Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 17 octombrie 2007  de aplicare a   Legii nr. 199/2000 privind utilizarea eficienta a energiei, republicata    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 17 octombrie 2007 de aplicare a Legii nr. 199/2000 privind utilizarea eficienta a energiei, republicata

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 731 din 29 octombrie 2007

CAP. I
Programe de eficienţã energeticã

ART. 1
Prezentele norme metodologice stabilesc modul de aplicare a <>Legii nr. 199/2000 privind utilizarea eficientã a energiei, republicatã, denumitã în continuare lege.
ART. 2
(1) Politica de utilizare eficientã a energiei este implementatã prin programe de eficienţã energeticã pe ansamblul economiei naţionale.
(2) Sarcina propunerii programelor de eficienţã energeticã pentru principalele sectoare economice revine ministerelor reprezentate în cadrul Grupului interministerial de lucru pentru coordonarea elaborãrii şi implementãrii Strategiei naţionale în domeniul eficienţei energetice şi a planului de acţiune aferent, constituit prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.488/2002 privind constituirea Grupului interministerial de lucru pentru coordonarea elaborãrii şi implementãrii Strategiei naţionale în domeniul eficienţei energetice şi a planului de acţiune aferent.
(3) Programele de eficienţã energeticã se stabilesc pentru o duratã de 3 ani şi vor fi supuse aprobãrii Guvernului pânã la data de 31 iulie din anul elaborãrii acestora.
(4) Programele de eficienţã energeticã urmãresc atingerea obiectivelor stabilite în cadrul Strategiei naţionale în domeniul eficienţei energetice, aprobatã prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 163/2004 privind aprobarea Strategiei naţionale în domeniul eficienţei energetice, şi al Strategiei de valorificare a surselor regenerabile de energie, aprobatã prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.535/2003 privind aprobarea Strategiei de valorificare a surselor regenerabile de energie.
ART. 3
Programele proprii de eficienţã energeticã prevãzute la art. 4 alin. (1) din lege se transmit Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei, prin intermediul filialelor teritoriale, pânã la data de 30 aprilie a anului în care au fost elaborate.
ART. 4
Pentru monitorizarea implementãrii programelor proprii de eficienţã energeticã, filialele teritoriale ale Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei primesc din partea iniţiatorilor rapoarte semestriale privind stadiul de implementare a acestora.
ART. 5
Programele vizând implementarea directivelor Uniunii Europene în domeniul creşterii eficienţei energetice şi/sau în domeniul utilizãrii surselor regenerabile de energie, transpuse în legislaţia româneascã, programele comunitare şi convenţiile internaţionale în domeniul eficienţei energetice la care România este semnatarã, precum şi programele de cooperare bilateralã în domeniul eficienţei energetice, conţinute în sinteza prevãzutã la art. 6 din lege, sunt monitorizate prin rapoarte semestriale ale iniţiatorilor, prezentate de reprezentantul ministerului de resort în cadrul Grupului interministerial de lucru pentru coordonarea elaborãrii şi implementãrii Strategiei naţionale în domeniul eficienţei energetice şi a planului de acţiune aferent.

CAP. II
Atribuţii şi rãspunderi

ART. 6
În vederea desfãşurãrii activitãţii de supraveghere a pieţei pentru respectarea reglementãrilor specifice privind eficienţa energeticã, personalul împuternicit din cadrul Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei desfãşoarã controale în conformitate cu Regulamentul de constatare, notificare şi sancţionare a abaterilor de la prevederile <>Legii nr. 199/2000 privind utilizarea eficientã a energiei, republicatã, precum şi de la reglementãrile tehnice pentru etichetarea aparatelor electrocasnice privind eficienţa energeticã, aprobat prin <>Decizia preşedintelui Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei nr. 53/2003 .
ART. 7
Activitatea de supraveghere a pieţei se exercitã de cãtre personalul împuternicit din cadrul Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei sau în colaborare cu personalul împuternicit din cadrul Autoritãţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, dupã caz, în conformitate cu prevederile art. 8 alin. (1) din lege.
ART. 8
În vederea cooperãrii cu instituţiile şi organismele internaţionale sau pentru participarea sa la proiecte declarate eligibile, în cadrul programelor de eficienţã energeticã şi surse regenerabile de energie, iniţiate de organisme ale Uniunii Europene sau de alte organisme internaţionale, Agenţia Românã pentru Conservarea Energiei foloseşte bugetul propriu pentru îndeplinirea obligaţiilor ce îi revin în cadrul acestor acţiuni, cu respectarea prevederilor legislaţiei în vigoare.

CAP. III
Obligaţiile consumatorilor de energie

ART. 9
Consumatorii de energie, persoane juridice, au obligaţia de a respecta urmãtoarele prevederi:
a) sistemul propriu de mãsurã a consumurilor energetice trebuie sã includã mijloace de mãsurã verificate metrologic pentru energie şi combustibili (aparate, dispozitive, echipamente), care sã permitã închiderea unui bilanţ energetic pe întregul contur cu o eroare mai micã de 5%;
b) sistemul propriu de evidenţã a consumurilor energetice trebuie sã fie organizat astfel încât sã se mãsoare şi sã se înregistreze consumurile de energie şi combustibili, defalcate pe fiecare tip în parte, cu totalizarea acestora pe fiecare lunã calendaristicã;
c) sistemul de monitorizare a consumurilor energetice trebuie sã asigure prelucrarea datelor înregistrate privind evoluţia producţiei şi evoluţia consumurilor de energie şi combustibili, astfel încât sã permitã atât planificarea acestora, cât şi calcularea indicatorilor de eficienţã energeticã de tip consum specific şi/sau intensitate energeticã, dupã caz;
d) consumatorii de energie trebuie sã completeze şi sã transmitã la filiala teritorialã a Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei competentã, pânã la data de 30 aprilie a fiecãrui an, declaraţia de consum total anual de energie, a cãrei machetã este prezentatã în anexa nr. 1, şi chestionarul de analizã energeticã a consumatorului de energie, a cãrui machetã este prezentatã în anexa nr. 2, pentru consumatorii care folosesc o cantitate de energie mai mare de 200 tone echivalent petrol pe an. Aceste machete se pot modifica prin decizie a preşedintelui Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei. Transmiterea declaraţiei de consum total anual de energie şi a chestionarului de analizã energeticã a consumatorului de energie se va face cu respectarea strictã a confidenţialitãţii datelor incluse;
e) documentaţiile cuprinzând înregistrãri şi prelucrãri ale datelor privind consumurile de energie şi combustibili, documentaţiile cuprinzând bilanţuri energetice, programul propriu de eficienţã energeticã, precum şi chestionarele de analizã energeticã trebuie ordonate şi arhivate astfel încât sã poatã fi puse la dispoziţia reprezentanţilor Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei, care le solicitã cu ocazia unei vizite de lucru la sediul consumatorului de energie;
f) în situaţia unei vizite de lucru la sediul consumatorului de energie, trebuie asigurat în condiţii normale accesul reprezentanţilor Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei în spaţiile de proiectare, producţie, încercãri, verificare finalã şi depozitare a aparatelor, echipamentelor şi utilajelor cu rol în producere, transport, distribuţie şi consum de energie, precum şi în locurile în care acestea sunt utilizate;
g) în cazul existenţei unui sistem computerizat de monitorizare automatã a consumului de energie şi combustibili, care poate executa un bilanţ energetic pe un anumit contur de consum, bilanţul executat în acest fel se poate lua în considerare ca bilanţ oficial, dupã obţinerea avizului din partea unei persoane fizice sau juridice având calitatea de auditor energetic autorizat;
h) în cazul în care consumatorul constatã prin întocmirea balanţei energetice faptul cã valoarea consumului de energie total anual s-a modificat prin trecerea peste/sub nivelul de 200 tone echivalent petrol pe an sau prin trecerea peste/sub nivelul de 1.000 tone echivalent petrol pe an, aceastã informaţie trebuie transmisã, însoţitã de un memoriu tehnic justificativ, la sediul filialei teritoriale zonale a Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei, pentru actualizarea categoriei de încadrare a consumatorului de energie, într-un interval de timp de maximum douã luni calendaristice de la data întocmirii balanţei energetice.
ART. 10
Consumatorii care folosesc o cantitate de energie cuprinsã între 200 tone şi 1.000 tone echivalent petrol pe an au obligaţia de a desemna un angajat propriu, cu pregãtire tehnicã superioarã, ca persoanã de contact cu reprezentanţii Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei.
ART. 11
În vederea formãrii şi actualizãrii bazelor de date energetice, operatorii economici cu activitate de distribuţie şi/sau furnizare de energie electricã, energie termicã, combustibili şi carburanţi sunt obligaţi sã punã la dispoziţia Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei, inclusiv a filialelor teritoriale, informaţii detaliate privind livrãrile de energie electricã, energie termicã, combustibili şi carburanţi efectuate, cu precizarea, pentru fiecare client cu care au încheiat contractele de livrare, a cantitãţilor livrate, precum şi a perioadei sau datei de livrare, dupã caz.
ART. 12
Mãsurile prevãzute la art. 14 alin. (1) din lege se stabilesc printr-un program, transmis Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei prin intermediul filialelor teritoriale, pânã la data de 30 septembrie a anului în care a fost elaborat.
ART. 13
(1) Programele de monitorizare şi gestiune a consumului de carburanţi prevãzute la art. 14 alin. (2) din lege conţin:
a) mãsuri de reducere a consumului de combustibili;
b) mãsuri privind utilizarea biocombustibililor.
(2) Gestiunea consumului de carburanţi trebuie sã includã date statistice privind distanţele parcurse, numãrul de cãlãtori transportaţi şi/sau cantitãţile transportate, precum şi consumurile specifice exprimate în tep/mii km, tep/mii cãlãtori, tep/mii tone km, tep/mii cãlãtori km.

CAP. IV
Stimulente fiscale şi financiare pentru activitãţi care conduc la creşterea eficienţei energetice

ART. 14
Programul de creştere a eficienţei energetice pentru perioada 2006-2010, prevãzut la art. 16 alin. (1) din lege, se supune avizãrii Grupului interministerial de lucru pentru coordonarea elaborãrii şi implementãrii Strategiei naţionale în domeniul eficienţei energetice şi a planului de acţiune aferent, constituit prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.488/2002 .
ART. 15
Agenţia Românã pentru Conservarea Energiei evalueazã şi avizeazã proiectele de eficienţã energeticã care fac parte din Programul de creştere a eficienţei energetice pentru perioada 2006-2010 pentru care se solicitã stimulente financiare în condiţiile <>Legii nr. 199/2000 , republicatã.
ART. 16
Beneficiarii proiectelor pentru care au fost acordate stimulente financiare au obligaţia de a urmãri pe o perioadã determinatã evoluţia indicatorilor de eficienţã energeticã realizaţi în urma implementãrii proiectului şi de a raporta anual Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei performanţele energetice înregistrate.
ART. 17
Mecanismele de acordare a stimulentelor financiare şi fiscale se stabilesc prin hotãrâre a Guvernului.
ART. 18
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.


ANEXA 1
-------
la normele metodologice
-----------------------

[SE INSEREAZĂ ANTETUL UNITĂŢII CONSUMATOARE DE ENERGIE]


DECLARAŢIA DE CONSUM TOTAL ANUAL DE ENERGIE

- Completatã la solicitarea AGENŢIEI ROMÂNE PENTRU CONSERVAREA ENERGIEI -

Cap. I - DATE DE CONTACT ALE CONSUMATORULUI DE ENERGIE


┌─────────────────────┬───────────────────────────────────────────────────────┐
│ Denumirea unitãţii │ XXX │
├─────────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────┤
│ Adresa poştalã │ XXX │
├─────────────┬───────┴──────┬──────────────┬─────────────────────────────────┤
│ Telefon │ XXX │Pag. internet │ XXX │
├─────────────┼──────────────┼──────────────┼─────────────────────────────────┤
│ Fax │ XXX │E-mail │ XXX │
├─────────────┼──────────────┴──────────────┴─────────────────────────────────┤
│ Profil de │ XXX │
│ activitate │ │
├─────────────┴────────────────────────────┬─────────────────────────┬────────┤
│ Responsabilul cu gestiunea energiei sau │deţine Atestat * eliberat│ XXX │
│ persoana de contact cu ARCE │de ARCE la data de: │ │
├─────────────┬──────────────────┬─────────┼─────────────────────────┴────────┤
│NUME │ XXX │E-mail │ XXX │
├─────────────┼──────────────────┼─────────┼──────────────────────────────────┤
│Telefon fix │ XXX │Tel.mobil│ XXX │
└─────────────┴──────────────────┴─────────┴──────────────────────────────────┘


* Notã: Pentru cazul în care consumul total anual de energie al unitãţii este mai mic de 1.000 tep/an, nu se va completa rubrica privind data eliberãrii Atestatului.

Cap. II - DATE STATISTICE DE CONSUM DE ENERGIE LA NIVELUL ANULUI ANTERIOR


┌─────────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────┐
│ CONSUM DE ENERGIE TOTAL ANUAL │ │ │
│ [Se calculeazã prin însumarea consumurilor │ │ │
│ totale de energie electricã, energie termicã│ [tep/an] │ XXX │
│ combustibili şi carburanţi exprimate în │ │ │
│ tep/an] │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┴────────────────┴──────────────┤
├─────────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────┤
│ ENERGIE ELECTRICĂ - Consumul total anual │ [tep/an] │ XXX │
│ (Coef. de transformare: 1 MWh = 0,086 tep) ├────────────────┼──────────────┤
│ │ [MWh/an] │ XXX │
├──────┬───┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┼────────┬───────┼───────┬──────┤
│Luna │Ian│Feb │Mar │Apr │Mai │Iun │Iul │Aug │ Sep │ Oct │ Noi │ Dec │
├──────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│[MWh] │XXX│XXX │XXX │XXX │XXX │ XXX│XXX │XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │
├──────┴───┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────────┴───────┴───────┴──────┤
├─────────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────┤
│ ENERGIE TERMICĂ - Consumul total anual │ [tep/an] │ XXX │
│ (Coef. de transformare: 1 Gcal = 0,1 tep) ├────────────────┼──────────────┤
│ │ [Gcal/an] │ XXX │
├──────┬───┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┼────────┬───────┼───────┬──────┤
│Luna │Ian│Feb │Mar │Apr │Mai │Iun │Iul │Aug │ Sep │ Oct │ Noi │ Dec │
├──────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│[Gcal]│XXX│XXX │XXX │XXX │XXX │ XXX│XXX │XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │
├──────┴───┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────────┴───────┴───────┴──────┤
├─────────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────┤
│ COMBUSTIBILI ŞI CARBURANŢI - Consumuri │ │ │
│ totale anuale │ [tep/an] │ XXX │
│(Coeficient de transformare:precizat în │ │ │
│ paranteze) │ │ │
├─────────────┬──────┬──────┬───────┬─────────┼────────────────┼──────────────┤
│Gaze naturale│Pãcurã│ CLU │Benzinã│Motorinã │ Cãrbune │ Alţi comb. │
│ (0,805) │(0,95)│(0,97)│(1,05) │(1,015) │ (fct.de tip) │ (fct.de tip) │
├─────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────┼────────────────┼──────────────┤
│[mii Nmc/an] │[t/an]│[t/an]│[t/an] │ [t/an] │ [t/an] │ [u.m./an] │
├─────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────┼────────────────┼──────────────┤
│ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │
├─────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────┼────────────────┼──────────────┤
│[tep/an] │[tep/ │[tep/ │[tep/ │ [tep/ │ [tep/an] │ [tep/an] │
│ │ an] │ an] │ an] │ an] │ │ │
├─────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────┼────────────────┼──────────────┤
│ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │
├─────────────┴──────┴──────┴───────┴─────────┴────────────────┴──────────────┤
│ │
├─────────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────┤
│ENERGIE ELECTRICĂ PRODUSĂ ŞI CONSUMATĂ DIN │ [MWh/an] │ XXX │
│RESURSE RECUPERABILE ŞI/SAU REGENERABILE - ├────────────────┼──────────────┤
│ Consumuri totale anuale │ [tep/an] │ XXX │
├─────────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────┤
│ENERGIE TERMICĂ PRODUSĂ ŞI CONSUMATĂ DIN │ [Gcal/an] │ XXX │
│RESURSE RECUPERABILE ŞI/SAU REGENERABILE - ├────────────────┼──────────────┤
│ Consumuri totale anuale │ [tep/an] │ XXX │
└─────────────────────────────────────────────┴────────────────┴──────────────┘

NUMELE ÎN CLAR ŞI SEMNĂTURA NUMELE ÎN CLAR ŞI SEMNĂTURA DATA
CONDUCĂTORULUI UNITĂŢII RESPONSABILULUI CU GESTIUNEA TRANSMITERII
ENERGIEI
ŞTAMPILA UNITĂŢII SAU A CONDUCĂTORULUI
COMPARTIMENTULUI TEHNIC
XXX XXX XXX

NOTE: Completarea se face în format electronic, cu ocuparea spaţiilor
marcate în acest scop (XXXX).
Unitãţile de mãsurã pot fi modificate dupã caz, astfel încât
valorile numerice sã fie exprimate printr-un numãr cu maxim 4 cifre
semnificative. Exemplu: 1234; 123,4; 12,34; 1,234; 0,1234.
Transmiterea se face atât în format electronic, cât şi în format
printat de hîrtie.
Se vor înlocui aceste NOTE, cu eventuale precizãri referitoare la
datele de mai sus.



ANEXA 2
-------
la normele metodologice
-----------------------

[SE INSEREAZĂ ANTETUL UNITĂŢII CONSUMATOARE DE ENERGIE]

CHESTIONAR DE ANALIZĂ ENERGETICĂ A CONSUMATORULUI DE ENERGIE

- Completat la solicitarea AGENŢIEI ROMÂNE PENTRU CONSERVAREA ENERGIEI -

Cap. I - DATE DE CONTACT ŞI INFORMAŢII GENERALE PRIVIND CONSUMATORUL DE ENERGIE


┌─────────────────────┬───────────────────────────────────────────────────────┐
│ Denumirea unitãţii │ XXX │
├─────────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────┤
│ Adresa poştalã │ XXX │
├─────────────┬───────┴──────┬──────────────┬─────────────────────────────────┤
│ Telefon │ XXX │Pag. internet │ XXX │
├─────────────┼──────────────┼──────────────┼─────────────────────────────────┤
│ Fax │ XXX │E-mail │ XXX │
├─────────────┼──────────────┴──────────────┴─────────────────────────────────┤
│ Profil de │ XXX │
│ activitate │ │
├─────────────┼───────┬──────────────┬─┬──────────────────┬──┬────────────┬───┤
│ Forma de │S-XXX %│Regim de lucru│ │Nr. de subunitãţi │ │Nr.total de │ │
│ proprietate │p-XXX %│ (nr. de │X│(sucursale,filiale│XX│autovehicule│XXX│
│ │ │ schimburi │ │ │ │ deţinut │ │
├─────────────┴───────┴──────────────┴─┴───┬──────────────┴──┴───────┬────┴───┤
│ Responsabilul cu gestiunea energiei sau │deţine Atestat * eliberat│ XXX │
│ persoana de contact cu ARCE │de ARCE la data de: │ │
├─────────────┬──────────────────┬─────────┼─────────────────────────┴────────┤
│NUME │ XXX │E-mail │ XXX │
├─────────────┼──────────────────┼─────────┼──────────────────────────────────┤
│Telefon fix │ XXX │Tel.mobil│ XXX │
└─────────────┴──────────────────┴─────────┴──────────────────────────────────┘


* Notã: Pentru cazul în care consumul total anual de energie al unitãţii este mai mic de 1.000 tep/an, nu se va completa rubrica privind data eliberãrii Atestatului.

Cap. II - DATE STATISTICE DE CONSUM DE ENERGIE LA NIVELUL ANULUI ANTERIOR


┌─────────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────┐
│ CONSUM DE ENERGIE TOTAL ANUAL │ │ │
│ [Se calculeazã prin însumarea consumurilor │ │ │
│ totale de energie electricã, energie termicã│ [tep/an] │ XXX │
│ combustibili şi carburanţi exprimate in │ │ │
│ tep/an] │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────┤
│ ENERGIE ELECTRICĂ - Consumul total anual │ [tep/an] │ XXX │
│ (Coef. de transformare: 1 MWh = 0,086 tep) ├────────────────┼──────────────┤
│ │ [MWh/an] │ XXX │
├──────┬───┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┼────────┬───────┼───────┬──────┤
│Luna │Ian│Feb │Mar │Apr │Mai │Iun │Iul │Aug │ Sep │ Oct │ Noi │ Dec │
├──────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│[MWh] │XXX│XXX │XXX │XXX │XXX │ XXX│XXX │XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │
├──────┴───┴────┴────┴──┬─┴──┬─┴────┴────┴─┬──┴─────┬──┴───────┴──────┬┴──────┤
│Putere electricã totalã│ │Niveluri de │ │Factor de putere │ │
│instalatã[MWi] │XXX │tensiune [kV]│ XXX │ (cos Ø'4f) │ XXX │
├───────────────────────┴────┴─────────────┴────────┴─────────────────┴───────┤
│Dotare unitate cu utilaje şi echipamente cu putere electricã instalatã mai │
│mare de 100 kWi │
│(transformatoare, motoare, ventilatoare, compresoare, diverse utilaje │
│tehnologice etc.) │
├──────────────────────────────────────┬───┬──────────┬──────────┬────────────┤
│Tipul de utilaj, echipament consumator│Nr.│Pi unitarã│Grad mediu│Nr. de ore │
│de energie electricã │buc│ [kWi] │anual de │ de funcţ. │
│ │ │ │încãrcare │ pe an │
├──────────────────────────────────────┼───┼──────────┼──────────┼────────────┤
│ XXX │XX │ XXX │ XX │ XXX │
├──────────────────────────────────────┼───┼──────────┼──────────┼────────────┤
│ XXX │XX │ XXX │ XX │ XXX │
├──────────────────────────────────────┴───┴──┬───────┴────────┬─┴────────────┤
│ ENERGIE TERMICĂ - Consumul total anual │ [tep/an] │ XXX │
│ (Coef. de transformare: 1 Gcal = 0,1 tep) ├────────────────┼──────────────┤
│ │ [Gcal/an] │ XXX │
├──────┬───┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┼────────┬───────┼───────┬──────┤
│Luna │Ian│Feb │Mar │Apr │Mai │Iun │Iul │Aug │ Sep │ Oct │ Noi │ Dec │
├──────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│[Gcal]│XXX│XXX │XXX │XXX │XXX │ XXX│XXX │XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │
├──────┴───┴────┴────┴──┬─┴────┴──┬─┴────┴────┴──┬─────┴───┬───┴───────┴──────┤
│Consum total de │ Abur │Apã fierbinte │Încãlzire│Apã caldã menajerã│
│de energie termicã │[Gcal/an]│ [Gcal/an] │[Gcal/an]│ [Gcal/an] │
│ din care: │ │ │ │ │
├────────────────┬──────┤ │ │ │ │
│Provenienţã: │[Gcal/│ │ │ │ │
│ │ an] │ │ │ │ │
├────────────────┼──────┼─────────┼──────────────┼─────────┼──────────────────┤
│- produsã intern│ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │
├────────────────┼──────┼─────────┼──────────────┼─────────┼──────────────────┤
│- cumpãratã de │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │
│ la terţi │ │ │ │ │ │
├────────────────┼──────┼─────────┼──────────────┼─────────┼──────────────────┤
│TOTAL │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │
├────────────────┴──────┴──┬──────┴─┬───┬────────┴──┬────┬─┴───────────┬──────┤
│Puterea termicã totalã │Centralã│ │Centralã cu│ │Nu dispune de│ │
│instalatã a sursei proprii│termicã │XXX│cogenerare │ XXX│sursã proprie│ XX │
│de energie termicã [MWti] │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────┴────────┴───┴───────────┼────┴─────────────┴──────┤
│Tipul de utilaj, echipament din dotarea sursei │Grad mediu anual de │
│proprii de energie termicã │încãrcare pe utilaj [%] │
├───┬───────────────────────────────────────────────┴─────────────────┬───────┤
│ │Tip cazan, debit nominal, temperaturã (pt. abur), randament, │ │
│ │procent de recuperare condens; tip combustibil de bazã, debit │ - │
│ A │nominal, tip şi numãr de arzãtoare(injectoare) │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │ XXX │ XXX │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │ XXX │ XXX │
├───┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │Tip turbinã, caracteristici nominale; tip generator, │ - │
│ B │caracteristici nominale │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │ XXX │ XXX │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │ XXX │ XXX │
├───┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │Alte tipuri de echipamente, caracteristici nominale │ - │
│ C ├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │ XXX │ XXX │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │ XXX │ XXX │
└───┴─────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Dotare unitate cu utilaje şi echipamente cu putere termicã instalatã mai │
│mare de 100 kWi │
│(cuptoare, cazare, etc.) │
├──────────────────────────────────────┬───┬──────────┬──────────┬────────────┤
│Tipul de utilaj, echipament consumator│Nr.│Pi unitarã│Grad mediu│Nr. de ore │
│de energie termicã │buc│ [kWi] │anual de │ de funcţ. │
│ │ │ │încãrcare │ pe an │
├──────────────────────────────────────┼───┼──────────┼──────────┼────────────┤
│XXX │XX │ XXX │ XX │ XXX │
├──────────────────────────────────────┼───┼──────────┼──────────┼────────────┤
│XXX │XX │ XXX │ XX │ XXX │
├──────────────────────────────────────┴───┴──────────┴──────────┴────────────┤
├─────────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────┤
│ COMBUSTIBILI ŞI CARBURANŢI - Consumuri │ │ │
│ totale anuale │ [tep/an] │ XXX │
│(Coeficient de transformare:precizat în │ │ │
│ paranteze) │ │ │
├─────────────┬──────┬──────┬───────┬─────────┼────────────────┼──────────────┤
│Gaze naturale│Pacurã│ CLU │Benzinã│Motorinã │ Cãrbune │ Alţi comb. │
│ (0,85) │(0,95)│(0,97)│(1,05) │(1,015) │ (fct.de tip) │ (fct.de tip) │
├─────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────┼────────────────┼──────────────┤
│[mii Nmc/an] │[t/an]│[t/an]│[t/an] │ [t/an] │ [t/an] │ [u.m.] │
├─────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────┼────────────────┼──────────────┤
│ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │
├─────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────┼────────────────┼──────────────┤
│[tep/an] │[tep/ │[tep/ │[tep/ │ [tep/ │ [tep/an] │ [tep/an] │
│ │ an] │ an] │ an] │ an] │ │ │
├─────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────┼────────────────┼──────────────┤
│ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │
├─────────────┴──────┴──────┴───────┴─────────┴────────────────┴──────────────┤
│ALTE UNITĂŢI - Consumuri totale anuale │
├───────┬────────┬───────┬─────────┬────────┬────────┬──────────┬─────────────┤
│Apã │ Apã │ Aer │Acetilenã│ Oxigen │ Lemn │Alţi comb.│Alte unitãţi │
│indus- │potabilã│compri │ │ │ de foc │ │ │
│trialã │ │ mat │ │ │ │ │ │
├───────┼────────┼───────┼─────────┼────────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│[mc/an]│ [mc/an]│[mc/an]│ [mc/an] │[mc/an] │[mc/an] │[u.m./an] │ [u.m./an] │
├───────┼────────┼───────┼─────────┼────────┼────────┼──────────┼─────────────┤
│ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │
├───────┴────────┴───────┴─────────┴────────┴─┬──────┴─────────┬┴─────────────┤
│Energie electricã din resurse recuperabile │ [MWh/an] │ XXX │
│şi/sau regenerabile - ├────────────────┼──────────────┤
│ Consumuri totale anuale │ [tep/an] │ XXX │
├─────────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────┤
│Energie termicã din resurse recuperabile │ [Gcal/an] │ XXX │
│şi/sau regenerabile - ├────────────────┼──────────────┤
│ Consumuri totale anuale │ [tep/an] │ XXX │
└─────────────────────────────────────────────┴────────────────┴──────────────┘


Cap. III - EVOLUŢIA UNOR INDICATORI ECONOMICI ŞI A CONSUMURILOR DE ENERGIE ÎN PERIOADA ULTIMILOR TREI ANI (anul anterior - anul 3)


┌──┬───────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬───────────────┐
│ │ Indicatorul │ Anul 1 │ Anul 2 │ Anul 3 │
│Nr│(coef. de trans. în tep) ├────────┬──────┼────────┬──────┼────────┬──────┤
│c │ │[u.m.] │ │[u.m.] │ │[u.m.] │ │
│r │ │ Val; │[tep/ │ Val; │[tep/ │ Val; │[tep/ │
│t.│ │ cant. │ an] │ cant. │ an] │ │ an] │
├──┼───────────────────────────┼────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────┤
│A │ B │ C │ D │ E │ F │ G │ H │
├──┼───────────────────────────┼────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────┤
│1 │ Cifra de afaceri │[RON/an]│ - │[RON/an]│ - │[RON/an]│ - │
│ │ │ XXX │ │ XXX │ │ XXX │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────┼────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────┤
│2 │Valoarea totalã a produc- │[RON/an]│ - │[RON/an]│ - │[RON/an]│ - │
│ │ţiei anuale realizate, │ XXX │ │ XXX │ │ XXX │ │
│ │vândute şi încasate │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────┼────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────┤
│3 │Ponderea energiei în │ [%] │ - │ [%] │ - │ [%] │ - │
│ │costurile de producţie │ XXX │ │ XXX │ │ XXX │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────┼────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────┤
│4 │Consumul total de energie │[MWh/an]│ XXX │[MWh/an]│ XXX │[MWh/an]│ XXX │
│ │electricã(0,086) │ XXX │ │ XXX │ │ XXX │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────┼────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────┤
│5 │Consumul total de energie │[Gcal/an] XXX │[Gcal/an] XXX │[Gcal/an] XXX │
│ │termicã (0,1) │ XXX │ │ XXX │ │ XXX │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────┼────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────┤
│6 │Consumul total de gaze │[mii Nmc│ XXX │[mii Nmc│ XXX │[mii Nmc│ XXX │
│ │naturale (0,85) │ /an] │ │ /an] │ │ /an] │ │
│ │ │ XXX │ │ XXX │ │ XXX │ │
├──┼───────────────────────────┼────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────┤
│7 │Consumul total de pãcurã │[t/an] │ XXX │[t/an] │ XXX │[t/an] │ XXX │
│ │(0,95) │ XXX │ │ XXX │ │ XXX │ │
├──┼───────────────────────────┼────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────┤
│8 │Consumul total de CLU │[l/an] │ XXX │[l/an] │ XXX │[l/an] │ XXX │
│ │(0,97) │ XXX │ │ XXX │ │ XXX │ │
├──┼───────────────────────────┼────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────┤
│9 │Consumul total de cãrbune │[t/an] │ XXX │[t/an] │ XXX │[t/an] │ XXX │
│ │(coef. de transf.în tep │ XXX │ │ XXX │ │ XXX │ │
│ │este în funcţie de tip │ │ │ │ │ │ │
│ │şi de sortiment) │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────┼────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────┤
│10│Consumul total de benzinã │[t/an] │ XXX │[t/an] │ XXX │[t/an] │ XXX │
│ │(1,05) │ XXX │ │ XXX │ │ XXX │ │
├──┼───────────────────────────┼────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────┤
│11│Consumul total de motorinã │[t/an] │ XXX │[t/an] │ XXX │[t/an] │ XXX │
│ │(1,015) │ XXX │ │ XXX │ │ XXX │ │
├──┼───────────────────────────┼────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────┤
│12│Consumul total de alţi │[u.m.] │ XXX │[u.m.] │ XXX │[u.m.] │ XXX │
│ │combustibili │ XXX │ │ XXX │ │ XXX │ │
│ │(coef. de transf.în tep = │ │ │ │ │ │ │
│ │funcţie de tip │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────┼────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────┤
│13│Consumul total de energie │[MWh/an]│ XXX │[MWh/an]│ XXX │[MWh/an]│ XXX │
│ │electricã din resurse │ XXX │ │ XXX │ │ XXX │ │
│ │recuperabile şi/sau │ │ │ │ │ │ │
│ │regenerabile (0,086) │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────┼────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────┤
│14│Consumul total de energie │[Gcal/an] XXX │[Gcal/an] XXX │[Gcal/an] XXX │
│ │termicã din resurse │ XXX │ │ XXX │ │ XXX │ │
│ │recuperabile şi/sau │ │ │ │ │ │ │
│ │regenerabile (0,1) │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────┼────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────┤
│15│TOTAL ( = col. D, col.F si │ │ │ │ │ │ │
│ │col. H, rd.4+5+6+7+8+9+10+ │ - │ XXX │ - │ XXX │ - │ XXX │
│ │11+12+13+14) │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────┼────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼──────┤
│16│Intensitate energeticã │ │(=D15/│ │(=F15/│ │(=H15/│
│ │[tep/RON] │ │ C2) │ │ E2) │ │ G2) │
│ │ │ │ XXX │ │ XXX │ │ XXX │
└──┴───────────────────────────┴────────┴──────┴────────┴──────┴────────┴──────┘


Cap. IV - MANAGEMENT ENERGETIC


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Contorizare │
├──────────────────────────────┬─────────────┬─────────────────┬───────────────┤
│Existã centre de cost │ Combustibili│Energie electricã│Energie termicã│
│contorizate independent ├─────────────┼─────────────────┼───────────────┤
│ │ Da / Nu │ Da / Nu │ Da / Nu │
├──────────────────────────────┼─────────────┼─────────────────┼───────────────┤
│Existã contoare separate pe │ │ │ │
│principalele secţii de │ Da / Nu │ Da / Nu │ Da / Nu │
│producţie, instalaşie, utilaje│ │ │ │
│şi echipamente │ │ │ │
├──────────────────────────────┼─────────────┼─────────────────┼───────────────┤
│Existã numai contor general │ Da / Nu │ Da / Nu │ Da / Nu │
├──────────────────────────────┴─────────────┴─────────────────┴───────────────┤
│Recuperare energie │
├──────────────────┬────────────────────────────────────┬──────────────────────┤
│Tipul de energie │ Tipul de echipament utilizat, │Cantitatea anualã de │
│ recuperatã │ caracteristicile tehnice │ energie recuperatã │
│ │ principale ale acestuia; tipul de ├─────────────┬────────┤
│ │ energie produsã şi modul de │În unitãţi de│ În │
│ │ utilizare │mãsurã fizice│[tep/an]│
├──────────────────┼────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┤
│Combustibili │ XXX │ XXX[u.m.] │ XXX │
├──────────────────┼────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┤
│Energie electricã │ XXX │ XXX[u.m.] │ XXX │
├──────────────────┼────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┤
│Energie termicã │ XXX │ XXX[u.m.] │ XXX │
├──────────────────┼────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┤
│Energie mecanicã │ │ │ │
│(hidraulicã; de │ XXX │ XXX[u.m.] │ XXX │
│presiune; altele) │ │ │ XXX │
├──────────────────┼────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┤
│ │ TOTAL │ - │ XXX │
├──────────────────┼────────────────────────────────────┼─────────────┴────────┤
│Tipul de energie │ Tipul de echipament utilizat, │Cantitatea anualã de │
│ regenerabilã │ caracteristicile tehnice │ energie recuperatã │
│ │ principale ale acestuia; tipul de ├─────────────┬────────┤
│ │ energie produsã şi modul de │În unitãţi de│ În │
│ │ utilizare │mãsurã fizice│[tep/an]│
├──────────────────┼────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┤
│Energie solarã - │ XXX │ XXX[u.m.] │ XXX │
│energie electricã │ │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┤
│Energie solarã - │ XXX │ XXX[u.m.] │ XXX │
│energie termicã │ │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┤
│Energie eolianã - │ XXX │ XXX[u.m.] │ XXX │
│energie electricã │ │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┤
│Energie │ XXX │ XXX[u.m.] │ XXX │
│geotermalã │ │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┤
│Energie │ XXX │ XXX[u.m.] │ XXX │
│hidroelectricã │ │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┤
│Energie din │ XXX │ XXX[u.m.] │ XXX │
│biomasã │ │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┤
│Alte tipuri de │ │ │ │
│energie │ XXX │ XXX[u.m.] │ XXX │
│regenerabilã │ │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┤
│ │ TOTAL │ - │ │
├──────────────────┴────────────────────────────────────┴─────────────┴────────┤
│Existenţa unor echipamente, dispozitive, instalaţii care asigurã utilizarea │
│eficientã a energiei │
├───────────────────────────────────────────┬──────┬────┬──────────┼───────────┤
│Soluţia tehnicã │Anul │Nr. │Pi unitarã│ Economie │
│ Tipul de echipament utilizat, caracteris-│p.i.f.│buc.│ [u.m.] │ de │
│ ticile tehnice principale acestuia │ │ │ │ energie │
│ │ │ │ │ [tep/an] │
├───────────────────────────────────────────┼──────┼────┼──────────┼───────────┤
│Antrenare mecanicã cu turaţie variabilã │ │ │ │ │
│ XXX │XXXX │ XX │ XXX[XXX] │ XXX │
├───────────────────────────────────────────┼──────┼────┼──────────┼───────────┤
│Iluminat eficient │ │ │ │ │
│ XXX │XXXX │ XX │ XXX[XXX] │ XXX │
├───────────────────────────────────────────┼──────┼────┼──────────┼───────────┤
│Alte tipuri de soluţie tehnice │ │ │ │ │
│ XXX │XXXX │ XX │ XXX[XXX] │ XXX │
├───────────────────────────────────────────┴──────┴────┴──────────┴───────────┤
│MĂSURI DE EFICIENŢĂ ENERGETICĂ PROGRAMATE, │
│inclusiv reparaţii şi acţiuni de modernizare sau retehnologizare │
├───┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1 │Mãsuri pe termen scurt, de tipul fãrã cost minim, care nu implicã │
│ │investiţii majore; │
│ ├───────────────────────────────────────┬───────────┬──────────────────────┤
│ │Descrierea mãsurii, termenul de │ Costul │ Eficienţã energeticã │
│ │aplicare │ aplicãrii ├──────────┬───────────┤
│ │ │ mãsurii │ [u.m. │ [tep/an] │
│ │ │[mii RON] │ fizicã] │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼───────────┤
│ │XXX │ │XXX[u.m.] │ XXX │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼───────────┤
│ │XXX │ │XXX[u.m.] │ XXX │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼───────────┤
│ │ TOTAL │ │ - │ XXX │
├───┼───────────────────────────────────────┴───────────┴──────────┴───────────┤
│ 2 │Mãsuri pe termen lung, de 3 pânã la 6 ani, vizând un program de investiţii│
│ ├───────────────────────────────────────┬───────────┬──────────────────────┤
│ │Descrierea mãsurii, termenul de │ Costul │ Eficienţã energeticã │
│ │aplicare, stadiul elaborãrii documenta-│ aplicãrii ├──────────┬───────────┤
│ │ţiei, estimarea duratei de recuperare │ mãsurii │ [u.m. │ [tep/an] │
│ │ │[mii RON] │ fizicã] │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼───────────┤
│ │XXX │ │XXX[u.m.] │ XXX │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼───────────┤
│ │XXX │ │XXX[u.m.] │ XXX │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼───────────┤
│ │ TOTAL │ │ - │ XXX │
├───┴───────────────────────────────────────┴───────────┴──────────┴───────────┤
│MĂSURI DE EFICIENŢĂ ENERGETICĂ APLICATE ÎN ULTIMII TREI ANI, │
│inclusiv reparaţii şi acţiuni de modernizare sau retehnologizare │
├───┬───────────────────────────────────────┬───────────┬──────────────────────┤
│ │Descrierea mãsurii aplicate, data pune-│ Costul │ Eficienţa energeticã │
│ │rii în funcţiune, durata de recuperare │ aplicãrii ├──────────┬───────────┤
│Nr.│a investiţiei. │ mãsurii │ [u.m. │ [tep/an] │
│crt│ │[mii RON] │ fizicã] │ │
├───┼───────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼───────────┤
│ 1 │XXX │ XXX │XXX[u.m.] │ XXX │
├───┼───────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼───────────┤
│ 2 │XXX │ XXX │XXX[u.m.] │ XXX │
├───┴───────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼───────────┤
│ TOTAL │ XXX │ - │ XXX │
├───────────────────────────────────────────┴───────────┴──────────┴───────────┤
│Dotarea cu autovehicule cu consum de carburanţi │
├─────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────┤
│ Autovehicule tehnologice şi │ Autovehicule de transport pasageri │
│ de transport marfã │ │
├───────┬──────┬──────────┬───────────────┼───────┬──────┬──────────┬──────────┤
│ Tip │ Nr. │ Tip de │ Consum în │ Tip │ Nr. │ Tip de │Consum în │
│auto- │ buc. │carburant │ litri/h │auto- │ buc. │carburant │litri/ │
│vehicul│ │ │ sau în │vehicul│ │ │ 100 km │
│ │ │ │litri/100 km │ │ │ │ │
├───────┼──────┼──────────┼───────────────┼───────┼──────┼──────────┼──────────┤
│ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │
├───────┼──────┼──────────┼───────────────┼───────┼──────┼──────────┼──────────┤
│ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │
├───────┴──────┴──────────┴───────────────┴───────┴──────┴──────────┴──────────┤
│CLĂDIRE │
├────────┬─────────┬─────┬─────┬─────────────────┬────────────┬────────────────┤
│Denumire│Suprafaţã│Volum│Volum│Consum de energie│Volum cu aer│ Consum de │
│ corp │desfãşu- │total│încãl│pentru încãlzire │condiţionat │energie pentru │
│clãdire │ratã │ │ zit │ │ │ condiţionare │
│ ├─────────┼─────┼─────┼─────────────────┼────────────┼────────────────┤
│ │ [mp] │[mc] │[mc] │ [Gcal/an] │ [mc] │ [Gcal/an] │
├────────┼─────────┼─────┼─────┼─────────────────┼────────────┼────────────────┤
│ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │ XXX │
└────────┴─────────┴─────┴─────┴─────────────────┴────────────┴────────────────┘


NUMELE ÎN CLAR ŞI SEMNĂTURA NUMELE ÎN CLAR ŞI SEMNĂTURA DATA
CONDUCĂTORULUI UNITĂŢII RESPONSABILULUI CU GESTIUNEA SEMNĂRII
ENERGIEI
ŞTAMPILA UNITĂŢII

XXX XXX XXX

NOTE: Completarea se face în format electronic, cu ocuparea spaţiilor
marcate în acest scop (XXXX).
Unitãţile de mãsurã pot fi modificate dupã caz, astfel incât
valorile numerice sã fie exprimate printr-un numãr cu maxim
4 cifre semnificative. Exemplu: 1234; 123,4; 12,34; 1,234; 0,1234.
Transmiterea se face atât în format electronic, cât şi în format
printat de hârtie.
Se vor înlocui aceste NOTE, cu eventuale precizãri referitoare la
datele de mai sus.


-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016