Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME din 25 august 2021  de aplicare în cadrul Ministerului Apărării Naţionale a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 38/2010 privind transmiterea unor bunuri mobile, proprietate privată a statului, din administrarea şi evidenţa proprie a Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei - Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate acesteia, precum şi a Secretariatului General al Guvernului, prin Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, în administrarea unor operatori economici din industria de apărare, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 NORME din 25 august 2021 de aplicare în cadrul Ministerului Apărării Naţionale a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 38/2010 privind transmiterea unor bunuri mobile, proprietate privată a statului, din administrarea şi evidenţa proprie a Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei - Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate acesteia, precum şi a Secretariatului General al Guvernului, prin Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, în administrarea unor operatori economici din industria de apărare, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 835 din 1 septembrie 2021
──────────
    Aprobate prin HOTĂRÂREA nr. 916 din 25 august 2021, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 835 din 1 septembrie 2021.
──────────
    CAP. I
    Dispoziţii generale
    ART. 1
    Transmiterea bunurilor mobile, proprietate privată a statului, prevăzute la art. 1 alin. (1) şi (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 38/2010 privind transmiterea unor bunuri mobile, proprietate privată a statului, din administrarea şi evidenţa proprie a Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei - Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate acesteia, precum şi a Secretariatului General al Guvernului, prin Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, în administrarea unor operatori economici din industria de apărare, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, aprobată cu modificări prin Legea nr. 184/2010, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare ordonanţa de urgenţă, din administrarea şi evidenţa proprie a Ministerului Apărării Naţionale în administrarea operatorilor economici prevăzuţi în anexa la ordonanţa de urgenţă se realizează potrivit prezentelor norme.

    ART. 2
    (1) Transmiterea bunurilor prevăzute la art. 1 se face pe baza aprobării ordonatorului principal de credite.
    (2) Relaţiile Ministerului Apărării Naţionale cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi cu operatorii economici determinate de aplicarea ordonanţei de urgenţă, inclusiv privind semnarea protocoalelor de predare-preluare a bunurilor mobile cu specific militar, se gestionează de către Statul Major al Apărării prin Direcţia logistică, denumită în continuare Dlog.

    ART. 3
    Bunurile care pot face obiectul transmiterii se propun de către ordonatorii secundari de credite care au în subordine unităţile militare gestionare ale acestora, precum şi de ordonatorii terţiari de credite din finanţarea ordonatorului principal de credite.

    ART. 4
    (1) Pentru acoperirea deficitelor proprii sau a consumurilor normate aferente activităţilor de mentenanţă, ordonatorii de credite prevăzuţi la art. 3 pot dispune demontarea pieselor de schimb, ansamblurilor şi subansamblurilor care au o stare tehnică corespunzătoare de pe bunurile care se propun pentru transmitere către operatorii economici prevăzuţi în anexa la ordonanţa de urgenţă.
    (2) În situaţia prevăzută la alin. (1), piesele de schimb, ansamblurile şi subansamblurile care se demontează de pe bunurile care se propun pentru transmitere se retrag din inventarele de complet şi se înregistrează în evidenţele contabile ale unităţilor militare gestionare.

    ART. 5
    (1) Se interzice executarea operaţiunilor de casare a bunurilor care fac obiectul transmiterii în condiţiile ordonanţei de urgenţă în incinta unităţilor militare.
    (2) În funcţie de natura bunurilor care fac obiectul transmiterii, operatorii economici prevăzuţi în anexa la ordonanţa de urgenţă pot solicita efectuarea unor operaţiuni de demilitarizare/dezmembrare parţială a bunurilor în elemente componente. Solicitarea, cu nominalizarea explicită a operaţiunilor de executat, se transmite de către operatorul economic odată cu solicitarea de acces în unităţile militare deţinătoare. Spaţiile pentru executarea acestor operaţiuni sunt stabilite de comandantul/şeful unităţii militare deţinătoare, iar operaţiunile se execută de către operatorii economici, cu resurse materiale şi umane proprii. Unităţile militare gestionare/ deţinătoare pot pune la dispoziţia operatorilor economici, contra cost, utilităţile/spaţiile specializate necesare şi pot presta servicii specifice, conform prevederilor legale.
    (3) Solicitările prevăzute la alin. (2) se transmit comandantului unităţii militare deţinătoare cu cel puţin 20 de zile calendaristice înainte de prima zi pentru care se solicită accesul în unitatea militară.

    CAP. II
    Stabilirea bunurilor care fac obiectul transmiterii în condiţiile ordonanţei de urgenţă
    ART. 6
    Până la data de 1 septembrie a fiecărui an, unităţile militare gestionare ale bunurilor execută analiza de oportunitate, identifică şi transmit ierarhic, până la ordonatorii secundari de credite, listele cu bunurile care pot face obiectul transmiterii către operatorii economici în condiţiile ordonanţei de urgenţă în anul următor.

    ART. 7
    (1) Pentru stabilirea tipurilor şi a cantităţilor de bunuri care se propun pentru transmiterea către operatorii economici în condiţiile ordonanţei de urgenţă în anul următor, în luna octombrie a fiecărui an se execută analize de oportunitate la nivelul ordonatorilor de credite prevăzuţi la art. 3.
    (2) Analizele de oportunitate se execută de către comisii compuse din minimum 3 membri, numite prin ordinul de zi pe unitate de către ordonatorii secundari în subordinea cărora se află unităţile militare gestionare ale bunurilor, respectiv numite prin ordinul de zi pe unitate de ordonatorii terţiari de credite din finanţarea ordonatorului principal de credite.
    (3) Până la data de 1 noiembrie a fiecărui an, pe baza listelor transmise de unităţile militare şi a rezultatelor analizelor de oportunitate, ordonatorii de credite prevăzuţi la art. 3 întocmesc situaţiile centralizatoare cu bunurile care se pot transmite operatorilor economici în condiţiile ordonanţei de urgenţă în anul următor şi le transmit la Dlog, în vederea obţinerii aprobării ordonatorului principal de credite pentru iniţierea procedurii de întocmire a protocoalelor de predare-preluare.
    (4) Termenele prevăzute la alin. (1)-(3) pot fi devansate atunci când, ca urmare a reorganizării unităţilor militare sau a altor situaţii care nu pot fi prevăzute, acumulările de echipamente excedentare, muniţii şi deşeuri creează temporar situaţii dificil de gestionat pentru unităţile militare deţinătoare.

    CAP. III
    Încheierea protocoalelor de predare-preluare a bunurilor
    ART. 8
    (1) După stabilirea la nivelul ministerului a bunurilor care se pot transmite în condiţiile ordonanţei de urgenţă în anul următor, Dlog desfăşoară următoarele activităţi:
    a) pune la dispoziţia Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului lista cu bunurile propuse pentru transmitere şi unităţile/locaţiile desemnate pentru predarea acestora, în vederea stabilirii operatorilor economici prevăzuţi în anexa la ordonanţa de urgenţă care le vor prelua în urma încheierii protocoalelor, precum şi a unui calendar estimativ de predare-preluare;
    b) organizează şedinţe de armonizare cu reprezentanţii ordonatorilor de credite prevăzuţi la art. 3 din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi cei ai Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului în vederea stabilirii listelor finale cu bunurile care se transmit operatorilor economici şi a termenelor-limită de predare-preluare a bunurilor;
    c) întocmeşte protocoalele, potrivit modelului orientativ prevăzut în anexa nr. 1;
    d) transmite protocoalele la structurile din cadrul Ministerului Apărării Naţionale cu responsabilităţi în aplicarea prevederilor ordonanţei de urgenţă, la cele din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, precum şi la operatorii economici stabiliţi să preia bunurile, în vederea avizării acestora;
    e) analizează, împreună cu ordonatorii de credite prevăzuţi la art. 3, propunerile de modificare a termenelor-limită de predare-preluare a bunurilor transmise de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi întocmeşte amendamentele necesare la protocoale, după caz.

    (2) Protocoalele se întocmesc în trei exemplare şi se semnează de către reprezentanţii celor două ministere implicate în conformitate cu mandatele acordate fiecăruia de către ministrul de resort. Exemplarul nr. 1 rămâne la Dlog, exemplarul nr. 2 se transmite la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, iar exemplarul nr. 3 se transmite la ordonatorul de credite care transmite bunurile către operatorii economici.

    CAP. IV
    Derularea activităţilor de predare-preluare a bunurilor
    ART. 9
    Accesul personalului şi tehnicii operatorilor economici la locurile de încărcare-descărcare din unităţile Ministerului Apărării Naţionale, inclusiv pentru evaluarea nevoilor tehnologice, se realizează conform reglementărilor în vigoare.

    ART. 10
    (1) Datele/perioadele de desfăşurare a activităţilor de predare-preluare, manipulare şi încărcare a bunurilor se stabilesc de comun acord între unităţile militare deţinătoare şi operatorii economici, în intervalul limitelor stabilite prin protocoale.
    (2) Operatorii economici sunt informaţi de către unităţile militare deţinătoare cu cel puţin 5 zile calendaristice înainte de data stabilită pentru începerea activităţilor de predare-preluare, privind:
    a) aprobarea/neaprobarea solicitărilor referitoare la efectuarea operaţiunilor de demilitarizare/dezmembrare a bunurilor preluate în incinta cazărmilor unităţilor militare;
    b) punerea la dispoziţie de către unităţile militare deţinătoare a utilităţilor necesare şi/sau efectuarea unor prestări de servicii în legătură cu operaţiunile prevăzute la lit. a), în condiţiile legislaţiei în vigoare.


    ART. 11
    La prezentarea în unitatea militară deţinătoare, reprezentantul operatorului economic prezintă o împuternicire pentru preluarea bunurilor semnată de conducătorul operatorului economic şi aprobată de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului sau de persoana delegată/împuternicită de ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului.

    ART. 12
    (1) Se interzice în toate situaţiile, exceptând forţa majoră:
    a) refuzul predătorului să predea primitorului o parte sau toate bunurile stabilite prin protocol;
    b) refuzul primitorului de a prelua o parte sau toate bunurile stabilite prin protocol.

    (2) Partea care invocă situaţia de tipul celor prevăzute la alin. (1) are obligaţia să notifice în termen de 5 zile lucrătoare cealaltă parte. Corespondenţa de notificare se realizează între Dlog şi Direcţia industria de apărare din Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

    ART. 13
    (1) Predarea-preluarea bunurilor se execută pe bază de proces-verbal între comandantul unităţii militare gestionare sau persoana împuternicită de acesta aparţinând unităţii militare gestionare şi reprezentantul legal al operatorului economic. Modelul procesului-verbal de predare-preluare este prevăzut în anexa nr. 2.
    (2) Procesele-verbale de predare-preluare se întocmesc separat, pentru fiecare categorie de bunuri menţionate în protocol, înaintea efectuării operaţiunilor de demilitarizare/dezmembrare parţială. În procesele-verbale de predare-preluare, bunurile se înscriu cu denumirea din contabilitatea unităţii militare gestionare, cu datele de identificare complete: numărul de înmatriculare/înregistrare/front, serie şasiu/serie uzinală, serie şi an de fabricaţie pentru armament şi lot asamblare - an - uzină pentru muniţii.
    (3) Procesele-verbale de predare-preluare se întocmesc pentru toate bunurile predate în ziua respectivă, după cum urmează:
    a) exemplarul nr. 1, la care se anexează şi împuternicirea reprezentantului operatorului economic primitor, rămâne la predător;
    b) exemplarele nr. 2 şi 3 se transmit primitorului sub semnătură.

    (4) În termen de 10 zile lucrătoare de la data preluării bunurilor, operatorul economic primitor restituie unităţii militare gestionare predătoare exemplarul nr. 2 al procesului-verbal de predare-preluare, aprobat, semnat, certificat şi confirmat de preluarea şi înregistrarea în evidenţa contabilă a bunurilor.

    ART. 14
    Preluarea bunurilor se execută în incinta unităţii militare deţinătoare, în condiţiile de securitate şi sănătate în muncă prevăzute de legislaţia în vigoare. Activităţile de manipulare, încărcare, precum şi transportul şi paza acestora sunt în sarcina şi pe cheltuiala operatorului economic primitor.

    ART. 15
    (1) După predarea-preluarea bunurilor responsabilităţile privind gestionarea acestora revin în totalitate operatorului economic.
    (2) Operatorul economic primitor are obligaţia de a asigura transportul bunurilor preluate în aceeaşi zi, cu excepţia cazului în care nu se poate constitui coloana de transport. Fac excepţie bunurile asupra cărora operatorii economici execută operaţiuni de demilitarizare/dezmembrare, care vor fi transportate în cel mult 5 zile lucrătoare de la preluare.

    CAP. V
    Dispoziţii finale
    ART. 16
    Comandanţii/şefii unităţilor militare gestionare/deţinătoare poartă întreaga răspundere pentru respectarea strictă a prevederilor ordonanţei de urgenţă, a protocoalelor aferente şi a prezentelor norme, precum şi pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor de predare-preluare.

    ART. 17
    Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezentele norme.

    ANEXA 1

    la norme




    (Model orientativ)
    ROMÂNIA
    MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
    ...............................................................
    Nr.
    Bucureşti
    NECLASIFICAT
    Exemplar nr. 1
    Termen de păstrare 25 de ani
    Dosar nr.
    Aprob
    Ministerul Apărării Naţionale
    Aprob
    Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului
    PROTOCOL Nr. …....
    de predare-preluare a bunurilor mobile cu specific militar
    În temeiul prevederilor art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 38/2010 privind transmiterea unor bunuri mobile, proprietate privată a statului, din administrarea şi evidenţa proprie a Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei - Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate acesteia, precum şi a Secretariatului General al Guvernului, prin Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, în administrarea unor operatori economici din industria de apărare, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, aprobată cu modificări prin Legea nr. 184/2010, cu modificările şi completările ulterioare, se hotărăsc următoarele:
    1. Ministerul Apărării Naţionale transmite în anul ..... bunurile mobile nominalizate în anexa nr. 1a, denumite în continuare bunuri, din administrarea şi evidenţa proprie în administrarea operatorilor economici din industria de apărare, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.
    Operatorii economici stabiliţi să preia bunurile materiale avizează prezentul protocol de predare-preluare a bunurilor mobile cu specific militar (anexa nr. 1b).

    2. Bunurile se predau în starea în care acestea se află, conform inventarului de complet sau fişei de evidenţă de lot, după caz, împreună cu ambalajele aferente, inclusiv cele incomplete.
    Predarea-preluarea bunurilor se face pe bază de proces-verbal prevăzut în anexa nr. 2 la norme, încheiat şi semnat la sediul unităţilor militare gestionare, pe categorii de bunuri, între comandantul unităţii militare gestionare şi reprezentantul legal al operatorului economic.
    Datele de identificare ale bunurilor care fac obiectul predării-preluării se nominalizează în procesele-verbale de predare-preluare.
    Reprezentanţii legali ai operatorilor economici care vor prelua bunurile vor avea asupra lor împuterniciri pentru preluarea bunurilor (anexa nr. 1c).
    Predarea-preluarea bunurilor se realizează la sediul unităţii militare gestionare/deţinătoare, în conformitate cu prevederile instrucţiunilor în vigoare ale Ministerului Apărării Naţionale.
    Pregătirea, manipularea şi încărcarea activelor fixe cu specific militar pe mijloacele de transport ale operatorilor economici se execută prin grija acestora.
    După predarea-preluarea bunurilor şi încheierea tuturor documentelor specifice de predare-preluare a acestora, responsabilitatea transportului, păstrării, depozitării, evidenţei şi gestionării în siguranţă şi securitate, conform prevederilor legale, revine în totalitate operatorilor economici.
    Operatorii economici pot efectua operaţiuni de demilitarizare/dezmembrare parţială în elemente componente în incinta unităţilor militare gestionare/deţinătoare, în spaţii stabilite de comandantul unităţii militare gestionare, după finalizarea activităţii de predare-preluare. Se interzice executarea operaţiunilor de casare a bunurilor care fac obiectul prezentului protocol în incinta unităţii militare deţinătoare.
    Solicitarea efectuării operaţiunilor de demilitarizare/ dezmembrare se face de operatorul economic odată cu solicitarea accesului în unităţile militare deţinătoare. La solicitarea operatorilor economici, unităţile militare gestionare/deţinătoare pot pune la dispoziţia acestora, contra cost, utilităţile/spaţiile necesare şi pot presta servicii conform prevederilor legale.
    Unităţile militare gestionare se obligă să permită accesul personalului şi tehnicii operatorilor economici la locurile de încărcare-descărcare, inclusiv pentru evaluarea nevoilor tehnologice, pe baza avizelor de securitate şi a tabelelor de acces nominale, transmise de operatorii economici şi aprobate de către comandantul obiectivului militar.
    După finalizarea activităţii de predare-preluare, exemplarele nr. 2 şi nr. 3 ale procesului-verbal de predare-preluare se înmânează instituţiei primitoare, din care exemplarul nr. 2 se remite predătorului, confirmat de primire, în termen de 10 de zile lucrătoare de la data efectuării operaţiunii de predare-preluare. Procesele-verbale de predare-preluare se întocmesc zilnic, pentru bunurile predate în ziua respectivă.

    3. Responsabilitatea privind respectarea normelor de securitate şi sănătate în muncă şi de apărare împotriva incendiilor aparţine şefilor instituţiilor implicate în activitatea de predare-preluare, fiecare pentru personalul propriu.
    Accesul personalului şi tehnicii operatorilor economici la locurile de încărcare-descărcare din unităţile Ministerului Apărării Naţionale, inclusiv pentru evaluarea nevoilor tehnologice, se realizează conform reglementărilor în vigoare.

    4. Transportul şi paza bunurilor care fac obiectul prezentului protocol se vor asigura prin grija entităţii primitoare.
    Operatorul economic are obligaţia de a asigura transportul bunurilor preluate în aceeaşi zi. Prin excepţie, cu aprobarea ordonatorilor de credite prevăzuţi la art. 3, mijloacele de transport încărcate ale operatorului economic primitor pot rămâne până la 24 de ore în incinta administrativă a unităţii militare predătoare.
    Bunurile asupra cărora operatorii economici execută operaţiuni de demilitarizare/dezmembrare în incinta unităţii vor fi transportate în cel mult 5 zile lucrătoare de la preluare. În afara orelor de program, paza utilajelor, bunurilor sau a elementelor componente rezultate în urma demilitarizării/dezmembrării este în sarcina primitorului, care va încheia în acest sens cu unitatea militară predătoare contract de prestări servicii, conform reglementărilor în vigoare.

    5. Stabilirea detaliilor privind data începerii şi finalizării activităţii de predare-preluare, manipulare şi încărcare se face direct între unitatea militară gestionară şi operatorul economic, cu încadrarea în perioada de predare-preluare menţionată în protocol.
    6. Data-limită de predare-preluare a bunurilor şi de părăsire a unităţii militare gestionare/deţinătoare este ZZ.LL.AAAA.
    Pentru bunurile care nu se pot preda sau prelua până la ZZ.LL.AAAA, termenul-limită poate fi modificat. Modificarea termenului de predare-preluare şi completare a protocolului cu eventuale situaţii neprevăzute la încheierea acestuia se poate efectua numai printr-un amendament la protocol.

    7. Prezentul protocol s-a întocmit în 3 (trei) exemplare, astfel:
    - exemplarul nr. 1 la Direcţia logistică;
    – exemplarul nr. 2 la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului;
    – exemplarul nr. 3 la ordonatorul de credite care subordonează unităţile gestionare.

    8. Anexele nr. 1a, 1b şi 1c fac parte integrantă din prezentul protocol.
    Comandantul/Şeful ...........................,
    Direcţia industria de apărare
    Director,
    ..............................................
    Consilier juridic ,
    .............................
    ANEXA 1a

    la protocol




    ROMÂNIA
    MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
    Statul Major al Apărării
    U.M. …………….
    Nr. .....
    NECLASIFICAT
    Exemplarul nr.
    Dosarul nr. .....
    Aprob
    Ministrul apărării naţionale
    LISTA
    cu bunurile mobile cu specific militar de resortul .........., care se transferă din administrarea şi evidenţa proprie a Ministerului Apărării Naţionale în administrarea unor operatori economici din industria de apărare, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului anexă la Protocolul nr. …………/…………………..

┌────┬─────────┬─────────────┬─┬──────────┬──────────┬─────────┬───────────┬────────┬───────────────┐
│ │ │Seria │ │ │ │ │Starea │ │ │
│ │ │blindajului/ │ │ │ │ │tehnică şi │ │ │
│ │ │şasiului (nr.│U│ │ │Valoarea │de │Operator│Perioada │
│Nr. │Denumirea│de │/│Cantitatea│U.M. │contabilă│completare/│economic│de │
│crt.│bunurilor│înregistrare,│M│ │gestionară│- lei - │Condiţia │primitor│predare-primire│
│ │ │an de │ │ │ │ │îndeplinită│ │ │
│ │ │fabricaţie) │ │ │ │ │pentru │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │transmitere│ │ │
├────┼─────────┼─────────────┼─┼──────────┼──────────┼─────────┼───────────┼────────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼─────────────┼─┼──────────┼──────────┼─────────┼───────────┼────────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼─────────────┼─┼──────────┼──────────┼─────────┼───────────┼────────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼─────────────┼─┼──────────┼──────────┼─────────┼───────────┼────────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────┴─────────────┴─┴──────────┴──────────┴─────────┴───────────┴────────┴───────────────┘


    Comandantul (Şeful) …….

    ANEXA 1b

    la protocol




    FIŞA CU AVIZE
    anexă la Protocolul nr. …………/…………………..
    Operator economic ………….
    Operator economic ………….
    Operator economic ………….
    Operator economic ………….

    ANEXA 1c

    la protocol




    (Model orientativ)
    Aprob
    Ministerul Economiei, Antreprenoriatului
    şi Turismului
    ÎMPUTERNICIRE
    Subscrisa, .........................., cu sediul social în .........................., CUI ........................, număr de ordine în registrul comerţului: J ............/...../..........., prin administrator ............................, împuternicesc prin prezenta pe domnul/doamna ...................., domiciliat(ă) în ............, identificat(ă) cu CI seria ..... nr. ...., CNP ......................, eliberată de .............................. la data de ..........................., să îndeplinească formalităţile necesare în vederea ........................... . Prezenta împuternicire este necesară pentru ...................... .
    Data: ...............
    Semnătura, ştampila
    .................................
       (operatorul economic)
        prin administrator
    ...................................
          (numele, prenumele)

    ANEXA 2

    la norme




    (Model orientativ)
    ANTET
    Nr. ..... din .....
    (de la U.M. predătoare)
    NECLASIFICAT
    Exemplar nr.
    Aprob
    Comandantul U.M. ……..............................................
    (funcţia, numele, prenumele, ştampila şi semnătura)
    Aprob
    Director general al instituţiei primitoare
    (funcţia, numele, prenumele, ştampila şi semnătura)
    PROCES-VERBAL DE PREDARE-PRELUARE
    încheiat la data de ................... la sediul U.M. ................
    În baza prevederilor art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 38/2010 privind transmiterea unor bunuri mobile, proprietate privată a statului, din administrarea şi evidenţa proprie a Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei - Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate acesteia, precum şi a Secretariatului General al Guvernului, prin Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, în administrarea unor operatori economici din industria de apărare, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, aprobată cu modificări prin Legea nr. 184/2010, cu modificările şi completările ulterioare, şi a protocolului încheiat între Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului nr. ..... din ..................
    se transmit din administrarea Ministerului Apărării Naţionale - U.M. .................., reprezentată de ordonatorul terţiar de credite .......(gradul, numele şi prenumele)...... şi contabilul-şef ........(gradul, numele şi prenumele)......., având sediul în localitatea .......(adresa completă, telefon, fax)......, în administrarea .......(denumirea instituţiei, adresa completă, C.U.I., telefon, fax).........., reprezentată de ......(împuternicitul legal)....., următoarele bunuri:

┌─────────┬──────┬────┬────────────┬────────────┬────────┬──────────┬─────────┬───────┐
│ │ │ │Cantitatea │Nr. de │Serie │An de │ │ │
│Denumirea│Tipul,│ │ │înregistrare│şasiu │fabricaţie│Valoarea │Valoare│
│bunurilor│marca │U.M.├─────┬──────┤/ │Nr. │/ │contabilă│totală │
│ │ │ │Cifre│Litere│front │inventar│Lot, an, │^1 (lei) │(lei) │
│ │ │ │ │ │ │ │uzină │ │ │
├─────────┼──────┼────┼─────┼──────┼────────────┼────────┼──────────┼─────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼──────┼────┼─────┼──────┼────────────┼────────┼──────────┼─────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┴──────┴────┴─────┴──────┴────────────┴────────┴──────────┴─────────┴───────┤
│VALOARE TOTALĂ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    ^1 Valoarea contabilă este rezultată în urma retragerii din inventarele de complet a ..... pentru care unitatea gestionară a emis NRCD nr. ..... din ..... .
    Detalii privind tipul, starea calitativă şi cantitatea:
    - armamentului din inventarul de complet predat (seria): .....
    – anvelopelor .....
    – bateriilor de acumulatoare .....

    În urma predării-preluării bunurilor toate lăzile cu armament, piese de schimb, muniţii, recipiente etc. au fost sigilate cu sârmă şi sigiliul de plumb nr. ..... al ......... (denumirea instituţiei primitoare)........ .
    Bunurile s-au predat conform inventarelor de complet ..........(nr. de înregistrare/nr. file).........., anexate la prezentul proces-verbal, semnate şi ştampilate pe fiecare pagină de către ordonatorul terţiar de credite.
    Instituţia primitoare se obligă să transmită unităţii predătoare confirmarea înregistrării în evidenţă a bunurilor primite până la data de .... (10 zile lucrătoare de la data preluării).
    Prezentul proces-verbal s-a încheiat în patru exemplare:
    ▪ exemplarul nr. 1 la U.M. ..... gestionară;
    ▪ exemplarul nr. 2 la instituţia primitoare şi se returnează U.M. gestionare, în termen de 10 zile lucrătoare de la data intrării bunurilor în evidenţa contabilă;
    ▪ exemplarul nr. 3 la ........(instituţia primitoare)........;
    ▪ exemplarul nr. 4 la ordonatorul de credite (microstructura de specialitate).

    NOTE:
    1. U.M. gestionară va înainta ierarhic o copie a procesului-verbal.
    2. În procesul-verbal de predare-preluare se înscriu şi ambalajele, pe tipuri, conform datelor din evidenţa contabilă.

    Am predat
    ....................................................................
    [Comisia de predare din U.M. gestionară - gradul, numele, prenumele, funcţia fiecărei persoane şi distinct gestionarul predător (din care fac parte 3-5 membri)]
    Am primit
    ...........................................................................................
    (numele, prenumele şi semnătura împuternicitului instituţiei primitoare)
    Data:
    VIZAT pentru control financiar preventiv
    Contabil-şef
    Data:
    VIZAT
    Consilier juridic

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016