Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 1 aprilie 1994 (*republicate*)  privind acordarea, utilizarea si controlul utilizarii subventiilor de la bugetul de stat pentru acoperirea a 60% din dobanda calculata la creditele bancare contractate de producatorii agricoli pentru cresterea si ingrasarea porcilor si pentru cresterea pasarilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 1 aprilie 1994 (*republicate*) privind acordarea, utilizarea si controlul utilizarii subventiilor de la bugetul de stat pentru acoperirea a 60% din dobanda calculata la creditele bancare contractate de producatorii agricoli pentru cresterea si ingrasarea porcilor si pentru cresterea pasarilor

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 240 din 20 octombrie 1995

    1. Potrivit prevederilor art. 7 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 83/1993 privind sprijinul acordat de stat producătorilor agricoli, aceştia beneficiază, prin intermediul instituţiilor financiare sau bancare, de credite pe termen scurt, cu dobânda anuală subvenţionată în proporţie de 60%, pentru creşterea şi îngrăşarea porcilor, creşterea păsărilor pentru carne şi pentru ouă, pentru reproducţia şi selecţia acestor specii, precum şi pentru aprovizionarea materială.
    Prin credite pe termen scurt se înţelege acele credite care se acordă producătorilor agricoli pentru finanţarea curentă a activităţii de creştere şi îngrăşare a porcilor şi de creştere a păsărilor, care nu poate fi acoperită prin surse proprii şi reprezintă:
    a) valoarea efectivelor de porci şi păsări la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri şi a celor care se achiziţionează sau se obţin prin reproducţie proprie şi după această dată;
    b) cheltuielile de producţie ocazionate de întreţinerea şi îngrăşarea acestora până la valorificare;
    c) valoarea stocurilor de furaje aprovizionate şi care vor fi utilizate în consumul efectivelor de animale şi păsări, eşalonat pe luni, până la noua recoltă;
    d) volumul cheltuielilor aferente producţiei neterminate la 31 decembrie a fiecărui an, care se va credita în continuare şi se va valorifica în anul următor.
    În aceste situaţii, la întocmirea graficelor de rambursare se va avea în vedere că soldul creditului la finele perioadei de rambursare să fie mai mic sau cel mult egal cu cel de la începutul respectivei perioade, acestea neputând depăşi 12 luni de la acordare.
    2. De la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se subvenţionează de la bugetul de stat, în proporţie de 60%, dobânzile calculate de băncile comerciale la creditele pe termen scurt contractate de producătorii agricoli pentru creşterea şi îngrăşarea porcilor, creşterea păsărilor pentru carne şi pentru ouă, precum şi pentru reproducţia şi selecţia acestor specii.
    La creditele bancare pentru aprovizionarea materială necesară fabricării nutreţurilor combinate, precum şi pentru cumpărarea furajelor combinate, dobânda se subvenţionează în proporţie de 60% numai pentru creditele contractate după data intrării în vigoare a prezentei hotărâri şi în limita consumului propriu al producătorilor agricoli de carne de porc şi pasăre în viu, precum şi pentru reproducţie şi selecţie.
    3. Subvenţiile se acordă numai producătorilor agricoli care deţin un efectiv minim de 50 capete porcine sau un efectiv minim de 500 capete găini ouătoare sau/si 1.000 capete păsări pentru carne.
    4. Creditele bancare sunt acordate de băncile comerciale la cererea producătorilor agricoli, cu respectarea normelor bancare privind garantarea creditelor şi a altor condiţii stabilite de bănci.
    5. În vederea stabilirii cu exactitate a dobânzii la aceste credite şi a părţii din aceasta ce se subvenţionează de la bugetul de stat, producătorii agricoli au obligaţia să solicite, iar băncile comerciale să acorde, potrivit normelor proprii, în mod distinct, creditele prevăzute la pct. 2.
    6. Producătorii agricoli au obligaţia să organizeze şi să conducă o evidenţă separată a creditelor bancare cu dobânda subvenţionată.
    7. La stabilirea volumului creditelor contractate pentru creşterea şi îngrăşarea porcilor şi pentru creşterea păsărilor nu se iau în calcul creditele bancare cu dobânda preferenţială acordate în baza unor acte normative şi nici cele acordate de Fondul Proprietăţii de Stat.
    Dobânda subvenţionată de la bugetul de stat reprezintă 60% din dobânda pieţei la creditele acordate de băncile comerciale pentru activităţile prevăzute de prezentele norme.
    8. Dobânda aferentă creditelor bancare nerambursate la scadenţă se suportă integral de către producătorii agricoli.
    9. Producătorii agricoli care înregistrează pierderi în balanţele contabile lunare nu mai beneficiază - începând cu luna următoare, până la recuperarea integrală a pierderilor respective - de subvenţionarea de la bugetul de stat a 60% din dobânda calculată la creditele bancare prevăzute în prezentele norme.
    10. Producătorii agricoli vor întocmi şi vor depune lunar, la direcţia generală pentru agricultură şi alimentaţie judeţeană şi a municipiului Bucureşti, în vederea verificării şi avizării în condiţiile legii, decontul justificativ (model-anexa) avizat în prealabil de banca comercială creditoare.
    La decontul justificativ se va anexa în copie contractul de credit bancar, din care să rezulte datele la care sunt scadente ratele de rambursare a creditelor bancare acordate.
    Producătorii agricoli răspund, potrivit legii, de realitatea şi legalitatea datelor înscrise în deconturile justificative.
    11. Băncile comerciale răspund de realitatea şi legalitatea dobînzilor calculate la creditele acordate cu dobânda subvenţionată.
    12. Direcţia generală pentru agricultură şi alimentaţie judeţeană şi a municipiului Bucureşti verifică realitatea şi legalitatea subvenţiilor solicitate prin deconturile justificative, efectuând controale la producătorii agricoli şi controlul conturilor acestora din băncile comerciale creditoare.
    13. Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, prin organele proprii de control, va verifica permanent modul de stabilire şi acordare a subvenţiilor de la bugetul de stat pentru acoperirea a 60% din dobânda calculată la creditele bancare pe termen scurt, precum şi modul de organizare şi ţinere a evidenţelor la direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene.
    14. Sumele transmise de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei în contul direcţiilor generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti cu titlu de subvenţii de la bugetul de stat vor fi virate de acestea, pe baza deconturilor justificative, direct în contul din bancă al producătorilor agricoli.
    În acest sens, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei va transmite direcţiilor generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti sumele aprobate pentru fiecare producător agricol.
    15. Direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti răspund, potrivit legii, de manipularea, păstrarea şi gestionarea sumelor primite de la bugetul de stat sub formă de subvenţii, precum şi a documentaţiilor care au stat la baza acestora.
    16. Achitarea subvenţiilor de la bugetul de stat în mod necuvenit, prin înscrierea şi/sau certificarea, pe documentele de acordare, de date sau situaţii nereale, atrage obligaţia beneficiarului de restituire a sumelor, precum şi aplicarea sancţiunilor prevăzute de lege.
    Persoanele cărora le revin obligaţii de serviciu în legătură cu acordarea subvenţiilor răspund disciplinar, material, civil sau penal, după caz, potrivit legii.
    17. Subvenţiile primite de producătorii agricoli vor fi utilizate numai în scopul prevăzut de art. 7 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 83/1993.

                                               Model-anexă la norme

  PRODUCĂTORUL AGRICOL .... DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURĂ
  BANCA .... contul ..... ŞI ALIMENTAŢIE A JUDEŢULUI .........
  Nr. ..... data ........ Verificat şi avizat pentru suma
                                de ...... mii lei.

                                             Director,
                                       (data şi nr. de înregistrare)

                       DECONT JUSTIFICATIV
privind subvenţiile de la bugetul de stat pentru acoperirea a 60% din dobânda
calculată la creditele contractate de producătorii agricoli pentru creşterea
şi îngrăşarea porcilor şi pentru creşterea păsărilor în luna .... anul 1994
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                Efectivele Valoarea Soldul Nivelul Volumul Volumul
                de animale efecti- mediu mediu dobânzii dobânzilor
Nr. sau păsări velor la zilnic al do- calculate subvenţio-
crt. Producţia existente costurile al cre- bânzii de bancă nate de la
                la finele de înre- ditelor practicat (col.4x5) bugetul de
                perioadei gistrare din lună la credi- -mii lei- stat
                - capete - -mii lei- -mii lei- tele din (col.6x60/
                                                 lună 100)
                                                   -%- -mii lei-
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0 1 2 3 4 5 6 7
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 1. Creşterea
şi îngrăşarea
porcilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 2. Creşterea
păsărilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 TOTAL:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
        AVIZAT,
     BANCA COMERCIALĂ, Producător agricol,
       Director,

                                ------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016