Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 20 ianuarie 1998  privind tehnica de calcul şi formularistica necesare pentru accize şi alte taxe indirecte, pentru impozitul la ţiţeiul şi gazele naturale din producţia internă şi taxa pentru jocurile de noroc, precum şi modul de realizare a regimului de supraveghere fiscală    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 NORME METODOLOGICE din 20 ianuarie 1998 privind tehnica de calcul şi formularistica necesare pentru accize şi alte taxe indirecte, pentru impozitul la ţiţeiul şi gazele naturale din producţia internă şi taxa pentru jocurile de noroc, precum şi modul de realizare a regimului de supraveghere fiscală

EMITENT: MINISTERUL FINANŢELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 62 bis din 11 februarie 1998

    În temeiul art. 36 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 82/1997 privind regimul accizelor şi al altor taxe indirecte, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 380 din 29 decembrie 1997, se emit următoarele norme metodologice:

    ACCIZE
    --------

    ORDONANŢA
    Art. 2 - Produsele pentru care se datorează accize sunt:
    a) alcoolul etilic alimentar, băuturile alcoolice şi orice alte produse destinate industriei alimentare sau consumului, care conţin alcool etilic alimentar;
    b) produsele din tutun;
    c) produsele petroliere;
    d) alte produse şi grupe de produse.
    NORME
    1. Produsele supuse accizelor din cadrul grupelor prevăzute la art. 2 din Ordonanţa de urgenta nr. 82/1997, pe poziţii şi coduri tarifare corespunzătoare, sunt nominalizate în anexele nr. 1 şi nr. 2 la prezentele norme.
    In categoria băuturilor spirtoase, în accepţia Ordonanţei de urgenta nr. 82/1997, sunt asimilate şi esenţele alimentare produse în ţara, cu conţinut de alcool etilic alimentar mai mare de 0,5% în volum.
    ORDONANŢA
    Art. 4 - Plătitorii de accize, pentru produsele prevăzute la art. 3, sunt agenţii economici - persoane juridice, asociaţii familiale şi persoane fizice autorizate -, care produc sau importa astfel de produse. Pentru alcoolul etilic alimentar, provenit din ţara sau din import, utilizat ca materie prima în obţinerea băuturilor alcoolice spirtoase, acciza se plăteşte o singura data de către agentul economic producător sau importator de alcool etilic alimentar.
    Pentru băuturile alcoolice spirtoase produse în ţara din alcool etilic alimentar, provenit din ţara sau din import, nu se mai datorează accize.
    NORME
    2. Pentru băuturile alcoolice produse exclusiv din alcool etilic alimentar - fără adaos de alte produse prevăzute la art. 3 din ordonanţa - nu se mai datorează accize, în condiţiile în care pentru alcoolul etilic alimentar utilizat ca materie prima producătorul sau importatorul a calculat acciza prevăzută de legea în vigoare la data achiziţionării alcoolului etilic alimentar de către producătorii de băuturi alcoolice spirtoase.
    Producătorii de alcool vor calcula accize în condiţiile prevăzute de Ordonanţa de urgenta nr. 82/1997 pentru toate livrările de alcool etilic efectuate începând cu data de 1 ianuarie 1998.
    Agenţii economici producători de băuturi spirtoase care deţin şi secţii proprii de producere a alcoolului - funcţionând în sistem integrat - şi care la data intrării în vigoare a ordonanţei deţin stocuri de băuturi spirtoase sunt obligaţi, la livrarea acestora, sa calculeze şi sa vireze bugetului de stat accize de 200 ECU/hl alcool pur, prevăzut la poziţia 1 din anexa nr. 1 la ordonanţa, pana la epuizarea acestor stocuri. Obligaţia achitării accizelor la aceste stocuri de băuturi spirtoase deriva din faptul ca acestea au fost produse din alcool etilic alimentar neaccizat.
    ORDONANŢA
    Art. 4 lit. d) - De asemenea, plătitorii de accize sunt:
    - agenţii economici, pentru cantităţile de produse supuse accizelor, acordate ca dividende sau ca plata în natura acţionarilor, asociaţilor si, după caz, persoanelor fizice.
    NORME
    3. In cazul în care agenţii economici acorda, ca dividende sau plata în natura, produse alcoolice supuse accizelor prevăzute la art. 3 din ordonanţa, aceştia sunt obligaţi sa calculeze şi sa vireze bugetului de stat accizele aferente cantităţilor respective.
    Virarea la buget a acestor accize se face pana la 25 a lunii următoare celei în care s-au acordat efectiv dividendele sau s-a efectuat plata în natura.
    ORDONANŢA
    Art. 5 - Pentru alcoolul etilic alimentar, bunurile alcoolice şi orice alte produse destinate industriei alimentare sau consumului, care conţin alcool etilic alimentar, accizele se datorează şi se calculează o singura data de către agentul economic producător sau importator şi sunt stabilite în sume fixe exprimate în ECU pe unitatea de măsura.
    NORME
    4. Sumele datorate bugetului de stat drept accize se determina după cum urmează:
    a) pentru alcool etilic alimentar, băuturi alcoolice şi orice alte produse destinate industriei alimentare sau consumului, care conţin alcool etilic alimentar cu o concentraţie mai mare de 0,5% în volum; vinuri, produse pe baza de vin şi produse pe baza de distilat din vin cu o concentraţie de alcool de peste 22% în volum; coniac, armaniac şi vinars.

         Q x C x K x R
    A = ---------------
              100

    unde:
    A = cuantumul accizei
    C = concentraţia alcoolică
    R = curs de schimb
    Q = cantitate (în litri)
    K = acciza unitară prevăzută la poziţia 1 din anexa nr. 1 la Ordonanţa de urgenta nr. 82/1997

    b) băuturi alcoolice naturale

         Q x C x K x R
    A = ---------------
              100

    unde:
    A = cuantumul accizei
    C = concentraţia alcoolică
    R = curs de schimb
    Q = cantitate (în litri)
    K = acciza unitară prevăzută la poziţia 2 din anexa nr. 1 la Ordonanţa de urgenta nr. 82/1997

    c) pentru vinuri şi produse pe baza de vin, bere

         Q x C x K x R
    A = ---------------
              100

    unde:
    A = cuantumul accizei
    C = concentraţia alcoolică
    R = curs de schimb
    Q = cantitate (în litri)
    K = acciza unitară prevăzută la poziţiile 3 şi 4 din anexa nr. 1 la Ordonanţa de urgenta nr. 82/1997
    În anexa nr. 3 la prezentele norme sunt redate exemple privind metodologia de calcul a accizelor.

    ORDONANŢA
    Art. 6 - In cazul produselor prevăzute la art. 3, provenite din import sau din ţara, utilizate ca materie prima pentru obţinerea altor produse supuse accizelor - altele decât băuturile alcoolice spirtoase produse exclusiv din alcool etilic alimentar -, agenţii economici prelucratori vor deduce, pe baza de documente justificative, din accizele datorate pentru produsele finale facturate, accizele plătite în vama sau la achiziţionarea de pe piaţa interna a materiei prime.
    NORME
    5. Pentru deducerea accizelor aferente produselor importate sau achiziţionate de pe piaţa interna şi utilizate ca materie prima pentru obţinerea altor produse prevăzute la art. 3 din ordonanţa de urgenta, agenţii economici vor proceda astfel:
    - vor evidenţia în jurnalul de cumpărări, întocmit după modelul din anexa nr. 4 la prezentele norme, toate intrările de produse utilizate ca materie prima şi accizele aferente;
    - vor evidenţia în jurnalul de vânzări, întocmit după modelul din anexa nr. 5 la prezentele norme, toate livrările de produse.
    Deducerea se face pe răspunderea agenţilor economici, în raport cu cantitatea de materie prima utilizata pentru obţinerea produsului finit ce se livreaza în fiecare luna calendaristică.
    Nu se accepta deducerea unor accize aferente materiilor prime în cuantum mai mare decât cel al accizelor aferente produselor finite livrate.
    ORDONANŢA
    Art. 9 - Pentru tigarete, indiferent de provenienta şi de calitatea acestora, se datorează bugetului de stat o acciza specifica, stabilită în ECU pe 1000 tigarete, la care se adauga o cota procentuală de 20% aplicată asupra bazei de impozitare, stabilită potrivit prezentei ordonanţe de urgenta.
    NORME
    6. Sumele datorate bugetului de stat drept acciza pentru tigarete se determina după cum urmează:
    total acciza datorată = acciza specifica (1) + acciza ad valorem (2)
    1. acciza specifica A = Q x 4ECU x R
    2. acciza ad valorem A = Bi x 20%
    unde:
    A = cuantumul accizei
    R = curs de schimb
    Q = cantitate exprimată în unităţi de 1000 buc. tigarete
    Bi = baza de impozitare prevăzută de ordonanţa
    ORDONANŢA
    Art. 11 - Pentru produsele din tutun, altele decât tigaretele, se datorează bugetului de stat accize specifice, stabilite în ECU pe unitatea de măsura, prevăzute în anexa nr. 1.
    NORME
    7. Sumele datorate bugetului de stat drept acciza se determina după cum urmează:
    a) tigari şi tigari de foi
    A = Q x 7ECU x R
    unde:
    A = cuantumul accizei
    R = curs de schimb
    Q = cantitate (exprimată în unităţi de 1000 buc.tigari)
    b) tutun destinat fumatului, tutun de prizat şi tutun de mestecat
    A = Q x 15ECU x R
    unde:
    A = cuantumul accizei
    R = curs de schimb
    Q = cantitate (în kg)
    ORDONANŢA
    Art. 14 - Pentru carburanţii auto se datorează bugetului de stat accize stabilite în ECU pe tona de produs finit, prevăzute în anexa nr. 1.
    NORME
    8. Sumele datorate bugetului de stat drept accize se determina după cum urmează:
    A = Q x K x R
    unde:
    A = cuantumul accizei
    K = acciza prevăzută la poziţiile 9, 10 şi 11 din anexa nr. 1 la Ordonanţa de urgenta nr. 82/1997
    Q = cantitate (în tone)
    R = curs de schimb
    ORDONANŢA
    Art. 16 - Plătitori de accize sunt şi persoanele fizice care introduc în ţara bunuri de natura celor prevăzute la nr. crt. 8 din anexa nr. 2.
    NORME
    9. Începând cu 1 ianuarie 1998, plătitori de accize sunt şi persoanele fizice care introduc în ţara autoturisme şi autoturisme de teren (inclusiv din import rulate), indiferent de capacitatea cilindrica a acestora.
    Calculul accizelor se efectuează în funcţie de capacitatea cilindrica a autoturismelor şi în raport cu gradul se poluare (redus sau normal) al autoturismului.
    Gradul de poluare se stabileşte de către R.A. Registrul Auto Roman, pe baza verificărilor efectuate asupra autoturismelor, şi va fi atestat deţinătorului de autovehicule, printr-un înscris.
    Acest înscris va fi prezentat la organul vamal şi va sta la baza determinării cuantumului accizelor.
    Determinarea gradului de poluare se va efectua în baza reglementării naţionale "Condiţii tehnice pentru vehicule rutiere, în vederea admiterii în circulaţie pe drumurile publice din România".
    ORDONANŢA
    Art. 20 - Din accizele datorate bugetului de stat pentru cafeaua obţinută prin prajirea cafelei verzi se deduc, pe baza de documente justificative, accizele plătite în vama pentru cafeaua verde.
    NORME
    10. Din accizele aferente cafelei prajite obţinute din prelucrarea cafelei neprajite (verzi) se deduc accizele aferente cantităţilor de cafea utilizate ca materie prima.
    Deducerea se face pe răspunderea agenţilor economici, în raport cu cantitatea de materie prima utilizata pentru obţinerea produsului finit ce se livreaza în fiecare luna calendaristică, şi este condiţionată de dovada achitării efective a accizelor aferente materiei prime. Limita scazamantului maxim admis la prajire este de 20% .
    Pentru determinarea accizelor datorate bugetului de stat se va proceda astfel:
    - se vor evidenţia distinct într-un jurnal, conform modelului din anexa nr. 4 la prezentele norme, toate cantităţile de cafea neprajita (verde) cumpărată în vederea prelucrării;
    - se vor evidenţia distinct într-un jurnal, conform modelului din anexa nr. 5 la prezentele norme, toate cantităţile de cafea prajita rezultate din prelucrare şi livrate lunar.
    Jurnalul de cumpărare a materiei prime şi cel de vânzare a produselor finite se vor întocmi pentru fiecare luna calendaristică în parte, în baza documentelor de evidenta operativă.
    Datele din aceste jurnale vor sta la baza întocmirii decontului lunar de accize.
    ORDONANŢA
    Art. 21 lit. d) - Sunt scutite de plata accizelor:
    - bunurile din import provenite din donaţii sau finanţate direct din împrumuturi nerambursabile, precum şi din programe de cooperare ştiinţifică şi tehnica, acordate de guverne străine, organisme internaţionale şi organizaţii non-profit şi de caritate, instituţiilor de învăţământ şi cultura, ministerelor, altor organe ale administraţiei publice, în condiţiile stabilite prin normele metodologice emise de Ministerul Finanţelor în aplicarea acestei ordonanţe de urgenta.
    NORME
    11. Pentru a beneficia de scutirea de accize prevăzută la art. 21 lit. d), beneficiarii bunurilor din import provenite din donaţii sau finanţate direct din împrumuturi nerambursabile, precum şi din programe de cooperare ştiinţifică şi tehnica vor prezenta la Ministerul Finanţelor următoarele documente în copii autentificate:
    - actul care atesta provenienta bunului respectiv;
    - dovada finanţării directe din împrumuturi nerambursabile sau, după caz, dovada programului de cooperare ştiinţifică şi tehnica.
    ORDONANŢA
    Art. 21 lit. e) - Sunt scutite de plata accizelor:
    - produsele livrate la rezerva de stat şi la rezerva de mobilizare, pe perioada cat au acest regim.
    NORME
    12. Pentru produsele scoase din rezerva de stat sau rezerva de mobilizare, plata accizelor se face de către unităţile deţinătoare ale acestor stocuri, la livrarea produselor către beneficiari.
    ORDONANŢA
    Art. 21 lit. f) - Sunt scutite de plata accizelor:
    - bunurile prevăzute la nr. crt. 8 din anexa nr. 2, constituite ca aport în natura sau achiziţionate din aportul în numerar al investitorilor la capitalul social ori la majorarea acestuia, în condiţiile stabilite prin normele metodologice emise de Ministerul Finanţelor în aplicarea acestei ordonanţe de urgenta.
    NORME
    13. Scutirea prevăzută la art. 21 lit. f) din Ordonanţa de urgenta nr. 82/1997 se acorda în baza prezentării de către agenţii economici la organul vamal a următoarelor acte:
    - cererea de înscriere de menţiuni, împreună cu anexele din care rezulta elementele de aport în natura referitoare la constituirea sau majorarea capitalului social;
    - documentele de provenienta a bunului.
    ORDONANŢA
    Art. 22 - Pentru produsele prevăzute la art. 21 lit. a), b) şi g), scutirea se acorda prin restituirea accizelor plătite la achiziţionarea acestora, pe baza documentelor justificative şi numai pentru cantităţile folosite, cu destinaţiile expres menţionate în prezenta ordonanţa de urgenta.
    NORME
    14. a) Pentru produsele supuse accizelor, cumpărate de la producătorii interni şi revandute la export de către agenţii economici autorizaţi sa efectueze astfel de operaţiuni, facturarea se va face la preţuri cu accize, iar valoarea accizelor se va evidenţia obligatoriu şi distinct în factura.
    În cazul băuturilor spirtoase exportate, se restituie accizele aferente echivalentului de alcool etilic alimentar pur conţinut în aceste produse.
    Exportatorii, pe baza cererii tip din anexa nr. 6 la prezentele norme şi a documentelor justificative care sa ateste exportul şi calculul analitic al accizelor solicitate a fi restituite, pot cere organelor fiscale teritoriale restituirea accizelor aferente produselor finite exportate în cursul unei luni calendaristice. Cererea se face în termen de 3 luni de la expirarea lunii în care s-a efectuat exportul produselor pentru care se solicita restituirea accizelor.
    Restituirea accizelor aferente exportului se va efectua de către organele fiscale în raza cărora agentul economic are sediul fiscal, în următoarele condiţii:
    - depunerea unei cereri tip de restituire, conform modelului din anexa nr. 6;
    - justificarea realităţii exportului pe baza de documente (factura externa, declaraţie vamală de export), care sa ateste realizarea efectivă a exportului;
    - dovada achitării accizelor aferente produselor achiziţionate pe piaţa interna şi exportate.
    Restituirea efectivă a accizelor se va face în termen de 30 de zile de la depunerea documentaţiei complete şi numai în urma verificării efective a realităţii sumelor solicitate a fi restituite.
    In situaţia în care, în urma verificărilor efectuate, se constata ca agentul economic are debite fata de bugetul de stat din alte impozite şi taxe, acestea vor fi compensate cu sumele ce urmau a fi restituite, conform dispoziţiilor legale în vigoare.
    b) Pentru produsele comercializate prin magazinele autorizate, potrivit legii, sa comercializeze mărfuri în regim de duty free, restituirea se face în baza cererii tip, prevăzută în anexa nr. 7 la prezentele norme, adresa organelor fiscale teritoriale.
    Restituirea accizelor eferenta produselor aprovizionate la preţuri cu accize şi vândute în regim de duty free se va face în urma unei verificări efective a realităţii sumelor solicitate a fi restituite.
    g) In situaţiile în care agenţii economici achiziţionează alcool de la producători sau importatori, pe care îl utilizează în producţia de medicamente, alcool sanitar sau oţet alimentar, pot solicita restituirea accizelor achitate la achiziţionarea alcoolului.
    Pentru a beneficia de restituire, producătorii de astfel de produse vor depune la organul fiscal teritorial o cerere tip, conform modelului din anexa nr. 8 la prezentele norme.
    Cererea se depune lunar, pana la data de 25 a lunii următoare, pentru toate cantităţile de alcool achiziţionate în cursul lunii precedente şi introduse efectiv în fabricaţie.
    Restituirea se va face în termen de 30 de zile de la data depunerii documentaţiei completate la organul fiscal teritorial, pe baza verificării realităţii sumelor solicitate.
    La agenţii economici producători de alcool sanitar şi oţet alimentar care folosesc pentru realizarea acestor produse alcoolul etilic alimentar fabricat în secţiile proprii, scutirea prevăzută la art. 21 lit. g) operează astfel:
    - la livrarea din secţia proprie a alcoolului etilic alimentar către secţia de prelucrare a alcoolului sanitar sau a oţetului alimentar, se calculează şi se evidenţiază acciza aferentă cantităţilor de alcool introduse în prelucrare. Documentele de transfer al alcoolului către secţia de producţie vor fi centralizate lunar, iar datele cuprinse în centralizator vor sta la baza determinării volumului accizelor, aferent cantităţilor de alcool prelucrat în acest scop;
    - lunar, corespunzător cantităţilor de oţet alimentar şi alcool sanitar efectiv livrate, se vor deduce din suma totală a accizelor datorate bugetului de stat accizele aferente alcoolului utilizat ca materie prima pentru obţinerea acestora.
    ORDONANŢA
    Art. 23 (c) Momentul datorării accizelor îl constituie:
    - data transferului alcoolului etilic alimentar din secţia de producţie în cea de prelucrare a acestuia în băuturi alcoolice, în cazul unităţilor care deţin atât secţii de producere a alcoolului etilic alimentar, cat şi de producere a băuturilor alcoolice.
    NORME
    15. Documentele de transfer al alcoolului etilic alimentar dintr-o secţie în alta se vor centraliza şi vor sta la baza întocmirii decontului de accize.
    Centralizatorul lunar va conţine cantitatea de alcool exprimată în litri şi grade alcoolice, transferata lunar în secţiile de prelucrare a băuturilor alcoolice.

    TAXA PENTRU JOCURI DE NOROC
    ----------------------------
    ORDONANŢA
    Art. 25 - Taxa se aplica asupra veniturilor realizate din exploatarea jocurilor de noroc, calculate ca diferenţa între totalul rulajului încasărilor pentru fiecare tip de joc şi totalul premiilor acordate jucatorilor, în limitele prevăzute de lege.
    NORME
    16. premiile acordate jucatorilor, în accepţia acestei ordonanţe, sunt premiile acordate efectiv jucatorilor atât în numerar, cat şi sub forma de obiecte.
    Pentru determinarea bazei de calcul la care se aplica taxa procentuală prevăzută la art. 25 alin. (1) din ordonanţa, din veniturile efectiv încasate de la jucători - reflectate zilnic în registrul de casa pe coloana de "încasări" - se deduc premiile efectiv acordate în aceeaşi zi jucatorilor - reflectate în registrul de casa în coloana "plati". In cazul premiilor acordate în obiecte, din încasările legal determinate se deduce valoarea de achiziţie a bunurilor acordate ca premii.
    Nu se deduc din valoarea încasărilor totale realizate - care sta la baza calculării taxei pentru jocuri de noroc - fondurile de premiere constituite şi neacordate efectiv jucatorilor.
    In cazul activităţii de jocuri de noroc desfăşurate pe baza unor contracte de colaborare sau de asociere în participaţiune, încheiate între agenţii economici deţinători de aparatura specifica şi agenţii economici care pun la dispoziţia acestora spaţiul de joc necesar, veniturile obţinute de agenţii economici deţinători de spaţiu sunt considerate venituri din activitatea de jocuri de noroc şi se supun taxei de 20% .
    In situaţia loteriilor, tombolelor şi altor jocuri de noroc pentru care biletele de participare la joc se pun în vânzare în luni calendaristice anterioare celei în care se organizează jocul, taxa datorată bugetului de stat se determina în luna în care se organizează jocul şi se acorda premiile, luând în calcul toate încasările realizate din vânzarea biletelor de participare la jocul respectiv.
    ORDONANŢA
    Art. 25 - Pentru cazinouri, taxa este anuala şi se stabileşte în ECU/masa de joc, astfel:
    - pentru ruleta - 30.000 ECU/masa de joc;
    - pentru jocuri de cărţi, inclusiv zaruri - 20.000 ECU/masa de joc.
    NORME
    17. In situaţia în care cazinourile funcţionează o fracţiune de timp dintr-un an calendaristic, taxa se datorează proporţional cu perioada de funcţionare.

    DISPOZIŢII COMUNE SI FINALE
    ----------------------------
    ORDONANŢA
    Art. 26 - Valoarea în lei a accizelor şi a impozitelor datorate bugetului de stat, stabilite potrivit prezentei ordonanţe de urgenta în ECU pe unitatea de măsura, se determina prin transformarea sumelor exprimate în ECU la cursul de schimb valutar, stabilit de Banca Naţionala a României în fiecare zi de joi. Acest curs se utilizează pe toată durata săptămânii următoare.
    NORME
    18. Prin expresia "saptamana următoare", în accepţia acestei ordonanţe de urgenta, se înţelege perioada cuprinsă între ziua de luni, ora zero, şi duminica următoare, ora 24,00.
    ORDONANŢA
    Art. 27 - Răspunderea calculării şi varsarii la bugetul de stat a accizelor, a impozitului la ţiţeiul şi la gazele naturale din producţia interna, precum şi a taxei pentru jocurile de noroc revine plătitorilor prevăzuţi în prezenta ordonanţa.
    NORME
    19. Agenţii economici plătitori de accize şi de impozit la ţiţei şi gaze naturale au obligaţia înscrierii distincte în facturile de vânzare a cuantumului acestor impozite.
    ORDONANŢA
    Art. 28 - Toţi agenţii economici - plătitori de accize sau de alte taxe indirecte, reglementate prin prezenta ordonanţa de urgenta - sunt obligaţi ca, în baza unei declaraţii scrise, sa se înregistreze ca plătitori de astfel de impozite la organele fiscale teritoriale. Organele fiscale teritoriale au obligaţia sa atribuie fiecărui plătitor un cod special şi sa remită agenţilor economici, în termen de 15 zile de la data primirii declaraţiei, înştiinţarea de luare în evidenta ca plătitor de astfel de impozite şi codul atribuit.
    NORME
    20. Agenţii economici plătitori de accize sau de alte taxe indirecte, reglementate prin Ordonanţa de urgenta nr. 82/1997, sunt obligaţi sa se înregistreze ca plătitori de astfel de impozite.
    Pentru vamuirea mărfurilor importate, agenţii economici care efectuează importuri de produse supuse accizelor vor prezenta la organul vamal codul de plătitor de accize sau alte impozite indirecte.
    Înregistrarea se face în baza unei declaraţii scrise, după modelul din anexa nr. 9 la prezentele norme.
    Declaraţiile de înregistrare se depun la direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene si, respectiv, a municipiului Bucureşti sau la administraţiile financiare ale sectoarelor municipiului Bucureşti, după caz.
    Pentru agenţii economici plătitori de astfel de impozite, termenul de depunere a declaraţiei de înregistrare este de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României a prezentelor norme.
    Agenţii economici care devin plătitori de impozite reglementate prin Ordonanţa de urgenta nr. 82/1997, după publicarea în Monitorul Oficial al României a prezentelor norme, se vor înregistra ca plătitori de accize cu 30 de zile înainte de data începerii activităţii pentru care se datorează accize.
    In cazul producătorilor de alcool, cererea va fi însoţită şi de următoarele documente:
    - licenţa de fabricaţie eliberata de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei;
    - schita de amplasare a unităţii producătoare de alcool în incinta;
    - fluxul tehnologic, capacitatea utilajelor pe fluxul tehnologic şi capacitatea de producţie în ansamblu a fabricii, randamentul utilajelor;
    - mijloacele de care dispune agentul economic pentru determinarea în litri şi grade a produselor rezultate la fabricarea alcoolului (alcool brut, alcool rafinat, alcool tehnic);
    - certificatele de calibrare a vaselor în care se depozitează alcoolul brut, rafinat şi tehnic;
    - materiile prime pe care le foloseşte;
    - data punerii în funcţiune.
    Codul atribuit fiecărui plătitor de astfel de impozite se compune din aceleaşi caractere numerice ca şi codul fiscal propriu-zis, la care se adauga:
    - litera "A" - pentru plătitorii de accize;
    - litera "P" - pentru plătitorii de impozit la ţiţei şi gaze naturale din producţia interna;
    - litera "J" - pentru plătitorii taxei pentru jocuri de noroc.

    SISTEMUL DE SUPRAVEGHERE FISCALĂ
    ---------------------------------
    ORDONANŢA
    Art. 29 - Pentru anumite produse pentru care se datorează bugetului de stat accize, se instituie, în mod treptat, sistemul de supraveghere fiscală.
    NORME
    21. Regimul de supraveghere fiscală se va introduce într-o prima faza, începând cu data de 1 martie 1998, numai la agenţii economici producători de alcool. Ulterior, prin norme metodologice, sistemul de supraveghere fiscală se va extinde şi pentru alte produse pentru care se datorează bugetului de stat accize.
    Pentru fiecare societate comercială producătoare de alcool vor fi desemnaţi reprezentanţi permanenţi ai direcţiilor generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene sau a municipiului Bucureşti, care vor supraveghea zilnic: intrările de materii prime, normele de consum, cantităţile de alcool realizate, destinaţiile acestora, calculul şi virarea corecta la bugetul statului a accizelor datorate în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenta nr. 82/1997.
    In vederea înregistrării corecte a întregii producţii de alcool obţinute, este obligatoriu ca fiecare agent economic producător de alcool sa se doteze, pana la 1 martie 1998, cu mijloace automate (contoare) necesare determinării cantităţilor de alcool obţinute atât în litri, cat şi în grade.
    Aceste aparate de control vor fi amplasate la ieşirea din coloanele de distilare, pentru alcoolul brut, la ieşirea din coloanele de rafinare, pentru alcoolul etilic alimentar, şi la ieşirea din coloana aferentă alcoolului tehnic.
    Pe întreg fluxul tehnologic de la ieşirea alcoolului (brut, rafinat sau tehnic) din coloanele de distilare, respectiv rafinare, şi pana la aparatul de înregistrare automată, inclusiv la acesta, se vor aplica sigilii. Sigilarea şi desigilarea se vor face numai în prezenta reprezentantului fiscal.
    Tot pana la 1 martie 1998, societăţile comerciale se vor dota şi cu vase etalon, alcoolmetre, termometre, cantare - avizate de Institutul Naţional de Metrologie.
    Agenţii economici producători de alcool sunt obligaţi ca pana la 1 martie 1998 sa prezinte organelor fiscale teritoriale certificatele de calibrare a tuturor vaselor în care se depozitează alcoolul brut, rafinat şi tehnic, eliberate de un metrolog autorizat.
    Reprezentanţii organului fiscal au obligaţia verificării:
    - existenţei certificatelor de autorizare a alcoolmetrelor utilizate pentru determinarea tăriei alcoolice;
    - corectei înregistrări a intrărilor de materii prime, din care: materii primite pentru prelucrarea în sistem prestări servicii;
    - înscrierii corecte a alcoolului obţinut în rapoartele zilnice de producţie şi în documentele de transfer, predare către secţiile de prelucrare sau depozitele de produse finite;
    - realităţii stocurilor zilnice de alcool brut, rafinat şi tehnic, înscrise în evidentele operative (fişele de magazie) ale depozitelor de astfel de produse;
    - centralizatorului lunar al documentelor de transfer către secţiile de prelucrare a alcoolului - centralizator care sta la baza întocmirii decontului de accize;
    - realităţii livrărilor de alcool către beneficiar, prin confruntarea cantităţilor eliberate din magazie cu cele înscrise în avizele de expediţie şi facturi;
    - modului de calculare, evidenţiere şi virare a accizelor datorate pentru alcoolul etilic alimentar;
    - realităţii şi corectitudinii datelor înscrise în decontul lunar de accize;
    - derulării contractelor de obţinere a alcoolului în sistem de prestări servicii;
    - oricăror altor documente şi operaţiuni care sa conducă la determinarea exactă a obligaţiilor către bugetul statului.
    Pentru supravegherea cantităţilor importate de alcool şi băuturi alcoolice în vrac, direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene si, respectiv, a municipiului Bucureşti vor elibera licenţe similare cu cele practicate pentru eliberarea de marcaje.

    OBLIGAŢIILE PLĂTITORILOR
    -------------------------
    ORDONANŢA
    Art. 30 - Plătitorii au obligaţia sa ţină evidenta accizelor, a impozitului la ţiţeiul şi la gazele naturale din producţia interna şi a taxei pentru jocurile de noroc, după caz, conform normelor metodologice emise de Ministerul Finanţelor în aplicarea acestei ordonanţe de urgenta.
    NORME
    22. In vederea întocmirii decontului de accize, plătitorii de accize pentru produsele prevăzute în anexele nr. 1 şi nr. 2 la ordonanţa vor conduce următoarele jurnale de evidenta:
    a) jurnalul de cumpărări întocmit în cazul produselor pentru care este prevăzută deducerea accizelor, conform modelului din anexa nr. 4 la prezentele norme;
    b) jurnalul de vânzări, care va fi întocmit distinct pentru fiecare grupa de produse supusă accizelor.
    In acest jurnal vor fi evidenţiate toate livrările de produse către terţi, conform modelului din anexa nr. 5 la prezentele norme.
    Pentru evidenţierea încasărilor din activitatea de jocuri de noroc se utilizează formularele redate în anexele nr. 10-17, împreună cu instrucţiunile de completare a acestora. Pana la data de 28 februarie 1998, pentru evidenta încasărilor din jocuri de noroc, se vor adopta formularele prevăzute în anexele la Hotărârea Guvernului nr. 130/1997 şi la Precizările Ministerului Finanţelor nr. 9634/1997.
    Începând cu data de 1 ianuarie 1998, sumele datorate bugetului de stat drept accize şi impozit la ţiţeiul şi la gazele naturale din producţia interna se vor vărsa de către agenţii economici astfel:
    a) în toate judeţele şi sectoarele municipiului Bucureşti în care funcţionează trezorerii ale statului, conturile sunt deschise la trezoreriile locale din cadrul perceptiilor, circumscripţiilor fiscale şi administraţiilor financiare în raza cărora plătitorii îşi au sediul fiscal, şi anime:
    - contul 20.12.1.02 "Accize"
    - contul 20.12.1.03 "Impozit la ţiţeiul şi gazele naturale din producţia interna";
    b) în municipiul Bucureşti - sectoarele 2, 4, 5 şi 6, precum şi în judeţul Ilfov, unde nu funcţionează trezorerii ale statului, conturile sunt deschise pe seama unităţilor fiscale în raza cărora plătitorii au sediul fiscal, la unităţile Băncii Comerciale Romane - S.A., şi anume:
    - contul 60.12.x.02 "Accize"
    - contul 60.12.x.03 "Impozit la ţiţeiul şi gazele naturale din producţia interna".
    Sumele reprezentând taxa pentru jocurile de noroc se vărsa la bugetul de stat în contul 20170130, deschis la toate trezoreriile statului, iar pentru municipiul Bucureşti, în contul 601730, deschis la filialele Băncii Comerciale Romane - S.A. din municipiul Bucureşti, cu excepţia sectoarelor unde funcţionează trezorerii ale statului.
    Plăţile se efectuează cu ordin de plata, tip trezorerie, care se completează cu toate elementele cuprinse în formular. In mod deosebit se va avea în vedere:
    - La poziţia "banca beneficiarului" se înscrie sucursala judeţeana B.N.R., cont 51.000, respectiv sucursala municipiului Bucureşti a Băncii Comerciale Romane - S.A., cont 5150;
    - la poziţia "beneficiar" se înscrie trezoreria municipiului (oraş, perceptie) ----- cont 20.12.1.02 pentru accize sau cont 20.12.1.03 pentru impozit la ţiţeiul şi gazele naturale din producţia interna.
    Organele fiscale asigura evidenta nominală pe plătitori a accizelor şi impozitelor datorate şi încasate potrivit normelor în vigoare.
    Evidenţierea în contabilitate a accizelor calculate se efectuează după cum urmează:
    a) pentru cazurile prevăzute la art. 18 lit. a), lit. c), şi lit. d) din ordonanţa de urgenta:

    635 "Cheltuieli cu alte impozite, = 446 "Alte impozite, taxa si
         taxe şi vărsăminte asimilate" vărsăminte asimilate"
                                                   - analitic distinct


    b) pentru cazul prevăzut la art. 18 lit. b), accizele se includ în costul de achiziţie al produselor din import şi se înregistrează în creditul contului 446 "Alte impozite, taxe şi vărsăminte asimilate" - analitic distinct.
    Pentru reflectarea în contabilitate a impozitelor prevăzute la art. 24 din Ordonanţa de urgenta nr. 82/1997, se efectuează articolul contabil:

    635 "Cheltuieli cu alte impozite, = 446 "Alte impozite, taxa si
         taxe şi vărsăminte asimilate" vărsăminte asimilate"
                                                   - analitic distinct


    Pentru societăţile comerciale organizatoare de jocuri de noroc, reflectarea în contabilitate a taxelor datorate bugetului de stat, precum şi a încasării sumelor şi acordării premiilor se efectuează după cum urmează:
    - taxa de 20%, calculată la baza de impozitare, şi taxa pentru cazinouri:

    635 "Cheltuieli cu alte impozite, = 446 "Alte impozite, taxa si
         taxe şi vărsăminte asimilate" vărsăminte asimilate"
                                                   - analitic distinct


    - încasarea sumelor în lei şi în valuta:

    5311 "Casa în lei" = 708 "Venituri din activităţi diverse"
                               - analitic "jocuri de noroc"
    5314 "Casa în valuta" = 708 "Venituri din activităţi diverse"
                               - analitic "jocuri de noroc"


    - achitarea premiilor acordate jucatorilor:

    658 "Alte cheltuieli = 5311 "Casa în lei"
         de exploatare"
         - analitic "jocuri de noroc"
    658 "Alte cheltuieli = 5314 "Casa în valuta"
         de exploatare"
         - analitic "jocuri de noroc"


    ORDONANŢA
    Art. 31 - Plătitorii de accize, de impozit la ţiţeiul şi la gazele naturale din producţia interna, precum şi de taxe pentru jocurile de noroc, după caz, au obligaţia sa depună lunar, pana la data de 25 a lunii următoare, la organul fiscal teritorial, decontul de impunere, potrivit modelului din normele metodologice emise de Ministerul Finanţelor.
    NORME
    23. Deconturile de impunere pentru accize, impozit la ţiţei şi gaze naturale, precum şi pentru taxa pentru jocuri de noroc sunt cele prevăzute în anexele nr. 18-20 la prezentele norme.
    Aceste deconturi se depun la organele fiscale teritoriale competente, în evidenta cărora se afla plătitorii.
    24. Prezentele norme metodologice se aplica începând cu data intrării în vigoare a Ordonanţei de urgenta nr. 82/1997, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 380 din 29 decembrie 1997.
    25. Cu aceeaşi data îşi încetează aplicabilitatea Normele metodologice nr. 5188/1993, emise de Ministerul Finanţelor în aplicarea Legii nr. 42/1993 privind accizele la produsele din import şi din ţara, precum şi impozitul la ţiţeiul din producţia interna şi gazele naturale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi orice alte prevederi contrare.


    ANEXA 1


                                LISTA
           produselor supuse accizelor, prevăzute în anexa nr. 1
       la Ordonanţa de urgenta nr. 82/1997, pe poziţii şi coduri tarifare

┌─────┬──────────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────────┐
│ Nr. │Denumirea produsului │ UM │Acciza│ │
│ crt.│ şi a grupei de │ │ ECU/ │ Cod tarifar │
│ │ produse │ │ UM │ │
├─────┴──────────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────────┤
│ A. Alcool etilic alimentar,│ │ │ │
│ băuturi alcoolice şi orice │ │ │ │
│ alte produse destinate in- │ │ │ │
│ dustriei alimentare sau │ │ │ │
│ consumului, care conţin │ │ │ │
│ alcool etilic alimentar │ │ │ │
├─────┬──────────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────────┤
│ 1. │Alcool etilic alimen- │ │ │ex.13 02 19 30 (cu>0,5% vol. │
│ │tar; băuturi alcoolice│ hl │ 200 │alcool etilic) │
│ │si orice alte produse │alcool│ │ex.2008 (cu>0,5% vol. alcool etilic│
│ │destinate industriei │ pur │ │21 06.90.20 │
│ │alimentare sau consu- │ │ │ex.22 03 00 (cu>10% vol. │
│ │mului care conţin al- │ │ │alcool etilic) │
│ │cool etilic alimentar,│ │ │ex. 22 04 (cu>22% vol. alcool │
│ │cu o concentraţie mai │ │ │etilic) │
│ │mare de 0,5% în volum;│ │ │ex.22 05 (cu>22% vol. alcool │
│ │vinuri, produse pe │ │ │etilic) │
│ │baza de vin şi produ- │ │ │ex.22 06 (cu>22% vol. alcool etilic│
│ │se pe baza de distilat│ │ │22 07 10 00 │
│ │din vin cu o concen- │ │ │22 08 20 12 │
│ │tratie în alcool de │ │ │22 08 20 14 │
│ │peste 22% în volum; │ │ │22 08 20 27 │
│ │coniac, armaniac şi │ │ │ex.22 08 20 29 (cu>22% vol. │
│ │vinars │ │ │alcool etilic) │
│ │ │ │ │ex.22 08 20 40 (cu>22% vol. │
│ │ │ │ │alcool etilic │
│ │ │ │ │22 08 20 62 │
│ │ │ │ │22 08 20 64 │
│ │ │ │ │22 08 20 87 │
│ │ │ │ │ex.22 08 20 89 (cu>22% vol. │
│ │ │ │ │alcool etilic; vinars) │
│ │ │ │ │22 08 30 │
│ │ │ │ │22 08 40 │
│ │ │ │ │22 08 50 │
│ │ │ │ │22 08 60 │
│ │ │ │ │22 08 70 │
│ │ │ │ │22 08 90 11 │
│ │ │ │ │22 08 90 19 │
│ │ │ │ │22 08 90 41 │
│ │ │ │ │22 08 90 52 │
│ │ │ │ │22 08 90 57 │
│ │ │ │ │22 08 90 69 │
│ │ │ │ │22 08 90 74 │
│ │ │ │ │22 08 90 78 │
│ │ │ │ │22 08 90 91 │
│ │ │ │ │22 08 90 99 │
│ │ │ │ │33 02 10 10 │
├─────┼──────────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────────┤
│ 2. │Băuturi alcoolice │ hl │ 150 │22 08 20 26 │
│ │ naturale │alcool│ │ex.22 08 20 29 (cu</=22% vol. │
│ │ │ pur │ │alcool etilic, altele decât │
│ │ │ │ │vinarsul) │
│ │ │ │ │ex.22 08 20 40 (cu</=22% vol. │
│ │ │ │ │alcool etilic, altele decât │
│ │ │ │ │vinarsul) │
│ │ │ │ │22 08 20 86 │
│ │ │ │ │ex.22 08 20 89 (cu</=22% vol. │
│ │ │ │ │alcool etilic, altele decât │
│ │ │ │ │vinarsul) │
│ │ │ │ │22 08 90 33 │
│ │ │ │ │22 08 90 38 │
│ │ │ │ │22 08 90 45 │
│ │ │ │ │22 08 90 48 │
│ │ │ │ │22 08 90 71 │
├─────┼──────────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────────┤
│ 3. │Vinuri şi produse pe │ hl/ │ │ex.22 04 21 (cu</=22% vol. │
│ │baza de vin │1 grad│ 0,60 │alcool etilic şi cu <2,5 bari │
│ │3.1 Vinuri nespumoase │alcoo-│ │presiune în butelie) │
│ │ │ lic │ │ex.22 04 29 (cu</=22% vol. │
│ │ │ │ │alcool etilic şi cu <2,5 bari │
│ │ │ │ │presiune în butelie) │
│ │ │ │ │ex.22 04 30 (0,5<% vol. alcool │
│ │ │ │ │etilic </=22) │
│ │3.2 Vinuri spumoase │ hl/ │ 1,00 │ex.22 04 10 (cu</=22% vol. │
│ │ │1 grad│ │alcool etilic şi cu <3,5 bari │
│ │ │alcoo-│ │presiune în butelie) │
│ │ │ lic │ │ex.22 04 21 (cu</=22% vol. │
│ │ │ │ │alcool şi cu >2,5 bari │
│ │ │ │ │presiune) │
│ │ │ │ │ex.22 04 29 (cu</=22% vol. │
│ │ │ │ │alcool etilic şi cu >2,5 bari │
│ │ │ │ │presiune în butelie) │
│ │3.3 Vinuri spumante │ hl/ │ 3,00 │ex.22 04 10 (cu</=22% vol. │
│ │ │1 grad│ │alcool etilic şi cu >/=3,5 bari │
│ │ │alcoo-│ │presiune în butelie) │
│ │ │ lic │ │ │
│ │3.4 Vermuturi şi alte │ hl/ │ 2,50 │ex.22 05 (cu</=22% vol. │
│ │produse pe baza de vin│1 grad│ │alcool etilic) │
│ │cu o concentraţie în │alcoo-│ │ │
│ │alcool de pana la 22% │ lic │ │ex.22 06 (cu</=22% vol. │
│ │inclusiv în volum │ │ │alcool etilic) │
├─────┼──────────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────────┤
│ 4. │ Bere │ hl/ │ 1,60 │ex.22 03 00 (cu</=10% vol. │
│ │ │1 grad│ │alcool etilic) │
│ │ │alcoo-│ │ │
│ │ │ lic │ │ │
├─────┴──────────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────────┤
│ B. Produse din tutun │ │ │ │
├─────┬──────────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────────┤
│ 5. │ Tigarete │ 1000 │4+20% │24 02 20 │
│ │ │tiga- │ │ │
│ │ │rete │ │ │
├─────┼──────────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────────┤
│ 6. │ Tigari şi tigari de │ 1000 │ 7 │24 02 10 00 │
│ │ foi │tigari│ │ │
│ │ │ │ │ │
├─────┼──────────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────────┤
│ 7. │ Tutun destinat fuma- │ kg │ 15 │24 03 10 │
│ │ tului │ │ │ex.24 03 91 00 (tutun destinat │
│ │ │ │ │fumatului) │
│ │ │ │ │ex.24 03 99 90 (tutun destinat │
│ │ │ │ │fumatului) │
├─────┼──────────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────────┤
│ 8. │ Tutun de prizat şi │ kg │ 15 │24 03 99 10 │
│ │ tutun de mestecat │ │ │ │
├─────┼──────────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────────┤
│ │ C. Produse petroliere│ │ │ │
├─────┼──────────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────────┤
│ 9. │ Benzina premium, │ tona │ 65 │27 10 00 34 │
│ │ regular şi normal │ │ │27 10 00 36 │
├─────┼──────────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────────┤
│ 10. │ Benzina fără plumb │ tona │ 24 │27 10 00 27 │
│ │ │ │ │27 10 00 29 │
│ │ │ │ │27 10 00 32 │
├─────┼──────────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────────┤
│ 11. │ Motorina auto (com- │ tona │ 24 │ex.27 10 00 66 (motorina auto) │
│ │ bustibil pentru │ │ │ex.27 10 00 67 (motorina auto) │
│ │ motoare Diesel) │ │ │ex.27 10 00 68 (motorina auto) │
└─────┴──────────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────────┘


    NOTA:
    Cu prefixul "ex" au fost marcate situaţiile în care din întreaga poziţie tarifară sau din întregul cod tarifar sunt supuse accizelor numai produsul sau grupa de produse menţionate.


    ANEXA 2


                              LISTA
          taxelor speciale de consumaţie (accize) pentru alte produse
         şi grupe de produse din import şi din ţara pe coduri tarifare

┌─────┬──────────────────────┬─────────────┬───────────────────────────────────┐
│ Nr. │Denumirea produsului │ Acciza │ │
│ crt.│ şi a grupei de │ │ Cod tarifar │
│ │ produse │ % ECU/UM │ │
├─────┼──────────────────────┼────┬────────┼───────────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├─────┼──────────────────────┼────┼────────┼───────────────────────────────────┤
│ 1. │ Cafea verde │ - │900/tona│09 01 11 00 │
│ │ │ │ │09 01 12 00 │
├─────┼──────────────────────┼────┼────────┼───────────────────────────────────┤
│ 2. │ Cafea prajita, inclu-│ - │ 1200/ │09 01 21 00 │
│ │ siv cafea cu inlocu- │ │ tona │09 01 22 00 │
│ │ itori │ │ │09 01 90 90 │
├─────┼──────────────────────┼────┼────────┼───────────────────────────────────┤
│ 3. │ Cafea solubila, │ - │ 5/kg │21 01 11 │
│ │ inclusiv amestecuri │ │ │ex.210112 (preparate cu cafea │
│ │ cu cafea solubila │ │ │solubila) │
├─────┼──────────────────────┼────┼────────┼───────────────────────────────────┤
│ 4. │ Ape, ape minerale şi │ - │ 2/hl │22 02 10 00 │
│ │ape gazoase,cu conti- │ │ │ │
│ │nut de zahăr sau alte │ │ │ │
│ │produse de indulcit si│ │ │ │
│ │substanţe aromatizate │ │ │ │
├─────┼──────────────────────┼────┼────────┼───────────────────────────────────┤
│ 5. │ Confecţii din blănuri│ 50 │ - │43 03 10 10 │
│ │naturale (cu excepţia │ │ │ex. 43 03 10 90 (altele decât de │
│ │celor de iepure, oaie,│ │ │iepure, oaie, capra) │
│ │capra) │ │ │ex. 65 06 92 00 (altele decât de │
│ │ │ │ │iepure, oaie, capra) │
├─────┼──────────────────────┼────┼────────┼───────────────────────────────────┤
│ 6. │ Articole din cristal │ 50 │ - │ex.70 09 91 00 (din cristal) │
│ │ │ │ │ex.70 09 92 00 (din cristal) │
│ │ │ │ │ 70 13 21 │
│ │ │ │ │ 70 13 31 │
│ │ │ │ │ 70 13 91 │
│ │ │ │ │ex.70 18 90 (din cristal) │
│ │ │ │ │ex.94 05 10 50 (din cristal) │
│ │ │ │ │ex.94 05 20 50 (din cristal) │
│ │ │ │ │ex.94 05 50 00 (din cristal) │
│ │ │ │ │ex.94 05 91 (din cristal) │
├─────┼──────────────────────┼────┼────────┼───────────────────────────────────┤
│ 7. │ Bijuterii din aur │ 20 │ - │ex.71 13 19 00 (din aur si/sau │
│ │ si/sau platina, cu │ │ │platina cu excepţia verighetelor) │
│ │ excepţia verighetelor│ │ │ │
├─────┼──────────────────────┼────┼────────┼───────────────────────────────────┤
│ 8. │ Autoturisme şi auto- │ │ │ │
│ │turisme de teren (in- │ │ │ │
│ │clusiv din import │ │ │ │
│ │rulate) │ │ │ │
│ │ a) echipate cu motor │ │ │ │
│ │cu benzina: │ │ │ │
│ │- cu capacitatea ci- │ │ │ │
│ │lindrica sub 1601 cmc │ │ │ │
│ │ - cu grad normal de│ │ │ │
│ │ poluare │ 1 │ - │ex.87 03 21 (autoturisme şi auto- │
│ │ │ │ │turisme de teren cu grad normal │
│ │ │ │ │de poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 22 19 │
│ │ │ │ │(cu grad normal de poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 22 90 │
│ │ │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren cu grad normal de poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 23 19 │
│ │ │ │ │(sub 1601 cmc cu grad normal de │
│ │ │ │ │ poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 23 90 │
│ │ │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren sub 1601 cmc cu grad normal │
│ │ │ │ │de poluare) │
│ │ - cu grad redus de │ 0 │ - │ex.87 03 21 │
│ │ poluare │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren cu grad redus de poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 22 19 │
│ │ │ │ │(cu grad redus de poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 22 90 │
│ │ │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren cu grad redus de poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 23 19 │
│ │ │ │ │(sub 1601 cmc cu grad redus de │
│ │ │ │ │ poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 23 90 │
│ │ │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren sub 1601 cmc cu grad redus │
│ │ │ │ │de poluare) │
│ │- cu capacitatea ci- │ │ │ │
│ │lindrica între 1601cmc│ │ │ │
│ │si 1800 cmc │ │ │ │
│ │ - cu grad normal de│ │ │ │
│ │ poluare │ 3 │ - │ex.87 03 23 19 │
│ │ │ │ │(între 1601 şi 1800 cmc cu grad │
│ │ │ │ │normal de poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 23 90 │
│ │ │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren între 1601 cmc 1800 cmc cu │
│ │ │ │ │grad normal de poluare) │
│ │ - cu grad redus de │ │ │ │
│ │ poluare │1,5 │ - │ex.87 03 23 19 │
│ │ │ │ │(între 1601 şi 1800 cmc cu grad │
│ │ │ │ │redus de poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 23 90 │
│ │ │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren între 1601 cmc 1800 cmc cu │
│ │ │ │ │ redus de poluare) │
│ │- cu capacitatea ci- │ │ │ │
│ │lindrica între 1801 │ │ │ │
│ │cmc şi 2000 cmc │ │ │ │
│ │ - cu grad normal de│ │ │ │
│ │ poluare │ 6 │ - │ex.87 03 23 19 │
│ │ │ │ │(între 1801 şi 2000 cmc cu grad │
│ │ │ │ │normal de poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 23 90 │
│ │ │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren între 1801 cmc 2000 cmc cu │
│ │ │ │ │normal de poluare) │
│ │ - cu grad redus de │ │ │ │
│ │ poluare │ 3 │ - │ex.87 03 23 19 │
│ │ │ │ │(între 1801 şi 2000 cmc cu grad │
│ │ │ │ │redus de poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 23 90 │
│ │ │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren între 1801 cmc 2000 cmc cu │
│ │ │ │ │grad redus de poluare) │
│ │- cu capacitatea ci- │ │ │ │
│ │lindrica între 2001 │ │ │ │
│ │cmc şi 2500 cmc │ │ │ │
│ │ - cu grad normal de│ │ │ │
│ │ poluare │ 12 │ - │ex.87 03 23 19 │
│ │ │ │ │(între 2001 şi 2500 cmc cu grad │
│ │ │ │ │normal de poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 23 90 │
│ │ │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren între 2001 cmc 2500 cmc cu │
│ │ │ │ │grad normal de poluare) │
│ │ - cu grad redus de │ │ │ │
│ │ poluare │ 6 │ - │ex.87 03 23 19 │
│ │ │ │ │(între 2001 şi 2500 cmc cu grad │
│ │ │ │ │redus de poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 23 90 │
│ │ │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren între 2001 cmc 2500 cmc cu │
│ │ │ │ │grad redus de poluare) │
│ │- cu capacitatea ci- │ │ │ │
│ │lindrica peste 2500 │ │ │ │
│ │cmc │ │ │ │
│ │ - cu grad normal de│ │ │ │
│ │ poluare │ 18 │ - │ex.87 03 23 19 │
│ │ │ │ │(peste 2500 cmc cu grad normal de │
│ │ │ │ │ poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 23 90 │
│ │ │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren peste 2500 cmc cu grad │
│ │ │ │ │normal de poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 24 10 │
│ │ │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren peste 3000 cmc cu grad │
│ │ │ │ │normal de poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 24 90 │
│ │ │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren peste 3000 cmc cu grad │
│ │ │ │ │normal de poluare) │
│ │ - cu grad redus de │ │ │ │
│ │ poluare │ 9 │ - │ex.87 03 23 19 │
│ │ │ │ │(peste 2500 cmc cu grad redus │
│ │ │ │ │ de poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 23 90 │
│ │ │ │ │(peste 2500 cmc cu grad redus │
│ │ │ │ │ de poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 24 10 │
│ │ │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren cu grad redus de poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 24 90 │
│ │ │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren peste 3000 cmc cu grad │
│ │ │ │ │redus de poluare) │
│ │ b) echipate cu motor │ │ │ │
│ │ Diesel │ │ │ │
│ │- cu capacitatea ci- │ │ │ │
│ │lindrica sub 1600 cmc │ │ │ │
│ │ - cu grad normal de│ │ │ │
│ │ poluare │ 1 │ - │ex.87 03 31 10 (autoturisme şi au- │
│ │ │ │ │toturisme de teren cu grad normal │
│ │ │ │ │de poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 31 90 │
│ │ │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren cu gran normal de poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 32 19 │
│ │ │ │ │(sub 1601 cmc cu grad normal de │
│ │ │ │ │ poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 32 90 │
│ │ │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren sub 1601 cmc cu grad normal │
│ │ │ │ │de poluare) │
│ │ - cu grad redus de │ 0 │ - │ex.87 03 31 10 │
│ │ poluare │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren cu grad redus de poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 22 90 │
│ │ │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren cu grad redus de poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 32 19 │
│ │ │ │ │(sub 1601 cmc cu grad redus de │
│ │ │ │ │ poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 32 90 │
│ │ │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren sub 1601 cmc cu grad redus │
│ │ │ │ │de poluare) │
│ │- cu capacitatea ci- │ │ │ │
│ │lindrica între 1601cmc│ │ │ │
│ │si 2000 cmc │ │ │ │
│ │ - cu grad normal de│ │ │ │
│ │ poluare │ 3 │ - │ex.87 03 32 19 │
│ │ │ │ │(între 1601 şi 2000 cmc cu grad │
│ │ │ │ │normal de poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 32 90 │
│ │ │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren între 1601 cmc 2000 cmc cu │
│ │ │ │ │grad normal de poluare) │
│ │ - cu grad redus de │ │ │ │
│ │ poluare │1,5 │ - │ex.87 03 32 19 │
│ │ │ │ │(între 1601 şi 2000 cmc cu grad │
│ │ │ │ │redus de poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 32 90 │
│ │ │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren între 1601 cmc 2000 cmc cu │
│ │ │ │ │grad redus de poluare) │
│ │- cu capacitatea ci- │ │ │ │
│ │lindrica între 2001 │ │ │ │
│ │cmc şi 2500 cmc │ │ │ │
│ │ - cu grad normal de│ │ │ │
│ │ poluare │ 6 │ - │ex.87 03 32 19 │
│ │ │ │ │(între 2001 şi 2500 cmc cu grad │
│ │ │ │ │normal de poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 32 90 │
│ │ │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren între 2001 cmc 2500 cmc cu │
│ │ │ │ │grad normal de poluare) │
│ │ - cu grad redus de │ │ │ │
│ │ poluare │ 3 │ - │ex.87 03 32 19 │
│ │ │ │ │(între 2001 şi 2500 cmc cu grad │
│ │ │ │ │redus de poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 32 90 │
│ │ │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren între 2001 cmc 2500 cmc cu │
│ │ │ │ │grad redus de poluare) │
│ │- cu capacitatea ci- │ │ │ │
│ │lindrica între 2501 │ │ │ │
│ │cmc şi 3100 cmc │ │ │ │
│ │ - cu grad normal de│ │ │ │
│ │ poluare │ 12 │ - │ex.87 03 33 19 │
│ │ │ │ │(între 2501 şi 3100 cmc cu grad │
│ │ │ │ │normal de poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 33 90 │
│ │ │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren între 2501 cmc 3100 cmc cu │
│ │ │ │ │grad normal de poluare) │
│ │ - cu grad redus de │ │ │ │
│ │ poluare │ 6 │ - │ex.87 03 33 19 │
│ │ │ │ │(între 2501 şi 3100 cmc cu grad │
│ │ │ │ │redus de poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 33 90 │
│ │ │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren cu grad redus de poluare) │
│ │- cu capacitatea ci- │ │ │ │
│ │lindrica peste 3100 │ │ │ │
│ │cmc │ │ │ │
│ │ - cu grad normal de│ │ │ │
│ │ poluare │ 18 │ - │ex.87 03 33 19 │
│ │ │ │ │(peste 3100 cu grad normal de │
│ │ │ │ │ poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 33 90 │
│ │ │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren peste 3100 cmc cu grad │
│ │ │ │ │normal de poluare) │
│ │ - cu grad redus de │ │ │ │
│ │ poluare │ 9 │ - │ex.87 03 33 19 │
│ │ │ │ │(peste 3100 cmc cu grad redus │
│ │ │ │ │ de poluare) │
│ │ │ │ │ex.87 03 33 90 │
│ │ │ │ │(autoturisme şi autoturisme de │
│ │ │ │ │teren peste 3100 cmc cu un grad │
│ │ │ │ │redus de poluare) │
├─────┼──────────────────────┼────┼────────┼───────────────────────────────────┤
│ 9. │ Parfumuri, ape de │ 20 │ - │33 03 00 │
│ │colonie şi ape de │ │ │ │
│ │toaleta │ │ │ │
├─────┼──────────────────────┼────┼────────┼───────────────────────────────────┤
│ 10. │ Aparate video de in- │ 15 │ - │85 21 │
│ │registrat sau de re- │ │ │ex.85 19 (combine audio) │
│ │produs, chiar incor- │ │ │ex.85 20 (combine audio) │
│ │porand un receptor de │ │ │ex.85 27 (combine audio) │
│ │semnale videofonice; │ │ │ │
│ │combine auto │ │ │ │
├─────┼──────────────────────┼────┼────────┼───────────────────────────────────┤
│ 11. │ Dublu radiocasetofoa-│ 15 │ - │ex.85 27 (dublu radiocasetofoane cu│
│ │ne cu readre de pe │ │ │redare pe banda magnetica sau │
│ │banda magnetica sau │ │ │compact disc) │
│ │compact disc │ │ │ │
├─────┼──────────────────────┼────┼────────┼───────────────────────────────────┤
│ 12. │ Camera video │ 15 │ - │85 25 40 │
├─────┼──────────────────────┼────┼────────┼───────────────────────────────────┤
│ 13. │ Cuptoare cu microunde│ 15 │ - │85 16 50 00 │
├─────┼──────────────────────┼────┼────────┼───────────────────────────────────┤
│ 14. │ Aparate pentru radio-│ 15 │ - │85 25 20 91 │
│ │telefonie celulara │ │ │ │
│ │(telefoane mobile) │ │ │ │
├─────┼──────────────────────┼────┼────────┼───────────────────────────────────┤
│ 15. │ Aparate pentru condi-│ 15 │ - │84 15 10 00 │
│ │tionat aer, de perete │ │ │ │
│ │sau de ferestre, for- │ │ │ │
│ │mand un singur corp │ │ │ │
└─────┴──────────────────────┴────┴────────┴───────────────────────────────────┘


    NOTA
    Cu prefixul "ex" au fost marcate situaţiile în care din întreaga poziţie tarifară sau din întregul cod tarifar sunt supuse accizelor numai produsul sau grupa de produse menţionate.


    ANEXA 3


                        EXEMPLE
          privind metodologia de calcul al accizelor
             pentru alcool şi băuturi alcoolice

    I. Alcoolul etilic alimentar, băuturi alcoolice şi orice produse destinate industriei alimentare sau consumului, care conţin alcool etilic alimentar, cu o concentraţie mai mare de 0,5% în volum; vinuri, produse pe baza de vin şi produse pe baza de distilat de vin cu o concentraţie în alcool de peste 22% în volum; coniac, armaniac şi vinars.

    A. IMPORT

    1) - Produse imbuteliate

    a) - alcool etilic alimentar ambalat în sticle cu capacitate de 0,50 l,
         cu tăria alcoolică de 96% vol.

                      0,50 L x 96% x 200ECU
    Acciza pentru = ---------------------- = 0,960ECU
    o sticla 100

    b) - alcool etilic alimentar ambalat în sticle cu capacitate de 0,75 l,
         cu tărie alcoolică de 96% vol.

                      0,75 L x 96% x 200ECU
    Acciza pentru = ---------------------- = 1,440ECU
    o sticla 100

    c) - vodca ambalata în sticle cu capacitate de 0,33 l, cu tărie alcoolică
         de 40% vol.

                      0,33 L x 40% x 200ECU
    Acciza pentru = ---------------------- = 0,264ECU
    o sticla 100

    d) - lichior ambalat în sticle cu capacitate de 0,75 l, cu tărie alcoolică
         de 25% vol.

                      0,75 L x 25% x 200ECU
    Acciza pentru = ---------------------- = 0,375ECU
    o sticla 100

    e) - whisky ambalat în sticle cu capacitate de 0,70 l, cu tărie alcoolică
         de 43% vol.

                      0,70 L x 43% x 200ECU
    Acciza pentru = ---------------------- = 0,602ECU
    o sticla 100

    f) - coniac ambalat în sticle cu capacitate de 0,70 l, cu tărie alcoolică
         de 40% vol.

                      0,70 L x 40% x 200ECU
    Acciza pentru = ---------------------- = 0,560ECU
    o sticla 100


    2) Produse în vrac

    a) - importul a 10 000 l alcool etilic alimentar, cu tăria alcoolică
         de 96,3% vol.

             10000 L x 96,3% x 200ECU
    Acciza = ------------------------ = 19260ECU
                      100

    b) - importul a 20 000 l vodca cu tărie alcoolică de 40% vol.

             20000 L x 40% x 200ECU
    Acciza = ----------------------- = 16000ECU
                      100

    c) - importul a 25 000 l lichior cu tărie alcoolică de 25% vol.

             25000 L x 25% x 200ECU
    Acciza = ----------------------- = 12500ECU
                      100


    B. PRODUCŢIE INTERNA

    1. Produse imbuteliate

    a) vinars îmbuteliat în sticle de 0,70 l cu tărie alcoolică de 40% vol.

                      0,70 L x 40% x 200ECU
    Acciza pentru = ---------------------- = 0,560ECU
    o sticla 100

    b) bitter îmbuteliat în sticle de 1 litru, cu tăria alcoolică de 25% vol.

                      1 L x 25% x 200ECU
    Acciza pentru = -------------------- = 0,500ECU
    o sticla 100

    c) sticle de vermut cu capacitate de 1 litru şi tărie alcoolică de 17% vol.

                      1 L x 17% x 2,50ECU
    Acciza pentru = --------------------- = 0,425ECU
    o sticla 100


    2) Produse în vrac

    a) - 30 000 l alcool etilic alimentar cu tăria alcoolică de 96,2% vol.

             30000 L x 96,2% x 200ECU
    Acciza = ------------------------ = 57720ECU
                      100


    II. Băuturi alcoolice naturale

    1) Produse imbuteliate

    - tuica sau rachiu natural îmbuteliat în sticle de 1 litru cu tărie
      alcoolică de 30% vol.

                      1 L x 30% x 150ECU
    Acciza pentru = -------------------- = 0,450ECU
    o sticla 100

    - tuica sau rachiu natural, îmbuteliat în sticle de 0,50 l cu tărie
      alcoolică de 33% vol.

                      1 L x 33% x 150ECU
    Acciza pentru = ------------------- = 0,247ECU
    o sticla 100


    2) Produse în vrac

    - 12 000 l tuica sau rachiu natural cu tărie alcoolică de 28% vol.

             12000 L x 28% x 150ECU
    Acciza = ------------------------ = 5040ECU
                      100


    III. Grupa "Vinuri şi produse pe baza de vin"

    a) sticle de vin nespumos cu capacitatea de 0,70 l cu tărie alcoolică
       de 11,5% vol.

                      0,70 L x 11,5 x 0,60ECU
    Acciza pentru = ------------------------ = 0,048ECU
    o sticla 100

    b) sticle de vin spumos cu o capacitate de 0,70 l cu tăria alcoolică
       de 11% vol.

                      1 L x 11 x 1ECU
    Acciza pentru = ------------------ = 0,077ECU
    o sticla 100

    c) sticle de vin spumant, cu capacitate de 0,70 l şi tărie alcoolică
       de 12% vol.

                      0,70 L x 12 x 3ECU
    Acciza pentru = --------------------- = 0,252ECU
    o sticla 100


    IV. Grupa "Bere"

    a) sticle de bere cu capacitate de 0,33 l şi tăria alcoolică de 4,5% vol.

                      0,33 L x 4,5 x 1,60ECU
    Acciza pentru = ------------------------ = 0,024ECU
    o sticla 100

    b) sticle de bere de 0,50 l, cu tărie alcoolică de 5% vol.

                      1 rL x 5 x 1,60ECU
    Acciza pentru = ------------------- = 0,040ECU
    o sticla 100

    c) 20000 l bere vrac, cu tărie alcoolică de 4,5% vol.

                      20000 L x 4,5 x 1,60ECU
    Acciza pentru = ------------------------ = 1440ECU
    o sticla 100


    NOTA
    La calcularea accizelor în ECU, rezultatul subunitar va conţine trei zecimale; a treia cifra a zecimalelor se va rotunji +/- în funcţie de mărimea celei de a patra zecimale.


    ANEXA 4

    Denumirea agentului economic
    ...........................
    Sediul ....................
    Cod plătitor de accize ....


                                 JURNAL
            PRIVIND CUMPĂRĂRILE DE MATERII PRIME SUPUSE ACCIZELOR
                  luna ............ anul .............

┌──────┬───────────┬──────┬────────┬───────┬──┬───────┬───────┬───────┬────────┐
│ Nr. │ Felul şi │Furni-│ Denumi-│Cânţi- │UM│ Tărie │Valoare│ Acciza│ Acciza │
│ crt. │ data docu-│ zor │rea pro-│tate │ │ alcoo-│ totală│unitară│ totală │
│ │ mentului │ │ dusului│ │ │ lica │ │ │cuprinsă│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ în │
│ │ │ │ │ │ │ % vol.│ │ │ preţul │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ de │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ cumpa- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ rare │
├──────┼───────────┼──────┼────────┼───────┼──┼───────┼───────┼───────┼────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
├──────┼───────────┼──────┼────────┼───────┼──┼───────┼───────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴───────────┴──────┴────────┴───────┴──┴───────┴───────┴───────┴────────┘

           Director, Întocmit,
           Numele şi prenumele Numele şi prenumele
           Semnătura Semnătura



    ANEXA 5


    Denumirea agentului economic
    ...........................
    Sediul ....................
    Cod plătitor de accize ....


                                JURNAL
           PRIVIND VÂNZĂRILE DE PRODUSE FINITE SUPUSE ACCIZELOR
                      luna ............ anul ...........

┌──────┬───────────┬──────┬────────┬───────┬──┬───────┬───────┬───────┬────────┐
│ Nr. │ Felul şi │Bene- │ Denumi-│Cânţi- │UM│ Tărie │Valoare│ Acciza│ Acciza │
│ crt. │ data docu-│ficiar│rea pro-│tate │ │ alcoo-│ totală│unitară│ totală │
│ │ mentului │ │ dusului│ │ │ lica │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ % vol.│ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────┼──────┼────────┼───────┼──┼───────┼───────┼───────┼────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
├──────┼───────────┼──────┼────────┼───────┼──┼───────┼───────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴───────────┴──────┴────────┴───────┴──┴───────┴───────┴───────┴────────┘

           Director, Întocmit,
           Numele şi prenumele Numele şi prenumele
           Semnătura Semnătura



    ANEXA 6


    Denumirea agentului economic
    ...........................
    Sediul ....................
    Cod plătitor de accize ....

                            CERERE DE RESTITUIRE
                  a accizelor aferente produselor exportate
                      pe luna ......... anul ..........

┌───┬──────┬────┬─────┬─────┬──┬────┬────┬──────┬──────┬─────┬─────┬────┬──────┐
│Nr.│Nr. si│Fur-│Denu-│Can- │UM│Va- │ din│Nr. si│Nr. si│Nr. │Denu-│Can-│Valoa-│
│crt│ │ni- │mire │tita-│ │loa-│ │ data │ data │ şi │mire │ti- │rea │
│ │ data │zor │ │te │ │re │care│ doc. │ decl.│data │ │tate│ │
│ │ │ │pro- │ │ │ │ │ de │ va- │fact.│bene-│ │acci- │
│ │ doc. │ │dus │cum- │ │to- │ac- │achit.│ male │ ext.│fi- │li- │zelor │
│ │ de │ │ │pa- │ │tala│ciza│a fac.│ de │ │ciar │vra-│ │
│ │cumpa-│ │ │rata │ │ │ │ de │ exp. │ │ │ta │pentru│
│ │rare │ │ │ │ │ │ │cump. │ │ │ţara │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ la │care │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ se │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │exp.│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │soli- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │cita │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │resti-│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │tuirea│
├───┼──────┼────┼─────┼─────┼──┼────┼────┼──────┼──────┼─────┼─────┼────┼──────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │
├───┼──────┼────┼─────┼─────┼──┼────┼────┼──────┼──────┼─────┼─────┼────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────┼────┼─────┼─────┼──┼────┼────┼──────┼──────┼─────┼─────┼────┼──────┤
│To-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│tal│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴──────┴────┴─────┴─────┴──┴────┴────┴──────┴──────┴─────┴─────┴────┴──────┘

           Director, Întocmit,
           Numele şi prenumele Numele şi prenumele
           Semnătura Semnătura



    ANEXA 7


    Denumirea agentului economic
    ...........................
    Sediul ....................
    Cod fiscal ................


                                  CERERE
            de restituire a accizelor aferente produselor vândute
                           în regim "duty free"
                     pe luna ............ anul ...........

┌──────┬───────────┬──────┬────────┬───────┬──┬───────┬───────┬───────┬────────┐
│ Nr. │ Nr. şi │Furni-│ Denumi-│Cânţi- │UM│Valoa- │Acciza │ Cânţi-│ Acciza │
│ crt. │ data docu-│ zor │ re pro-│tate │ │rea │ totală│tatea │aferentă│
│ │ mentului │ │ dus │cumpa- │ │totală │ │ │vânzări-│
│ │ de │ │ │rata │ │ │ │vândută│ lor │
│ │cumpărare │ │ │ │ │ │ │ │pentru │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ care │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ se │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │solicita│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ resti- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ tuirea │
├──────┼───────────┼──────┼────────┼───────┼──┼───────┼───────┼───────┼────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
├──────┼───────────┼──────┼────────┼───────┼──┼───────┼───────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴───────────┴──────┴────────┴───────┴──┴───────┴───────┴───────┴────────┘

           Conducător Întocmit
           unitate



    ANEXA 8


    Denumirea agentului economic
    ...........................
    Sediul ....................
    Cod plătitor de accize ....


                                CERERE
        de restituire a accizelor aferente alcoolului utilizat în
      roducţia de medicamente, alcool sanitar sau oţet alimentar
                      luna ............ anul ...........

┌─────┬─────────┬─────┬───────────────┬─────┬──────┬─────────────────┬─────────┐
│ Nr. │ Nr./data│Fur- │ Cantitate │ Va- │Acciza│ Cantitate │ Acciza │
│ crt.│ doc. de │ni- │ achiziţionata │loa- │totală│ prelucrata │ solici- │
│ │ cumpa- │zor ├───────┬───────┤ re │ ├────────┬────────┤ tata a │
│ │ rare │ │(litri)│(tărie │ │ │(litri) │(tărie │ fi res- │
│ │ │ │ │alcoo- │ to- │ │ │alcooli-│ tituita │
│ │ │ │ │ lica │tala │ │ │ ca │ │
│ │ │ │ │ % în │ │ │ │ % în │ │
│ │ │ │ │ vol.) │ │ │ │ vol.) │ │
├─────┼─────────┼─────┼───────┼───────┼─────┼──────┼────────┼────────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
├─────┼─────────┼─────┼───────┼───────┼─────┼──────┼────────┼────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼─────┼───────┼───────┼─────┼──────┼────────┼────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼─────┼───────┼───────┼─────┼──────┼────────┼────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼─────┼───────┼───────┼─────┼──────┼────────┼────────┼─────────┤
│ │ Total │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────┴─────────┴─────┴───────┴───────┴─────┴──────┴────────┴────────┴─────────┘

           Director, Întocmit,
           Numele şi prenumele Numele şi prenumele
           Semnătura Semnătura



    ANEXA 9


      ROMÂNIA
        MF
 MINISTERUL FINANŢELOR


                    DECLARAŢIA DE ÎNREGISTRARE
  PENTRU PLĂTITORII DE ACCIZE SI ALTE IMPOZITE INDIRECTE

    1. DATE DE IDENTIFICARE A PLĂTITORULUI:
    1.1. COD FISCAL │...........│
    1.2. Denumirea plătitorului │................│
                                 │................│
    Adresa
    1.3. Judeţul │...............│
    1.4. Localitatea │................│
    1.5. Codul poştal │...........│
    1.6. Strada, nr. etc. │..........................│
    1.7. Telefon │.............│ telex │...........│
         fax │..........│
    1.8. Numărul de înmatriculare la Registrul comerţului │................│

    2. FORMA DE PROPRIETATE: │....................│

    3. FORMA JURIDICĂ: │.................│

    4. SECTORUL DE ACTIVITATE (se marchează cu x unul din sectoare):
    4.1. accize │......│
    4.2 impozit la ţiţei şi gaze naturale din producţia interna │.......│
    4.3. jocuri de noroc │.........│

    5. CONTURI BANCARE:
┌────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┐
│ Banca │ Contul │
│ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ DECLAR CA CELE MENŢIONATE MAI SUS SUNT ADEVĂRATE SI CORECTE │
│ Numele persoanei care face declaraţia │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Titlul persoanei care face declaraţia │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Semnătura .............. Ştampila .......... │
│ Data ............... │
│ TALON 1 │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ SE COMPLETEAZĂ DE PERSONALUL ORGANULUI FISCAL │
│ - COD PLĂTITOR DE ACCIZE SAU ALTE IMPOZITE INDIRECTE: │........│ │
│ - Număr de înregistrare: │........│ │
│ - Data înregistrării: ziua │.....│ luna │......│ anul │.........│ │
│ - Numele şi prenumele persoanei care verifica: │
│ │
│ TALON 2 │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ SE DETAŞEAZĂ SI SE DA PERSOANEI CARE FACE DECLARAŢIA │
│ Plătitorul ............ │
│ a depus DECLARAŢIA DE ÎNREGISTRARE │
│ pentru plătitorii de impozite la .................. │
│ Număr de înregistrare: │...............│ │
│ Data înregistrării: ziua │......│ luna │.......│ anul │........│ │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 10



    Formular cu regim special

    ORGANIZATOR: Societatea Comercială ...............
    DEŢINĂTOR SPAŢIU: Societatea Comercială ..........
    Sala din: ........................................

                        SITUAŢIA ÎNCASĂRILOR ZILNICE
             pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice
                          cu câştiguri (dolari SUA)

┌────┬───────┬───────────┬───────────┬───────────┬───────────┬─────────┬──────┬────────────────┐
│ │ │ Indexul │ Indexul │ Factor de │ Diferenta │ │ │ │
│Nr. │ Seria │contoarelor│contoarelor│ multipli- │ indexuri │ Sold │Pret/ │ │
│crt.│masinii│la inceput │la sfarsit │ care │ contoare │impulsuri│impuls│ Incasari │
│ │ │ (Si) │ (Sf) │ (F) │ (D)= │ │ │ │
│ │ │ │ │ │[(Sf-Si)xF]│ │ │ │
├────┼───────┼───┬───┬───┼───┬───┬───┼───┬───┬───┼───┬───┬───┼─────────┼──────┼─────┬────┬─────┤
│ │ │ I │Ej │Ei │ I │Ej │Ei │ I │Ej │Ei │ I │Ej │Ei │=11-12-13│ $ │ $ │curs│ lei │
├────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────────┼──────┼─────┼────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ 16= │ │18= │
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │10 │11 │12 │13 │ 14 │ 15 │14x15│ 17 │16x17│
├────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────────┼──────┼─────┼────┼─────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────────┼──────┼─────┼────┼─────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────────┼──────┼─────┼────┼─────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────────┼──────┼─────┼────┼─────┤
│ 4 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────────┼──────┼─────┼────┼─────┤
│ 5 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────────┼──────┼─────┼────┼─────┤
│ 6 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────────┼──────┼─────┼────┼─────┤
│ 7 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────────┼──────┼─────┼────┼─────┤
│ 8 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────────┼──────┼─────┼────┼─────┤
│ 9 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────────┼──────┼─────┼────┼─────┤
│ 10 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────────┼──────┼─────┼────┼─────┤
│ │ Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴─────────┴──────┴─────┴────┴─────┘
                                                                                  14-50-1 (USD)

   INTOCMIT, VERIFICAT,
                                               TOTAL $ ........ = LEI ............ din care:
   Numele ............ ...............
   Functia ............ ............... 1 - Organizator .......... % = .... $ = .... lei
   Semnatura .......... ............... 2 - Detinator spatiu ..... % = .... $ = .... lei


                           INSTRUCŢIUNI
          de completare a formularului "Situaţia încasărilor zilnice
           pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice
              cu câştiguri (dolari SUA)" [cod 14-50-1 (USD)]

    Formular format A4, cu regim special pentru activitatea de exploatare a maşinilor electronice cu câştiguri.
    Formularele se leagă într-un registru de 100 file, care se snuruieste şi se numeroteaza. Se înregistrează de către organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenţa, sau de către partea căreia ii revine obligaţia contractuală de efectuare a evidentei primare (în cazul contractelor de asociere) la organele fiscale locale în a căror raza teritorială se desfăşoară efectiv activitatea de exploatare a maşinilor.
    Se întocmeşte de către organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenţa, sau de către partea căreia ii revine obligaţia contractuală de efectuare a evidentei primare (în cazul contractelor de asociere) la locul de desfăşurare a activităţii, conform art. 35 din H.G. nr. 130/1997.
    Se verifica şi se vizează de către organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenţa sa desfăşoare jocuri de noroc.
    Nu circula în afară, fiind document de înregistrare contabila primara, pe baza căruia se întocmeşte registrul de casa.
    Se arhivează, după completarea registrului, de către organizatorul de jocuri sau de către aceea dintre părţi care a făcut şi înregistrarea formularelor la organul fiscal teritorial (în cazul contractelor de asociere) - la sediul acesteia.
    Modul de completare:
    Col. 0 = numărul de ordine în sala al aparatului
    Col. 1 = seria masinii, conform anexei la Licenţa
    Col. 2 (I) = indexul la începutul zilei - pentru contorul de intrari
    Col. 3 (Ej) = indexul la începutul zilei - pentru contorul de iesiri jetoane
    Col. 4 (Ei) = indexul la începutul zilei - pentru contorul de iesiri impulsuri
    Col. 5 (I) = indexul la sfârşitul zilei - pentru contorul de intrari
    Col. 6 (Ej) = indexul la sfârşitul zilei - pentru contorul de iesiri jetoane
    Col. 7 (Ei) = indexul la sfârşitul zilei - pentru contorul de iesiri impulsuri
    Col. 8 = factorul de multiplicare*) - contor de intrari
    Col. 9 = factorul de multiplicare*) - contor de iesiri jetoane
    Col. 10 = factorul de multiplicare*) - contor de iesiri impulsuri
    Col. 11 = rulaje în cursul zilei - intrari (col.5-col.2) x col.8
    Col. 12 = rulaje în cursul zilei - iesiri jetoane (col.6-col.3) x col.9
    Col. 13 = rulaje în cursul zilei - iesiri impulsuri (col.7-col.4) x col.10
    Col. 14 = sold impulsuri (col.11-col.12-col.13)
    Col. 15 = preţul unui impuls în dolari SUA
    Col. 16 = încasări din exploatarea jocului în dolari SUA (col.14xcol.15)
    Col. 17 = cursul de schimb al dolarului stabilit de B.N.R. pentru ziua respectiva
    Col. 18 = încasări din exploatarea jocului în lei (col.16xcol.17)
──────────
    *) Factorul de multiplicare este cel menţionat în dovada de verificare tehnica - pentru fiecare contor în parte.
──────────


    ANEXA 11



    Formular cu regim special

    ORGANIZATOR: Societatea Comercială .............
    DEŢINĂTOR SPAŢIU: Societatea Comercială ........
    Sala din: ......................................

                           SITUAŢIA ÎNCASĂRILOR ZILNICE
              pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice
                               cu câştiguri (lei)

┌────┬───────┬───────────┬───────────┬───────────┬───────────┬─────────┬──────┬────────┐
│ │ │ Indexul │ Indexul │ Factor de │ Diferenta │ │ │ │
│Nr. │ Seria │contoarelor│contoarelor│ multipli- │ indexuri │ Sold │Pret/ │ │
│crt.│masinii│la inceput │la sfarsit │ care │ contoare │impulsuri│impuls│Incasari│
│ │ │ (Si) │ (Sf) │ (F) │ (D)= │ │ │ │
│ │ │ │ │ │[(Sf-Si)xF]│ │ │ │
├────┼───────┼───┬───┬───┼───┬───┬───┼───┬───┬───┼───┬───┬───┼─────────┼──────┼────────┤
│ │ │ I │Ej │Ei │ I │Ej │Ei │ I │Ej │Ei │ I │Ej │Ei │=11-12-13│ lei │ lei │
├────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────────┼──────┼────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │10 │11 │12 │13 │ 14 │ 15 │16=14x15│
├────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────────┼──────┼────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────────┼──────┼────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────────┼──────┼────────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────────┼──────┼────────┤
│ 4 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────────┼──────┼────────┤
│ 5 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────────┼──────┼────────┤
│ 6 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────────┼──────┼────────┤
│ 7 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────────┼──────┼────────┤
│ 8 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────────┼──────┼────────┤
│ 9 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────────┼──────┼────────┤
│ 10 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────────┼──────┼────────┤
│ │ Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴─────────┴──────┴────────┘
                                                                           14-50-1 (LEI)
   INTOCMIT, VERIFICAT,
                                               TOTAL = LEI ............ din care:
   Numele ............ ...............
   Functia ............ ............... 1 - Organizator ..........% = ........lei
   Semnatura .......... ............... 2 - Detinator spatiu .....% = ........lei



                           INSTRUCŢIUNI
            de completarea a formularului "Situaţia încasărilor zilnice
              pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice
                     cu câştiguri (lei)" [cod 14-50-1 (LEI)]

    Formular format A4, cu regim special pentru activitatea de exploatare a maşinilor electronice cu câştiguri.
    Formularele se leagă într-un registru de 100 file, care se snuruieste şi se numeroteaza. Se înregistrează de către organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenţa, sau de către partea căreia ii revine obligaţia contractuală de efectuare a evidentei primare (în cazul contractelor de asociere) la organele fiscale locale în a căror raza teritorială se desfăşoară efectiv activitatea de exploatare a maşinilor.
    Se întocmeşte de către organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenţa, sau de către partea căreia ii revine obligaţia contractuală de efectuare a evidentei primare (în cazul contractelor de asociere) la locul de desfăşurare a activităţii, conform art. 35 din H.G. nr. 130/1997.
    Se verifica şi se vizează de către organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenţa sa desfăşoare jocuri de noroc.
    Nu circula în afară, fiind document de înregistrare contabila primara, pe baza căruia se întocmeşte registrul de casa.
    Se arhivează, după completarea registrului, de către organizatorul de jocuri sau de către aceea dintre părţi care a făcut şi înregistrarea formularelor la organul fiscal teritorial (în cazul contractelor de asociere) - la sediul acesteia.
    Modul de completare:
    Col. 0 = numărul de ordine în sala al aparatului
    Col. 1 = seria masinii, conform anexei la Licenţa
    Col. 2 (I) = indexul la începutul zilei - pentru contorul de intrari
    Col. 3 (Ej) = indexul la începutul zilei - pentru contorul de iesiri jetoane
    Col. 4 (Ei) = indexul la începutul zilei - pentru contorul de iesiri impulsuri
    Col. 5 (I) = indexul la sfîrşitul zilei - pentru contorul de intrari
    Col. 6 (Ej) = indexul la sfîrşitul zilei - pentru contorul de iesiri jetoane
    Col. 7 (Ei) = indexul la sfîrşitul zilei - pentru contorul de iesiri impulsuri
    Col. 8 = factorul de multiplicare*) - contor de intrari
    Col. 9 = factorul de multiplicare*) - contor de iesiri jetoane
    Col. 10 = factorul de multiplicare*) - contor de iesiri impulsuri
    Col. 11 = rulaje în cursul zilei - intrari (col.5-col.2) x col.8
    Col. 12 = rulaje în cursul zilei - iesiri jetoane (col.6-col.3) x col.9
    Col. 13 = rulaje în cursul zilei - iesiri impulsuri (col.7-col.4) x col.10
    Col. 14 = sold impulsuri (col.11-col.12-col.13)
    Col. 15 = preţul unui impuls în lei
    Col. 16 = încasări din exploatarea jocului în lei (col.14xcol.15)
──────────
    *) Factorul de multiplicare este cel menţionat în dovada de verificare tehnica - pentru fiecare contor în parte.
──────────


    ANEXA 12


    Formular cu regim special

    ORGANIZATOR: Societatea Comercială ...................
    DEŢINĂTOR SPAŢIU: Societatea Comercială ................
    Sala din: ..............................................

          SITUAŢIA ÎNCASĂRILOR ZILNICE PE LUNA ........ ANUL ......
        pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu
      câştiguri (lei si/sau dolari SUA) pentru masina seria .......

┌──────┬──────────────────────┬───────────────────────┬────────────────────────┐
│ Ziua │ Indexul contoarelor │ Indexul contoarelor │ Încasări │
│ │ la început (Si) │ la sfîrşit (Sf) │ │
├──────┼──────┬───────┬───────┼──────┬───────┬────────┼──────────┬─────────────┤
│ │ I │ Ej │ Ei │ I │ Ej │ Ei │ $ │ lei │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 4 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 5 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 6 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 7 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 8 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 9 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 10 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 11 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 12 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 13 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 14 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 15 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 16 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 17 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 18 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 19 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 20 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 21 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 22 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 23 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 24 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 25 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 26 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 27 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 28 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 29 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 30 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ 31 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ │Total │ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴──────┴───────┴───────┴──────┴───────┴────────┴──────────┴─────────────┘
                                                                  14-50-1/a
      ORGANIZATOR DEŢINĂTOR SPAŢIU

    Întocmit ............. ...................
    Delegat ................ ..................

    Vizat:
    Director ................ Director ..........
    Contabil-şef ............ Contabil-şef ......



                         INSTRUCŢIUNI
          de completare a formularului "Situaţia încasărilor
       pe luna ......... anul .......... pentru activitatea de
         exploatare a jocurilor electronice cu câştiguri
           pentru masina seria ......." (cod 14-50-1/a)

    Formular format A4, cu regim special, pentru activitatea de exploatare a maşinilor electronice cu câştiguri.
    Formularele se leagă în registre de 99 file (33 x 3 exemplare), care se snuruiesc şi se numeroteaza. Se înregistrează de către organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenţa, la organul fiscal teritorial în a cărui raza se afla sediul organizatorului.
    Serveşte la centralizarea încasărilor din exploatarea maşinilor electronice cu câştiguri.
    Se întocmeşte lunar, pentru fiecare masina în parte, pe baza datelor din "Situaţia încasărilor zilnice pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu câştiguri" (col. 14-50-1). Se întocmeşte de către delegaţii organizatorului de jocuri şi deţinătorului de spaţiu şi se vizează de conducerea acestora.
    Se întocmeşte în trei exemplare, câte unul pentru organizatorul de jocuri şi pentru deţinătorul spaţiului, al treilea rămânând la cotorul registrului.
    Exemplarele 1 şi 2 se arhivează în compartimentele de contabilitate ale partenerilor, ca anexa la nota contabila, iar exemplarul 3 rămâne la cotorul registrului, arhivandu-se de către organizatorul jocurilor de noroc.
    Modul de completare:
    Col. 0 = ziua din luna calendaristică pentru care se întocmeşte situaţia
    Col. 1 (I) = indexul din prima zi a lunii - pentru contorul de intrari
    Col. 2 (Ej) = indexul din prima zi a lunii - pentru contorul de iesiri jetoane
    Col. 3 (Ei) = indexul din prima zi a lunii - pentru contorul de iesiri impulsuri
    Col. 4 (I) = indexul la sfîrşitul ultimei zile a lunii - pentru contorul de intrari
    Col. 5 (Ej) = indexul la sfîrşitul ultimei zile a lunii - pentru contorul de iesiri jetoane
    Col. 6 (Ei) = indexul la sfîrşitul ultimei zile a lunii - pentru contorul de iesiri impulsuri
    Col. 7 = încasări din exploatarea jocului în luna de raportare, în dolari SUA; se preiau sumele aferente din formularul cod 14-50-1(USD), col.16; nu se completează în cazul maşinilor care operează în lei
    Col. 8 = încasări din exploatarea jocului în luna de raportare, în lei; se preiau sumele aferente din formularul cod 14-50-1(USD), col.18 (în cazul maşinilor care operează în valuta) sau din formularul 14-50-1(LEI), col.16 (în cazul maşinilor care operează în lei)


    ANEXA 13


    Formular cu regim special

    ORGANIZATOR: Societatea Comercială .............
    DEŢINĂTOR SPAŢIU: Societatea Comercială ........
    Sala din: ......................................

                           RECAPITULAŢIA
       ÎNCASĂRILOR PE LUNA ........ ANUL ............
        pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice
              cu câştiguri (lei si/sau dolari SUA)

┌──────┬────────┬────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ Nr. │ Seria │ Indexul contoarelor │ Indexul contoarelor │ Încasări │
│ crt. │masinii │ la început (Si) │ la sfârşit (Sf) │ │
├──────┼────────┼───────┬───────┬────────┼───────┬───────┬───────┼──────┬──────┤
│ │ │ I │ Ej │ Ei │ I │ Ej │ Ei │ $ │ lei │
├──────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
├──────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│ 4 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│ 5 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│ 6 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│ 7 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│ 8 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│ 9 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│ 10 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│ 11 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│ 12 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│ 13 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│ 14 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│ 15 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│ │ Total │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴────────┴───────┴───────┴────────┴───────┴───────┴───────┴──────┴──────┘
                                                           14-50-1/b

                  Total $ ...... = LEI ............. din care:

                  1 - Organizator .........% = ....... $ = ............lei
                  2 - Destinator spaţiu....% = ....... $ = ............lei
                  TAXA 20% DATORATĂ = ........$ =................lei

      ORGANIZATOR DEŢINĂTOR SPAŢIU

    Întocmit ............. ...................
    Delegat ................ ..................

    Vizat:
    Director ................ Director ..........
    Contabil-şef ............ Contabil-şef ......


                           INSTRUCŢIUNI
             de completare a formularului "Recapitulatia încasărilor pe
              luna ..... anul ...... pentru activitatea de exploatare a
                          jocurilor electronice cu câştiguri
                       (lei si/sau dolari SUA)" (cod 14-50-1/b)

    Formular format A4, cu regim special, pentru activitatea de exploatare a maşinilor electronice cu câştiguri.
    Formularele se leagă în registre de 99 file (33 x 3 exemplare), care se snuruiesc şi se numeroteaza. Se înregistrează de către organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenţa, la organul fiscal teritorial în a cărui raza se afla sediul organizatorului.
    Serveşte la centralizarea încasărilor din exploatarea maşinilor electronice cu câştiguri şi la determinarea taxei pentru jocurile de noroc.
    Se întocmeşte lunar, pe baza datelor din "Situaţia încasărilor pe luna ...... anul ....... pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu câştiguri (lei şi dolari SUA) pentru masina seria ......." (col. 14-50-1/a). Se întocmeşte de către delegaţii organizatorului de jocuri şi deţinătorului de spaţiu şi se vizează de conducerea acestora.
    Se întocmeşte în trei exemplare, câte unul pentru organizatorul de jocuri şi pentru deţinătorul spaţiului, al treilea rămânând la cotorul registrului.
    Exemplarele 1 şi 2 se arhivează în compartimentele de contabilitate ale partenerilor, ca anexa la nota contabila, iar exemplarul 3 rămâne la cotorul registrului, arhivandu-se de către organizatorul jocurilor de noroc.
    Modul de completare:
    Col. 1 = numărul de ordine în sala a masinii
    Col. 2 (I) = indexul din prima zi a lunii - pentru contorul de intrari
    Col. 3 (Ej) = indexul din prima zi a lunii - pentru contorul de iesiri jetoane
    Col. 4 (Ei) = indexul din prima zi a lunii - pentru contorul de iesiri impulsuri
    Col. 5 (I) = indexul la sfîrşitul ultimei zile a lunii - pentru contorul de intrari
    Col. 6 (Ej) = indexul la sfîrşitul ultimei zile a lunii - pentru contorul de iesiri jetoane
    Col. 7 (Ei) = indexul la sfîrşitul ultimei zile a lunii - pentru contorul de iesiri impulsuri
    Col. 8 = încasări din exploatarea jocului în luna de raportare, în dolari SUA; se preia totalul lunar determinat în formularul cod 14-50-1/a) col.7; nu se completează în cazul maşinilor care operează în lei
    Col. 9 = încasări din exploatarea jocului în luna de raportare, în lei; se preia totalul lunar determinat în formularul cod 14-50-1/a col.8


    ANEXA 14


    Formular cu regim special

    ORGANIZATOR ..............
    DATA .....................

                              SITUAŢIA
        încasărilor zilnice la sala de bingo .............

    1. Încasări din vânzarea cartoanelor:
┌──────┬──────────────────────────────────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ NR. │ CARTOANE │ NUMĂRUL │ VALOAREA │
│ CRT. │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│ 1.1 │ Cartoane de 500 lei │ │ │
│ 1.2 │ Cartoane de 1.000 lei │ │ │
│ 1.3 │ Cartoane de 1.500 lei │ │ │
│ 1.4 │ Cartoane de 2.000 lei │ │ │
│ 1.5 │ Cartoane de 3.000 lei │ │ │
│ 1.6 │ Cartoane de 5.000 lei │ │ │
│ 1.7 │ Cartoane de 10.000 lei │ │ │
│ 1.8 │ Cartoane de ...... lei │ │ │
│ 1.9 │ Cartoane de ...... lei │ │ │
│ 1.10 │ Cartoane de ...... lei │ │ │
│ 1.11 │ Cartoane nule-total │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│ 1.12 │ TOTAL VÂNZĂRI: (rd.1.1+....+rd.1.10-rd.1.11) │ │ │
└──────┴──────────────────────────────────────────────┴──────────┴─────────────┘

    2. Premiile acordate:
┌──────┬──────────────────────────────────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ 2.1 │ Premii de linie │ │ │
│ 2.2 │ Premii de bingo │ │ │
│ 2.3 │ Premii de bingo acumulat │ │ │
│ 2.4 │ Premii speciale │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│ 2.5 │ TOTAL PREMII ACORDATE: (rd.2.1+....+rd.2.4) │ │ │
└──────┴──────────────────────────────────────────────┴──────────┴─────────────┘
┌──────┬──────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│ 3 │ TOTAL ÎNCASĂRI (rd.1.12-rd.2.5) │ │
└──────┴──────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┘
                                                            14-50-2

                 DIRECTOR, CASIER,


                        INSTRUCŢIUNI
             de completare a formularului "Situaţia încasărilor
                zilnice la sala de bingo ...." (cod 14-50-2)

    În baza raportului zilnic de gestiune a jocurilor, prevăzut în Hotărârea Guvernului nr. 130/1997 din 18 aprilie 1997, se întocmeşte situaţia încasărilor zilnice de la sala de bingo, de către casier. Formularele se leagă în registre de 100 file (50 x 2 exemplare) care trebuie sa fie vizate de către organul fiscal teritorial în a cărui raza se situează spaţiul în care se desfăşoară jocurile.
    Situaţiile zilnic se întocmesc în doua exemplare, din care un exemplar rămâne la casierul general - anexat la cotorul registrului - iar nu exemplar merge la compartimentul de contabilitate.
    Situaţiile zilnice vor fi înregistrate în registrul de casa de către casierul general. Toate documentele se vor indosaria la actele de casa, care vor fi păstrate conform normelor legale în vigoare.
    Modul de completare a formularului:
    rd. 1.1-1.10 (col.2) - numărul de cartoane de valoarea menţionată, vândute pentru jocurile din ziua respectiva;
    rd. 1.1-1.10 (col.3) -valoarea cartoanelor vândute pentru jocurile din ziua respectiva;
    rd. 1.11 (col.2) - totalul cantitativ al cartoanelor rămase nevandute pentru jocurile din ziua respectiva şi anulate;
    rd. 1.11 (col.3) - totalul valoric al cartoanelor rămase nevandute pentru jocurile din ziua respectiva şi anulate;
    rd. 1.12 (col.2) - se determina prin însumarea tuturor cartoanelor puse în vânzare şi deducerea celor rămase nevandute (cantitativ) pentru jocurile desfăşurate în ziua respectiva;
    rd. 1.12 (col.3) - se determina prin însumarea tuturor cartoanelor puse în vânzare şi deducerea celor rămase nevandute (valoric) pentru jocurile desfăşurate în ziua respectiva;
    rd. 2.1-2.4 (col.2) - numărul premiilor efectiv acordate la jocurile desfăşurate în ziua respectiva;
    rd. 2.1-2.4 (col.3) - valoarea premiilor efectiv acordate la jocurile desfăşurate în ziua respectiva - reflectate la rubrica "plati" în registrul de casa.


    ANEXA 14.a


    Formular cu regim special

    ORGANIZATOR ..............
    DATA .....................

                              SITUAŢIA
          încasărilor din organizarea de loterii, tombole şi alte
          jocuri transmise prin reţelele de televiziune precum şi
                    din organizarea de pariuri de orice fel

    1. Încasări din vânzarea biletelor de participare:
┌──────┬──────────────────────────────────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ NR. │ VALOAREA UNITARĂ A BILETELOR VÂNDUTE │ NUMĂRUL │ VALOAREA │
│ CRT. │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│ 1.1 │ Bilete de ........ lei │ │ │
│ 1.2 │ Bilete de ........ lei │ │ │
│ 1.3 │ Bilete de ........ lei │ │ │
│ 1.4 │ Bilete de ........ lei │ │ │
│ 1.5 │ Bilete de ........ lei │ │ │
│ 1.6 │ Bilete de ........ lei │ │ │
│ 1.7 │ Bilete de ........ lei │ │ │
│ 1.8 │ Bilete de ........ lei │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│ 1.9 │ TOTAL VÂNZĂRI: (rd.1.1+....+rd.1.8) │ │ │
└──────┴──────────────────────────────────────────────┴──────────┴─────────────┘

    2. Premiile acordate:
┌──────┬───────────────────────────────────────────┬─────────┬───────┬─────────┐
│ │ FEL PREMIU │ VALOARE │ NUMĂR │ VALOARE │
│ │ │ UNITARĂ │ PREMII│ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────────┤
│ 2.1 │ ....................... │ │ │ │
│ 2.2 │ ....................... │ │ │ │
│ 2.3 │ ........................ │ │ │ │
│ 2.4 │ ....................... │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────────┤
│ 2.5 │ TOTAL PREMII ACORDATE:(rd.2.1+..+rd.2.4) │ │ │ │
└──────┴───────────────────────────────────────────┴─────────┴───────┴─────────┘

┌──────┬──────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│ 3. │ TOTAL ÎNCASĂRI (rd.1.9 - rd.2.5) │ │
└──────┴──────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┘
                                                                14-50-2.1

            DIRECTOR, CASIER,


                        INSTRUCŢIUNI
           de completare a formularului "Situaţia încasărilor din
          organizarea de loterii, tombole şi alte jocuri transmise
           prin reţelele de televiziune precum şi din organizarea
                  de pariuri de orice fel" (cod 14-50-2.1)

    Se întocmeşte de către casier ori de câte ori se organizează astfel de jocuri. Formularele se leagă în registre de 100 file (50 x 2 exemplare) care trebuie sa fie vizate de către organul fiscal teritorial în a cărui raza se situează spaţiul în care se desfăşoară jocurile.
    Situaţiile zilnice se întocmesc în doua exemplare, din care un exemplar rămâne la casierul general - anexat la cotorul registrului - iar nu exemplar merge la compartimentul de contabilitate.
    Situaţiile zilnice vor fi întocmite pe baza datelor înregistrate în registrul de casa, de către casierul general. Documentele se vor indosaria la actele de casa, care vor fi păstrate conform normelor legale în vigoare.
    Modul de completare a formularului:
    rd. 1.1-1.8 (col.2) - numărul de bilete de participare de valoarea menţionată, vândute pentru jocurile din ziua respectiva; nu se completează în cazul organizării de pariuri;
    rd. 1.1-1.8 (col.3) -valoarea biletelor de participare vândute pentru jocurile din ziua respectiva; nu se completează în cazul organizării de pariuri;
    rd. 1.9 (col.2) - se determina prin însumarea tuturor biletelor de participare puse în vânzare (cantitativ) pentru jocurile desfăşurate în ziua respectiva;
    rd. 1.9 (col.3) - se determina prin însumarea tuturor biletelor de participare puse în vânzare (valoric) pentru jocurile desfăşurate în ziua respectiva;
    rd. 2.1-2.4 (col.3) - valoarea unitară a premiilor efectiv acordate la jocurile desfăşurate în ziua respectiva;
    rd. 2.1-2.4 (col.4) - numărul premiilor efectiv acordate la jocurile desfăşurate în ziua respectiva;
    rd. 2.1-2.4 (col.5) - valoarea premiilor efectiv acordate la jocurile desfăşurate în ziua respectiva; reflectate la rubrica "plati" în registrul de casa.


    ANEXA 15


    Formular cu regim special

    ORGANIZATOR ..............
    DATA .....................

                         SITUAŢIA
        încasărilor lunare la sala de bingo ..................

    1. Încasări din vânzarea cartoanelor:
┌─────┬────────────────────────────────────────────────────┬───────────────────┐
│ NR. │ INDICATOR │ VALOARE │
│ CRT.│ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 1 │ TOTAL VÂNZĂRI │ │
└─────┴────────────────────────────────────────────────────┴───────────────────┘

    2. Premiile acordate:
┌─────┬────────────────────────────────────────────────────┬───────────────────┐
│ NR. │ INDICATOR │ VALOARE │
│ CRT.│ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 2.1 │ Premii de linie │ │
│ 2.2 │ Premii de bingo │ │
│ 2.3 │ Premii de bingo acumulat │ │
│ 2.4 │ Premii speciale │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 2.5 │ TOTAL PREMII ACORDATE:(rd.2.1+..+rd.2.4) │ │
└─────┴────────────────────────────────────────────────────┴───────────────────┘

┌──────┬──────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│ 3. │ TOTAL ÎNCASĂRI (rd.1.- rd.2.5) │ │
└──────┴──────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┘
                                                                14-50-2/a
            DIRECTOR, CASIER,


                        INSTRUCŢIUNI
           de completare a formularului "Situaţia încasărilor
            lunare la sala de bingo ..." (cod 14-50-2/a)

    Se întocmeşte în trei exemplare, de către casierul general, într-un registru de evidenta de 99 file (33 x 3 exemplare) care trebuie sa fie snuruit, numerotat şi vizat de către organul fiscal teritorial în a cărui raza se situează spaţiul în care se desfăşoară jocurile.
    Se întocmeşte pe baza situaţiilor zilnice (formular cod 14-50-2). Din cele trei exemplare, un exemplar revine organizatorului de jocuri de noroc autorizat pe baza de licenţa, al doilea exemplar rămâne posesorului de spaţiu, iar al treilea rămâne anexat la cotorul registrului.
    Serveşte la calculare taxei pentru jocurile de noroc.
    Modul de completare a formularului:
    rd. 1 - valoarea cartoanelor vândute pentru jocurile din ziua respectiva; se cumulează totalurile zilnice ale vânzărilor din "situaţiile zilnice .." (formular cod 14-50-2, rd 1.12, col.3)
    rd. 2.1-2.4 - se totalizează valorile înscrise în "situaţiile zilnice .." (formular cod 14-50-2, rd 2.1-2.4, col.3).


    ANEXA 15.a


    Formular cu regim special

    ORGANIZATOR ...................
    DATA ..........................

                           SITUAŢIA LUNARĂ
    a încasărilor din organizarea de loterii, tombole şi alte jocuri
          transmise prin reţelele de televiziune precum şi din
                  organizarea de pariuri de orice fel

    1. Încasări din vânzarea cartoanelor:
┌─────┬────────────────────────────────────────────────────┬───────────────────┐
│ NR. │ INDICATOR │ VALOAREA │
│ CRT.│ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 1 │ TOTAL VÂNZĂRI │ │
└─────┴────────────────────────────────────────────────────┴───────────────────┘

    2. Premiile acordate:
┌─────┬────────────────────────────────────────────────────┬───────────────────┐
│ NR. │ FEL PREMIU │ VALOARE │
│ CRT.│ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 2.1 │ ................. │ │
│ 2.2 │ ................. │ │
│ 2.3 │ ................. │ │
│ 2.4 │ ................. │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 2.5 │ TOTAL PREMII ACORDATE: (rd.2.1+..+rd.2.4) │ │
└─────┴────────────────────────────────────────────────────┴───────────────────┘

┌──────┬───────────────────────────────────────────────────┬───────────────────┐
│ 3. │ TOTAL ÎNCASĂRI (rd.1 - rd.2.5) │ │
└──────┴───────────────────────────────────────────────────┴───────────────────┘
                                                                14-50-2.1/a

            DIRECTOR, CASIER,



                              INSTRUCŢIUNI
            de completare a formularului "Situaţia încasărilor din
          organizarea de loterii, tombole şi alte jocuri transmise prin
            reţelele de televiziune precum şi din organizarea de
                  pariuri de orice fel" (cod 14-50-2.1/a)

    Se întocmeşte în trei exemplare, de către casierul general, într-un registru de evidenta de 99 file (33 x 3 exemplare) care trebuie sa fie snuruit, numerotat şi vizat de către organul fiscal teritorial în a cărui raza se situează spaţiul în care se desfăşoară jocurile.
    Se întocmeşte pe baza situaţiilor zilnice (formular cod 14-50-2.1). Din cele trei exemplare, un exemplar revine organizatorului de jocuri de noroc autorizat pe baza de licenţa, al doilea exemplar rămâne posesorului de spaţiu, iar al treilea rămâne anexat la cotorul registrului.
    Serveşte la calculare taxei pentru jocurile de noroc.
    Modul de completare a formularului:
    rd. 1 - valoarea biletelor de participare vândute pentru jocurile organizate în luna respectiva; se calculează totalurile zilnice ale vânzărilor din "situaţiile zilnice .." (formular cod 14-50-2.1, rd 1.9, col.3)
    rd. 2.1-2.4 - se totalizează valorile înscrise în "situaţiile zilnice .." (formular cod 14-50-2.1, rd 2.1-2.4, col.3).


    ANEXA 16


    Formular cu regim special

    ORGANIZATOR ..................
    Societatea Comercială ........
    Data .........................

                       SITUAŢIA ZILNICĂ
                a încasărilor la masa de joc

┌──────┬────────────────┬────────────────┬─────────────┬───────┬───────────────┐
│ Masa │ Contravaloarea │ Contravaloarea │ Diferenţa │Numerar│ Total │
│ de │ jetoanelor la │ jetoanelor la │ │ │ încasări │
│ joc │ începutul │ sfârşitul │ │ │ │
│ │ jocului │ jocului │ │ │ │
│ ├────────┬───────┼────────┬───────┼──────┬──────┼───┬───┼───────┬───────┤
│ │valuta │ lei │ valuta │ lei │valuta│ lei │va-│lei│valuta │ lei │
│ │ (USD) │ │ (USD) │ │(USD) │ │lu-│ │ (USD) │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ta │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │(U │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ S │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ D)│ │ │ │
├──────┼────────┼───────┼────────┼───────┼──────┼──────┼───┼───┼───────┼───────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │6=4-2 │7=5-3 │ 8 │ 9 │10=6+8 │11=7+9 │
├──────┼────────┼───────┼────────┼───────┼──────┼──────┼───┼───┼───────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────┼───────┼────────┼───────┼──────┼──────┼───┼───┼───────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────┼───────┼────────┼───────┼──────┼──────┼───┼───┼───────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────┼───────┼────────┼───────┼──────┼──────┼───┼───┼───────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────┼───────┼────────┼───────┼──────┼──────┼───┼───┼───────┼───────┤
│TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ZI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴────────┴───────┴────────┴───────┴──────┴──────┴───┴───┴───────┴───────┘
                                                                      14-50-3

    Curs: 1 USD = ........lei

         DIRECTOR, CONTABIL-ŞEF, CASIER,


                         INSTRUCŢIUNI
            privind completarea formularului "Situaţia zilnica a
                încasărilor la mesele de joc" (cod 14-50-3)
                      pentru activitatea de cazinou

    Formular format A4, cu regim special, specific activităţii de cazinou. Serveşte ca document de înregistrare în contabilitate a încasărilor de la mesele de joc.
    Se întocmeşte zilnic, de către compartimentul de contabilitate, pe baza documentelor primare de închidere a jocurilor.
    Nu circula, fiind document de înregistrare contabila.
    Se arhivează în compartimentul contabilitate, împreună cu documentele justificate şi cu notele contabile.
    Modul de întocmire:
    Col. 1 = tipul şi numărul mesei de joc exploatate. De exemplu: AR 1 = masa de ruleta 1; BJ 1 = masa Black-Jack 1 etc.
    Col. 2 = valoarea jetoanelor (chips) la deschiderea jocurilor în dolari SUA, atunci când operarea se face în valuta; în cazul operarii în lei, se completează cu 0 (zero).
    Col. 3 = valoarea jetoanelor (chips) la deschiderea jocurilor în lei; când se operează în valuta (dolari SUA), suma reprezintă transformarea valutei în lei, la cursul de schimb al B.N.R. din ziua respectiva (Col. 2 x cursul B.N.R. al dolarului SUA din ziua respectiva).
    Col. 4 = valoarea jetoanelor (chips) la închiderea jocurilor în valuta (dolari SUA); când se operează în lei, coloana se completează cu 0 (zero).
    Col. 5 = valoarea jetoanelor (chips) la închiderea jocurilor în lei; când se operează în valuta (dolari SUA), coloana se completează cu suma reprezentând Col. 4 x cursul de schimb al B.N.R. al dolarului SUA din ziua respectiva.
    Col 6 = diferenţa dintre valoarea în valuta a jetoanelor (chips) la deschidere şi valoarea în valuta a jetoanelor (chips) la închidere.
    Col. 7 = idem coloana 6, exprimat în lei.
    Col. 8 = suma în valuta, numerar, aflată la masa de joc; în cazul operarii în lei, se completează cu 0 (zero).
    Col. 9 = suma în lei, numerar, aflată la masa de joc; în cazul operarii în valuta, se transforma Col. 8 în lei, la cursul de schimb al B.N.R. al dolarului SUA din ziua respectiva.
    Col. 10 = total încasări în valuta (Col.6+Col.8); în cazul operarii în lei, se completează cu 0 (zero).
    Col. 11 = total încasări în lei (Col.7+Col.9) în cazul operarii în valuta, se completează cu suma reprezentând transformarea sumei în valuta din Col. 10 la cursul de schimb al B.N.R., al dolarului SUA din ziua respectiva.


    ANEXA 17


    Formular cu regim special

    ORGANIZATOR: .....................
    Societatea Comercială ............

                     CENTRALIZATORUL ÎNCASĂRILOR
          la mesele de joc pe luna ......... anul ............

┌──────┬──────────────────┬───────────────────────────┬────────────────────────┐
│ Ziua │ Încasări │ Plati premii │ Total încasări │
│ ├─────────────┬────┼────────────────┬──────────┼──────────────┬─────────┤
│ │valuta (USD) │lei │ valuta (USD) │ lei │valuta (USD) │ lei │
├──────┼─────────────┼────┼────────────────┼──────────┼──────────────┼─────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6=2-4 │ 7=3-5 │
├──────┼─────────────┼────┼────────────────┼──────────┼──────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼────┼────────────────┼──────────┼──────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼────┼────────────────┼──────────┼──────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼────┼────────────────┼──────────┼──────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼────┼────────────────┼──────────┼──────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼────┼────────────────┼──────────┼──────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼────┼────────────────┼──────────┼──────────────┼─────────┤
│TOTAL │ │ │ │ │ │ │
│ ZI │ │ │ │ │ │ │
└──────┴─────────────┴────┴────────────────┴──────────┴──────────────┴─────────┘
                                                                   14-50-3/a

    Curs: 1 USD = ........lei

         DIRECTOR, CONTABIL-ŞEF, CASIER,


                         INSTRUCŢIUNI
          de completare a formularului "Centralizatorul încasărilor
        la mesele de joc pe luna ...... anul ......" (cod 14-50-3/a)

    Formular format A4, cu regim special, specific activităţii de cazinou.
    1. Serveşte la:
    - stabilirea bazei de impozitare a încasărilor din activitatea de cazinou;
    - înregistrarea în contabilitate a veniturilor şi cheltuielilor de exploatare a meselor de joc;
    2. Se întocmeşte în compartimentul financiar-contabil, în doua exemplare:
    - un exemplar se arhivează la nota contabila;
    - un exemplar se arhivează într-un dosar separat, în cadrul compartimentului.
    Col. 1 = ziua de desfăşurare a jocurilor.
    Col. 2 = Încasări în valuta (dolari SUA); în cazul operarii în valuta, atunci când rezultatul a fost pozitiv, suma se preia din formularul:
    "Situaţia zilnica a încasărilor", rândul "Total" - coloana 10.
    Col. 3 = idem col. 2, în lei; suma se ia din formularul "Situaţia zilnica a încasărilor", rândul "Total" - col.11.
    Col. 4 = plati premii în valuta (dolari SUA); în cazul operarii în dolari SUA, atunci când rezultatul zilei a fost negativ (pierdere), rândul "Total"-col. 10.
    Col. 5 = idem col.4, în lei, "Total"-col. 11.
    Col. 6 = încasări în valuta, cumulat de la începutul lunii.
    Exemplu: la data de 5 ale lunii, se cumulează încasările în valuta (dolari SUA)
    -Col. 2 pentru zilele de 1, 2, 3, 4, şi 5 ale lunii, din care se scad zilele cu minus din perioada respectiva.
    Col. 7 = idem col. 6, în lei.
    Rândul "Total" = Rând de control
    Total col. 2 - Total col. 4 = Total col. 6
    Total col. 3 - Total col. 5 = Total col. 7
    3. Nu circula, fiind document de înregistrare contabila.


    ANEXA 18


    Formular
    --------

    Denumirea agentului economic
    .............................
    Sediul ......................
    Cod plătitor de accize ......

                            DECONT
       de acciza pe luna ............ anul ............

    I. PENTRU PRODUSELE SUPUSE ACCIZELOR IN SUMA FIXA
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Nr. Denumirea produsului Cantitate UM Acciza Total │
│ crt. şi a grupei de produse livrata unitară acciza│
│ sau ECU/UM dato- │
│ importata rata │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ A. Alcool etilic alimentar, băuturi alcoolice │
│ şi orice alte produse destinate industriei │
│ alimentare sau consumului care conţin alcool │
│ etilic alimentar │
│ 1. a) Alcool etilic alimentar │
│ b) băuturi alcoolice │
│ c) alte produse destinate industriei │
│ alimentare sau consumului, care conţin │
│ alcool etilic alimentar, cu concentraţie │
│ mai mare de 0,5% în volum │
│ d) vinuri, produse pe baza de vin şi │
│ produse pe baza de distilat din vin, cu o │
│ concentraţie în alcool de peste 22% în volum; │
│ coniac, armaniac şi vinars │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. Băuturi alcoolice naturale │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3. Vinuri şi produse pe baza de vin │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3.1 Vinuri nespumoase │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3.2 Vinuri spumoase │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3.3 Vin spumant │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3.4 Vermuturi şi alte produse pe baza de vin │
│ cu o concentraţie în alcool de pana la 22% │
│ inclusiv în volum │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4. Bere │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ B. Produse din tutun │
│ 5. Tigarete*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6. Tigari şi tigari de foi │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7. Tutun destinat fumatului │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 8. Tutun de prizat şi tutun de mestecat │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ C. Produse petroliere │
│ 9. Benzina premium, regular şi normal │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 10. Benzina fără plumb │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 11. Motorina auto (combustibil pentru │
│ motoare Diesel) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ PRODUSE DIN ANEXA NR. 2 LA O.U.G. nr. │
│ 82/1997 de la poz. 1 la poz. 4 │
│ 12. Cafea verde │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 13. Cafea prajita, inclusiv cafea cu │
│ inlocuitori │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 14. Cafea solubila, inclusiv amestecuri │
│ cu cafea solubila │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 15. Ape, ape minerale şi ape gazoase, cu │
│ conţinut de zahăr sau alte produse de │
│ indulcit şi substanţe aromatizante │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

    II. PENTRU PRODUSELE SUPUSE ACCIZELOR AD VALOREM
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Nr. Denumirea produsului Contrava- Valoarea Acciza Total │
│ crt. şi a grupei de produse loarea în vama unitară acciza│
│ bunurilor plus taxe % dato- │
│ livrate, vamale şi rata │
│ exclusiv alte taxe
│ accizele speciale │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 0 1 2 3 4 5 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Pentru produsele din anexa nr. 2 la │
│ O.U.G. nr. 82/1997, de la poz. 5 la │
│ poz. 15 │
│ 1. Confecţii din blănuri naturale │
│ (cu excepţia celor de iepure, │
│ oaie, capra) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. Articole din cristal │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3. Bijuterii din aur si/sau platina, │
│ cu excepţia verighetelor │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4. Autoturisme şi autoturisme de teren │
│ (inclusiv din import rulate) │
│ a) echipate cu motor cu benzina │
│ - cu capacitatea cilindrica sub 1600 cmc │
│ - cu grad normal de poluare │
│ - cu grad redus de poluare │
│ - cu capacitatea cilindrica între │
│ 1601 şi 1800 cmc │
│ - cu grad normal de poluare │
│ - cu grad redus de poluare │
│ - cu capacitatea cilindrica între │
│ 1801 şi 2000 cmc │
│ - cu grad normal de poluare │
│ - cu grad redus de poluare │
│ - cu capacitatea cilindrica între │
│ 2001 şi 2500 cmc │
│ - cu grad normal de poluare │
│ - cu grad redus de poluare │
│ - cu capacitatea cilindrica peste │
│ 2500 cmc │
│ - cu grad normal de poluare │
│ - cu grad redus de poluare │
│ b) echipate cu motor DIESEL │
│ - cu capacitatea cilindrica sub 1601 cmc │
│ - cu grad normal de poluare │
│ - cu grad redus de poluare │
│ - cu capacitatea cilindrica între │
│ 1601 şi 2000 cmc │
│ - cu grad normal de poluare │
│ - cu grad redus de poluare │
│ - cu capacitatea cilindrica între │
│ 2001 şi 2500 cmc │
│ - cu grad normal de poluare │
│ - cu grad redus de poluare │
│ - cu capacitatea cilindrica între │
│ 2501 şi 3100 cmc │
│ - cu grad normal de poluare │
│ - cu grad redus de poluare │
│ - cu capacitatea cilindrica peste │
│ 3100 cmc │
│ - cu grad normal de poluare │
│ - cu grad redus de poluare │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5. Parfumuri, ape de colonie şi ape de │
│ toaleta │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6. Aparate video de înregistrat sau de │
│ reprodus, chiar incorporand un │
│ receptor de semnale videofonice; │
│ combine audio │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7. Dublu radiocasetofoane cu redare de │
│ pe banda magnetica sau compact disc │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 8. Camera video │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9. Cuptoare cu microunde │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 10. Aparate pentru radiotelefonie celulara │
│ (telefoane mobile) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 11. Aparate pentru condiţionat aer, de │
│ perete sau de ferestre, formând un │
│ singur corp │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Total │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
──────────
    *) În cazul tigaretelor, valoarea accizei totale datorată va include şi
       valoarea aferentă accizei calculată în cota procentuală
──────────

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Suma efectiv Diferenţa de Numărul şi data
plătită ...... vărsat ............. ordinului
                                                           de plata .......

Organul fiscal ............
Codul fiscal ..............
Depunere: zi... luna ..... an .....
Primit ....................

Declar ca informaţiile din
acest decont sunt corecte
Numele ...................
Prenumele ................
Funcţia ..................
Semnătura .................

Ştampila



    ANEXA 19


    Denumirea agentului economic
    ............................
    Sediul .....................
    Cod plătitor de impozit .....


                           DECONT
         privind calculul şi virarea la bugetul statului a impozitului
             la ţiţeiul şi gazele naturale din producţia interna
                  luna ............. anul ...............

    Denumire produs: ţiţei/gaze - lei -
┌────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────┐
│ Explicaţii │ Impozit │
├────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ 1. Impozitul datorat pentru perioada raportată │ │
├────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ 2. Impozitul vărsat la termenul de plata pentru │ │
│ perioada raportată │ │
├────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ 3. Diferenţa de vărsat (rd.1-rd.2) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ 4. Diferenţa de compensat (rd.2-rd.1) │ │
└────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────┘

    Diferenţa a fost vărsată prin documentul ...... nr. ...... din data ......

          Director, Contabil-şef,



    ANEXA 20


    Denumirea agentului economic
    ............................
    Sediul .....................
    Cod plătitor de impozit .....

                           DECONT
            privind taxa pentru jocuri de noroc
                   luna ....... anul .......

                                                                  - lei -
┌────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────┐
│ Explicaţii │ Impozit │
├────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ 1. Taxa datorată pentru perioada raportată │ │
├────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ 2. Taxa vărsată la termenul de plata pentru │ │
│ perioada raportată │ │
├────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ 3. Diferenţa de vărsat (rd.1-rd.2) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ 4. Diferenţa de compensat (rd.2-rd.1) │ │
└────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────┘

    Diferenţa a fost vărsată prin documentul ...... nr. ...... din data ......

          Director, Contabil-şef,


                        -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016