Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 9 noiembrie 2022  de acordare a contravalorii compensaţiilor cuvenite în perioada 2010-2013 pentru masa lemnoasă nerecoltată din cauza funcţiilor de protecţie stabilite prin amenajamente silvice, aferente acoperirii costurilor reclamate de gestionarea durabilă a pădurilor situate în siturile de importanţă comunitară Natura 2000, pentru punerea în executare a hotărârilor judecătoreşti definitive    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 NORME METODOLOGICE din 9 noiembrie 2022 de acordare a contravalorii compensaţiilor cuvenite în perioada 2010-2013 pentru masa lemnoasă nerecoltată din cauza funcţiilor de protecţie stabilite prin amenajamente silvice, aferente acoperirii costurilor reclamate de gestionarea durabilă a pădurilor situate în siturile de importanţă comunitară Natura 2000, pentru punerea în executare a hotărârilor judecătoreşti definitive

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1087 din 10 noiembrie 2022
──────────
    Aprobate prin HOTĂRÂREA nr. 1.370 din 9 noiembrie 2022, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 1087 din 10 noiembrie 2022.
──────────
    ART. 1
    Prezentele norme se aplică beneficiarilor cărora le-a fost stabilit prin hotărâri judecătoreşti definitive dreptul de a beneficia de despăgubiri reprezentând contravaloarea compensaţiilor pentru masa lemnoasă nerecoltată din cauza funcţiilor de protecţie stabilite prin amenajamente silvice pentru suprafeţele de păduri încadrate în tipurile funcţionale T1 şi T2, stabilite conform normelor tehnice pentru amenajarea pădurilor, incluse în reţeaua ecologică europeană Natura 2000, care determină restricţii în recoltarea masei lemnoase.

    ART. 2
    Prevederile prezentelor norme se aplică beneficiarilor, cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii:
    a) deţin documente care atestă dreptul de proprietate asupra suprafeţei de pădure pentru perioada 2010-2013;
    b) au avut încheiat contract de administrare sau de servicii silvice pentru perioada 2010-2013;
    c) fac dovada existenţei unui amenajament silvic în vigoare în perioada 2010-2013, prin care suprafeţele de pădure pentru care se solicită compensaţii au fost încadrate în tipurile funcţionale T1 şi/sau T2;
    d) fac dovada faptului că suprafeţele de pădure pentru care se solicită plăţile compensatorii se suprapuneau în perioada 2010-2013 în totalitate peste reţeaua ecologică europeană Natura 2000 în România;
    e) declară pe propria răspundere că nu au primit compensaţii reprezentând contravaloarea masei lemnoase pe care proprietarii nu o recoltează din cauza funcţiilor de protecţie stabilite prin amenajamente silvice, necesare acoperirii costurilor reclamate de gestionarea durabilă a pădurilor situate în siturile de importanţă comunitară Natura 2000, pentru perioada 2010-2013.


    ART. 3
    Metodologia de calcul al compensaţiilor reprezentând contravaloarea masei lemnoase pe care beneficiarii nu au recoltat-o din cauza funcţiilor de protecţie stabilite prin amenajamente silvice este prevăzută în anexa nr. 1.

    ART. 4
    (1) Beneficiarul depune la structura teritorială de specialitate din subordinea autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură cererea de acordare de compensaţii, întocmită pentru perioada 2010-2013, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2.
    (2) Cererea prevăzută la alin. (1) este însoţită de următoarele documente:
    a) fişa de calcul al compensaţiilor reprezentând contravaloarea masei lemnoase pe care beneficiarul nu a recoltat-o din cauza funcţiilor de protecţie stabilite prin amenajamente silvice, necesare acoperirii costurilor reclamate de gestionarea durabilă a pădurii, întocmită de ocolul silvic care a efectuat administrarea sau serviciile silvice, după caz, pentru perioada 2010-2013, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 3;
    b) copia documentului de proprietate asupra suprafeţei de pădure, certificat de beneficiar cu privire la valabilitatea acestuia în perioada pentru care se solicită compensaţiile;
    c) copia contractului de administrare sau de servicii silvice, după caz, aferent perioadei 2010-2013;
    d) copia descrierilor parcelare din amenajamentul silvic în vigoare pentru perioada 2010-2013, certificată de ocolul silvic care a efectuat administrarea sau serviciile silvice, după caz;
    e) confirmare din partea administratorului sitului Natura 2000 sau a serviciului teritorial al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, după caz, cu privire la încadrarea suprafeţei de pădure aflate în proprietate în siturile Natura 2000 în perioada 2010-2013;
    f) declaraţie pe propria răspundere că nu a primit compensaţii reprezentând contravaloarea masei lemnoase pe care beneficiarul nu a recoltat-o din cauza funcţiilor de protecţie stabilite prin amenajamente silvice, necesare acoperirii costurilor reclamate de gestionarea durabilă a pădurilor situate în siturile de importanţă comunitară Natura 2000 pentru perioada 2010-2013.

    (3) Cererea de acordare a compensaţiilor, însoţită de documentele prevăzute la alin. (2), se depune în termen de maximum 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentelor norme metodologice la structura teritorială de specialitate din subordinea autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură.

    ART. 5
    (1) Structura teritorială de specialitate din subordinea autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură verifică documentele prevăzute la art. 4 alin. (2) şi informează solicitantul, în scris, în termen de maximum 30 de zile calendaristice de la data depunerii solicitării, cu privire la rezultatele verificării, care pot fi încadrate în una dintre următoarele situaţii:
    a) transmiterea documentelor către autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură, în cazul constatării îndeplinirii condiţiilor de eligibilitate;
    b) respingerea solicitării în cazul constatării neîndeplinirii condiţiilor de eligibilitate;
    c) solicitarea de informaţii şi documente suplimentare, în cazul documentaţiilor incomplete.

    (2) Informaţiile şi documentele suplimentare prevăzute la alin. (1) lit. c) se depun de către beneficiar în termen de 30 de zile calendaristice de la data primirii solicitării de completare.
    (3) După realizarea verificărilor conform alin. (1), structura teritorială de specialitate din subordinea autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură transmite, cu scrisoare de înaintare, către direcţia de specialitate competentă din cadrul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, în termenul prevăzut la alin. (1), următoarele documente:
    a) decontul justificativ, cuprinzând datele de identificare a suprafeţelor de pădure conform amenajamentelor silvice, încadrarea acestora în siturile Natura 2000, precum şi sumele de bani stabilite, întocmit pentru perioada 2010-2013, conform modelului prevăzut în anexa nr. 4;
    b) fişa de calcul al compensaţiilor reprezentând contravaloarea masei lemnoase pe care beneficiarul nu a recoltat-o din cauza funcţiilor de protecţie stabilite prin amenajamente silvice, necesare pentru acoperirea costurilor reclamate de gestionarea durabilă a pădurii, întocmită de ocolul silvic care a efectuat administrarea sau serviciile silvice, după caz, pentru perioada 2010-2013;
    c) copia documentului de proprietate asupra suprafeţei de pădure, certificată de către beneficiar, aferent perioadei pentru care au fost stabilite compensaţiile;
    d) copia contractelor de administrare sau de servicii silvice, după caz, aferente perioadei 2010-2013;
    e) copia descrierilor parcelare din amenajamentele silvice în vigoare, certificate de ocolul silvic care a efectuat administrarea sau serviciile silvice, după caz.

    (4) O copie a documentelor prevăzute la alin. (3) se păstrează la structura teritorială de specialitate din subordinea autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură.

    ART. 6
    (1) Direcţia de specialitate competentă din cadrul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură verifică documentele prevăzute la art. 5 alin. (3) şi le transmite, pentru realizarea decontării, la direcţia care gestionează bugetul din cadrul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură.
    (2) O copie a documentelor prevăzute la alin. (1) se păstrează şi de către direcţia de specialitate din cadrul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură.

    ART. 7
    (1) Direcţia care gestionează bugetul din cadrul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură primeşte decontul justificativ întocmit conform prevederilor art. 5 alin. (3) lit. a) şi asigură acordarea plăţilor compensatorii pentru funcţiile de protecţie a pădurii, care fac obiectul prezentei hotărâri, în limita fondurilor aprobate cu această destinaţie.
    (2) Documentele primare, actele de decontare şi de evidenţă a cheltuielilor efectuate din alocaţiile bugetare pentru funcţiile de protecţie a pădurii se îndosariază distinct şi cheltuielile se înregistrează în conturi analitice distincte.
    (3) Direcţia care gestionează bugetul din cadrul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură transmite sumele stabilite ca plăţi compensatorii pentru funcţiile de protecţie a pădurii către structura silvică teritorială de specialitate, care le virează către beneficiar, într-un cont deschis pe numele acestuia în cadrul unei instituţii financiar-bancare.

    ART. 8
    Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezentele norme.

    ANEXA 1

    la normele metodologice
    METODOLOGIE
    de calcul pentru plata contravalorii compensaţiilor cuvenite în perioada 2010-2013 pentru masa lemnoasă nerecoltată
    din cauza funcţiilor de protecţie stabilite prin amenajamente silvice, aferente acoperirii costurilor reclamate
    de gestionarea durabilă a pădurilor situate în siturile de importanţă comunitară Natura 2000
    pentru beneficiarii cărora le-a fost stabilit acest drept prin hotărâri judecătoreşti definitive
    ART. 1
    Prezenta metodologie reglementează modul de calcul al compensaţiilor reprezentând contravaloarea masei lemnoase pe care beneficiarul nu a recoltat-o din cauza funcţiilor de protecţie îndeplinite de pădurile încadrate în tipurile funcţionale T1 şi T2, pentru care nu se reglementează procesul de producţie, incluse în siturile de importanţă comunitară Natura 2000, pentru perioada 2010-2013, denumită în continuare metodologie.

    ART. 2
    (1) Pentru calculul compensaţiilor se foloseşte următoarea relaţie:
    C = S * (Pml1 + Pml2 + Pml3)/3 * Cr * fi * kj

    (2) În relaţia prevăzută la alin. (1), simbolurile folosite au următoarele semnificaţii:
    a) C - valoarea compensaţiei care se acordă, exprimată în lei/an;
    b) S - suprafaţa terenului pentru care se solicită acordarea de compensaţii pentru funcţiile de protecţie, exprimată în hectare;
    c) Pml - preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior, exprimat în lei/m^3;
    c1) Pml1 - preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior, exprimat în lei/m^3, în vigoare pentru anul pentru care se depune cererea;
    c2) Pml2, Pml3 - preţurile medii ale unui metru cub de masă lemnoasă pe picior, exprimate în lei/m^3, valabile în cei doi ani precedenţi anului pentru care s-a depus cererea;

    d) Cr - creşterea medie la exploatabilitate a speciei principale majoritare din compoziţia arboretului existent la clasa de producţie reală a acesteia, exprimată în m^3/an/ha;
    e) fi - factorul de corecţie a Pml, stabilit în funcţie de specia principală majoritară astfel:
    - răşinoase: f1 = 0,95;
    – fag: f2 = 1,00;
    – cvercinee şi frasin: f3 = 1,65;
    – specii moi şi salcâm: f4 = 0,40;
    – specii tari, altele decât cele prevăzute mai sus: f5 = 0,75;

    f) kj - coeficientul de corecţie a valorii compensaţiei, stabilit în funcţie de tipul funcţional de pădure şi de vârsta arboretului, stabilită conform normelor tehnice pentru amenajarea pădurilor, pentru specia principală majoritară, astfel:
    - pentru tipul funcţional T1 şi pentru tipul funcţional T2, numai pentru arboretele din categoriile funcţionale neincluse în anexa nr. 1 la prezenta metodologie, a căror vârstă este mai mică sau egală cu vârsta exploatabilităţii tehnice, k1 = 0,7;
    – pentru tipul funcţional T1 şi pentru tipul funcţional T2, numai pentru arboretele din categoriile funcţionale neincluse în anexa nr. 1 la prezenta metodologie, a căror vârstă este mai mare decât vârsta exploatabilităţii tehnice, k2 = 1;
    – pentru tipul funcţional T2, numai pentru arboretele din categoriile funcţionale prevăzute în anexa nr. 1 la prezenta metodologie şi a căror vârstă este mai mare decât vârsta exploatabilităţii tehnice, k3 = 0,4.



    ART. 3
    Creşterea medie la exploatabilitate Cr, prevăzută la art. 2 alin. (2) lit. d), se stabileşte în funcţie de compoziţia arboretului:
    1. Dacă în compoziţia arboretului este o singură specie principală, Cr se stabileşte pentru această specie.
    2. Dacă în compoziţia arboretului sunt două sau mai multe specii principale, Cr se stabileşte după cum urmează:
    a) dacă este o specie principală majoritară, Cr se stabileşte pentru această specie;
    b) dacă sunt două sau mai multe specii principale care participă în aceeaşi proporţie, Cr se stabileşte pentru specia corespunzătoare tipului natural fundamental de pădure.
    3. Dacă în compoziţia arboretului nu este o specie principală, Cr se stabileşte prin asimilare cu alte specii, după cum urmează:

    a) mesteacăn - în etajul forestier montan (FM1-FM3);
    b) carpen - în etajul forestier deluros (FD1-FD4);
    c) plop alb şi negru - în etajul forestier de câmpie, silvostepă şi stepă deluroasă (CF-SS).


    ART. 4
    Creşterea medie anuală la exploatabilitate a arboretului pentru principalele specii forestiere, pe specii şi clase de producţie, este prevăzută în anexa nr. 2.

    ART. 5
    Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta metodologie.

    ANEXA 1

    la metodologie
    Categoriile funcţionale din tipul funcţional T2 în care se încadrează arboretele pentru care
    la calculul compensaţiilor se aplică coeficientul de corecţie k3

┌────┬─────────────┬─────────────────────────────────────────────────┐
│ │Norma tehnică│ │
│ │în baza │ │
│Nr. │căreia a fost│ │
│crt.│elaborat │Grupa şi categoria de folosinţe │
│ │amenajamentul│ │
│ │silvic în │ │
│ │vigoare │ │
├────┼─────────────┼────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │
├────┼─────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Norme tehnice│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│1 │amenajarea │I-2A│I-2C│I-2E│I-2F│I-2H│I-2I│I-3B│I-3C│I-3F│I-3K│
│ │pădurilor, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ediţia 1986 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Norme tehnice│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│2 │amenajarea │I-2A│I-3K│I-2E│I-2F│I-2H│I-2I│I-3B│I-3C│I-3F│- │
│ │pădurilor, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ediţia 2000 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┘



    ANEXA 2

    la metodologie
    Creşterea medie anuală la exploatabilitate a arboretului pentru principalele specii forestiere,
    pe specii şi clase de producţie (mc/an/ha)

┌────┬───────────┬───────────────────────┐
│Nr. │Specii │Clasa de producţie │
│crt.│forestiere ├────┬────┬────┬────┬───┤
│ │ │I │II │III │IV │V │
├────┼───────────┼────┼────┼────┼────┼───┤
│1 │Molid │13,8│12,2│10,5│8,1 │5,7│
├────┼───────────┼────┼────┼────┼────┼───┤
│2 │Brad │12,7│10,8│9,4 │7,8 │5,9│
├────┼───────────┼────┼────┼────┼────┼───┤
│3 │Pin │12,1│9,4 │7,4 │5,2 │3,0│
│ │silvestru │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────┼────┼────┼────┼───┤
│4 │Pin negru │10,9│8,6 │6,6 │4,6 │2,8│
├────┼───────────┼────┼────┼────┼────┼───┤
│5 │Larice │10,5│8,9 │7,5 │5,7 │3,6│
├────┼───────────┼────┼────┼────┼────┼───┤
│6 │Fag │11,0│9,1 │7,6 │6,0 │4,4│
├────┼───────────┼────┼────┼────┼────┼───┤
│7 │Gorun din │7,5 │7,0 │5,5 │4,7 │3,3│
│ │sămânţă │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────┼────┼────┼────┼───┤
│8 │Gorun din │8,6 │7,2 │5,7 │4,4 │3,1│
│ │lăstari │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────┼────┼────┼────┼───┤
│9 │Stejar din │10,6│8,8 │7,6 │6,2 │4,7│
│ │sămânţă │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────┼────┼────┼────┼───┤
│10 │Stejar din │9,2 │7,5 │5,9 │4,9 │3,9│
│ │lăstari │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────┼────┼────┼────┼───┤
│11 │Cer │8,8 │7,8 │6,3 │4,9 │3,9│
├────┼───────────┼────┼────┼────┼────┼───┤
│12 │Gârniţă │6,8 │5,9 │5,2 │4,4 │3,5│
├────┼───────────┼────┼────┼────┼────┼───┤
│13 │Carpen │10,2│8,8 │7,5 │5,9 │4,6│
├────┼───────────┼────┼────┼────┼────┼───┤
│14 │Mesteacăn │9,4 │7,9 │6,4 │4,8 │3,2│
├────┼───────────┼────┼────┼────┼────┼───┤
│15 │Tei │12,7│10,8│9,1 │7,2 │5,2│
├────┼───────────┼────┼────┼────┼────┼───┤
│16 │Salcâm │18,7│14,7│10,3│6,4 │3,3│
│ │(plantaţii)│ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────┼────┼────┼────┼───┤
│17 │Salcâm │16,5│13,2│9,3 │5,7 │3,1│
│ │(lăstari) │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────┼────┼────┼────┼───┤
│18 │Plop alb şi│19,5│15,0│11,6│7,8 │4,8│
│ │negru │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────┼────┼────┼────┼───┤
│19 │Plop │30,1│23,7│18,0│13,0│8,2│
│ │selecţionat│ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────┼────┼────┼────┼───┤
│20 │Salcie din │27,5│23,9│19,2│14,2│9,5│
│ │sămânţă │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────┼────┼────┼────┼───┤
│21 │Salcie din │20,8│18,9│16,5│12,4│8,2│
│ │sulinari │ │ │ │ │ │
└────┴───────────┴────┴────┴────┴────┴───┘



    ANEXA 2

    la normele metodologice
     - model -
    Către:
    Structura silvică teritorială de specialitate ............................
    CERERE
    de acordare a contravalorii compensaţiilor cuvenite pentru masa lemnoasă nerecoltată
    din cauza funcţiilor de protecţie stabilite prin amenajamente silvice, aferente acoperirii costurilor reclamate
    de gestionarea durabilă a pădurilor situate în siturile de importanţă comunitară Natura 2000
    pentru beneficiarii cărora le-a fost stabilit acest drept prin hotărâri judecătoreşti definitive
    Beneficiarul:
    Denumirea ............................................, cu sediul în localitatea .............................., str. ....................... nr. ......... judeţul ..............
    Cod numeric personal ...............(persoane fizice)....................... sau
    Numărul de înmatriculare în registrul comerţului .............................. şi
    Numărul unic de înregistrare fiscală ...............(persoane juridice)..........,
    având număr de cont deschis la instituţia financiar-bancară .........................................................,
    prin prezenta solicit acordarea contravalorii compensaţiilor cuvenite pentru masa lemnoasă nerecoltată din cauza funcţiilor de protecţie stabilite prin amenajamente silvice, aferente acoperirii costurilor reclamate de gestionarea durabilă a pădurilor situate în siturile de importanţă comunitară Natura 2000, pentru beneficiarii cărora le-a fost stabilit acest drept prin hotărâri judecătoreşti definitive, pentru perioada 2010-2013, pentru suprafaţa de pădure de ............... ha, aflată pe teritoriul localităţii ........................ din judeţul ........................., având datele de identificare conform amenajamentului silvic în vigoare, UP ................, u.a. .............., administrată de Ocolul Silvic ...................................... .
    Anexez prezentei:
    a) fişa de calcul al compensaţiilor reprezentând contravaloarea masei lemnoase pe care proprietarii nu o recoltează din cauza funcţiilor de protecţie stabilite prin amenajamente silvice, necesare pentru acoperirea costurilor reclamate de gestionarea durabilă a pădurii întocmită de ocolul silvic care efectuează administrarea sau serviciile silvice, după caz, pentru perioada 2010-2013, întocmită de Ocolul Silvic .................................;
    b) copia documentului de proprietate asupra suprafeţei de pădure, certificată cu privire la valabilitatea acestuia în perioada 2010-2013;
    c) copia contractelor de administrare sau de servicii silvice, după caz, aferente perioadei 2010-2013;
    d) copia descrierilor parcelare din amenajamentul silvic în vigoare pentru perioada 2010-2013, certificată de ocolul silvic care efectuează administrarea sau serviciile silvice, după caz;
    e) confirmarea din partea structurii teritoriale responsabile cu managementul reţelei ecologice europene Natura 2000 în România cu privire la încadrarea suprafeţei de pădure în siturile Natura 2000 în perioada 2010-2013;
    f) declaraţie pe propria răspundere că nu am primit compensaţii reprezentând contravaloarea masei lemnoase pe care proprietarii nu o recoltează din cauza funcţiilor de protecţie stabilite prin amenajamente silvice, necesare acoperirii costurilor reclamate de gestionarea durabilă a pădurilor situate în siturile de importanţă comunitară Natura 2000 pentru perioada 2010-2013.

    L.S./S.S.
    ................................
    (numele şi prenumele)
    Data
    ........................

    ANEXA 3

    la normele metodologice
    Ocolul Silvic ........................................
    FIŞĂ DE CALCUL
    pentru acordarea contravalorii compensaţiilor cuvenite pentru masa lemnoasă nerecoltată
    din cauza funcţiilor de protecţie stabilite prin amenajamente silvice, aferente acoperirii costurilor reclamate
    de gestionarea durabilă a pădurilor situate în siturile de importanţă comunitară Natura 2000,
    pentru perioada 2010-2013
    Vizat:
    Structura silvică teritorială de specialitate ....................
    Beneficiar (proprietar)*) .................................................

┌─────────┬──────────┬───┬─────────────────┬───────────┬────────────┬──┬────┬───────┬───────────┬──────────┬──────────┬──────────┬─────────┬─────────────────┬───────┬─────────┬──────┬───┬──┬──┬────┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │(P_ml1│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │Nr. şi data │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │+ │Cr │ │ │ │
│ │ │CNP│ │Nr. şi data│contractului│ │ │Cod SCI│ │ │ │ │ │ │ │ │P_ml2 │[m^│ │ │C │
│Nr. crt. │Proprietar│/ │Cont instituţie │actului de │de │UP│u.a.│/SAP │Grupa │Tipul │Compoziţia│Specia │Clasă de │Vârsta │Vârsta │Suprafaţa│+ │3/ │fi│ki│[lei│
│ │ │CUI│financiar-bancară│proprietate│administrare│ │ │(Natura│funcţională│funcţional│actuală │principală│producţie│exploatabilităţii│actuală│[ha] │P_ml3)│an/│ │ │/an]│
│ │ │ │ │ │/servicii │ │ │2000) │ │ │ │ │ │ │ │ │/3 │ha]│ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │[lei/m│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │^3] │ │ │ │ │
├─────────┼──────────┼───┼─────────────────┼───────────┼────────────┼──┼────┼───────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────────────┼───────┼─────────┼──────┼───┼──┼──┼────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │12 │13 │14 │15 │16 │17 │18 │19│20│21 │
├─────────┼──────────┼───┼─────────────────┼───────────┼────────────┼──┼────┼───────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────────────┼───────┼─────────┼──────┼───┼──┼──┼────┤
│1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼──────────┼───┼─────────────────┼───────────┼────────────┼──┼────┼───────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────────────┼───────┼─────────┼──────┼───┼──┼──┼────┤
│2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼──────────┼───┼─────────────────┼───────────┼────────────┼──┼────┼───────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────────────┼───────┼─────────┼──────┼───┼──┼──┼────┤
│... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼──────────┼───┼─────────────────┼───────────┼────────────┼──┼────┼───────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────────────┼───────┼─────────┼──────┼───┼──┼──┼────┤
│Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│2010 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼──────────┼───┼─────────────────┼───────────┼────────────┼──┼────┼───────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────────────┼───────┼─────────┼──────┼───┼──┼──┼────┤
│1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼──────────┼───┼─────────────────┼───────────┼────────────┼──┼────┼───────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────────────┼───────┼─────────┼──────┼───┼──┼──┼────┤
│2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼──────────┼───┼─────────────────┼───────────┼────────────┼──┼────┼───────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────────────┼───────┼─────────┼──────┼───┼──┼──┼────┤
│...... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼──────────┼───┼─────────────────┼───────────┼────────────┼──┼────┼───────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────────────┼───────┼─────────┼──────┼───┼──┼──┼────┤
│Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│2011 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼──────────┼───┼─────────────────┼───────────┼────────────┼──┼────┼───────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────────────┼───────┼─────────┼──────┼───┼──┼──┼────┤
│1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼──────────┼───┼─────────────────┼───────────┼────────────┼──┼────┼───────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────────────┼───────┼─────────┼──────┼───┼──┼──┼────┤
│2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼──────────┼───┼─────────────────┼───────────┼────────────┼──┼────┼───────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────────────┼───────┼─────────┼──────┼───┼──┼──┼────┤
│..... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼──────────┼───┼─────────────────┼───────────┼────────────┼──┼────┼───────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────────────┼───────┼─────────┼──────┼───┼──┼──┼────┤
│Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│2012 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼──────────┼───┼─────────────────┼───────────┼────────────┼──┼────┼───────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────────────┼───────┼─────────┼──────┼───┼──┼──┼────┤
│1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼──────────┼───┼─────────────────┼───────────┼────────────┼──┼────┼───────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────────────┼───────┼─────────┼──────┼───┼──┼──┼────┤
│2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼──────────┼───┼─────────────────┼───────────┼────────────┼──┼────┼───────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────────────┼───────┼─────────┼──────┼───┼──┼──┼────┤
│.... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼──────────┼───┼─────────────────┼───────────┼────────────┼──┼────┼───────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────────────┼───────┼─────────┼──────┼───┼──┼──┼────┤
│Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│2013 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼──────────┼───┼─────────────────┼───────────┼────────────┼──┼────┼───────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────────────┼───────┼─────────┼──────┼───┼──┼──┼────┤
│Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│2010-2013│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────┴──────────┴───┴─────────────────┴───────────┴────────────┴──┴────┴───────┴───────────┴──────────┴──────────┴──────────┴─────────┴─────────────────┴───────┴─────────┴──────┴───┴──┴──┴────┘


    Valoarea compensaţiei aferente perioadei 2010-2013 este: ............................................... lei.
    Întocmit
    .................................... S.S.
    (numele şi prenumele)
    Şef ocol silvic ..................................... L.S./S.S.
          (numele şi prenumele)
    *) Fişa de calcul se întocmeşte la nivel de beneficiar (titlu de proprietate), liniile din tabel corespunzând unităţilor amenajistice în funcţie de parametrii cărora se stabileşte valoarea compensaţiei.

    ANEXA 4

    la normele metodologice
    MINISTERUL MEDIULUI, APELOR ŞI PĂDURILOR
    Structura silvică teritorială de specialitate ............................
    DECONT JUSTIFICATIV
    pentru acordarea contravalorii compensaţiilor reprezentând contravaloarea masei lemnoase
    pe care proprietarii nu o recoltează din cauza funcţiilor de protecţie stabilite prin amenajamente silvice,
    necesare acoperirii costurilor reclamate de gestionarea durabilă a pădurilor
    situate în siturile de importanţă comunitară Natura 2000,
    pentru perioada 2010-2013
    1. Amplasamentul suprafeţei pentru care se acordă compensaţii: judeţul .............................., localitatea ..............................., Ocolul Silvic ......................................
    2. Beneficiari*):

┌────┬───────────┬──────┬─────────────────┬───────────┬────────────┬──┬────┬─────────┬───────┬────────┐
│ │Numele şi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │prenumele/ │ │ │ │Nr. şi data │ │ │ │ │ │
│ │Denumirea │ │ │ │contractului│ │ │ │Cod │ │
│Nr. │persoanei │C.N.P.│Cont instituţie │Nr. şi data│de │ │ │Suprafaţa│SCI/SAP│Valoarea│
│crt.│juridice │/ │financiar-bancară│actului de │administrare│UP│u.a.│- ha - │(Natura│- lei - │
│ │deţinătoare│C.U.I.│ │proprietate│/ de │ │ │ │2000) │ │
│ │a titlului │ │ │ │servicii │ │ │ │ │ │
│ │de │ │ │ │silvice │ │ │ │ │ │
│ │proprietate│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼──────┼─────────────────┼───────────┼────────────┼──┼────┼─────────┼───────┼────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │
├────┼───────────┼──────┼─────────────────┼───────────┼────────────┼──┼────┼─────────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼──────┼─────────────────┼───────────┼────────────┼──┼────┼─────────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────┴──────┴─────────────────┴───────────┴────────────┴──┴────┴─────────┴───────┴────────┘


    3. Funcţia pentru care se acordă compensaţii: .............................................................................
    4. Valoarea totală: .......................... lei
    Conducătorul structurii silvice teritoriale de specialitate,
    ........................................ L.S./S.S.
    (numele şi prenumele)
    Şef serviciu financiar-contabil al structurii silvice teritoriale de specialitate,
    ................................................. S.S.
    (numele şi prenumele)

┌─────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│Bun de plată │Certific în privinţa realităţii, │
│Pentru suma │regularităţii şi legalităţii. │
│............................ │Data │
│Data │..................................│
│.............................│Semnătura ........................│
│Semnătura ...................│ │
└─────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘


    *) Se va înscrie beneficiarul, pe ocol silvic, localitate şi judeţ, pentru perioada pentru care se întocmeşte decontul. Valoarea compensaţiilor se calculează la nivel de document de proprietate doar pentru perioada 2010-2013.
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016