Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 23 mai 2007  de aplicare a   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 116/2006 privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurarii si reorganizarii unor societati nationale, regii autonome, companii nationale si societati comerciale cu capital majoritar de stat, precum si a societatilor comerciale si regiilor autonome subordonate autoritatilor administratiei publice locale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 23 mai 2007 de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 116/2006 privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurarii si reorganizarii unor societati nationale, regii autonome, companii nationale si societati comerciale cu capital majoritar de stat, precum si a societatilor comerciale si regiilor autonome subordonate autoritatilor administratiei publice locale

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 380 din 5 iunie 2007


ART. 1
Prezentele norme metodologice, denumite în continuare norme, conţin prevederi cu caracter tehnico-organizatoric privind punerea în aplicare a mãsurilor de protecţie socialã prevãzute de <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 116/2006 privind protecţia socialã acordatã persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurãrii şi reorganizãrii unor societãţi naţionale, regii autonome, companii naţionale şi societãţi comerciale cu capital majoritar de stat, precum şi a societãţilor comerciale şi regiilor autonome subordonate autoritãţilor administraţiei publice locale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumitã în continuare ordonanţã de urgenţã, pentru persoanele disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurãrii şi reorganizãrii unor societãţi naţionale, regii autonome, companii naţionale şi societãţi comerciale cu capital majoritar de stat, precum şi a societãţilor comerciale şi regiilor autonome subordonate autoritãţilor administraţiei publice locale.
ART. 2
(1) În vederea realizãrii serviciilor de preconcediere prevãzute la art. 6 din ordonanţa de urgenţã, societãţile naţionale, regiile autonome, companiile naţionale şi societãţile comerciale cu capital majoritar de stat, precum şi societãţile comerciale şi regiile autonome subordonate autoritãţilor administraţiei publice locale, care efectueazã concedieri colective în condiţiile ordonanţei de urgenţã, denumite în continuare societãţi, întocmesc liste nominale cu persoanele care urmeazã sã fie disponibilizate prin concedieri colective, la nivelul judeţelor sau, dupã caz, în funcţie de filialele şi/sau sucursalele din care provin aceste persoane.
(2) Listele nominale prevãzute la alin. (1) se întocmesc potrivit tabelului prevãzut în anexa nr. 1.1 la Procedurile privind accesul la mãsurile pentru prevenirea şomajului, modalitãţile de finanţare şi instrucţiunile de implementare a acestora, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 278/2002 , şi se transmit agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncã, denumite în continuare agenţii, în a cãror razã teritorialã îşi au locul de muncã persoanele care urmeazã sã fie disponibilizate.
ART. 3
(1) Suma ce se acordã la data încetãrii contractului individual de muncã, ca urmare a concedierii colective, potrivit art. 7 lit. a) din ordonanţa de urgenţã, se plãteşte direct beneficiarilor, prin intermediul societãţilor sau, dupã caz, al filialelor şi/sau sucursalelor acestora.
(2) Sumele necesare în vederea efectuãrii plãţilor cãtre persoanele concediate se vireazã în conturile societãţilor sau, dupã caz, ale filialelor şi/sau sucursalelor acestora de agenţiile în a cãror razã teritorialã acestea îşi au sediul.
(3) Sumele prevãzute la alin. (2) se vireazã de agenţii în termen de maximum 5 zile lucrãtoare de la data depunerii de cãtre societãţi sau, dupã caz, de cãtre filialele şi/sau sucursalele acestora a urmãtoarelor documente:
a) programele de restructurare şi reorganizare sau numai programele de restructurare ori de reorganizare prevãzute la art. 3 din ordonanţa de urgenţã;
b) listele nominale cu persoanele care beneficiazã de suma ce se acordã la data încetãrii contractului individual de muncã, ca urmare a concedierii colective, potrivit art. 7 lit. a) din ordonanţa de urgenţã, întocmite dupã modelul prevãzut în anexa nr. 1 la prezentele norme;
c) statele de platã pentru suma acordatã la data încetãrii contractului individual de muncã, ca urmare a concedierii colective, potrivit art. 7 lit. a) din ordonanţa de urgenţã;
d) documente justificative care sã ateste atât preluarea persoanelor prevãzute la art. 4 alin. (2) din ordonanţa de urgenţã, cât şi încheierea de cãtre acestea a contractelor individuale de muncã pe duratã nedeterminatã cu cel puţin 12 luni înainte de concediere.
ART. 4
Programele prevãzute la art. 3 alin. (3) lit. a) se depun, în original, la agenţiile în a cãror razã teritorialã îşi au sediul societãţile ori, dupã caz, în copie, la agenţiile în a cãror razã teritorialã îşi au sediul filialele şi/sau sucursalele acestor societãţi.
ART. 5
(1) Statele de platã prevãzute la art. 3 alin. (3) lit. c) se întocmesc în douã exemplare şi se semneazã de conducerile societãţilor ori, dupã caz, ale filialelor acestora sau, prin delegare de competenţã, de conducerile sucursalelor societãţilor şi se vizeazã, în vederea virãrii sumelor prevãzute la art. 3 alin. (2), de directorii executivi ai agenţiilor în a cãror razã teritorialã îşi au sediul societãţile în cauzã ori, dupã caz, filialele şi/sau sucursalele acestora.
(2) În situaţia în care, pânã la data depunerii statelor de platã prevãzute la art. 3 alin. (3) lit. c), Institutul Naţional de Statisticã nu a comunicat salariul mediu net pe economie prevãzut la art. 7 lit. a) din ordonanţa de urgenţã, se ia în considerare salariul mediu net pe economie comunicat de acesta în luna ianuarie a anului precedent.
(3) Regularizarea diferenţelor reieşite din calculul salariului mediu net pe economie, în cazul prevãzut la alin. (2), se efectueazã de agenţii în luna urmãtoare celei în care Institutul Naţional de Statisticã a comunicat salariul mediu net pe economie prevãzut la art. 7 lit. a) din ordonanţa de urgenţã.
(4) Dupã efectuarea plãţilor cãtre persoanele concediate, un exemplar al statelor de platã prevãzute la alin. (1) se pãstreazã de cãtre societãţi ori, dupã caz, de cãtre filialele şi/sau sucursalele acestora, iar celãlalt exemplar, purtând semnãturile beneficiarilor, se transmite agenţiilor în a cãror razã teritorialã îşi au sediul societãţile ori, dupã caz, filialele şi/sau sucursalele acestora.
(5) În cazul în care societãţile ori, dupã caz, filialele şi/sau sucursalele acestora efectueazã plãţile cãtre persoanele concediate prin intermediul cardului bancar, exemplarul de pe statul de platã care se transmite agenţiilor, potrivit alin. (4), va fi însoţit de confirmarea privind efectuarea plãţilor, emisã de instituţiile bancare.
ART. 6
(1) Sumele virate conform art. 3 alin. (2) şi neîncasate de persoanele concediate în condiţiile ordonanţei de urgenţã se restituie de cãtre societãţi ori, dupã caz, de cãtre filialele şi/sau sucursalele acestora, în termen de maximum 5 zile lucrãtoare de la data virãrii lor, agenţiilor în a cãror razã teritorialã acestea îşi au sediul.
(2) Nerestituirea sumelor în termenul prevãzut la alin. (1) atrage obligaţia societãţilor ori, dupã caz, a filialelor şi/sau sucursalelor acestora la plata de dobânzi, în condiţiile legii.
(3) În termenul prevãzut la alin. (1), societãţile ori, dupã caz, filialele şi/sau sucursalele acestora vor depune la agenţiile în a cãror razã teritorialã acestea îşi au sediul listele nominale cu persoanele concediate care nu au încasat suma ce se acordã la data încetãrii contractului individual de muncã, ca urmare a concedierii colective, potrivit art. 7 lit. a) din ordonanţa de urgenţã.
(4) Listele nominale se transmit de agenţiile la care au fost depuse cãtre agenţiile în a cãror razã teritorialã îşi au domiciliul sau, dupã caz, reşedinţa persoanele prevãzute la alin. (3), în vederea efectuãrii plãţii sumei prevãzute la art. 7 lit. a) din ordonanţa de urgenţã.
(5) Plata sumei prevãzute la art. 7 lit. a) din ordonanţa de urgenţã se face la solicitarea scrisã formulatã de persoanele prevãzute la alin. (3), adresatã agenţiilor în a cãror razã teritorialã acestea îşi au domiciliul sau, dupã caz, reşedinţa.
ART. 7
(1) Calculul salariului individual mediu net pe ultimele 3 luni înainte de concediere, utilizat la determinarea venitului de completare prevãzut la art. 8 din ordonanţa de urgenţã, se efectueazã de cãtre societãţi ori, dupã caz, de cãtre filialele şi/sau sucursalele acestora.
(2) Pentru calculul cuantumului salariului prevãzut la alin. (1) se procedeazã dupã cum urmeazã:
a) se determinã salariul individual brut pe fiecare dintre cele 3 luni înainte de concediere, prin însumarea salariului de bazã lunar cu sporurile, indemnizaţiile şi alte adaosuri prevãzute în contractul individual de muncã. La stabilirea salariului individual brut nu se iau în calcul sumele acordate ocazional sau cu caracter nepermanent, precum şi sporul plãtit pentru ore suplimentare, prestate potrivit legii;
b) se calculeazã impozitul lunar pe venitul din salarii, prin aplicarea cotei de impozit prevãzute de lege asupra bazei de calcul stabilite ca diferenţã între salariul prevãzut la lit. a), din care au fost deduse contribuţiile obligatorii aferente unei luni, şi deducerea personalã acordatã pentru luna respectivã şi/sau, dupã caz, alte elemente prevãzute de lege;
c) se determinã salariul individual net pe fiecare dintre cele 3 luni înainte de concediere, prin deducerea din salariul prevãzut la lit. a) a contribuţiilor obligatorii aferente unei luni, precum şi a impozitului lunar pe venitul din salarii, calculat conform lit. b);
d) se calculeazã media aritmeticã a salariilor individuale nete pe ultimele 3 luni înainte de concediere, determinate conform lit. c).
(3) În situaţia în care persoana concediatã în condiţiile ordonanţei de urgenţã a avut contractul individual de muncã suspendat sau a efectuat concediul de odihnã în cursul unei luni din ultimele 3 luni anterioare datei încetãrii contractului individual de muncã, ca urmare a concedierii colective, la determinarea cuantumului salariului prevãzut la alin. (1) se ia în considerare salariul la care aceastã persoanã ar fi avut dreptul dacã ar fi desfãşurat activitate pe o lunã întreagã, în program normal de lucru.
ART. 8
(1) Calculul salariului prevãzut la art. 7 alin. (1) se evidenţiazã în situaţiile întocmite de cãtre societãţi ori, dupã caz, de cãtre filialele şi/sau sucursalele acestora, potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 2 la prezentele norme.
(2) Situaţiile prevãzute la alin. (1) se întocmesc prin gruparea persoanelor care beneficiazã de prevederile art. 7 lit. c) din ordonanţa de urgenţã pe judeţe, în funcţie de domiciliu sau, dupã caz, de reşedinţa acestora, şi se depun la agenţiile în a cãror razã teritorialã îşi au sediul societãţile ori, dupã caz, filialele şi/sau sucursalele acestora.
(3) În vederea certificãrii datelor prezentate în situaţiile prevãzute la alin. (1), agenţiile în a cãror razã teritorialã îşi au sediul societãţile ori, dupã caz, filialele şi/sau sucursalele acestora verificã, prin sondaj, calculul salariului prevãzut la art. 7 alin. (1), pentru cel puţin 10% din numãrul persoanelor cuprinse în aceste situaţii.
(4) Dupã verificare conform alin. (3), situaţiile prevãzute la alin. (1) se semneazã de directorii executivi ai agenţiilor la care au fost depuse şi se transmit cãtre agenţiile în a cãror razã teritorialã îşi au domiciliul sau, dupã caz, reşedinţa persoanele cuprinse în aceste situaţii.
ART. 9
(1) Solicitarea de acordare a dreptului la venitul lunar de completare prevãzut la art. 7 lit. c) din ordonanţa de urgenţã se aprobã sau, dupã caz, se respinge prin decizie a directorilor executivi ai agenţiilor în a cãror razã teritorialã îşi au domiciliul sau, dupã caz, reşedinţa persoanele solicitante.
(2) Persoanelor care, potrivit art. 9 din ordonanţa de urgenţã, nu îndeplinesc condiţiile prevãzute de lege pentru stabilirea indemnizaţiei de şomaj, li se comunicã, potrivit legii, decizia directorilor executivi ai agenţiilor în a cãror razã teritorialã îşi au domiciliul sau, dupã caz, reşedinţa, privind respingerea acordãrii dreptului la venitul de completare.
(3) Deciziile prevãzute la alin. (1) se întocmesc potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 3 la prezentele norme.
ART. 10
(1) Venitul lunar de completare prevãzut la art. 8 alin. (1) din ordonanţa de urgenţã se stabileşte şi se plãteşte odatã cu indemnizaţia de şomaj de cãtre agenţiile în a cãror razã teritorialã îşi au domiciliul sau, dupã caz, reşedinţa persoanele beneficiare.
(2) În cazul în care cuantumul salariului individual mediu net pe ultimele 3 luni înainte de concediere, prevãzut în situaţia întocmitã potrivit art. 8 alin. (1), este mai mic decât salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului în care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul Naţional de Statisticã, la determinarea venitului de completare se ia în considerare cuantumul salariului individual mediu net pe ultimele 3 luni înainte de concediere, prevãzut în situaţia întocmitã potrivit art. 8 alin. (1).
(3) În cazul în care cuantumul salariului individual mediu net pe ultimele 3 luni înainte de concediere, prevãzut în situaţia întocmitã potrivit art. 8 alin. (1), este mai mare decât salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului în care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul Naţional de Statisticã, la determinarea venitului de completare se ia în considerare salariul mediu net pe economie comunicat în luna ianuarie a anului în care s-a efectuat concedierea.
(4) În situaţia în care, pânã la data stabilirii venitului lunar de completare prevãzut la art. 8 alin. (1) din ordonanţa de urgenţã, Institutul Naţional de Statisticã nu a comunicat salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului în care s-a efectuat concedierea, se ia în considerare salariul mediu net pe economie comunicat în luna ianuarie a anului precedent.
(5) Regularizarea diferenţelor, în cazul prevãzut la alin. (4), se efectueazã de cãtre agenţii în luna urmãtoare celei în care Institutul Naţional de Statisticã a comunicat salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului în care s-a efectuat concedierea.
ART. 11
Salariul de bazã minim brut pe ţarã garantat în platã, prevãzut la art. 10 alin. (2) din ordonanţa de urgenţã, este salariul de bazã minim brut pe ţarã garantat în platã, stabilit prin hotãrâre a Guvernului.
ART. 12
Pentru fracţiuni de lunã, venitul de completare se calculeazã prin raportarea cuantumului acestuia, stabilit conform art. 8 sau, dupã caz, conform art. 11 din ordonanţa de urgenţã, la numãrul de zile calendaristice din luna respectivã, iar rezultatul se înmulţeşte cu numãrul de zile din luna respectivã pentru care persoana beneficiazã de venit de completare.
ART. 13
În situaţiile prevãzute la art. 11 alin. (3) din ordonanţa de urgenţã, plata venitului de completare, pentru persoanele beneficiare care solicitã înscrierea la una dintre categoriile de pensii, înceteazã de la data prevãzutã la <>art. 83 din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurãri sociale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 14
(1) În situaţia prevãzutã la art. 12 din ordonanţa de urgenţã, sumele cuvenite şi neachitate pânã la data decesului beneficiarului se achitã la cererea scrisã a persoanelor îndreptãţite, care pot fi soţul supravieţuitor, copiii, pãrinţii sau, în lipsa acestora, ceilalţi moştenitori, în condiţiile dreptului comun.
(2) Cererea va fi însoţitã de documente care sã ateste calitatea deţinutã de persoanele prevãzute la alin. (1) faţã de beneficiarii defuncţi.
(3) Sumele cuvenite şi neachitate pânã la data decesului beneficiarului se achitã în urma aprobãrii cererii prevãzute la alin. (1) de cãtre directorul executiv al agenţiei în a cãrei razã teritorialã şi-a avut domiciliul sau, dupã caz, reşedinţa beneficiarul.
ART. 15
(1) Mãsura suspendãrii plãţii venitului lunar de completare, prevãzutã la art. 14 alin. (1) din ordonanţa de urgenţã, pentru neîndeplinirea obligaţiei prevãzute la art. 13 alin. (2) lit. a) din ordonanţa de urgenţã, se revocã prin decizie a directorului executiv al agenţiei în a cãrei razã teritorialã beneficiarul şi-a avut domiciliul sau, dupã caz, reşedinţa, la cererea acestuia, în situaţia în care probeazã cu acte justificative cã nu şi-a îndeplinit aceastã obligaţie, din motivele prevãzute la art. 14 alin. (3) din ordonanţa de urgenţã.
(2) Mãsura suspendãrii plãţii venitului lunar de completare se revocã prin decizie a directorului executiv al agenţiei în a cãrei razã teritorialã şi-a avut domiciliul sau, dupã caz, reşedinţa beneficiarul şi în cazul în care neîndeplinirea obligaţiei prevãzute la art. 13 alin. (2) lit. a) din ordonanţa de urgenţã este justificatã, de cãtre beneficiar, prin dovada intervenirii unor evenimente familiale deosebite, stabilite potrivit <>art. 147 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, cum sunt cãsãtoria, naşterea unui copil, decesul soţului, soţiei sau al rudelor pânã la gradul al doilea inclusiv, precum şi în cazul existenţei unei situaţii de forţã majorã, confirmatã de autoritatea publicã competentã.
(3) Actele justificative prevãzute la alin. (1) şi (2) trebuie sã fie prezentate în termen de 30 de zile de la data încetãrii motivelor care au determinat mãsura suspendãrii plãţii venitului lunar de completare, prevãzutã la art. 14 alin. (1) din ordonanţa de urgenţã.
ART. 16
Pentru repunerea în platã a venitului de completare, conform art. 14 alin. (4) şi art. 15 alin. (4) din ordonanţa de urgenţã, persoanele beneficiare depun la agenţiile în a cãror razã teritorialã îşi au domiciliul sau, dupã caz, reşedinţa o cerere întocmitã conform modelului prevãzut în anexa nr. 4 la prezentele norme.
ART. 17
Deciziile directorilor executivi ai agenţiilor în a cãror razã teritorialã îşi au domiciliul sau, dupã caz, reşedinţa beneficiarii, cu privire la mãsurile prevãzute la art. 17 din ordonanţa de urgenţã, se întocmesc potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 5 la prezentele norme.
ART. 18
Conform art. 29 din ordonanţa de urgenţã, împotriva deciziilor prevãzute la art. 17 persoanele nemulţumite pot introduce contestaţie la instanţele judecãtoreşti competente, potrivit legii.
ART. 19
Drepturile bãneşti acordate cu titlu de venit de completare în condiţiile prevãzute de ordonanţa de urgenţã se achitã prin sistemul de platã general utilizat pentru plata drepturilor reprezentând indemnizaţia de şomaj.
ART. 20
Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezentele norme.


ANEXA 1
la norme


Societatea*) ...................................
Filiala/Sucursala ..............................
Adresa .........................................
Cod fiscal .....................................
Telefon/fax/e-mail .............................

LISTA NOMINALĂ
cu persoanele care beneficiazã de suma ce se
acordã la momentul concedierii potrivit art. 7 lit. a)
din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr.
116/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare


┌────┬──────────┬───────┬───────┬────────────┬─────────────────────┬───────────┐
│ │ │ │ │ │Persoana îndeplineşte│ │
│ │ │ │ │ Data │condiţia prevãzutã la│ Data │
│Nr. │Numele şi │C.N.P. │Adresa │ încheierii │art. 4 din ordonanţa │concedierii│
│crt.│prenumele │ │ │contractului│ de urgenţã (se │ │
│ │ │ │ │ individual │ specificã alineatul │ │
│ │ │ │ │ de muncã │ şi litera pentru │ │
│ │ │ │ │ │ fiecare persoanã │ │
│ │ │ │ │ │ în parte) │ │
├────┼──────────┼───────┼───────┼────────────┼─────────────────────┼───────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├────┼──────────┼───────┼───────┼────────────┼─────────────────────┼───────────┤
├────┼──────────┼───────┼───────┼────────────┼─────────────────────┼───────────┤
├────┼──────────┼───────┼───────┼────────────┼─────────────────────┼───────────┤
├────┼──────────┼───────┼───────┼────────────┼─────────────────────┼───────────┤
└────┴──────────┴───────┴───────┴────────────┴─────────────────────┴───────────┘


*) Conform <>art. 1 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 116/2006 , cu
modificãrile şi completãrile ulterioare.

Conducãtorul unitãţii, Şeful Compartimentului economico-financiar,
........................... .........................................
(numele şi prenumele) (numele şi prenumele)
Semnãtura şi ştampila Semnãtura şi ştampila



ANEXA 2
la norme


Societatea*) ...................................
Filiala/Sucursala ..............................
Adresa .........................................
Cod fiscal .....................................
Telefon/fax/e-mail .............................

SITUAŢIA
privind calculul salariului individual mediu net pe
ultimele 3 luni înainte de concediere, utilizat la determinarea
venitului de completare prevãzut la art. 8 din
<>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 116/2006 ,
cu modificãrile şi completãrile ulterioare


┌───┬─────────┬──────┬──────┬──────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┐
│ │ │ │ │Vechimea │ │ │ │ │
│Nr │Numele şi│C.N.P.│ Data │în muncã │Salariul │Salariul │Salariul │Salariul │
│crt│prenumele│ │conce-│(se spe- │ indivi- │ indivi- │ indivi- │indivi- │
│ │ │ │dierii│ cificã │ dual │ dual │ dual │ dual │
│ │ │ │ │ani, luni,│mediu net│mediu net│mediu net│mediu net│
│ │ │ │ │ zile │ Luna 1 │ Luna 2 │ Luna 3 │pe ulti- │
│ │ │ │ │ pentru │ │ │ │ mele 3 │
│ │ │ │ │ fiecare │ │ │ │ luni │
│ │ │ │ │ persoanã │ │ │ │inainte │
│ │ │ │ │ în parte │ │ │ │de conce-│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ diere │
├───┼─────────┼──────┼──────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
│ │ │ │ │ │ │ │ │(6+7+8)/3│
├───┼─────────┼──────┼──────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
├───┼─────────┼──────┼──────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
├───┼─────────┼──────┼──────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
├───┼─────────┼──────┼──────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
└───┴─────────┴──────┴──────┴──────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┘


*) Conform <>art. 1 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 116/2006 , cu
modificãrile şi completãrile ulterioare.

Conducãtorul unitãţii, Şeful Compartimentului economico-financiar,
........................... .........................................
(numele şi prenumele) (numele şi prenumele)
Semnãtura şi ştampila Semnãtura şi ştampila



ANEXA 3
la norme

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncã
a Judeţului ............./Municipiului Bucureşti

DECIZIE*)
nr. ............. din ....................

privind stabilirea/respingerea dreptului la
venitul de completare acordat în temeiul art. 7 lit. c)
din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr.
116/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncã .................................., reprezentatã prin director executiv .................., numit în baza Ordinului/Deciziei nr. ..................................., având în vedere prevederile art. 8 din Normele metodologice de aplicare a <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 116/2006 privind protecţia socialã acordatã persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurãrii şi reorganizãrii unor societãţi naţionale, regii autonome, companii naţionale şi societãţi comerciale cu capital majoritar de stat, precum şi a societãţilor comerciale şi regiilor autonome subordonate autoritãţilor administraţiei publice locale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 492/2007, constatând îndeplinirea condiţiilor prevãzute de <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 116/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumitã în continuare ordonanţa de urgenţã,

DECIDE:

ART. 1
Începând cu data de ....................... se stabileşte/se respinge**) dreptul la venitul de completare acordat în temeiul art. 7 lit. c) din ordonanţa de urgenţã, pentru doamna/domnul ......................., C.N.P. ............................, cu domiciliul/reşedinţa în .............................., str. ............... nr. ...., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ..., judeţul/sectorul ...................... .
ART. 2
Cuantumul venitului de completare prevãzut la art. 1 este de ......................... şi reprezintã***):
[] diferenţa dintre salariul individual mediu net pe ultimele 3 luni înainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de muncã, dar nu mai mult decât salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului în care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul Naţional de Statisticã, şi nivelul indemnizaţiei de şomaj - conform art. ....... alin. ..... din ordonanţa de urgenţã;
[] salariul individual mediu net pe ultimele 3 luni înainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de muncã, dar nu mai mult decât salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului în care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul Naţional de Statisticã - conform art. ........ alin. ....... din ordonanţa de urgenţã;
[] jumãtate din salariul individual mediu net pe ultimele 3 luni înainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de muncã, dar nu mai mult decât salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului în care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul Naţional de Statisticã - conform art. ...... alin. ...... din ordonanţa de urgenţã.
ART. 3
Elementele pe baza cãrora s-a determinat cuantumul venitului de completare prevãzut la art. 2:
- cuantumul salariului individual mediu net pe ultimele 3 luni înainte de concediere, determinat de societatea care a efectuat concedierea, pe baza clauzelor din contractul individual de muncã al persoanei concediate:
............................... lei
- cuantumul salariului mediu net pe economie din luna ianuarie a anului în care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul Naţional de Statisticã:
............................... lei
- cuantumul indemnizaţiei de şomaj, stabilitã potrivit reglementãrilor legale în vigoare:
............................... lei
ART. 4
Venitul de completare prevãzut la art. 2 se acordã lunar, pe o perioadã de ......... luni.
ART. 5
La momentul concedierii, respectiv încetãrii contractului individual de muncã, persoana prevãzutã la art. 1 a încasat/nu a încasat****) suma prevãzutã la art. 7 lit. a) din ordonanţa de urgenţã, egalã cu de douã ori salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului în care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul Naţional de Statisticã, în cuantum de:
............................... lei
ART. 6
Motivul respingerii dreptului la venitul de completare acordat în temeiul art. 7 lit. c) din ordonanţa de urgenţã îl constituie neîndeplinirea condiţiei prevãzute la art. 9 din ordonanţa de urgenţã**).
ART. 7
Cu drept de contestaţie în termen de 30 de zile de la comunicare, la instanţa judecãtoreascã competentã potrivit legii.

Director executiv,
.....................

---------
*) Decizia se întocmeşte în 3 (trei) exemplare, dintre care: exemplarul 1 rãmâne la agenţia pentru ocuparea forţei de muncã, exemplarul 2 se comunicã persoanei solicitante, iar exemplarul 3 se transmite la compartimentul plãţi.
**) În situaţia respingerii dreptului la venitul de completare acordat în temeiul art. 7 lit. c) din ordonanţa de urgenţã.
***) Se bifeazã cu "x" cãsuţa corespunzãtoare venitului de completare stabilit.
****) Plata sumei neîncasate se face la solicitarea scrisã formulatã de persoana prevãzutã la art. 1 din prezenta dispoziţie adresatã agenţiei în a cãrei razã teritorialã aceasta îşi are domiciliul.


ANEXA 4
la norme

Cãtre
Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncã
a Judeţului .............../Municipiului Bucureşti

CERERE
pentru repunerea în platã a venitului de completare
acordat în temeiul art. 7 lit. c) din Ordonanţa de urgenţã
a Guvernului nr. 116/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare

Subsemnatul/Subsemnata, ............................, C.N.P. ........................, cu domiciliul/reşedinţa în ........................., str. ........................ nr. ..., bl. ..., sc. ...., et. ..., ap. ..., judeţul /sectorul ................, prin prezenta vã rog sã dispuneţi repunerea în platã a venitului de completare acordat în temeiul <>art. 7 lit. c) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 116/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, începând cu data de .............. .
Precizez cã motivul care a condus la suspendare l-a constituit*):
[] neîndeplinirea obligaţiei privind prezentarea lunarã, pe baza programãrii, sau ori de câte ori se solicitã, la agenţia pentru ocuparea forţei de muncã la care sunt înregistrat/înregistratã, pentru a primi sprijin în vederea încadrãrii în muncã, prevãzutã la <>art. 13 alin. (2) lit. a) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 116/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
[] începând cu data de ........................... am cãutat un loc de muncã pe teritoriul unui alt stat membru al Uniunii Europene şi am primit aprobare pentru menţinerea plãţii indemnizaţiei de şomaj din partea agenţiei pentru ocuparea forţei de muncã la care sunt înregistrat/înregistratã, conform prevederilor <>art. 15 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 116/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

Data .................. Semnãtura .....................

---------
*) Se bifeazã cu "x" cãsuţa corespunzãtoare motivului care a condus la suspendarea venitului de completare acordat în temeiul <>art. 7 lit. c) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 116/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.


ANEXA 5
la norme


Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncã
a Judeţului .............../Municipiului Bucureşti

DECIZIE*)
nr. .................... din ..........................

privind încetarea/suspendarea/revocarea suspendãrii
dreptului la venitul de completare acordat în temeiul art. 7 lit. c)
din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr.
116/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncã ..........................., reprezentatã prin director executiv .................., numit în baza Ordinului/Deciziei nr. ......................, având în vedere prevederile <>art. 17 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 116/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumitã în continuare ordonanţa de urgenţã,

DECIDE:
ART. 1
Începând cu data de ................................ înceteazã/se suspendã**)/se revocã suspendarea***) dreptul/dreptului la venitul de completare acordat în temeiul art. 7 lit. c) din ordonanţa de urgenţã, pentru doamna/domnul ............................., C.N.P. ..............................., cu domiciliul/reşedinţa în ............................. , str. ....................... nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ..., judeţul/sectorul .......................... .
ART. 2
Motivul încetãrii/suspendãrii/revocãrii suspendãrii este prevãzut de art. .......... alin. .......... din ordonanţa de urgenţã.
ART. 3
Cu drept de contestaţie în termen de 30 de zile de la comunicare, la instanţa judecãtoreascã competentã potrivit legii.

Director executiv,
.....................

--------
*) Decizia se întocmeşte în 3 (trei) exemplare, dintre care: exemplarul 1 rãmâne la agenţia pentru ocuparea forţei de muncã, exemplarul 2 se comunicã persoanei solicitante, iar exemplarul 3 se transmite la compartimentul plãţi.
**) În situaţia suspendãrii dreptului la venitul de completare acordat în temeiul art. 7 lit. c) din ordonanţa de urgenţã.
***) În situaţia revocãrii suspendãrii dreptului la venitul de completare acordat în temeiul art. 7 lit. c) din ordonanţa de urgenţã.


-------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016