Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME PROPRII din 13 octombrie 2009  de aplicare a Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anul 2009, adaptate la specificul organizarii asistentei medicale in reteaua sanitara a ministerelor si institutiilor din domeniul apararii, ordinii publice, sigurantei nationale si autoritatii judecatoresti, aplicabile in relatiile contractuale dintre Casa Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti si furnizorii de servicii medicale si medicamente care apartin acestei retele    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME PROPRII din 13 octombrie 2009 de aplicare a Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anul 2009, adaptate la specificul organizarii asistentei medicale in reteaua sanitara a ministerelor si institutiilor din domeniul apararii, ordinii publice, sigurantei nationale si autoritatii judecatoresti, aplicabile in relatiile contractuale dintre Casa Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti si furnizorii de servicii medicale si medicamente care apartin acestei retele

EMITENT: SERVICIUL DE TELECOMUNICATII SPECIALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 819 din 27 noiembrie 2009
NORME PROPRII din 13 octombrie 2009
de aplicare a <>Contractului-cadru privind condiţiile acordãrii asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate pentru anul 2009, adaptate la specificul organizãrii asistenţei medicale în reţeaua sanitarã a ministerelor şi instituţiilor din domeniul apãrãrii, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autoritãţii judecãtoreşti, aplicabile în relaţiile contractuale dintre Casa Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti şi furnizorii de servicii medicale şi medicamente care aparţin acestei reţele
EMITENT: MINISTERUL SÃNÃTÃŢII
Nr. 1.488 din 24 septembrie 2009
MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
Nr. 214 din 9 septembrie 2009
SERVICIUL ROMÂN DE INFORMAŢII
Nr. 13.144 din 29 septembrie 2009
SERVICIUL DE INFORMAŢII EXTERNE
Nr. 135 din 2 octombrie 2009
MINISTERUL APÃRÃRII NAŢIONALE
Nr. M.117 din 10 noiembrie 2009
MINISTERUL JUSTIŢIEI ŞI LIBERTÃŢILOR CETÃŢENEŞTI
Nr. 3.127/C din 17 noiembrie 2009
SERVICIUL DE TELECOMUNICAŢII SPECIALE
Nr. 697 din 13 octombrie 2009
SERVICIUL DE PROTECŢIE ŞI PAZÃ
Nr. 1.088 din 10 octombrie 2009
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 819 din 27 noiembrie 2009

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Prezentele norme stabilesc reguli de aplicare a <>Contractului-cadru privind condiţiile acordãrii asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate pentru anul 2009, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.714/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumit în continuare <>contract-cadru , adaptate la specificul organizãrii asistenţei medicale în reţelele sanitare proprii din domeniul apãrãrii, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autoritãţii judecãtoreşti.
(2) Prevederile prezentelor norme, în mãsura în care nu dispun altfel, se completeazã cu dispoziţiile <>Normelor metodologice de aplicare a <>contractului-cadru privind condiţiile acordãrii asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate pentru anul 2009, aprobate prin Ordinul ministrului sãnãtãţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate nr. <>416 /<>428/2009 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 2
Furnizorii de servicii medicale din reţelele sanitare aparţinând sistemului apãrãrii, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autoritãţii judecãtoreşti sunt cei prevãzuţi la <>art. 5 din Ordonanţa Guvernului nr. 56/1998 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Casei Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 458/2001 .
ART. 3
Atribuţiile ce revin, potrivit normelor legale în vigoare, direcţiilor de sãnãtate publicã judeţene şi a municipiului Bucureşti în domeniul asistenţei medicale în sistemul asigurãrilor sociale de sãnãtate sunt exercitate de cãtre direcţiile medicale sau structurile similare organizate conform titlului I "Sãnãtatea publicã" din <>Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, din ministerele şi instituţiile centrale cu reţea sanitarã proprie.
ART. 4
(1) În vederea încheierii contractului, furnizorii de servicii medicale din reţeaua apãrãrii, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autoritãţii judecãtoreşti vor prezenta documentele prevãzute în contractul-cadru. Certificatului de înregistrare în registrul unic al cabinetelor medicale îi este asimilat actul de înfiinţare a furnizorilor de servicii medicale.
(2) La încheierea contractului de furnizare de medicamente, furnizorii din reţeaua apãrãrii, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autoritãţii judecãtoreşti vor prezenta documentele prevãzute în cap. III din contractul-cadru referitor la acordarea medicamentelor cu şi fãrã contribuţie personalã în tratamentul ambulatoriu, cu excepţia certificatului de înmatriculare la registrul comerţului.
(3) Prin act de înfiinţare a furnizorului se înţelege inclusiv ordinele legale de înfiinţare emise de ministerele şi instituţiile din sistemul apãrãrii, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autoritãţii judecãtoreşti.
ART. 5
(1) Toate documentele care stau la baza încheierii contractelor şi decontãrii serviciilor medicale şi medicamentelor şi care conţin informaţii clasificate potrivit legii, datoritã specificului instituţiei respective, se certificã prin semnãtura reprezentanţilor legali ai furnizorilor, care vor rãspunde de exactitatea şi realitatea datelor transmise şi/sau raportate.
(2) Documentele prevãzute la alin. (1) se prezintã spre verificare de cãtre reprezentanţii legali ai furnizorilor, la sediul acestora, numai persoanelor nominalizate, potrivit specialitãţilor şi competenţelor, de cãtre Casa Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti, agreate de instituţiile cu legi specifice de organizare şi funcţionare din a cãror structurã fac parte respectivii furnizori. Fac excepţie de la activitatea de agreare persoanele din cadrul compartimentului de control al Casei Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti pe timpul misiunii.
(3) Persoanele cu drept de control aparţinând Casei Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti, prevãzute la alin. (2), vor avea acces la informaţiile clasificate potrivit legii, în condiţiile şi prin respectarea procedurilor prevãzute de lege.
(4) Aceste documente sunt acte justificative care susţin plãţile efectuate, se arhiveazã şi se pãstreazã la sediul furnizorului pe toatã durata prevãzutã de <>Legea contabilitãţii nr. 82/1991 , republicatã.
ART. 6
(1) Asiguraţii care plãtesc contribuţia pentru asigurãrile sociale de sãnãtate, indiferent de casa de asigurãri de sãnãtate unde aceştia sunt luaţi în evidenţã, precum şi cei din categoriile de persoane prevãzute la <>art. 213 din Legea nr. 95/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, care solicitã servicii medicale furnizate în sistemul apãrãrii, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autoritãţii judecãtoreşti, vor face dovada calitãţii lor potrivit reglementãrilor legale în vigoare.
(2) Pentru asiguraţii care, potrivit legii, au regim de confidenţialitate, precum şi pentru persoanele private de libertate, evidenţa acestora la Casa Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti se ţine numeric. Dovada calitãţii de asigurat pentru aceste categorii de persoane se face pe baza adeverinţelor eliberate de cãtre instituţiile care le au în evidenţã.
(3) Pentru categoriile de asiguraţi care executã o pedeapsã privativã de libertate (arestaţi, reţinuţi şi condamnaţi), în scopul evitãrii dublei plãţi, instituţiile în evidenţa cãrora se aflã acestea vor informa casele judeţene de asigurãri de sãnãtate şi a municipiului Bucureşti, în raza cãrora aveau domiciliul aceste persoane, precum şi Casa Asigurãrilor de Sãnãtate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului despre starea de fapt a acestora.

CAP. II
Asistenţa medicalã primarã

SECŢIUNEA 1
Modalitãţi de contractare

ART. 7
Pentru cabinetele medicale de unitate/infirmerii contractul de furnizare de servicii medicale în asistenţa medicalã primarã se încheie între spitalul militar, spitalul penitenciar sau alte unitãţi sanitare care coordoneazã activitãţile medicale din aceste cabinete şi Casa Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti, conform reglementãrilor specifice.
ART. 8
Pentru cabinetele medicale aflate în structura centrelor medicale judeţene şi ale municipiului Bucureşti, contractul de furnizare de servicii medicale în asistenţa medicalã primarã se încheie de reprezentantul legal al centrului medical şi Casa Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti.
ART. 9
Contractul de furnizare de servicii medicale în asistenţa medicalã primarã pentru cabinetele medicale aflate în structura/coordonarea centrelor medicale de diagnostic şi tratament sau a altor unitãţi sanitare similare se încheie de reprezentantul legal al acestora şi Casa Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti.
ART. 10
Contractul de furnizare de servicii medicale în asistenţa medicalã primarã pentru cabinetele medicale aflate în structura spitalelor din reţelele sanitare aparţinând ministerelor şi instituţiilor din domeniul apãrãrii, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autoritãţii judecãtoreşti se încheie de reprezentantul legal al acestor spitale şi Casa Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti.
ART. 11
Numãrul minim de asiguraţi şi persoane beneficiare ale pachetului minimal de servicii medicale înscrise pe listele medicilor de familie care îşi desfãşoarã activitatea în cabinetele medicale ce funcţioneazã în structura sau în coordonarea unor unitãţi sanitare aparţinând ministerelor şi instituţiilor centrale cu reţea sanitarã proprie se stabileşte de cãtre direcţiile medicale sau structurile similare din ministerele şi instituţiile din sistemul naţional de apãrare în funcţie de organizarea, funcţionarea şi necesarul de servicii medicale.
ART. 12
(1) Listele ce cuprind asiguraţii aflaţi în evidenţa Casei Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti, pe baza cãrora se încheie contractele de furnizare de servicii medicale în asistenţa medicalã primarã, se întocmesc cu respectarea specificului ministerelor şi instituţiilor din domeniul apãrãrii, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autoritãţii judecãtoreşti.
(2) Pentru cabinetele medicale de unitate/infirmerii se vor întocmi liste nominale cu elevi şi studenţi militari, care se certificã de cãtre comandantul unitãţii şi de cãtre reprezentantul legal al unitãţii sanitare în coordonarea cãreia se aflã cabinetul medical.
(3) Medicii din cabinetele medicale de unitate/infirmerii pot înscrie pe listele nominale cadre militare în activitate, funcţionari publici cu statut special, personal civil, membrii de familie ai acestora, pensionari militari şi membrii de familie ai acestora, care au optat pentru medicii de familie respectivi, precum şi alte categorii de persoane, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
(4) Medicul din cabinetul medical de unitate/infirmerie are obligaţia sã anunţe în scris, în termen de 15 zile, casa de asigurãri de sãnãtate judeţeanã, a municipiului Bucureşti sau a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, dupã caz, în a cãrei evidenţã se aflã asiguratul, includerea acestuia pe lista sa.
ART. 13
Listele nominale cuprinzând asiguraţii, precum şi formularele de raportare vor fi întocmite conform modelelor comunicate de Casa Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti, atât pe hârtie, cât şi pe suport magnetic, şi vor fi semnate şi parafate de medic sau de şeful secţiei medicale, precum şi de cãtre reprezentantul legal al furnizorului de servicii medicale.

SECŢIUNEA a 2-a
Modalitãţi de platã

ART. 14
(1) Contribuţia la asigurãrile sociale de sãnãtate pentru persoanele private de libertate se vireazã lunar de cãtre ordonatorul de credite, iar declaraţia pentru contribuţia la Fondul naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, împreunã cu fotocopiile documentelor de platã şi extrasul de cont bancar vizat de trezorerie vor fi transmise Casei Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti.
(2) Pentru cabinetele medicale în care se acordã asistenţã medicalã persoanelor private de libertate, decontarea activitãţii de asistenţã medicalã primarã se face pe baza raportãrii, conform metodologiei stabilite de comun acord de ministerele şi instituţiile cu reţea sanitarã proprie şi Casa Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti.
ART. 15
Plata furnizorilor de servicii medicale pentru asistenţa medicalã acordatã pentru persoanele private de libertate se efectueazã pe baza raportãrilor, dupã urmãtoarele formule, adaptate formularelor de raportare stabilite prin ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate:



Total numãr persoane private de libertate
în fiecare zi a lunii
─────────────────────────────────────────── = Numãr mediu de persoane private
de libertate din luna respectivã
Numãr de zile calendaristice ale lunii
respective


Numãr mediu de persoane private de
libertate pe lunã x 10
─────────────────────────────────────── = Numãr de puncte neajustate pe lunã
12



Numãrul iniţial de persoane private de libertate se va stipula în contract şi va fi cel existent la data de 1 ianuarie 2009.
Prin persoane private de libertate se înţelege reţinuţi şi arestaţi preventiv şi persoane care executã o pedeapsã privativã de libertate.
ART. 16
Pentru perioada de absenţã motivatã a medicului care acordã asistenţã medicalã primarã ministerele şi instituţiile în a cãror subordine se aflã acesta organizeazã preluarea activitãţii medicale de cãtre un alt medic cu licenţã de înlocuire şi comunicã despre aceasta Casei Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti. Se considerã absenţã motivatã urmãtoarele situaţii: concedii de odihnã, concedii medicale, concedii fãrã platã, concedii pentru creşterea copilului, permisii pentru cadrele militare în activitate, citaţii de la organele judecãtoreşti sau de la alte organe care au dreptul, potrivit legii, de a solicita prezenţa la instituţiile respective şi misiunile ordonate.
ART. 17
Direcţiile medicale sau alte structuri similare acestora din cadrul ministerelor şi instituţiilor din sistemul apãrãrii, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autoritãţii judecãtoreşti vor pune la dispoziţie Casei Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti liste cuprinzând medicii cu licenţã de înlocuire, fãrã obligaţii contractuale, cum este şi cazul medicilor militari pensionari sau disponibilizaţi, care pot prelua activitatea în condiţiile legii.
ART. 18
Schimbarea medicilor de familie din cabinetele medicale de unitate/infirmerii din centrele medicale judeţene şi ale municipiului Bucureşti şi cele aflate în structura/coordonarea centrelor medicale de diagnostic şi tratament, respectiv a spitalelor din reţelele sanitare aparţinând ministerelor si instituţiilor din domeniul apãrãrii, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autoritãţii judecãtoreşti se face, în condiţiile legii, numai cu informarea reprezentantului legal al furnizorului şi al Casei Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti.
ART. 19
(1) Lista cuprinzând cabinetele medicale şi condiţiile specifice sistemului în care se acordã asistenţã medicalã primarã la care se aplicã majorãri se stabileşte anual de direcţiile medicale sau de alte structuri similare din ministerele şi instituţiile din domeniul apãrãrii, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autoritãţii judecãtoreşti în cadrul reţelelor sanitare proprii împreunã cu Casa Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti, cu referate justificative bine întemeiate şi în limita fondului aprobat (cabinete aresturi, cabinete penitenciare, zone izolate etc.)
(2) Criteriile de stabilire a cabinetelor medicale la care se pot aplica majorãri vor fi înaintate de direcţiile medicale sau de alte structuri similare din ministerele şi instituţiile din domeniul apãrãrii, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autoritãţii judecãtoreşti spre avizare Ministerului Sãnãtãţii.

CAP. III
Modul de prescriere, eliberare şi decontare a medicamentelor cu şi fãrã contribuţie personalã în
tratamentul ambulatoriu

ART. 20
Asistenţa cu medicamente în tratamentul ambulatoriu se asigurã de farmaciile autorizate şi evaluate conform prevederilor legale în vigoare, inclusiv de farmaciile care funcţioneazã în structura unitãţilor sanitare din sistemul de apãrare, ordine publicã, siguranţã naţionalã şi autoritate judecãtoreascã.
ART. 21
Decontarea contravalorii medicamentelor eliberate de farmaciile din structura apãrãrii, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autoritãţii judecãtoreşti se efectueazã în termen de pânã la 180 de zile calendaristice de la data validãrii facturii de cãtre farmacie la Casa Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti. Decontarea contravalorii medicamentelor care se elibereazã pacienţilor incluşi în programele naţionale de sãnãtate cu scop curativ se face în termen de pânã la 90 de zile calendaristice de la data validãrii facturilor de Casa Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti.
ART. 22
Modalitatea de decontare a pãrţii necompensate de care beneficiazã asiguraţii în baza unor legi speciale se stabileşte prin ordin al miniştrilor şi conducãtorilor instituţiilor din sistemul apãrãrii, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autoritãţii judecãtoreşti.
ART. 23
Documentele necesare decontãrii medicamentelor sunt cele prevãzute în <>normele metodologice de aplicare a <>contractului-cadru privind condiţiile acordãrii asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate pentru anul 2009.

CAP. IV
Modalitãţi de contractare în asistenţa medicalã ambulatorie de specialitate pentru specialitãţile
clinice, paraclinice, de medicinã dentarã şi de recuperare-reabilitare a sãnãtãţii

ART. 24
Sumele care urmeazã a fi contractate cu furnizorii de analize medicale de laborator, respectiv cu furnizorii de investigaţii paraclinice de radiologie-imagisticã medicalã din sistemul apãrãrii, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autoritãţii judecãtoreşti vor fi stabilite în funcţie de execuţia şi numãrul de servicii medicale efectuate în anul precedent.

CAP. V
Obligaţiile unitãţilor sanitare cu paturi

ART. 25
Unitãţile sanitare cu paturi din sistemul apãrãrii, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autoritãţii judecãtoreşti au obligaţia sã transmitã la Casa Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti, în primele 3 zile lucrãtoare ale lunii curente, cheltuielile efectuate în luna precedentã, cu respectarea legislaţiei privind organizarea şi funcţionarea ministerelor şi instituţiilor din sistemul naţional de apãrare, conform machetei prevãzute în anexa nr. 19 bis) la <>Normele metodologice de aplicare a <>Contractului-cadru privind condiţiile acordãrii asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate pentru anul 2009, aprobate prin Ordinul ministrului sãnãtãţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate nr. <>416 /<>428/2009 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

CAP. VI
Dispoziţii finale

ART. 26
Medicii din sistemul apãrãrii, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autoritãţii judecãtoreşti care sunt mutaţi în interes de serviciu în alte unitãţi sanitare similare celei în care şi-au desfãşurat activitatea pot continua relaţiile contractuale cu Casa Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti prin încheierea unui nou contract, în condiţiile legii.
ART. 27
Crearea bazei de date la nivelul Casei Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti pentru funcţionarea sistemului informatic se va face cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind informaţiile clasificate, printr-un protocol care se semneazã între Casa Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti şi ministerele şi instituţiile din sistemul apãrãrii, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autoritãţii judecãtoreşti.

------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016