Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 18 februarie 2003  privind acordarea facilităţilor de transport pe calea ferată pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal de stat, cursuri de zi, şi pentru studenţii din învăţământul superior de stat, cursuri de zi    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 NORME METODOLOGICE din 18 februarie 2003 privind acordarea facilităţilor de transport pe calea ferată pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal de stat, cursuri de zi, şi pentru studenţii din învăţământul superior de stat, cursuri de zi

EMITENT: MINISTERUL EDUCAŢIEI SI CERCETĂRII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 137 din 3 martie 2003

    ART. 1
    (1) Pentru călătoria cu tarif redus pe calea ferată a elevilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal de stat, cursuri de zi, şi a studenţilor din învăţământul superior de stat, cursuri de zi, se utilizează:
    a) bilet carton 50% reducere elevi/studenţi - pentru călătoria cu tarif redus pe calea ferată a elevilor şi studenţilor;
    b) abonament lunar pentru elevi şi studenţi pentru tren de persoane - cu număr nelimitat de călătorii pe distanţe de pana la 300 km, al cărui tarif reprezintă 50% din tariful abonamentelor lunare cu număr nelimitat de călătorii pe zone km pentru tren de persoane clasa a II-a (modelul nr. 1);
    c) bilet de călătorie în grup - pentru care se acorda reducerea de 50% din tariful trenurilor de persoane clasa a II-a pentru toţi membrii grupului, inclusiv pentru cadrul didactic insotitor.
    (2) Biletul carton 50% reducere elevi/studenţi, abonamentul lunar pentru elevi şi studenţi pentru tren de persoane şi biletul de călătorie în grup vor fi denumite legitimatii de călătorie cu 50% reducere.
    ART. 2
    (1) Legitimatiile de călătorie cu 50% reducere se eliberează la casele de bilete ale staţiilor şi agenţiilor de cale ferată de către casierul de serviciu, pe baza carnetului de elev, respectiv a legitimaţiei de student pentru reducere transport.
    (2) In momentul emiterii legitimaţiei de călătorie cu 50% reducere casierul de serviciu completează un tabel cu denumirea unităţii/instituţiei de învăţământ, numărul şi seria legitimaţiei de student pentru reducere transport, respectiv numărul carnetului de elev, distanta km pentru care a fost emisă legitimaţia de călătorie şi valoarea călătoriei, conform tabelului nr. 1.
    ART. 3
    (1) Legitimatiile de călătorie cu 50% reducere sunt valabile numai însoţite de carnetul de elev, pentru elevi, respectiv de legitimaţia de student pentru reducere transport, pentru studenţi, vizate la zi pentru anul şcolar/universitar în curs, prin aplicarea în clar a ştampilei rotunde a unităţii/instituţiei de învăţământ. Astfel, la controlul legitimatiilor de călătorie în tren, utilizatorul trebuie sa prezinte atât legitimaţia de călătorie cu 50% reducere, cat şi actele prevăzute mai sus.
    (2) La cererea organelor de control elevii şi studenţii vor prezenta şi un act de identitate care sa dovedească identitatea acestora. Elevii din învăţământul primar şi gimnazial vor prezenta numai legitimaţia de călătorie cu 50% reducere şi carnetul de elev.
    (3) Legitimatiile de student pentru reducere transport, pe baza cărora studenţii de la cursurile de zi din învăţământul de stat vor dobândi legitimatii de călătorie cu 50% reducere, se vor tipari de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi se vor repartiza instituţiilor de învăţământ superior de stat în vederea distribuirii către studenţii beneficiari prevăzuţi de prezentele norme metodologice, prin secretariatele instituţiilor de învăţământ.
    (4) Instituţiile de învăţământ superior de stat poarta responsabilitatea în ceea ce priveşte distribuirea legitimatiilor de student pentru reducere transport numai către beneficiarii prevăzuţi la art. 1 alin. (1).
    (5) Formatul legitimatiilor de student pentru reducere transport este cel prevăzut în modelul nr. 2.
    (6) Carnetele de elev şi legitimatiile de student pentru reducere transport sunt netransmisibile. Călătoria pe baza de documente aparţinând altor beneficiari determina reţinerea acestor documente, restituirea către unităţile/instituţiile de învăţământ, anularea lor şi pierderea, pentru un an, a dreptului de a beneficia de facilităţi de transport.
    (7) Începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin orice alt model de legitimatie de student pentru reducere de transport decât cel prevăzut în modelul nr. 2 îşi pierde valabilitatea.
    ART. 4
    (1) Pentru transportul feroviar acordarea reducerilor de tarife cu 50% se face din tariful trenurilor de persoane clasa a II-a.
    (2) Călătoria elevilor şi studenţilor pe baza de bilete de călătorie cu reducere 50%, de abonamente şi de bilete în grup pentru elevi şi studenţi se poate efectua şi la clasa I, la trenurile accelerate, rapide şi Intercity, dar numai cu plata de către utilizator a diferenţei de clasa, a suplimentelor de tren corespunzătoare si, după caz, a tichetului de rezervare.
    ART. 5
    Prevederile prezentelor norme metodologice se aplica şi elevilor şi studenţilor, cursuri de zi, cuprinşi în unităţile/instituţiile de învăţământ aflate în subordinea Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului de Interne, Ministerului Justiţiei şi Serviciului Roman de Informaţii.
    ART. 6
    Instituţiile de învăţământ superior de stat vor elibera legitimatii de transport numai pentru studenţii, cursuri de zi, cuprinşi în cifra de şcolarizare aprobată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.
    ART. 7
    (1) Calculul cheltuielilor aferente facilităţilor acordate elevilor şi studenţilor pentru transportul cu trenul se va face de către Societatea Naţionala de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A., pe baza centralizatoarelor întocmite la nivelul fiecărei regionale de transport feroviar de călători. Staţiile unde se eliberează legitimatii de călătorie pentru elevi şi studenţi vor înainta la sfârşitul lunii tabelele completate în momentul emiterii legitimatiilor de călătorie la serviciile statistice din cadrul regionalei de transport feroviar de călători, iar la serviciile verificarea veniturilor vor transmite o recapitulatie privind veniturile ce revin Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A. din transportul elevilor şi studenţilor, conform tabelului nr. 2. In recapitulatie se va evidenţia pe tip de legitimatie 50% reducere călători expediati, călători km şi valoarea prestaţiei, la abonamente evidenţiindu-se şi numărul acestora. Serviciile verificarea veniturilor din cadrul regionalei de transport feroviar de călători vor întocmi tabele centralizatoare la nivelul regionalelor de transport feroviar de călători pentru prestaţiile efectuate, conform tabelului nr. 3.
    (2) Cheltuielile aferente facilităţilor acordate elevilor şi studenţilor prevăzuţi la art. 1 alin. (1) şi la art. 5 pentru transportul pe calea ferată, inclusiv cele legate de tipărirea de către Societatea Naţionala de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A. a abonamentelor pentru elevi şi studenţi, se finanţează din bugetul Ministerului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, de la capitolul 60.01 "Asistenta socială, alocaţii, pensii, ajutoare şi indemnizaţii", titlul "Cheltuieli materiale şi servicii", conform prevederilor Legii bugetului de stat pe anul 2003 nr. 631/2002. Modelul formularului de centralizare a deconturilor este prezentat în tabelul nr. 4.
    (3) Decontarea de către Societatea Naţionala de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A. a facilităţilor de transport acordate elevilor şi studenţilor se va efectua lunar prin Ministerul Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei - Direcţia generală economică şi relaţii bugetare, pe baza situaţiei centralizatoare întocmite conform tabelului nr. 4.
    (4) Societatea Naţionala de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A. răspunde de realitatea şi exactitatea datelor prezentate spre decontare.
    ART. 8
    Modelele nr. 1 şi 2 şi tabelele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezentele norme metodologice.


    Modelul 1

──────────
    *) Notă CTCE:
    Modelul abonamentului lunar - clasa 2 - pentru elevi şi studenţi pentru tren de persoane - cu număr nelimitat de călătorii - se găseşte în Monitorul Oficial ala României, Partea I, nr. 137 din 3 martie 2003, la pagina 3(a se vedea imaginea asociată).
──────────

    Modelul nr. 2

──────────
    *) Notă CTCE:
    Formatul legitimaţiilor de student pentru reducere transport tren - se găseşte în Monitorul Oficial ala României, Partea I, nr. 137 din 3 martie 2003, la pagina 4(a se vedea imaginea asociată).
──────────

    Tabelul 1

    RTFC ..............................
    Staţia .............................

                            TABEL NOMINAL

   cuprinzând prestaţiile efectuate pentru călătoria elevilor şi studenţilor
                     pe luna ........ 2003
┌────┬────────────────────┬──────────────────┬────┬──────────┬────────┬────────┐
│ │ │ Nr. legitimaţiei│ │ │ │ │
│Nr. │Unitatea/instituţia │ de student │ km│ Călători │Călători│Valoarea│
│crt.│ de învăţământ │sau nr. carnetului│ │ expediaţi│ km │ (lei) │
│ │ │ de elev │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────────────┼────┼──────────┼────────┼────────┤
│ 1. │ │ 45217 │ 43│ 1 │ 43 │ 12.000 │
├────┼────────────────────┼──────────────────┼────┼──────────┼────────┼────────┤
│ 2. │ │ 123758 │ 25│ 42*) │ 1.050 │168.000 │
├────┼────────────────────┼──────────────────┼────┼──────────┼────────┼────────┤
├────┼────────────────────┼──────────────────┼────┼──────────┼────────┼────────┤
├────┼────────────────────┼──────────────────┼────┼──────────┼────────┼────────┤
├────┴────────────────────┴──────────────────┼────┼──────────┼────────┼────────┤
│ TOTAL: │ │ 43 │ 1.093 │180.000 │
│ ├────┼──────────┴────────┼────────┤
│ din care abonamente │ Nr.│ 1 buc.**) │ │
└────────────────────────────────────────────┴────┴───────────────────┴────────┘
                                     Casier,

-------
    *) În cazul emiterii de abonamente.
    **) Se evidenţiază numărul de abonamente emis pentru a se putea deconta valoarea de confecţionare.


    Tabelul 2

    RTFC ................................
    Staţia ...............................

                          RECAPITULAŢIE FACILITĂŢI
                           pe luna ....... 2003

┌────┬──────────────┬────────────┬──────────────┬─────────┬─────────┬──────────┐
│Nr. │ Denumirea │ Actul │ Codul │Călători │ Călători│ Valoarea │
│crt.│ facilităţii│ normativ│ statistic │expediaţi│ km │prestaţiei│
│ │ │ │ │ │ │ (lei) │
├────┼──────────────┼────────────┼──────────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
├────┼──────────────┼────────────┼──────────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
├────┼──────────────┼────────────┼──────────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ 3.3 preţ fix │ 1 │ 43 │ 12.000 │
│ │ │ ├──────────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ 3.4 bianco │ │ │ │
│ │Elevi/studenţi│Hotărârea ├──────────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │Guvernului │ 3.7 grup │ │ │ │
│ │ │nr. 309/1996├──────────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ 4.1-4.17 │ 42 │1.050 │ 168.000 │
│ │ │ │abonamente │ (1) │ │ │
├────┼──────────────┼────────────┼──────────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
├────┼──────────────┼────────────┼──────────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
└────┴──────────────┴────────────┴──────────────┴─────────┴─────────┴──────────┘

                            Casier,


    Tabelul 3

    SNTFC "C.F.R. Călători" - S.A.
    RTFC ...............................

                              SITUAŢIA DECONTURILOR

                 rezultate din aplicarea Ordinului ministrului
                lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei
                 şi al ministrului educaţiei şi cercetării nr.
                 266/3.299/2003 în transportul pe calea ferată
                          în luna ..... anul 200.....
┌────┬───────────────────────┬───────────────┬─────────────┬───────────────────┐
│ │ │ Călători │ Călători │ Valoarea │
│Nr. │ Denumirea unităţii │ expediaţi │ km │ prestaţiei │
│crt.│ prestatoare ├───────────────┼─────────────┼───────────────────┤
│ │ │ Nr. de │ Valoarea │ Total - valoarea │
│ │ │ abonamente │ imprimatului│ confecţionării │
│ │ │ │ │ (lei) │
├────┼───────────────────────┼───────────────┼─────────────┼───────────────────┤
│ 1. │ Staţii C.F.R. │ 43 │ 1.093 │ 180.000 │
│ │ ├───────────────┼─────────────┼───────────────────┤
│ │ │ 1 │ │ │
├────┼───────────────────────┼───────────────┼─────────────┼───────────────────┤
│ 2. │C.F.R. Voiaj - S.A. │ │ │ │
│ │ ├───────────────┼─────────────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼───────────────┼─────────────┼───────────────────┤
├────┼───────────────────────┼───────────────┼─────────────┼───────────────────┤
│ │ TOTAL: │ 43 │ 1.093 │ 180.000 │
│ │ ├───────────────┼─────────────┼───────────────────┤
│ │ │ 1 │ │ │
└────┴───────────────────────┴───────────────┴─────────────┴───────────────────┘

                            Director RTFC,


    Tabelul 4

    SNTFC "C.F.R. Călători" - S.A.
    Serviciul evidente ..................

                               DECONTUL
                biletelor speciale de călătorie pentru elevi şi
           studenţi pe calea ferată - cod statistic ..........,
                       rezultate din aplicarea Ordinului
                ministrului lucrărilor publice, transporturilor
   şi locuinţei şi al ministrului educaţiei şi cercetării nr. 266/3.299/2003,

                        în luna ........... 2003
┌────┬───────────────────────┬─────────────┬───────────────┬───────────────────┐
│ │ │ Călători │ Călători │ Valoarea │
│Nr. │ Denumirea unităţii │ expediaţi │ km │ prestaţiei │
│crt.│ prestatoare │─────────────┼───────────────┼───────────────────┤
│ │ │ Nr. de │ Valoarea │ Total - valoarea │
│ │ │ abonamente │ imprimatului│ confecţionării │
│ │ │ │ │ (lei) │
├────┼───────────────────────┼─────────────┼───────────────┼───────────────────┤
│ 1. │ RTFC Bucureşti │ 43 │ 1.093 │ 180.000 │
│ │ ├─────────────┼───────────────┼───────────────────┤
│ │ │ 1 │ │ │
├────┼───────────────────────┼─────────────┼───────────────┼───────────────────┤
│ 2. │ RTFC Craiova │ │ │ │
│ │ ├─────────────┼───────────────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼─────────────┼───────────────┼───────────────────┤
│ │ RTFC │ │ │ │
│ │ ├─────────────┼───────────────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼─────────────┼───────────────┼───────────────────┤
│ │ TOTAL │ 43 │ 1.093 │ 180.000 │
│ │ ├─────────────┼───────────────┼───────────────────┤
│ │ SNTFC: │ 1 │ │ │
└────┴───────────────────────┴─────────────┴───────────────┴───────────────────┘

         Director general, Director general adjunct economic,

                           Vizat C.F.P.

                             ------------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016