Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME din 3 mai 2017  privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului în vederea practicării pescuitului comercial în habitatele piscicole naturale din ariile naturale protejate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 NORME din 3 mai 2017 privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului în vederea practicării pescuitului comercial în habitatele piscicole naturale din ariile naturale protejate

EMITENT: Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 447 din 15 iunie 2017

──────────
    Aprobate prin Ordinul nr. 126/807/2017, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 447 din 15 iunie 2017.
──────────

    CAP. I
    Dispoziţii generale

    ART. 1
     În sensul prezentului ordin, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, denumită în continuare ANPA, şi Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, denumită în continuare ARBDD, au atribuţia de a administra resursele acvatice vii din habitatele piscicole naturale ale României, conform art. 4 alin. (3) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 317/2009, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 2
    (1) Pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, denumită în continuare RBDD, pescuitul comercial se practică în complexele lacustre, Dunăre şi braţele sale, complexul lagunar Razim-Sinoie şi zona costieră a Mării Negre până la izobata de 20 m.
    (2) Pe teritoriul ariilor naturale protejate care cuprind sectoare din Dunăre, Prut, Marea Neagră, precum şi lacuri de acumulare în care nu se practică acvacultura, pescuitul comercial se practică cu avizul ANPA şi cu respectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 49/2011, cu modificările şi completările ulterioare, şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 317/2009, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale planurilor de management şi/sau regulamentelor ariilor naturale protejate aprobate.
    (3) Pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale din RBDD şi ariile naturale protejate prevăzute la alin. (2) se desfăşoară în perioadele stabilite prin regulamentele (CE) în domeniul pescuitului, prin ordinul anual privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii şi prin planurile de management şi/sau regulamentele ariilor naturale protejate aprobate conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 49/2011, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 3
    (1) Accesul la resursele acvatice vii din ariile naturale protejate, în vederea practicării pescuitului în scop comercial, se atribuie în mod direct pescarilor comerciali persoane fizice sau celor organizaţi în asociaţii profesionale de profil din unitatea administrativ-teritorială.
    (2) Atribuirea dreptului de pescuit se face în baza licenţelor, permiselor şi a autorizaţiilor emise de autorităţile competente stabilite prin legislaţia naţională în vigoare.

    ART. 4
     Autorităţile responsabile cu emiterea şi eliberarea documentelor prevăzute la art. 3 au obligaţia să asigure tipărirea şi gestionarea acestora.


    CAP. II
    Practicarea pescuitului comercial în habitatele piscicole naturale din ariile naturale protejate

    ART. 5
    (1) Pentru a avea acces la resursele acvatice vii din ariile naturale protejate în vederea practicării pescuitului în scop comercial solicitanţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
    a) să folosească nave/ambarcaţiuni care deţin licenţă de pescuit;
    b) să deţină permis de pescuit comercial;
    c) să deţină autorizaţie pentru recoltare/capturare şi/sau achiziţie şi/sau comercializare de specii de floră şi faună sălbatice;
    d) să deţină autorizaţie de pescuit comercial.

    (2) Activitatea de pescuit comercial pe teritoriul RBDD se va desfăşura în baza licenţei de pescuit a navei/ambarcaţiunii, permisului de pescuit comercial, autorizaţiei pentru recoltare, capturare şi/sau achiziţie şi/sau comercializare de specii de floră şi faună sălbatice şi a autorizaţiei de funcţionare eliberate de autoritatea publică locală competentă.
    (3) În timpul desfăşurării activităţii de pescuit comercial pe teritoriul RBDD, pescarii comerciali trebuie să deţină asupra lor licenţa de pescuit a navei/ambarcaţiunii şi permisul de pescuit comercial.
    (4) Pentru păstrarea tradiţiilor în pescuit pe teritoriul RBDD, pe timpul desfăşurării activităţii de pescuit în scop comercial, pescarii comerciali pot avea la bordul navei/ambarcaţiunii de pescuit un membru al familiei sau un membru din comunitatea pescărească din care fac parte, după notificarea prealabilă a ARBDD.
    (5) În activitatea de pescuit pe teritoriul RBDD cu unelte fixe tip talian marin, talian submersibil şi năvod pot fi folosiţi zilieri în proporţie de maximum 50% din numărul total de personal participant la această activitate, conform legislaţiei în vigoare, cu condiţia să fie membri ai comunităţilor pescăreşti din RBDD sau limitrofe acesteia.
    (6) Pentru obţinerea de venituri din activităţi complementare pescuitului, pescarii comerciali din RBDD pot practica cu navele/ambarcaţiunile de pescuit şi activităţi de turism pescăresc, cu respectarea regulilor de navigaţie şi siguranţă la bord.

    ART. 6
    (1) Stabilirea numărului navelor/ambarcaţiunilor de pescuit care practică pescuitul în scop comercial se face de către administratorul resursei acvatice vii, cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind captura totală admisibilă şi efortul de pescuit (TAC).
    (2) Navele/ambarcaţiunile folosite la pescuit trebuie să fie înscrise în fişierul navelor/ambarcaţiunilor de pescuit şi să deţină licenţă de pescuit.
    (3) Navele/ambarcaţiunile de pescuit posesoare de licenţă de pescuit care nu activează în perioada înscrierii în autorizaţia de pescuit comercial sunt declarate inactive.
    (4) ARBDD are obligaţia să transmită către ANPA, până la data de 31 decembrie a fiecărui an, lista ambarcaţiunilor active posesoare de licenţă de pescuit.

    ART. 7
     Pentru asigurarea exploatării durabile a resurselor acvatice vii prin măsuri de limitare a efortului de pescuit, la atribuirea dreptului de pescuit în scop comercial se va ţine seama de următoarele criterii:
    a) captura realizată de pescar în anul anterior;
    b) pescarii dovedesc apartenenţa la comunităţile locale cu tradiţie în activitatea de pescuit comercial;
    c) pescarii nu sunt în perioada de interdicţie prevăzută de lege privind desfăşurarea activităţii de pescuit în scop comercial.


    ART. 8
    (1) Licenţa de pescuit este documentul care conferă titularului dreptul, astfel cum este determinat de normele naţionale, de a utiliza o anumită capacitate de pescuit în scopul capturării resurselor acvatice vii. Aceasta conţine cerinţele minime privind identificarea, caracteristicile tehnice şi echiparea unei nave/ambarcaţiuni de pescuit comercial.
    (2) Licenţa de pescuit se emite de către ANPA şi se eliberează prin filialele regionale ANPA/Direcţia pentru politici şi inspecţii maritime, în baza procedurilor aprobate prin decizie a preşedintelui ANPA.
    (3) Numărul şi tipul uneltelor de pescuit admise pentru o navă/ambarcaţiune sunt limitate în funcţie de TAC şi vor fi înscrise în licenţa de pescuit.
    (4) Modelul licenţei de pescuit în ape continentale este prezentat în anexa nr. 1.
    (5) Modelul licenţei de pescuit la Marea Neagră este prezentat în anexa nr. 2.

    ART. 9
    (1) Licenţa de pescuit se eliberează la solicitarea proprietarului navei/ambarcaţiunii de pescuit.
    (2) Pentru obţinerea licenţei de pescuit, solicitantul va depune la filialele regionale ale ANPA/Direcţia pentru politici şi inspecţii maritime următoarele documente:
    a) cerere, în care se va menţiona zona de pescuit, numărul de pescari comerciali (conform atestatului de bord), tipul şi numărul uneltelor de pescuit;
    b) dovada plăţii taxei de licenţiere, conform prevederilor legale în vigoare;
    c) copie de pe documentul de înmatriculare al navei/ambarcaţiunii de pescuit emis de Autoritatea Navală Română (ANR) şi prezentarea originalului pentru conformitate.

    (3) Licenţa de pescuit poate fi suspendată ori retrasă prin decizie a preşedintelui ANPA, în baza constatărilor personalului cu drept de inspecţie şi control din cadrul ANPA sau când nu mai sunt îndeplinite condiţiile care au stat la baza eliberării acesteia.
    (4) Excluderea definitivă din Fişierul navelor şi ambarcaţiunilor de pescuit se poate face la solicitarea proprietarului navei/ambarcaţiunii de pescuit.

    ART. 10
    (1) Pentru desfăşurarea activităţii de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale din ariile naturale protejate, cu excepţia RBDD, permisul de pescuit comercial şi autorizaţia de pescuit comercial se emit şi se eliberează de ANPA prin filialele regionale ANPA/Direcţia pentru politici şi inspecţii maritime, în baza procedurilor aprobate prin decizie a preşedintelui ANPA.
    (2) Pentru desfăşurarea activităţii de pescuit comercial pe teritoriul RBDD, permisul de pescuit comercial şi autorizaţia de pescuit comercial şi autorizaţia de mediu se emit şi se eliberează de ARBDD, în baza procedurilor aprobate prin decizie a guvernatorului ARBDD.

    ART. 11
    (1) Permisul de pescuit comercial este un document individual, netransmisibil, emis pentru o perioadă nedeterminată şi care se vizează anual.
    (2) Modelul permisului de pescuit comercial pentru desfăşurarea activităţii de pescuit comercial pe teritoriul RBDD este prezentat în anexa nr. 3.
    (3) Modelul permisului de pescuit comercial pentru desfăşurarea activităţii de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale din ariile naturale protejate, cu excepţia RBDD, este stabilit prin normele în vigoare privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului în vederea practicării pescuitului comercial, aprobate prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale.

    ART. 12
    (1) Pentru eliberarea permisului de pescuit comercial, solicitanţii trebuie să depună, după caz, la sediul ARBDD sau la filialele regionale ANPA/Direcţia pentru politici şi inspecţii maritime următoarele documente:
    a) cerere;
    b) două poze tip paşaport;
    c) copie de pe buletinul/cartea de identitate;
    d) dovada plăţii taxei de eliberare a permisului, conform prevederilor legale în vigoare;
    e) copie de pe diploma/certificatul de atestare profesională pentru pescuit în scop comercial;
    f) cazier judiciar din care să reiasă că solicitantul nu a fost condamnat sau sancţionat penal pentru infracţiuni la legea pescuitului.

    (2) Pentru vizarea anuală a permisului de pescuit comercial solicitantul trebuie să depună următoarele documente:
    a) permisul de pescuit în original;
    b) copie de pe buletinul/cartea de identitate;
    c) declaraţie pe propria răspundere din care să reiasă că solicitantul nu a fost condamnat sau sancţionat penal pentru infracţiuni la legea pescuitului şi că nu este în perioada de suspendare/condamnare pentru abateri la legea pescuitului conform hotărârilor judecătoreşti definitive.


    ART. 13
     Nu se eliberează/vizează permisul de pescuit comercial persoanelor care sunt în perioada de suspendare/ condamnare pentru abateri la legea pescuitului conform hotărârilor judecătoreşti definitive.

    ART. 14
    (1) Pe baza studiilor de evaluare a resurselor acvatice vii, elaborate de instituţiile de cercetare acreditate conform legii, administratorul resursei acvatice vii stabileşte în limita capturilor totale admisibile aprobate anual prin ordin comun al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale şi al ministrului mediului cotele ce vor fi trecute în autorizaţia de pescuit comercial.
    (2) Studiile de evaluare a resurselor acvatice vii menţionate la alin. (1) se realizează prin grija administratorului resurselor acvatice vii şi se avizează de către comisia de specialitate a Academiei Române.

    ART. 15
    (1) Autorizaţia de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale din ariile naturale protejate are caracter temporar, se eliberează anual de ARBDD sau ANPA, după caz, şi conţine date referitoare la identificarea navei/navelor sau ambarcaţiunii/ambarcaţiunilor de pescuit, la perioada de valabilitate, la zona/tronsonul de pescuit, cota alocată pe specii, punctele de debarcare/acostare, centrele de primă vânzare, datele de identificare a pescarilor comerciali pe ambarcaţiuni de pescuit.
    (2) Modelul autorizaţiei de pescuit comercial pentru desfăşurarea activităţii de pescuit comercial pe teritoriul RBDD este prezentat în anexa nr. 4.
    (3) Modelul autorizaţiei de pescuit comercial pentru desfăşurarea activităţii de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale din ariile naturale protejate, cu excepţia RBDD, este cel stabilit prin normele în vigoare privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului în vederea practicării pescuitului comercial, aprobate prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale.

    ART. 16
    (1) Pentru eliberarea de către ARBDD a autorizaţiei de pescuit comercial, solicitanţii pescari profesionişti persoane fizice autorizate sau asociaţii profesionale de profil trebuie să depună următoarele documente:
    a) cerere-tip, în care se vor menţiona zona de pescuit, punctele de acostare solicitate/punctele de debarcare şi centrele de primă vânzare aflate în administrare proprie sau folosite în baza unor contracte de prestări servicii încheiate cu deţinători de puncte de debarcare şi centre de primă vânzare;
    b) dovada plăţii taxei de autorizare, conform prevederilor legale în vigoare;
    c) tabel nominal cu pescarii comerciali, după caz, copii ale permiselor de pescuit comercial şi copii ale licenţelor de pescuit valabile pentru anul în curs;
    d) tabel cu numărul şi tipul uneltelor de pescuit;
    e) copie de pe certificatul de înmatriculare emis de oficiul registrului comerţului pentru persoana fizică autorizată sau membrii asociaţiei profesionale de profil cu obiect de activitate pescuitul comercial care solicită autorizaţie de pescuit comercial;
    f) certificat de înregistrare în registrul asociaţiilor şi fundaţiilor, după caz;
    g) declaraţie pe propria răspundere din care să reiasă că solicitantul nu a fost condamnat sau sancţionat penal pentru infracţiuni la legea pescuitului şi că nu este în perioada de suspendare/condamnare pentru abateri la legea pescuitului conform hotărârilor judecătoreşti definitive.

    (2) Eliberarea autorizaţiei de pescuit comercial de către ANPA, pentru desfăşurarea activităţii de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale din ariile naturale protejate, cu excepţia RBDD, se face conform normelor în vigoare privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului în vederea practicării pescuitului comercial, aprobate prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale.

    ART. 17
    (1) Uneltele folosite pentru activitatea de pescuit comercial în ariile naturale protejate vor fi marcate.
    (2) Modul de marcare a uneltelor utilizate în activitatea de pescuit comercial se stabileşte prin decizie a preşedintelui ANPA.
    (3) Codul de identificare a uneltelor de pescuit pentru RBDD este prezentat în anexa nr. 5.
    (4) ANPA asigură confecţionarea, gestionarea şi evidenţa mărcilor.
    (5) Beneficiarii dreptului de pescuit comercial au obligaţia să achite contravaloarea mărcilor, să le monteze pe uneltele de pescuit şi să asigure prezenţa acestora pe unelte în toată perioada desfăşurării activităţii de pescuit în scop comercial.
    (6) Uneltele identificate de personalul cu drept de inspecţie şi control ca neavând montate mărci sunt retrase de la pescuit, aplicându-se prevederile legale în vigoare.
    (7) Pentru RBDD nu se eliberează mărci pentru setci în derivă.

    ART. 18
    (1) Autorizaţia de pescuit comercial şi permisul de pescuit comercial eliberate de ARBDD pot fi suspendate sau retrase, prin decizie a guvernatorului ARBDD, în baza constatărilor personalului cu drept de inspecţie şi control prevăzut în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 317/2009, cu modificările şi completările ulterioare, sau atunci când nu mai sunt îndeplinite condiţiile care au stat la baza eliberării acestora.
    (2) Autorizaţia de pescuit comercial şi permisul de pescuit comercial eliberate de ANPA pot fi suspendate sau retrase prin decizie a preşedintelui ANPA, la propunerea personalului propriu cu drept de inspecţie şi control şi a instituţiilor sau persoanelor abilitate cu drept de inspecţie şi control prevăzute în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 317/2009, cu modificările şi completările ulterioare.
    (3) Acţiunile de control şi combatere a pescuitului INN trebuie să se desfăşoare obligatoriu cu participarea personalului cu drept de control şi inspecţie ANPA.
    (4) Orice modificare privind licenţa de pescuit, permisul de pescuit comercial şi autorizaţia de pescuit comercial se va face cu retragerea vechilor documente, prin emiterea şi eliberarea altor documente, cu respectarea condiţiilor prevăzute în prezentele norme.


    CAP. III
    Comercializarea peştelui

    ART. 19
    (1) Debarcare - reprezintă descărcarea iniţială a oricărei cantităţi de peşte şi alte vieţuitoare acvatice de la bordul unei nave/ambarcaţiuni de pescuit pe uscat.
    (2) Captura realizată în urma pescuitului comercial în habitatele piscicole naturale din ariile naturale protejate se descarcă în punctele de acostare/punctele de debarcare (PD) sau în centrele de primă vânzare autorizate (CPV), după caz.

    ART. 20
     În vederea nominalizării şi funcţionării, punctele de debarcare de pe teritoriul RBDD trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
    a) să fie situate la malul apei la o distanţă corespunzătoare pentru a putea transporta peştele capturat în condiţii sanitar-veterinare optime;
    b) să fie prevăzute cu dotări care să permită acostarea navelor/ambarcaţiunilor de pescuit şi descărcarea capturilor, precum şi cu utilităţile necesare bunei funcţionări (dotări cu apă curentă, facilităţi pentru producerea gheţii, ambalaje, cameră refrigerare);
    c) să fie inscripţionate şi autorizate sanitar-veterinar;
    d) să deţină dispozitive de cântărire a peştelui şi să afişeze programul de funcţionare.


    ART. 21
     În vederea nominalizării şi funcţionării, centrele de primă vânzare de pe teritoriul RBDD trebuie să deţină:
    a) spaţiu frigorific refrigerare/congelare pentru depozitarea cantităţilor de peşte şi produse din peşte nevândute în ziua primirii peştelui de la punctele de debarcare;
    b) dotări cu apă curentă, instalaţie pentru producere fulgi de gheaţă, dispozitive de cântărire, ambalaje;
    c) să fie inscripţionate şi să deţină autorizare sanitar-veterinară;
    d) să afişeze program de funcţionare şi să afişeze zilnic preţurile minime de achiziţie pe specii;
    e) să fie prevăzute cu dotări care să permită acostarea navelor/ambarcaţiunilor de pescuit şi descărcarea capturilor.


    ART. 22
    (1) Control - reprezintă monitorizare şi supraveghere.
    (2) Inspecţie - reprezintă orice control efectuat de către funcţionari cu drept de inspecţie şi control pentru a verifica respectarea normelor politicii comune în domeniul pescuitului şi care se consemnează într-un raport de inspecţie.
    (3) Supraveghere - reprezintă observarea activităţilor de pescuit pe baza reperării navelor de pescuit de către navele de inspecţie sau de către aeronavele oficiale şi prin metode tehnice de detectare şi identificare.
    (4) Personalul cu drept de inspecţie şi control din cadrul ARBDD/ANPA verifică periodic dacă porturile/punctele de debarcare şi centrele de primă vânzare respectă condiţiile de nominalizare şi funcţionare şi propune măsuri în consecinţă.

    ART. 23
    (1) Capturile de peşte şi alte vieţuitoare acvatice sunt descărcate în punctele de debarcare/punctele de acostare, după caz, unde se întocmeşte declaraţia de descărcare, al cărei model este prezentat în anexa nr. 6.
    (2) Declaraţia de descărcare se completează de către proprietarul/operatorul ambarcaţiunii de pescuit în trei exemplare, care sunt distribuite astfel:
    a) originalul - la portul/punctul de debarcare sau centrul de primă vânzare, după caz;
    b) exemplarul al doilea - la ARBDD/ANPA;
    c) exemplarul al treilea - rămâne la cotor, la ambarcaţiunea de pescuit.

    (3) Pe teritoriul RBDD declaraţia de descărcare se completează în punctul de debarcare după descărcarea, sortarea, calibrarea şi recepţia calitativă şi cantitativă a capturilor.
    (4) Pe teritoriul RBDD descărcarea capturilor realizate în urma pescuitului comercial se va face numai în PD/CPV arondate zonelor de pescuit/localităţilor de domiciliu ale pescarilor comerciali.
    (5) Pe teritoriul RBDD pescarii comerciali au dreptul să reţină 3 kg din captura de peşte realizată prin pescuit comercial pentru consumul familial.
    (6) ARBDD transmite lunar ANPA centralizatorul declaraţiilor de descărcare a speciilor de la Marea Neagră în scopul elaborării şi implementării Programului de colectare şi gestionare a datelor la nivel naţional şi comunitar.
    (7) Este interzisă comercializarea peştelui sub dimensiunea minimă legală.

    ART. 24
    (1) Transportul capturilor de peşte şi produse din peşte/moluşte şi crustacee de la portul/punctul de debarcare/punctul de acostare la centrul de primă vânzare se face cu mijloace de transport specializate pentru peşte şi produse din peşte autorizate sanitar/veterinar.
    (2) Transportul se poate face pe apă cu nave/ambarcaţiuni deţinătoare de autorizaţie/nave/ambarcaţiuni auxiliare sau pe uscat cu mijloace de transport specializate şi va fi însoţit de Nota de transport, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 7.
    (3) Nota de transport se completează înainte de plecarea mijlocului de transport de către proprietarul/operatorul ambarcaţiunii sau reprezentantul punctului de debarcare, după caz, în 3 exemplare care sunt distribuite astfel:
    a) originalul - la Centrul de primă vânzare;
    b) exemplarul al doilea - la ARBDD/ANPA;
    c) exemplarul al treilea - rămâne la cotor, la ambarcaţiune.


    ART. 25
    (1) În centrele de primă vânzare care sunt nominalizate să funcţioneze, comercializarea peştelui şi produselor din peşte se face către persoane fizice autorizate/persoane juridice autorizate care au ca obiect de activitate comercializarea peştelui şi a altor vieţuitoare acvatice.
    (2) Operatorul economic care desfăşoară activitate de pescuit şi comercializare a peştelui sau administratorul centrului de primă vânzare au obligaţia întocmirii Notei de vânzare la fiecare livrare, precum şi a transmiterii acestora la ARBDD/ANPA până la data de 5 ale fiecărei luni, pentru luna precedentă.
    (3) Modelul notei de vânzare este prezentat în anexa nr. 8.
    (4) Nota de vânzare se va întocmi în trei exemplare, care vor fi distribuite astfel:
    a) originalul - la cumpărător;
    b) exemplarul al doilea - la ARBDD/ANPA;
    c) exemplarul al treilea - rămâne la cotor, la centrul de primă vânzare.

    (5) ARBDD va transmite lunar ANPA centralizatorul notelor de vânzare a speciilor de la Marea Neagră în scopul elaborării şi implementării Programului de colectare şi gestionare a datelor la nivel naţional şi comunitar.

    ART. 26
    (1) Colectarea peştelui şi a altor vieţuitoare acvatice capturate în urma pescuitului comercial/recoltării manuale unde nu sunt condiţii de amplasare a punctelor de debarcare se face în punctele de acostare, iar transportul de la punctele de acostare la centrele de primă vânzare se face cu mijloace de transport specializate autorizate sanitar/veterinar.
    (2) Punctele de acostare sunt locurile din care navele/ambarcaţiunile care deţin licenţă de pescuit pleacă la pescuit şi revin de la pescuit. Locaţia punctelor de acostare va fi comunicată în scris ARBDD/ANPA la eliberarea autorizaţiei de pescuit comercial şi ori de câte ori apar modificări.
    (3) Pe teritoriul RBDD punctele de acostare sunt admise numai în sezonul de pescuit la scrumbie.
    (4) Pe teritoriul RBDD este interzisă colectarea peştelui şi a altor vieţuitoare acvatice cu bărci colectoare, cu excepţia colectării scrumbiei din punctele de acostare nominalizate de ARBDD şi aprobate de ANPA.

    ART. 27
    (1) Activitatea de inspecţie şi control privind pescuitul comercial în perimetrul RBDD se va desfăşura de către personalul ANPA şi ARBDD în baza unui "Protocol de colaborare".
    (2) Personalul cu drept de inspecţie şi control ARBDD/ANPA monitorizează activitatea din punctele de debarcare/centrele de primă vânzare şi controlează documentele pe traseele de circulaţie şi colectare a peştelui până la unităţile de comercializare.
    (3) Constatarea contravenţiilor, infracţiunilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către personalul prevăzut de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 317/2009, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 28
     Licenţele de pescuit, permisele de pescuit comercial şi autorizaţiile de pescuit comercial emise anterior intrării în vigoare a prezentelor norme îşi păstrează valabilitatea până la înlocuirea conform modelelor prevăzute în anexe.

    ART. 29
     Anexele nr. 1-8 fac parte integrantă din prezentele norme.


    ANEXA nr. 1
la norme

     Faţă


 (a se vedea imaginea asociată)
                    MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
                   AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU PESCUIT ŞI ACVACULTURĂ

                        LICENŢĂ DE PESCUIT ÎN APE CONTINENTALE
                                Nr. ..... din ...........

        Numărul de identificare din Fişierul navelor şi ambarcaţiunilor de
        pescuit (CFR): ........................

        DATE DE IDENTIFICARE
        1. Numele navei/ambarcaţiunii şi numărul A.N.R.: ............./............
        2. Tipul navei/ambarcaţiunii: .............................................
        3. Punctul de acostare/Portul de bază/Punctul de debarcare: ...............
        4. Marcajul exterior: .....................................................
        5. Indicativul radio: .....................................................
        6. Numele proprietarului: .................................................
        7. Adresa proprietarului: .................................................
        8. Operatori (număr): numărul de persoane conform atestatului de bord
        CARACTERISTICI TEHNICE ŞI ECHIPAMENTE
        1. Puterea motorului principal: ........ kW
        2. Lungimea maximă: .................... m
        3. Lungimea între perpendiculare: ...... m
        4. Tonajul brut: ....................... TRB
        5. Unelte de pescuit deţinute - tip/număr/marcă: ..........................
        ...........................................................................
        ...........................................................................
        6. Zone de pescuit: .......................................................

                                   Preşedinte,
                                 ................



     Verso

                                 Valabilitate
    ┌───────────────────────┬────────────┬───────────────────────┬────────────┐
    │Anul │ │Anul │ │
    ├───────────────────────┤ ├───────────────────────┤ │
    │De la ............... │ │De la ............... │ │
    │ │ │ │ │
    │Până la ............. │ Viza │Până la ............. │ Viza │
    │ │ │ │ │
    │Inspector ........... │ │Inspector ........... │ │
    └───────────────────────┴────────────┴───────────────────────┴────────────┘
    ┌───────────────────────┬────────────┬───────────────────────┬────────────┐
    │Anul │ │Anul │ │
    ├───────────────────────┤ ├───────────────────────┤ │
    │De la ............... │ │De la ............... │ │
    │ │ │ │ │
    │Până la ............. │ Viza │Până la ............. │ Viza │
    │ │ │ │ │
    │Inspector ........... │ │Inspector ........... │ │
    └───────────────────────┴────────────┴───────────────────────┴────────────┘

                                    Menţiuni
        La "Menţiuni" se vor înscrie modificările privind tipul, numărul şi mărcile
    uneltelor de pescuit ce au suferit modificări faţă de cele declarate iniţial,
    precum şi data şi motivul suspendării licenţei de pescuit/după caz.



    ANEXA nr. 2
la norme

     Faţă


 (a se vedea imaginea asociată)
                    MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
                   AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU PESCUIT ŞI ACVACULTURĂ

                      LICENŢĂ DE PESCUIT COMERCIAL LA MAREA NEAGRĂ
                              Nr. ..... din ...........

        Numărul de identificare din Fişierul navelor şi ambarcaţiunilor de
        pescuit (CFR): ........................

        DATE DE IDENTIFICARE
        1. Numele navei/ambarcaţiunii şi numărul A.N.R.: ............./............
        2. Tipul navei/ambarcaţiunii: .............................................
        3. Punctul de acostare/Portul de bază/Punctul de debarcare: ...............
        4. Marcajul exterior: .....................................................
        5. Indicativul radio: .....................................................
        6. Numele proprietarului: .................................................
        7. Adresa proprietarului: .................................................
        8. Operatori: numărul de persoane conform atestatului de bord
        CARACTERISTICI TEHNICE ŞI ECHIPAMENTE
        1. Puterea motorului principal: ........ kW
        2. Lungimea maximă: .................... m
        3. Lungimea între perpendiculare: ...... m
        4. Tonajul brut: ....................... TRB
        5. Unelte de pescuit deţinute - tip/COD/număr/marcă: ......................
        ...........................................................................
        ...........................................................................
        6. Zone de pescuit: .......................................................

                                   Preşedinte,
                                 ................



     Verso

                                 Valabilitate
    ┌───────────────────────┬────────────┬───────────────────────┬────────────┐
    │Anul │ │Anul │ │
    ├───────────────────────┤ ├───────────────────────┤ │
    │De la ............... │ │De la ............... │ │
    │ │ │ │ │
    │Până la ............. │ Viza │Până la ............. │ Viza │
    │ │ │ │ │
    │Inspector ........... │ │Inspector ........... │ │
    └───────────────────────┴────────────┴───────────────────────┴────────────┘
    ┌───────────────────────┬────────────┬───────────────────────┬────────────┐
    │Anul │ │Anul │ │
    ├───────────────────────┤ ├───────────────────────┤ │
    │De la ............... │ │De la ............... │ │
    │ │ │ │ │
    │Până la ............. │ Viza │Până la ............. │ Viza │
    │ │ │ │ │
    │Inspector ........... │ │Inspector ........... │ │
    └───────────────────────┴────────────┴───────────────────────┴────────────┘

                                    Menţiuni
        La "Menţiuni" se vor înscrie modificările privind tipul, numărul şi mărcile
    uneltelor de pescuit ce au suferit modificări faţă de cele declarate iniţial,
    precum şi data şi motivul suspendării licenţei de pescuit/după caz.



    ANEXA nr. 3
la norme

     - faţă -

        MINISTERUL MEDIULUI
        ADMINISTRAŢIA REZERVAŢIEI BIOSFEREI "DELTA DUNĂRII"

                           PERMIS DE PESCUIT COMERCIAL

        Seria 0001
        nr. ..... din .......
         ┌───────────────┐
         │ │ Sigla ARBDD
         │ │ (timbru sec)
         │ FOTO │
         │ L.S. │
         │ │
         │ │
         └───────────────┘

        Numele ....................................................
        Prenumele .................................................
        Data naşterii (an/lună/zi): ........./...../......
        CNP |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
        BI/CI seria .......... nr. ......................
        Domiciliul stabil: .................................................
        ....................................................................
        Acest permis vă conferă dreptul să desfăşuraţi o activitate
        tradiţională: pescuitul.
        Protejaţi resursa piscicolă pentru ca aceasta să dureze.

                                 Guvernator,
                               ................



     - verso -

                               Valabilitate
    ┌─────────────────────────┬──────────────────────────┬─────────────────────────┐
    │ Viza 2017 │ Viza 2018 │ Viza 2019 │
    ├─────────────────────────┼──────────────────────────┼─────────────────────────┤
    │De la ................. │ De la ................. │ De la ................. │
    │Până la ............... │ Până la ............... │ Până la ............... │
    └─────────────────────────┴──────────────────────────┴─────────────────────────┘
    Autorizaţie de pescuit Autorizaţie de pescuit Autorizaţie de pescuit
    comercial ..../.... 2017 comercial ..../.... 2018 comercial ..../.... 2019
    Autorizaţie capturare/ Autorizaţie capturare/ Autorizaţie capturare/
    achiziţie/ comercializare achiziţie/ comercializare achiziţie/ comercializare
    nr. ....../...... 2017 nr. ....../...... 2018 nr. ....../...... 2019
    Zona ................../ Zona ................../ Zona ................../
    ....................... ....................... .......................
    PD/CPV ................ PD/CPV ................ PD/CPV ................

    ┌─────────────────────────┬──────────────────────────┬─────────────────────────┐
    │ Viza 2020 │ Viza 2021 │ Viza 2022 │
    ├─────────────────────────┼──────────────────────────┼─────────────────────────┤
    │De la ................. │ De la ................. │ De la ................. │
    │Până la ............... │ Până la ............... │ Până la ............... │
    └─────────────────────────┴──────────────────────────┴─────────────────────────┘
    Autorizaţie de pescuit Autorizaţie de pescuit Autorizaţie de pescuit
    comercial ..../.... 2010 comercial ..../.... 2021 comercial ..../.... 2022
    Autorizaţie capturare/ Autorizaţie capturare/ Autorizaţie capturare/
    achiziţie/ comercializare achiziţie/ comercializare achiziţie/ comercializare
    nr. ....../...... 2010 nr. ....../...... 2021 nr. ....../...... 2022
    Zona ................../ Zona ................../ Zona ................../
    ....................... ....................... .......................
    PD/CPV ................ PD/CPV ................ PD/CPV ................

        Unelte de pescuit: tip .... nr. ....., seria de la ...... până la ......
        .........................................................................



    ANEXA nr. 4
la norme

     (Faţă)

 (a se vedea imaginea asociată)
                                                                   ┌──────────────┐
                                                                   │01 ARBDD 00001│
                                                                   └──────────────┘
                                    MINISTERUL MEDIULUI
                  ADMINISTRAŢIA REZERVAŢIEI BIOSFEREI "DELTA DUNĂRII"

                           AUTORIZAŢIE DE PESCUIT COMERCIAL
                                  Nr. ....... din ......
                      Valabilă de la ......... până la ..........

        Utilizator ....................., adresa .................., înregistrarea
     fiscală ..............., poate practica pescuitul comercial în zonele .......
     ...................... cu ambarcaţiunea de pescuit ....................... şi
     un număr de pescari .............. Peştele capturat şi descărcat în punctele
     de debarcare menţionate pe verso se vinde prin centrul de primă vânzare
        .........................................................................
        .........................................................................
        Adresa centrului de primă vânzare .......................................

                                        Guvernator,
                                        ...........



     (Verso)

        PORTURI/PUNCTE DE DEBARCARE
    ┌────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
    │ 1. │ 3. │
    ├────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
    │ 2. │ 4. │
    └────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┘
        UNELTE DE PESCUIT
        COTE
                                                                          - Tone -
    ┌───────────┬──────────────────┬──────────────────┬──────────────────┬───────┐
    │ Specia │ Zona: │ Zona: │ Zona: │ TOTAL │
    │ ├──────────────────┼──────────────────┼──────────────────┤ │
    │ │ Cota alocată │ Cota alocată │ Cota alocată │ │
    ├───────────┼──────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────┤
    ├───────────┼──────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────┤
    ├───────────┼──────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────┤
    ├───────────┼──────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────┤
    ├───────────┼──────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────┤
    ├───────────┼──────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────┤
    ├───────────┼──────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────┤
    ├───────────┼──────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────┤
    ├───────────┼──────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────┤
    │ Total: │ │ │ │ │
    └───────────┴──────────────────┴──────────────────┴──────────────────┴───────┘
        Emitent,
        ................
        L.S.
 (a se vedea imaginea asociată)



    ANEXA nr. 5
la norme

     Coduri unelte de pescuit comercial

    ┌──────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────┐
    │ Unealta de pescuit*) │ Cod unealtă │
    ├──────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
    │ Traul de fund cu panouri │ OTB │
    ├──────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
    │ Traul pelagic cu panouri │ OTM │
    ├──────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
    │ Beam traul │ TBB │
    ├──────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
    │ Traule de fund (nespecificate) │ TB │
    ├──────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
    │ Traule îngemănate cu panouri │ OTT │
    ├──────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
    │ Plasă-pungă │ PS │
    ├──────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
    │ Plasă-pungă manevrată de pe o navă │ PS1 │
    ├──────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
    │ Plasă-pungă manevrată de pe două nave │ PS2 │
    ├──────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
    │ Setci (nespecificat) │ GN │
    ├──────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
    │ Setci ancorate (fixate) │ GNS │
    ├──────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
    │ Setci (în derivă) │ GND │
    ├──────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
    │ Setcă cu sirec (ave), ohane │ GTR │
    ├──────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
    │ Vintire, cuşti │ FPO │
    ├──────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
    │ Talian │ FPN │
    ├──────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
    │ Undiţe şi lansete (manevrate manual) │ LHP │
    ├──────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
    │ Paragate de fund │ LLS │
    ├──────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
    │ Paragate flotante │ LLD │
    ├──────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
    │ Paragate (nespecificate) │ LL │
    ├──────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
    │ Unelte necunoscute sau nespecificate │ NK │
    ├──────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
    │ Unelte diverse │ MIS │
    ├──────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
    │ Unelte de pescuit de agrement │ RG │
    └──────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────┘


──────────
    *) Pe fiecare marcă a uneltei de pescuit se vor inscripţiona codul uneltei de pescuit şi numărul permisului de pescuit comercial al proprietarului.
──────────

    ANEXA nr. 6
la norme


       DECLARAŢIA DE DESCĂRCARE: Nr. licenţă/
       Numele şi prenumele Nr. permis data eliberării Ambarcaţiunea
                                                                      Nr. fişier

                               ARBDD/ANPA Nr. 000001
                             Declaraţia de descărcare

                                Data ............

        S-au descărcat la punctul de debarcare ............ următoarele cantităţi
        de peşte capturate:
    ┌────┬───────────────────┬──────────────┬───────────────────┬─────────────┐
    │Nr. │ │ │ Modul de │ Cantitatea │
    │crt.│ Zona de pescuit │ Specia │ prezentare │ (kg) │
    ├────┼───────────────────┼──────────────┼───────────────────┼─────────────┤
    │ │ │ │ │ │
    ├────┼───────────────────┼──────────────┼───────────────────┼─────────────┤
    │ │ │ │ │ │
    └────┴───────────────────┴──────────────┴───────────────────┴─────────────┘
              Am predat Am primit
        ...................... ....................
        ...................... ....................
        (numele şi prenumele) (numele şi prenumele)
        ...................... .....................
             (semnătura) (semnătura)
        ...................... .....................
                  L.S. L.S.



    ANEXA nr. 7
la norme


                                 NOTĂ DE TRANSPORT

     ADMINISTRAŢIA REZERVAŢIEI Notă de transport Seria ..... Nr. ......
     BIOSFEREI "DELTA DUNĂRII"
    ┌─────────────────────────┬─────────────────────────────┬──────────────────────┐
    │Originea produsului │ Ziua ..... Luna .... An ....│ Destinaţia │
    ├─────────────────────────┼─────────────────────────────┼──────────────────────┤
    │Numele navei/ │ Auto/Ambarcaţiune │Centrul de primă │
    │ambarcaţiunii │ Nr. .............. │vânzare │
    │........................ │ Proprietar ................ │......................│
    │ │ Licenţa de transport │Administrator ........│
    ├─────────────────────────┤ nr. ............ │Adresa ...............│
    │Nr. fişier ............. │ eliberată de ........... │ │
    │ │ │ │
    ├────┬────────┬───────────┼───────────┬─────────────────┴──┬───────────────────┤
    │ Nr.│ Specia │ Modul de │Cantitatea │ Calitate*) │ Cantitatea totală │
    │crt.│ │prezentare │per ambalaj│ │ în kg │
    │ │ │ │ ├─────┬───┬───┬──────┼───────────────────┤
    │ │ │ │ │Extra│ A │ B │Retras│ │
    ├────┼────────┼───────────┼───────────┼─────┼───┼───┼──────┼───────────────────┤
    ├────┼────────┼───────────┼───────────┼─────┼───┼───┼──────┼───────────────────┤
    ├────┼────────┼───────────┼───────────┼─────┼───┼───┼──────┼───────────────────┤
    ├────┼────────┼───────────┼───────────┼─────┼───┼───┼──────┼───────────────────┤
    ├────┼────────┼───────────┼───────────┼─────┼───┼───┼──────┼───────────────────┤
    ├────┴────────┼───────────┼───────────┼─────┼───┼───┼──────┼───────────────────┤
    │ TOTAL │ X │ X │ X │ X │ X │ X │ │
    └─────────────┴───────────┴───────────┴─────┴───┴───┴──────┴───────────────────┘

    --------
        *) Se va marca cu X.

        Proprietar navă/ambarcaţiune/
                Reprezentant, Conducător auto,
         ............................ .......................
            (numele şi prenumele) (numele şi prenumele)
                                          B.I./C.I. seria ...... nr. ............
        Ştampila .................. Eliberat de .......... la data ........
        Semnătura ................. Semnătura .............................



    ANEXA nr. 8
la norme


        Semnificaţia coloanelor din tabelul de mai jos este următoarea:
        - N - numele şi prenumele administratorului;
        - M - modul de prezentare.
                                       ┌────────────────────┐
                                       │ NOTĂ DE VÂNZARE │
                                       │ peşte şi alte │
                                       │vieţuitoare acvatice│ Seria ... Nr. .....
    ┌──────────────────────────────────┼────────────────────┼──────────────────────┐
    │ │Ziua ..... luna ....│ │
    │ VÂNZĂTOR │ an ....... │ CUMPĂRĂTOR │
    ├───────────┬─────────┬────────────┼────────────────────┼────────────────┬─────┤
    │ Numele │Indicativ│ Nr. │ CENTRUL DE │ Numele şi │ │
    │ navei / │ radio │ fişier │ ORGANIZARE A │ prenumele │ │
    │ambarcaţi- │ │ │ VÂNZĂRII │reprezentantului│ │
    │ unii │ │ │ │ │ │
    ├───────────┼─────────┼────────────┼────────────────────┼────────────────┼─────┤
    │ │ │ │ │ Societatea │ │
    │ │ │ │ │ comercială │ │
    │ │ │ │ ├────────────────┼─────┤
    │ │ │ │ │ Cod fiscal │ │
    ├───────────┼─────────┴────────────┤ ├──────────┬─────┴─────┤
    │ Locul │ ├──────┬─────────────┤ Adresa │Localitatea│
    │debarcării │ │ │Localitate │Societăţii│.......... │
    ├───────────┼──────────────────────┤ │............ │ │str. │
    │ Data │ zi .... lună ...... │ │str. │ │.......... │
    │debarcării │ an ....... │ │............ │ │nr. ...... │
    ├───────────┼──────────────────────┤ │nr. ...... │ │sectorul/ │
    │Numele şi │ │ │sectorul/ │ │judeţul....│
    │prenumele │ │ADRESA│judeţul │ │.......... │
    │reprezen- │ │ │............ │ │ │
    │tantului │ │ │ │ │Tel. ..... │
    ├───────────┼──────────────────────┤ │Tel ....... │ │Fax .......│
    │Societatea │ │ │ ├──────────┼───────────┤
    │comercială │ │ │Fax ........ │ Adresa │Localitate │
    ├───────────┼──────────────────────┤ │ │Depozitu- │.......... │
    │ Codul │ │ │ │ lui │str. │
    │ fiscal │ ├──────┼─────────────┤ │.......... │
    ├───────────┼──────────────────────┤ │ │ │nr. ...... │
    │ Adresa │Localitatea ........ │ │ │ │sectorul/ │
    │societăţii │str. ..... nr. ..... │ N │ │ │judeţul .. │
    │ │sectorul/judeţul ... │ │ │ │.......... │
    │ │.................... │ │ │ │ │
    │ │Tel. ............ │ │ │ │Tel ...... │
    │ │Fax ............ │ │ │ │Fax ...... │
    │ │ │ │ │ │ ...... │
    ├────┬──────┼───┬──────┬───────────┴──────┼─────────────┼────┬─────┴───┬───────┤
    │Nr. │Specia│ M │Canti-│ │Categoria de │Lei/│Cantitate│Valoare│
    │crt.│ │ │tatea │ Calitate │ calibraj*) │kg │ kg │ lei │
    │ │ │ │ per ├─────┬──┬──┬──────┼─┬──┬──┬──┬──┤fără│ │ │
    │ │ │ │amba- │Extra│A │B │Retras│1│ 2│ 3│ 4│ 5│TVA │ │ │
    │ │ │ │ laj │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼──────┼───┼──────┼─────┼──┼──┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
    │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │6 │7 │ 8 │9│10│11│12│13│ 14 │ 15 │14 x 15│
    ├────┼──────┼───┼──────┼─────┼──┼──┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼──────┼───┼──────┼─────┼──┼──┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼──────┼───┼──────┼─────┼──┼──┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼──────┼───┼──────┼─────┼──┼──┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼──────┼───┼──────┼─────┼──┼──┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼──────┼───┼──────┼─────┼──┼──┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼──────┼───┼──────┼─────┼──┼──┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼──────┼───┼──────┼─────┼──┼──┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┴──────┼───┼──────┼─────┼──┼──┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
    │TOTAL │ X │ X │ X │X │X │ X │X│X │X │X │X │ X │ │ │
    └───────────┴───┴──────┴─────┴──┴──┴──────┴─┴──┴──┴──┴──┴────┴─────────┴───────┘

 (a se vedea imaginea asociată)


──────────
    *) Conform prevederilor Ordinului ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, al ministrului sănătăţii şi familiei şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 510/944/147 din 1 noiembrie 2002 pentru aprobarea Normelor de comercializare a peştelui şi a altor vieţuitoare acvatice.
──────────

     ------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016