Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 18 decembrie 2002  privind modul de administrare a contingentelor tarifare cu taxa vamala redusa la importul in Romania al unor produse agroalimentare originare din tarile membre ale Acordului Central European de Comert Liber (CEFTA), precum si din Republica Turcia, Republica Lituania si Statul Israel    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 18 decembrie 2002 privind modul de administrare a contingentelor tarifare cu taxa vamala redusa la importul in Romania al unor produse agroalimentare originare din tarile membre ale Acordului Central European de Comert Liber (CEFTA), precum si din Republica Turcia, Republica Lituania si Statul Israel

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 963 din 28 decembrie 2002

ART. 1
Pentru anul 2003, la importul în România de produse agricole originare din ţãrile membre ale CEFTA Republica Bulgaria, Republica Ceha, Republica Slovaca, Republica Ungara, Republica Polonia, Republica Slovenia şi, din anul 2003, Republica Croatia -, precum şi din Republica Turcia, Republica Lituania şi Statul Israel, sunt deschise contingente tarifare prevãzute în anexele nr. 4.1a)-4.1g) şi anexele nr. 4.2-4.4 la prezentele norme metodologice.
ART. 2
Admiterea la import a mãrfurilor în cadrul regimului preferenţial se va face în baza certificatului de import, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 4.5 la prezentele norme metodologice.
ART. 3
Pentru a beneficia de regimul preferenţial asigurat prin certificatele de import, importatorii au obligaţia ca, în momentul vamuirii mãrfurilor, sa anexeze la certificatul de import o copie a certificatului de circulaţie a mãrfurilor tip EUR 1, emis de autoritãţile competente ale tarii exportatoare, care atesta ca produsul este originar din ţara respectiva.
ART. 4
Alocarea de cote în cadrul contingentelor tarifare prevãzute la art. 1 se face de cãtre Departamentul de Comerţ Exterior.
ART. 5
Pentru admiterea importurilor în cadrul regimului preferenţial al contingentelor tarifare deschise potrivit art. 1, importatorii din România de produse originare din ţãrile membre CEFTA, precum şi din Republica Turcia, Republica Lituania şi Statul Israel vor solicita Departamentului de Comerţ Exterior alocarea de cote.
ART. 6
Importatorii interesaţi vor completa şi vor prezenta un certificat de import, în original şi în doua copii, conform modelului prevãzut în anexa nr. 4.5 la prezentele norme metodologice, o declaraţie suplimentarã a importatorului, conform modelului prevãzut în anexa nr. 4.6 la prezentele norme metodologice, precum şi o copie a actului de constituire a societãţii comerciale, din care sa rezulte ca, potrivit obiectului de activitate, desfãşoarã activitãţi de import de produse agroalimentare. Aceasta copie nu este necesarã în cazul în care aceasta a fost depusa la Departamentul de Comerţ Exterior în anul 2002, cu condiţia sa nu fi intervenit modificãri în obiectul de activitate.
ART. 7
Documentele prevãzute la art. 6 se depun la registratura Departamentului de Comerţ Exterior, cu excepţia solicitãrilor de cote în cadrul contingentelor la zahãr şi masline. La deschiderea acestor contingente documentele vor fi transmise Departamentului de Comerţ Exterior, începând cu prima zi lucrãtoare a anului, prin posta, prin scrisoare recomandatã cu confirmare de primire.
ART. 8
(1) La depunerea documentelor prevãzute la art. 6 depunatorul trebuie sa îndeplineascã urmãtoarele condiţii:
a) sa reprezinte o singura firma în calitate de angajat (cu legitimatie) sau împuternicit (cu împuternicire);
b) sa depunã un singur certificat de import pentru aceeaşi grupa de produse.
(2) Depunerea de certificate de import pentru mai multe contingente este permisã numai cu respectarea prevederilor alin. (1).
ART. 9
Formularele se completeazã de cãtre importatori cu toate datele şi informaţiile solicitate, cu excepţia casutelor rezervate pentru viza autoritãţilor abilitate sa elibereze certificatele de import, respectiv casutele nr. 2 şi 8 din formular.
ART. 10
Rãspunderea pentru veridicitatea datelor şi informaţiilor înscrise în formulare revine importurilor. Datele înscrise de importator în casuta nr. 9 a certificatului de import şi în declaraţia suplimentarã, al carei model este prevãzut în anexa nr. 4.6 la prezentele norme metodologice, se semneazã numai de cãtre directorul agentului economic importator care solicita alocarea de cote.
ART. 11
Numele şi specimenele de semnãturi ale persoanelor din cadrul Departamentului de Comerţ Exterior împuternicite sa semneze certificatele de import şi specimenul de ştampila se transmit Direcţiei Generale a Vamilor, în vederea difuzãrii acestora la autoritãţile vamale din teritoriu.
ART. 12
Alocarea cotelor în cadrul contingentelor tarifare se face în ordinea prezentãrii cererilor importatorilor, în ordinea înregistrãrii cererilor şi în limita cantitãţilor disponibile la data depunerii cererii respective, prin completarea casutelor nr. 2 şi 8 ale certificatului de import şi semnarea acestuia de cãtre persoanele împuternicite prevãzute la art. 11.
ART. 13
La alocarea cotelor se va urmãri asigurarea unui tratament nediscriminatoriu pentru importatorii interesaţi din România, în ceea ce priveşte accesul la aceste contingente tarifare, pana la epuizarea lor.
ART. 14
Operatorii economici care nu au respectat prevederile ordinelor ministrului afacerilor externe nr. 120c/2001 , nr. 121c/2001, nr. 122c/2002 şi nr. 981/2002, referitoare la notificarea efectuãrii cotelor de import alocate sau la restituirea certificatelor de import neutilizate, nu vor avea acces la contingentele tarifare preferenţiale administrate în conformitate cu prezentele norme metodologice.
ART. 15
În scopul realizãrii obiectivului prevãzut la art. 12, cantitãţile maxime ce vor fi alocate cu ocazia prezentãrii solicitãrii de a beneficia de regimul preferenţial prevãzut în prezentele norme metodologice nu vor depãşi procentele prevãzute în anexele nr. 4.1a)-4.1g) şi anexele nr. 4.2- 4.4, pentru fiecare contingent tarifar, aplicat la nivelul iniţial al contingentului, pana la epuizarea acestuia.
ART. 16
Certificatele de import se elibereazã în termen de cel mult 5 zile lucrãtoare de la data prezentãrii cererii şi sunt valabile doua luni de la data emiterii lor, fãrã ca durata de valabilitate sa depãşeascã sfârşitul perioadei pentru care a fost stabilit contingentul. Preluarea de la Departamentul de Comerţ Exterior a certificatului de import se va face numai de angajaţii agentului economic importator sau de persoanele împuternicite în acest scop de conducerea firmei importatoare.
ART. 17
Certificatul de import nu este transmisibil, fiind valabil numai pentru titularul cãruia i s-a eliberat.
ART. 18
Toţi importatorii cãrora li s-au eliberat certificate de import au obligaţia ca, dupã efectuarea operaţiunii de vamuire pentru care a fost emis certificatul, sa transmitã Departamentului de Comerţ Exterior, în cel mult 10 zile de la data vamuirii, o copie lizibila a Declaraţiei vamale de import aferente, ca dovada a realizãrii importului respectiv.
ART. 19
Pentru certificatele utilizate parţial se va prezenta o confirmare din partea organelor vamale, atestând cantitãţile efectiv realizate în baza acestor certificate.
ART. 20
În cazul în care certificatul de import nu a putut fi utilizat pana la sfârşitul perioadei de valabilitate a acestuia, importatorul titular al certificatului are obligaţia de a-l returna, în termen de 5 zile de la data expirãrii valabilitãţii certificatului respectiv, prin registratura Departamentului de Comerţ Exterior.
ART. 21
Nerestituirea la timp a certificatelor neutilizate conduce la excluderea agenţilor economici respectivi de la dreptul de a beneficia ulterior, în cursul anului 2003, de regimul preferenţial. Totodatã agenţii economici respectivi nu vor avea acces la contingentele tarifare preferenţiale ce vor fi alocate pentru anul 2004.
ART. 22
Acordarea unei noi cote în regim preferenţial sau majorarea cantitãţii iniţial alocate se va face numai cu respectarea prevederilor art. 6 şi 7.
ART. 23
Pentru a se asigura o cat mai mare flexibilitate în administrarea certificatelor de import, Departamentul de Comerţ Exterior poate aproba o singura data, la cererea justificatã a agenţilor economici, înlocuirea certificatului de import, ca urmare a modificãrii partenerilor externi, sau prelungirea, cu maximum 30 de zile, a termenului de valabilitate a acestuia.
ART. 24
Cantitãţile aferente certificatelor de import anulate sau parţial utilizate vor fi realocate operatorilor economici în ordinea prezentãrii cererilor la registratura Departamentului de Comerţ Exterior. Noile certificate de import vor fi eliberate în condiţiile prezentelor norme metodologice.
ART. 25
Departamentul de Comerţ Exterior va informa periodic prin mass-media asupra cantitãţilor rãmase disponibile, pana la epuizarea acestora.
ART. 26
Anexele nr. 4.1a)-4.1g) 4.2, 4.3, 4.4, 4.5 şi 4.6 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.



ANEXA 4.1a
────────────
la normele metodologice
────────────────────────
LISTA
produselor agroalimentare originare din Republica Bulgaria,
pentru care se deschid contingente tarifare preferenţiale la importul
în România
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Poziţia Denumirea Contingent Taxa Procent
crt. tarifara produsului/ tarifar vamalã maxim
grupei de 2003 preferentiala de
produse (%) alocare
(%)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. 07.03.10 Ceapa 150 t Reducere cu 20%o a 14
taxei vamale
aplicate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. 17.01.99 Zahãr rafinat 200 t Reducere cu 20% a 20
taxei vamale
aplicate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. 20.01.90 Legume şi fructe 100 t 15 20
proaspete sau
conservate în oţet
sau acid acetic -
Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. 20.07.10 Gemuri, dulceţuri, 50 t 15 20
jeleuri, marmelade,
paste şi piureuri
Preparate omogenizate
20.07.99 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. 20.09.80 Sucuri de orice alte
20.09.80. fructe sau legume 50 t 20
11;19
20.09.80.32
20.09.80.33;
35;36;38
20.09.80.50;
61; Reducere cu 20% a
63;69;71;73;79 taxei vamale
aplicate
20.09.80.83

20.09.80.84;86;
88;89;
95;96;
97,99
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6. 20.09.90 Amestecuri de sucuri 80 t Reducere cu 20% a 25
taxei vamale
aplicate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7 22.03 Bere fabricata din 50 hl Reducere cu 30% a 20
malt taxei vamale
aplicate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
8 24.01 Tutunuri brute sau 250 t 25 20
neprelucrate;
deşeuri de tutunuri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





ANEXA 4.1b
────────────
la normele metodologice
────────────────────────

LISTA
produselor agroalimentare originare din Republica Ceha,
pentru care se deschid contingente tarifare preferenţiale la
importul în România
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Poziţia Denumirea Contingent Taxa Procent
crt. tarifara produsului/ tarifar vamalã maxim
grupei de 2003 preferentiala de
produse (%) alocare
(%)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. 04.02.29.15
04.02.29.19 Lapte praf 100 t 25 20
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. 04.05 Unt 200 t 25 10
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. 11.07.10 Malt neprajit 2800 t 25 8
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. 17.01.12.10 Zahãr brut 25
17.01.99.10 şi Zahãr alb 1000 t 25 8
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. 22.03 Bere 6000 hl 20 8
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





ANEXA 4.1c
────────────
la normele metodologice
────────────────────────
LISTA
produselor agroalimentare originare din Republica Slovaca,
pentru care se deschid contingente tarifare preferenţiale la
importul în România
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Poziţia Denumirea Contingent Taxa Procent
crt. tarifara produsului/ tarifar vamalã maxim
grupei de 2003 preferentiala de
produse (%) alocare
(%)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. 04.02.29.15
04.02.29.19 Lapte praf 100 t 25 20
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. 11.07.10 Malt neprajit 2300 t 25 8
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. 16.02.41 Preparate şi
16.02.90 conserve din 25
carne 50 t 25 20
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. 22.03 Bere 6000 hl 20 8
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





ANEXA 4.1d
────────────
la normele metodologice
────────────────────────

LISTA
produselor agroalimentare originare din Republica Ungara,
pentru care se deschid contingente tarifare preferenţiale
la importul în România
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Poziţia Denumirea Contingent Taxa Procent
crt. tarifara produsului/ tarifar vamalã maxim
grupei de 2003 preferentiala de
produse (%) alocare
(%)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. 08.10.10 Capsuni, fragi, 300 t Reducere cu 50 % 15
08.10.20 zmeura, proaspete a taxei vamale
aplicate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. 17.01.12 Zahãr brut 3000 t Reducere cu 50 % 10
a taxei vamale
aplicate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. 20.07.10 Gemuri, dulceţuri, 600 t 25 10
jeleuri, marmelade,
paste şi piureuri
din fructe
20.07.99.10; Reducere cu 50 %
20;31;33;39, a taxei vamale
55;58;91;93;98 aplicate
20.07.99.35;51
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. 20.09.80.11; Sucuri şi amestecuri
19;33;35;36; de sucuri din legume
38;50;61;63; şi fructe 500 t 10
69;71;73;79;
84;86;88;89; Reducere cu 50%
95;96;97;99. a taxei vamale
aplicate
20.09.80.32; 83.

20.09.90
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. 21.05 Inghetata 100 t Reducere cu 50 % 10
a taxei vamale
aplicate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6. 22.04.10 Vinuri 10000 hl Reducere cu 50 % 5
22.04.21 a taxei vamale
aplicate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7. 24.01 Tutun brut şi
deşeuri de tutun 300 t 20 15
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





ANEXA 4.1e
────────────
la normele metodologice
────────────────────────

LISTA
produselor agroalimentare originare din Republica Polona,
pentru care se deschid contingente tarifare preferenţiale
la importul în România
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Poziţia Denumirea Contingent Taxa Procent
crt. tarifara produsului/ tarifar vamalã maxim
grupei de 2003 preferentiala de
produse (%) alocare
(%)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. 17.01.12 Zahãr brut 10000 t 15 10
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. 17.01.99 Zahãr alb 5000 t 15 3
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────






ANEXA 4.1f
────────────
la normele metodologice
────────────────────────

LISTA
produselor agroalimentare originare din Republica Slovenia,
pentru care se deschid contingente tarifare preferenţiale la
importul în România
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Poziţia Denumirea Contingent Taxa Procent
crt. tarifara produsului/ tarifar vamalã maxim
grupei de 2003 preferentiala de
produse (%) alocare
(%)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. 04.01.20 Lapte şi smantana,
neconcentrate 100 t 30 20
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. 16.01 Carnati, carnaciori
şi produse similare 100 t 28 20
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. 16.02.90 Alte preparate din
carne, inclusiv din
sânge animal 100 t 28 20
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. 20.04.90 Legume şi amestecuri
de legume, altele
decât cele de la
20.06, preparate 30 t 25 30
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





ANEXA 4.1g
────────────
la normele metodologice
────────────────────────

LISTA
produselor agroalimentare originare din Republica Croatia,
pentru care se deschid contingente tarifare preferenţiale
la importul în România*)

────────────
* Cu aplicabilitate de la data intrãrii în vigoare a Acordului
de Aderare a Republicii Croatia la CEFTA
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Poziţia Denumirea Contingent Taxa Procent
crt. tarifara produsului/ tarifar vamalã maxim
grupei de 2003 preferentiala de
produse (%) alocare
(%)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. 0202 Carne de animale din
specia bovine,
proaspãta sau
refrigerata 100 t 25 50
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. 0406 Branzeturi şi casuri 50 t 75% din taxa vamalã
aplicatã 50
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. 0805 20 Mandarine (inclusiv
tangerine şi satsumas) 600 t ex 20
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. 1602 10 00 Alte preparate şi
1602 20;31; conserve din carne,
32; 39; din organe sau 15 50
42; 49 din sânge 50 t
1602 50 18
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. ex2106 90 98 Preparate alimentare
vitaminizate în forma
solida constituite ca
supliment, pe baza de
arome de fructe cu un
conţinut de zaharoza
mai mic de 5% 600 t ex 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6. 2204 Vinuri din struguri
proaspeţi 1000 hl 70% din taxa
vamalã aplicatã 10
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





ANEXA 4.2
──────────
la normele metodologice
────────────────────────

LISTA
produselor agroalimentare originare din Republica Turcia,
la care se deschid contingente tarifare preferenţiale la
importul în România
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Poziţia Denumirea Contingent Taxa Procent
crt. tarifara produsului/ Tarif vamalã maxim
grupei de 2003 preferentiala de
produse (%) alocare
(%)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. 07.01.90.50 cartofi 2000 t 18,8 10
07.01.90.90 18,8
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. 19.02.11.00 aluat alimentar, 2000 t 22 10
19.02.19.10 paste 18
19.02.19.90 18
19.02.20.91 15
19.02.20.99 15
19.02.30.10 22
19.02.30.90 22
19.02.40.10 22
19.02.40.90 22
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. 19.05.31.11 Biscuiti, vafe şi 6033 t 25 3
19.05.31.19 alveole 25
19.05.31.30 25
19.05.31.91 15
19.05.31.99 15
19.05.32.11 25
19.05.32.19 25
19.05.32.91 15
19.05.32.99 22
19.05.90.40 15
19.05.90.45 15
19.05.90.55 15
19.05.90.60 15
19.05.90.90 22
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. 20.05.70.10 18,8 3
20.05.70.90 masline 3500 t 18,8
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. 20.09.11 suc de portocale 500 t 18,8 10
20.09.19 18,8
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6. 21.02.10.10 drojdii, prafuri 6033 t 15 5
21.02.10.31 de copt 25
21.02.10.39 25
21.02.10.90 15
21.02.20.11 15
21.02.20.19 15
21.02.30.00 15
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7. 24.01.10.10 Tutun brut 500 t 18,8 20
24.01.10.20 18,8
24.01.10.60 18,8
24.01.10.70 18,8
24.01.20.10 18,8
24.01.20.20 18,8
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





ANEXA 4.3
──────────
la normele metodologice
────────────────────────

LISTA
produselor agroalimentare originare din Republica Lituania,
pentru care se deschid contingente tarifare preferenţiale
la importul în România
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Poziţia Denumirea Taxa vamalã Contingent Procent
crt. Tarifara produsului/ preferentiala tarifar maxim de
grupei de % 2003 alocare
produse (to) (%)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. 020210 Carne de animale din 87,5% din taxa vamalã 300 20
specia bovine, aplicatã
congelata, în carcase
sau semicarcase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. 0303 50, Peste congelat 75% din taxa vamalã 80 25
0303 71, aplicatã
0303 74,
0303 79
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. 0304 20 File de peste 60% din taxa vamalã
congelat aplicatã 65 33
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. 030510, Peste uscat, sarat 75% din taxa vamalã 50 33
20, 30, sau în saramura; aplicatã
41,49, peste afumat, fiert
59; sau nefiert; fainuri,
63,69 pudre şi pelete
030542; de peste
51,61,
62
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. 0403 10 Iaurt 19 40 25
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6. 0406 90 Alte branzeturi 60% din taxa vamalã
aplicatã 30 34
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7. 1604 12; Preparate şi conserve 60% din taxa vamalã
1604 13; de peste aplicatã 100 20
1604 19;
1604 20
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
8. 1704 90 Produse zaharoase 77,8% din taxa
71,1704 care nu conţin cacao vamalã aplicatã 20 50
90 75
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





ANEXA 4.4
──────────
la normele metodologice
────────────────────────
LISTA
produselor agroalimentare originare din Statul Israel,
pentru care se deschid contingente tarifare preferenţiale
la importul în România
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Poziţia Denumirea Taxa vamalã Contingent Procent
crt. Tarifara produsului/ preferentiala 2003 (to) maxim de
grupei de % alocare
produse (%)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 ex07096010 Ardei dulce Reducere cu 30% a
(Capsicum) taxei vamale aplicate 100 20
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 19059010 Azima (Mazoth) Reducere cu 25% a taxei
vamale aplicate, dar nu
mai mult de 30% ad
valorem 100 20
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
200830 Citrice conservate
────────────────────────────────────
20083051 Segmente de grapefruit
────────────────────────────────────
20083055 Mandarine şi hibrizi
similari de citrice
────────────────────────────────────
3 20083059 Altele Reducere cu 25% a
─────────────────────────────────── vaxei vanale
20083071 Segmente de grapefruit aplicate, dar nu
< 1 Kg mai mult de 18,8%
─────────────────────────────────── ad valorem 300 20
20083075 Mandarine şi hibrizi
similari de citrice
< 1 Kg
───────────────────────────────────
20083079 Altele
────────────────────────────────────
20083090 La care nu s-a adãugat
zahãr
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 210111 Extracte, esente şi
concentrate de cafea 10 600 2,5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5 210610 Concentrate de proteine 9 450 20
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6 eX21069092 Concentrate de citrice Reducere cu 25% a
ex21069098 utilizate pentru taxei vamale
prepararea bãuturilor aplicate 1 500 10
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





ANEXA 4.5
──────────
la normele metodologice
──────────────────────

MODELUL CERTIFICATULUI DE IMPORT
┌─────────────────────────────────┬──────────────┬─────────────────────────────┐
│1.Importator (nume,adresa) │ ORIGINAL │2.Nr. │
│ ├──────────────┼─────────────────────────────┤
│ │3.An cota │4.Ţara de origine a mãrfii │
│ │ │ │
├─────────────────────────────────┼──────────────┴─────────────────────────────┤
│5.Exportator (nume,adresa,ţara) │ │
│ │ │
│ │ CERTIFICAT DE IMPORT │
├─────────────────────────────────┤ (CONTINGENTE TARIFARE) │
│6.Mijloc de transport │ │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
├─────────────────────────────────┴──────────┬─────┬───────────────────────────┤
│7.Cod(poziţie TV)/denumire,descriere marfa) │U/M │Valoare conform contract │
│ │cant.│import │
│ │neta │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
├────────────────────────────────────┬───────┴─────┴───────────────────────────┤
│8.Viza,autoritãţilor competente │9.Declaraţie importator │
│ │ │
│ │ │
│ Cantitate/UM:_________________ │Declar ca produsele menţionate în │
│ │prezentul certificat îndeplinesc │
│ │criteriile de origine pentru a │
│ │beneficia de regimul preferenţial │
│ Document valabil pana la:_________ │solicitat │
│ │ │
│ │ │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ │ │
│ │ │
│ │ │
│ (data,ştampila,semnatura │ (data,ştampila,semnatura) │
│ autorizata) │ │
│ │ │
└────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────┘





ANEXA 4.6
──────────
la normele metodologice
────────────────────────

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ COD FISCAL. .................. │
│ │
│ DECLARAŢIA SUPLIMENTARĂ A IMPORTATORULUI │
│ │
│ 1. Declar pe propria rãspundere ca în obiectul de activitate al societãţii │
│ pentru care solicit certificatul de import este cuprins şi importul de │
│ produse alimentare │
│ │
│ 2. Ma angajez ca în termen de lO zile de la data utilizãrii certificatului │
│ de import (vamuirii mãrfii) sa prezint la Departamentul de Comerţ │
│ Exterior (Direcţia Negocieri UE, Acquis şi Acorduri de Comerţ Liber) │
│ copia Declaraţiei (Declaraţiilor)vamale de import atestând utilizarea │
│ cotei alocate │
│ │
│ 3. În cazul în care nu am utilizat certificatul de import în limita │
│ termenului de valabilitate înscris, ma angajez ca în termen de 5 zile │
│ de la expirarea acestuia sa îl returnez la Departamentul de Comerţ │
│ Exterior (Direcţia Negocieri UE, Acquis şi Acorduri de Comerţ Liber), │
│ pentru a evita blocarea cotei. │
│ │
│ │
│ (Denumirea firmei, ştampila, numele şi semnatura solicitantului, │
│ numãr de telefon, persoana de contact) │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘





────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016