Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 6 noiembrie 2000  privind modul de acordare şi decontare a compensaţiei de 500 lei/kg producătorilor agricoli pentru grâul de panificaţie livrat din recolta anului 2000, destinat consumului intern    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 NORME METODOLOGICE din 6 noiembrie 2000 privind modul de acordare şi decontare a compensaţiei de 500 lei/kg producătorilor agricoli pentru grâul de panificaţie livrat din recolta anului 2000, destinat consumului intern

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 558 din 10 noiembrie 2000
    ART. 1
    Potrivit prevederilor art. 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2000 se acordă o compensaţie de 500 lei/kg grâu STAS producătorilor agricoli care au livrat şi livrează grâu de panificaţie din recolta anului 2000, destinat consumului intern, până la data de 30 mai 2001, agenţilor economici cu activitate de morărit şi/sau de panificaţie cu licenţă de fabricaţie, agenţilor economici care efectuează operaţiuni de recepţionare, condiţionare, depozitare şi păstrare a cerealelor în spaţii special amenajate sau agenţilor economici care constituie sau reîmprospătează rezerva de stat în vederea folosirii acestuia pentru consumul intern.
    ART. 2
    Beneficiarii compensaţiei de 500 lei/kg grâu STAS sunt:
    a) producătorii agricoli, astfel cum sunt definiţi la art. 2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2000, care au livrat şi livrează grâu de panificaţie din recolta anului 2000 agenţilor economici cu activitate de morărit şi/sau de panificaţie cu licenţă de fabricaţie sau agenţilor economici care efectuează operaţiuni de recepţionare, condiţionare, depozitare şi păstrare a cerealelor în spaţii special amenajate, destinat consumului intern;
    b) producătorii agricoli care sunt şi agenţi economici cu activităţi de morărit şi/sau de panificaţie cu licenţă de fabricaţie care au livrat şi livrează grâu de panificaţie din recolta anului 2000 obţinut din exploataţii proprii, secţiilor de morărit şi/sau de panificaţie.
    ART. 3
    Compensaţia de 500 lei/kg se acordă pentru cantităţile de grâu de panificaţie livrate de producătorii agricoli, recalculate în echivalent STAS-813-1968, respectiv greutate hectolitrică 75 kg, umiditate 14% şi corpuri străine 3%.
    ART. 4
    Plata compensaţiei de 500 lei/kg se acordă în limita cantităţii de 1.500 mii tone grâu STAS livrat din recolta anului 2000.
    ART. 5
    Compensaţia de 500 lei/kg grâu STAS se acordă producătorilor agricoli de către direcţiile generale pentru agricultură şi industrie alimentară judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, după caz.
    ART. 6
    Calitatea de producător agricol se probează prin înscrisuri justificative care atestă încadrarea producătorilor agricoli în prevederile art. 2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2000.
    Agenţii economici care au executat prestaţii în agricultură sau au livrat seminţe, îngrăşăminte chimice ori pesticide producătorilor agricoli cu plata sub formă de grâu de panificaţie trebuie să facă dovada provenienţei grâului prin înscrisuri justificative.
    ART. 7
    Decontarea compensaţiei de 500 lei/kg producătorilor agricoli care au livrat grâu de panificaţie din recolta anului 2000, destinat consumului intern, se face pe baza unei cereri întocmite potrivit modelului prezentat în anexa nr. 1.
    ART. 8
    Cererea pentru încasarea compensaţiei de 500 lei/kg de la bugetul de stat va fi înaintată direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentară judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, după caz, în vederea verificării şi aprobării, şi va fi însoţită de înscrisuri justificative care să ateste:
    a) calitatea de producător agricol;
    b) adeverinţa eliberata de primărie, prin care producătorul agricol să facă dovada că a cultivat cu grâu o suprafaţa de teren de pe care a fost recoltată cantitatea livrată;
    c) copie de pe factură, respectiv de pe borderoul de achiziţie, sau de pe procesul-verbal de compensare şi de pe contractul de prestări de servicii cu plata sub forma de grâu de panificaţie;
    d) copie de pe avizul de expediţie care să justifice livrarea cantităţilor de grâu de panificaţie obţinute de pe exploataţiile agricole proprii către secţiile de morărit şi/sau de panificaţie, în cazul producătorilor agricoli care sunt şi agenţi economici cu activităţi de morărit şi/sau de panificaţie;
    e) adeverinţa eliberată de agentul economic căruia i-a fost livrat grâul de panificaţie, din care să rezulte că acesta este destinat consumului intern conform prevederilor art. 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2000, însoţită de factura şi ordinul de plată avizat de banca plătitoare sau de chitanţa de casă.
    ART. 9
    Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentară judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, după caz, după verificarea şi aprobarea cererilor pentru încasarea compensaţiei întocmesc şi transmit în termen de doua zile Direcţiei generale economice şi relaţii bugetare din cadrul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei situaţia centralizatoare a acestor cereri, conform modelului prezentat în anexa nr. 2.
    ART. 10
    În baza situaţiei centralizatoare a cererilor pentru încasarea compensaţiei, transmisă de direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentară judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, după caz, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei trimite Ministerului Finanţelor cererea de deschidere a creditelor bugetare.
    Cererea de deschidere a creditelor bugetare este însoţită de situaţia centralizata pe judeţe, întocmită potrivit modelului prezentat în anexa nr. 3, a cererilor privind încasarea de la bugetul de stat a compensaţiei pentru grâul de panificaţie, acordată conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2000.
    ART. 11
    După aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de către Ministerul Finanţelor, din bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei se alimentează conturile direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentară judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, după caz, care, pe baza cererilor aprobate de încasare a compensaţiei, întocmite de producătorii agricoli, efectuează plata compensaţiei de 500 lei/kg astfel:
    a) producătorilor agricoli, persoane juridice, în conturile deschise la trezorerii;
    b) producătorilor agricoli, persoane fizice, prin casieria direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentară judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, după caz, sau prin mandat poştal. Contravaloarea mandatului poştal este suportată de beneficiarul compensaţiei.
    ART. 12
    Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezentele norme metodologice.


    ANEXA 1

    Producătorul agricol ......................
                         (denumirea completă)
    ...........................................
    ...........................................
                (date de identificare)


                    Direcţia generală pentru agricultură şi industrie
                    alimentară a judeţului ..... /municipiului Bucureşti

                                  Verificat şi aprobat
                                  --------------------
                                pentru suma de ......... lei
                                   la data de .........

                               Director general, Contabil-şef,
                              .................. ................

                            CERERE
      pentru încasarea de la bugetul de stat a compensaţiei de
    500 lei/kg pentru grâul livrat în perioada ......., acordată
       conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2000

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
       Denumirea Documentul Compensaţia Valoarea
       agentului pentru unitară de compensaţiei
       economic justificarea Cantitatea primit de la de încasat
Nr. care a livrării STAS bugetul de de la bugetul
crt. achiziţionat grâului (kg) stat de stat
       grâul de nr. ..... din (lei/kg STAS) - lei -
       panificaţie data de ...... (col.3xcol.4)
       în perioada
       ..........
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  0 1 2 3 4 5
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  1. 500
  2. 500
  3. 500
  .
  .
  .
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
            TOTAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

    Declarăm pe propria răspundere, sub sancţiunea legii, că până în prezent
nu am încasat de la bugetul de stat compensaţia de 500 lei/kg grâu STAS,
conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2000, şi am luat cunoştinţă
de faptul că, dacă în urma verificărilor efectuate de organele abilitate,
datele din prezenta cerere nu corespund cu realitatea, aceasta constituie
contravenţie şi se sancţionează potrivit legii şi atrage restituirea
compensaţiei încasate nejustificat de la bugetul de stat.


                       Producător agricol,
                     .......................
                      (numele şi prenumele)

                       Semnătura ............




    ANEXA 2

    DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA ŞI INDUSTRIE
    ALIMENTARĂ A JUDEŢULUI ..../MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

                       SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
      a cererilor pentru încasarea de la bugetul de stat a
     compensaţiei de 500 lei/kg pentru grâul de panificaţie,
     acordată conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.
              158/2000, în perioada .................

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
        Denumirea Cantitatea pentru Compensaţia unitară Valoarea totală
      producătorului care s-a aprobat de primit de la a compensaţiei
Nr. agricol acordarea bugetul de stat de primit de la
crt. compensaţiei de (lei/kg STAS) bugetul de stat
                      500 lei/kg grâu - lei -
                           STAS (col.2xcol.3)
                           (kg)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  0 1 2 3 4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  1. 500
  2. 500
  3. 500
  .
  .
  .
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                TOTAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

             Director general, Contabil-şef,
              ............... ............



    ANEXA 3

    MINISTERUL AGRICULTURII ŞI ALIMENTAŢIEI

                             SITUAŢIA
       centralizata de la nivelul judeţelor sau al municipiului
    Bucureşti a cererilor privind încasarea de la bugetul de stat a
      compensaţiei pentru grâul de panificaţie, acordată conform
          Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2000

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Cantitatea livrată Valoarea totală
crt. Judeţul pentru care valoarea Compensaţia de la a compensaţiei
                      a fost încasată bugetul de stat de primit de la
                       (kg STAS) (lei/kg STAS) bugetul de stat
                                                                  - lei -
                                                               (col.2xcol.3)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0 1 2 3 4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  1. 500
  2. 500
  3. 500
  .
  .
  .
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
             TOTAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

              Ordonator principal de credite,
              ...............................


                       ---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016