Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 25 februarie 2010  privind modul de stabilire a salariilor personalului din sistemul administratiei penitenciare in anul 2010    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 25 februarie 2010 privind modul de stabilire a salariilor personalului din sistemul administratiei penitenciare in anul 2010

EMITENT: MINISTERUL JUSTITIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 152 din 9 martie 2010

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Reîncadrarea efectivã a personalului aflat în funcţie la data de 31 decembrie 2009, încadrarea pe funcţii a personalului nou-angajat, promovarea în funcţii, precum şi stabilirea lunarã a drepturilor salariale ale personalului în anul 2010 se fac în mod individual, analizându-se şi stabilindu-se drepturile salariale aferente fiecãrei categorii de funcţii, prin respectarea cadrului legal aplicabil în luna decembrie 2009, a dispoziţiilor <>Legii-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitarã a personalului plãtit din fonduri publice şi ale <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 1/2010 privind unele mãsuri de reîncadrare în funcţii a unor categorii de personal din sectorul bugetar şi stabilirea salariilor acestora, precum şi alte mãsuri în domeniul bugetar.
ART. 2
Reîncadrarea personalului aflat în funcţii la data de 31 decembrie 2009, încadrarea pe funcţii a personalului nou-angajat şi promovarea în funcţii a personalului în anul 2010 se fac prin ordin/decizie emis/ã de structurile de resurse umane, potrivit competenţelor de gestiune a resurselor umane.

CAP. II
Modul de stabilire a drepturilor salariale în anul 2010 pentru personalul aflat în funcţii la data de 31 decembrie 2009, care îşi desfãşoarã activitatea în aceleaşi condiţii

ART. 3
În mãsura în care personalul îşi desfãşoarã activitatea în aceleaşi condiţii, cuantumul individual al salariilor lunare, inclusiv sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale stabilite începând cu luna ianuarie 2010, nu va depãşi nivelul drepturilor salariale la data de 31 decembrie 2009, fãrã a fi afectat de mãsurile de reducere a cheltuielilor de personal instituite în temeiul <>Legii nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autoritãţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeanã şi Fondul Monetar Internaţional.

SECŢIUNEA 1
Funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare

ART. 4
Pentru activitatea depusã, funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare au dreptul la salariu lunar, format din salariu de bazã de încadrare şi alte drepturi salariale.
ART. 5
(1) Salariile de bazã de încadrare individuale ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare aflaţi în funcţii la data de 31 decembrie 2009 se stabilesc prin însumarea urmãtoarelor elemente componente:
a) salariul funcţiei de bazã, format din salariul pentru funcţia îndeplinitã, sporul pentru misiune permanentã şi, dupã caz, sporul pentru pãstrarea confidenţialitãţii în legãturã cu informaţiile clasificate, sporul de fidelitate şi salariul de merit, în cuantumurile stabilite la data de 31 decembrie 2009;
b) salariul gradului profesional deţinut, în cuantumul stabilit la data de 31 decembrie 2009;
c) indemnizaţia de conducere, în cuantumul stabilit la data de 31 decembrie 2009;
d) gradaţii, în cuantumul stabilit la data de 31 decembrie 2009.
(2) Sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, prevãzute în anexa nr. IV la <>Legea-cadru nr. 330/2009 şi care nu au fost introduse în salariul funcţiei de bazã, se acordã în aceleaşi cuantumuri de la 31 decembrie 2009, cu respectarea prevederilor art. 23 alin. (2) din aceeaşi lege.
(3) Sporurile şi indemnizaţiile care nu se includ în salariul funcţiei de bazã şi al cãror cuantum depãşeşte procentul de 30% prevãzut la <>art. 23 alin. (2) din Legea-cadru nr. 330/2009 se acordã potrivit alin. (4).
(4) În situaţia în care drepturile salariale prevãzute la alin. (1) şi (2) sunt mai mici decât cele stabilite prin legi sau hotãrâri ale Guvernului pentru funcţia respectivã la 31 decembrie 2009, se acordã o sumã cu caracter tranzitoriu care sã compenseze respectiva diferenţã, în mãsura în care personalul îşi desfãşoarã activitatea în aceleaşi condiţii. Aceastã sumã se include în salariul funcţiei de bazã, dar nu este luatã în calcul la determinarea altor drepturi de naturã salarialã care se stabilesc în funcţie de acesta.
(5) În situaţia în care în cursul anului 2010 se îndeplinesc condiţiile pentru acordarea unei gradaţii superioare sau pentru avansarea în gradul profesional urmãtor, drepturile salariale se stabilesc la nivelul salariului de bazã în platã pentru funcţii similare la 31 decembrie 2009.
(6) Baza de calcul a contribuţiei individuale la bugetul de stat reglementate de dispoziţiile <>Legii nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, o constituie salariul de bazã lunar avut sau, dupã caz, calculat pentru funcţii similare la data de 31 decembrie 2009, fãrã a fi afectat de mãsurile de reducere a cheltuielilor de personal instituite în temeiul <>Legii nr. 329/2009 .
ART. 6
Dispoziţiile art. 3-5 se aplicã în mod corespunzãtor şi preoţilor din sistemul administraţiei penitenciare, care sunt asimilaţi gradelor profesionale ale ofiţerilor corespunzãtoare gradelor militare prevãzute de <>Legea nr. 195/2000 privind constituirea şi organizarea clerului militar.

SECŢIUNEA a 2-a
Personalul civil din sistemul administraţiei penitenciare

ART. 7
(1) Salariile personalului civil din sistemul administraţiei penitenciare aflat în funcţii la data de 31 decembrie 2009 se stabilesc dupã cum urmeazã:
a) noul salariu de bazã va fi cel corespunzãtor datei de 31 decembrie 2009, la care se adaugã, dupã caz, indemnizaţia de conducere, sporul pentru pãstrarea confidenţialitãţii în legãturã cu informaţiile clasificate, sporul de vechime în muncã şi alte sporuri şi indemnizaţii prevãzute în notele din anexele la <>Legea-cadru nr. 330/2009 , specifice sectoarelor unde îşi desfãşoarã activitatea, în cuantumurile stabilite la data de 31 decembrie 2009;
b) sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale ale personalului civil din sistemul administraţiei penitenciare, prevãzute în anexele corespunzãtoare la <>Legea-cadru nr. 330/2009 şi care nu au fost introduse în salariul de bazã, se acordã în aceleaşi cuantumuri de la 31 decembrie 2009, cu respectarea prevederilor art. 23 alin. (2) din aceeaşi lege.
(2) Sporurile şi indemnizaţiile care nu se includ în salariul de bazã şi al cãror cuantum depãşeşte procentul de 30% prevãzut la <>art. 23 alin. (2) din Legea-cadru nr. 330/2009 se acordã potrivit alin. (3).
(3) În situaţia în care drepturile salariale prevãzute la alin. (1) sunt mai mici decât cele stabilite prin legi sau hotãrâri ale Guvernului pentru funcţia respectivã la 31 decembrie 2009, se acordã o sumã cu caracter tranzitoriu care sã compenseze respectiva diferenţã, în mãsura în care personalul îşi desfãşoarã activitatea în aceleaşi condiţii. Aceastã sumã se include în salariul de bazã, dar nu este luatã în calcul la determinarea altor drepturi de naturã salarialã care se stabilesc în funcţie de acesta.
(4) În situaţia în care în cursul anului 2010 se îndeplinesc condiţiile pentru trecerea într-o altã tranşã de vechime în muncã, se acordã tranşa corespunzãtoare vechimii prin aplicarea procentului la salariul de bazã aferent funcţiei de la 31 decembrie 2009.
ART. 8
Personalul civil care ocupã funcţii de conducere va fi reîncadrat la nivelul superior al funcţiilor, respectiv gradul II, conform anexelor la <>Legea-cadru nr. 330/2009 , cu menţinerea nivelului salariilor stabilit conform art. 7.

CAP. III
Dispoziţii finale

ART. 9
În situaţia modificãrii condiţiilor de muncã, drepturile salariale se acordã potrivit noilor condiţii de muncã, prin raportare la nivelul aceloraşi drepturi pentru funcţii similare la 31 decembrie 2009.
ART. 10
Pentru personalul nou-încadrat pe funcţii în anul 2010, precum şi pentru personalul promovat în funcţii în aceeaşi perioadã, salarizarea se face la nivelul de salarizare în platã pentru funcţii similare la 31 decembrie 2009.
ART. 11
(1) În ordinul/decizia prevãzut/ã la art. 2 se vor include urmãtoarele:
a) funcţia de bazã şi elementele componente ale salariului funcţiei de bazã/salariului de bazã, potrivit art. 5 alin. (1) lit. a), respectiv art. 7 alin. (1) lit. a);
b) gradul profesional deţinut, potrivit art. 5 alin. (1) lit. b);
c) indemnizaţia de conducere, dupã caz, potrivit art. 5 alin. (1) lit. c);
d) gradaţia de care beneficiazã, dupã caz, potrivit art. 5 alin. (1) lit. d);
e) sporurile şi indemnizaţiile prevãzute în anexele la <>Legeacadru nr. 330/2009 , care nu se introduc în salariul funcţiei de bazã/salariul de bazã, cu respectarea dispoziţiilor art. 23 alin. (2) din aceeaşi lege;
f) menţionarea sumei tranzitorii prevãzute la art. 5 alin. (4) şi la art. 7 alin. (3); suma tranzitorie se va putea modifica lunar în funcţie de condiţiile de muncã şi timpul efectiv lucrat în aceste condiţii, pe bazã de documente justificative.
(2) Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2010, baza de calcul în funcţie de care se stabilesc compensaţia lunarã pentru chirie, ajutoarele acordate la încetarea raporturilor de serviciu, precum şi drepturile de pensie pentru funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare o constituie nivelul şi structura bazei de calcul în vigoare la data de 31 decembrie 2009, fãrã a fi afectatã de mãsurile de reducere a cheltuielilor de personal instituite în temeiul <>Legii nr. 329/2009 .
(3) Pentru personalul nou-încadrat pe funcţii şi pentru cel promovat în funcţii dupã data de 1 ianuarie 2010, stabilirea drepturilor prevãzute la alin. (2) se face la nivelul salariilor de bazã în platã pentru funcţii similare la 31 decembrie 2009.
(4) Pentru funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare avansaţi în grad profesional dupã data de 1 ianuarie 2010, precum şi pentru cei cãrora în cursul anului 2010 li se acordã o gradaţie superioarã ori o tranşã superioarã de vechime în sectorul de apãrare naţionalã, ordine publicã şi siguranţã naţionalã, stabilirea drepturilor prevãzute la alin. (2) şi (3) se face la nivelul salariilor de bazã în platã pentru funcţii similare la 31 decembrie 2009.

__________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016