Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 16 noiembrie 2021  privind procedura pentru recunoaşterea societăţilor şi exploataţiilor de ameliorare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 NORME METODOLOGICE din 16 noiembrie 2021 privind procedura pentru recunoaşterea societăţilor şi exploataţiilor de ameliorare

EMITENT: Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1120 bis din 24 noiembrie 2021
──────────
        Aprobate prin ORDINUL nr. 323 din 16 noiembrie 2021, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 1.120 din 24 noiembrie 2021.
──────────

    Scopul şi obiectivele normei metodologice
    ART. 1
        Agenţia Naţională pentru Zootehnie "Prof. dr. G. K. Constantinescu" (ANZ), în calitate de autoritate competentă în domeniu, conform legislaţiei europene şi naţionale în vigoare, recunoaşte societăţile şi exploataţiile de ameliorare.

    ART. 2
        Scopul normelor metodologice este de a stabili procedura de recunoaştere ca societăţi/exploataţii de ameliorare, în vederea desfăşurării unui program de ameliorare cu animale de reproducţie.

    ART. 3
        Prezentele normele metodologice pun la dispoziţia solicitanţilor instrucţiuni clare şi detaliate cu privire la documentele necesare şi fluxul acestora în vederea obţinerii recunoaşterii ca societăţi/exploataţii de ameliorare.

    ART. 4
        Reglementări internaţionale aplicabile:
        > Regulamentul (UE) 1012/2016 al Parlamentului European şi al Consiliului din 8 iunie 2016 privind condiţiile zootehnice şi genealogice aplicabile ameliorării animalelor de reproducţie de rasă pură, a porcilor de reproducţie hibrizi şi a materialului germinativ provenit de la acestea, comerţului cu acestea şi introducerii lor în Uniune şi de modificare a Regulamentului (UE) nr. 652/2014 şi a Directivelor 89/608/CEE şi 90/425/CEE ale Consiliului, precum şi de abrogare a anumitor acte în sectorul ameliorării animalelor ("Regulamentul privind ameliorarea animalelor").
        > Regulamentul (UE) 717/2017 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului UE 1012/2016 al Parlamentului European şi al Consiliului, privind modelele de certificate zootehnice pentru animalele de reproducţie şi materialul germinativ provenit de la acestea.
        > Regulamentul (UE) 716/2017 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului UE 1012/2016 al Parlamentului European şi al Consiliului cu privire la modelele de formulare care trebuie utilizate pentru informaţiile ce urmează să fie incluse în listele cu societăţile de ameliorare şi exploataţiile de ameliorare recunoscute.
        > Regulamentul (UE) 1940/2017 de completare a Regulamentului UE 1012/2016 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte conţinutul şi formatul certificatelor zootehnice emise pentru animalele de reproducţie de rasă pură din specia ecvideelor, incluse într-un document de identificare unic, valabil pe durata vieţii ecvideelor.
        > Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2017/717 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (UE) 2016/1012 al Parlamentului European şi al Consiliului privind modelele de certificate zootehnice pentru animalele de reproducţie şi materialul germinativ provenit de la acestea;
        > Regulamentul delegat 2017/1940 de completare a Regulamentului (UE) 2016/1012 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte conţinutul şi formatul certificatelor zootehnice emise pentru animalele de reproducţie de rasă pură din specia ecvideelor incluse într-un document de identificare unic valabil pe durata vieţii ecvideelor.


    ART. 5
        Reglementări naţionale primare în domeniu:
        > Legea nr. 32/2019 a zootehniei;
        > Legea nr. 389/2005 a calului.


    ART. 6
    Reglementări naţionale secundare
        > Ordonanţa Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, cu modificările şi completările ulterioare.
        > Hotărâre a Guvernului nr. 1188/2014  privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie "Prof. dr. G. K. Constantinescu", cu modificările şi completările ulterioare.


    ART. 7
        Alte reglementări naţionale:
        > Regulamentul de organizare şi funcţionare al Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie "Prof. dr. G. K. Constantinescu".



    Recunoaşterea societăţilor/exploataţiilor de ameliorare
    ART. 8
    (1) În cazul animalelor de reproducţie din speciile de interes zooeconomic, solicitanţii depun la ANZ o cerere de recunoaştere a societăţii/exploataţiei de ameliorare.
    (2) Normele metodologice prezintă paşii ce trebuie urmaţi, metodele de lucru stabilite şi regulile de aplicat în vederea realizării activităţii cu privire la recunoaşterea societăţilor şi exploataţiilor de ameliorare.

    ART. 9
    (1) Pentru recunoaşterea societăţilor de ameliorare şi a exploataţiilor de ameliorare, prevăzute în Regulamentul (UE) nr. 1012/2016, art. 4, alin. (3) lit. b): solicitanţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
    a) au personalitate juridică;
    b) dispun de personal calificat şi suficient şi de spaţii şi echipamente adecvate pentru a pune în aplicare în mod eficient programul/programele de ameliorare pentru care solicită aprobare;
    c) pot efectua controalele necesare pentru înregistrarea pedigreelor animalelor de reproducţie care urmează să facă obiectul programelor de ameliorare respective;
    d) au, pentru fiecare program de ameliorare, un efectiv suficient de mare de animale de reproducţie în teritoriile geografice care urmează să fie vizate de programele de ameliorare respective;
    e) pot genera sau au generat şi pot utiliza datele culese privind animalele de reproducţie necesare pentru desfăşurarea programelor de ameliorare respective;
    f) atunci când societăţile de ameliorare doresc să facă ele însele testarea performanţelor sau evaluarea genetică, îşi înscriu aceste activităţi în programele de ameliorare şi fac dovada că deţin toate facilităţile necesare părţilor terţe care solicită autorizarea de a efectua aceste activităţi şi respectă toate cerinţele privind autorizarea părţilor terţe (mai puţin cererea de autorizare ca parte terţă).
    g) au un număr suficient de crescători care participă la fiecare dintre programele lor de ameliorare;
    h) au adoptat norme de procedură pentru:
    (i) a reglementa soluţionarea litigiilor cu crescători care participă la programele lor de ameliorare;
    (ii) a asigura egalitatea de tratament pentru crescătorii care participă la programele lor de ameliorare;
    (iii) a stabili drepturile şi obligaţiile crescătorilor care participă la programele lor de ameliorare, precum şi ale societăţii de ameliorare sau ale exploataţiei de ameliorare;
    (iv) a stabili drepturile şi obligaţiile crescătorilor care sunt membri atunci când se prevede un sistem de afiliere a crescătorilor.


    (2) Prin normele de procedură prevăzute alin.(1) lit. h) crescătorii de animale trebuie:
    a) să aibă libertatea de a selecta şi reproduce animalele lor de reproducţie;
    b) să deţină dreptul de a înscrie în registrele genealogice sau de a înregistra în registrele zootehnice descendenţi proveniţi din animale de reproducţie respective;
    c) să deţină dreptul de proprietate asupra animalelor lor de reproducţie.

    (3) Cerinţele privind recunoaşterea societăţilor de ameliorare şi a exploataţiilor de ameliorare prevăzute în Regulamentul (UE) nr. 1012/2016, art. 4, alin. (3), lit. (c) sunt prevăzute în anexa nr. 2 la ordin.

    ART. 10
    Cerinţe specifice pentru societăţile de ameliorare care înfiinţează şi conduc registre genealogice pentru animale de reproducţie de rasă pură din specia ecvină
    (1) În cazul în care o societate de ameliorare declară autorităţii competente că registrul genealogic pe care l-a înfiinţat este registrul genealogic de origine al rasei vizate de programul său de ameliorare, societatea de ameliorare respectivă îndeplineşte următoarele condiţii:
    a) a stabilit în trecut registrul genealogic respectiv pe care îl deţine şi a pus la dispoziţia publicului principiile programului de ameliorare în cauză;
    b) demonstrează că nu există, la momentul depunerii cererii menţionate la articolul 4 alineatul (1) din Regulamentul UE 1012/2016, o altă societate de ameliorare sau organism de ameliorare cunoscut recunoscut în acelaşi stat membru sau în alt stat membru sau într-o ţară terţă, care a înfiinţat un registru genealogic pentru aceeaşi rasă şi desfăşoară un program de ameliorare pentru rasa respectivă pe baza principiilor prevăzute la lit. a);
    c) cooperează îndeaproape cu societăţile de ameliorare menţionate la litera (b), în special informează în mod transparent şi în timp util societăţile de ameliorare respective cu privire la orice modificări aduse principiilor prevăzute la lit. a);
    d) a stabilit, dacă este necesar, norme nediscriminatorii privind activităţile sale în ceea ce priveşte registrele genealogice stabilite pentru aceeaşi rasă de organismele de ameliorare care nu sunt incluse în lista menţinută de Comisie.

    (2) În cazul în care o societate de ameliorare declară autorităţii competente că registrul genealogic pe care l-a creat este un registru genealogic filial pentru rasa vizată de programul său de ameliorare, societatea respectivă de ameliorare îndeplineşte următoarele condiţii:
    a) include în programul său propriu de ameliorare principiile stabilite de societatea de ameliorare menţionată la alin. (1) care conduce registrul genealogic de origine pentru aceeaşi rasă;
    b) pune la dispoziţia publicului informaţiile privind utilizarea principiilor prevăzute la lit. a) şi sursa lor;
    c) instituie mecanisme pentru a asigura adaptările necesare ale normelor stabilite în programul său de ameliorare la modificările aduse respectivelor principii de societatea menţionată la alin.(1) care conduce registrul genealogic de origine al rasei.


    ART. 11
        Pentru cerinţele de recunoaştere a societăţilor de ameliorare a animalelor de reproducţie de rasă pură din specia ecvină, se aplică următoarele derogări conform punctului 4, partea 3, anexa 1 din Regulamentul UE 1012/2016:
    a) în cazul în care există mai multe societăţi de ameliorare care conduc Registre Genealogice pentru aceeaşi rasă pe teritoriul României, iar programele lor de ameliorare acoperă împreună în întregime teritoriul ţării, normele de procedură stabilite de societăţile de ameliorare respective:
    (i) pot prevedea ca animalele de reproducţie de rasă pură din specia ecvină, din rasa respectivă să fie născute pe teritoriul României pentru a putea fi înscrise în Registrul Genealogic pentru rasa respectivă, în scopul declarării naşterii;
    (ii) garantează că restricţia prevăzută la paragraful anterior nu se aplică în cazul înscrierii într-un Registru Genealogic pentru rasa respectivă în scopul reproducţiei.

    b) în cazul în care principiile programului de ameliorare sunt stabilite în mod exclusiv de o organizaţie internaţională care operează la nivel mondial şi în cazul în care nu există nici o societate de ameliorare într-un stat membru, nici un organism de ameliorare într-o ţară terţă care conduce Registrul Genealogic de origine pentru rasa menţionată anterior, autoritatea competentă dintr-un stat membru poate recunoaşte societăţile de ameliorare care conduc registre genealogice filiale pentru rasa respectivă, cu condiţia să stabilească obiectivele şi criteriile în conformitate cu principiile stabilite de respectiva organizaţie internaţională şi cu condiţia ca aceste principii:
    (i) să fie transmise de societatea de ameliorare respectivă autorităţii competente menţionate, în scopul verificării;
    (ii) să fie incluse în programul de ameliorare al societăţii de ameliorare.


    c) o societate de ameliorare care conduce un Registru Genealogic filial poate stabili clase suplimentare în funcţie de calităţi, cu condiţia ca animalele de reproducţie de rasă pură din specia ecvină înscrise în clasele din secţiunea principală a registrului genealogic de origine al rasei sau a altor Registre Genealogice filiale ale rasei să poată fi înscrise în clasele corespunzătoare din secţiunea principală a registrului genealogic filial respectiv.

    ART. 12
        Documentele necesare.
    (1) Documentele necesare pentru recunoaşterea societăţilor/exploataţiilor de ameliorare sunt următoarele:
    a) cerere de recunoaştere ca societate/exploataţie de ameliorare, al cărei model este prevăzut în anexa 1a;
    b) cerere pentru aprobare a proiectului programului de ameliorare, al cărei model este prevăzut în anexa 1b;
    c) proiectul programului de ameliorare întocmit conform cerinţelor prevăzute în anexa 2 la ordin pentru care se solicită aprobarea;
    d) documentele oficiale care demonstrează personalitatea juridică conform legislaţiei în vigoare în baza cărora îşi desfăşoară activitatea solicitantul, respectiv Certificatul de înregistrare în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor şi statutul asociaţiei, autentificat prin încheiere judecătorească sau Certificat de înregistrare în Registrul Comerţului şi Statutul de funcţionare ori Actul normativ de înfiinţare şi Regulamentul de organizare şi funcţionare, în copie;
    e) Certificatul de înregistrare fiscală emis de Ministerul Finanţelor Publice, în copie;
    f) document care să ateste spaţiul în care solicitantul îşi desfăşoară activitatea pentru care solicită acreditarea, cum ar fi acte de proprietate, contract de închiriere înregistrat la administraţia financiară, de comodat, eliberate conform legislaţiei în vigoare, fiind excluse spaţiile cu altă destinaţie, în copie;
    g) extras REVISAL/Stat de funcţii;
    h) structura de personal a asociaţiei, conform anexei 1d, la care se ataşează diplome de studii, contracte de muncă, contracte de colaborare cu respectarea legislaţiei în vigoare, în copie;
    i) Documente care să ateste existenţa efectivelor de animale care vor face obiectul programului de ameliorare, respectiv:
    - cererea crescătorului prin care îşi exprimă intenţia de a participa la desfăşurarea programului de ameliorare pe care solicitantul intenţionează să îl desfăşoare;
    – lista crescătorilor care şi-au exprimat intenţia de a participa la programul de ameliorare, potrivit anexei 1c;

    j) lista echipamentelor adecvate pentru punerea în aplicare în mod eficient a programelor de ameliorare pentru care solicită aprobarea: echipamente IT şi periferice, mobilier, aparate de măsură şi control în funcţie de producţiile ce urmează a fi controlate.
    k) lista echipamentelor adecvate pentru efectuarea activităţilor de testare a performanţelor sau a evaluării genetice dacă societatea de ameliorare şi-a propus să efectueze ea însăşi aceste activităţi pentru care solicită aprobarea, care cuprinde facilităţile, tipul şi numărul echipamentelor şi dispozitivelor de care dispune solicitantul. Echipamentele şi dispozitivele utilizate pentru testarea performanţelor corespund cerinţelor convenite de I.C.A.R, precum şi următoarele:
    (i) Copie după dovada proprietăţii sau a dreptului de folosinţă asupra facilităţilor, echipamentelor şi dispozitivelor menţionate în lista de la litera "a";
    (ii) Metodologia de organizare a activităţilor specifice testării performanţelor care reglementează modul de instruire al controlorilor, atribuţiile acestora şi documentele primare pe care trebuie să le completeze în exercitarea serviciului, înregistrarea şi comunicarea rezultatelor, supracontrolul activităţii;
    (iii) Angajamentul solicitantului de a stabili şi a folosi pentru testarea performanţelor metode acceptate din punct de vedere ştiinţific în conformitate cu principiile zootehnice consacrate ţinând seama atunci când acestea există de:
    - normele şi standardele stabilite de centrele de referinţă relevante ale Uniunii Europene prevăzute la articolul 29, alin. (1) din Regulament; sau
    – în absenţa acestor norme şi standarde, de principiile convenite de I.C.A.R.;.


    l) descrierea aplicaţiei informatice pentru constituirea bazei de date, gestionarea şi prelucrarea datelor în scopul utilizării datelor culese necesare pentru desfăşurarea programelor de ameliorare;
    m) precontract sau acord de prestări servicii cu firma IT sau angajaţi IT pentru asigurarea funcţionalităţii aplicaţiei informatice care gestionează baza de date, după caz;
    n) Regulamentul de organizare şi funcţionare al registrului genealogic care să cuprindă documentele care dovedesc îndeplinirea condiţiilor de la alin. (2), art. 9 din prezenta normă.

    (2) Suplimentar faţă de prevederile alin. (1) lit. k), pentru societăţile de ameliorare care conduc registre genealogice la cabalinele de rasă pură, din punct de vedere tehnic, activitatea de "hipodrom" pentru evaluarea energetică a acestora prin curse (galop sau trap) trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe:
    a) Existenţa unei piste care trebuie definită prin:
    (i) informaţii fizice (lungime totală, lăţime pe tronsoane dacă sunt variabile, unghiuri ale planului de alergare, descrierea caracteristicilor materialelor ce constituie acoperirea suprafeţei de alergare, descrierea delimitatorilor de contur - mantinele, popi mobili etc., descriere alveole sau bretele de start adiacente, menţiunea existenţei şi descrierea lăţimii segmentate pentru manevre de ieşire/retragere);
    (ii) descrierea amplasării marcherilor de start şi finiş cu menţiunea lungimilor de alergare marcate de acestea;

    b) Existenţa unui loc desemnat acţiunii de arbitraj care trebuie să permită vizualizarea întregului parcurs, să permită identificarea fără dubiu a ordinii sosirii, să permită transmiterea anunţurilor arbitrilor către participanţii la alergare pe durata desfăşurării acesteia sau în afară, să fie dotat cu control acces pentru asigurarea condiţiilor optime desfăşurării actului de decizie şi siguranţa personalului.
    c) Sisteme video de înregistrare şi transmisie către camera arbitrilor, ceea ce permite amplasarea camerei de arbitraj şi în alte poziţii în proximitatea pistei dar cu menţinerea vizualizării parcursului.
    d) Sistem de fotografiere secvenţială a liniei de sosire (sistem photofinish) care ataşează secvenţei foto marcherul de timp asociat.
    e) Sisteme de sonorizare moderne.
    f) Facilităţi ce permit spectatorilor prezenţa în timpul desfăşurării alergărilor.
    g) Existenţa unui personal atestat cu pregătire specifică pentru fiecare post de lucru necesar organizării şi desfăşurării unor alergări de testare energetică, respectiv:
    (i) comisie de apel pentru reclamaţii;
    (ii) arbitri: judecători, de parcurs, de turnantă, de start;
    (iii) personal auxiliar precum: handicapeur, medic veterinar, operator photofinish, ajutoare benzi, şofer autostart, secretar cursă, ajutor intrare Starting Gate, ajutoare înşeuare, sală cântărire, personal medical pentru incidente de parcurs.

    h) Existenţa unei metodologii de lucru asigurată prin adoptarea şi urmărirea cu stricteţe a unui Regulament de Organizare şi Desfăşurare a Alergărilor.

    (3) În aplicarea prevederilor alin. (2), mai sunt necesare următoarele dotări:
    a) Pentru utilizare generală:
    (i) gradene şi/sau spaţiu ce permite accesul spectatorilor cu asigurarea pe cât posibil a condiţiilor de desfăşurare optimă a unei adunări publice (control acces, supraveghere şi pază, spaţii de igienă, servicii de alimentaţie publică pe durata staţionării);
    (ii) sistem de sonorizare ce permite distribuirea informaţiilor de arbitraj precum şi informaţii de interes public pentru spectatori;
    (iii) tabelă de afişaj date participanţi/rezultate şi alte informaţii publice destinate spectatorilor;
    (iv) spaţii parcare spectatori/personal.

    b) Pentru organizarea alergărilor (curselor):
    (i) mantinelă protecţie alergători/public;
    (ii) pistă maşină pentru urmărire pe parcursul alergărilor;
    (iii) pază şi control acces pentru zona de grajd;
    (iv) echipament pentru identificarea cabalinelor (cititor multicip);
    (v) echipament asomare în cazul accidentării cabalinei (pistol);
    (vi) locuri de cazare temporară a cabalinelor pentru asigurarea prezenţei la start şi/sau odihnei după alergare cu asigurarea facilităţilor de adăpare, hrănire, spălare;
    (vii) locuri de parcare a maşinilor de transport cabaline;
    (viii) locuri de depozitare temporară pentru Sulky;
    (ix) ring de prezentare şi sală de cântărire pentru jockey (cerinţă pentru cursele de galop);
    (x) servicii medicale pentru cazuri de accidentare;
    (xi) sistem photofinish (cameră cu unitate de comandă şi calculator soft gestiune şi salvare înregistrări, posibile accesorizări de senzori sau fotocelule punct de start);
    (xii) maşină de autostart pentru cursele de trap;
    (xiii) unitate Starting Gate pentru cursele de galop;
    (xiv) camere video pentru înregistrări martor sau pentru evaluări back-up dacă sistemele automate de evaluare alergare (phofinish/cronometru) se defectează (se pot folosi pe maşina în care stă arbitrul de parcus, în turnante, punct central, pe linia de sosire, diverse combinaţii);
    (xv) spaţii pentru comisia de arbitraj şi spaţii pentru şedinţe tehnice.


    (4) Toate documentele depuse în copie trebuie să fie "conform cu originalul".

    ART. 13
    Evaluarea documentelor
    (1) Solicitanţii depun/transmit cererea de recunoaştere a calităţii de societate/exploataţie de ameliorare la ANZ în format electronic sau letric. În urma înregistrării solicitării documentaţia intră în procesul de evaluare.
    (2) Pentru aprecierea faptului că efectivul de animale este suficient de mare, pentru fiecare program de ameliorare, autoritatea competentă stabileşte criterii, care se aprobă prin decizie a directorului general al ANZ.
    (3) Evaluarea se face de către persoană/persoane desemnate de către conducerea ANZ sub aspectul corectitudinii, completitudinii şi conformităţii conţinutului documentelor cu activitatea pentru care se solicită recunoaşterea.
    (4) În urma evaluării se întocmesc rapoarte de evaluare, care vor sta la baza propunerii şefului ierarhic superior privind:
    a) notificarea de completare a documentaţiei în cazul documentaţiei incomplete;
    b) emiterea recunoaşterii, al cărei model este prevăzut în anexa 1e, în cazul în care se îndeplinesc toate condiţiile sub aspectul corectitudinii, completitudinii şi conformităţii cu activitatea pe care urmează să o desfăşoare solicitantul;
    c) refuzul recunoaşterii în cazul în care aspectele evaluate nu asigură conformitatea cu activitatea pe care urmează să o desfăşoare solicitantul în calitate de societate/exploataţie de ameliorare.


    ART. 14
    Termenul de soluţionare a cererii
        Termenul de soluţionare a cererii de solicitare ca societate/exploataţie de ameliorare sau exploataţie de ameliorare este de 90 de zile de la data înregistrării acesteia la autoritatea competentă.

    ART. 15
    Refuzul recunoaşterii ca societate de ameliorare şi ca exploataţie de ameliorare
    (1) Dacă ANZ intenţionează să refuze recunoaşterea unui solicitant ca fiind societate/exploataţie de ameliorare, autoritatea furnizează solicitantului respectiv o explicaţie motivată a refuzului său.
    (3) Solicitantul are dreptul de a solicita ANZ reexaminarea intenţiei de refuz în termen de maxim 45 de zile de la data primirii explicaţiei motivate.
    (4) În cazul în care, urmare a examinării cererii de solicitare a recunoaşterii ca societate/exploataţie de ameliorare, ANZ îşi confirmă decizia de refuz, aceasta oferă solicitantului o explicaţie motivată a deciziei sale de a refuza în termen de 30 de zile de la data primirii cererii de reexaminare din partea solicitantului.
    (5) Concomitent, ANZ informează Comisia Europeană cu privire la decizia sa de a refuza recunoaşterea şi motivele pentru care a procedat astfel.

    ART. 16
    Retragerea recunoaşterii societăţilor de ameliorare şi a exploataţiilor de ameliorare
    (1) Autoritatea competentă retrage recunoaşterea societăţii de ameliorare sau a exploataţiilor de ameliorare, în cazurile prevăzute la art. 6 şi art. 47 alin (1) lit. e) din Regulamentul (UE) 1012/2016.
    (2) În cazul în care se constată o neconformitate, autoritatea competentă decide asupra măsurilor care trebuie luate, astfel cum sunt prevăzute la art.47 din Regulamentul (UE) 1012/2016, în vederea asigurării conformităţii.

    ART. 17
    Anexele 1a-1e fac parte integrantă din prezentele norme metodologice.

    ANEXA 1a

    la normele metodologice
        Solicitant .................
        Sediul .....................
        C.I.F. .....................
        Telefon ........... e-mail ............
        Nr. ............ din ................
        Către, Agenţia Naţională pentru Zootehnie "Prof. dr. G. K. Constantinescu"

        Ref: CERERE DE RECUNOAŞTERE CA SOCIETATE/EXPLOATAŢIE DE AMELIORARE
        ............................ reprezentată de subsemnatul(a) ............., domiciliat(a) în localitatea ..........., strada ........, nr. ......, bloc ....., scara ....., ap. ...., judeţul ........., posesor al BI/CI seria ....., nr. ....., CNP ............, în calitate de ......., solicit recunoaşterea ca societate/exploataţie de ameliorare în scopul desfăşurării unui program de ameliorare cu animale de reproducţie la rasa/rasele ..................... din specia ........... .
        Anexăm prezentei documentaţia prin care demonstrăm conformitatea cu cerinţele stabilite în partea 1 din Anexa I a Regulamentului 1012/2016 privind ameliorarea animalelor.
        Declar pe proprie răspundere că datele înscrise în cerere şi în documentaţia anexată sunt reale, în caz contrar voi suporta rigorile prevederilor legale în vigoare privind falsul în declaraţii.
                                 Semnătura şi ştampila
        Domnului Director general al Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie "Prof. dr. G. K. Constantinescu"

    ANEXA 1b

    la normele metodologice
        Solicitant ...................
        Sediul .......................
        C.I.F. .......................
        Telefon ........... e-mail .............
        Site: www. ...........
        Nr. ..... din ..............
                               DOMNULE DIRECTOR GENERAL,
        Ref: CERERE DE APROBARE A PROIECTULUI PROGRAMULUI DE AMELIORARE
        Solicitant ............... reprezentată de ................... subsemnatul(a) ..........., domiciliat(ă) în localitatea .........., strada ......., nr. ...., bloc ...., scara ....., ap. ...., judeţul ........, posesor al BI/CI seria ....., nr. ...., CNP
    ........., în calitate de ........, solicit aprobarea proiectului programului de ameliorare al rasei .......,din specia ........,având drept obiectiv ..............
        Declar pe proprie răspundere că datele înscrise în cerere şi în programul de ameliorare sunt reale, în caz contrar voi suporta rigorile prevederilor legale în vigoare privind falsul în declaraţii.
                                 Semnătura şi ştampila
        Domnului Director general al Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie "Prof. dr. G. K. Constantinescu"

    ANEXA 1c

    la normele metodologice
        Solicitant .............
        Adresa: ................
        Tel/Fax: ...............
        Email: .................
        Nr. ..... din ..........
                   Lista nominală a crescătorilor care şi-au exprimat
                   intenţia de a participa la programul de ameliorare
                         la specia .......... rasa ...........

┌────┬─────────┬───────────┬─────┬──────┬─────────┬────────────────────┐
│ │ │Cod │ │ │ │Efectiv animale │
│ │ │exploataţie│ │ │ │ │
│Nr. │Crescător├───────────┤Judeţ│Adresă│Date de ├─────┬───────┬──────┤
│crt.│ │ │ │ │contact*)│Total│ │ │
│ │ │ │ │ │ │**) │Masculi│Femele│
│ │ │ │ │ │ │d.c.:│ │ │
├────┼─────────┼───────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼──────┤
│1. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼──────┤
│2. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼──────┤
│3. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼──────┤
│4. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼──────┤
│5. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼──────┤
│6. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼──────┤
│7. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼──────┤
│8. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼──────┤
│... │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼──────┤
│... │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼──────┤
│... │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────┴───────────┴─────┴──────┴─────────┼─────┼───────┼──────┤
│Total efectiv pentru care solicită înscrierea/ │ │ │ │
│înregistrarea în RG │ │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────┴─────┴───────┴──────┘

        *) Persoana de contact, telefon, e-mail
        **) Pentru fiecare crescător, obligatoriu, se înscrie efectivul total şi cel corespunzător secţiunii, iar căsuţa necorespunzătoare se barează
                            Nume, prenume reprezentant legal
                                 (semnătură, ştampilă)

    ANEXA 1d

    la normele metodologice
        Solicitant .............
        Adresa: ................
        Tel/Fax: ...............
        Email: .................
        Nr. ..... din ..........
                           Structura de personal a asociaţiei

┌─────────┬─────────────┬──────┬───────┐
│Nr. crt. │Nume prenume │Studii│Funcţia│
├─────────┼─────────────┼──────┼───────┤
│1. │ │ │ │
├─────────┼─────────────┼──────┼───────┤
│2. │ │ │ │
├─────────┼─────────────┼──────┼───────┤
│3. │ │ │ │
├─────────┼─────────────┼──────┼───────┤
│4. │ │ │ │
├─────────┼─────────────┼──────┼───────┤
│5. │ │ │ │
├─────────┼─────────────┼──────┼───────┤
│6. │ │ │ │
├─────────┼─────────────┼──────┼───────┤
│7. │ │ │ │
├─────────┼─────────────┼──────┼───────┤
│8. │ │ │ │
├─────────┼─────────────┼──────┼───────┤
│9. │ │ │ │
├─────────┼─────────────┼──────┼───────┤
│10. │ │ │ │
└─────────┴─────────────┴──────┴───────┘

                                  Reprezentant legal,
                                      Nume Prenume
                                 Semnătură şi ştampila

    ANEXA 1e

    la normele metodologice
 (a se vedea imaginea asociată)
                     MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
                           AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU ZOOTEHNIE
                             Prof. dr. G. K. Constantinescu
                                      RECUNOAŞTERE
        Prin prezenta ......................, cu sediul în ............., strada ......., nr. ....., judeţul ........, este recunoscută ca societate de ameliorare în conformitate cu articolul 4 aliniatul (3) din Regulamentul (CE) 1012/2016, în scopul desfăşurării unui program de ameliorare cu animale de reproducţie, înscrise în registrul genealogic condus sau înfiinţat de aceasta.
                                   DIRECTOR GENERAL,
        Nr. ....../.......

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016