Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 11 martie 2002  de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 29/2000 privind sprijinul acordat producătorilor de lapte, cu modificările ulterioare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 NORME METODOLOGICE din 11 martie 2002 de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 29/2000 privind sprijinul acordat producătorilor de lapte, cu modificările ulterioare

EMITENT: Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 184 din 18 martie 2002
──────────
    Aprobate prin Ordinul nr. 111 din 11 martie 2002, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 184 din 18 martie 2002.
──────────
    ART. 1
    Producătorii de lapte beneficiază de stimulente de la bugetul de stat pentru fiecare litru de lapte materie prima, care îndeplineşte condiţiile de calitate conform STAS 2418-61, livrat unităţilor independente sau secţiilor proprii, specializate şi licenţiate pentru procesare.

    ART. 2
    Cantitatea de lapte livrata în aceste condiţii, recalculată în echivalent 3,5% unităţi grăsime (UG), este stimulată cu 1.400 lei pe litru, respectiv cu 1.800 lei pe litru pentru laptele preluat de la furnizorii situaţi în zona montană.

    ART. 3
    (1) Producătorii de lapte sunt crescatorii de animale care deţin individual sau prin asociere, în baza Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, un număr de animale, prin care îndeplinesc cerinţele minime ale dimensiunii exploataţiei, conform art. 5 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 108/2001 privind exploataţiile agricole.
    (2) Atestarea dimensiunii se face prin înscrierea pe cererea de încasare a stimulentelor a numărului de animale înregistrate în Registrul agricol din localitatea în care se afla crescatorul de animale, fiind vizata de către primar.
    (3) Cererile persoanelor fizice sau ale agenţilor economici membri ai unei asociaţii vor avea şi viza preşedintelui asociaţiei locale din care fac parte, menţionându-se numărul de animale pe care le deţin.
    (4) Asociaţiile depun la direcţia generală pentru agricultură şi industrie alimentară judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, listele cuprinzând membrii acestora şi numărul de animale pe care le deţin, liste care se actualizează, ca urmare a modificărilor survenite, în ceea ce priveşte membrii asociaţiei şi numărul de animale deţinute şi exploatate.

    ART. 4
    Stimulentele cuvenite de la bugetul de stat se acordă numai pentru laptele livrat pentru procesare agenţilor economici specializaţi sau secţiilor proprii, în cazul unităţilor integrate, care deţin licenta de fabricaţie conform Ordonanţei Guvernului nr. 42/1995 privind producţia de produse alimentare destinate comercializării, aprobată şi modificată prin Legea nr. 123/1995, cu modificările ulterioare, şi nu influenţează preţul laptelui materie prima, negociat între furnizor şi procesator.

    ART. 5
    Producătorii de lapte care au livrat lapte materie prima solicita în scris lunar, prin cerere, conform modelului prezentat în anexele nr. 1, 2 şi 3 la prezentele norme metodologice, la direcţia generală pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, până la data de 10 a fiecărei luni, stimulentele cuvenite pentru cantităţile predate în luna precedenta. Cererea va fi însoţită de:
    a) adeverinţa, al carei model este prezentat în anexa nr. 4 la prezentele norme metodologice, eliberată de agenţii economici specializaţi în procesare, care atestă cantitatea de lapte preluată şi că a îndeplinit condiţiile minime STAS 2418-61, recalculată în echivalent 3,5% unităţi grăsime;
    b) copie de pe avizul de însoţire a mărfii, care atesta livrarea cantităţilor de lapte din ferme sau exploataţii către secţiile de procesare specializate şi licentiate - în cazul agenţilor economici, societăţi comerciale, care cresc animale şi dispun de secţii proprii de procesare.


    ART. 6
    Agenţii economici procesatori îşi organizează şi conduc evidente corecte şi la zi privind cantităţile de lapte preluate de la furnizori şi răspund de realitatea cantităţilor înscrise ca preluate.

    ART. 7
    Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, după înregistrarea cererilor, confrunta adresa furnizorului de lapte cu lista aprobată prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 102/2002, cuprinzând localităţile situate în zona montană, şi aproba valoarea stimulentului pe litru de lapte cuvenit, cantitatea totală de lapte premiata şi suma totală a sprijinului.

    ART. 8
    Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, după aprobarea cererilor, centralizează datele conform situaţiei model prezentate în anexa nr. 5 la prezentele norme metodologice, pe care o transmit în termen de doua zile lucrătoare la Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor în vederea alimentarii conturilor.

    ART. 9
    (1) În baza situaţiei centralizatoare transmise de direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor întocmeşte cererea de deschidere de credite bugetare către Ministerul Finanţelor Publice la capitolul 67.01 "Agricultura şi silvicultura".
    (2) Cererea de deschidere de credite bugetare va fi însoţită de situaţia centralizatoare la nivel de ţara a cererilor privind încasarea stimulentelor de la bugetul de stat, acordate conform Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 29/2000, cu modificările ulterioare, conform modelului prezentat în anexa nr. 6.

    ART. 10
    După aprobarea cererii pentru deschiderea de credite de către Ministerul Finanţelor Publice din bugetul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor se alimentează conturile direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.

    ART. 11
    (1) Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, efectuează plata stimulentelor pe baza cererilor de solicitare aprobate, prin virament în conturile producătorilor de lapte, deschise la băncile comerciale sau la Casa de Economii şi Consemnaţiuni - C.E.C. - S.A.
    (2) Pentru producătorii de lapte, persoane fizice, care nu au cont deschis la băncile comerciale sau la Casa de Economii şi Consemnaţiuni - C.E.C. - S.A., plata se efectuează prin mandat poştal a cărui contravaloare este suportată de beneficiar, aceştia urmând ca până la prima decontare să îşi deschidă conturi la băncile comerciale sau la Casa de Economii şi Consemnaţiuni - C.E.C. - S.A.

    ART. 12
    Stimulentele pentru anul 2002, în valoare de 1.400 şi 1.800 lei pe litru, diferenţiate în funcţie de zona în care este situat producătorul, se acordă pentru cantităţile de lapte livrate de la data de 1 februarie 2002 şi se vor verifica şi deconta începând cu luna martie 2002.

    ANEXA 1

    la normele metodologice

┌─────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────┐
│ │Direcţia generală │
│ │pentru agricultură │
│ │şi industrie alimentară│
│Denumirea agentului economic ....................│.................... │
│.................................................│Verificat şi aprobat │
│Sediul ..........................................│-----------------------│
│(oraş, comună, sat) │pentru suma de │
│Codul fiscal ....................................│.................... │
│Nr. de înregistrare în registrul comerţului .....│lei │
│Contul nr. ......................................│la data de │
│Banca ...........................................│.................. │
│La data de ......................................│Director general, │
│ │Contabil-şef, │
│ │.................. │
│ │.............. │
└─────────────────────────────────────────────────┴───────────────────────┘

                               CERERE
        pentru încasarea stimulentelor pentru laptele materie prima livrat,
        conform Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenta a
     Guvernului nr. 29/2000, cu modificările ulterioare

┌───┬──────────────┬────────────────────────────────┬──────────────────┐
│ │ │Cantitatea de lapte │Valoarea │
│ │ │ │stimulentului │
│ │Denumirea ├───────┬────────────────────────┤de încasat de la │
│ │agentului │ │din care: │bugetul de stat │
│ │economic care │ │ │ │
│Nr.│a │ ├────────────┬───────────┼───────┬──────────┤
│crt│preluat │Total │cantitatea │din care: │pe │ │
│ │laptele în │livrată│care │recalculată│litru │totală │
│ │perioada │-litri-│îndeplineşte│la │de │pentru │
│ │..............│ │condiţiile │echivalent │lapte │cantitatea│
│ │ │ │STAS │3,5% UG │(1.400-│aprobată │
│ │ │ │2418-61 │- litri - │1.800*)│ │
│ │ │ │- litri - │ │lei) │ │
├───┼──────────────┼───────┼────────────┼───────────┼───────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 = 4 x 5 │
├───┼──────────────┼───────┼────────────┼───────────┼───────┼──────────┤
│1. │ │ │ │ │ │ │
│2. │ │ │ │ │ │ │
│3. │ │ │ │ │ │ │
│. │ │ │ │ │ │ │
│. │ │ │ │ │ │ │
│. │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼───────┼────────────┼───────────┼───────┼──────────┤
│ │TOTAL GENERAL:│ │ │ │ │ │
└───┴──────────────┴───────┴────────────┴───────────┴───────┴──────────┘

        * ) Valoarea stimulentului pentru laptele preluat din zona montană.
    Declarăm pe propria răspundere, sub sancţiunea legii, că până în prezent nu am încasat stimulente de la bugetul de stat pentru aceste cantităţi, conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 29/2000, modificată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 174/2000, respectiv prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 18/2002, şi am luat cunoştinţă de faptul că, dacă în urma verificărilor efectuate de organele abilitate datele din prezenta cerere nu corespund cu realitatea, aceasta constituie contravenţie care se sancţionează cu amendă de la 600.000 lei la 1.200.000 lei şi atrage restituirea stimulentelor încasate nejustificat de la bugetul de stat.

┌──────────────────┬─────────────────────┐
│Manager (Director │Director economic │
│general), │(Contabil-şef) │
│..................│.....................│
│(numele şi │(numele şi prenumele)│
│prenumele) │ │
└──────────────────┴─────────────────────┘


    ANEXA 2

    la normele metodologice

┌─────────────────────────────────────────────────┬────────────────────┐
│ │Direcţia generală │
│ │pentru agricultură │
│ │şi industrie │
│Denumirea agentului economic ....................│alimentară │
│.................................................│....................│
│Sediul ..........................................│Verificat şi aprobat│
│(oraş, comună, sat) │--------------------│
│Codul fiscal ....................................│pentru suma de │
│Nr. de înregistrare în registrul comerţului .....│....................│
│Contul nr. ......................................│lei │
│Banca ...........................................│la data de │
│La data de ......................................│.................. │
│ │Director general, │
│ │Contabil-şef, │
│ │.................. │
│ │.............. │
└─────────────────────────────────────────────────┴────────────────────┘

                                CERERE
        pentru încasarea stimulentelor pentru laptele materie prima livrat,
        conform Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenta
     a Guvernului nr. 29/2000, cu modificările ulterioare

┌───┬────────────┬────────────────────────────────┬──────────────────┐
│ │ │Cantitatea de lapte │Valoarea │
│ │Denumirea │ │stimulentului │
│ │fermei ├───────┬────────────────────────┤de încasat de la │
│ │sau │ │din care: │bugetul de stat │
│ │exploataţiei│ │ │ │
│Nr.│care a │ ├────────────┬───────────┼───────┬──────────┤
│crt│livrat lapte│Total │cantitatea │din care: │pe │ │
│ │secţiilor de│livrată│care │recalculată│litru │totală │
│ │procesare în│-litri-│îndeplineşte│la │de │pentru │
│ │perioada │ │condiţiile │echivalent │lapte │cantitatea│
│ │............│ │STAS │3,5% UG │(1.400-│aprobată │
│ │ │ │2418-61 │- litri - │1.800*)│ │
│ │ │ │- litri - │ │lei) │ │
├───┼────────────┼───────┼────────────┼───────────┼───────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 = 4 x 5 │
├───┼────────────┼───────┼────────────┼───────────┼───────┼──────────┤
│1. │ │ │ │ │ │ │
│2. │ │ │ │ │ │ │
│3. │ │ │ │ │ │ │
│. │ │ │ │ │ │ │
│. │ │ │ │ │ │ │
│. │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────┼───────┼────────────┼───────────┼───────┼──────────┤
│ │TOTAL │ │ │ │ │ │
│ │GENERAL: │ │ │ │ │ │
└───┴────────────┴───────┴────────────┴───────────┴───────┴──────────┘

    *) Valoarea stimulentului pentru laptele preluat din zona montană.
    Declaram pe propria răspundere, sub sancţiunea legii, ca până în prezent nu am încasat stimulente de la bugetul de stat pentru aceste cantităţi, conformOrdonanţei de urgenta a Guvernului nr. 29/2000, modificată prinOrdonanţa de urgenta a Guvernului nr. 174/2000, respectiv prinOrdonanţa de urgenta a Guvernului nr. 18/2002, şi am luat cunoştinţa de faptul ca, dacă în urma verificărilor efectuate de organele abilitate datele din prezenta cerere nu corespund cu realitatea, aceasta constituie contravenţie care se sancţionează cu amendă de la 600.000 lei la 1.200.000 lei şi atrage restituirea stimulentelor încasate nejustificat de la bugetul de stat.

┌──────────────────┬─────────────────────┐
│Manager (Director │Director economic │
│general), │(Contabil-şef) │
│..................│.....................│
│(numele şi │(numele şi prenumele)│
│prenumele) │ │
└──────────────────┴─────────────────────┘


    ANEXA 3

    la normele metodologice

┌───────────────┬──────────────────────┐
│Direcţia │ │
│generală pentru│ │
│agricultură │ │
│şi industrie │ │
│alimentară │ │
│...... │Vizat Vizat │
│Verificat şi │Consiliul Local │
│aprobat │........ Asociaţia │
│pentru suma de │....... │
│......... lei │Nr. .....(Registrul │
│la data de │asociaţiilor şi │
│........... │fundaţiilor)...... │
│Director │ │
│general, │ │
│Contabil-şef │ │
│.......... │ │
│........... │ │
└───────────────┴──────────────────────┘

    CERERE
    pentru încasarea stimulentelor pentru laptele materie primă livrat, conform Normelor metodologice de
    aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 29/2000, cu modificările ulterioare
    Subsemnatul/Subsemnata ....(numele şi prenumele).... , domiciliat/domiciliată în localitatea ..(oraşul, comuna şi satul)..., str. ........ nr. ..............., judeţul/sectorul ........... posesor/posesoare al/a buletinului/cărţii de identitate seria ...... nr. ......, eliberat/ eliberată de ....... la data de ................, CNP |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|, în calitate de producător de lapte, deţinător al unui efectiv de ....... vaci şi/sau .......... bivoliţe, înscrise în Registrul agricol al localităţii ..........., volumul nr. ......., poziţia nr. .................., am livrat lapte:

┌───┬──────────────┬────────────────────────────────┬──────────────────┐
│ │ │Cantitatea de lapte │Valoarea │
│ │ │ │stimulentului │
│ │Denumirea ├───────┬────────────────────────┤de încasat de la │
│ │agentului │ │din care: │bugetul de stat │
│ │economic care │ │ │ │
│Nr.│a │ ├────────────┬───────────┼───────┬──────────┤
│crt│preluat │Total │cantitatea │din care: │pe │ │
│ │laptele în │livrată│care │recalculată│litru │totală │
│ │perioada │-litri-│îndeplineşte│la │de │pentru │
│ │..............│ │condiţiile │echivalent │lapte │cantitatea│
│ │ │ │STAS │3,5% UG │(1.400-│aprobată │
│ │ │ │2418-61 │- litri - │1.800*)│ │
│ │ │ │- litri - │ │lei) │ │
├───┼──────────────┼───────┼────────────┼───────────┼───────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 = 4 x 5 │
├───┼──────────────┼───────┼────────────┼───────────┼───────┼──────────┤
│1. │ │ │ │ │ │ │
│2. │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼───────┼────────────┼───────────┼───────┼──────────┤
│ │TOTAL GENERAL:│ │ │ │ │ │
└───┴──────────────┴───────┴────────────┴───────────┴───────┴──────────┘

    *) Valoarea stimulentului pentru laptele preluat din zona montană.
    Declar pe propria răspundere, sub sancţiunea legii, ca până în prezent nu am încasat stimulente de la bugetul de stat pentru aceste cantităţi, conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 29/2000, modificată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 174/2000, respectiv prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 18/2002, şi am luat cunoştinţă de faptul că, dacă în urma verificărilor efectuate de organele abilitate datele din prezenta cerere nu corespund cu realitatea, aceasta constituie contravenţie care se sancţionează cu amendă de la 600.000 lei la 1.200.000 lei şi atrage restituirea stimulentelor încasate nejustificat de la bugetul de stat.
    Semnătura
    ............

    ANEXA 4

    la normele metodologice
    Agentul economic procesator ...........
    ............................
    Sediul .............
    Codul fiscal ..................
    Nr. de înregistrare în registrul comerţului ..........
    Licenţa de fabricaţie nr. ...........
    ADEVERINŢĂ
    Prin prezenta atestăm ca domnul/doamna ..............., posesor/posesoare al/a buletinului/ cărţii de identitate seria ....... nr. ..............., CNP |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|, domiciliat/domiciliată în localitatea ....... (oraşul, comuna şi satul)...., str. ................ nr. .............., în calitate de producător de lapte de vacă şi/sau de bivoliţă, ne-a livrat în luna ......... 2002 cantitatea de .............. litri lapte, din care .......... litri îndeplinesc condiţiile STAS 2418-61, ce reprezintă ............. litri în echivalent 3,5% unităţi grăsime.
    Datele de mai sus corespund cu datele existente în evidenţa noastră primară, pentru care ne asumăm întreaga răspundere.

┌─────────────────────┬────────────────┐
│Manager (Director), │Contabil-şef │
│......... │.............. │
└─────────────────────┴────────────────┘


    ANEXA 5

    la normele metodologice
    DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURĂ
    ŞI INDUSTRIE ALIMENTARĂ A JUDEŢULUI ...............
    SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
    a cererilor pentru încasarea stimulentelor de la bugetul de stat de către
    producătorii de lapte, persoane fizice şi juridice, în perioada ............, conform Normelor metodologice de aplicare
    a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 29/2000, cu modificările ulterioare

┌────┬────────────┬─────────────┬─────────┬─────────────┐
│ │ │Cantitatea de│Stimulent│Valoarea │
│ │ │lapte pentru │de la │stimulentului│
│Nr. │ │care s-a │bugetul │de încasat de│
│crt.│Specificare │aprobat │de stat │la bugetul de│
│ │ │încasarea │- lei/ │stat │
│ │ │stimulentului│litru la │- lei - │
│ │ │- litri - │3,5% UG -│ │
├────┼────────────┼─────────────┼─────────┼─────────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 = 2 x 3 │
├────┼────────────┼─────────────┼─────────┼─────────────┤
│ │Producători │ │ │ │
│ │de lapte │ │ │ │
│1. │persoane │ │ │ │
│ │fizice – │ │ │ │
│ │total │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────────┼─────────┼─────────────┤
│ │Producători │ │ │ │
│2. │de lapte │ │ │ │
│ │asociaţi – │ │ │ │
│ │total │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────────┼─────────┼─────────────┤
│ │Producători │ │ │ │
│ │de lapte │ │ │ │
│3. │persoane │ │ │ │
│ │juridice – │ │ │ │
│ │total │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────────┼─────────┼─────────────┤
│ │Producători │ │ │ │
│ │de lapte │ │ │ │
│ │care deţin │ │ │ │
│4. │şi secţii de│ │ │ │
│ │procesare │ │ │ │
│ │specializate│ │ │ │
│ │- total │ │ │ │
├────┴────────────┴─────────────┴─────────┴─────────────┤
│TOTAL │
└───────────────────────────────────────────────────────┘

    Director general,
    .............
    Contabil şef,
    ...........

    ANEXA 6

    la normele metodologice
    MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTAŢIEI ŞI PĂDURILOR
    SITUAŢIA
    centralizată la nivelul judeţelor şi al municipiului Bucureşti
    a cererilor privind încasarea stimulentelor de la bugetul de stat,
    acordate conform Normelor metodologice de aplicare a
    Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 29/2000, cu modificările ulterioare

┌────┬───────┬───────────────┬─────────┬─────────────┐
│ │ │ │Stimulent│ │
│ │ │Cantitatea de │de la │ │
│Nr. │ │lapte livrată │bugetul │Valoarea │
│crt.│Judeţul│şi │de stat │stimulentului│
│ │ │industrializată│- lei/ │- lei - │
│ │ │- litri - │litru la │ │
│ │ │ │3,5% UG -│ │
├────┼───────┼───────────────┼─────────┼─────────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 = 2 x 3 │
├────┼───────┼───────────────┼─────────┼─────────────┤
│1. │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────────────┼─────────┼─────────────┤
│2. │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────────────┼─────────┼─────────────┤
│3. │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────────────┼─────────┼─────────────┤
│4. │ │ │ │ │
├────┴───────┴───────────────┴─────────┴─────────────┤
│TOTAL │
└────────────────────────────────────────────────────┘

    Ordonator principal de credite

    --------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016