Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 4 martie 2009  privind acordarea tichetelor vacanta    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 4 martie 2009 privind acordarea tichetelor vacanta

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 145 din 9 martie 2009

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Prezentele norme metodologice sunt elaborate potrivit cu prevederile <>art. 8 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea tichetelor de vacanţã, denumitã în continuare ordonanţã de urgenţã.
(2) Salariaţii care primesc tichetele de vacanţã sunt denumiţi în continuare beneficiari.

CAP. II
Angajatorii

ART. 2
(1) Angajatorii prevãzuţi la art. 1 alin. (1) din ordonanţa de urgenţã, împreunã cu organizaţiile sindicale legal constituite şi reprezentative la nivelul unitãţii sau acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentanţii beneficiarilor, stabilesc de comun acord contractarea achiziţionãrii tichetelor de vacanţã cu unitãţile emitente.
(2) Angajatorii prevãzuţi la art. 1 alin. (2) din ordonanţa de urgenţã contracteazã serviciile privind emiterea tichetelor de vacanţã cu unitãţile emitente, în condiţiile legislaţiei în vigoare.
ART. 3
Angajatorii, care au obţinut în anul fiscal anterior profit sau venit, dupã caz, împreunã cu organizaţiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanţii beneficiarilor, dupã caz, vor stabili prin contractele colective de muncã, respectiv prin regulamentele interne în cazul personalului contractual din instituţiile bugetare reguli privind modul de acordare a tichetelor de vacanţã, care sã prevadã:
a) numãrul beneficiarilor din unitate care pot primi anual tichete de vacanţã şi nivelul sumelor care se acordã anual beneficiarilor sub forma tichetelor de vacanţã, ţinând seama de posibilitãţile financiare proprii ale angajatorilor;
b) categoriile de beneficiari care primesc tichete de vacanţã.
ART. 4
Contractul pentru achiziţionarea tichetelor de vacanţã, încheiat între angajator şi unitãţile emitente, va cuprinde urmãtoarele clauze:
a) necesarul estimat anual de tichete de vacanţã;
b) preţul imprimatului reprezentând tichetul de vacanţã şi al livrãrii acestuia;
c) informaţii cu privire la unitãţile afiliate la care beneficiarii pot folosi tichetele de vacanţã;
d) condiţiile privind responsabilitãţile pãrţilor şi rezilierea contractului;
e) alte clauze considerate necesare de cãtre pãrţi.
ART. 5
Angajatorii care acordã tichete de vacanţã beneficiarilor vor cuprinde în bugetele de venituri si cheltuieli aprobate potrivit legii, într-o poziţie distinctã de cheltuieli, denumitã "Tichete de vacanţã", sumele destinate acoperirii valorii nominale a tichetelor de vacanţã, potrivit celor convenite cu organizaţiile sindicale legal constituite sau, dupã caz, cu reprezentanţii beneficiarilor.
ART. 6
Pentru instituţiile publice tichetele de vacanţã se acordã în limita sumelor prevãzute distinct cu aceastã destinaţie în bugetele de venituri şi cheltuieli aprobate, potrivit legii, fiecãrui ordonator de credite.
ART. 7
Sumele reprezentând preţul imprimatelor contractate cu unitatea emitentã şi primite de cãtre angajator se suportã de cãtre angajatori din cheltuielile proprii. În cazul instituţiilor publice, aceste sume se suportã de la articolul bugetar "Alte cheltuieli materiale".
ART. 8
La determinarea sumelor totale destinate acoperirii valorii nominale a tichetelor de vacanţã se iau în calcul: valoarea nominalã a tichetului de vacanţã, convenitã de partenerii sociali, şi numãrul de beneficiari încadraţi cu contract individual de muncã care vor beneficia de tichete de vacanţã.
ART. 9
Angajatorii distribuie beneficiarilor tichetele de vacanţã, anual, cu respectarea strictã a prevederilor legale. Tichetele de vacanţã nu pot fi distribuite de angajatori, dacã aceştia la data stabilitã pentru distribuire nu au achitat unitãţii emitente, integral, contravaloarea nominalã a tichetelor de vacanţã achiziţionate, inclusiv preţul imprimatelor reprezentând tichetele de vacanţã.
ART. 10
Angajatorii sunt obligaţi sã organizeze o evidenţã proprie, potrivit formularelor prevãzute ca model în anexele nr. 1, 1a) şi 1b).

CAP. III
Beneficiarii

ART. 11
Angajatorii vor face anual o evaluare a solicitãrilor de tichete de vacanţã.
ART. 12
(1) Beneficiarii care au primit tichete de vacanţã nominale sunt singurele persoane îndreptãţite sã utilizeze tichetele de vacanţã în perioada menţionatã pe acestea, şi în exclusivitate pentru achitarea pachetului de servicii turistice contractat.
(2) În cazul cumulului de funcţii, tichetele de vacantã pot fi acordate numai de cãtre angajatorii unde beneficiarii în cauzã îşi au funcţia de bazã, potrivit legii.
ART. 13
Se interzice beneficiarului:
a) utilizarea tichetelor de vacanţã pentru achiziţionarea altor servicii decât cele prevãzute la art. 23;
b) primirea unui rest de bani la tichetul de vacanţã, în cazul în care suma corespunzãtoare solicitatã este mai micã decât valoarea nominalã a tichetului de vacanţã;
c) comercializarea tichetelor de vacanţã în schimbul unor sume de bani;
ART. 14
(1) Beneficiarul poate utiliza tichetele de vacanţã pe baza actului de identitate numai pentru achiziţionarea de servicii prestate de structuri de primire turistice clasificate de Ministerul Turismului, conform prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfãşurarea activitãţii de turism în România, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 755/2001 , cu modificãrile ulterioare.
(2) Serviciile prevãzute la alin. (1) se pot achiziţiona de cãtre beneficiar direct de la prestatorii de servicii turistice sau prin intermediul agenţiilor de turism.

CAP. IV
Unitãţile emitente

ART. 15
Potrivit art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţã, unitãţile emitente sunt persoane juridice înfiinţate în baza <>Legii nr. 31/1990 privind societãţile comerciale, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, care pot desfãşura activitatea specificã de acordare a tichetelor de vacanţã numai în baza autorizaţiei de funcţionare, acordatã de Ministerul Finanţelor Publice potrivit criteriilor aprobate prin ordin al ministrului finanţelor publice.
ART. 16
(1) În vederea desfãşurãrii activitãţii specializate, unitatea emitentã încheie direct contracte cu unitãţi afiliate, definite prin art. 4 din ordonanţa de urgenţã.
(2) Unitãţile emitente au obligaţia ca înainte de încheierea contractelor sã solicite unitãţilor afiliate licenţa de turism în cazul agenţiilor de turism şi certificatul de clasificare, în cazul structurilor de primire turistice.
(3) Unitãţile emitente încheie contracte numai cu unitãţile afiliate care deţin licenţã de turism sau certificat de clasificare, dupã caz, emise de Ministerul Turismului, şi care sunt valabile la data încheierii contractului.
(4) Lista unitãţilor turistice autorizate se posteazã de cãtre Ministerul Turismului pe site-ul oficial al instituţiei.
ART. 17
Unitãţile emitente înscriu în facturã, în vederea decontãrii de cãtre angajator:
a) numãrul de ordine dintr-o serie continuã, care caracterizeazã cronologia emisiei de tichete de vacanţã a unitãţii emitente;
b) preţul unitar al imprimatului reprezentând tichetul de vacanţã sau valoarea totalã a imprimatelor;
c) valoarea nominalã a unui tichet de vacanţã, imprimatã pe acesta, din seria livratã;
d) valoarea totalã corespunzãtoare numãrului de tichete de vacanţã livrat;
e) numãrul contului bancar distinct şi denumirea bãncii la care îşi are deschis contul unitatea emitentã.
ART. 18
Unitãţile emitente sunt obligate:
a) sã deschidã conturi sau subconturi bancare specifice şi distincte, prin care se vor derula sumele reprezentând încasãrile şi plãţile aferente valorii nominale a tichetelor de vacanţã, respectiv încasarea de la angajatori a contravalorii nominale a tichetelor de vacanţã achiziţionate în baza contractelor încheiate cu aceştia şi rambursarea de sume cãtre unitãţile afiliate, în exclusivitate pentru decontarea valorii nominale a tichetelor de vacanţã prezentate în baza contractelor încheiate între unitatea emitentã şi unitãţile afiliate respective; închiderea acestor conturi sau subconturi bancare se face numai dupã ce unitatea emitentã face dovada organului bancar cã valoarea nominalã a tichetelor de vacanţã emise şi încasate de unitatea emitentã a fost decontatã integral unitãţilor afiliate;
b) diferenţa de sumã dintre valoarea nominalã a tichetelor de vacanţã emise şi încasate şi cea decontatã cãtre unitãţile afiliate se vireazã la bugetul de stat;
c) sã organizeze o evidenţã operativã proprie, potrivit formularelor prevãzute ca model în anexele nr. 2, 2a) şi 2b), şi sã transmitã date centralizatoare Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale sau, dupã caz, Ministerului Finanţelor Publice.
d) sã asigure securitatea livrãrii tichetelor de vacanţã la angajator şi a celor returnate de la unitãţile afiliate;
e) sã asigure elemente de securitate ale imprimatului;
f) sã asigure transparenţa şi managementul circuitului financiar;
g) sã nu utilizeze sumele aferente tichetelor de vacanţã pentru reinvestirea în alte scopuri decât cele prevãzute de ordonanţa de urgenţã.
ART. 19
În cazul în care la unitãţile emitente Ministerul Finanţelor Publice, prin organele abilitate potrivit legii, constatã nerespectarea prevederilor art. 18, a criteriilor de autorizare aprobate prin ordin al ministrului finanţelor publice, în baza cãrora s-a acordat autorizaţia de funcţionare, precum şi a altor încãlcãri ale prezentei hotãrâri şi a ordonanţei de urgenţã, poate dispune suspendarea ori, dupã caz, retragerea autorizaţiei de funcţionare eliberate unitãţilor emitente în cauzã.
ART. 20
(1) Imprimatul reprezentând tichetul de vacanţã emis de unitatea emitentã trebuie sã conţinã urmãtoarele elemente obligatorii:
a) seria numericã într-o ordine crescãtoare, corespunzãtoare numãrului de tichete de vacanţã comandat de cãtre angajator în baza contractului de achiziţionare a tichetelor de vacanţã;
b) emitentul şi datele sale de identificare: denumirea, sediul, numãrul de înmatriculare la oficiul registrului comerţului şi codul unic de înregistrare;
c) angajatorul şi datele sale de identificare: denumirea, sediul, numãrul de înmatriculare la oficiul registrului comerţului şi codul unic de înregistrare;
d) spaţiul destinat înscrierii datelor beneficiarului: numele, prenumele şi codul numeric personal ale beneficiarului care este în drept sã utilizeze tichetul de vacanţã, completat de angajator;
e) valoarea nominalã a tichetului de vacanţã, în cifre şi în litere, care este înscrisã de angajator în comanda fermã transmisã unitãţii emitente;
f) spaţiul destinat înscrierii perioadei în care a fost utilizat, locaţia şi ştampila unitãţii afiliate;
g) interdicţia unitãţii afiliate de a plãti diferenţa în bani dintre valoarea tichetului de vacanţã şi valoarea pachetului de servicii cãtre utilizatorii tichetelor de vacanţã;
h) perioada de valabilitate a utilizãrii tichetului de vacanţã: luna şi anul emiterii şi luna şi anul expirãrii.
(2) Imprimatul reprezentând tichetul de vacanţã cu elementele minime se emite pe suport de hârtie, pe care se imprimã valoarea nominalã şi elementele obligatorii care asigurã circulaţia acestuia în condiţii de siguranţã.
ART. 21
Documentele justificative privind operaţiunile unitãţilor emitente cu angajatorii şi unitãţile afiliate sunt pãstrate potrivit dispoziţiilor legale.

CAP. V
Unitãţile afiliate

ART. 22
(1) Unitãţile afiliate, definite potrivit art. 4 din ordonanţa de urgenţã, pot încheia contracte de prestãri servicii cu unitãţile emitente dacã deţin licenţã de turism valabilã în cazul agenţiilor de turism şi, respectiv, certificat de clasificare valabil în cazul structurilor de primire turistice, conform prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 58/1998 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 755/2001 , cu modificãrile ulterioare.
(2) În baza contractelor de prestãri de servicii încheiate cu unitãţile emitente, unitãţile afiliate au urmãtoarele obligaţii:
a) sã respecte interdicţiile prevãzute pentru beneficiari la art. 13;
b) sã primeascã tichetele de vacanţã doar pentru prestaţiile prevãzute în art. 23;
c) sã completeze în spaţiul destinat fiecãrui tichet de vacanţã nominal utilizat locaţia, data primirii tichetului de vacanţã şi sã aplice ştampila;
d) sã prezinte unitãţii emitente la termenele stabilite prin contract şi dupã prestarea serviciilor tichetele de vacanţã primite, datate şi ştampilate, în vederea decontãrii;
e) alte obligaţii stabilite în baza contractelor de prestãri de servicii încheiate cu unitãţile emitente.
(3) Unitãţile afiliate nu primesc tichete de vacanţã cu termenul de valabilitate expirat, în caz contrar acestea nu se vor decontata de unitatea emitentã.
ART. 23
(1) Pachetul de servicii turistice care poate fi achiziţionat pe baza tichetelor de vacanţã poate cuprinde servicii de cazare, alimentaţie publicã, transport, tratament balnear, agrement.
(2) Conţinutul minim al pachetului de servicii turistice conţine în mod obligatoriu servicii de cazare.

CAP. VI
Dispoziţii finale

ART. 24
(1) Nerespectarea de cãtre angajator a dispoziţiilor art. 9 constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 5.000 lei la 10.000 lei.
(2) Nerespectarea de cãtre beneficiar a dispoziţiilor art. 13 constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 1.000 lei la 10.000 lei.
(3) Nerespectarea dispoziţiilor art. 16 alin. (2) şi (3) constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 5.000 lei la 10.000 lei.
(4) Nerespectarea dispoziţiilor art. 25 constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 5.000 lei la 10.000 lei.
(5) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevãzute la alin. (1) şi (4) se fac de cãtre personalul cu atribuţii de control din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, iar cele prevãzute la alin. (2) şi (3) se fac de cãtre personalul cu atribuţii de control din cadrul Ministerului Turismului.
(6) Contravenţiilor prevãzute la alin. (1)-(4) le sunt aplicabile dispoziţiile <>Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 25
(1) Înregistrarea în contabilitate a operaţiunilor privind emiterea, achiziţionarea şi utilizarea tichetelor de vacanţã se face cu respectarea prevederilor <>Legii contabilitãţii nr. 82/1991 , republicatã, şi a reglementãrilor contabile aplicabile.
(2) Evidenţa mişcãrii tichetelor de vacanţã se ţine la valoarea nominalã imprimatã pe acestea.
(3) Gestionarea tichetelor de vacanţã se efectueazã, potrivit legii, de persoane împuternicite în scris de cãtre conducerea unitãţilor angajatoare, respectiv a unitãţilor emitente şi a unitãţilor afiliate.
ART. 26
Pentru fundamentarea stabilirii numãrului maxim de salariaţi care vor putea beneficia de tichete de vacanţã, unitãţile emitente autorizate de Ministerul Finanţelor Publice vor prezenta informãri periodice Ministerului Turismului în cursul anului 2009 cu situaţia privind angajatorii potenţiali care solicitã contractarea achiziţionãrii tichetelor de vacanţã.
ART. 27
Angajatorii, unitãţile emitente şi unitãţile afiliate au obligaţia de a pune la dispoziţia organelor de control toate documentele solicitate în acţiunea de control, sub sancţiunile prevãzute de dispoziţiile legale.
ART. 28
Anexele nr. 1, 1a), 1b), 2, 2a) şi 2b) fac parte integrantã din prezentele norme.


ANEXA 1
la normele metodologice

SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
a tichetelor de vacanţã achiziţionate, utilizate şi
returnate de cãtre angajatori în anul .... luna ...

Denumirea angajatorului ..................................................
Adresa:
localitatea ...................., str. ................ nr. ....., sectorul ....., judeţul .............
Numãrul de înmatriculare la oficiul registrului comerţului ...............
codul fiscal .......................
Semnificaţia coloanelor din tabelul de mai jos este urmãtoarea:
A - Nr. crt.
B - Denumirea unitãţii/unitãţilor emitente, numãrul şi data contractului încheiat pentru achiziţionarea tichetelor de masã
C - Explicaţii
D - Conform raportului contractual angajator - unitate emitentã
E - Tichetele de vacanţã distribuite salariaţilor
F - Tichetele de vacanţã returnate unitãţii emitente
G - Stocul final de tichete de vacanţã
H - Observaţii: numãrul şi data documentului de decontare a tichetelor de vacanţã cu unitatea emitentã şi valoarea nominalã a acestora



┌───┬─────┬────────────┬─────────────────────────────────────┬───┬───┬───┬───┐
│ A │ B │ C │ D │ E │ F │ G │ H │
├───┼─────┼────────────┼──────────┬────────────┬─────────────┼───┼───┼───┼───┤
│ │ │ │Contractat│Achiziţionat│Serii tichete│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ de vacanţã │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │achiziţionate│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ De la ... │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ la ... │ │ │ │ │
├───┼─────┼────────────┼──────────┴────────────┴─────────────┼───┼───┼───┼───┤
│ 1.│ │Numãrul │ │ │ │ │ x │
│ │ │tichetelor │ │ │ │ │ │
│ │ │de vacanţã │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │Valoarea │ │ │ │ │ │
│ │ │nominalã a │ │ │ │ │ │
│ │ │tichetelor │ │ │ │ │ │
│ │ │de vacanţã │ │ │ │ │ │
├───┼─────┼────────────┼─────────────────────────────────────┼───┼───┼───┼───┤
│ 2.│ │Numãrul │ │ │ │ │ x │
│ │ │tichetelor │ │ │ │ │ │
│ │ │de vacanţã │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │Valoarea │ │ │ │ │ │
│ │ │nominalã a │ │ │ │ │ │
│ │ │tichetelor │ │ │ │ │ │
│ │ │de vacanţã │ │ │ │ │ │
├───┼─────┼────────────┼─────────────────────────────────────┼───┼───┼───┼───┤
│ │TOTAL│Numãrul │ │ │ │ │ x │
│ │ │tichetelor │ │ │ │ │ │
│ │ │de vacanţã │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │Valoarea │ │ │ │ │ │
│ │ │nominalã a │ │ │ │ │ │
│ │ │tichetelor │ │ │ │ │ │
│ │ │de vacanţã │ │ │ │ │ │
└───┴─────┴────────────┴─────────────────────────────────────┴───┴───┴───┴───┘



Conducãtorul unitãţii,
........................

Conducãtorul compartimentului
financiar-contabilitate,
...............................


ANEXA 1a)
la normele metodologice

SITUAŢIA ANALITICĂ
a tichetelor de vacanţã distribuite salariaţilor de
cãtre angajatori în luna ......................... anul ......

Denumirea angajatorului ..................................................
Adresa:
localitatea ............, str. ............ nr. ....., sectorul ......., judeţul .............
Numãrul de înmatriculare la oficiul registrului comerţului ...................................
codul fiscal .......................
Semnificaţia coloanelor din tabelul de mai jos este urmãtoarea:
A - Nr. crt.
B - Numele şi prenumele salariatului beneficiar al tichetelor de vacanţã
C - Codul numeric personal
D - Numãrul tichetelor de vacanţã distribuite nominal
E - Seria tichetelor de vacanţã distribuite nominal (de la ..... la .....)
F - Semnãtura salariatului



┌───┬─────────────────────┬────────────┬────────────┬────────────┬───────────┐
│ A │ B │ C │ D │ E │ F │
├───┼─────────────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
│ │ TOTAL: │ │ X │ │ │
└───┴─────────────────────┴────────────┴────────────┴────────────┴───────────┘



Conducãtorul unitãţii,
........................

Conducãtorul compartimentului
financiar-contabilitate,
...............................


ANEXA 1b)
la normele metodologice

SITUAŢIA ANALITICĂ
a tichetelor de vacanţã returnate de salariaţi
angajatorilor în luna ........................... anul....

Denumirea angajatorului ..................................................
Adresa:
localitatea ............, str. ............ nr. ....., sectorul .........., judeţul ...........
Numãrul de înmatriculare la oficiul registrului comerţului ....................................
codul fiscal ......................



┌────┬───────────┬────────┬───────────┬──────────┬──────────┬───────────────┐
│Nr. │ Numele şi │ Codul │ Numãrul │ Seria │Semnãtura │ Semnãtura │
│crt.│ prenumele │numeric │tichetelor │tichetelor│ salaria- │ persoanei │
│ │ │personal│de vacanţã │de vacanţã│ tului │ desemnate de │
│ │ │ │ returnate │returnate │ │ angajator sã │
│ │ │ │de salariat│ │ │ primeascã │
│ │ │ │ │ │ │ tichetele de │
│ │ │ │ │ │ │ vacanţã │
│ │ │ │ │ │ │ returnate │
├────┼───────────┼────────┼───────────┼──────────┼──────────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────────┼───────────┼──────────┼──────────┼───────────────┤
│ │ TOTAL: │ x │ x │ │ │ x │
└────┴───────────┴────────┴───────────┴──────────┴──────────┴───────────────┘



Conducãtorul unitãţii,
........................

Conducãtorul compartimentului
financiar-contabilitate,
...............................


ANEXA 2
la normele metodologice

SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
a tichetelor de vacanţã emise de unitatea
emitentã în semestrul ...................... anul .....

Denumirea unitãţii emitente ..............................................
Adresa:
localitatea ............, str. ............. nr. ......, sectorul ......., judeţul .............
Numãrul autorizaţiei de funcţionare ......................................
Numãrul de înmatriculare la oficiul registrului comerţului ...............
codul fiscal .................
Semnificaţia coloanelor din tabelul de mai jos este urmãtoarea:
A - Cantitatea
B - Valoarea



┌────┬──────────────────────┬────┬──────┬────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Explicaţii │U.M.│Total │ Din care: │
│crt.│ │ │semes-├──────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│ │ │ │ tru │ Luna │Luna │Luna │Luna │Luna │Luna │
│ │ │ │ │ I │ II │ III │ IV │ V │ VI │
│ │ │ │ ├───┬──┼──┬──┼──┬──┼──┬──┼──┬──┼──┬──┤
│ │ │ │ │ A │B │A │B │A │B │A │B │A │B │A │B │
├────┼──────────────────────┼────┼──────┼───┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ 1.│Tichete de vacanţã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │achiziţionate şi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │decontate de angaja- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tori conform anexei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │nr. 2a) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼────┼──────┼───┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ 2.│Tichete de vacanţã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │returnate de angaja- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tori ca neutilizate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de salariaţi în │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │unitãţile afiliate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼────┼──────┼───┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ 3.│Tichete de vacanţã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │decontate unitãţilor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │afiliate conform │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │anexei nr. 2b) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────────────┴────┴──────┴───┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘



Cantitate = numãrul total de tichete de vacanţã

Conducãtorul unitãţii emitente,
................................

Conducãtorul compartimentului
financiar-contabilitate,
...............................


ANEXA 2 a)
la normele metodologice

SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
a tichetelor de vacanţã pe angajatori în luna .......... anul ....

Denumirea unitãţii emitente .............................................
Adresa:
localitatea ............., str. ............. nr. ....., sectorul ........., judeţul ...............
Numãrul autorizaţiei de funcţionare ........................................
Numãrul de înmatriculare la oficiul registrului comerţului .................
codul fiscal ......................
Semnificaţia coloanelor din tabelul de mai jos este urmãtoarea:
A - Nr. crt.
B - Denumirea angajatorilor
C - Codul fiscal
D - Numãrul tichetelor de vacanţã achiziţionate
E - Seriile tichetelor de vacanţã achiziţionate (de la.... la.....)
F - Valoarea nominalã a unui tichet de vacanţã
G - Valoarea tichetelor de vacanţã achiziţionate (col. 3 x col. 5)
H - Numãrul şi data actului de achiziţionare şi de decontare a tichetelor de vacanţã
I - Numãrul tichetelor de vacanţã returnate de cãtre angajator
J - Numãrul şi data documentului de returnare, în care sã se specifice seriile tichetelor de vacanţã returnate



┌───┬────────────────────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┐
│ A │ B │ C │ D │ E │ F │ G │ H │ I │ J │
├───┼────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
├───┼────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┘



Conducãtorul unitãţii emitente,
................................

Conducãtorul compartimentului
financiar-contabilitate,
...............................


ANEXA 2 b)
la normele metodologice

SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
a tichetelor de vacanţã pe unitãţi afiliate,
decontate de unitatea emitentã în luna ........... anul ...

Denumirea unitãţii emitente ...............................................
Adresa:
localitatea ............., str. .......... nr. ......, sectorul ........, judeţul .............
Numãrul autorizaţiei de funcţionare ..................
Numãrul de înmatriculare la oficiul registrului comerţului ....................................
codul fiscal ......................
Semnificaţia coloanelor din tabelul de mai jos este urmãtoarea:
A - Nr. crt.
B - Denumirea unitãţii afiliate
C - Numãrul tichetelor de vacanţã primite de la salariaţi
D - Valoarea totalã a tichetelor de vacanţã primite de la salariaţi
E - Numãrul tichetelor de vacanţã decontate de unitatea emitentã
F - Valoarea totalã a tichetelor de vacanţã decontatã unitãţii afiliate de unitatea emitentã
G - Numãrul şi data documentului de decontare
H - Observaţii



┌───┬────────────────────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┐
│ A │ B │ C │ D │ E │ F │ G │ H │
├───┼────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├───┼────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┘



Conducãtorul unitãţii emitente,
................................

Conducãtorul compartimentului
financiar-contabilitate,
...............................

--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016