Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 18 august 2022  privind înfiinţarea, funcţionarea şi utilizarea Registrului utilajelor, echipamentelor şi instalaţiilor de care pot dispune operatorii economici în vederea participării la procedurile de achiziţie publică/sectorială din domeniul proiectelor de infrastructură de transport    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 NORME METODOLOGICE din 18 august 2022 privind înfiinţarea, funcţionarea şi utilizarea Registrului utilajelor, echipamentelor şi instalaţiilor de care pot dispune operatorii economici în vederea participării la procedurile de achiziţie publică/sectorială din domeniul proiectelor de infrastructură de transport

EMITENT: Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 839 din 26 august 2022
──────────
    Aprobate prin ORDINUL nr. 1.417/21.236/2022, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 839 din 26 august 2022.
──────────
    CAP. I
    Dispoziţii generale
    ART. 1
    Prezentele norme stabilesc cadrul tehnic privind înfiinţarea, funcţionarea şi utilizarea Registrului utilajelor, echipamentelor şi instalaţiilor de care pot dispune operatorii economici în vederea participării la procedurile de achiziţie publică/sectorială din domeniul proiectelor de infrastructură de transport.

    ART. 2
    În sensul prezentului ordin, termenii şi abrevierile utilizate au următoarele semnificaţii:
    a) autoritate contractantă - autoritate contractantă în sensul Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv entitate contractantă în sensul Legii nr. 99/2016 privind achiziţiile sectoriale, cu modificările şi completările ulterioare;
    b) SEAP - Sistemul electronic de achiziţii publice - sistemul informatic de utilitate publică, accesibil prin internet la adresa www.e-licitatie.ro, utilizat în scopul efectuării de achiziţii publice/sectoriale prin mijloace electronice;
    c) MTI - Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii;
    d) ADR - Autoritatea pentru Digitalizarea României;
    e) operator SEAP - Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR);
    f) sistem - SEAP;
    g) utilaj - utilaje, echipamente şi instalaţii;
    h) procedură de achiziţie publică/sectorială - procedură de atribuire a contractelor/acordurilor-cadru de achiziţie publică/sectorială astfel cum sunt reglementate în Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi în Legea nr. 99/2016 privind achiziţiile sectoriale, cu modificările şi completările ulterioare;
    i) formularul utilajelor - formularul care conţine totalitatea utilajelor declarate ca fiind disponibile pentru executarea unui anumit contract şi care este completat în sistem de operatorii economici participanţi care depun ofertă la o procedură de achiziţie publică/sectorială desfăşurată prin mijloace electronice pentru realizarea obiectivelor de investiţii din domeniul proiectelor de infrastructură de transport.


    CAP. II
    Înfiinţarea, funcţionarea şi utilizarea Registrului utilajelor, echipamentelor şi instalaţiilor în vederea participării la procedurile de achiziţie publică/sectorială din domeniul proiectelor de infrastructură de transport
    ART. 3
    Registrul utilajelor, echipamentelor şi instalaţiilor, denumit în continuare Registru, reprezintă o bază de date electronică care cuprinde informaţiile necesare pentru identificarea utilajelor, echipamentelor şi instalaţiilor de care pot dispune operatorii economici în vederea participării la procedurile de achiziţii publice/sectoriale pentru realizarea obiectivelor de investiţii din domeniul proiectelor de infrastructură de transport.

    ART. 4
    Scopul înfiinţării Registrului este reprezentat de crearea unui mecanism de verificare, pentru autorităţile contractante, a disponibilităţii reale a utilajelor, declarate de către operatorii economici ale căror oferte au fost desemnate câştigătoare la procedurile de achiziţie publică/sectorială din domeniul proiectelor de infrastructură de transport ca fiind utilizabile în implementarea respectivelor contracte.

    ART. 5
    (1) Nomenclatorul utilajelor, prevăzut în anexa la prezentele norme, conţine categorii şi subcategorii cu tipurile de utilaje ce pot fi puse la dispoziţie de operatorii economici care depun oferte la procedurile de achiziţie publică/sectorială pentru realizarea obiectivelor de investiţii din domeniul proiectelor de infrastructură de transport.
    (2) Nomenclatorul cu date specifice utilajelor se completează, se actualizează şi se întreţine în sistem de operatorul SEAP pe baza informaţiilor puse la dispoziţie de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

    ART. 6
    (1) Formularul utilajelor este disponibil în sistem pentru operatorii economici participanţi care depun ofertă la o procedură de achiziţie publică/sectorială desfăşurată prin mijloace electronice pentru realizarea obiectivelor de investiţii din domeniul proiectelor de infrastructură de transport şi cuprinde cel puţin următoarele tipuri de informaţii care se completează de operatorul economic pentru fiecare utilaj declarat în cadrul ofertei:
    a) categorie/subcategorii utilaj;
    b) denumire utilaj;
    c) model/marca (completează ofertantul);
    d) date de identificare utilaj conform tipului de identificator prevăzut în Nomenclatorul de utilaje;
    e) alte informaţii;
    f) perioada de disponibilitate a utilajului, pentru îndeplinirea contractului.

    (2) Pentru a facilita completarea formularului utilajelor aferent unei oferte depuse în cadrul unei proceduri de achiziţie publică/sectorială, operatorul economic înregistrat în SEAP are posibilitatea să gestioneze în orice moment în sistem Registrul propriu unde poate adăuga, modifica şi/sau elimina utilajele proprii de care dispune, indiferent dacă are sau nu are la momentul respectiv calitatea de ofertant la o procedură de achiziţie publică/sectorială.
    (3) Formularul de utilaje aferent unei oferte depuse în cadrul unei proceduri de achiziţie publică/sectorială se completează de operatorul economic care depune respectiva ofertă, pe baza informaţiilor existente în registrul propriu şi/sau în registrele de utilaje ale altor operatori economici participanţi (membri ai asocierii) sau nominalizaţi în cadrul aceleiaşi oferte (terţi susţinători, subcontractanţi), şi se depune în SEAP odată cu oferta, în conformitate cu prevederile legale în domeniul achiziţiilor publice/sectoriale.

    ART. 7
    (1) În momentul editării de către un anumit operator economic a datelor specifice unui utilaj în registrul propriu, dacă sistemul identifică acel utilaj ca fiind publicat şi în registrul altui/altor operator economic/operatori economici, acesta permite completarea automată a datelor respective cu informaţiile deja existente în sistem privind categoria, denumirea, modelul, marca, data ultimei revizii.
    (2) Modificarea datelor precompletate se poate realiza de către operatorul economic care editează datele specifice ale utilajului în registrul propriu fără ca această operaţiune să afecteze datele iniţiale publicate în registrul celuilalt/celorlalţi operator economic/operatori economici.

    ART. 8
    Accesarea registrului propriu se face de către operatorii economici după autentificarea în SEAP, în secţiunea dedicată, iar sistemul afişează lista utilajelor, datele curente ale fiecărui utilaj, istoricul versiunilor anterioare, persoana/ persoanele care le-a/au completat (operator economic, autoritate contractantă), procedurile de achiziţie publică/ sectorială la care a fost declarat ca fiind disponibil fiecare utilaj, contractele în cadrul cărora a fost disponibil fiecare utilaj şi pentru ce perioade de timp.

    ART. 9
    (1) Operatorul SEAP, entităţile cu atribuţii de control în domeniul achiziţiilor publice/sectoriale, precum şi autorităţile contractante (pentru contractele de achiziţie proprii) pot căuta utilaje declarate la nivelul altor contracte de achiziţie publică/sectoriale şi pot vizualiza suprapunerile de utilaje, acolo unde acestea există.
    (2) Suprapunerile de utilaje sunt grupate şi identificate astfel:
    a) acelaşi utilaj (categorie, tip identificator şi identificator);
    b) intersecţie de perioadă de utilizare la nivelul contractelor atribuite - contracte de achiziţii publice/sectoriale, contracte subsecvente acordurilor-cadru (indiferent de contractant şi autoritate contractantă).


    ART. 10
    (1) Începând cu data de 1.03.2023, autorităţile contractante au posibilitatea tehnică să stabilească în sistem la nivelul documentaţiei de atribuire, pentru întreaga achiziţie, sau la nivel de lot/loturi, atunci când procedura de achiziţie publică/ sectorială este organizată pe loturi, dacă ofertanţii au obligaţia să completeze formularul de utilaje în cadrul ofertei depuse prin mijloace electronice.
    (2) Autorităţile contractante pot alege categoriile/ subcategoriile din nomenclator ce sunt obligatoriu de completat pentru utilajele pe care ofertanţii le declară în cadrul ofertelor depuse la procedurile de achiziţie publică/sectorială din domeniul proiectelor de infrastructură de transport.

    ART. 11
    (1) Operatorul economic care se înscrie în calitate de ofertant individual la o procedură de achiziţie publică/ sectorială sau la un lot/mai multe loturi al/ale unei proceduri de achiziţie publică/sectorială la care autoritatea contractantă a solicitat prin documentaţia de atribuire declararea în cadrul ofertei a utilajelor ce vor fi puse la dispoziţie pentru executarea contractului/contractelor completează formularul de utilaje disponibil în sistem prin asocierea fiecărui utilaj predefinit din propriul registru şi îl depune în SEAP odată cu oferta, în conformitate cu prevederile legale în domeniul achiziţiilor publice/sectoriale.
    (2) Utilajul poate fi declarat la o procedură de achiziţie publică/sectorială numai dacă a fost predefinit în prealabil în registrul propriu al utilajelor.

    ART. 12
    (1) În cazul participării unui ofertant în asociere sau în cazul altor operatori economici nominalizaţi în cadrul aceleiaşi oferte (terţ susţinător/subcontractant) la procedura de achiziţie publică/sectorială, formularul utilajelor declarate în cadrul ofertei se completează în sistem de către operatorul economic care are calitatea de lider al asocierii sau de ofertantul care a nominalizat respectivul terţ susţinător/subcontractant la procedura de achiziţie publică/sectorială, după caz, şi se depune în SEAP odată cu oferta, în conformitate cu prevederile legale în domeniul achiziţiilor publice/sectoriale.
    (2) Utilajele care figurează în registrele fiecărui membru al asocierii/terţ susţinător/subcontractant pot fi asociate de operatorul economic care depune oferta la procedura de atribuire desfăşurată prin mijloace electronice, acesta neavând posibilitatea adăugării/eliminării/modificării utilajelor aflate în registrele proprii ale celorlalţi membri ai asocierii/terţilor susţinători/subcontractanţilor.
    (3) Actualizarea/Completarea datelor unui utilaj pus la dispoziţie în cadrul procedurii de achiziţie publică/sectorială de un membru al asocierii/terţ susţinător/subcontractant se realizează de către acesta în registrul propriu înainte de declararea utilajului respectiv în cadrul ofertei depuse de operatorul economic înscris la procedură.

    ART. 13
    (1) În etapa de evaluare a ofertelor, sistemul afişează formularele de utilaje aferente fiecărei oferte evidenţiate printr-un meniu separat în cadrul procedurii de achiziţie publică/sectorială desfăşurate prin mijloace electronice.
    (2) În cazul ofertelor depuse de un ofertant care participă în asociere sau în cazul ofertelor în cadrul cărora sunt nominalizaţi terţi susţinători şi/sau subcontractanţi, în dreptul fiecărui utilaj este afişată denumirea operatorului economic care îl pune la dispoziţie. Sistemul determină dacă utilajele declarate de fiecare operator economic mai sunt utilizate şi în executarea altor contracte de achiziţii publice/sectoriale atribuite aflate în derulare, situaţie în care avertizează autoritatea contractantă afişând situaţia acestora.

    ART. 14
    (1) Atunci când sistemul determină că un utilaj care este declarat disponibil în cadrul unei oferte depuse în cadrul unei proceduri de achiziţie publică/sectorială este în acelaşi timp declarat ca fiind disponibil pentru mai multe contracte de achiziţii publice/sectoriale atribuite, ale căror perioade de derulare se suprapun, sistemul notifică automat autorităţile contractante implicate, precum şi ofertanţii/contractanţii care au declarat acel utilaj la nivelul formularului de utilaje.
    (2) În situaţia prevăzută la alin. (1) autoritatea contractantă are dreptul să întreprindă măsurile pe care le consideră necesare, în conformitate cu legislaţia în domeniul achiziţiilor publice/sectoriale.

    ART. 15
    (1) În perioada de implementare a contractului, în situaţia în care se modifică sau se epuizează perioada pentru care utilajele declarate sunt disponibilizate, atât autoritatea contractantă, cât şi contractantul au posibilitatea de a modifica/actualiza datele utilajelor înscrise în formularul utilajelor, în condiţiile prevăzute de legislaţia în domeniul achiziţiilor publice/sectoriale.
    (2) Modificările realizate în formularul utilajelor după atribuirea contractului nu vor afecta datele iniţiale ale formularului de utilaje, completate prin mijloace electronice, în perioada de depunere a ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie publică/sectorială.

    ART. 16
    În 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a prezentelor norme, autoritatea contractantă accesează anunţul de atribuire publicat în sistem şi completează datele privind utilajele, declarate în cadrul contractelor de achiziţie publică/sectoriale aflate în derulare.

    ANEXA 1

    la normele metodologice
    NOMENCLATOR
    utilaje, echipamente, instalaţii

┌───────┬───────────────────┬─────────────┐
│Nr. │Denumire categorie/│Tip │
│crt. │subcategorie │identificator│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Utilaje şi │ │
│1 │instalaţii pentru │ │
│ │foraj │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Utilaje şi │ │
│1.1 │instalaţii pentru │Serie şasiu │
│ │foraj │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│1.2 │Instalaţii coloane │Serie şasiu │
│ │forate │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│2 │Maşini şi utilaje │ │
│ │pentru construcţii │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│2.1 │Maşini pentru │Serie şasiu │
│ │construcţii │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│2.2 │Utilaje pentru │Serie şasiu │
│ │construcţii │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│2.3 │Staţii de asfalt │Număr de │
│ │ │serie │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Serie şasiu │
│2.4 │Finisor asfalt │maşină de │
│ │ │bază │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Serie şasiu │
│2.5 │Repartizator asfalt│maşină de │
│ │ │bază │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│2.6 │Compactor asfalt │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Alte maşini şi │ │
│2.7 │utilaje pentru │Serie şasiu │
│ │construcţii │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini şi utilaje │ │
│3 │pentru săparea şi │ │
│ │pregătirea │ │
│ │terenului │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│3.1 │Screpere │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│3.2 │Gredere │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│3.3 │Autogredere │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│3.4 │Buldozere │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│3.5 │Buldoexcavatoare │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│3.6 │Săpătoare de │Serie şasiu │
│ │şanţuri │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│3.7 │Săpătoare de gropi │Serie şasiu │
│ │şi scarificatoare │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│3.8 │Excavatoare │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Alte maşini şi │ │
│3.9 │utilaje pentru │Serie şasiu │
│ │săparea terenului │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│3.10 │Încărcătoare │Serie şasiu │
│ │frontale cu cupă │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Alte maşini şi │ │
│3.11 │utilaje pentru │Serie şasiu │
│ │pregătirea │ │
│ │terenului │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini şi utilaje │ │
│ │pentru lucrări de │ │
│4 │fundaţii, lucrări │ │
│ │în stâncă şi pentru│ │
│ │lucrări de tuneluri│ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini şi utilaje │ │
│4.1 │pentru lucrări de │Serie şasiu │
│ │fundaţii │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini şi utilaje │ │
│4.2 │pentru lucrări în │Serie şasiu │
│ │stâncă │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│4.3 │Maşini şi utilaje │Serie şasiu │
│ │pentru tuneluri │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│4.4 │Instalaţii de forat│Serie şasiu │
│ │la secţiune plină │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│4.5 │Berbeci mecanici │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│4.6 │Extractoare de │Serie şasiu │
│ │piloţi │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Utilaje pentru │ │
│4.7 │executarea │Serie şasiu │
│ │lucrărilor sub apă │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│4.8 │Maşini de forat │Serie şasiu │
│ │piloţi │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│4.9 │Maşini de turnat │Serie şasiu │
│ │piloţi │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşină de forat │Număr de │
│4.10 │tuneluri (Tunnel │serie │
│ │Boring Machine) │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Instalaţii de forat│Număr de │
│4.11 │cu umbrelă de ţevi │serie │
│ │în tuneluri │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, utilaje şi │ │
│ │instalaţii pentru │ │
│ │prepararea, │ │
│5 │transportul şi │ │
│ │punerea în operă a │ │
│ │betonului şi/sau a │ │
│ │mortarului │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, utilaje şi │ │
│ │instalaţii pentru │Număr de │
│5.1 │prepararea │serie │
│ │betonului şi/sau a │ │
│ │mortarului │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, utilaje şi │ │
│ │instalaţii pentru │ │
│5.2 │transportul │Serie şasiu │
│ │betonului şi/sau a │ │
│ │mortarului │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, utilaje şi │ │
│ │instalaţii pentru │Număr de │
│5.3 │punerea în operă a │serie maşină │
│ │betonului şi/sau a │de bază │
│ │mortarului │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│5.4 │Betoniere şi/sau │Număr de │
│ │malaxoare │serie │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│5.5 │Autobetoniere │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│5.6 │Pompe şi/sau │Număr de │
│ │autopompe de beton │serie │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│5.7 │Centrale de beton │Număr de │
│ │ │serie │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│5.8 │Staţii de beton │Număr de │
│ │ │serie │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, utilaje şi │ │
│ │instalaţii pentru │ │
│6 │construcţii şi │ │
│ │reparaţii de │ │
│ │drumuri │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, utilaje şi │ │
│ │instalaţii pentru │ │
│6.1 │construcţii şi │Serie şasiu │
│ │reparaţii de │ │
│ │drumuri │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│6.2 │Compactoare │Număr de │
│ │tractate │serie │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Compactoare │ │
│6.3 │autopropulsate │Serie şasiu │
│ │vibratoare şi/sau │ │
│ │mixte │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│6.4 │Compactoare │Serie şasiu │
│ │terasamente │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│6.5 │Maşini de tăiat │Număr de │
│ │asfalt │serie │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│6.6 │Plăci vibratoare │Număr de │
│ │ │serie │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│6.7 │Maiuri mecanice │Număr de │
│ │ │serie │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, utilaje şi │ │
│ │instalaţii pentru │ │
│7 │construcţii şi │ │
│ │reparaţii de căi │ │
│ │ferate │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, utilaje şi │Număr de │
│ │instalaţii pentru │fabricaţie │
│7.1 │construcţii şi │alocat │
│ │reparaţii de căi │de producător│
│ │ferate │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│7.2 │Ciocane de burat │fabricaţie │
│ │prin vibrare │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│7.3 │Maşini de burat │fabricaţie │
│ │ │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Utilaje pentru │Număr de │
│7.4 │îndreptat şi îndoit│fabricaţie │
│ │şine │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini pentru │Număr de │
│7.5 │montarea şi sudarea│fabricaţie │
│ │şinei │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│7.6 │Maşini pentru │fabricaţie │
│ │pozarea căii │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│7.7 │Utilaje de măsurat │fabricaţie │
│ │şi verificat cale │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│7.8 │Maşini de │fabricaţie │
│ │rectificat rosturi │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini pentru │ │
│8 │executarea │Număr de │
│ │armăturilor pentru │serie │
│ │beton │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini şi utilaje │ │
│ │pentru lucrări de │ │
│9 │conducte magistrale│ │
│ │şi linii de │ │
│ │transport electrice│ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini şi utilaje │Număr de │
│9.1 │pentru lucrări de │fabricaţie │
│ │conducte magistrale│alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini şi utilaje │Număr de │
│9.2 │pentru lucrări de │fabricaţie │
│ │linii de transport │alocat │
│ │electrice │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, utilaje şi │ │
│10 │instalaţii pentru │ │
│ │transport feroviar │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, utilaje şi │Număr de │
│10.1 │instalaţii pentru │fabricaţie │
│ │mentenanţa liniilor│alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, utilaje şi │Număr de │
│10.2 │instalaţii pentru │fabricaţie │
│ │mentenanţa │alocat │
│ │locomotivelor │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, utilaje şi │Număr de │
│10.3 │instalaţii pentru │fabricaţie │
│ │mentenanţa │alocat │
│ │vagoanelor │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Alte maşini, │Număr de │
│ │utilaje şi │fabricaţie │
│10.4 │instalaţii pentru │alocat │
│ │transportul │de producător│
│ │feroviar │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, utilaje şi │ │
│ │instalaţii │Număr de │
│ │specializate de │fabricaţie │
│11 │confecţionat │alocat │
│ │autovehicule, │de producător│
│ │tractoare, │ │
│ │locomotive, vagoane│ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Instalaţii speciale│ │
│ │pentru transport │ │
│12 │feroviar pentru │ │
│ │siguranţa │ │
│ │circulaţiei │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Instalaţii speciale│ │
│ │pentru transport │ │
│ │feroviar pentru │Număr de │
│ │siguranţa │fabricaţie │
│12.1 │circulaţiei şi │alocat │
│ │mărirea capacităţii│de producător│
│ │de exploatare în │ │
│ │staţii, triaje şi │ │
│ │linii curente CF │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Instalaţii pentru │Număr de │
│12.2 │controlul poziţiei │fabricaţie │
│ │macazurilor │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Instalaţii de │Număr de │
│12.3 │comandă │fabricaţie │
│ │centralizată a │alocat │
│ │circulaţiei │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Instalaţii de │Număr de │
│12.4 │semnalizare │fabricaţie │
│ │automată a liniilor│alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Instalaţii de │Număr de │
│12.5 │telecomunicaţii │fabricaţie │
│ │pentru căi ferate │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, utilaje şi │ │
│ │instalaţii pentru │Număr de │
│13 │mentenanţa │serie │
│ │mijloacelor de │ │
│ │transport rutier │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, utilaje şi │ │
│ │instalaţii pentru │ │
│ │mentenanţa, │ │
│14 │întreţinerea şi │ │
│ │repararea navelor, │ │
│ │întreţinerea căilor│ │
│ │navigabile şi a │ │
│ │lacurilor │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, utilaje şi │Număr de │
│ │instalaţii pentru │identificare │
│14.1 │mentenanţa, │alocat │
│ │întreţinerea şi │de producător│
│ │repararea navelor │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, utilaje şi │Număr de │
│14.2 │instalaţii pentru │identificare │
│ │întreţinerea căilor│alocat │
│ │navigabile │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, utilaje şi │Număr de │
│14.3 │instalaţii pentru │identificare │
│ │întreţinerea │alocat │
│ │lacurilor │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│14.4 │Bărci │identificare │
│ │ │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│14.5 │Pontoane maritime │identificare │
│ │ │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│14.6 │Pontoane fluviale │identificare │
│ │ │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│14.7 │Docuri plutitoare │identificare │
│ │şi/sau uscate │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│14.8 │Uzine electrice │identificare │
│ │plutitoare │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│14.9 │Nave pentru stins │identificare │
│ │incendii │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Dormitoare │Număr de │
│14.10 │plutitoare pe nave │identificare │
│ │sau pe bacuri │alocat │
│ │fluviale │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, utilaje şi │Număr de │
│15 │instalaţii │identificare │
│ │specializate pentru│alocat │
│ │construcţia de nave│de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Platforme │ │
│16 │plutitoare de │ │
│ │lucru; platforme │ │
│ │plutitoare mobile │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│16.1 │Platforme │identificare │
│ │plutitoare de lucru│alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│16.2 │Platforme │identificare │
│ │plutitoare mobile │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, utilaje şi │ │
│ │instalaţii pentru │ │
│ │exploatarea, │ │
│17 │mentenanţa, │ │
│ │protecţia şi │ │
│ │servirea │ │
│ │aeronavelor şi a │ │
│ │traficului aerian │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, utilaje şi │Număr de │
│ │instalaţii pentru │identificare │
│17.1 │exploatarea │alocat │
│ │aeronavelor şi a │de producător│
│ │traficului aerian │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, utilaje şi │Număr de │
│ │instalaţii pentru │identificare │
│17.2 │mentenanţa │alocat │
│ │aeronavelor şi a │de producător│
│ │traficului aerian │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, utilaje şi │Număr de │
│ │instalaţii pentru │identificare │
│17.3 │protecţia │alocat │
│ │aeronavelor şi a │de producător│
│ │traficului aerian │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, utilaje şi │Număr de │
│ │instalaţii pentru │identificare │
│17.4 │servirea │alocat │
│ │aeronavelor şi a │de producător│
│ │traficului aerian │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Aparate, │Număr de │
│18 │instalaţii, │fabricaţie │
│ │utilaje, accesorii │alocat │
│ │de laborator │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│19 │Mijloace de │ │
│ │transport feroviare│ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Numărul │
│19.1 │Locomotive de │european al │
│ │ecartament normal │vehiculului │
│ │ │(NEV) │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Numărul │
│19.2 │Locotractoare de │european al │
│ │ecartament normal │vehiculului │
│ │ │(NEV) │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Numărul │
│19.3 │Automotoare de │european al │
│ │ecartament normal │vehiculului │
│ │ │(NEV) │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Numărul │
│19.4 │Vagoane de marfă de│european al │
│ │ecartament normal │vehiculului │
│ │ │(NEV) │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Vagoane de călători│Numărul │
│19.5 │de ecartament │european al │
│ │normal │vehiculului │
│ │ │(NEV) │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Locomotive de │Număr de │
│19.6 │ecartament îngust │fabricaţie │
│ │sau larg │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Locotractoare de │Număr de │
│19.7 │ecartament îngust │fabricaţie │
│ │sau larg │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Automotoare de │Număr de │
│19.8 │ecartament îngust │fabricaţie │
│ │sau larg │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│19.9 │Vagoane de marfă de│fabricaţie │
│ │ecartament îngust │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Vagoane de călători│Număr de │
│19.10 │de ecartament │fabricaţie │
│ │îngust │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│19.11 │Locomotive pentru │fabricaţie │
│ │transport minier │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Locotractoare │Număr de │
│19.12 │pentru transport │fabricaţie │
│ │minier │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Vagonete de │Număr de │
│19.13 │ecartament îngust, │fabricaţie │
│ │pentru transport │alocat │
│ │minier subteran │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│19.14 │Patruciclete pe │fabricaţie │
│ │linie │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│19.15 │Triciclete pe linie│fabricaţie │
│ │ │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Vagonete de │Număr de │
│19.16 │ecartament normal │fabricaţie │
│ │sau îngust │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│19.17 │Alte mijloace de │fabricaţie │
│ │transport feroviare│alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Mijloace de │ │
│20 │transport auto │ │
│ │pentru persoane │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│20.1 │Autoturisme │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│20.2 │Microbuze │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│20.3 │Autobuze │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Mijloace de │ │
│21 │transport auto │ │
│ │pentru mărfuri │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│21.1 │Autobasculante │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│21.2 │Autocamioane │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│21.3 │Autocamionete │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│21.4 │Autofurgonete │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│21.5 │Autofurgoane │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│21.6 │Autodube │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Autocamioane cu │ │
│21.7 │platformă │Serie şasiu │
│ │basculantă │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│21.8 │Dumpere │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│21.9 │Autocisterne │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│21.10 │Autoizoterme │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│21.11 │Autofrigorifere │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│21.12 │Autotractoare │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│21.13 │Autotractoare cu şa│Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│21.14 │Tractoare pe roţi │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│21.15 │Tractoare pe şenile│Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│21.16 │Remorci cu │Serie şasiu │
│ │platformă fixă │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Remorci cu │ │
│21.17 │platformă │Serie şasiu │
│ │basculantă │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│21.18 │Remorci monoaxe │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│21.19 │Semiremorci auto │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Remorci pentru │ │
│21.20 │cisterne, izoterme,│Serie şasiu │
│ │frigorifice │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Remorci şi │ │
│21.21 │semiremorci auto cu│Serie şasiu │
│ │destinaţie │ │
│ │specifică │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Remorci cu │ │
│21.22 │platformă coborâtă │Serie şasiu │
│ │pentru sarcini │ │
│ │grele (trailere) │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Alte mijloace de │ │
│21.23 │transport auto │Serie şasiu │
│ │pentru mărfuri │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│22 │Mijloace de │ │
│ │transport naval │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Nave maritime de │Număr de │
│22.1 │călători de cursă │identificare │
│ │lungă │alocat de │
│ │ │producător │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│22.2 │Nave maritime de │identificare │
│ │călători costiere │alocat de │
│ │ │producător │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Nave maritime mixte│Număr de │
│22.3 │de călători şi │identificare │
│ │mărfuri │alocat de │
│ │ │producător │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Nave maritime │Număr de │
│22.4 │pentru mărfuri de │identificare │
│ │masă în vrac │alocat │
│ │(mineraliere) │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Nave maritime │Număr de │
│22.5 │pentru produse │identificare │
│ │petroliere │alocat │
│ │(petroliere) │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Remorchere maritime│Număr de │
│22.6 │de linie pentru │identificare │
│ │transport │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│22.7 │Nave maritime │identificare │
│ │tehnice şi speciale│alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│22.8 │Remorchere maritime│identificare │
│ │portuare │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│22.9 │Nave maritime │identificare │
│ │depozit │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Tancuri, tancuri de│Număr de │
│22.10 │buncheraj, de apă │identificare │
│ │potabilă, mixte │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│22.11 │Iahturi maritime │identificare │
│ │ │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Nave fluviale │Număr de │
│22.12 │pentru transport de│identificare │
│ │călători │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Nave fluviale cu │Număr de │
│22.13 │propulsie, pentru │identificare │
│ │transport de │alocat │
│ │mărfuri diferite │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Bacuri, mahoane şi │Număr de │
│22.14 │barcaze fluviale │identificare │
│ │pentru mărfuri │alocat │
│ │uscate │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│22.15 │Ceamuri fluviale │identificare │
│ │ │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Bacuri, mahoane şi │Număr de │
│22.16 │viviere fluviale │identificare │
│ │pentru producţie şi│alocat │
│ │transportat peşte │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Pontoane de leasă, │Număr de │
│22.17 │cu două flotoare │identificare │
│ │metalice şi │alocat │
│ │platformă din lemn │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│22.18 │Nave fluviale de │identificare │
│ │trecere │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Bacuri de trecere │Număr de │
│ │fluviale, cu sau │identificare │
│22.18.1│fără propulsie, │alocat │
│ │pentru vehicule şi │de producător│
│ │călători │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│22.18.2│Poduri plutitoare │identificare │
│ │fluviale, pe cablu │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Nave fluviale │Număr de │
│22.19 │tehnice şi speciale│identificare │
│ │auxiliare şi de │alocat │
│ │servitute │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Nave fluviale, │Număr de │
│22.20 │iahturi şi şalupe │identificare │
│ │de agrement │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│22.21 │Doc plutitor │identificare │
│ │ │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│22.22 │Şalupe maritime │identificare │
│ │ │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│22.23 │Şlepuri │identificare │
│ │ │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│22.24 │Platine │identificare │
│ │ │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Remorchere şi │Număr de │
│22.25 │împingătoare │identificare │
│ │fluviale cu elice │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│22.26 │Barje │identificare │
│ │ │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│22.27 │Pilotine maritime │identificare │
│ │ │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│22.28 │Alte mijloace de │identificare │
│ │transport naval │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│23 │Mijloace de │ │
│ │transport aerian │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Avioane pentru │Număr de │
│23.1 │transport de │identificare │
│ │călători │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Avioane pentru │Număr de │
│23.2 │transport de │identificare │
│ │mărfuri │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│23.3 │Avioane pentru │identificare │
│ │transport mixte │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Avioane pentru │ │
│ │destinaţie specială│ │
│ │(împrăştierea │Număr de │
│ │îngrăşămintelor │identificare │
│23.4 │chimice, │alocat │
│ │insectofungicidelor│de producător│
│ │la lucrări │ │
│ │agrosilvice, │ │
│ │sanitare) │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Elicoptere pentru │Număr de │
│23.5 │transport de │identificare │
│ │călători │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Elicoptere pentru │Număr de │
│23.6 │transport de │identificare │
│ │mărfuri │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Elicoptere cu │Număr de │
│ │destinaţie specială│identificare │
│23.7 │(împrăştierea │alocat │
│ │îngrăşămintelor, │de producător│
│ │montaj etc.) │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│23.8 │Alte mijloace de │identificare │
│ │transport aerian │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Mijloace specifice │ │
│24 │pentru transportul │ │
│ │urban de călători │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Mijloace de │Număr de │
│24.1 │transport electric │fabricaţie │
│ │urban pe şine │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Mijloace de │Număr de │
│24.2 │transport electric │fabricaţie │
│ │urban pe pneuri │alocat │
│ │(troleibuze) │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Utilaje şi │ │
│25 │instalaţii de │ │
│ │transportat şi │ │
│ │ridicat │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Mecanisme de │Număr de │
│25.1 │ridicat (vinciuri, │fabricaţie │
│ │trolii etc.) │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│25.2 │Macarale diverse │fabricaţie │
│ │ │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│25.3 │Macarale plutitoare│fabricaţie │
│ │ │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│25.4 │Macarale feroviare │fabricaţie │
│ │ │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│25.5 │Macarale │fabricaţie │
│ │transcontainer │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│25.6 │Macarale rotitoare │fabricaţie │
│ │ │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│25.7 │Macarale rulante cu│fabricaţie │
│ │platformă │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│25.8 │Macarale mobile pe │fabricaţie │
│ │pneuri şi şenile │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│25.9 │Automacarale │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│25.10 │Poduri rulante │Număr de │
│ │ │serie │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│25.11 │Macarale turn │Număr de │
│ │ │serie │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Macarale rotitoare │Număr de │
│25.12 │staţionare, fixe, │serie │
│ │cu coloană │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Alte utilaje şi │ │
│25.13 │instalaţii de │Număr de │
│ │transportat şi │serie │
│ │ridicat │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Transportoare cu │ │
│ │bandă şi plăci; cu │Număr de │
│ │lanţ (cablu), cu │fabricaţie │
│25.14 │gheare, cu role, │alocat │
│ │suspendate şi cu │de producător│
│ │lanţuri de │ │
│ │tracţiune, portante│ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│25.15 │Transportare cu │fabricaţie │
│ │cupe │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│25.16 │Transportoare cu │fabricaţie │
│ │bandă mobile │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Transportoare │Număr de │
│25.17 │elicoidale şi cu │fabricaţie │
│ │raclete │alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Transportoare şi │Număr de │
│25.18 │instalaţii de │fabricaţie │
│ │transport pneumatic│alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │ │Număr de │
│25.19 │Instalaţii de │fabricaţie │
│ │transport hidraulic│alocat │
│ │ │de producător│
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│25.20 │Încărcătoare │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│25.21 │Împingătoare │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│25.22 │Basculatoare │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Plăci turnante │Număr de │
│26 │pentru întoarcerea │fabricaţie │
│ │locomotivelor │alocat de │
│ │ │producător │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│27 │Electrostivuitoare │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│28 │Motostivuitoare │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, utilaje şi │ │
│29 │instalaţii pentru │ │
│ │siguranţa │ │
│ │circulaţiei │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, utilaje şi │ │
│29.1 │instalaţii pentru │Serie şasiu │
│ │siguranţa │ │
│ │circulaţiei │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│29.2 │Maşini de aşternere│Serie şasiu │
│ │marcaj │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│29.3 │Maşini pentru │Serie şasiu │
│ │montare parapet │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Utilaje pentru │ │
│29.4 │montare indicatoare│Număr de │
│ │semnalizare │serie │
│ │verticală │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, instalaţii │Număr de │
│29.5 │pentru montare │serie │
│ │surse de iluminat │ │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│29.6 │Sonetă │Serie şasiu │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, utilaje şi │Număr de │
│30 │instalaţii pentru │fabricaţie │
│ │tratarea deşeurilor│alocat de │
│ │ │producător │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Maşini, utilaje şi │Număr de │
│31 │instalaţii pentru │fabricaţie │
│ │lucrări │alocat de │
│ │hidrotehnice │producător │
├───────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Alte utilaje, │Număr de │
│32 │echipamente, │fabricaţie │
│ │instalaţii │alocat de │
│ │ │producător │
└───────┴───────────────────┴─────────────┘


    NEV reprezintă numărul european al vehiculului, acordat conform prevederilor Deciziei de punere în aplicare (UE) 2018/1.614 a Comisiei din 25 octombrie 2018 de stabilire a specificaţiilor pentru registrele vehiculelor menţionate la articolul 47 din Directiva (UE) 2016/797 a Parlamentului European şi a Consiliului şi de modificare şi abrogare a Deciziei 2007/756/CE a Comisiei.

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016