),

    ANEXA NR. 6
    la normele tehnice
    Antet
    Nr. ........ din ...........
    AUTORIZAŢIE
    de comercializare a detectoarelor de metale
    În baza prevederilor art. 5 alin. (6^1) din Ordonanţa Guvernului nr. 43/2000 privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional, modificată şi completată prin Legea nr. 462/2003, se autorizează pentru comercializarea detectoarelor de metale persoana juridică .........., cu sediul în ........, înregistrată la ........... sub nr. ....., reprezentată prin domnul/doamna ......., domiciliat/domiciliată în ........, judeţul ........., posesor/posesoare al/a B.I./C.I. seria ...... nr. ...., eliberat/eliberată de ....... la data de ......, CNP ............ .
    Inspector-şef al inspectoratului de poliţie judeţean
    (Director general al Direcţiei Generale de Poliţie
    a Municipiului Bucureşti),

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016