Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME din 30 mai 2003  privind autorizarea sistemelor de management al calităţii aplicate la realizarea, funcţionarea şi dezafectarea instalaţiilor nucleare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 NORME din 30 mai 2003 privind autorizarea sistemelor de management al calităţii aplicate la realizarea, funcţionarea şi dezafectarea instalaţiilor nucleare

EMITENT: Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 681 bis din 26 septembrie 2003
──────────
    Aprobate prin ORDINUL nr. 65 din 30 mai 2003, publicat în Monitorul Oficial nr. 681 din 26 septembrie 2003.
──────────
    CAP. I
    SCOP
    ART. 1
    (1) Prezentele norme sunt emise în conformitate cu prevederile Legii nr. 111/1996 privind desfăşurarea în siguranţă a activităţilor nucleare, cu modificările şi completările ulterioare, pentru a institui procedura de autorizare a sistemelor de management al calităţii aplicate în realizarea, funcţionarea şi dezafectarea instalaţiilor nucleare.
    (2) Prezentele norme fac parte din normele privind sistemele de management al calităţii aplicate instalaţiilor nucleare.

    CAP. II
    DOMENIU DE APLICARE
    ART. 2
    Prezentele norme se aplică în procesul de autorizare a sistemelor de management al calităţii al organizaţiilor responsabile care desfăşoară oricare din următoarele activităţi:
    a) proiectarea, amplasarea, construcţia şi montajul, punerea în funcţiune, funcţionarea şi dezafectarea, ca activităţi constitutive ale fazelor de realizare, funcţionare şi dezafectare a instalaţiilor nucleare; activităţile de funcţionare de probă, conservare, întreţinere, reparare şi modificări ale instalaţiilor sunt considerate componente ale fazei de funcţionare.
    b) aprovizionarea, cercetarea şi dezvoltarea şi fabricarea structurilor, sistemelor, echipamentelor, componentelor clasificate ca importante pentru securitatea nucleară a instalaţiilor nucleare de la art. 2, lit. a) şi realizarea serviciilor referitoare la acestea. Serviciile includ şi activităţile de manipulare, transport, depozitare, curăţire, conservare, întreţinere, reparare, testare, inspecţie, producere şi utilizare a softurilor.


    CAP. III
    DEFINIŢII
    ART. 3
    Definiţiile din Legea nr. 111/1996 privind desfăşurarea în siguranţă a activităţilor nucleare, cu modificările şi completările ulterioare şi din normele privind definiţiile termenilor utilizaţi în normele privind sistemele de management al calităţii aplicabile domeniului nuclear, se aplică şi prezentelor norme.

    CAP. IV
    AUTORIZAREA SISTEMELOR DE MANAGEMENT AL CALITĂŢII
    ART. 4
    (1) Activităţile enumerate la art. 2 nu pot fi desfăşurate de organizaţiile responsabile decât în cazul în care deţin un sistem de management al calităţii autorizat de CNCAN pentru activitatea respectivă în conformitate cu prevederile prezentelor norme.
    (2) Pentru activităţile de fabricare a produselor şi de furnizare a serviciilor cu cerinţe de calitate destinate instalaţiilor nucleare, autorizarea sistemului de management al calităţii trebuie să corespundă şi clasei de aplicare specifice structurilor, sistemelor, echipamentelor, componentelor şi serviciilor respective.

    ART. 5
    Autorizarea sistemelor de management al calităţii constituie condiţie prealabilă pentru eliberarea de către CNCAN a autorizaţiilor de securitate nucleară şi radiologică pentru activităţile enumerate la art. 2, lit. a).

    CAP. V
    CERINŢE DE AUTORIZARE A SISTEMELOR DE MANAGEMENT AL CALITĂŢII
    ART. 6
    Autorizaţiile de la art. 4 se eliberează de către CNCAN organizaţiilor responsabile care îndeplinesc condiţia de persoană legal constituită română sau străină, recunoscută legal în România, la cererea acestora, dacă fac dovada:
    a) îndeplinirii cerinţelor specifice din normele privind sistemele de management al calităţii aplicate instalaţiilor nucleare, aplicabile activităţilor pe care le desfăşoară în domeniul nuclear;
    b) capabilităţii tehnice de a realiza activităţile respective.


    ART. 7
    (1) Organizaţia responsabilă trebuie să instituie, dezvolte şi menţină un sistem de management al calităţii, prin care să demonstreze că cerinţele din normele privind sistemele de management al calităţii aplicate instalaţiilor nucleare, sunt implementate corespunzător activităţii pe care o desfăşoară.
    (2) Sistemul de management al calităţii al organizaţiei responsabile şi orice modificare a acestuia trebuie să fie aprobate de către CNCAN prin aprobarea Manualului calităţii şi a procedurilor aferente indicate de CNCAN.

    ART. 8
    Organizaţia responsabilă autorizată poate subcontracta părţi din activităţile menţionate la art. 2 unei alte organizaţii numai dacă aceasta din urmă deţine un sistem de management al calităţii autorizat de CNCAN pentru acel domeniu de activitate.

    ART. 9
    (1) Organizaţia responsabilă trebuie să nominalizeze persoana din conducerea organizaţiei care are sarcina proiectării, dezvoltării şi întreţinerii sistemului de management al calităţii şi a monitorizării stadiului implementării. În organizaţiile în care sunt stabilite compartimente de management al calităţii, şefii acestor compartimente vor fi reprezentanţii conducerii.
    (2) Persoana responsabilă pentru stabilirea dezvoltarea şi monitorizarea implementării sistemului de management al calităţii trebuie să deţină suficiente resurse şi autoritate pentru realizarea activităţilor specifice ce derivă din normele aplicabile privind sistemele de management al calităţii aplicate instalaţiilor nucleare.
    (3) Persoana responsabilă pentru stabilirea dezvoltarea şi monitorizarea implementării sistemului de management al calităţii trebuie să aibă cunoştinţe suficiente în domeniu şi să fie absolvent al unui curs de specialitate agreat de CNCAN.
    (4) Persoana responsabilă pentru stabilirea dezvoltarea şi monitorizarea implementării sistemului de management al calităţii trebuie să fie autorizată de către CNCAN.

    ART. 10
    Personalul compartimentului de management al calităţii stabilit la art. 9, al. (1), trebuie să aibă cunoştinţe suficiente în domeniu şi să fie absolvent al unui curs de specialitate agreat de CNCAN şi trebuie să fie atestat de către CNCAN.

    ART. 11
    (1) Conducerea organizaţiei responsabile trebuie să desemneze o entitate organizatorică responsabilă pentru evaluarea independentă a sistemului de management al calităţii.
    (2) Personalul entităţii organizatorice cu responsabilitatea evaluării independente a sistemului de management al calităţii trebuie să fie absolvent al unui curs de specialitate agreat de CNCAN.
    (3) Personalul entităţii organizatorice cu responsabilitatea evaluării independente a sistemului de management al calităţii trebuie să fie atestat de către CNCAN.
    (4) În cazul în care entităţile organizatorice de la alin. (1) sunt independente din punct de vedere juridic faţă de organizaţia responsabilă, acestea trebuie autorizate de către CNCAN conform prezentelor norme.

    CAP. VI
    ATESTAREA/AUTORIZAREA PERSONALULUI CU FUNCŢII ÎN MANAGEMENTUL CALITĂŢII
    ART. 12
    (1) Următorul personal din cadrul organizaţiilor responsabile trebuie să deţină atestare/autorizare CNCAN pentru funcţiile îndeplinite în sistemul de management al calităţii:
    a) Personalul stabilit la art. 9, 10 şi 11;
    b) persoana din cadrul conducerii responsabilă pentru activitatea de construcţii-montaj;
    c) persoana din cadrul conducerii responsabilă pentru activitatea de punere în funcţiune;
    d) persoana din cadrul conducerii responsabilă pentru activitatea de exploatare a instalaţiilor nucleare;
    e) persoana din cadrul conducerii responsabilă pentru activitatea de dezafectare;
    f) persoana care coordonează activitatea de autoevaluare a managementului pentru sistemele de management al calităţii pentru exploatarea instalaţiilor nucleare;

    (2) Atestările de la al. (1) nu exclud alte autorizări, certificări sau atestări pentru personalul care desfăşoară activităţi în domeniul nuclear, stabilite prin reglementări specifice emise de CNCAN.

    ART. 13
    Cerinţele de pregătire iniţială şi experienţa profesională pentru ocuparea funcţiilor şi atestarea/autorizarea CNCAN pentru personalul de la art. 12, al. (1) sunt următoarele:
    a) instruire de specialitate şi atestarea/autorizarea în domeniul de activitate;
    b) experienţa în activitatea pentru care a fost desemnat;
    c) abilitaţi de management corespunzătoare responsabilităţii atribuite;
    d) cunoaşterea legislaţiei, reglementărilor şi standardelor în domeniu;
    e) cunoştinţe privind managementul sistemului calităţii aplicat în organizaţia proprie;
    f) să fie absolvent al unui curs de specialitate agreat de CNCAN.


    ART. 14
    În vederea atestării/autorizării de către CNCAN a personalului de la art. 12, al. (1), organizaţia responsabilă trebuie să transmită următoarele documente:
    a) cererea organizaţiei responsabile pentru atestarea/autorizarea personalului;
    b) decizia de numire în funcţie;
    c) fişa postului;
    d) curriculum vitae;
    e) avizul organelor competente în domeniul siguranţei naţionale, după caz;
    f) atestate, certificate pentru absolvirea cursului de specialitate şi alte recunoaşteri oficiale ale pregătirii şi experienţei în domeniu, după caz;
    g) copie după ordinele de plată pentru achitarea taxei şi tarifului prevăzute de Legea nr. 111/1996, cu modificările şi completările ulterioare, pentru atestarea/autorizarea personalului cu funcţii în sistemul de management al calităţii, în conformitate cu Regulamentul de taxe şi tarife pentru autorizarea şi controlul activităţilor nucleare;


    ART. 15
    (1) Atestarea/autorizarea personalului de la art. 12, al. (1) se efectuează de către CNCAN pe baza analizării documentelor de la art. 14 şi a evaluării cunoştinţelor de specialitate ale personalului.
    (2) Atestarea/autorizarea personalului se eliberează de către CNCAN pentru:
    a) domeniul de activitate din cadrul organizaţiei responsabile indicat în cerere cu referire la normele aplicabile privind sistemele de management al calităţii aplicate instalaţiilor nucleare unde îşi desfăşoară activitatea;
    b) clasele de aplicare acordate sistemului de management al calităţii, în cazul activităţilor de fabricare a produselor şi de furnizare a serviciilor destinate instalaţiilor nucleare;
    c) o perioadă determinată de valabilitate de până la doi ani.


    ART. 16
    (1) Pentru menţinerea atestatului/autorizării, personalul cu funcţii în sistemele de management al calităţii are următoarele obligaţii şi responsabilităţi:
    a) îndeplinirea responsabilităţilor proprii prevăzute în reglementările specifice privind sistemele de management al calităţii, aplicabile funcţiei atestate/autorizate;
    b) respectarea limitelor şi condiţiilor din atestat/autorizaţie;
    c) desfăşurarea activităţii în organizaţia responsabilă pe funcţia pentru care a fost atestat/autorizat;

    (2) Nerespectarea obligaţiilor şi răspunderilor de la alin. (1), conduce la aplicarea sancţiunilor prevăzute în Legea nr. 111/1996, cu modificările şi completările ulterioare, privind desfăşurarea în siguranţă a activităţilor nucleare, putând duce la suspendarea sau retragerea atestatului/autorizării.

    ART. 17
    Organizaţia responsabilă trebuie să asigure resursele necesare pregătirii continue a personalului cu funcţii în sistemul de management al calităţii.

    CAP. VII
    ELIBERAREA AUTORIZAŢIEI SISTEMULUI DE MANAGEMENT AL CALITĂŢII
    ART. 18
    În vederea eliberării Autorizaţiei sistemului de management al calităţii, organizaţia responsabilă trebuie să prezinte la CNCAN următoarele documente:
    a) cerere de autorizare tip care să identifice activităţile desfăşurate în conformitate cu prezentele norme şi normele specifice care se aplică sistemului de management al calităţii, potrivit Anexei nr. 1 la prezentele norme; pentru activităţile de fabricare a produselor şi de furnizare a serviciilor destinate instalaţiilor nucleare, cererea de autorizare tip trebuie să identifice şi clasa de aplicare acordată sistemului de management al calităţii în conformitate cu prezentele norme şi cerinţele aplicabile ale normelor privind sistemele de management al calităţii aplicate instalaţiilor nucleare;
    b) chestionar tip completat, în funcţie de activitatea desfăşurată, având conţinutul minim, potrivit Anexei nr. 2 la prezentele norme;
    c) manualul calităţii şi procedurile proceselor manageriale şi funcţionale ale organizaţiei responsabile;
    d) procedura pentru clasificarea structurilor, sistemelor, echipamentelor şi componentelor, în funcţie de importanţa lor pentru securitatea nucleară şi specificul activităţii desfăşurate şi procedura de aplicare gradată a cerinţelor sistemului de management al calităţii în funcţie de această clasificare;
    e) procedura de elaborare a planului calităţii în cazul organizaţiilor care desfăşoară activităţi de fabricare a produselor, de furnizare a serviciilor, de construcţii-montaj, de punere în funcţiune şi dezafectare;
    f) planurile anuale de audit intern şi planurile de audit extern;
    g) documentul prin care este desemnată persoana responsabilă pentru stabilirea şi monitorizarea implementării sistemului de management al calităţii şi personalul compartimentului de management al calităţii, după caz, însoţit de atestatele/autorizarea obţinute în prealabil de la CNCAN;
    h) lista personalului entităţii organizatorice cu responsabilităţi în evaluarea independentă a sistemului de management al calităţii, însoţită de atestatele obţinute în prealabil de la CNCAN;
    i) documentul prin care este desemnată persoana care coordonează activitatea de construcţii-montaj, punere în funcţiune sau dezafectare, după caz, însoţit de atestatele obţinute în prealabil de la CNCAN;
    j) documentul prin care este desemnată persoana care coordonează activitatea de autoevaluare a managementului pentru sistemele de management al calităţii pentru exploatarea instalaţiilor nucleare, după caz, însoţit de atestatul obţinut în prealabil de la CNCAN;
    k) copie după Certificatul de Înmatriculare a organizaţiei la Camera de Comerţ şi Industrie;
    l) copie după Statutul societăţii şi după hotărârea de înfiinţare;
    m) copie după ordinele de plată de achitare a taxei şi tarifului prevăzute de Legea nr. 111/1996, cu modificările şi completările ulterioare, pentru autorizarea sistemului de management al calităţii pentru domeniul solicitat, în conformitate cu Regulamentul de taxe şi tarife pentru autorizarea şi controlul activităţilor nucleare;
    n) copii ale certificărilor pentru sistemul de management al calităţii, după caz.


    ART. 19
    Autorizaţia sistemului de management al calităţii va fi eliberată de CNCAN numai dacă:
    a) documentele prezentate în conformitate cu art. 18, lit. c), d), e) şi f) îndeplinesc cerinţele aplicabile ale normelor privind sistemele de management al calităţii aplicate instalaţiilor nucleare şi sunt aprobate de CNCAN;
    b) personalul stabilit la art. 18, lit. g), h), i) şi j) este atestat/autorizat de către CNCAN;
    c) urmare a efectuării de către CNCAN a auditului la organizaţia responsabilă solicitantă, se constată îndeplinirea, în totalitate, a prevederilor documentelor aprobate la lit. a) şi implementarea prevederilor reglementărilor privind sistemele de management al calităţii corespunzătoare activităţii desfăşurate;
    d) urmare a evaluării CNCAN, se constată că organizaţia responsabilă are capabilitatea de a desfăşura activităţile respective.


    ART. 20
    (1) Organizaţiile responsabile care contractează desfăşurarea activităţilor prin organizaţii străine răspund pentru obţinerea de către acestea a autorizării CNCAN pentru sistemul de management al calităţii corespunzător activităţii contractate în conformitate cu prezenta reglementare.
    (2) Organizaţiile responsabile de la al. (1) trebuie să se asigure că cerinţele din normele aplicabile privind sistemele de management al calităţii aplicate instalaţiilor nucleare sunt respectate de organizaţia străină.
    (3) Autorizaţia se acordă de către CNCAN organizaţiei responsabile străine dacă constată că aceasta respectă cerinţele din normele aplicabile privind sistemele de management al calităţii aplicate instalaţiilor nucleare. Constatarea respectării acestor cerinţe se realizează de către de CNCAN în urma evaluării/auditării sistemului de management al calităţii al organizaţiei responsabile străine şi/sau în urma analizării rezultatelor evaluării sistemului de management al calităţii efectuate de beneficiarul activităţilor.
    (4) Documentele organizaţiei străine prevăzute în prezentele norme, transmise la CNCAN, trebuie redactate în limba română, engleză sau franceză.

    ART. 21
    Autorizaţia sistemului de management al calităţii se eliberează pentru:
    a) domeniul de activitate indicat în cerere cu referire la normele aplicabile privind sistemele de management al calităţii aplicate instalaţiilor nucleare;
    b) clasele de aplicare acordate sistemului de management al calităţii, în cazul activităţilor de fabricare a produselor şi de furnizare a serviciilor destinate instalaţiilor nucleare;
    c) o perioadă determinată de valabilitate de până la doi ani.


    ART. 22
    Dreptul dobândit prin autorizaţie nu poate fi transmis altei persoane juridice sau extins pentru exercitarea altor activităţi fără acordul CNCAN.

    CAP. VIII
    CONDIŢII PRIVIND PĂSTRAREA AUTORIZAŢIEI ŞI RETRAGEREA ACESTEIA
    ART. 23
    (1) Pentru menţinerea autorizaţiei, organizaţia responsabilă deţinătoare a autorizaţiei eliberate în conformitate cu prevederile prezentelor norme, are următoarele obligaţii şi responsabilităţi:
    a) desfăşoară pentru domeniul nuclear numai activităţi ce se încadrează în limitele şi condiţiile prevăzute în autorizaţia sistemului de management al calităţii;
    b) orice modificare în documentele prezentate la art. 18, lit. c), d) şi e) trebuie supusă aprobării CNCAN înainte de implementare;
    c) orice modificare în documentele prezentate la art. 18, lit. f) trebuie adusă la cunoştinţă CNCAN înainte de aplicare;
    d) orice modificare a documentelor prezentate la art. 18, lit. k) şi l) trebuie adusă la cunoştinţă CNCAN în termen de 15 zile de la legalizare;
    e) orice modificare de personal responsabil stabilit la art. 12, lit. f), g), h) şi i) se face numai cu acordul prealabil al CNCAN; personalul stabilit la aceste articole trebuie să deţină atestarea/autorizarea CNCAN pe perioada de valabilitate a autorizaţiei;
    f) deţinătorul instalaţiei nucleare, participanţii care desfăşoară activităţile de la art. 2, lit. a), precum şi organizaţiile care desfăşoară activităţi de fabricare a produselor sau de furnizare a serviciilor şi care deţin autorizaţie valabilă pentru clasele de aplicare 1, 2 şi 3 acordate sistemului de management al calităţii, trebuie să transmită la CNCAN în termen de 15 zile de la finalizarea auditurilor de la art. 18, lit. f), rapoartele acestora însuşite de către conducerea organizaţiei responsabile;
    g) să întocmească şi să supună aprobării CNCAN planurile calităţii pentru realizarea produselor şi serviciilor destinate structurilor şi sistemelor cu funcţie de securitate conform procedurilor şi pentru activităţile menţionate la art. 18, lit. e);
    h) să supună aprobării procedurile pentru procesele speciale care le utilizează la realizarea produselor sau serviciilor destinate instalaţiilor nucleare, înainte de efectuarea acestor procese;
    i) să notifice cu două zile lucrătoare, în avans, şi să asigurare accesul împuterniciţilor CNCAN în punctele de staţionare şi asistare stabilite de CNCAN în planul calităţii;
    j) anterior începerii activităţilor, să întocmească şi să supună aprobării clasificarea structurilor, sistemelor, produselor, componentelor şi serviciilor în funcţie de importanţa acestora pentru securitatea nucleară;
    k) să informeze de îndată CNCAN despre modul în care au fost îndeplinite în termen dispoziţiile acesteia;
    l) să asigure accesul împuterniciţilor CNCAN la toate informaţiile, datele tehnice şi contractuale, sub orice formă, necesare pentru îndeplinirea controlului privind instituirea şi menţinerea sistemului de management al calităţii;
    m) să asigure mijlocirea extinderii controlului împuterniciţilor CNCAN la participanţi sau contractori, inclusiv subfurnizorii acestora, după caz;
    n) să achite taxele şi tarifele legale reprezentând contravaloarea cheltuielilor de expertizare tehnică, examinare, control şi aprobare, prevăzute în Regulamentul de taxe şi tarife pentru autorizarea şi controlul activităţilor nucleare;
    o) deţinătorul instalaţiei nucleare şi participanţii la activităţile prevăzute la art. 2, lit. a) trebuie să informeze periodic CNCAN despre stadiul îndeplinirii acţiunilor corective;
    p) organizaţiile responsabile trebuie să informeze CNCAN pentru orice neconformitate care poate afecta securitatea nucleară a instalaţiei nucleare.

    (2) Nerespectarea obligaţiilor şi răspunderilor de la alin. (1), conduce la aplicarea sancţiunilor prevăzute în Legea nr. 111/1996, cu modificările şi completările ulterioare privind desfăşurarea în siguranţă a activităţilor nucleare, putând duce la suspendarea sau retragerea autorizaţiei.

    CAP. IX
    DISPOZIŢII TRANZITORII ŞI FINALE
    ART. 24
    Prezentele norme intră în vigoare în termen de 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

    ART. 25
    (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentelor norme, se abrogă Ordinul Comitetului de Stat pentru Energia Nucleară nr. 17/24.01.1983 , privind stabilirea Normelor republicane de asigurarea calităţii pentru produsele şi serviciile destinate obiectivelor şi instalaţiilor nucleare, seria AQ-04.
    (2) începând cu data intrării în vigoare a prezentelor norme, se abrogă Decizia CNCAN nr. 15710/02.04.1991 privind stabilirea normelor tehnice de asigurarea calităţii:
    a) Cerinţe de asigurarea calităţii pentru unităţile beneficiare de investiţii în conducerea lucrărilor de realizare a obiectivelor şi instalaţiilor nucleare, seria AQ-01, b) Cerinţe specifice de asigurarea calităţii în proiectarea obiectivelor şi instalaţiilor nucleare, seria AQ-02,
    c) Cerinţe de asigurarea calităţii în aprovizionarea produselor şi serviciilor destinate obiectivelor şi instalaţiilor nucleare, seria AQ-03,
    d) Cerinţe de asigurarea calităţii pentru activităţile de construcţii-montaj destinate obiectivelor şi instalaţiilor nucleare, seria AQ-05,
    e) Cerinţe de asigurarea calităţii pentru punerea în funcţiune a obiectivelor şi instalaţiilor nucleare, seria AQ-06,
    f) Cerinţe de asigurarea calităţii pentru exploatarea obiectivelor şi instalaţiilor nucleare seria AQ-07.


    ART. 26
    Autorizaţiile sistemului de asigurarea calităţii eliberate înainte de intrarea în vigoare a prezentelor norme îşi menţin valabilitatea până la termenul prevăzut în acestea, fără să depăşească perioada prevăzută la art. 21, c).

    ART. 27
    Acceptarea, aprobarea sau controlul documentelor şi activităţilor sau autorizarea de către CNCAN a sistemului managementului calităţii nu exonerează deţinătorul de autorizaţie de responsabilităţile prevăzute în normele privind sistemele de management al calităţii aplicate instalaţiilor nucleare.

    ART. 28
    Autorizările prevăzute în aceste norme nu exclud alte autorizări prevăzute de legislaţia în vigoare.

    ANEXA 1

    la Normele privind cerinţele de autorizare pentru sistemele de management al calităţii aplicate la realizarea, funcţionarea şi dezafectarea instalaţiilor nucleare
    MODEL CERERE AUTORIZARE
    DOMNULE PREŞEDINTE,
    Subsemnatul, ............................. cu funcţia de ............... reprezentantul împuternicit al ........ (denumirea organizaţiei) ............... cu sediul în: ţara ......... localitatea ......... judeţul/sector .............. str. ...................., nr. ........., cod .............. vă rog să dispuneţi autorizarea sistemului de management al calităţii conform prevederilor Legii nr. 111/1996, privind desfăşurarea în siguranţă a activităţilor nucleare, cu modificările şi completările ulterioare şi Normelor privind autorizarea sistemelor de management al calităţii aplicate la realizarea, funcţionarea şi dezafectarea instalaţiilor nucleare, pentru următoarele activităţi (se vor detalia domeniile de activitate) ..................................... încadrate în clasa de aplicare acordată sistemului de management al calităţii (pentru activităţile de fabricare a produselor şi de furnizare a serviciilor destinate instalaţiilor nucleare) .................
    Prin prezenta, vă asigurăm că toate prevederile sistemului de management al calităţii sunt implementate în conformitate cu cerinţele:
    - Legii 111/1996, privind desfăşurarea în siguranţă a activităţilor nucleare, cu modificările şi completările ulterioare;
    – Normelor privind autorizarea sistemelor de management al calităţii aplicate la realizarea, funcţionarea şi dezafectarea instalaţiilor nucleare;
    – Normelor privind cerinţele generale pentru sistemele de management al calităţii aplicate la realizarea, funcţionarea şi dezafectarea instalaţiilor nucleare;
    – Normelor privind cerinţele specifice pentru sistemele de management (se completează numele normelor aplicabile) ........, şi toate celelalte prevederi legale, în cadrul (denumirea organizaţiei, filialei, unităţii, fabricii, punctului de lucru) ...............

    Anexăm la prezenta următoarele documente:
    a) Chestionar tip, completat;
    b) Manualul calităţii şi procedurile proceselor manageriale ale organizaţiei responsabile;
    c) Procedura pentru clasificarea structurilor, sistemelor, echipamentelor, componentelor, proceselor şi serviciilor în funcţie de importanţa lor pentru securitatea nucleară şi specificul activităţii desfăşurate şi procedura de aplicare gradată a cerinţelor sistemului de management al calităţii în funcţie de această clasificare;
    d) Procedura de elaborare a planului calităţii (după caz);
    e) Planurile anuale de audit intern şi planurile de audit la participanţi sau contractori, inclusiv subfurnizorii acestora;
    f) Documentul prin care este desemnată persoana responsabilă pentru stabilirea şi implementarea sistemului de management al calităţii şi/sau personalul compartimentului de management al calităţii, precum şi numărul atestatului/autorizaţiei emise de CNCAN pentru acest personal;
    g) Lista personalului entităţii organizatorice cu responsabilitatea evaluării independente a sistemului de management al calităţii, precum şi numărul atestatului emis de CNCAN pentru acest personal;
    h) Documentul prin care este desemnată persoana care coordonează activitatea de construcţii-montaj, punere în funcţiune sau dezafectare, după caz, precum şi numărul atestatului emis de CNCAN pentru această persoană;
    i) Documentul prin care este desemnată persoana care coordonează activitatea de autoevaluare a managementului pentru sistemele de management al calităţii pentru exploatarea instalaţiilor nucleare, precum şi numărul atestatului emis de CNCAN pentru aceasta persoană;
    j) Copie după Certificatul de Înmatriculare la Camera de Comerţ şi Industrie;
    k) Copie după Statutul societăţii şi a hotărârii de înfiinţare a organizaţiei;
    l) Copie după ordinele de plată pentru achitarea taxei şi tarifului prevăzute de Legea nr. 111/1996, cu modificările şi completările ulterioare şi Regulamentul de taxe şi tarife pentru autorizarea şi controlul activităţilor nucleare, pentru autorizarea sistemului de management al calităţii pentru domeniul solicitat.
    m) Copii după certificările sistemului de management al calităţii (dacă este cazul).

    REPREZENTANTUL ÎMPUTERNICIT
    AL ORGANIZAŢIEI SOLICITANTE
    (nume, funcţie, semnătură, ştampilă)

    ANEXA 2

    la Normele privind cerinţele de autorizare pentru sistemele de management al calităţii aplicate la realizarea, funcţionarea şi dezafectarea instalaţiilor nucleare
    MODEL CHESTIONAR
    1. Denumirea organizaţiei ................................................
    2. Adresa ................................................................
    ● Ţara ...................................................................
    ● Localitatea ............................................................
    ● Judeţ/Sector ...........................................................
    ● Strada ................................................... nr. .........
    ● Cod ..................................................

    3. Telefon ............................... Fax ...........................
    4. E-mail ................................
    5. Filiale/Unităţi Secţii/Secţii/Puncte de lucru (Denumire, adresă) ......
    .......................................................................
    .......................................................................

    6. Cod unic de înregistrare la Registrul Comerţului ......................
    7. Documentul pe baza căruia s-a înfiinţat societatea ....................
    8. Statutul autentificat cu nr. ..................... din data de ........
    de către ..............................................................

    9. Activitatea desfăşurată (profil, caracteristici) ......................
    .......................................................................
    .......................................................................

    10. Experienţa în activitate .............................................
    11. Experienţa în domeniul nuclear .......................................
    12. Echipa managerială:
    Nume şi prenume Funcţie
    ................... ...............
    ................... ...............
    ................... ...............
    ................... ...............


    13. Personal (calificări, experienţă, atestate, autorizări) .............
    ....................................................................
    ....................................................................
    Personal de evaluare independentă a sistemului de management al calităţii
    şi/sau personalul compartimentului de management al calităţii ...........
    .........................................................................
    .........................................................................
    .........................................................................
    .........................................................................


    14. Cifra de afaceri pe ultimii 3 ani: ..................................
    .........................................................................
    .........................................................................
    .........................................................................

    15. Resurse .............................................................
    .........................................................................
    .........................................................................
    .........................................................................

    16. Lista principalilor clienţi şi a activităţilor contractate ..........
    .........................................................................
    .........................................................................
    .........................................................................

    17. Lista principalilor furnizori şi a activităţilor contractate ........
    .........................................................................
    .........................................................................
    .........................................................................

    18. Spaţii şi capacităţi ................................................
    .........................................................................
    .........................................................................
    .........................................................................

    19. Capabilitate tehnică (dotare, calificare, atestate, autorizări) .....
    .........................................................................
    .........................................................................
    .........................................................................
    .........................................................................

    CONFIRMAT ORGANIZAŢIA RESPONSABILĂ
    (nume, funcţie, semnătură, ştampilă)

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016