Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME TEHNICE din 28 februarie 2024  privind prezentarea mărfurilor în vamă în locuri aprobate de autoritatea vamală, altele decât biroul vamal, în cazul exportului, reexportului şi ieşirii mărfurilor de pe teritoriul vamal al Uniunii    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 NORME TEHNICE din 28 februarie 2024 privind prezentarea mărfurilor în vamă în locuri aprobate de autoritatea vamală, altele decât biroul vamal, în cazul exportului, reexportului şi ieşirii mărfurilor de pe teritoriul vamal al Uniunii

EMITENT: Autoritatea Vamală Română
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 197 din 11 martie 2024
──────────
    Aprobate prin ORDINUL nr. 648 din 28 februarie 2024, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 197 din 11 martie 2024.
──────────
    ART. 1
    Operatorii economici stabiliţi pe teritoriul vamal al Uniunii care deţin statutul de operator economic autorizat pot solicita autorităţii vamale, în temeiul prevederilor art. 5 pct. 33 şi ale art. 172 alin. (1) din Regulamentul (UE) nr. 952/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 9 octombrie 2013 de stabilire a Codului vamal al Uniunii, în situaţii justificate, aprobarea unui loc în care să fie prezentate mărfurile în vamă, altul decât biroul vamal, în cazul declarării mărfurilor pentru regimul vamal de export sau în cazul reexportului.

    ART. 2
    (1) Cererea pentru obţinerea locului aprobat la export se completează potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1 la prezentele norme tehnice şi se depune la biroul vamal de export competent stabilit conform art. 221 alin. (2) din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2015/2.447 al Comisiei din 24 noiembrie 2015 de stabilire a unor norme pentru punerea în aplicare a anumitor dispoziţii din Regulamentul (UE) nr. 952/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului de stabilire a Codului vamal al Uniunii. Cererea poate fi depusă şi prin intermediul poştei electronice şi este supusă prevederilor art. 15 din Regulamentul (UE) nr. 952/2013.
    (2) În cazul vămuirii centralizate la export, cererea pentru obţinerea locului aprobat formulată potrivit art. 1 este de competenţa biroului vamal de prezentare.

    ART. 3
    (1) Cererea poate avea ca obiect o singură operaţiune vamală sau se poate referi la mai multe operaţiuni de export, desfăşurate într-o perioadă determinată de timp, menţionată de solicitant.
    (2) Locul solicitat trebuie să fie clar determinat în cerere, cu indicarea adresei exacte şi descrierea acestuia, pentru a se aduce la cunoştinţa biroului vamal existenţa în locul respectiv de clădiri, depozite sau alte facilităţi necesare manipulării, depozitării sau păstrării mărfurilor în condiţii corespunzătoare.
    (3) Solicitantul trebuie să menţioneze în cerere care este interesul său justificat în obţinerea aprobării, precum şi programul de lucru în locul respectiv.
    (4) Cererea conţine motivele pentru care se solicită aprobarea unui loc în care să fie prezentate mărfurile în vamă, altul decât biroul vamal, urmând ca biroul vamal să aprecieze dacă cererea este justificată ţinând cont de circumstanţele operaţiunilor vamale efectuate, cantitatea şi felul mărfurilor, tipul de transport şi frecvenţa operaţiunilor vamale.
    (5) Dacă este necesar, biroul vamal solicită informaţii suplimentare pentru soluţionarea cererii.

    ART. 4
    (1) Pentru emiterea aprobării este necesar ca solicitantul să ofere asigurarea necesară bunei derulări a operaţiunilor.
    (2) Aprobarea se emite de biroul vamal competent după verificarea îndeplinirii condiţiilor prevăzute de legislaţia vamală cu privire la operaţiunea sau operaţiunile vamale de export sau vizate şi se comunică solicitantului în termen de 30 de zile de la depunerea cererii.

    ART. 5
    (1) Biroul vamal competent emite aprobarea numai dacă poate asigura supravegherea vamală a mărfurilor la locul aprobat fără a trebui să introducă măsuri administrative disproporţionate faţă de nevoile economice respective.
    (2) Biroul vamal inspectează locul solicitat înainte de emiterea aprobării, cu excepţia situaţiei în care autoritatea vamală a inspectat anterior locul solicitat, în cadrul altor proceduri de auditare a operatorului economic solicitant. În aprobare se menţionează data inspectării şi autoritatea vamală care a realizat-o.
    (3) Dacă solicitarea are ca obiect o singură operaţiune vamală de export, în aprobare se menţionează operaţiunea vamală la care se referă.
    (4) În situaţia în care cererea se referă la mai multe operaţiuni vamale de export, desfăşurate într-o perioadă determinată de timp, aprobarea cuprinde, pe lângă menţiunile privind operaţiunile vamale, data de început a valabilităţii aprobării şi termenul pentru care se acordă, care nu poate fi mai mare de un an de la data de început.

    ART. 6
    (1) Locul aprobat poate fi utilizat pentru prezentarea mărfurilor în vamă la export doar de operatorul economic pentru care a fost emisă aprobarea.
    (2) Biroul vamal care a emis aprobarea urmăreşte aplicarea legislaţiei vamale referitoare la ieşirea mărfurilor de pe teritoriul vamal al Uniunii.

    ART. 7
    Modelul aprobării locului în care să fie prezentate mărfurile în vamă la export, altul decât biroul vamal, este prevăzut în anexa nr. 2 la prezentele norme tehnice.

    ART. 8
    Biroul vamal acordă solicitantului dreptul de a fi ascultat, potrivit art. 22 alin. (6) din Regulamentul (UE) nr. 952/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului, art. 8 din Regulamentul delegat (UE) 2015/2.446 al Comisiei din 28 iulie 2015 de completare a Regulamentului (UE) nr. 952/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte normele detaliate ale anumitor dispoziţii ale Codului vamal al Uniunii şi art. 8 şi 9 din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2015/2.447 al Comisiei.

    ART. 9
    În cazul respingerii cererii, decizia se motivează de biroul vamal şi poate fi atacată în condiţiile şi termenele prevăzute de Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 10
    Prevederile art. 2-9 se aplică în mod corespunzător în cazul reexportului.

    ART. 11
    (1) În situaţia în care ieşirea mărfurilor de pe teritoriul vamal al Uniunii se realizează pe cale aeriană sau navală, printr-un birou vamal de frontieră care funcţionează în regim de trafic internaţional aerian sau naval, operatorii economici stabiliţi pe teritoriul vamal al Uniunii care au obligaţia de a prezenta mărfuri în vamă la ieşire pot solicita autorităţii vamale, în temeiul prevederilor art. 5 pct. 33 şi ale art. 267 alin. (2) din Regulamentul (UE) nr. 952/2013, în cazuri justificate, aprobarea unui loc în care să fie prezentate mărfurile în vamă, altul decât biroul vamal, situat în perimetrul portului sau aeroportului.
    (2) Solicitarea prevăzută la alin. (1) poate fi formulată pentru mărfuri care sunt exportate sau reexportate.
    (3) Aprobarea prevăzută la alin. (1) vizează etapa transmiterii la biroul vamal de ieşire a notificării de sosire a mărfurilor.
    (4) Locul solicitat pentru prezentarea mărfurilor în vamă la ieşire, altul decât biroul vamal, poate fi deţinut de o altă persoană decât solicitantul aprobării.

    ART. 12
    Cererea pentru obţinerea locului aprobat formulată conform art. 11 se completează potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 3 la prezentele norme tehnice şi se depune la biroul vamal de ieşire la care se prezintă mărfurile în vamă la ieşire, potrivit legislaţiei vamale, nefiind necesar ca solicitantul să deţină statutul de operator economic autorizat. Cererea poate fi depusă şi prin intermediul poştei electronice şi este supusă prevederilor art. 15 din Regulamentul (UE) nr. 952/2013.

    ART. 13
    (1) Cererea poate avea ca obiect o singură operaţiune vamală sau se poate referi la mai multe operaţiuni, desfăşurate într-o perioadă determinată de timp, menţionată de solicitant.
    (2) Locul solicitat trebuie să fie clar determinat în cerere, cu indicarea adresei exacte şi descrierea acestuia, pentru a se aduce la cunoştinţa biroului vamal existenţa în locul respectiv de clădiri, depozite sau alte facilităţi necesare manipulării, depozitării, păstrării sau încărcării mărfurilor în navă/aeronavă în condiţii corespunzătoare.
    (3) Solicitantul trebuie să menţioneze în cerere care este interesul său justificat în obţinerea aprobării, precum şi programul de lucru în locul respectiv.
    (4) Cererea conţine motivele pentru care se solicită aprobarea unui loc în care să fie prezentate mărfurile în vamă, altul decât biroul vamal, urmând ca biroul vamal să aprecieze dacă cererea este justificată, ţinând cont de circumstanţele operaţiunilor vamale efectuate, cantitatea şi felul mărfurilor, tipul de transport şi frecvenţa operaţiunilor vamale.
    (5) Dacă locul solicitat este deţinut de o altă persoană decât solicitantul aprobării, în cerere se menţionează şi persoana care deţine locul respectiv. La cerere trebuie anexat acceptul deţinătorului locului ca solicitantul aprobării să prezinte mărfurile în vamă în locul respectiv.
    (6) Dacă este necesar, biroul vamal solicită informaţii suplimentare pentru soluţionarea cererii.

    ART. 14
    (1) Pentru emiterea aprobării este necesar ca solicitantul să ofere asigurarea necesară bunei derulări a operaţiunilor.
    (2) Biroul vamal inspectează locul solicitat înainte de emiterea aprobării, cu excepţia situaţiei în care autoritatea vamală a inspectat anterior locul solicitat, în cadrul altor proceduri de auditare a operatorului economic solicitant sau a operatorului care deţine locul. În aprobare se menţionează data inspectării şi autoritatea vamală care a realizat-o.
    (3) Biroul vamal de ieşire aprobă cererea atunci când se constată existenţa unor situaţii justificate legate de organizarea fluxurilor de mărfuri în perimetrul portului sau aeroportului şi/sau de procedurile de încărcare a mărfurilor la bordul navelor sau aeronavelor care le transportă în afara teritoriului vamal al Uniunii.
    (4) Aprobarea se emite de biroul vamal după verificarea îndeplinirii condiţiilor prevăzute de legislaţia vamală cu privire la operaţiunea sau operaţiunile vamale vizate şi se comunică solicitantului în termen de 30 de zile de la depunerea cererii.

    ART. 15
    (1) Biroul vamal emite aprobarea numai dacă poate asigura supravegherea vamală a mărfurilor la locul aprobat fără a trebui să introducă măsuri administrative disproporţionate faţă de nevoile economice respective.
    (2) Dacă solicitarea are ca obiect o singură operaţiune vamală, în aprobare se menţionează operaţiunea vamală la care se referă.
    (3) În situaţia în care cererea se referă la mai multe operaţiuni vamale, desfăşurate într-o perioadă determinată de timp, aprobarea cuprinde, pe lângă menţiunile privind operaţiunile vamale, data de început a valabilităţii aprobării şi termenul pentru care se acordă, care nu poate fi mai mare de un an de la data de început.
    (4) Biroul vamal care a emis aprobarea urmăreşte aplicarea legislaţiei vamale referitoare la ieşirea mărfurilor de pe teritoriul vamal al Uniunii.

    ART. 16
    Modelul aprobării locului în care să fie prezentate mărfurile în vamă la ieşire, altul decât biroul vamal, emisă de biroul vamal de ieşire, este prevăzut în anexa nr. 4 la prezentele norme tehnice.

    ART. 17
    Biroul vamal acordă solicitantului dreptul de a fi ascultat, potrivit art. 22 alin. (6) din Regulamentul (UE) nr. 952/2013, art. 8 din Regulamentul delegat (UE) 2015/2.446 şi art. 8 şi 9 din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2015/2.447.

    ART. 18
    În cazul respingerii cererii, decizia se motivează de biroul vamal şi poate fi atacată în condiţiile şi termenele prevăzute de Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 19
    Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezentele norme tehnice.

    ANEXA 1

    la normele tehnice
    CERERE
    privind aprobarea de autoritatea vamală a unui loc în care
    să fie prezentate mărfurile în vamă la export sau
    la reexport, altul decât biroul vamal
    1. Operatorul economic solicitant (denumire, sediu, cod de identificare fiscală, număr de înregistrare la oficiul registrului comerţului): ..................................
    ........................................
    ........................................ .

    2. Nr. EORI al solicitantului: .........................
    3. Autoritatea vamală care a acordat statutul de operator economic autorizat, tipul şi numărul autorizaţiei AEO: ..........................
    4. Biroul vamal de la care se solicită aprobarea locului în care să fie prezentate mărfurile în vamă la export/reexport: .............................
    5. Obiectul cererii:
    A. Operaţiunea vamală (descriere, dată, oră): .....................
    ........................................
    ........................................

    B. Mai multe operaţiuni vamale (descriere, numărul estimat al operaţiunilor de export/reexport efectuate într-un an calendaristic, frecvenţa, data de început solicitată pentru aprobare şi termenul pentru care se solicită aprobarea): ..........................
    ........................................
    ........................................
    ........................................


    6. Informaţii privind mărfurile:
    a) felul mărfurilor prin indicarea numărului şi titlului capitolului din Nomenclatura combinată:
    ........................................;

    b) statutul vamal al mărfurilor: ....................................;
    c) cantitatea estimată a mărfurilor: ...........................;
    d) alte menţiuni privind mărfurile, dacă este cazul (stare, condiţii speciale de păstrare sau de transport etc.): ............................. .

    7. Informaţii privind garanţia constituită (dacă .............................
    ........................................ .

    8. Tipul de transport şi menţiuni privind mijloacele de transport: .......... .
    ........................................

    9. Informaţii privind locul pentru care se solicită aprobarea în vederea prezentării mărfurilor în vamă la export/reexport:
    a) adresa poştală: .............................
    ........................................;

    b) tipul de loc (sediu, punct de lucru, loc de producere/prelucrare/depozitare a mărfurilor etc.): ...........
    ........................................;

    c) facilităţi existente în locul aprobat în care să fie prezentate mărfurile în vamă, altul decât biroul vamal (clădiri, depozite, utilaje, echipamente, condiţii de păstrare, manipulare sau încărcare a mărfurilor etc.): ....................
    ........................................
    ........................................;

    d) programul de lucru în locul pentru care se solicită aprobarea în vederea prezentării mărfurilor în vamă la export/reexport: ........................... .

    10. Motivarea solicitării aprobării: ...................
    ........................................
    ........................................

    11. Interesul justificat al operatorului economic pentru obţinerea aprobării: ....................................
    ........................................
    ........................................

    12. Prevederile legale pe care se întemeiază cererea: ..................
    13. Date de contact ale persoanei responsabile la locul pentru care se solicită aprobarea în vederea prezentării mărfurilor în vamă la export/reexport: ......................
    ........................................

    Declar că informaţiile prezentate sunt reale şi complete:
    Nume/Prenume: ...................................
    Calitate: .........................................
    Semnătura/Ştampila (Ştampila este opţională.): ......................
    Data: ..................

    ANEXA 2

    la normele tehnice
    Antetul biroului vamal emitent
    APROBAREA
    locului în care să fie prezentate mărfurile în vamă la
    export sau la reexport, altul decât biroul vamal
    Nr. ................/Data ....................
    1. Biroul vamal emitent al aprobării locului în care să fie prezentate mărfurile în vamă la export/ reexport: .......................................
    2. Operatorul economic solicitant (denumire, sediu, cod de identificare fiscală, număr de înregistrare la oficiul registrului comerţului):
    ........................................
    ........................................
    ........................................

    3. Nr. EORI al solicitantului: .......................
    4. Autoritatea vamală care a acordat statutul de operator economic autorizat, tipul şi numărul autorizaţiei AEO: .....................
    5. Informaţii privind locul aprobat în care să fie prezentate mărfurile în vamă la export/reexport, altul decât biroul vamal:
    a) adresa poştală: .......................
    ........................................;

    b) tipul de loc (sediu, punct de lucru, loc de producere/prelucrare/depozitare a mărfurilor etc.): ........;
    .........................................;

    c) facilităţi existente în locul aprobat în care să fie prezentate mărfurile în vamă, altul decât biroul vamal (clădiri, depozite, utilaje, echipamente, condiţii de păstrare, manipulare sau încărcare a mărfurilor etc.): ...................
    ........................................
    ........................................;

    d) programul de lucru în locul aprobat în care să fie prezentate mărfurile în vamă, altul decât biroul vamal, comunicat de solicitant: ...........................;
    e) locul a fost inspectat de biroul vamal emitent/de ................ la data de ............
    f) alte menţiuni privind condiţiile în care se emite aprobarea (condiţii şi obligaţii ale operatorului economic): ..................................... .

    6. Aprobarea se acordă pentru:
    A. Operaţiunea vamală (descriere, dată, oră): ..............
    ........................................
    ........................................

    B. Mai multe operaţiuni vamale (descriere, numărul estimat al operaţiunilor vamale de export/reexport efectuate într-un an calendaristic şi frecvenţa, comunicate de solicitant): .......................
    ........................................
    ........................................
    B.1. Data de început a valabilităţii aprobării: ..........
    B.2. Termenul pentru care se emite aprobarea: ...............
    B.3. Data până la care este valabilă aprobarea: .................


    7. Informaţii privind mărfurile, potrivit cererii depuse de solicitant:
    a) felul mărfurilor: .......................................;
    b) statutul vamal al mărfurilor: .............................;
    c) cantitatea estimată a mărfurilor: .......................... .

    8. Informaţii privind garanţia constituită (dacă este cazul): ...........
    ......................................... .

    9. Motivarea emiterii aprobării: ..........................
    ........................................
    ........................................

    10. Prevederile legale pe care se întemeiază aprobarea: ........
    .........................................

    Şeful biroului vamal:
    Nume/Prenume .......................
    Semnătura/Ştampila ...................

    ANEXA 3

    la normele tehnice
    CERERE
    privind aprobarea de autoritatea vamală a unui loc în care să fie
    prezentate mărfurile în vamă la ieşire, altul decât biroul vamal,
    în cazul mărfurilor exportate sau reexportate
    1. Operatorul economic solicitant (denumire, sediu, cod de identificare fiscală, număr de înregistrare la oficiul registrului comerţului):
    ........................................
    ........................................

    2. Nr. EORI al solicitantului: ............................
    3. Statut de operator economic autorizat, autoritatea vamală care a acordat statutul, tipul şi numărul autorizaţiei AEO: DA/NU ...........................................
    4. Calitatea solicitantului în ceea ce priveşte operaţiunea/operaţiunile vamală/vamale cu mărfuri pentru care s-a acordat liber de vamă:
    ........................................

    5. Biroul vamal de ieşire care funcţionează în regim de trafic internaţional aerian sau naval, de la care se solicită aprobarea locului în care să fie prezentate mărfurile în vamă la ieşire:
    ........................................

    6. Obiectul cererii:
    A. Operaţiunea vamală (descriere, dată, oră, regimul vamal): ...................
    ........................................
    ........................................

    B. Mai multe operaţiuni vamale (descriere, numărul estimat al operaţiunilor efectuate într-un an calendaristic, frecvenţa, regimul vamal, data de început solicitată pentru aprobare şi termenul pentru care se solicită aprobarea): .............................
    ........................................
    ........................................


    7. Informaţii privind mărfurile:
    a) felul mărfurilor, prin indicarea numărului şi titlului capitolului din Nomenclatura combinată:
    ........................................;

    b) cantitatea estimată a mărfurilor: ....................;
    c) statutul vamal al mărfurilor: ........................;
    d) regimul vamal sub care sunt plasate mărfurile: ..................;
    e) alte menţiuni privind mărfurile, dacă este cazul (stare, condiţii speciale de păstrare sau de încărcare etc.): ............................ .

    8. Informaţii privind garanţia constituită (dacă este cazul): ................
    ......................................... .

    9. Tipul de transport şi menţiuni privind mijloacele de transport: ..........
    ........................................

    10. Informaţii privind locul pentru care se solicită aprobarea în vederea prezentării mărfurilor în vamă la ieşire:
    a) adresa poştală: ..............
    ..........................................;

    b) tipul de loc (sediu, punct de lucru, loc de depozitare/păstrare/încărcare a mărfurilor etc.): .........;
    ........................................;

    c) deţinătorul locului pentru care se solicită aprobarea în vederea prezentării mărfurilor în vamă la ieşire: .....................;
    d) se anexează acceptul deţinătorului locului solicitat, exprimat la data de ................., prin ..............................;
    e) locul se află în perimetrul portului/aeroportului (Se bifează situaţia existentă.);
    f) facilităţi existente în locul pentru care se solicită aprobarea în vederea prezentării mărfurilor în vamă la ieşire (clădiri, depozite, utilaje, echipamente, condiţii de păstrare, manipulare sau încărcare a mărfurilor etc.): ................................;
    g) programul de lucru în locul pentru care se solicită aprobarea în vederea prezentării mărfurilor în vamă la ieşire: .................................. .

    11. Motivarea solicitării aprobării: .........................
    ........................................
    ........................................

    12. Situaţiile justificate pentru care operatorul economic solicită aprobarea locului de prezentare a mărfurilor în vamă la ieşire: ..............................
    ........................................
    ........................................

    13. Prevederile legale pe care se întemeiază cererea: ....................................................................
    14. Date de contact ale persoanei responsabile la locul pentru care se solicită aprobarea în vederea prezentării mărfurilor în vamă la ieşire: ......................
    Declar că informaţiile prezentate sunt reale şi complete.
    Nume/Prenume: ...................
    Calitate: ........................
    Semnătura/Ştampila (Ştampila este opţională.):......................
    Data: ...................

    ANEXA 4

    la normele tehnice
    Antetul biroului vamal emitent
    APROBAREA
    locului în care să fie prezentate mărfurile în vamă la ieşire,
    altul decât biroul vamal, în cazul mărfurilor exportate sau reexportate
    Nr. ............/Data .................
    1. Biroul vamal de ieşire care funcţionează în regim de trafic internaţional aerian sau naval, emitent al aprobării: ..........................................
    2. Operatorul economic solicitant (denumire, sediu, cod de identificare fiscală, număr de înregistrare la oficiul registrului comerţului): ..........................
    ........................................
    ........................................

    3. Nr. EORI al solicitantului: ..............
    4. Statut de operator economic autorizat, autoritatea vamală care a acordat statutul, tipul şi numărul autorizaţiei AEO: DA/NU
    ........................................

    5. Informaţii privind locul aprobat în vederea prezentării mărfurilor în vamă la ieşire:
    a) adresa poştală: ......................
    ........................................ ;

    b) tipul de loc (sediu, punct de lucru, loc de depozitare/păstrare/încărcare a mărfurilor etc.): ..........
    .........................................;

    c) facilităţi existente în locul pentru care se solicită aprobarea în vederea prezentării mărfurilor în vamă la ieşire (clădiri, depozite, utilaje, echipamente, condiţii de păstrare, manipulare sau încărcare a mărfurilor etc.): ..................................
    ........................................
    ........................................;

    d) programul de lucru în locul pentru care se solicită aprobarea în vederea prezentării mărfurilor în vamă la ieşire: ...................................;
    e) deţinătorul locului pentru care se solicită aprobarea în vederea prezentării mărfurilor în vamă la ieşire: ......................;
    f) solicitantul a anexat acceptul deţinătorului locului solicitat exprimat la data de .......... prin .......................;
    g) locul se află în perimetrul portului/aeroportului (Se bifează situaţia existentă.);
    h) locul a fost inspectat de biroul vamal emitent/de ............................ la data de .............................;
    i) alte menţiuni privind condiţiile în care se emite aprobarea (condiţii şi obligaţii ale operatorului economic): ..................................

    6. Aprobarea se acordă pentru:
    A. Operaţiunea vamală (descriere, dată, oră, regimul vamal): ....................
    ........................................
    ........................................
    ........................................

    B. Mai multe operaţiuni vamale (descriere, numărul estimat al operaţiunilor efectuate într-un an calendaristic, frecvenţa, regimul vamal): ................
    ........................................
    ........................................
    B.1. Data de început a valabilităţii aprobării: ..............
    B.2. Termenul pentru care se emite aprobarea: ............
    B.3. Data până la care este valabilă aprobarea: ...............


    7. Informaţii privind mărfurile, potrivit cererii depuse de solicitant:
    a) felul mărfurilor: .....................................;
    b) statutul vamal al mărfurilor: ................... .

    8. Informaţii privind garanţia constituită (dacă este cazul): .............
    ........................................ .

    9. Motivarea emiterii aprobării şi situaţiile justificate luate în considerare la emiterea aprobării: ............
    ........................................
    ........................................

    10. Prevederile legale pe care se întemeiază aprobarea: .................
    ........................................

    Şeful biroului vamal:
    Nume/Prenume .......................
    Semnătura/Ştampila ................

    ------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016