Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 23 iunie 2022  de aplicare a prevederilor Legii nr. 111/2022 privind reglementarea activităţii prestatorului casnic    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 NORME METODOLOGICE din 23 iunie 2022 de aplicare a prevederilor Legii nr. 111/2022 privind reglementarea activităţii prestatorului casnic

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 631 din 27 iunie 2022
──────────
    Aprobate prin HOTĂRÂREA nr. 822 din 23 iunie 2022, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 631 din 27 iunie 2022.
──────────
    ART. 1
    Prezentele norme metodologice, denumite în continuare norme, reglementează punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 111/2022 privind reglementarea activităţii prestatorului casnic, denumită în continuare lege.

    ART. 2
    Tichetul de activităţi casnice poate fi utilizat în condiţiile legii doar în scopul remunerării activităţilor casnice desfăşurate de către prestatorul casnic sau de către persoanele care exercită ocazional profesia de bonă, prevăzute la art. 2 alin. (1) din lege.

    ART. 3
    (1) Pentru desfăşurarea de activităţi casnice remunerate, în condiţiile legii, atât beneficiarii casnici, cât şi prestatorii casnici se înregistrează prin crearea unui cont personal în Platforma electronică de evidenţă a desfăşurării activităţilor casnice, gestionată de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă potrivit art. 13 alin. (2) din lege, denumită în continuare platforma electronică.
    (2) Înregistrarea beneficiarilor casnici şi prestatorilor casnici în platforma electronică şi crearea contului personal se pot face fie individual de către aceştia, fie prin intermediul personalului agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene şi a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncă, la sediul acestor agenţii.

    ART. 4
    Între un beneficiar casnic şi unul sau mai mulţi prestatori casnici sau între un prestator casnic şi unul sau mai mulţi beneficiari casnici se pot stabili, în acelaşi timp, cu respectarea condiţiilor prevăzute de art. 3 alin. (2), (3) şi (6) din lege, raporturi juridice în vederea prestării activităţilor casnice, prin acordul de voinţă al părţilor, fără a avea o formă scrisă.

    ART. 5
    (1) Modelul tichetului de activităţi casnice pe suport electronic este prevăzut în anexa nr. 1.
    (2) Modelul tichetului de activităţi casnice pe suport hârtie este prevăzut în anexa nr. 2.
    (3) Modelele prevăzute la alin. (1) şi (2) conţin elementele obligatorii prevăzute la art. 6 alin. (4) din lege.

    ART. 6
    (1) Preschimbarea în bani a tichetelor de activităţi casnice se poate realiza la sediul oricărei agenţii pentru ocuparea forţei de muncă, la sediile unităţilor furnizorului de serviciu universal, prevăzut la art. 6 alin. (1) din lege, sau prin ordin de plată/transfer în contul bancar indicat de către prestatorul casnic prin platforma electronică.
    (2) Pentru preschimbarea în bani a tichetelor de activităţi casnice pe suport hârtie la sediile unităţilor furnizorului de serviciu universal, prestatorul casnic trebuie să fie înregistrat în platforma electronică, potrivit art. 3.
    (3) Atât Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, cât şi furnizorul de serviciu universal, prevăzut la art. 6 alin. (1) din lege, publică pe paginile proprii de internet adresele sediilor prevăzute la alin. (1).
    (4) Preschimbarea tichetelor de activităţi casnice potrivit alin. (1) se face prin plata contravalorii calculate conform art. 7 alin. (5) din lege în numerar sau în contul bancar indicat de către prestator prin platforma electronică.
    (5) Preschimbarea în bani a tichetelor de activităţi casnice la sediul agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă sau la sediile unităţilor furnizorului de serviciu universal, potrivit alin. (1) şi (2), se face în baza actului de identitate prezentat de către prestatorul casnic, iar plata contravalorii prevăzute la alin. (4) se evidenţiază într-un borderou de plată întocmit conform modelului prevăzut în anexa nr. 3, care se semnează de către prestatorul casnic.

    ART. 7
    Costul de tipărire şi distribuire a tichetelor de activităţi casnice pe suport hârtie se suportă de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

    ART. 8
    (1) În aplicarea art. 6 alin. (1) şi art. 7 alin. (3) din lege, furnizorul de serviciu universal, prevăzut la art. 6 alin. (1) din lege, efectuează următoarele operaţiuni:
    a) solicită, lunar, agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială se găsesc sediile unităţilor acestuia eliberarea tichetelor de activităţi casnice estimate a fi necesare;
    b) eliberează beneficiarilor casnici tichetele de activităţi casnice solicitate şi încasează de la aceştia contravaloarea aferentă;
    c) virează sumele încasate din vânzarea tichetelor de activităţi casnice în conturile distincte de disponibil deschise în acest scop la unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului de către agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, în termen de 3 zile lucrătoare de la data încasării;
    d) solicită, lunar, agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă prevăzute la lit. a) sumele necesare plăţii contravalorii tichetelor de activităţi casnice solicitate de către prestatorii casnici;
    e) plătesc prestatorilor casnici valoarea netă a tichetelor de activităţi casnice preschimbate, rezultată după calculul aferent reţinerii impozitului pe venit şi a contribuţiei de asigurări sociale;
    f) restituie sumele neachitate prestatorilor casnici în conturile distincte de disponibil deschise în acest scop la unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului de către agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, până în data de 28 a lunii în care trebuiau plătite;
    g) transmite Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă orice alte informaţii necesare pentru asigurarea gestionării tichetelor de activităţi casnice.

    (2) Cheltuielile efectuate de către furnizorul de serviciu universal în aplicarea prevederilor art. 6 alin. (1) şi art. 7 alin. (3) din lege se suportă din bugetul asigurărilor pentru şomaj, în baza unui contract de achiziţie publică încheiat în condiţiile Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, cu modificările şi completările ulterioare, între Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi furnizorul de serviciu universal.

    ART. 9
    (1) Pentru tichetele de activităţi casnice achiziţionate de beneficiarul casnic sau de angajatorul prevăzut la art. 11 alin. (1) din lege, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă sau, după caz, furnizorul de serviciu universal prevăzut la art. 6 alin. (1) din lege emite factură fiscală sau chitanţă fiscală, după caz, în care înscriu următoarele informaţii:
    a) numărul de tichete de activităţi casnice achiziţionate;
    b) numărul de ordine dintr-o serie continuă, care caracterizează cronologia emisiei de tichete de activităţi casnice, din care cea corespunzătoare numărului de tichete de activităţi casnice livrate beneficiarului casnic sau angajatorului prevăzut la art. 11 alin. (1) din lege;
    c) valoarea nominală a tichetului de activităţi casnice imprimată pe acesta, din seria livrată;
    d) valoarea totală corespunzătoare numărului de tichete de activităţi casnice livrate;
    e) numărul contului bancar distinct şi denumirea instituţiei de credit la care îşi are deschis contul beneficiarul casnic sau angajatorul prevăzut la art. 11 alin. (1) din lege.

    (2) Pentru tichetele de activităţi casnice emise pe suport electronic, documentul fiscal de achiziţie prevăzut la alin. (1) este generat automat de platforma electronică şi comunicat beneficiarului casnic potrivit opţiunii acestuia, pe suport hârtie sau în format electronic, prin poştă sau prin e-mail, la adresa furnizată de beneficiarul casnic.

    ART. 10
    (1) Termenul prevăzut la art. 7 alin. (3) din lege se calculează de la data primirii tichetului de activităţi casnice de către prestatorul casnic, respectiv data înscrisă pe tichet.
    (2) Termenul prevăzut la art. 7 alin. (7) din lege se calculează de la data achiziţionării tichetului de activităţi casnice de către beneficiarul casnic, prin metodele prevăzute la art. 6 alin. (1) din lege, respectiv data înscrisă pe tichetul de activităţi casnice de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă sau, după caz, de furnizorul de serviciu universal ori data generată automat de platforma electronică.
    (3) Termenul prevăzut la art. 7 alin. (8) din lege se împlineşte la ora 24.00 a celei de-a 30-a zile calendaristice de la expirarea termenului prevăzut la art. 7 alin. (7) din lege.
    (4) În situaţia în care termenul prevăzut la alin. (3) se împlineşte într-o zi nelucrătoare, acesta se prelungeşte până la ora 24.00 a primei zile lucrătoare care urmează.

    ART. 11
    (1) Returnarea tichetelor de activităţi casnice, prevăzută la art. 7 alin. (8) din lege, se realizează la cererea scrisă a beneficiarului casnic, întocmită conform modelului prevăzut în anexa nr. 4, la care se ataşează tichetele de activităţi casnice neutilizate.
    (2) Cererea prevăzută la alin. (1) şi tichetele de activităţi casnice pe suport hârtie neutilizate se depun la oricare agenţie pentru ocuparea forţei de muncă, personal de beneficiarul casnic, prin prezentare la sediul agenţiei, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire sau prin servicii de curierat.
    (3) Pentru returnarea tichetelor de activităţi casnice emise pe suport electronic neutilizate, cererea prevăzută la alin. (1) se depune prin intermediul platformei electronice, iar valoarea acestora se achită în contul bancar al beneficiarului casnic asociat contului personal creat pe platforma electronică, potrivit art. 3.
    (4) Suma cuvenită conform art. 7 alin. (8) din lege se plăteşte de agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 5 zile lucrătoare de la data depunerii cererii conform alin. (2) sau (3), după caz.
    (5) Tichetele de activităţi casnice achiziţionate de beneficiar şi nevalorificate în perioada prevăzută la art. 7 alin. (7) din lege sau nereturnate în condiţiile art. 7 alin. (8) din lege se anulează de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, care înscrie menţiunea „Anulat“ în platforma electronică.

    ART. 12
    (1) Pentru acordarea în mod gratuit a tichetelor de activităţi casnice prevăzute la art. 10 alin. (1) din lege, beneficiarul casnic depune o cerere, întocmită conform modelului prevăzut în anexa nr. 5, la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau, după caz, reşedinţa, prin prezentare la sediul agenţiei, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, prin servicii de curierat, prin poşta electronică sau prin intermediul platformei electronice.
    (2) Tichetele de activităţi casnice prevăzute la alin. (1) se acordă în urma constatării de către agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă a îndeplinirii condiţiei prevăzute la art. 10 alin. (1) din lege.

    ART. 13
    (1) În aplicarea art. 13 alin. (1) din lege, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale achiziţionează servicii de implementare a sistemului informatic suport pentru platforma electronică, cu respectarea prevederilor art. 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, cu modificările şi completările ulterioare.
    (2) Platforma electronică prevăzută la alin. (1) se predă de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale în gestiune Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă până la data de 31 decembrie 2023.
    (3) Platforma electronică poate fi accesată de către persoanele înregistrate conform art. 3 atât online, prin intermediul unei pagini web dedicate, cât şi de pe orice dispozitiv mobil, prin intermediul unei aplicaţii mobile.

    ART. 14
    (1) Prin intermediul platformei electronice, beneficiarul casnic înregistrat conform art. 3 poate:
    a) solicita şi plăti tichetele de activităţi casnice emise pe suport hârtie sau pe suport electronic;
    b) solicita tichetele de activităţi casnice acordate gratuit potrivit art. 10 alin. (1) din lege;
    c) solicita returnarea tichetelor de activităţi casnice emise pe suport electronic, potrivit art. 7 alin. (8) din lege.

    (2) Prin intermediul platformei electronice, prestatorul casnic înregistrat conform art. 3 poate fi remunerat în tichete de activităţi casnice emise pe suport electronic şi poate preschimba tichetele de activităţi casnice emise pe suport electronic.
    (3) Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, în calitate de operator de date cu caracter personal, gestionează baza de date a platformei electronice, cu respectarea prevederilor art. 15 din lege.

    ART. 15
    (1) Pentru angajatorii prevăzuţi la art. 11 alin. (1) din lege, tichetele de activităţi casnice pot fi acordate în limita sumelor prevăzute distinct cu această destinaţie în bugetele proprii, aprobate potrivit legii.
    (2) La determinarea sumelor totale destinate acoperirii valorii nominale a tichetelor de activităţi casnice prevăzute la art. 11 alin. (1) din lege se iau în calcul: valoarea nominală a tichetului de activităţi casnice, numărul de angajaţi care vor beneficia de tichete de activităţi casnice şi numărul tichetelor de activităţi casnice care se acordă lunar/anual angajaţilor.
    (3) Pentru acordarea de tichete de activităţi casnice, în condiţiile art. 11 alin. (5) din lege, angajatorii încheie un contract cu Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
    (4) Contractul pentru achiziţionarea tichetelor de activităţi casnice, încheiat de către angajator cu Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, cuprinde cel puţin următoarele elemente:
    a) necesarul total anual şi eşalonarea lunară a tichetelor de activităţi casnice, după caz;
    b) date şi informaţii referitoare la salariaţi necesare pentru emiterea tichetelor de activităţi casnice individualizate şi pentru utilizarea acestora în calitate de beneficiar casnic, cu respectarea prevederilor Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor), cu modificările ulterioare.

    (5) În vederea încheierii contractului prevăzut la alin. (4), angajatorii depun o cerere întocmită conform modelului prevăzut în anexa nr. 6.

    ART. 16
    (1) Pentru acordarea în mod gratuit a tichetelor de activităţi casnice prevăzute la art. 11 alin. (8) din lege, angajatorul prevăzut la art. 11 alin. (1) din lege depune o cerere, întocmită conform modelului prevăzut în anexa nr. 7, la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în raza căreia are sediul/sediul social sau punctul de lucru, prin prezentarea la sediul agenţiei, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, prin servicii de curierat sau prin poşta electronică.
    (2) Tichetele de activităţi casnice prevăzute la alin. (1) se acordă în urma constatării de către agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă a îndeplinirii condiţiei prevăzute la art. 11 alin. (8) din lege.

    ART. 17
    (1) În aplicarea art. 9 alin. (4) din lege, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază de reşedinţă îşi are domiciliul sau, după caz, reşedinţa prestatorul casnic depune „Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate“, prevăzută la art. 147 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.
    (2) În aplicarea art. 9 alin. (5) şi (6) din lege, agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă transmit caselor de asigurări de sănătate judeţene şi a municipiului Bucureşti, pe bază de protocol încheiat în condiţiile art. 322 alin. (1)-(4) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, situaţia lunară cu prestatorii casnici care au preschimbat în bani, în luna anterioară raportării, cel puţin 85 de tichete de activităţi casnice.
    (3) În vederea confirmării îndeplinirii condiţiilor prevăzute la art. 9 alin. (5) din lege, agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă eliberează prestatorilor casnici, în condiţiile art. 3 alin. (7) şi (8) şi ale art. 9 alin. (5) şi (6) din lege, o adeverinţă întocmită conform modelului prevăzut în anexa nr. 8.
    (4) În vederea menţinerii calităţii de asigurat în sistemul asigurărilor sociale de stat şi în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, în condiţiile art. 3 alin. (7) şi (8) şi ale art. 9 alin. (5) şi (6) din lege, prestatorul casnic preschimbă lunar tichetele de activităţi casnice.
    (5) Calitatea de asigurat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate a prestatorului casnic încetează în condiţiile art. 267 alin. (2^1) din Legea nr. 95/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 18
    Impozitul pe venit datorat potrivit art. 11 alin. (6) din lege se reţine, se plăteşte şi se declară de angajatorii prevăzuţi la art. 11 alin. (1) din lege în numele angajaţilor care primesc tichete de activităţi casnice sub formă de primă sau bonus începând cu data de întâi până la data de 25 a lunii următoare lunii în care au acordat tichetele de activităţi casnice.

    ART. 19
    Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă transmite lunar/trimestrial/anual Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale rapoarte statistice generate de platforma electronică.

    ART. 20
    Anexele nr. 1-8 fac parte integrantă din prezentele norme.

    ANEXA 1

    la normele metodologice
    Modelul tichetului de activităţi casnice pe suport electronic
    Denumirea bonului valoric, respectiv „Tichet de activităţi casnice“
    Rubrică pentru înscrierea/tipărirea datelor personale de identificare ale beneficiarul casnic care a achiziţionat tichetul de activităţi casnice
    Numele şi prenumele:
    Codul numeric personal:

    Rubrică pentru completarea datei la care a fost achiziţionat tichetul de activităţi casnice:
    Valoarea nominală în lei (în cifre):
    Seria şi numărul tichetului de activităţi casnice:

    Rubrică pentru înscrierea/tipărirea datelor personale de identificare ale prestatorului casnic
    Numele şi prenumele:
    Codul numeric personal:

    Rubrică pentru înscrierea datei la care au fost prestate activităţile casnice remunerate
    Rubrică pentru semnătura/acordul, după caz, a/al prestatorului casnic, prin care atestă faptul că a fost informat cu privire la drepturile şi obligaţiile potrivit Legii nr. 111/2022 privind reglementarea activităţii prestatorului casnic.
    Alte informaţii: Imprimarea următorului text: „Prezentul tichet de activităţi casnice nu este transferabil, nu poate fi utilizat pentru achiziţia de bunuri şi alte servicii şi poate fi utilizat numai de prestatorul casnic ale cărui date sunt completate pe acestea.“

    ANEXA 2

    *) Anexa nr. 2 este reprodusă în facsimil.
    la normele metodologice
    Modelul tichetului de activităţi casnice pe suport hârtie
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 3

    la normele metodologice
    BORDEROU DE PLATĂ
    din ziua de ...................

┌────┬─────────────┬────────┬──────────┬────────────┬────┬─────────────┐
│ │ │ │ │Valoarea │ │ │
│ │ │ │ │tichetelor │ │ │
│ │ │ │ │după │ │ │
│ │Numele şi │ │ │reţinerea │ │Semnătura de │
│Nr. │prenumele │Codul │Actul de │contribuţiei│ │primire a │
│crt.│prestatorului│numeric │identitate│de asigurări│Data│prestatorului│
│ │casnic │personal│ │sociale şi a│ │casnic │
│ │ │ │ │impozitului │ │ │
│ │ │ │ │pe venit, │ │ │
│ │ │ │ │potrivit │ │ │
│ │ │ │ │legii │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼──────────┼────────────┼────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼──────────┼────────────┼────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼──────────┼────────────┼────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼──────────┼────────────┼────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────────┴────────┴──────────┴────────────┴────┴─────────────┘

    Întocmit
    .............................

    ANEXA 4

    la normele metodologice
    CERERE
    de returnare a tichetelor de activităţi casnice, în temeiul art. 7 alin. (8) din Legea nr. 111/2022
    Către
    Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a Judeţului ............................/Municipiului Bucureşti

    Subsemnatul/Subsemnata, ................................................, născut/născută la data de ........................, domiciliat/domiciliată/cu reşedinţa în localitatea ................., str. ................. nr. ......., bl. ........, sc. ...., et. ...., ap. ...., judeţul/sectorul ............., posesor/posesoare al/a actului de identitate ....... seria ....... nr. ................., codul numeric personal ................, în temeiul art. 7 alin. (8) din Legea nr. 111/2022 privind reglementarea activităţii prestatorului casnic, solicit returnarea unui număr de ............. tichete de activităţi casnice, cu seria şi numărul ................, în schimbul contravalorii nominale a acestora, din care se scade, în situaţia tichetelor de activităţi casnice emise în format fizic, pe hârtie, costul suportat de agenţia de ocupare cu tipărirea şi distribuirea acestora:
    [ ] în numerar
    [ ] cod IBAN: ................................

    Data
    ...........................
    Semnătura
    ...........................
    NOTĂ:
    Se va marca cu „x“ opţiunea beneficiarului casnic.


    ANEXA 5

    la normele metodologice
    CERERE
    de solicitare a tichetelor de activităţi casnice, în temeiul art. 10 alin. (1) din Legea nr. 111/2022
    Către
    Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a Judeţului ........../Municipiului Bucureşti

    Subsemnatul/Subsemnata, ....................................., cu domiciliul/reşedinţa în localitatea ..................., str. ................. nr. ......., bl. ........, sc. ...., et. ...., ap. ....., judeţul/sectorul ........................., posesor/posesoare al/a actului de identitate ....... seria ....... nr. ................., codul numeric personal ................, în temeiul art. 10 alin. (1) din Legea nr. 111/2022 privind reglementarea activităţii prestatorului casnic, solicit acordarea cu titlu gratuit a unui număr de 75 de tichete de activităţi casnice, pe suport:
    [ ] hârtie
    [ ] electronic

    NOTĂ:
    Se va marca cu „x“ opţiunea beneficiarului casnic.

    Data
    ...........................
    Semnătura
    ...........................

    ANEXA 6

    la normele metodologice
    CERERE
    de solicitare a tichetelor de activităţi casnice, în temeiul art. 11 alin. (5) din Legea nr. 111/2022
    Date de identificare a angajatorului
    Angajatorul (denumirea/numele) .........................
    Codul de identificare fiscală ................................
    Codul CAEN ........................................................
    Judeţul .................................................................
    Sediul/Adresa ......................................................
    Contul IBAN/Banca .............................................
    Telefon/Fax .........................................................
    E-mail/Pagină de internet ....................................

    Către
    Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă

    Persoana juridică ......................................, cu sediul/adresa în ............................, judeţul ..................., telefon .............., cod fiscal (CUI) ....................., cont IBAN ..................., deschis la Banca ..................., reprezentată prin doamna/domnul ......................., având funcţia de .................., vă rog să îmi aprobaţi demararea procedurii de încheiere a unui contract privind achiziţia unui număr total de ...... tichete de activităţi casnice în luna/anul .................... .
    Reprezentantul legal al angajatorului,
    ..............................
    Aprob.
    Preşedintele
    Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă,
    ............................................

    ANEXA 7

    la normele metodologice
    CERERE
    de solicitare a tichetelor de activităţi casnice, în temeiul art. 11 alin. (8) din Legea nr. 111/2022
    Către
    Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă

    Persoana juridică ........................., cu sediul/adresa în ..............., judeţul .............., telefon .............., cod fiscal (CUI) ....................., cont IBAN ..................., deschis la Banca ..................., reprezentată legal prin doamna/domnul ......................., având funcţia de .................., solicit acordarea cu titlu gratuit a unui număr de ....... de tichete de activităţi casnice, în temeiul prevederilor art. 11 alin. (8) din Legea nr. 111/2022 privind reglementarea activităţii prestatorului casnic, pentru un număr de ..... angajaţi, precizaţi în tabelul nominal:
    TABEL NOMINAL

┌────┬──────┬─────────┬───┬────────────┐
│ │ │ │ │Nr. tichete │
│Nr. │Numele│Prenumele│CNP│de │
│crt.│ │ │ │activităţi │
│ │ │ │ │casnice │
├────┼──────┼─────────┼───┼────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼──────┼─────────┼───┼────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼──────┼─────────┼───┼────────────┤
│ │ │ │ │ │
└────┴──────┴─────────┴───┴────────────┘


    Reprezentant legal al angajatorului,
    ......................................

    ANEXA 8

    la normele metodologice
    Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a Judeţului .........../Municipiului Bucureşti
    ADEVERINŢĂ
    privind confirmarea îndeplinirii condiţiilor prevăzute la art. 9 alin. (5) din Legea nr. 111/2022
    privind reglementarea activităţii prestatorului casnic
    Seria ........ nr. ..............
    Prin prezenta se confirmă următoarele:
    Domnul/Doamna ..........................................(numele/prenumele/cod numeric personal), legitimat(ă) cu BI/CI seria ...... nr. ..............,
    eliberat(ă) de ...................... la data de ............., cu domiciliul în localitatea .............................., judeţul/sectorul ..........., str. ....................... nr. ......, bl. ........., sc. ...., ap. ...., prestator casnic înregistrat în evidenţele Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă .......................................................(a Judeţului ................./Municipiului Bucureşti/locală),
    îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 9. alin. (5) din Legea nr. 111/2022 privind reglementarea activităţii prestatorului casnic.

    Prezenta adeverinţă are o perioadă de valabilitate de 30 de zile de la data emiterii.
    Director executiv,
    ..........................

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016