Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 31 ianuarie 2011  de efectuare a notificarilor si de solutionare a cererilor de autorizare a efectuarii unor tranzactii financiare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 31 ianuarie 2011 de efectuare a notificarilor si de solutionare a cererilor de autorizare a efectuarii unor tranzactii financiare

EMITENT: OFICIUL NATIONAL DE PREVENIRE SI COMBATERE A SPALARII BANILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 87 din 2 februarie 2011

    CAP. I
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    Prezentele norme metodologice sunt elaborate în conformitate cu prevederile <>art. II din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 128/2010 pentru modificarea şi completarea <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 202/2008 privind punerea în aplicare a sancţiunilor internaţionale şi reglementeazã modul de aplicare a restricţiilor privind anumite transferuri de fonduri şi servicii financiare cãtre şi din Iran, stabilite prin prevederile Regulamentului (UE) nr. 961/2010 al Consiliului din 25 octombrie 2010 privind mãsuri restrictive împotriva Iranului şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 423/2007 , denumit în continuare Regulamentul nr. 961/2010.
    ART. 2
    În sensul prezentelor norme metodologice, urmãtorii termeni sunt definiţi dupã cum urmeazã:
    a) restricţii privind anumite transferuri de fonduri şi servicii financiare cãtre şi din Iran, adoptate în scopul prevenirii proliferãrii nucleare - conform definiţiei prevãzute la <>art. 2 lit. g^1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 202/2008 privind punerea în aplicare a sancţiunilor internaţionale, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 217/2009, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
    b) prestator de servicii de platã - conform definiţiei prevãzute la art. 2 pct. 5 din Regulamentul (CE) nr. 1.781/2006 al Parlamentului European şi al Consiliului din 15 noiembrie 2006 cu privire la informaţiile privind plãtitorul care însoţesc transferurile de fonduri, denumit în continuare Regulamentul nr. 1.781/2006 ;
    c) transfer de fonduri - conform definiţiei prevãzute la art. 1 lit. (r) din Regulamentul nr. 961/2010;
    d) transfer de fonduri cãtre şi din Iran - orice transfer de fonduri cãtre sau din partea oricãrei/oricãrui persoane, entitãţi sau organism iranian, astfel cum sunt acestea definite;
    e) fonduri - conform definiţiei prevãzute la art. 1 lit. (j) din Regulamentul nr. 961/2010;
    f) plãtitor - conform definiţiei prevãzute la art. 2 pct. 3 din Regulamentul nr. 1.781/2006 ;
    g) beneficiar - conform definiţiei prevãzute la art. 2 pct. 4 din Regulamentul nr. 1.781/2006 ;
    h) persoanã, entitate sau organism iranian - conform definiţiei prevãzute la art. 1 lit. (m) din Regulamentul nr. 961/2010;
    i) notificare prealabilã - procedura prin care Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spãlãrii Banilor, denumit în continuare Oficiul, este înştiinţat în prealabil, în scris, cu privire la efectuarea unui transfer de fonduri cãtre sau din Iran, pentru care Regulamentul nr. 961/2010 stabileşte obligativitatea notificãrii prealabile;
    j) cerere de autorizare - documentul prin care se solicitã Oficiului autorizarea prealabilã privind efectuarea unui transfer de fonduri cãtre sau din Iran, pentru care Regulamentul nr. 961/2010 stabileşte obligativitatea autorizãrii prealabile;
    k) autorizare prealabilã - procedura prin care Oficiul prezintã acordul cu privire la efectuarea unui transfer de fonduri cãtre sau din Iran;
    l) transferuri de fonduri care par sã aibã legãturã între ele - operaţiuni cãtre şi din Iran efectuate simultan şi/sau succesiv, care decurg din aceeaşi înţelegere, indiferent de natura acesteia;
    m) stat terţ - oricare alt stat care nu este membru al Uniunii Europene.

    CAP. II
    Notificarea prealabilã a transferurilor de fonduri cãtre şi din Iran

    ART. 3
    (1) Se supun regimului notificãrii prealabile urmãtoarele transferuri de fonduri cãtre şi din Iran:
    a) cele datorate în cazul unor tranzacţii privind alimente, echipamente medicale sau în scopuri umanitare, dacã valoarea transferului de fonduri depãşeşte 10.000 euro sau o sumã echivalentã;
    b) orice alt transfer, dacã suma transferatã depãşeşte 10.000 euro şi este sub 40.000 euro sau o sumã echivalentã.
    (2) Dispoziţiile alin. (1) se aplicã şi transferurilor de fonduri care par sã aibã legãturã între ele.
    (3) Notificarea prealabilã a transferurilor de fonduri cãtre şi din Iran se face cu cel puţin 3 zile lucrãtoare înainte de efectuarea transferului.
    ART. 4
    (1) Notificãrile prealabile referitoare la transferuri de fonduri cãtre Iran se transmit Oficiului de cãtre prestatorul de servicii de platã al plãtitorului, dacã ordinul iniţial de executare a transferului de fonduri a fost emis în România.
    (2) Notificãrile prealabile referitoare la transferuri de fonduri din Iran se transmit Oficiului de cãtre prestatorul de servicii de platã al beneficiarului, dacã beneficiarul transferului de fonduri îşi are reşedinţa în România sau dacã prestatorul de servicii de platã al beneficiarului este stabilit în România.
    (3) În situaţia în care prestatorul de servicii de platã al beneficiarului este stabilit într-un alt stat membru, iar beneficiarul transferului de fonduri este o persoanã care îşi are reşedinţa în România, notificãrile prealabile referitoare la transferuri de fonduri din Iran se transmit Oficiului sau autoritãţii competente din statul membru al Uniunii Europene în care este stabilit prestatorul de servicii de platã al beneficiarului.
    (4) Notificarea prealabilã a transferului de fonduri cãtre şi din Iran se transmite direct Oficiului de cãtre beneficiar sau plãtitor, dacã unul dintre aceştia îşi are reşedinţa în România şi dacã prestatorul de servicii de platã este înregistrat, constituit sau îşi desfãşoarã activitatea pe teritoriul unui stat terţ.
    ART. 5
    (1) Notificarea prealabilã se efectueazã prin mijloace electronice sau pe suport hârtie, în forma stabilitã de Oficiu, conform anexei nr. 1.
    (2) Prestatorii de servicii de platã pot împuternici alte persoane sã notifice Oficiului, în numele lor, cu privire la efectuarea unor transferuri de fonduri cãtre şi din Iran.
    (3) În situaţia prevãzutã la alin. (2), acordarea unei împuterniciri de cãtre prestatorul de servicii de platã altei persoane nu îl exonereazã pe acesta de îndeplinirea obligaţiilor legale stabilite de reglementãrile europene şi naţionale.
    (4) Formularul de împuternicire a altei persoane pentru notificarea Oficiului în numele prestatorului de servicii de platã este prevãzut în anexa nr. 2.
    ART. 6
    (1) Notificarea prealabilã a transferurilor de fonduri cãtre sau din Iran se depune, în format tipãrit, în dublu exemplar, direct la sediul Oficiului.
    (2) Instituţiile de credit şi sucursalele din România ale instituţiilor de credit strãine pot transmite notificãrile prealabile în format electronic prin reţeaua de comunicaţie interbancarã, conform protocoalelor încheiate cu Oficiul.
    ART. 7
    Oficiul confirmã primirea notificãrii prealabile astfel:
    a) elibereazã pe loc emitentului exemplarul al doilea al notificãrii prealabile cu numãr de înregistrare de primire la Oficiu;
    b) electronic, pentru situaţia prevãzutã la art. 6 alin. (2).

    CAP. III
    Autorizarea prealabilã a transferurilor de fonduri cãtre şi din Iran

    ART. 8
    (1) Se supun regimului de autorizare prealabilã transferurile de fonduri cãtre şi din Iran de peste 40.000 euro sau o sumã echivalentã, altele decât cele prevãzute la art. 3 alin. (1) lit. a).
    (2) Dispoziţiile alin. (1) se aplicã şi transferurilor de fonduri care par sã aibã legãturã între ele, indiferent de valoarea acestora, dacã valoarea totalã a transferului de fonduri este de peste 40.000 euro sau o sumã echivalentã.
    ART. 9
    (1) Cererile de autorizare prealabilã referitoare la transferuri de fonduri cãtre Iran se transmit Oficiului de cãtre prestatorul de servicii de platã al plãtitorului, dacã ordinul iniţial de executare a transferului de fonduri a fost emis în România.
    (2) Cererile de autorizare prealabilã referitoare la transferuri de fonduri din Iran se transmit Oficiului de cãtre prestatorul de servicii de platã al beneficiarului, dacã beneficiarul transferului de fonduri îşi are reşedinţa în România sau dacã prestatorul de servicii de platã al beneficiarului este stabilit în România.
    (3) În situaţia în care prestatorul de servicii de platã al beneficiarului este stabilit într-un alt stat membru al Uniunii Europene, iar beneficiarul transferului de fonduri este o persoanã care îşi are reşedinţa în România, cererile de autorizare prealabilã referitoare la transferuri de fonduri din Iran se transmit Oficiului sau autoritãţii competente din statul membru în care este stabilit prestatorul de servicii de platã al beneficiarului.
    (4) Cererea de autorizare prealabilã a transferului de fonduri cãtre sau din Iran se transmite direct Oficiului de cãtre beneficiar sau plãtitor, dacã unul dintre aceştia îşi are reşedinţa în România şi dacã prestatorul de servicii de platã este înregistrat, constituit sau îşi desfãşoarã activitatea pe teritoriul unui stat terţ.
    ART. 10
    (1) Cererea de autorizare prealabilã se întocmeşte conform modelului prevãzut în anexa nr. 3.
    (2) Prestatorii de servicii de platã pot împuternici alte persoane sã adreseze Oficiului, în numele lor, cererea de autorizare prealabilã pentru efectuarea unor transferuri de fonduri cãtre şi din Iran.
    (3) Formularul de împuternicire a altei persoane pentru transmiterea la Oficiu a cererii de autorizare prealabilã în numele prestatorului de servicii de platã este prevãzut în anexa 4.
    ART. 11
    (1) Cererea de autorizare prealabilã a transferurilor de fonduri cãtre sau din Iran se întocmeşte în limba românã, în dublu exemplar, în format tipãrit, pe suport hârtie, conform formularului-tip prevãzut în anexa nr. 3, fiind completatã, semnatã şi ştampilatã de reprezentantul legal al prestatorului de servicii de platã sau de persoana împuternicitã de acesta ori de plãtitorul sau beneficiarul transferului de fonduri în situaţia prevãzutã la art. 9 alin. (4).
    (2) Cererea de autorizare prealabilã a transferurilor de fonduri cãtre sau din Iran se depune direct la registratura Oficiului, fiind însoţitã de documentele necesare în vederea susţinerii acesteia.
    (3) În funcţie de tipul şi scopul transferului de fonduri, prestatorul de servicii de platã sau persoana împuternicitã de acesta ori, în cazul prevãzut la art. 9 alin. (4), plãtitorul sau beneficiarul transferului are obligaţia de a analiza şi verifica veridicitatea informaţiilor şi de a depune la registratura Oficiului, în vederea susţinerii cererii de autorizare prealabilã, urmãtoarele documente, în copie certificatã "conform cu originalul":
    a) în cazul transferurilor de fonduri cãtre Iran, cererea de autorizare prealabilã va fi însoţitã, dupã caz, în funcţie de specificul transferului de fonduri, de urmãtoarele documente referitoare la plãtitor:
    (i) documente de înfiinţare şi funcţionare, acte adiţionale la acestea, acte de constituire ale plãtitorului, precum şi certificatul de înregistrare a societãţii sau actul de identitate, în cazul persoanelor fizice;
    (ii) certificatul constatator, eliberat de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, care sã nu fie mai vechi de 3 luni;
    (iii) factura furnizorului, declaraţie pe propria rãspundere sau alt document care evidenţiazã obligaţia de platã;
    (iv) contractul sau alt document în baza cãruia se efectueazã transferul de fonduri;
    (v) declaraţia vamalã, licenţe eliberate de Ministerul Afacerilor Externe/Departamentul pentru controlul exporturilor - ANCEX sau alte autorizaţii necesare, dupã caz, în funcţie de specificul tranzacţiei;
    (vi) date de identificare privind transportatorul şi asigurãtorul bunurilor importate;
    (vii) cerere de consultanţã, avizatã de Ministerul Afacerilor Externe/Departamentul pentru controlul exporturilor - ANCEX;
    (viii) documente avizate de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi/sau Departamentul pentru controlul exporturilor - ANCEX pentru produsele din anexele III şi VI la Regulamentul nr. 961/2010, conform legislaţiei;
    b) în cazul transferurilor de fonduri din Iran: cererea de autorizare prealabilã va fi însoţitã, dupã caz, în funcţie de specificul transferului de fonduri, de urmãtoarele documente referitoare la beneficiar:
    (i) documente de înfiinţare şi funcţionare, acte adiţionale la acestea, acte de constituire ale beneficiarului transferului de fonduri, precum şi certificatul de înregistrare a societãţii sau actul de identitate, în cazul persoanelor fizice;
    (ii) certificatul constatator al beneficiarului transferului de fonduri, eliberat de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, care sã nu fie mai vechi de 3 luni;
    (iii) factura furnizorului, declaraţie pe propria rãspundere sau alt document care evidenţiazã obligaţia de platã;
    (iv) contractul sau alt document în baza cãruia se efectueazã transferul de fonduri;
    (v) declaraţia vamalã, licenţe eliberate de Ministerul Afacerilor Externe/Departamentul pentru controlul exporturilor -- ANCEX sau alte autorizaţii necesare, dupã caz, în funcţie de specificul tranzacţiei;
    (vi) date de identificare privind transportatorul şi asigurãtorul bunurilor exportate;
    (vii) cerere de consultanţã, avizatã de Ministerul Afacerilor Externe/Departamentul pentru controlul exporturilor - ANCEX;
    (viii) documente avizate de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi/sau Departamentul pentru controlul exporturilor - ANCEX pentru produsele din anexa III la Regulamentul nr. 961/2010, conform legislaţiei.
    (4) În situaţia în care documentele prevãzute la alin. (3) sunt redactate într-o limbã strãinã, se vor depune însoţite de traducerea autorizatã în limba românã.
    ART. 12
    (1) Oficiul poate solicita, în scris, solicitantului cererii de autorizare prealabilã, la momentul depunerii dosarului de autorizare prealabilã şi/sau în timpul procedurii de autorizare prealabilã, în funcţie de specificul transferului de fonduri, clarificãri scrise şi/sau documente pe care le considerã necesare.
    (2) Documentele sau clarificãrile prevãzute la alin. (1) se depun la registratura Oficiului în termen de 5 zile lucrãtoare, în condiţiile prevãzute la art. 11.
    (3) Pentru aplicarea prevederilor alin. (1), solicitantul are obligaţia de a comunica în cuprinsul cererii de autorizare prealabilã date de contact care sã permitã o comunicare promptã cu Oficiul.
    ART. 13
    (1) Documentele solicitate pentru susţinerea cererii de autorizare prealabilã se depun la registratura Oficiului îndosariate, numerotate, semnate şi ştampilate pe fiecare paginã de solicitant.
    (2) Oficiul confirmã primirea cererii de autorizare prealabilã şi a dosarului cuprinzând documentele necesare în vederea obţinerii autorizãrii prealabile, specificând şi numãrul de file conţinut de acesta, prin remiterea cãtre emitent a exemplarului al doilea al cererii, cu numãr de înregistrare de primire la Oficiu.
    (3) Oficiul primeşte cererile de autorizare prealabilã prin registraturã, în cadrul programului de lucru, afişat pe site-ul instituţiei.
    ART. 14
    (1) Autorizaţia prealabilã referitoare la transferul de fonduri cãtre sau din Iran se elibereazã de Oficiu în termen de maximum 28 de zile calendaristice de la înregistrarea cererii de autorizare prealabilã, în forma prevãzutã în anexa nr. 5.
    (2) Autorizaţia prealabilã referitoare la transferul de fonduri cãtre sau din Iran se considerã acordatã în cazul în care Oficiul a primit o cerere pentru autorizarea prealabilã a efectuãrii transferului de fonduri şi nu a formulat, în termenul prevãzut la alin. (1), obiecţii scrise cu privire la transferul de fonduri respectiv.
    ART. 15
    (1) Oficiul confirmã prestatorului de servicii de platã care efectueazã transferul de fonduri, în format electronic, prin intermediul reţelei de comunicaţii interbancare, emiterea autorizaţiei prealabile referitoare la transferul de fonduri cãtre sau din Iran.
    (2) În situaţia prevãzutã la art. 9 alin. (4), autorizaţia prealabilã este ridicatã direct de la sediul Oficiului de cãtre solicitant, pe suport hârtie, în original.
    (3) Prestatorii de servicii de platã care efectueazã transferul de fonduri cãtre şi din Iran ridicã autorizaţia prealabilã în original, pe suport hârtie, de la registratura Oficiului.
    ART. 16
    (1) Oficiul nu acordã autorizaţia prealabilã referitoare la transferul de fonduri cãtre şi din Iran în urmãtoarele cazuri:
    a) în situaţiile prevãzute de Regulamentul nr. 961/2010;
    b) cererea de autorizare prealabilã şi/sau documentele care susţin cererea nu sunt complete, nu sunt semnate/certificate "conform cu originalul" sau semnatarul nu poate fi identificat;
    c) cererea de autorizare prealabilã nu este redactatã în limba românã şi/sau, dupã caz, documentele care susţin cererea nu sunt însoţite de traducerea autorizatã în limba românã;
    d) cererea de autorizare prealabilã a fãcut obiectul unei autorizãri anterioare;
    e) în alte cazuri justificate.
    (2) În situaţia respingerii unei cereri de autorizare prealabilã, Oficiul formuleazã obiecţii scrise cu privire la transferul de fonduri, conform formularului de înştiinţare prevãzut în anexa nr. 6.
    ART. 17
    (1) Oficiul transmite obiecţiile scrise referitoare la transferul de fonduri cãtre sau din Iran prestatorului de servicii de platã care solicitã transferul de fonduri, solicitantului prevãzut la art. 9 alin. (4) ori persoanei împuternicite sã depunã cererea de autorizare prealabilã şi sã ridice autorizaţia prealabilã în numele prestatorului de servicii de platã.
    (2) În situaţia în care obiecţiile scrise sunt comunicate persoanei împuternicite sã depunã cererea de autorizare prealabilã, Oficiul transmite, în format electronic, o copie a obiecţiilor scrise şi prestatorului de servicii de platã, la adresa indicatã în cuprinsul cererii de autorizare prealabilã.
    (3) În situaţia respingerii unei cereri de autorizare prealabilã a unor transferuri de fonduri cãtre şi din Iran, Oficiul va înştiinţa Ministerul Afacerilor Externe, în vederea informãrii autoritãţilor competente din statele membre, şi Comisia Europeanã, prin Oficiul pentru Implementarea Sancţiunilor Internaţionale.

    CAP. IV
    Dispoziţii finale

    ART. 18
    Oficiul poate transmite date şi informaţii referitoare la transferurile de fonduri cãtre şi din Iran supuse procedurii de notificare prealabilã cãtre alte autoritãţi/instituţii, cu respectarea prevederilor legale.
    ART. 19
    Cursul valutar luat în considerare la stabilirea valorii transferului de fonduri este cel stabilit de Banca Naţionalã a României pentru ziua în care Oficiul primeşte notificarea prealabilã sau cererea de autorizare prealabilã, dupã caz.
    ART. 20
    Notificãrile şi autorizaţiile prealabile referitoare la transferuri de fonduri cãtre şi din Iran transmise/emise de alte state membre vor fi comunicate Oficiului de cãtre prestatorii de servicii de platã care efectueazã transferul de fonduri sau de cãtre solicitantul prevãzut la art. 9 alin. (4).
    ART. 21
    Formularul prevãzut în anexa nr. 6 se transmite direct prestatorului de servicii de platã sau, pentru situaţia prevãzutã la art. 9 alin. (4), direct solicitantului, în condiţiile reglementate la art. 15 pentru transmiterea autorizãrii prealabile.
    ART. 22
    Formularele prevãzute în anexele nr. 1-6 pot fi accesate pe site-ul Oficiului: www.onpcsb.ro
    ART. 23
    Anexele nr. 1-6 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.

    ANEXA 1
    -------
la normele metodologice
------------------------

                  A. NOTIFICARE PREALABILÃ
           privind transferuri de fonduri cãtre Iran


┌────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────┐
│ Data │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Numele, adresa, datele de identificare şi de│ │
│contact ale persoanei care notificã │ │
│transferul de fonduri │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Rolul persoanei care notificã avut în │ │
│transferul de fonduri │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ Plãtitorul │ │
│(numele, adresa, datele de identificare şi │ │
│ de contact) │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Prestatorul de servicii de platã al │ │
│plãtitorului (numele, adresa, datele de │ │
│identificare şi de contact) │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ Beneficiarul │ │
│(numele, adresa, date referitoare la cont) │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Prestatorul de servicii de platã al │ │
│beneficiarului (numele, adresa, datele de │ │
│identificare şi de contact) │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ Circuitul plãţii │ │
│(detalii despre alţi prestatori de servicii │ │
│de platã intermediari - nume, adrese, │ │
│conturi, date de identificare şi de contact)│ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ Suma transferatã │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ Scopul transferului de fonduri │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Transferul de fonduri se efectueazã printr-o│ │
│singurã operaţiune sau prin mai multe │ │
│operaţiuni care par sã aibã legãturã între │ │
│ele (detalii privind tranzacţiile succesive,│ │
│scadenţare) │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Alte autorizaţii/licenţe emise de autoritãţi│ │
│ale statului român sau ale unui alt stat │ │
│membru UE │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Alte informaţii relevante pentru efectuarea │ │
│transferului de fonduri │ │
├────────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────┤
│Certific pe propria rãspundere faptul cã datele şi informaţiile înscrise în │
│prezenta notificare prealabilã sunt exacte şi au fost menţionate cu │
│bunã-credinţã, cunoscând cã pentru orice declaraţie falsã sau omisiune fãcutã│
│cu intenţie mã voi expune sancţiunilor prevãzute de reglementãrile │
│în vigoare. │
│ │
│Data ........... Ştampila ................ │
│ │
│Numele şi prenumele, funcţia şi semnãtura persoanei autorizate │
│......................................................... │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



                  B. NOTIFICARE PREALABILĂ?
             privind transferuri de fonduri din Iran



┌────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────┐
│ Data │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Numele, adresa, datele de identificare şi de│ │
│contact ale persoanei care notificã │ │
│transferul de fonduri │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Rolul persoanei care notificã avut în │ │
│transferul de fonduri │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ Plãtitorul │ │
│(numele, adresa, date referitoare la cont) │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Prestatorul de servicii de platã al │ │
│plãtitorului (numele, adresa, datele de │ │
│identificare şi de contact) │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ Beneficiarul │ │
│(numele, adresa, datele de identificare şi │ │
│de contact) │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Prestatorul de servicii de platã al │ │
│beneficiarului (numele, adresa, datele de │ │
│identificare şi de contact) │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ Circuitul plãţii │ │
│(detalii despre alţi prestatori de servicii │ │
│de platã intermediari - nume, adrese, │ │
│conturi, date de identificare şi de contact)│ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ Suma transferatã │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ Scopul transferului de fonduri │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Transferul de fonduri se efectueazã printr-o│ │
│singurã operaţiune sau prin mai multe │ │
│operaţiuni care par sã aibã legãturã între │ │
│ele (detalii privind tranzacţiile succesive,│ │
│scadenţare) │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Alte autorizaţii/licenţe emise de autoritãţi│ │
│ale statului român sau ale unui alt stat │ │
│membru UE │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Alte informaţii relevante pentru efectuarea │ │
│transferului de fonduri │ │
├────────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────┤
│Certific pe propria rãspundere faptul cã datele şi informaţiile înscrise în │
│prezenta notificare prealabilã sunt exacte şi au fost menţionate cu │
│bunã-credinţã, cunoscând cã pentru orice declaraţie falsã sau omisiune fãcutã│
│cu intenţie mã voi expune sancţiunilor prevãzute de reglementãrile │
│în vigoare. │
│ │
│Data ........... Ştampila ................ │
│ │
│Numele şi prenumele, funcţia şi semnãtura persoanei autorizate │
│......................................................... │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 2
    -------
la normele metodologice
-----------------------

                       ÎMPUTERNICIRE
          pentru notificarea prealabilã a Oficiului
      Naţional de Prevenire şi Combatere a Spãlãrii Banilor

    Prin prezenta, ........(prestatorul de servicii de platã)...., reprezentat legal prin ............., împuterniceşte pe .......(numele şi prenumele)........, posesor al CI seria ......... nr. ............, CNP ............../......(denumirea, sediul, CUI)....., reprezentatã legal prin ....(numele şi prenumele)...... ca, în numele .....(prestatorul de servicii de platã)......, sã se adreseze Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spãlãrii Banilor (Oficiul) în vederea notificãrii prealabile şi sã ridice confirmarea notificãrii prealabile a Oficiului privind urmãtorul transfer de fonduri din/cãtre Iran:
    ................................................................................................................... ........................................................................................................................................................................................................................................................................................... .
    Prezenta împuternicire nu conferã alte drepturi decât cele stipulate anterior.

    Data Semnãtura
    ............. ..............
                           Reprezentantul legal
                           al prestatorului de servicii de platã,
                           ...........................

    ANEXA 3
    --------
la normele metodologice
-----------------------

    (pagina 1)

              A. CERERE DE AUTORIZARE PREALABILÃ
            privind transferuri de fonduri cãtre Iran


┌────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────┐
│ Data │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Numele, adresa, datele de identificare şi de│ │
│contact ale persoanei care solicitã │ │
│autorizarea prealabilã │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Rolul solicitantului avut în transferul │ │
│fonduri │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ Plãtitorul │ │
│(numele, adresa, datele de identificare şi │ │
│ de contact) │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Prestatorul de servicii de platã al │ │
│plãtitorului (numele, adresa, datele de │ │
│identificare şi de contact) │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ Beneficiarul │ │
│(numele, adresa, date referitoare la cont) │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Prestatorul de servicii de platã al │ │
│beneficiarului (numele, adresa, datele de │ │
│identificare şi de contact) │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ Circuitul plãţii │ │
│(detalii despre alţi prestatori de servicii │ │
│de platã intermediari - nume, adrese, │ │
│conturi, date de identificare şi de contact)│ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ Suma transferatã │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ Scopul transferului de fonduri │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Transferul de fonduri se efectueazã printr-o│ │
│singurã operaţiune sau prin mai multe │ │
│operaţiuni care par sã aibã legãturã între │ │
│ele (detalii privind tranzacţiile succesive,│ │
│scadenţare) │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Alte autorizaţii/licenţe emise de autoritãţi│ │
│ale statului român sau ale unui alt stat │ │
│membru UE │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Alte informaţii relevante pentru efectuarea │ │
│transferului de fonduri │ │
├────────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────┤
│ Certific pe propria rãspundere faptul cã datele şi informaţiile înscrise în │
│prezenta cerere sunt exacte şi au fost menţionate cu bunã-credinţã, │
│cunoscând cã pentru orice declaraţie falsã sau omisiune fãcutã cu intenţie │
│mã voi expune sancţiunilor prevãzute de reglementãrile în vigoare. │
│ De asemenea, declar cã am luat la cunoştinţã de condiţiile de nulitate a │
│autorizãrii prealabile, de obligaţiile speciale ale persoanei care solicitã │
│şi primeşte autorizarea prealabilã şi exonerãri, prevãzute la pagina 2 a │
│prezentei cereri. │
│ Înţeleg cã Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spãlãrii Banilor are│
│dreptul de a solicita, în scopul efectuãrii activitãţilor specifice, orice │
│documente doveditoare considerate necesare. │
│ │
│Data ........... Ştampila ................ │
│ │
│Numele şi prenumele, funcţia şi semnãtura persoanei autorizate │
│......................................................... │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    (pagina 2)

        Condiţii de nulitate a autorizãrii prealabile,
        obligaţii speciale ale persoanei care solicitã
        şi primeşte autorizarea prealabilã, exonerãri

    1. Autorizarea prealabilã devine nulã în situaţia în care anumite informaţii solicitate nu sunt prezentate Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spãlãrii Banilor (Oficiul), deşi solicitantul are cunoştinţã de acestea, fapt care va fi considerat ca fiind o disimulare a adevãrului.
    2. Autorizarea prealabilã devine nulã dacã se constatã faptul cã au fost omise, disimulate sau ascunse anumite informaţii, în mod deliberat sau nu, din cauza solicitantului sau nu, al cãror efect este de a denatura decizia de autorizare prealabilã emisã de Oficiu.
    3. Autorizarea prealabilã se referã numai la elementele şi/sau informaţiile comunicate Oficiului. Solicitantul este direct responsabil de conformitatea cu reglementãrile legale în vigoare a operaţiunilor pe care le deruleazã, în situaţia în care nu comunicã Oficiului toate elementele şi/sau informaţiile aferente transferului de fonduri.
    4. Solicitantul va renunţa la orice beneficiu care poate surveni în baza acestei autorizãri prealabile dacã ia cunoştinţã de elemente şi/sau informaţii noi, ulterioare întocmirii autorizaţiei prealabile, de naturã sã facã tranzacţia incompatibilã cu reglementãrile europene sau naţionale din acest domeniu.
    5. În niciun moment solicitantul nu poate invoca autorizarea prealabilã pentru a pune fondurile şi/sau resursele economice la dispoziţia unei persoane şi/sau a unei entitãţi supuse regimului sancţiunilor internaţionale.
    6. Solicitantul declarã pe propria rãspundere faptul cã cererea de autorizare a transferului de fonduri, inclusiv transferul de fonduri în sine, nu sunt contrare dispoziţiilor actelor normative europene şi/sau naţionale în vigoare.
    7. În situaţia în care transferul de fonduri se efectueazã prin intermediari, solicitantul rãspunde în mod direct pentru corectitudinea şi veridicitatea tuturor datelor comunicate Oficiului, precum şi pentru faptul cã intermediarul respectã toate reglementãrile europene şi naţionale din domeniu.
    8. Solicitantul rãspunde în mod direct pentru corectitudinea şi veridicitatea tuturor datelor comunicate Oficiului.
    9. Pentru orice situaţie prezentatã anterior Oficiul este exonerat de orice rãspundere ulterioarã.
    10. Prezenta face parte integrantã din cererea de autorizare prealabilã.

                   Am luat cunoştinţã
          .............................................
         (numele, prenumele şi semnãtura solicitantului)

    (pagina 1)

             B. CERERE DE AUTORIZARE PREALABILÃ
           privind transferuri de fonduri din Iran


┌────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────┐
│ Data │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Numele, adresa, datele de identificare şi de│ │
│contact ale persoanei care solicitã │ │
│autorizarea prealabilã │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Rolul solicitantului avut în transferul │ │
│fonduri │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ Plãtitorul │ │
│(numele, adresa, date referitoare la cont) │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Prestatorul de servicii de platã al │ │
│plãtitorului (numele, adresa, datele de │ │
│identificare şi de contact) │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ Beneficiarul │ │
│(numele, adresa, datele de identificare şi │ │
│de contact) │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Prestatorul de servicii de platã al │ │
│beneficiarului (numele, adresa, datele de │ │
│identificare şi de contact) │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ Circuitul plãţii │ │
│(detalii despre alţi prestatori de servicii │ │
│de platã intermediari - nume, adrese, │ │
│conturi, date de identificare şi de contact)│ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ Suma transferatã │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ Scopul transferului de fonduri │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Transferul de fonduri se efectueazã printr-o│ │
│singurã tranzacţie sau prin mai multe │ │
│tranzacţii care par sã aibã legãturã între │ │
│ele (detalii privind tranzacţiile succesive,│ │
│scadenţare) │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Alte autorizaţii/licenţe emise de autoritãţi│ │
│ale statului român sau ale unui alt stat │ │
│membru UE │ │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│Alte informaţii relevante pentru efectuarea │ │
│transferului de fonduri │ │
├────────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────┤
│ Certific pe propria rãspundere faptul cã datele şi informaţiile înscrise în │
│prezenta cerere sunt exacte şi au fost menţionate cu bunã-credinţã, │
│cunoscând cã pentru orice declaraţie falsã sau omisiune fãcutã cu intenţie │
│mã voi expune sancţiunilor prevãzute de reglementãrile în vigoare. │
│ De asemenea, declar cã am luat cunoştinţã de condiţiile de nulitate a │
│autorizãrii prealabile, de obligaţiile speciale ale persoanei care solicitã │
│şi primeşte autorizarea prealabilã şi exonerãri, prevãzute la pagina 2 a │
│prezentei cereri. │
│ Înţeleg cã Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spãlãrii Banilor are│
│dreptul de a solicita, în scopul efectuãrii activitãţilor specifice, orice │
│documente doveditoare considerate necesare. │
│ │
│Data ........... Ştampila ................ │
│ │
│Numele şi prenumele, funcţia şi semnãtura persoanei autorizate │
│......................................................... │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    (pagina 2)

         Condiţii de nulitate a autorizãrii prealabile,
         obligaţii speciale ale persoanei care solicitã
         şi primeşte autorizarea prealabilã, exonerãri

    1. Autorizarea prealabilã devine nulã în situaţia în care anumite informaţii solicitate nu sunt prezentate Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spãlãrii Banilor (Oficiul), deşi solicitantul are cunoştinţã de acestea, fapt care va fi considerat ca fiind o disimulare a adevãrului.
    2. Autorizarea prealabilã devine nulã dacã se constatã faptul cã au fost omise, disimulate sau ascunse anumite informaţii, în mod deliberat sau nu, din cauza solicitantului sau nu, al cãror efect este de a denatura decizia de autorizare prealabilã emisã de Oficiu.
    3. Autorizarea prealabilã se referã numai la elementele şi/sau informaţiile comunicate Oficiului. Solicitantul este direct responsabil de conformitatea cu reglementãrile legale în vigoare a operaţiunilor pe care le deruleazã, în situaţia în care nu comunicã Oficiului toate elementele şi/sau informaţiile aferente transferului de fonduri.
    4. Solicitantul va renunţa la orice beneficiu care poate surveni în baza acestei autorizãri prealabile dacã ia cunoştinţã de elemente şi/sau informaţii noi, ulterioare întocmirii autorizaţiei prealabile, de naturã sã facã tranzacţia incompatibilã cu reglementãrile europene sau naţionale din acest domeniu.
    5. În niciun moment solicitantul nu poate invoca autorizarea prealabilã pentru a pune fondurile şi/sau resursele economice la dispoziţia unei persoane şi/sau a unei entitãţi supuse regimului sancţiunilor internaţionale.
    6. Solicitantul declarã pe propria rãspundere faptul cã cererea de autorizare a transferului de fonduri, inclusiv transferul de fonduri în sine, nu sunt contrare dispoziţiilor actelor normative europene şi/sau naţionale în vigoare.
    7. În situaţia în care transferul de fonduri se efectueazã prin intermediari, solicitantul rãspunde în mod direct pentru corectitudinea şi veridicitatea tuturor datelor comunicate Oficiului, precum şi pentru faptul cã intermediarul respectã toate reglementãrile europene şi naţionale din domeniu.
    8. Solicitantul rãspunde în mod direct pentru corectitudinea şi veridicitatea tuturor datelor comunicate Oficiului.
    9. Pentru orice situaţie prezentatã anterior Oficiul este exonerat de orice rãspundere ulterioarã.
    10. Prezenta face parte integrantã din cererea de autorizare prealabilã.

                     Am luat cunoştinţã
            ...............................................
           (numele, prenumele şi semnãtura solicitantului)

    ANEXA 4
    -------
la normele metodologice
-----------------------

                       ÎMPUTERNICIRE
          pentru depunerea cererii de autorizare
          prealabilã la Oficiul Naţional de Prevenire
              şi Combatere a Spãlãrii Banilor

    Prin prezenta, ......(prestatorul de servicii de platã)......., reprezentat legal prin ..................., împuterniceşte pe .....(numele şi prenumele)......., posesor al CI seria ...... nr. ........., CNP ........../.....(denumirea, sediul, CUI)......, reprezentatã legal prin .....(numele şi prenumele)...., ca, în numele ....(prestatorul de servicii de platã).., sã se adreseze Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spãlãrii Banilor (Oficiul) pentru depunerea cererii de autorizare şi sã ridice confirmarea primirii cererii de autorizare prealabilã a Oficiului privind urmãtorul transfer de fonduri din/cãtre Iran:
    .................................................................................................................................................................................................................................... ........................................................................................................................
.............................................

    Prezenta împuternicire nu conferã alte drepturi decât cele sus-menţionate.

    Data Semnãtura
    ................. ........................

                   Reprezentantul legal
            al prestatorului de servicii de platã,
                ...........................

    ANEXA 5
    --------
la normele metodologice
-----------------------

    (pagina 1)

                  A. AUTORIZARE PREALABILÃ
             privind transferuri de fonduri cãtre Iran




┌─────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
│[STEMA ROMÂNIEI] GUVERNUL ROMÂNIEI │ │
│ │ │
│ OFICIUL NAŢIONAL DE PREVENIRE ŞI│ Autorizare prealabilã │
│ COMBATERE A SPÃLÃRII BANILOR │ privind transferul de fonduri cãtre │
│ Str. Ion Florescu nr. 1, Sector │ Iran │
│ 3, Bucureşti │ │
│ Telefon: 315.52.80, │ Nr. ..................................│
│ Fax: 315.52.27 │ │
│ E-mail: onpcsb@onpcsb.ro │ │
│ Web-site: www.onpcsb.ro │ │
├───────────────────────────────────┬─────────────┴───────────┬───────────────────────────┤
│1. Prestatorul de servicii de platã│2. Plãtitor │3. Beneficiar │
│...................................│.........................│...........................│
│Adresa/Date de identificare │Adresa/Date de identifi- │Adresa/Date de identificare│
│ │care │ │
│...................................│.........................│...........................│
│...................................│.........................│...........................│
│...................................│.........................│...........................│
│...................................│.........................│...........................│
│...................................│.........................│...........................│
│...................................│.........................│...........................│
│Tel./fax │Tel./fax │Tel./fax │
│...................................│.........................│...........................│
│...................................│.........................│...........................│
│Ţara │Ţara │Ţara │
│...................................│.........................│...........................│
├───────────────────────────────────┴─────────────────────────┴───────────────────────────┤
│4. Denumirea/Descrierea tranzacţiei în baza cãreia se efectueazã transferul de fonduri │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5. Suma autorizatã pentru transfer │
│(Se completeazã în cifre, litere, valutã şi echivalent euro.) │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ACEASTÃ AUTORIZARE ÎŞI PIERDE VALABILITATEA ÎN CONDIŢIILE STIPULATE LA PAGINA 2. │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Spaţiu rezervat pentru Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spãlãrii Banilor │
│ │
│Data emiterii ....... Ştampila ........... │
│ │
│ Preşedintele Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spãlãrii Banilor, │
│ .................... │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    (pagina 2)

      Condiţii de nulitate a autorizãrii prealabile,
      obligaţii speciale ale persoanei care solicitã
      şi primeşte autorizarea prealabilã, exonerãri

    1. Autorizarea prealabilã devine nulã în situaţia în care anumite informaţii solicitate nu sunt prezentate Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spãlãrii Banilor (Oficiul), deşi solicitantul are cunoştinţã de acestea, fapt care va fi considerat ca fiind o disimulare a adevãrului.
    2. Autorizarea prealabilã devine nulã dacã se constatã faptul cã au fost omise, disimulate sau ascunse anumite informaţii, în mod deliberat sau nu, din cauza solicitantului sau nu, al cãror efect este de a denatura decizia de autorizare prealabilã emisã de Oficiu.
    3. Autorizarea prealabilã se referã numai la elementele şi/sau informaţiile comunicate Oficiului. Solicitantul este direct responsabil de conformitatea cu reglementãrile legale în vigoare a operaţiunilor pe care le deruleazã, în situaţia în care nu comunicã Oficiului toate elementele şi/sau informaţiile aferente transferului de fonduri.
    4. Solicitantul va renunţa la orice beneficiu care poate surveni în baza prezentei autorizãri prealabile dacã ia cunoştinţã de elemente şi/sau informaţii noi, ulterioare întocmirii prezentei autorizaţii prealabile, de naturã sã facã tranzacţia incompatibilã cu reglementãrile europene sau naţionale din acest domeniu.
    5. În niciun moment solicitantul nu poate invoca prezenta autorizaţie prealabilã pentru a pune fondurile şi/sau resursele economice la dispoziţia unei persoane şi/sau a unei entitãţi supuse regimului sancţiunilor internaţionale.
    6. În situaţia în care transferul de fonduri se efectueazã prin intermediari, solicitantul rãspunde în mod direct pentru corectitudinea şi veridicitatea tuturor datelor comunicate Oficiului, precum şi pentru faptul cã intermediarul respectã toate reglementãrile europene şi naţionale din domeniu.
    7. Pentru oricare dintre situaţiile prezentate anterior Oficiul este exonerat de orice rãspundere ulterioarã.
    8. Prezenta face parte integrantã din autorizarea prealabilã.

                      Am luat cunoştinţã
           .............................................
          (numele, prenumele şi semnãtura solicitantului)

    (pagina 1)

                 B. AUTORIZARE PREALABILÃ
         privind transferuri de fonduri din Iran



┌─────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
│[STEMA ROMÂNIEI] GUVERNUL ROMÂNIEI │ │
│ │ │
│ OFICIUL NAŢIONAL DE PREVENIRE ŞI│ Autorizare prealabilã │
│ COMBATERE A SPÃLÃRII BANILOR │ privind transferul de fonduri din │
│ Str. Ion Florescu nr. 1, Sector │ Iran │
│ 3, Bucureşti │ │
│ Telefon: 315.52.80, │ Nr. ..................................│
│ Fax: 315.52.27 │ │
│ E-mail: onpcsb@onpcsb.ro │ │
│ Web-site: www.onpcsb.ro │ │
├───────────────────────────────────┬─────────────┴───────────┬───────────────────────────┤
│1. Prestatorul de servicii de platã│2. Plãtitor │3. Beneficiar │
│...................................│.........................│...........................│
│Adresa/Date de identificare │Adresa/Date de identifi- │Adresa/Date de identificare│
│ │care │ │
│...................................│.........................│...........................│
│...................................│.........................│...........................│
│...................................│.........................│...........................│
│...................................│.........................│...........................│
│...................................│.........................│...........................│
│...................................│.........................│...........................│
│Tel./fax │Tel./fax │Tel./fax │
│...................................│.........................│...........................│
│...................................│.........................│...........................│
│Ţara │Ţara │Ţara │
│...................................│.........................│...........................│
├───────────────────────────────────┴─────────────────────────┴───────────────────────────┤
│4. Denumirea/Descrierea tranzacţiei în baza cãreia se efectueazã transferul de fonduri │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5. Suma autorizatã pentru transfer │
│(Se completeazã în cifre, litere, valutã şi echivalent euro.) │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ACEASTÃ AUTORIZARE ÎŞI PIERDE VALABILITATEA ÎN CONDIŢIILE STIPULATE LA PAGINA 2. │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Spaţiu rezervat pentru Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spãlãrii Banilor │
│ │
│Data emiterii ....... Ştampila ........... │
│ │
│ Preşedintele Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spãlãrii Banilor, │
│ .................... │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    (pagina 2)

          Condiţii de nulitate a autorizãrii prealabile,
          obligaţii speciale ale persoanei care solicitã
           şi primeşte autorizarea prealabilã, exonerãri

    1. Autorizarea prealabilã devine nulã în situaţia în care anumite informaţii solicitate nu sunt prezentate Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spãlãrii Banilor (Oficiul), deşi solicitantul are cunoştinţã de acestea, fapt care va fi considerat ca fiind o disimulare a adevãrului.
    2. Autorizarea prealabilã devine nulã dacã se constatã faptul cã au fost omise, disimulate sau ascunse anumite informaţii, în mod deliberat sau nu, din cauza solicitantului sau nu, al cãror efect este de a denatura decizia de autorizare prealabilã emisã de Oficiu.
    3. Autorizarea prealabilã se referã numai la elementele şi/sau informaţiile comunicate Oficiului. Solicitantul este direct responsabil de conformitatea cu reglementãrile legale în vigoare a operaţiunilor pe care le deruleazã, în situaţia în care nu comunicã Oficiului toate elementele şi/sau informaţiile aferente transferului de fonduri.
    4. Solicitantul va renunţa la orice beneficiu care poate surveni în baza prezentei autorizãri prealabile dacã ia cunoştinţã de elemente şi/sau informaţii noi, ulterioare întocmirii prezentei autorizaţii prealabile, de naturã sã facã tranzacţia incompatibilã cu reglementãrile europene sau naţionale din acest domeniu.
    5. În niciun moment solicitantul nu poate invoca prezenta autorizaţie prealabilã pentru a pune fondurile şi/sau resursele economice la dispoziţia unei persoane şi/sau a unei entitãţi supuse regimului sancţiunilor internaţionale.
    6. În situaţia în care transferul de fonduri se efectueazã prin intermediari, solicitantul rãspunde în mod direct pentru corectitudinea şi veridicitatea tuturor datelor comunicate Oficiului, precum şi pentru faptul cã intermediarul respectã toate reglementãrile europene şi naţionale din domeniu.
    7. Pentru oricare dintre situaţiile prezentate anterior Oficiul este exonerat de orice rãspundere ulterioarã.
    8. Prezenta face parte integrantã din autorizarea prealabilã.

                     Am luat cunoştinţã
            ...........................................
          (numele, prenumele şi semnãtura solicitantului)

    ANEXA 6
    --------
la normele metodologice
-----------------------

                        ÎNŞTIINŢARE
            privind respingerea cererii de autorizare
       prealabilã pentru transferuri de fonduri cãtre/din Iran




┌─────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
│[STEMA ROMÂNIEI] GUVERNUL ROMÂNIEI │ │
│ │ │
│ OFICIUL NAŢIONAL DE PREVENIRE ŞI│ RESPINGEREA CERERII DE AUTORIZARE │
│ COMBATERE A SPÃLÃRII BANILOR │ privind transferul de fonduri │
│ Str. Ion Florescu nr. 1, Sector │ cãtre/din Iran │
│ 3, Bucureşti │ │
│ Telefon: 315.52.80, │ Nr. ..................................│
│ Fax: 315.52.27 │ │
│ E-mail: onpcsb@onpcsb.ro │ │
│ Web-site: www.onpcsb.ro │ │
├───────────────────────────────────┬─────────────┴───────────┬───────────────────────────┤
│1. Prestatorul de servicii de platã│2. Plãtitor │3. Beneficiar │
│...................................│.........................│...........................│
│Adresa/Date de identificare │Adresa/Date de identifi- │Adresa/Date de identificare│
│ │care │ │
│...................................│.........................│...........................│
│...................................│.........................│...........................│
│...................................│.........................│...........................│
│...................................│.........................│...........................│
│...................................│.........................│...........................│
│...................................│.........................│...........................│
│Tel./fax │Tel./fax │Tel./fax │
│...................................│.........................│...........................│
│...................................│.........................│...........................│
│Ţara │Ţara │Ţara │
│...................................│.........................│...........................│
├───────────────────────────────────┴─────────────────────────┴───────────────────────────┤
│4. Denumirea/Descrierea tranzacţiei în baza cãreia a fost solicitatã autorizarea │
│transferului de fonduri │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5. Suma pentru care a fost solicitatã autorizarea transferului │
│(Se completeazã în cifre, litere, valutã şi echivalent euro.) │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Motivele de respingere a cererii de autorizare │
│ │
│Data emiterii ....... Ştampila ........... │
│ │
│ Preşedintele Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spãlãrii Banilor, │
│ .................... │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



                         ----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016