Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 16 iulie 2010  privind criteriile si metodologia pentru eliberarea licentei si brevetului de turism    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 16 iulie 2010 privind criteriile si metodologia pentru eliberarea licentei si brevetului de turism

EMITENT: MINISTERUL DEZVOLTARII REGIONALE SI TURISMULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 544 din 4 august 2010

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Prezentele norme metodologice, elaborate în conformitate cu prevederile <>art. 7 din Hotãrârea Guvernului nr. 238 /2001 privind condiţiile de acordare a licenţei şi brevetului de turism, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se aplicã operatorilor economici şi persoanelor fizice care desfãşoarã, în condiţiile legii, activitãţi economice specifice agenţiilor de turism în România.
(2) În sensul prezentelor norme metodologice, urmãtorii termeni se definesc astfel:
a) operatorul economic - persoana fizicã autorizatã, întreprinderea individualã sau familialã, societatea comercialã ori altã persoanã juridicã constituitã conform legii, care desfãşoarã activitãţi economice specifice agenţiilor de turism;
b) agenţia de turism - unitatea specializatã, persoanã juridicã, care organizeazã, oferã şi vinde pachete de servicii turistice sau componente ale acestora, în baza licenţei de turism emise de Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului;
c) sediul secundar/reprezentanţa agenţiei de turism punctul de lucru al operatorului economic titular al licenţei de turism, în care se desfãşoarã activitãţi specifice agenţiei de turism şi care poate funcţiona în aceeaşi localitate cu sediul agenţiei de turism sau într-o altã localitate.

CAP. II
Acordarea, suspendarea, retragerea şi radierea licenţei de turism

ART. 2
(1) Licenţa de turism se elibereazã de cãtre Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului - Direcţia generalã control şi autorizare pentru turism, denumitã în continuare D.G.C.A.T., la cererea operatorilor economici.
(2) Criteriile privind acordarea licenţei de turism pentru agenţia de turism de tip touroperatoare sau detailistã şi a anexei licenţei de turism pentru sediul secundar/reprezentanţa acesteia sunt prevãzute în anexa nr. 1, care face parte integrantã din prezentele norme metodologice.
(3) Macheta licenţei de turism - pentru agenţia de turism şi macheta anexei licenţei de turism - pentru sediul secundar/reprezentanţa agenţiei de turism sunt prezentate în anexa nr. 2 şi, respectiv, în anexa nr. 3, care fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.
ART. 3
În vederea obţinerii/preschimbãrii licenţei de turism, operatorul economic depune urmãtoarele documente:
a) cerere de eliberare a licenţei de turism;
b) certificat constatator emis de oficiul registrului comerţului în baza <>Legii nr. 26/1990 privind registrul comerţului, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, din care sã rezulte activitãţile autorizate a fi desfãşurate la punctul de lucru şi codul/codurile CAEN corespunzãtor/corespunzãtoare, pentru agenţia de turism respectivã, conform <>art. 15 din Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalitãţilor la înregistrarea în registrul comerţului a persoanelor fizice, asociaţiilor familiale şi persoanelor juridice, înregistrarea fiscalã a acestora, precum şi la autorizarea funcţionãrii persoanelor juridice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
c) copie de pe cel puţin unul dintre urmãtoarele documente ce aparţin persoanei care asigurã conducerea operativã a agenţiei de turism: certificat de absolvire a unui curs de formare managerialã în domeniu, organizat de un furnizor de formare profesionalã autorizat, diplomã de licenţã/masterat/doctorat privind absolvirea de cursuri universitare/postuniversitare în domeniul turismului, brevet de turism specific funcţiei;
d) copie de pe contractul individual de muncã al persoanei care asigurã conducerea operativã a agenţiei de turism, înregistrat conform prevederilor legale;
e) copia poliţei de asigurare privind asigurarea turiştilor în cazul insolvabilitãţii sau falimentului agenţiei de turism.
ART. 4
Procedura de autorizare a agenţiilor de turism poate fi îndeplinitã şi prin intermediul punctului de contact unic electronic, în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii şi libertatea de a furniza servicii în România, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 68/2010 , în termen de 60 de zile de la operaţionalizarea punctului de contact unic electronic.
ART. 5
(1) Documentaţia prevãzutã la art. 3 se transmite Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Turismului - Direcţia generalã control şi autorizare pentru turism.
(2) Cererea operatorului economic este procesatã în cel mai scurt termen, dar nu mai mult de 30 de zile calendaristice de la data depunerii documentaţiei complete. Termenul poate fi prelungit o singurã datã, pentru o perioadã de maximum 15 zile calendaristice. Valabilitatea documentelor depuse iniţial nu este afectatã de prelungirea dispusã de minister.
(3) Prelungirea termenului de acordare a licenţei, precum şi durata acestei prelungiri trebuie motivate în mod corespunzãtor şi notificate operatorului economic înainte de expirarea termenului iniţial.
(4) Eliberarea licenţei de turism se face, dupã verificarea la faţa locului a îndeplinirii criteriilor de licenţiere, prevãzute în anexa nr. 1, de cãtre specialişti din cadrul Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Turismului - Direcţia generalã control şi autorizare pentru turism, în prezenţa reprezentantului operatorului economic în cauzã. Constatãrile rezultate în urma verificãrii se consemneazã în nota de licenţiere întocmitã în 3 exemplare, dintre care un exemplar se predã reprezentantului legal al operatorului economic.
(5) La verificarea agenţiilor de turism pot participa şi reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale de profil.
(6) Licenţa se considerã acordatã în situaţia în care ministerul nu a rãspuns în termenul prevãzut la alin. (2), cu excepţia cazului în care acest lucru este justificat de motive imperative de interes general, inclusiv un interes legitim al unei terţe pãrţi.
(7) Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului, prin Direcţia generalã control şi autorizare pentru turism, va transmite operatorului economic o confirmare de primire a cererii, în termen de 5 zile calendaristice de la data primirii acesteia. Confirmarea de primire a cererii trebuie sã precizeze urmãtoarele:
a) termenul de procesare a cererii;
b) cãile de atac disponibile;
c) dupã caz, menţiunea cã, în lipsa unui rãspuns în termenul specificat, licenţa se considerã acordatã.
(8) În cazul unei cereri sau al unei documentaţii incomplete, operatorul economic este informat în cel mai scurt timp, dar nu în mai mult de 5 zile lucrãtoare de la primirea cererii, cu privire la necesitatea transmiterii de documente suplimentare, precum şi cu privire la consecinţele asupra termenului de procesare a cererii, prevãzut la alin. (2).
(9) În cazul în care o cerere este respinsã pentru motive de naturã proceduralã, operatorul economic este informat în cel mai scurt termen, dar nu în mai mult de 5 zile lucrãtoare de la depunerea cererii.
(10) În situaţia în care solicitantul nu îndeplineşte condiţiile pentru eliberarea licenţei de turism, acestuia i se comunicã în scris motivul în termenul prevãzut la alin. (2).
ART. 6
În cazul în care este necesarã verificarea legalitãţii documentelor depuse de cãtre operatorii economici strãini aparţinând statelor membre ale Uniunii Europene sau Spaţiului Economic European, în vederea obţinerii licenţei de turism, Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului contacteazã autoritãţile competente din statul membru de care aparţine operatorul economic în cauzã, prin intermediul Sistemului de Informare în cadrul Pieţei Interne, în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 49/2009 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 68/2010 .
ART. 7
La schimbarea sediului agenţiei de turism sau a titularului licenţei de turism, operatorul economic în cauzã este obligat sã solicite eliberarea unei noi licenţe de turism, întocmind în acest sens urmãtoarea documentaţie:
a) cerere;
b) certificat constatator emis de oficiul registrului comerţului în baza <>Legii nr. 26/1990 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, din care sã rezulte activitãţile autorizate a fi desfãşurate la punctul de lucru şi codul/codurile CAEN corespunzãtor/corespunzãtoare, pentru agenţia de turism respectivã, conform <>art. 15 din Legea nr. 359/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
c) licenţa de turism eliberatã anterior, în original;
d) copia poliţei de asigurare privind asigurarea turiştilor în cazul insolvabilitãţii sau falimentului agenţiei de turism.
ART. 8
Pentru înscrierea sediului secundar/reprezentanţei unei agenţii de turism, operatorul economic depune urmãtoarele documente:
a) cerere;
b) certificat constatator emis de oficiul registrului comerţului în baza <>Legii nr. 26/1990 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, din care sã rezulte activitãţile autorizate a fi desfãşurate la punctul de lucru şi codul/codurile CAEN corespunzãtor/corespunzãtoare, pentru agenţia de turism respectivã, conform <>art. 15 din Legea nr. 359/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
c) licenţa de turism, în copie, a agenţiei de turism pentru care se solicitã înscrierea unui/unei sediu secundar/reprezentanţe;
d) copie de pe cel puţin unul dintre urmãtoarele documente ce aparţin persoanei care asigurã conducerea operativã a agenţiei de turism: certificat de absolvire a unui curs de formare managerialã în domeniu, organizat de un furnizor de formare profesionalã autorizat, diplomã de licenţã/masterat/doctorat privind absolvirea de cursuri universitare/postuniversitare în domeniul turismului, brevet de turism;
e) copie de pe contractul individual de muncã al persoanei care asigurã conducerea operativã a agenţiei de turism, înregistrat conform prevederilor legale;
f) copia poliţei de asigurare privind asigurarea turiştilor în cazul insolvabilitãţii sau falimentului agenţiei de turism.
ART. 9
Documentele necesare pentru radierea agenţiei de turism şi, respectiv, a sediului secundar/reprezentanţei acesteia sunt urmãtoarele:
a) cerere;
b) licenţa de turism şi, respectiv, anexa licenţei de turism, în original.
ART. 10
Termenul de eliberare a licenţei de turism este de 30 de zile de la data înregistrãrii cererii operatorului economic.
ART. 11
Suspendarea licenţei de turism de cãtre Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului - Direcţia generalã control şi autorizare pentru turism se face în situaţiile prevãzute la <>art. 8 din Hotãrârea Guvernului nr. 238/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 12
Retragerea licenţei de turism de cãtre Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului - Direcţia generalã control şi autorizare pentru turism se face în situaţiile prevãzute la <>art. 9 din Hotãrârea Guvernului nr. 238/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 13
În situaţia în care, la verificarea efectuatã de reprezentanţii Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Turismului Direcţia generalã control şi autorizare pentru turism, se constatã cã agenţia de turism nu mai funcţioneazã la sediul înscris în licenţa de turism, aceasta se retrage din oficiu, dupã 15 zile de la notificarea prin scrisoare recomandatã a operatorului economic, titular al licenţei de turism în cauzã.

CAP. III
Acordarea brevetului de turism

ART. 14
Conducerea operativã a unei structuri de primire turistice sau a unei agenţii de turism trebuie sã fie asiguratã de o persoanã fizicã care deţine brevet de turism în domeniu ori certificat de absolvire a unui curs de formare managerialã în domeniu, organizat de un furnizor de formare profesionalã autorizat, sau diplomã de licenţã/masterat privind absolvirea cursurilor universitare în domeniul turismului.
ART. 15
(1) În funcţie de nivelul şi de pregãtirea profesionalã, precum şi de îndeplinirea criteriilor prevãzute la art. 16 alin. (2)-(6), se elibereazã brevet de turism pentru urmãtoarele funcţii:
a) manager în activitatea de turism;
b) director de agenţie de turism;
c) director de hotel;
d) director de restaurant;
e) cabanier.
(2) Posesorul brevetului de turism poate ocupa şi alte funcţii decât cele înscrise pe acesta, astfel:
a) managerul în activitatea de turism poate ocupa oricare dintre funcţiile prevãzute la alin. (1);
b) directorul de hotel poate asigura fie funcţia înscrisã în brevet, fie conducerea operativã a activitãţilor unui alt tip de unitate de cazare.
(3) Macheta brevetului de turism este prezentatã în anexa nr. 4, care face parte integrantã din prezentele norme metodologice.
ART. 16
(1) În vederea obţinerii brevetului de turism persoana fizicã trebuie sa prezinte urmãtoarele documente:
a) cerere;
b) curriculum vitae, cu precizarea expresã a pregãtirii profesionale şi a experienţei profesionale, precum şi cu urmãtoarea declaraţie: "Declar pe propria rãspundere cã datele cuprinse în prezentul înscris sunt reale, iar în cazul în care se constatã contrariul, sã îmi fie anulat brevetul de turism.";
c) copie de pe actul de identitate;
d) copii de pe actele care atestã pregãtirea profesionalã;
e) atestat de limbã strãinã de circulaţie internaţionalã, cu excepţia cabanierului;
f) certificat de cazier judiciar.
(2) Brevetul de turism pentru manager în activitatea de turism se elibereazã pentru:
a) absolvent, cu examen de licenţã, al unei facultãţi acreditate cu profil de turism, absolventul unui master sau doctorat în turism;
b) absolvent, cu examen de licenţã, al unei facultãţi acreditate sau al unui colegiu universitar, care a absolvit un curs de formare managerialã în turism şi care deţine atestat de limbã strãinã de circulaţie internaţionalã.
(3) Brevetul de turism pentru director de agenţie de turism se elibereazã pentru:
a) absolvent, cu examen de licenţã, al unei facultãţi acreditate sau al unui colegiu universitar, care a absolvit un curs de formare managerialã specific activitãţilor agenţiilor de turism şi care deţine atestat de limbã strãinã de circulaţie internaţionalã;
b) absolvent al unui liceu, care a absolvit un curs de formare managerialã specific activitãţii agenţiilor de turism şi care deţine atestat de limbã strãinã de circulaţie internaţionalã.
(4) Brevetul de turism pentru director de hotel se elibereazã pentru:
a) absolvent, cu examen de licenţã, al unei facultãţi acreditate sau al unui colegiu universitar, care a absolvit un curs de formare managerialã specific activitãţii hoteliere şi care deţine atestat de limbã strãinã de circulaţie internaţionalã;
b) absolvent al unui liceu, care a absolvit un curs de formare managerialã specific activitãţii hoteliere şi care deţine atestat de limbã strãinã de circulaţie internaţionalã.
(5) Brevetul de turism pentru director de restaurant se elibereazã pentru:
a) absolvent, cu examen de licenţã, al unei facultãţi acreditate sau al unui colegiu universitar, care a absolvit un curs de formare managerialã specific activitãţii de restauraţie şi care deţine atestat de limbã strãinã de circulaţie internaţionalã;
b) absolvent al unui liceu, care a absolvit un curs de formare managerialã specific activitãţii de restauraţie şi care deţine atestat de limbã strãinã de circulaţie internaţionalã.
(6) Brevetul de turism pentru cabanier se elibereazã pentru:
a) absolvent, cu examen de licenţã, al unei facultãţi acreditate sau al unui colegiu universitar, care a absolvit un curs de formare managerialã specific activitãţii de cabanier;
b) absolvent al unui liceu, care a absolvit un curs de formare managerialã specific activitãţii de cabanier.
ART. 17
(1) Documentaţia de brevet de turism se transmite Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Turismului - Direcţia generalã control şi autorizare pentru turism.
(2) Cererea solicitantului este procesatã în cel mai scurt termen, dar nu mai mult de 30 de zile calendaristice de la data depunerii documentaţiei complete. Termenul poate fi prelungit o singurã datã, pentru o perioadã de maximum 15 zile calendaristice. Valabilitatea documentelor depuse iniţial nu este afectatã de prelungirea dispusã de minister.
(3) Prelungirea termenului de emitere a brevetului, precum şi durata acestei prelungiri trebuie motivate în mod corespunzãtor şi notificate solicitantului înainte de expirarea termenului iniţial.
(4) Brevetul de turism se considerã acordat în situaţia în care ministerul nu a rãspuns în termenul prevãzut la alin. (2), cu excepţia cazului în care acest lucru este justificat de motive imperative de interes general, inclusiv un interes legitim al unei terţe pãrţi.
(5) Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului, prin Direcţia generalã control şi autorizare pentru turism, va transmite solicitantului o confirmare de primire a cererii, în termen de 5 zile calendaristice de la data primirii acesteia. Confirmarea de primire a cererii trebuie sã precizeze urmãtoarele:
a) termenul de procesare a cererii;
b) cãile de atac disponibile;
c) dupã caz, menţiunea cã, în lipsa unui rãspuns în termenul specificat, brevetul de turism se considerã acordat.
(6) În cazul unei cereri sau al unei documentaţii incomplete, solicitantul este informat în cel mai scurt timp, dar nu în mai mult de 5 zile lucrãtoare de la primirea cererii, cu privire la necesitatea transmiterii de documente suplimentare, precum şi cu privire la consecinţele asupra termenului de procesare a cererii, prevãzut la alin. (2).
(7) În cazul în care o cerere este respinsã pentru motive de naturã proceduralã, solicitantul este informat în cel mai scurt termen, dar nu în mai mult de 5 zile lucrãtoare de la depunerea cererii.
(8) În situaţia în care solicitantul nu îndeplineşte condiţiile pentru eliberarea brevetului de turism, acestuia i se comunicã în scris motivul în termenul prevãzut la alin. (1).
(9) Brevetul de turism se elibereazã pe o perioada nelimitatã.
ART. 18
Retragerea brevetului de turism de cãtre Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului - Direcţia generalã control şi autorizare pentru turism se face în situaţiile prevãzute la <>art. 11 din Hotãrârea Guvernului nr. 238/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.


ANEXA 1
la normele metodologice
CRITERII
privind acordarea licenţei de turism pentru agenţia de
turism de tip touroperatoare sau detailistã şi a anexei licenţei de
turism pentru sediul secundar/reprezentanţa*) acesteia


┌────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │Criterii privind acordarea licenţei de turism pentru agenţia de turism │
│crt.│ de tip touroperatoare sau detailistã şi a anexei licenţei de turism │
│ │ pentru sediul secundar/reprezentanţa*) acesteia │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │Înscrierea la oficiul registrului comerţului a punctului de lucru al │
│ │agenţiei de turism, precum şi a activitãţii desfãşurate specifice │
│ │agenţiei de turism în cauzã, încadratã în clasa CAEN corespunzãtoare │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │Starea clãdirii sã fie bunã şi salubrã │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3. │Amplasarea agenţiei de turism în clãdire*1): la demisol, parter, │
│ │mezanin sau la etajul I, uşor accesibilã │
├────┼──────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┤
│ │ │16 mp pentru agenţia de │
│ 4. │Suprafaţa agenţiei de turism sã fie de │turism touroperatoare │
│ │minimun: ├────────────────────────┤
│ │ │10 mp pentru agenţia de │
│ │ │turism detailistã │
├────┼──────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┤
│ 5. │Suprafaţa comercialã sã fie folositã în exclusivitate pentru │
│ │activitatea de turism*2) │
├────┼──────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┤
│ 6. │Grup sanitar propriu pentru personal sau acces│ │
│ │facil │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┤
│ 7. │Persoana care asigurã conducerea operativã a agenţiei de turism sau a │
│ │sediului secundar/reprezentanţei*3) acesteia trebuie sã deţinã cel │
│ │puţin unul dintre urmãtoarele documente*4): certificat de absolvire a │
│ │unui curs de formare managerialã în domeniu, organizat de un furnizor │
│ │de formare profesionalã autorizat, diplomã de licenţã/masterat/doctorat│
│ │privind absolvirea de cursuri universitare/postuniversitare în domeniul│
│ │turismului, brevet de turism specific funcţiei. │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 8. │Asigurarea cu personal calificat ca agent de turism şi cu ghizi │
│ │posesori ai atestatului de ghid de turism │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9. │Poliţa de asigurare privind asigurarea turiştilor în cazul │
│ │insolvabilitãţii sau falimentului agenţiei de turism │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│10. │Utilizarea de autocare clasificate │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│11. │Asigurarea serviciilor de cazare şi alimentaţie publicã numai în │
│ │structuri de primire turistice clasificate │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│12. │Firmã cu denumirea agenţiei de turism, iar în cazul amplasãrii acesteia│
│ │în imobile cu spaţii de locuit/activitãţi economice, aplicarea unui │
│ │autocolant sau a unei plãcuţe la intrarea în imobil cu denumirea │
│ │agenţiei de turism │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│13. │Mobilier adecvat activitãţii desfãşurate │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│14. │Mijloace de comunicaţie: fax, telefon, acces internet │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│15. │Afişarea într-un loc vizibil pentru clienţi a plachetei cu numãrul de │
│ │telefon, la dispoziţia turiştilor, al Ministerului Dezvoltãrii │
│ │Regionale şi Turismului │
└────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


__________
*) Doar operatorul economic care deţine agenţie de turism touroperatoare poate înfiinţa sediul secundar/reprezentanţa touroperatoare.
*1) Pot fi acceptate şi alte amplasamente, dacã sunt situate în clãdiri cu destinaţie publicã. Agenţia de turism touroperatoare care nu are activitate de vânzare directã cãtre turişti poate funcţiona şi la alte niveluri ale clãdirii.
*2) Pot fi acceptate, în mãsura în care spaţiul permite, şi alte activitãţi, cum sunt: schimb valutar, xerox, vânzãri de suveniruri, ilustrate, cãrţi de turism, ghiduri, hãrţi.
*3) În cazul sediului secundar/reprezentanţei situate în aceeaşi localitate cu agenţia de turism, este suficient ca persoana care asigurã conducerea operativã a acestuia sã fie:
- calificatã ca agent de turism, prin curs de calificare organizat de instituţii autorizate;
- absolventã a unei şcoli postliceale de turism;
- absolventã a unui liceu sau a unei clase cu profil de turism.
*4) În situaţia în care înceteazã contractul de muncã încheiat între operatorul economic şi persoana care asigurã conducerea operativã a agenţiei de turism sau a sediului secundar/reprezentanţei agenţiei de turism, înlocuirea acestei persoane se va face în termen de 30 de zile.


ANEXA 2
la normele metodologice
__________
NOTĂ (CTCE)
Modelul Licenţei de turism se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 544 din 4 august 2010, la pagina 13. (a se vedea imaginea asociatã).


ANEXA 3
la normele metodologice
__________
NOTĂ (CTCE)
Modelul Anexei Licenţei de turism se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 544 din 4 august 2010, la pagina 14. (a se vedea imaginea asociatã).


ANEXA 4
la normele metodologice
__________
NOTĂ (CTCE)
Modelul Brevetului de turism se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 544 din 4 august 2010, la pagina 14. (a se vedea imaginea asociatã).

----


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016