Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 25 iulie 2000  privind efectuarea operatiunilor de decontare intre casele de asigurari de sanatate si spitale, ca urmare a prestarii serviciilor medicale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 25 iulie 2000 privind efectuarea operatiunilor de decontare intre casele de asigurari de sanatate si spitale, ca urmare a prestarii serviciilor medicale


I. Dispoziţii generale
1.1. Contractarea serviciilor medicale de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate cu spitalele se efectueazã pe baza contractului de furnizare de servicii medicale, modificat şi completat prin acte adiţionale, încheiate conform prevederilor Contractului-cadru privind condiţiile acordãrii asistenţei medicale în cadrul sistemului asigurãrilor sociale de sãnãtate pentru anul 2000, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 399/2000 , şi prevederilor normelor metodologice de aplicare a contractului-cadru.
1.2. Valoarea contractelor va fi cuprinsã la capitolul "Venituri" în bugetul de venituri şi cheltuieli al spitalului pe anul 2000.
1.3. Din veniturile realizate conducerea spitalelor are obligaţia sa îşi prevadã în bugetul pe anul curent cheltuielile necesare pentru prestarea serviciilor medicale cãtre asiguraţi.
1.4. În conformitate cu reglementãrile în vigoare Ministerul Sãnãtãţii, ca ordonator principal de credite, aproba bugetele de venituri şi cheltuieli ale unitãţilor direct subordonate, iar conducãtorii direcţiilor de sãnãtate publica din subordinea Ministerului Sãnãtãţii, în calitate de ordonatori secundari de credite, aproba bugetele de venituri şi cheltuieli ale unitãţilor sanitare teritoriale, indiferent de sursa de finanţare.
Unitãţile sanitare aparţinând altor ministere vor aplica în mod corespunzãtor prevederile prezentelor norme metodologice.
1.5. Conducerile spitalelor sunt obligate sa ia mãsuri pentru a angaja cheltuieli numai în limita prevederilor bugetelor aprobate, cunoscând ca efectuarea de plati peste aceste prevederi atrage rãspunderea persoanelor care au aprobat şi au avizat documentele respective.
1.6. Casele de asigurãri de sãnãtate au obligaţia sa efectueze decontarea serviciilor medicale prestate de spitale în baza contractelor încheiate cu acestea, conform prevederilor Contractului-cadru privind condiţiile acordãrii asistenţei medicale în cadrul sistemului asigurãrilor sociale de sãnãtate pentru anul 2000, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 399/2000 , ale normelor metodologice de aplicare a contractului-cadru, precum şi ale prezentelor norme metodologice.
1.7. Decontarea serviciilor medicale prestate de spitale se efectueazã la nivelul tarifului pe zi de spitalizare şi numãrul de zile de spitalizare contractate, numai în baza şi în limita sumelor prevãzute în contractele încheiate de casele de asigurãri de sãnãtate şi spitale.
1.8. La încheierea contractului cu una sau mai multe case de asigurãri de sãnãtate fiecare spital poate sa negocieze numai numãrul de internari stabilit conform normelor metodologice de aplicare a contractului-cadru pe anul 2000.
-------------
Subpunctul 1.1 al punctului I a fost modificat de <>ORDINUL nr. 210 din 8 decembrie 2000 , publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 695 din 27 decembrie 2000.

II. Decontarea de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate judeţene şi a municipiului Bucureşti a serviciilor medicale prestate de spitalele cu care s-au încheiat contracte
2.1. Furnizorii de servicii medicale spitaliceşti încheie contracte de furnizare de servicii medicale cu casele de asigurãri de sãnãtate judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în a cãror raza teritorialã îşi au sediul.
2.2. Suma prevãzutã în contractul de furnizare de servicii spitaliceşti se repartizeazã pe luni, avându-se în vedere necesarul de fonduri al spitalului.
Casele de asigurãri de sãnãtate judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, vor asigura finanţarea lunarã cu decontarea definitiva la finele trimestrului, astfel:
a) pentru prima şi a doua luna din trimestru spitalele raporteazã indicatorii specifici, conform anexei nr. 1 la prezentele norme metodologice, pana la data de 5 a lunii curente pentru luna expiratã, iar casa de asigurãri de sãnãtate, pe baza raportarilor transmise, vireazã în termen de 3 zile de la primirea situaţiei sumele prevãzute în contract pentru lunile respective;
b) pentru ultima luna din trimestru casele de asigurãri de sãnãtate vireazã o cota de pana la 80% din suma prevãzutã în contract pentru luna respectiva, urmând ca diferenţa sa fie alocata o data cu decontarea trimestriala definitiva. Suma reprezentând cota de 80% se vireazã de casa de asigurãri de sãnãtate în primele 5 zile ale lunii curente, în contul spitalelor cu care s-au încheiat contracte;
c) situaţia, conform anexei nr. 1, cuprinde indicatorii realizaţi în fiecare luna şi se referã atât la asiguraţii proprii, cat şi la cei care plãtesc contribuţia la alte case de asigurãri de sãnãtate judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, exclusiv asiguraţii pentru care contribuţia se vireazã la Casa de Asigurãri de Sãnãtate a Transporturilor şi la Casa de Asigurãri de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti, dacã spitalul are contracte cu aceste case de asigurãri de sãnãtate, pentru care decontarea se efectueazã în mod distinct.
Asiguraţii proprii sunt persoanele care beneficiazã de servicii medicale spitaliceşti într-un spital care a încheiat contract cu casa de asigurãri de sãnãtate din acelaşi judeţ sau din municipiul Bucureşti, dupã caz, la care asiguraţii respectivi vireazã contribuţia la asigurãrile sociale de sãnãtate.
2.3. Trimestrial casele de asigurãri de sãnãtate vor efectua decontarea definitiva a serviciilor medicale prestate în trimestrul respectiv, procedându-se astfel:
a) spitalele au obligaţia sa prezinte casei de asigurãri de sãnãtate judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, pana la data de 10 a lunii curente pentru trimestrul expirat, situaţia trimestriala privind realizarea indicatorilor, conform anexei nr. 2 la prezentele norme metodologice.
Aceasta situaţie cuprinde indicatorii cumulati de la începutul trimestrului pana la finele acestuia, aferenţi atât asiguraţilor proprii, cat şi celor pentru care plãtesc contribuţia la alte case de asigurãri de sãnãtate, exclusiv asiguraţii pentru care contribuţia se vireazã la Casa de Asigurãri de Sãnãtate a Transporturilor şi la Casa de Asigurãri de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti, dacã spitalul are contracte cu aceste case de asigurãri de sãnãtate;
b) casele de asigurãri de sãnãtate, în scopul asigurãrii decontãrii definitive, au obligaţia sa analizeze situaţia privind indicatorii realizaţi în trimestrul expirat, în termen de 3 zile de la data primirii, comparativ cu nivelul indicatorilor prevãzuţi în contracte, urmând sa se stabileascã una dintre soluţiile de mai jos:
- în cazul în care indicatorii realizaţi sunt la nivelul indicatorilor contractati, iar spitalul nu a înregistrat sesizãri semnificative asupra unei calitãţi necorespunzãtoare a serviciilor medicale furnizate, decontarea definitiva se efectueazã la nivelul sumelor prevãzute;
- în cazul în care indicatorii realizaţi sunt sub nivelul indicatorilor contractati, casele de asigurãri de sãnãtate pot hotãrî decontarea întregii sume contractate pentru trimestrul respectiv, cu condiţia ca spitalul sa justifice în mod documentat oportunitatea creşterii cheltuielilor şi sa prezinte mãsurile pentru reducerea acestora în perioadele urmãtoare. În caz contrar decontarea se efectueazã proporţional cu numãrul de zile de spitalizare realizat;
- în cazul în care indicatorii realizaţi sunt peste cei contractati decontarea se va efectua potrivit prevederilor cap. IV pct. 65 lit. c) din normele metodologice de aplicare a contractului-cadru pentru anul 2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Pentru decontarea definitiva casele de asigurãri de sãnãtate vor întocmi pentru fiecare spital documente legale, aprobate de persoanele în drept sa angajeze fondurile de asigurãri de sãnãtate, vizate pentru control financiar preventiv;
c) sumele rezultate şi aprobate în urma decontãrii, care se cuvin spitalelor, se vireazã în contul acestora imediat dupã efectuarea analizei indicatorilor realizaţi în trimestrul respectiv, dar nu mai târziu de data de 20 a primei luni a trimestrului în curs pentru trimestrul expirat.
Sumele necuvenite care trebuie restituite de spitale vor fi reţinute de casele de asigurãri de sãnãtate din finantarile ce urmeazã sa fie acordate în luna urmãtoare.
2.4. Spitalele au obligaţia sa organizeze şi sa conducã o evidenta tehnico-operativã distinctã pentru asiguraţii care au beneficiat de servicii medicale şi care plãtesc contribuţia la alte case de asigurãri de sãnãtate judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, decât cea în a carei raza teritorialã îşi au sediul şi cu care au încheiat contract pentru prestãri de servicii medicale.
2.5. Trimestrial, o data cu raportarea la casele de asigurãri de sãnãtate a situaţiei trimestriale privind realizarea indicatorilor (anexa nr. 2) spitalele vor întocmi şi vor raporta Situaţia detaliatã privind realizarea indicatorilor specifici pentru serviciile medicale prestate asiguraţilor pentru care se vireazã contribuţia la alte case de asigurãri de sãnãtate (anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice), exclusiv asiguraţii pentru care contribuţia se vireazã la Casa de Asigurãri de Sãnãtate a Transporturilor şi la Casa de Asigurãri de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti, dacã spitalul are contracte cu aceste case de asigurãri de sãnãtate.
Aceasta anexa se întocmeşte şi se transmite de cãtre spital, distinct pentru fiecare casa de asigurãri de sãnãtate judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, sau, dupã caz, pentru Casa de Asigurãri de Sãnãtate a Transporturilor şi Casa de Asigurãri de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti, dacã spitalul are contracte cu aceste case de asigurãri de sãnãtate.
Situaţia centralizatoare va fi înaintatã caselor de asigurãri de sãnãtate pe baza unui borderou centralizator.
2.6. Contravaloarea serviciilor medicale prestate pentru asiguraţii pentru care se vireazã contribuţia la alte case de asigurãri de sãnãtate se deconteazã de acestea, potrivit bugetului aprobat pe anul 2000, din veniturile proprii şi, în completare, din sumele alocate de Casa Nationala de Asigurãri de Sãnãtate din fondul de redistribuire constituit la nivelul acesteia, care este destinat, conform Ordinului preşedintelui Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate nr. 96/2000 , pentru echilibrare, în cota de 65%, şi pentru plata serviciilor medicale acordate asiguraţilor din alte judeţe, în cota de 35% .
Sumele din fondul de redistribuire se acorda de Casa Nationala de Asigurãri de Sãnãtate pe baza cererilor justificative prezentate lunar de casele de asigurãri de sãnãtate judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz.
-------------
Textul introductiv al alin. 2 al subpunctului 2.2 al punctului II a fost modificat de <>ORDINUL nr. 210 din 8 decembrie 2000 , publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 695 din 27 decembrie 2000;
Litera b) a alin. 2 al subpunctului 2.2 al punctului II a fost modificatã de <>ORDINUL nr. 210 din 8 decembrie 2000 , publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 695 din 27 decembrie 2000;
Liniuta a 3-a a literei b) a subpunctului 2.3 al punctului II a fost modificatã de <>ORDINUL nr. 210 din 8 decembrie 2000 , publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 695 din 27 decembrie 2000;
Alineatul 2 al literei c) a subpunctului 2.3 al punctului II a fost modificat de <>ORDINUL nr. 210 din 8 decembrie 2000 , publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 695 din 27 decembrie 2000.

III. Decontarea de cãtre Casa de Asigurãri de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti şi de cãtre Casa de Asigurãri de Sãnãtate a Transporturilor a serviciilor medicale prestate de spitalele din reţeaua ministerelor respective
3.1. Furnizorii de servicii medicale spitaliceşti din reţeaua apãrãrii, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autoritãţii judecãtoreşti încheie contracte numai cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti, iar spitalele din reţeaua Ministerului Transporturilor încheie contracte numai cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate a Transporturilor, cu obligaţia de a interna asiguraţii indiferent de casa de asigurãri de sãnãtate la care asiguratul vireazã contribuţia.
3.2. Suma prevãzutã în contractul de furnizare de servicii spitaliceşti se repartizeazã pe luni, avându-se în vedere necesarul de fonduri al spitalului.
Casa de Asigurãri de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti şi Casa de Asigurãri de Sãnãtate a Transporturilor, denumite în continuare case de asigurãri de sãnãtate, vor asigura finanţarea lunarã cu decontarea definitiva la finele trimestrului astfel:
a) pentru prima şi a doua luna din trimestru spitalele raporteazã indicatorii specifici, conform anexei nr. 1, pana la data de 5 a lunii curente pentru luna expiratã, iar casa de asigurãri de sãnãtate, pe baza raportarilor transmise, vireazã în termen de 3 zile de la primirea situaţiei sumele prevãzute în contracte pentru lunile respective.
Situaţia, conform anexei nr. 1, cuprinde indicatorii realizaţi în fiecare luna şi se referã atât la asiguraţii proprii, cat şi la cei care plãtesc contribuţia la alte case de asigurãri de sãnãtate;
b) pentru ultima luna din trimestru casele de asigurãri de sãnãtate vireazã o cota de pana la 80% din suma prevãzutã în contract pentru luna respectiva, urmând ca diferenţa sa fie alocata o data cu decontarea trimestriala definitiva. Suma reprezentând cota de 80% se vireazã de casa de asigurãri de sãnãtate în primele 3 zile ale lunii curente, în contul spitalelor cu care s-au încheiat contracte.
3.3. Trimestrial casele de asigurãri de sãnãtate vor proceda la decontarea definitiva a serviciilor medicale prestate în trimestrul respectiv, astfel:
a) spitalele au obligaţia sa prezinte caselor de asigurãri de sãnãtate, pana la data de 10 a primei luni a trimestrului pentru trimestrul expirat situaţia trimestriala privind realizarea indicatorilor, conform anexei nr. 2.
Aceasta situaţie cuprinde indicatorii cumulati de la începutul trimestrului pana la finele acestuia şi se referã atât la asiguraţii proprii, cat şi la cei care plãtesc contribuţia la alte case de asigurãri de sãnãtate;
b) casele de asigurãri de sãnãtate, în scopul asigurãrii decontãrii definitive, au obligaţia sa analizeze situaţia privind indicatorii realizaţi în trimestrul expirat, în termen de 3 zile de la primire, comparativ cu nivelul indicatorilor prevãzuţi în contracte, urmând sa se stabileascã una dintre soluţiile de mai jos:
- în cazul în care indicatorii realizaţi sunt la nivelul indicatorilor contractati şi spitalul nu a înregistrat sesizãri semnificative asupra calitãţii necorespunzãtoare a serviciilor furnizate, decontarea definitiva se va efectua la nivelul sumelor prevãzute în contract;
- în cazul în care indicatorii realizaţi sunt sub nivelul indicatorilor contractati, casele de asigurãri de sãnãtate pot hotãrî decontarea întregii sume contractate pentru trimestrul respectiv, cu condiţia ca spitalul sa justifice în mod documentat oportunitatea creşterii cheltuielilor şi sa prezinte mãsurile pentru reducerea acestora în perioadele urmãtoare. În caz contrar decontarea se efectueazã proporţional cu numãrul de zile de spitalizare realizat;
- în cazul în care indicatorii realizaţi sunt peste cei contractati decontarea se va efectua potrivit prevederilor cap. IV pct. 65 lit. c) din normele metodologice de aplicare a contractului-cadru pentru anul 2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Pentru decontarea definitiva casele de asigurãri de sãnãtate vor întocmi pentru fiecare spital documente legale, aprobate de persoanele în drept sa angajeze fondurile de asigurãri de sãnãtate, vizate pentru controlul financiar preventiv;
c) sumele rezultate şi aprobate în urma decontãrii definitive, ce se cuvin spitalelor, se vireazã în contul acestora imediat dupã efectuarea analizei indicatorilor respectivi, dar nu mai târziu de data de 20 a primei luni a trimestrului în curs pentru trimestrul expirat.
Sumele necuvenite care trebuie restituite de spitale vor fi reţinute de casele de asigurãri de sãnãtate din finantarile ce urmeazã sa fie acordate în luna urmãtoare.
3.4. Spitalele au obligaţia sa organizeze şi sa conducã o evidenta tehnico-operativã distinctã pentru asiguraţii pentru care se vireazã contribuţia la alte case de asigurãri de sãnãtate şi cãrora li s-au acordat servicii medicale în aceste unitãţi;
3.5. Trimestrial, o data cu raportarea la casele de asigurãri de sãnãtate a Situaţiei trimestriale privind realizarea indicatorilor (anexa nr. 2) spitalele vor întocmi şi vor raporta Situaţia detaliatã privind realizarea indicatorilor specifici pentru serviciile medicale prestate asiguraţilor pentru care se vireazã contribuţia la alte case de asigurãri de sãnãtate (anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice). Aceasta anexa se întocmeşte de spital distinct pentru fiecare casa de asigurãri de sãnãtate judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz.
Situaţiile întocmite pe judeţe vor fi înaintate la casele de asigurãri de sãnãtate pe baza unui borderou centralizator.
3.6. Contravaloarea serviciilor medicale prestate pentru asiguraţii pentru care se vireazã contribuţia la alte case de asigurãri de sãnãtate se asigura din fondul de redistribuire virat de aceste case de asigurãri de sãnãtate la Casa Nationala de Asigurãri de Sãnãtate.
Din fondul de redistribuire constituit Casa Nationala de Asigurãri de Sãnãtate retine sumele prevãzute de lege (5% + 5%) şi vireazã caselor de asigurãri de sãnãtate o cota de 35% pentru decontare pe baza cererilor justificate prezentate lunar de casele de asigurãri de sãnãtate.
-------------
Textul introductiv al alin. 2 al subpunctului 3.2 al punctului III a fost modificat de <>ORDINUL nr. 210 din 8 decembrie 2000 , publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 695 din 27 decembrie 2000;
Litera b) a alin. 2 al subpunctului 3.2 al punctului III a fost modificatã de <>ORDINUL nr. 210 din 8 decembrie 2000 , publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 695 din 27 decembrie 2000;
Liniuta a 3-a a literei b) a subpunctului 3.3 al punctului III a fost modificatã de <>ORDINUL nr. 210 din 8 decembrie 2000 , publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 695 din 27 decembrie 2000;
Alineatul 2 al literei c) a subpunctului 3.3 al punctului III a fost modificat de <>ORDINUL nr. 210 din 8 decembrie 2000 , publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 695 din 27 decembrie 2000.

IV. Decontarea serviciilor medicale prestate de spitale în baza contractelor încheiate cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti şi cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate a Transporturilor
4.1. Furnizorii de servicii medicale spitaliceşti care au încheiat contracte cu casele de asigurãri de sãnãtate judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, încheie contracte de furnizare de servicii medicale şi cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti şi cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate a Transporturilor (denumite în continuare case de asigurãri de sãnãtate).
4.2. Pentru încasarea contravalorii serviciilor medicale prestate spitalele întocmesc decontul (anexa nr. 4 la prezentele norme metodologice) privind serviciile medicale prestate pentru asiguraţii Casei de Asigurãri de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti şi ai Casei de Asigurãri de Sãnãtate a Transporturilor. Suma totalã din decont se înscrie în factura întocmitã pe seama caselor de asigurãri de sãnãtate respective. Spitalele vor folosi facturi conform formularului prevãzut de reglementãrile în vigoare, care se procura contra cost de la organele financiare teritoriale.
În termen de 5 zile de la externarea bolnavilor spitalul are obligaţia sa transmitã casei de asigurãri de sãnãtate de care aparţine asiguratul factura împreunã cu decontul privind serviciile medicale prestate pentru asiguraţii care vireazã contribuţia de asigurãri de sãnãtate la Casa de Asigurãri de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti şi la Casa de Asigurãri de Sãnãtate a Transporturilor.
4.3. Casele de asigurãri de sãnãtate sunt obligate sa vireze sumele aferente în termen de 5 zile de la data primirii decontului şi a facturii transmise de spital.




ANEXA 1


la normele metodologice
------------------------

SPITALUL ...............

SITUAŢIA
privind realizarea indicatorilor specifici pentru serviciile medicale
prestate pe baza contractului nr. ....... în luna .............



┌───┬─────────┬────────────────────────┬────────┬───────┬─────────────┬────────┐
│ │Denumirea│ Numãrul de internari │ Durata │Numãrul│Tariful pe zi│Valoarea│
│ │ sectiei │ realizate, din care │ medie │de zile│de spitaliza-│servi- │
│Nr.│ din │ pentru: │de spi- │de spi-│re, conform │ciilor │
│crt│ spital ├────────────┬───────────┤talizare│taliza-│ contractului│medicale│
│ │ │ Asiguraţi │Asiguraţi │efectiv │re rea-│ │ │
│ │ │ proprii │ de la │reali- │lizate │ │ │
│ │ │ │alte case │zata*) │ │ │ │
├───┼─────────┼────────────┼───────────┼────────┼───────┼─────────────┼────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7=5x6 │
├───┼─────────┼────────────┼───────────┼────────┼───────┼─────────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼────────────┼───────────┼────────┼───────┼─────────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼────────────┼───────────┼────────┼───────┼─────────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴─────────┼────────────┼───────────┼────────┼───────┼─────────────┼────────┤
│TOTAL │ │ │ │ │ x │ │
└─────────────┴────────────┴───────────┴────────┴───────┴─────────────┴────────┘


-----------------
*) Durata medie de spitalizare pe secţii se calculeazã avându-se în vedere asiguraţii internati, astfel: aflaţi + internati + transferati din alte secţii.
Durata medie de spitalizare pe spital (rândul TOTAL) se calculeazã avându-se în vedere asiguraţii aflaţi + internati.


Raspundem de realitatea datelor.

Director, Contabil-şef,
................. ....................



ANEXA 2


la normele metodologice
-----------------------

SPITALUL ...........

S I T U A T I A
privind realizarea indicatorilor pentru serviciile medicale prestate pe
baza contractului nr. ....... pentru trimestrul ..........




┌───┬─────────┬───────────────┬────────────┬──────────┬──────────┬─────────────┐
│ │Denumirea│ Numãrul de │Durata medie│Numãrul de│Tariful pe│ Valoarea │
│ │ │ internari │ de spita- │de zile de│zi de spi-│ serviciilor,│
│Nr.│ sectiei │ │ lizare │ spita- │talizare, │ medicale │
│ │ │ │ │ lizare │ conform │ │
│crt│ ├────────┬──────┼──────┬─────┼─────┬────┤ con- ├────────┬────┤
│ │ │Contrac-│Reali-│Con- │Rea- │Con- │Rea-│ tractului│Contrac-│Rea-│
│ │ │ tate │ zate │trac- │li- │trac-│li- │ │ tate │li- │
│ │ │ │ │tata │zata │tat │zat │ │ │zate│
├───┼─────────┼────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼────┼──────────┼────────┼────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │9=6x8 │ 10=│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │7x8 │
├───┼─────────┼────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼────┼──────────┼────────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼────┼──────────┼────────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼────┼──────────┼────────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼────┼──────────┼────────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼────┼──────────┼────────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼────┼──────────┼────────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴─────────┼────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼────┼──────────┼────────┼────┤
│TOTAL │ │ │ │ │ │ │ x │ │ │
└─────────────┴────────┴──────┴──────┴─────┴─────┴────┴──────────┴────────┴────┘

Raspundem de realitatea datelor.

Director, Contabil-şef,
............... ................





ANEXA 3


la normele metodologice
------------------------

SPITALUL ...............

SITUAŢIA DETALIATĂ

privind realizarea indicatorilor specifici pentru serviciile medicale
prestate în baza contractului nr. ...., cumulat pentru
trimestrul .......... 2000, pentru asiguraţii care vireazã
contribuţia la Casa de Asigurãri de Sãnãtate .........



┌─────┬──────────┬─────────────┬─────────┬──────────┬─────────────┬────────────┐
│Nr. │ Numele şi│Codul numeric│Secţia la│Numãrul de│Tariful pe zi│ Valoarea │
│crt. │ prenumele│ personal │ care a │ zile de │de spitali- │ serviciilor│
│ │ asigura-│ │ fost │ spitali- │zare, conform│ medicale │
│ │ tului │ │internat │ zare │ contractului│ practicate│
├─────┼──────────┼─────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6=4 x 5 │
├─────┼──────────┼─────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────┼─────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────┼─────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────┼─────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────┼─────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────┼─────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────┼─────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼────────────┤
│TOTAL│ x │ x │ x │ │ x │ │
└─────┴──────────┴─────────────┴─────────┴──────────┴─────────────┴────────────┘

Raspundem de realitatea datelor.

Director, Contabil-şef,
................ .................




ANEXA 4


la normele metodologice
-----------------------

SPITALUL ............


DECONT

privind serviciile medicale prestate în luna .... 2000 pentru asiguraţii
care plãtesc contribuţia la Casa de Asigurãri de Sãnãtate a Apãrãrii,
Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii
Judecãtoreşti/Casa de Asigurãri de Sãnãtate a Transporturilor



┌───┬─────────┬────────┬────────┬────────┬──────────┬─────────────┬────────────┐
│Nr.│Numele şi│ Codul │Denumire│Secţia │Numãrul de│Tariful pe zi│ Valoarea │
│ │prenumele│numeric │institu-│la care │ zile de │de spitali- │ serviciilor│
│crt│ asigura-│personal│tiei la │a fost │ spitali- │zare, conform│ medicale │
│ │ tului │ │ care │internat│ zare │ contractului│ prestate │
│ │ │ │ este │ │ │ │ │
│ │ │ │angajat │ │ │ │ │
├───┼─────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┼─────────────┼────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7=5x6 │
├───┼─────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┼─────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┼─────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┼─────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┼─────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴─┬───────┼────────┼────────┼────────┼──────────┼─────────────┼────────────┤
│TOTAL│ x │ x │ x │ x │ │ x │ │
└─────┴───────┴────────┴────────┴────────┴──────────┴─────────────┴────────────┘

Raspundem de realitatea datelor.

Director, Contabil-şef,
................. ....................


--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016