Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME din 24 octombrie 2018  de aplicare în cadrul Ministerului Justiţiei - Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate acesteia a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 38/2010 privind transmiterea unor bunuri mobile, proprietate privată a statului, din administrarea şi evidenţa proprie a Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Justiţiei - Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate acesteia în administrarea unor operatori economici din industria de apărare, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 NORME din 24 octombrie 2018 de aplicare în cadrul Ministerului Justiţiei - Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate acesteia a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 38/2010 privind transmiterea unor bunuri mobile, proprietate privată a statului, din administrarea şi evidenţa proprie a Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Justiţiei - Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate acesteia în administrarea unor operatori economici din industria de apărare, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 961 din 14 noiembrie 2018
──────────
    Aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 824 din 24 octombrie 2018, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 961 din 14 noiembrie 2018.
──────────
    CAP. I
    Dispoziţii generale
    ART. 1
    Transmiterea bunurilor mobile, proprietate privată a statului, cu specific militar ori de resortul tehnicii speciale specifice care îndeplinesc una dintre condiţiile prevăzute la art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 38/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 184/2010, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi transmiterea deşeurilor metalice rezultate în urma casării armamentului şi muniţiei, astfel cum acestea sunt prevăzute în cuprinsul art. 1 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 38/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 184/2010, cu modificările şi completările ulterioare, din administrarea şi evidenţa proprie a Ministerului Justiţiei - Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate acesteia în administrarea unor operatori economici din industria de apărare, denumiţi în continuare operatori economici, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei, prevăzuţi în anexa la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 38/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 184/2010, cu modificările şi completările ulterioare, se realizează potrivit prevederilor prezentelor norme.

    ART. 2
    În sensul prezentelor norme, prin unitate se înţelege fie Administraţia Naţională a Penitenciarelor, fie unitatea subordonată acesteia în a cărei evidenţă se află bunurile care fac obiectul predării şi al cărei conducător are calitatea de ordonator de credite.

    ART. 3
    Bunurile se predau în starea în care se află, conform inventarului de complet, împreună cu ambalajele aferente, inclusiv cele incomplete.

    ART. 4
    Se interzice executarea operaţiunilor de delaborare, dezmembrare şi valorificare a bunurilor materiale care fac obiectul protocoalelor menţionate la art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 38/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 184/2010, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare protocoale, de către operatorii economici, în incinta unităţii.

    CAP. II
    Stabilirea bunurilor care fac obiectul transmiterii către operatorii economici
    ART. 5
    (1) Unităţile subordonate şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor întocmesc listele cu bunurile care urmează a fi transmise operatorilor economici.
    (2) Listele unităţilor subordonate întocmite conform alin. (1) se transmit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în vederea analizării şi aprobării.
    (3) Listele cu bunurile propuse pentru transmitere către operatorii economici, întocmite la nivelul tuturor unităţilor, se avizează pentru legalitate şi se vizează pentru control financiar preventiv propriu de către compartimentele de specialitate ale acestora.
    (4) Lista centralizată cu bunurile, aflate în evidenţa unităţilor, care se propun pentru transmitere către operatorii economici se supune aprobării directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

    ART. 6
    (1) Pentru stabilirea categoriilor şi cantităţilor de bunuri ce urmează să fie transmise operatorilor economici se stabileşte următoarea procedură de lucru:
    a) Administraţia Naţională a Penitenciarelor transmite către Ministerul Economiei lista cu cantităţile, pe categorii, de bunuri disponibilizate şi unităţile/locaţiile desemnate pentru predarea acestora;
    b) Ministerul Economiei, în baza listei cu bunurile disponibilizate, stabileşte şi comunică Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor categoriile şi cantităţile de bunuri care fac obiectul preluării, repartizate pe operatori economici, şi perioadele care se propun pentru preluarea acestora de la unităţi;
    c) lista comunicată de Ministerul Economiei stă la baza întocmirii de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anexelor la protocoalele cuprinzând listele bunurilor mobile care se predau.

    (2) Pot face obiectul transmiterii către operatorii economici doar bunurile comunicate de Ministerul Economiei conform anexelor prevăzute la alin. (1) lit. c).

    ART. 7
    (1) Bunurile mobile de resortul tehnicii speciale specifice se individualizează într-un protocol distinct de predare-preluare, încheiat între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Ministerul Economiei, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 1.
    (2) Modelele de listă cuprinzând bunurile mobile de resortul tehnicii speciale specifice, procesul-verbal de predare-preluare, împuternicire şi convenţia de cooperare, întocmite cu ocazia încheierii protocolului prevăzut la alin. (1), constituie anexe la acesta.
    (3) Bunurile mobile cu specific militar de resortul muniţiilor şi materiilor explozive, precum şi bunurile mobile reprezentând deşeuri metalice rezultate în urma casării armamentului şi muniţiei se individualizează într-un protocol distinct de predare-preluare încheiat între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Ministerul Economiei, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 2.
    (4) Modelele de listă cuprinzând bunurile mobile cu specific militar de resortul muniţiilor şi materiilor explozive, precum şi bunurile mobile reprezentând deşeuri metalice rezultate în urma casării armamentului şi muniţiei, procesul-verbal de predare-preluare, împuternicirea şi convenţia de cooperare, întocmite cu ocazia încheierii protocolului prevăzut la alin. (3), constituie anexe la acesta.

    ART. 8
    În situaţia în care, ulterior semnării protocolului, una dintre părţi solicită modificarea termenului-limită de predare-preluare a bunurilor şi completarea protocolului cu eventuale situaţii neprevăzute la încheierea acestuia, se întocmeşte un act adiţional la acesta, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

    CAP. III
    Modalitatea de predare-preluare a bunurilor
    ART. 9
    (1) Predarea-preluarea bunurilor se efectuează la sediul unităţii, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
    (2) Reprezentantul legal al operatorului economic care preia bunurile prezintă la sosirea în unitate împuternicirea pentru preluarea bunurilor, document care se anexează la procesul-verbal de predare-preluare.
    (3) Pregătirea, manipularea şi încărcarea bunurilor în mijloacele de transport ale operatorilor economici se execută prin grija acestora.

    ART. 10
    (1) Predarea-preluarea bunurilor se realizează pe bază de proces-verbal încheiat şi semnat la sediul unităţii între conducătorul unităţii şi reprezentantul legal al operatorului economic, cu respectarea prevederilor legale în vigoare şi în conformitate cu precizările din protocol.
    (2) Procesul-verbal de predare-preluare se întocmeşte separat, pentru fiecare categorie de bunuri materiale menţionată în protocolul existent în derulare, iar bunurile se înscriu cu denumirea din contabilitate şi datele de identificare complete.
    (3) Procesul-verbal de predare-preluare se întocmeşte la unitate pentru toate bunurile, în ziua predării acestora, în trei exemplare, după cum urmează:
    a) exemplarul nr. 1, la care se anexează şi împuternicirea reprezentantului legal al operatorului economic, rămâne la predător pentru operarea în evidenţă a bunurilor predate;
    b) exemplarele nr. 2 şi 3 se transmit primitorului sub semnătură.


    ART. 11
    Operatorul economic primitor are obligaţia de a asigura încărcarea, transportul şi paza bunurilor preluate în aceeaşi zi.

    CAP. IV
    Responsabilităţi şi activităţi specifice unităţilor
    ART. 12
    (1) Pentru bunurile care nu pot fi predate până la termenul-limită stabilit prin protocol, unităţile subordonate raportează către Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în scris, înainte de expirarea acestuia, situaţia bunurilor nepredate, motivul pentru care nu se poate finaliza activitatea, precum şi eventualele propuneri de finalizare a acţiunii de predare.
    (2) În situaţia prevăzută la alin. (1), în vederea finalizării acţiunii de predare, se vor încheia acte adiţionale.

    ART. 13
    Conducătorul unităţii împreună cu şeful structurii financiar-contabile urmăresc înscrierea în evidenţa contabilă a operaţiunilor privind scăderea din gestiune a bunurilor predate, pe baza procesului-verbal de predare-preluare.

    ART. 14
    Scăderea din evidenţă a bunurilor se efectuează pe baza proceselor-verbale de predare-preluare întocmite la fiecare unitate cu valoarea înscrisă în contabilitate.

    CAP. V
    Dispoziţii finale
    ART. 15
    Responsabilitatea privind respectarea normelor de securitate şi sănătate în muncă şi de apărare împotriva incendiilor aparţine conducătorilor entităţilor implicate în activitatea de predare-preluare, fiecare pentru personalul şi mijloacele tehnice proprii, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

    ART. 16
    După finalizarea operaţiunilor de predare-preluare, inclusiv încheierea tuturor documentelor specifice, responsabilitatea privind paza, transportul, păstrarea, depozitarea, evidenţa şi gestionarea în siguranţă şi securitate a bunurilor revine operatorilor economici, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

    ART. 17
    Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezentele norme.

    ANEXA 1

    la norme




    NECLASIFICAT
    Exemplar nr. ....
    - Model -

┌─────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┐
│ROMÂNIA │ │
│MINISTERUL JUSTIŢIEI │ │
│ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ A │MINISTERUL ECONOMIEI │
│PENITENCIARELOR │Nr. .................................│
│Nr. │ │
│................................... │APROB │
│APROB │MINISTERUL ECONOMIEI │
│ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ A │.....................................│
│PENITENCIARELOR │ │
│.....................................│ │
└─────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┘

    PROTOCOL Nr. .....
    de predare-preluare a bunurilor mobile de resortul tehnicii speciale specifice
    din Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate acesteia
    În temeiul art. 1 alin (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 38/2010 privind transmiterea unor bunuri mobile, proprietate privată a statului, din administrarea şi evidenţa proprie a Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi a Ministerului Justiţiei - Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate acesteia în administrarea unor operatori economici din industria de apărare, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei, aprobată cu modificări prin Legea nr. 184/2010, cu modificările şi completările ulterioare, se hotărăsc următoarele:
    1. Administraţia Naţională a Penitenciarelor, denumită în continuare ANP, transmite, în anul ......, bunurile mobile de resortul tehnicii speciale specifice nominalizate în anexa nr. 1, denumite în continuare bunuri, din administrarea şi evidenţa proprie în administrarea operatorilor economici din industria de apărare, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei.
    2. Bunurile se predau în starea în care acestea se află, conform inventarului de complet, fişei de evidenţă de lot, cărţii gurii de foc sau cărţii tehnice, după caz, împreună cu ambalajele aferente, inclusiv cele incomplete.
    Predarea-preluarea bunurilor se face pe bază de proces-verbal, prevăzut în anexa nr. 2, încheiat şi semnat la sediul unităţii, pe categorii de bunuri, între conducătorul unităţii şi reprezentantul legal al operatorului economic.
    Datele de identificare ale bunurilor care fac obiectul predării-preluării se nominalizează în procesele-verbale de predare-preluare.
    Reprezentanţii legali ai operatorilor economici care vor prelua bunurile vor avea asupra lor împuterniciri pentru preluarea bunurilor, conform anexei nr. 3.
    Predarea-preluarea bunurilor se va realiza la sediul unităţii, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
    Pregătirea, manipularea şi încărcarea bunurilor se execută prin grija operatorilor economici, pe mijloacele de transport ale acestora.
    După predarea-preluarea bunurilor şi încheierea tuturor documentelor specifice de predare-preluare, responsabilitatea păstrării, depozitării, evidenţei şi gestionării în siguranţă şi securitate, conform prevederilor legale, revine în totalitate operatorilor economici.
    Unităţile se obligă să permită accesul personalului şi tehnicii operatorilor economici la locurile de încărcare-descărcare, inclusiv pentru evaluarea nevoilor tehnologice, pe baza avizelor de securitate şi a tabelelor de acces nominale, transmise de operatorii economici şi aprobate conform competenţelor.
    Conducătorul unităţii, prin compartimentele de profil, împreună cu şeful structurii financiar-contabile urmăresc înscrierea în evidenţa contabilă a operaţiunilor privind ieşirea din gestiune, pe baza procesului-verbal de predare-preluare înregistrat la operatorul economic.
    După finalizarea activităţii de predare-preluare, exemplarele nr. 2 şi 3 ale procesului-verbal de predare-preluare vor fi înmânate instituţiei primitoare, din care exemplarul nr. 2 se va remite predătorului „confirmat de primire“, în termen de 30 de zile de la data efectuării operaţiunii de predare-preluare.
    Procesele-verbale de predare-preluare se întocmesc zilnic, pentru bunurile predate în ziua respectivă.

    3. Responsabilitatea privind respectarea normelor de securitate şi sănătate în muncă şi de apărare împotriva incendiilor aparţine şefilor instituţiilor implicate în activitatea de predare-preluare, fiecare pentru personalul propriu.
    Unităţile şi operatorii economici încheie convenţia de cooperare, cu cel puţin 15 zile calendaristice înainte de începerea activităţilor de predare-preluare, modelul acesteia fiind prevăzut în anexa nr. 4.

    4. Transportul şi paza bunurilor care fac obiectul prezentului protocol se vor asigura prin grija entităţii primitoare.
    Operatorul economic are obligaţia de a asigura transportul bunurilor preluate, în aceeaşi zi.

    5. Stabilirea detaliilor privind data începerii şi finalizării activităţii de predare-preluare, manipulare şi încărcare se face direct între unitate şi operatorul economic, cu încadrarea în perioada de predare-preluare menţionată în anexa nr. 1.
    6. Data-limită de predare-preluare a bunurilor şi de părăsire a unităţii este ..... .
    Pentru bunurile care nu se pot preda sau prelua până la ....., din motive întemeiate, termenul-limită poate fi modificat. Modificarea termenului de predare-preluare se poate efectua numai prin act adiţional la protocol.

    7. Prezentul protocol s-a întocmit în 2 (două) exemplare, astfel:
    - exemplarul nr. 1 la ANP;
    – exemplarul nr. 2 la Ministerul Economiei.
    Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezentul protocol, astfel:
    - anexa nr. 1 - Lista bunurilor mobile de resortul tehnicii speciale specifice care se transferă din administrarea şi evidenţa proprie a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a unităţilor subordonate acesteia în administrarea unor operatori economici din industria de apărare, aflaţi sub autoritatea Ministerul Economiei - 1 (una) - cu ..... file - document neclasificat;
    – anexa nr. 2 - Proces-verbal de predare-preluare a bunurilor de resortul tehnicii speciale specifice (model) - 1 (unu) - cu ..... file - document neclasificat;
    – anexa nr. 3 - Împuternicire (model) - 1 (una) - cu ...... file - document neclasificat;
    – anexa nr. 4 - Convenţie de cooperare (model) - 1 (una) - cu ..... file - document neclasificat.



    ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ A PENITENCIARELOR
    DIRECŢIA ECONOMICO-ADMINISTRATIVĂ
    MINISTERUL ECONOMIEI
    ........................................
    (STRUCTURA DE SPECIALITATE)
    ANEXA 1

    la Protocolul nr. .....
    de predare-preluare a bunurilor mobile de resortul tehnicii speciale specifice
    din Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate acesteia




    ROMÂNIA
    MINISTERUL JUSTIŢIEI
    ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ A PENITENCIARELOR
                                                                                 NECLASIFICAT
                                                                          Exemplarul nr. .....

┌┬─────────────────────────────────────┐
││Aprob. │
├┼─────────────────────────────────────┤
││Director general, │
├┼─────────────────────────────────────┤
││................................... │
└┴─────────────────────────────────────┘


    LISTA
    bunurilor mobile de resortul tehnicii speciale specifice care se transferă
    din administrarea şi evidenţa proprie a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor
    şi a unităţilor subordonate acesteia în administrarea unor operatori economici
    din industria de apărare, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei

┌────┬─────────┬────────────┬────┬──────────┬────────┬─────────┬────────┬────────────────┐
│Nr. │Denumirea│Date de │ │ │ │Valoarea │Operator│Perioada de │
│crt.│bunurilor│identificare│U.M.│Cantitatea│Unitatea│contabilă│economic│predare-preluare│
│ │ │ │ │ │ │- lei - │primitor│ │
├────┼─────────┼────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────────┤
└────┴─────────┴────────────┴────┴──────────┴────────┴─────────┴────────┴────────────────┘



    ANEXA 2

    la Protocolul nr. ....
    de predare-preluare a bunurilor mobile de resortul tehnicii speciale specifice
    din Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate acesteia




    - model -

┌┬─────────────────────────────────────┐
││NECLASIFICAT │
├┼─────────────────────────────────────┤
││Exemplarul nr. .... │
└┴─────────────────────────────────────┘


    Aprob
    şi confirm operaţiunea de predare.
    Conducătorul unităţii ………,
    ...................................................................
    (funcţia, numele, prenumele, ştampila şi semnătura)
    Nr. ……………. din ………………..
    (de la unitatea predătoare)
    Aprob
    şi confirm operaţiunea de preluare.
    Director general instituţia primitoare,
    .......................................................................
    (funcţia, numele, prenumele, ştampila şi semnătura)
    PROCES-VERBAL DE PREDARE-PRELUARE
    a bunurilor de resortul tehnicii speciale specifice încheiat la data de………… la sediul ………
    În baza prevederilor art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 38/2010 privind transmiterea unor bunuri mobile, proprietate privată a statului, din administrarea şi evidenţa proprie a Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Justiţiei - Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate acesteia în administrarea unor operatori economici din industria de apărare, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei, aprobată cu modificări prin Legea nr. 184/2010, cu modificările şi completările ulterioare, şi a Protocolului încheiat între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Ministerul Economiei nr…….. din ………..,
    se transmit din administrarea unităţii - …................., reprezentată de ordonatorul ……. de credite ……………… şi contabilul-şef ....... (grad, nume şi prenume), având sediul în localitatea ........ (adresă completă, telefon, fax), în administrarea ........... (denumirea instituţiei, adresa completă, C.U.I., telefon, fax), reprezentată de ................. (împuternicitul legal), următoarele bunuri:

┌────┬─────────┬──────┬────┬────────────┬──────────┬────────┬───────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea│Tipul,│ │Cantitatea │Anul de │Seria │Starea │Preţ │Valoare│
│crt.│bunurilor│marca │U.M.├─────┬──────┤fabricaţie│nr. │tehnică│unitar│totală │
│ │ │ │ │Cifre│Litere│ │inventar│ │ │(lei) │
├────┼─────────┼──────┼────┼─────┼──────┼──────────┼────────┼───────┼──────┼───────┤
├────┼─────────┼──────┼────┼─────┼──────┼──────────┼────────┼───────┼──────┼───────┤
├────┴─────────┴──────┴────┴─────┴──────┴──────────┴────────┴───────┴──────┼───────┤
│Valoare totală │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────┘



    NOTĂ:
    În procesul de predare-preluare se înscriu şi ambalajele, pe tipuri, conform datelor din evidenţa contabilă. Preţul unitar este reprezentat de preţul unitar din evidenţa contabilă.
    În urma predării-preluării bunurilor, toate lăzile cu piese de schimb, recipiente etc. au fost sigilate cu sârmă şi sigiliul de plumb nr. ......... al …………. (denumirea instituţiei primitoare).
    Bunurile s-au predat conform inventarelor de complet (………… file), anexate la prezentul proces-verbal, semnate şi ştampilate pe fiecare pagină de către ordonatorul ………………. de credite.
    Instituţia primitoare se obligă să transmită unităţii predătoare confirmarea înregistrării în conturile de ordine şi evidenţă a bunurilor primite până la data de …………….. (30 de zile de la data preluării).
    Prezentul proces-verbal s-a încheiat în 3 exemplare:
    - exemplarul nr. 1 la …………….. (unitatea gestionară);
    – exemplarul nr. 2 la ………………… (se returnează unităţii gestionare, în termen de 30 de zile de la data intrării bunurilor în evidenţa contabilă);
    – exemplarul nr. 3 la ……………… (instituţia primitoare).


    Am predat.
    Comisia de predare din unitatea gestionară
    Grad, nume, prenume, funcţia fiecărei persoane şi distinct gestionarul predător
    ....................................................
    Am primit.
    Numele, prenumele şi semnătura împuternicitului instituţiei primitoare
    .......................................................

    ANEXA 3

    la Protocolul nr. …..
    de predare-preluare a bunurilor mobile de resortul tehnicii speciale specifice
    din Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate acesteia





┌───────────┬──────────────────────────┐
│- model - │ │
├───────────┼──────────────────────────┤
│ │NECLASIFICAT │
├───────────┼──────────────────────────┤
│ │Exemplarul nr. ..... │
└───────────┴──────────────────────────┘



┌┬────────────────────────────────────────────────────────────┐
││ROMÂNIA │
├┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
││MINISTERUL ECONOMIEI │
├┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
││Aprob, │
├┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
││............................................................│
├┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
││(structura de specialitate │
└┴────────────────────────────────────────────────────────────┘


    ÎMPUTERNICIRE
    încheiată la data de .......................
    Ministerul Economiei, cu sediul în ........, reprezentat prin .......(şeful structurii de specialitate), împuternicim prin prezenta pe domnul ..................., domiciliat în ..............., str. ................. nr. ......., identificat cu C.I./B.I. seria ...... nr. ......................, eliberat(ă) de ...............la data de ......................, având funcţia de ............, să ne reprezinte, în baza prevederilor art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 38/2010 privind transmiterea unor mobile, proprietate privată a statului, din administrarea şi evidenţa proprie a Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Justiţiei - Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate acesteia în administrarea unor operatori economici din industria de apărare, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei, aprobată cu modificări prin Legea nr. 184/2010, cu modificările şi completările ulterioare, la preluarea bunurilor mobile de resortul .............., specificate în anexa nr. 1 la Protocolul nr. ..... din ........... încheiat între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Ministerul Economiei, care se transferă din administrarea şi evidenţa proprie a ................. în administrarea ................. .
    În îndeplinirea mandatului său, împuternicitul va avea următoarele drepturi şi obligaţii:
    - să preia, la sediul ......................, bunurile nominalizate în anexa nr. 1 la Protocolul nr. ....... din ............... încheiat între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Ministerul Economiei, în starea care se află, conform inventarului de complet, fişei de evidenţă de lot, cărţii gurii de foc sau cărţii tehnice, după caz, împreună cu ambalajele aferente, inclusiv cele incomplete;
    – să semneze procesele-verbale de predare-primire a bunurilor şi toate documentele anexate acestora;
    – să sigileze cu sârmă şi sigiliu de plumb toate lăzile de piese de schimb, recipiente etc. în care au fost ambalate bunurile preluate;
    – să organizeze activitatea de pregătire şi manipulare a bunurilor preluate;
    – să organizeze transportul şi paza bunurilor materiale care fac obiectul transmiterii, conform graficului de predare-preluare încheiat între predător şi primitor;
    – să respecte, împreună cu personalul propriu implicat în activităţile de predare-preluare, normele de securitate şi sănătate în muncă şi de apărare împotriva incendiilor specifice .....................................;
    – să prezinte, la sosirea la sediul .........................., copie a C.I./B.I. seria ........ nr. ........................, care se va anexa la prezenta.

    Director general
    operator economic primitor
    .....................................................................
    (funcţia, numele, prenumele, ştampila şi semnătura)

    ANEXA 4

    la Protocolul nr. …..
    de predare-preluare a bunurilor mobile de resortul tehnicii speciale specifice
    din Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate acesteia




    CONVENŢIE DE COOPERARE Nr. ………………..
    - model -
    Părţile:
    - Unitatea ......................., reprezentată de domnul ..........................., cu sediul în..............................., în calitate de predător, şi
    – Societatea .............................., reprezentată de ...................., cu sediul în ........................, în calitate de primitor al bunurilor prevăzute în protocolul de predare-preluare pentru ………., convin să încheie prezenta convenţie de cooperare, în următoarele condiţii:

    ART. 1
    Obiectul convenţiei
    În baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 38/2010 privind transmiterea unor mobile, proprietate privată a statului, din administrarea şi evidenţa proprie a Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Justiţiei - Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate acesteia în administrarea unor operatori economici din industria de apărare, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei, aprobată cu modificări prin Legea nr. 184/2010, cu modificările şi completările ulterioare, şi a Protocolului de predare-primire nr. ..../...... s-a aprobat accesul personalului şi tehnicii aparţinând Societăţii .........................., în ......., pe perioada ...................., pentru preluarea bunurilor specificate în ............................ .
    În conformitate cu prevederile art. 7 alin. (5) din Legea securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006, cu modificările ulterioare, ale art. 136 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 319/2006, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.425/2006, cu modificările şi completările ulterioare, cu ocazia predării-preluării bunurilor specificate în ....................................................................................., s-a procedat la încheierea prezentei convenţii pentru a stabili responsabilităţi şi măsuri ce urmează a fi respectate, pentru ca activităţile să se desfăşoare în condiţii de securitate şi sănătate în muncă.

    ART. 2
    Obligaţiile părţilor
    2.1. Obligaţiile predătorului
    Conducătorul unităţii subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor dispune organizarea instruirii pentru activitatea de ................................. din incinta unităţii, astfel:
    - zilnic se va executa instruirea pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă de către persoana numită să conducă această activitate, conform art. 20 din Legea nr. 319/2006, cu modificările ulterioare;
    – personalul Societăţii ................................. va fi informat cu privire la riscurile legate de sănătate şi securitate pe timpul lucrului în sectorul ............................., conform art. 20 alin. (3) din Legea nr. 319/2006, cu modificările ulterioare;
    – accesul în sectorul depozitare se va efectua în conformitate cu instrucţiunile unităţii care predă bunurile;
    – este interzis să se introducă băuturi alcoolice, ţigări, brichete sau alte surse generatoare de incendii la punctele de lucru;
    – pe timpul executării activităţii de ...................... personalul Societăţii ........................... va fi însoţit permanent de către personal din cadrul .....................;
    – zilnic, la orele ………..…, persoana însoţitoare raportează factorilor de conducere din unitate că la terminarea activităţii tehnica, utilajele şi uneltele aparţinând societăţii sunt evacuate din incinta unităţii.


    2.2. Obligaţiile primitorului
    Obligaţii privind accesul în sectoarele de activitate:
    - se execută pentru personal, numai pe la ……………….., conform tabelului aprobat şi prin prezentarea actelor de identitate (B.I./C.I.);
    – pentru tehnica din dotare, accesul se face numai pe la ………………., dispusă pe latura ……………. a obiectivului, pe calea de comunicaţie ............................................................;
    – personalul se va supune controlului corporal la punctul de control;
    – tehnica este controlată la intrarea în sectorul de activitate de către persoana însoţitoare din cadrul unităţii, prin aspectare, cu luarea tuturor măsurilor antiterorism;
    – nu au acces în sectoarele de activitate persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, substanţelor psihotropice sau halucinogene, cu băuturi alcoolice sau având asupra lor ţigări, chibrituri, materiale inflamabile, telefoane mobile, obiecte sau dispozitive de orice tip care să poată provoca explozie sau scântei; bunurile interzise se vor reţine, acestea se vor depune în dulapul destinat acestui scop şi vor fi înapoiate la terminarea activităţii din ziua respectivă.

    Precizări pe timpul desfăşurării activităţii:
    - la executarea activităţilor de ................................. se va avea în vedere să nu se producă stricăciuni asupra construcţiilor, împrejmuirilor interioare şi exterioare. În cazul producerii de stricăciuni, Societatea ................................. se obligă să le repare, în totalitate, pe cheltuiala sa;
    – evacuează în afara unităţii, pe la porţile secundare de acces, ............................................. care a fost rezultată în procesul de lucru din ziua respectivă;
    – este interzisă desfăşurarea activităţilor în incinta unităţii, altele decât cele care fac obiectul desfăşurării activităţii de ..................................................................;
    – se interzice blocarea, chiar şi temporară, a căilor de acces din incinta unităţii;
    – în cazul în care persoana însoţitoare consideră că personalul societăţii încalcă regulile de ordine interioară a unităţii în părţile care îl privesc, aceasta raportează imediat comenzii unităţii;
    – în cazul în care se constată încălcări grave de la ordinea interioară şi abateri de la specificul activităţii ........................ de către Societatea ................................................................, comanda unităţii îşi rezervă dreptul de a suspenda temporar activitatea de .................................................................. până la soluţionarea problemelor constatate.

    Obligaţii privind securitatea şi sănătatea în muncă şi prevenirea şi stingerea incendiilor:
    - are obligaţia de a asigura organizarea şi conducerea activităţilor specifice de securitate şi sănătate a personalului propriu, în toate aspectele legate de muncă, pe timpul desfăşurării lucrărilor, precum şi pe timpul deplasării tehnicii;
    – Societatea ...................................... va desfăşura numai activităţi pentru care a obţinut autorizaţie de funcţionare din punctul de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă şi va anexa o copie a acesteia la prezenta convenţie;
    – Societatea ....................................... nu va solicita participarea personalului ..................... la alte activităţi decât cele specificate în protocol;
    – îşi instruieşte personalul propriu participant privitor la activităţile specifice;
    – asigură echipamentul de lucru şi de protecţie pentru personalul propriu, potrivit art. 13 literele q)-s) din Legea nr. 319/2006, cu modificările ulterioare, şi urmăreşte utilizarea acestuia de către lucrători, precum şi materiale igienico-sanitare; nerespectarea duce la sistarea activităţii;
    – în procesul de lucru vor fi folosite propriile aparate, instalaţii şi unelte ale Societăţii .………………………..;
    – la izbucnirea unui incendiu, persoana care observă foc, fum sau simte miros caracteristic de ars anunţă imediat persoana însoţitoare despre aceasta;
    – se interzice scoaterea în afara obiectivului a unor bunuri fără documente justificative de însoţire;
    – în cazul producerii unui eveniment care a condus la rănirea sau accidentarea uneia sau mai multor persoane, se va anunţa de urgenţă personalul specializat, prin intermediul conducătorului locului de muncă al Societăţii .………………... .



    ART. 3
    Durata convenţiei
    3.1. Convenţia intră în vigoare în data de .................. şi încetează în data de .......................................................... .
    3.2. Convenţia poate fi modificată sau completată, prin acte adiţionale semnate de părţi, la iniţiativa oricăreia dintre acestea, şi aprobate de eşalonul superior.
    3.3. Partea care are iniţiativa modificării sau completării convenţiei va transmite celeilalte părţi spre analiză propunerile sale motivate.

    ART. 4
    Dispoziţii finale
    4.1. Părţile vor urmări şi asigura aplicarea unitară a dispoziţiilor ce fac obiectul prezentei convenţii.
    4.2. În eventualitatea producerii unui accident de muncă, definit conform prevederilor art. 5 lit. g) şi art. 30 din Legea nr. 319/2006, cu modificările ulterioare, suferit de personalul Societăţii .............................. pe timpul desfăşurării activităţilor de .............................., accidentul de muncă va fi comunicat, cercetat şi înregistrat de Societatea .................... .
    4.3. Prezenta convenţie s-a încheiat astăzi, ......................., în 2 (două) exemplare, câte unul pentru fiecare parte.

┌────────────────┬─────────────────────┐
│ │PRIMITOR │
│PREDĂTOR │SOCIETATEA │
│ │…………….. │
└────────────────┴─────────────────────┘




    ANEXA 2

    la norme




    NECLASIFICAT
    Exemplar nr. ....
    - Model -

┌─────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┐
│ROMÂNIA │ │
│MINISTERUL JUSTIŢIEI │ │
│ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ A │MINISTERUL ECONOMIEI │
│PENITENCIARELOR │Nr. .................................│
│Nr. │APROB │
│................................... │MINISTERUL ECONOMIEI │
│APROB │.....................................│
│ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ A │ │
│PENITENCIARELOR │ │
│.....................................│ │
└─────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┘

    PROTOCOL Nr. ..........
    de predare-preluare a bunurilor mobile cu specific militar de resortul muniţiilor
    şi materiilor explozive sau, după caz, a bunurilor mobile reprezentând
    deşeuri metalice rezultate în urma casării armamentului şi muniţiei
    În temeiul art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 38/2010 privind transmiterea unor bunuri mobile, proprietate privată a statului, din administrarea şi evidenţa proprie a Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Justiţiei - Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate acesteia în administrarea unor operatori economici din industria de apărare, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei, aprobată cu modificări prin Legea nr. 184/2010, cu modificările şi completările ulterioare, se hotărăsc următoarele:
    1. Administraţia Naţională a Penitenciarelor, denumită în continuare ANP, transmite, în anul ......., bunurile mobile de resortul muniţiilor şi materiilor explozive sau, după caz, bunurile mobile reprezentând deşeuri metalice rezultate în urma casării armamentului şi muniţiei, nominalizate în anexa nr. 1, denumite în continuare bunuri, din administrarea şi evidenţa proprie în administrarea operatorilor economici din industria de apărare, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei.
    2. Bunurile se predau în starea în care acestea se află, conform fişei de evidenţă de lot, împreună cu ambalajele aferente, inclusiv cele incomplete.
    Predarea-preluarea bunurilor se face pe bază de proces-verbal prevăzut în anexa nr. 2, încheiat şi semnat la sediul unităţii, pe categorii de bunuri, între conducătorul unităţii şi reprezentantul legal al operatorului economic.
    Datele de identificare ale bunurilor care fac obiectul predării-preluării se nominalizează în procesele-verbale de predare-preluare.
    Reprezentanţii legali ai operatorilor economici care vor prelua bunurile vor avea asupra lor împuterniciri pentru preluarea bunurilor, conform anexei nr. 3.
    Predarea-preluarea bunurilor se va realiza la sediul unităţii, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
    Manipularea şi încărcarea bunurilor pe mijloacele de transport ale operatorilor economici se execută în comun.
    După predarea-preluarea bunurilor şi încheierea tuturor documentelor specifice de predare-preluare, responsabilitatea păstrării, depozitării, evidenţei şi gestionării în siguranţă şi securitate, conform prevederilor legale, revine în totalitate operatorilor economici.
    Unităţile se obligă să permită accesul personalului şi tehnicii operatorilor economici la locurile de încărcare-descărcare, pe baza avizelor de securitate şi a tabelelor de acces nominale, transmise de operatorii economici şi aprobate conform competenţelor.
    Conducătorul unităţii împreună cu şeful structurii financiar-contabile urmăresc înscrierea în evidenţa contabilă a operaţiunilor privind ieşirea din gestiune, pe baza procesului-verbal de predare-preluare înregistrat la operatorul economic.
    După finalizarea activităţii de predare-preluare, exemplarele nr. 2 şi 3 ale procesului-verbal de predare-preluare vor fi înmânate instituţiei primitoare, din care exemplarul nr. 2 se va remite predătorului „confirmat de primire“, în termen de 30 de zile de la data efectuării operaţiunii de predare-preluare.
    Procesele-verbale de predare-preluare se întocmesc zilnic, pentru bunurile predate în ziua respectivă.

    3. Responsabilitatea privind respectarea normelor de securitate şi sănătate în muncă şi de apărare împotriva incendiilor aparţine şefilor instituţiilor implicate în activitatea de predare-preluare, fiecare pentru personalul propriu.
    Unităţile şi operatorii economici încheie convenţia de cooperare, cu cel puţin 15 zile calendaristice înainte de începerea activităţilor de predare-preluare, modelul acesteia fiind prevăzut în anexa nr. 4.

    4. Transportul şi paza bunurilor care fac obiectul prezentului protocol se vor asigura prin grija entităţii primitoare.
    Operatorul economic are obligaţia de a asigura transportul bunurilor preluate în aceeaşi zi, cu excepţia cazului în care nu se poate constitui coloana de transport.

    5. Stabilirea detaliilor privind data începerii şi finalizării activităţii de predare-preluare, manipulare şi încărcare se face direct între unitate şi operatorul economic, pe baza unui grafic, cu încadrarea în perioada de predare-preluare menţionată în anexa nr. 1.
    Perioada de predare-primire a bunurilor poate fi modificată numai cu acordul eşaloanelor superioare ale părţilor implicate.

    6. Data-limită de predare-preluare a bunurilor şi de părăsire a unităţii gestionare/deţinătoare este ................ .
    Pentru bunurile care nu se pot preda sau prelua până la ....................., termenul-limită poate fi modificat. Modificarea termenului de predare-preluare se poate efectua numai prin act adiţional la protocol.

    7. Prezentul protocol s-a întocmit în 2 (două) exemplare, astfel:
    - exemplarul nr. 1 la ANP;
    – exemplarul nr. 2 la Ministerul Economiei.

    8. Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezentul protocol, astfel:
    - anexa nr. 1 - Lista bunurilor mobile cu specific militar de resortul muniţiilor şi materiilor explozive sau, după, caz, a bunurilor mobile reprezentând deşeuri metalice rezultate în urma casării armamentului şi muniţiei, care se transferă din administrarea şi evidenţa proprie a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi unităţilor subordonate în administrarea unor operatori economici din industria de apărare, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei - 1 (una) - cu ............. file - document neclasificat;
    – anexa nr. 2 - Proces-verbal de predare-preluare a bunurilor mobile cu specific militar de resortul muniţiilor şi materiilor explozive sau, după, caz, a bunurilor mobile reprezentând deşeuri metalice rezultate în urma casării armamentului şi muniţiei - model - 1 (unu) cu ........ file - document neclasificat;
    – anexa nr. 3 - Împuternicire - model - 1 (una) - cu ....... file - document neclasificat;
    – anexa nr. 4 - Convenţie de cooperare - model - 1 (una) - cu ............ file - document neclasificat.


    ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ A PENITENCIARELOR
    DIRECŢIA ECONOMICO-ADMINISTRATIVĂ
    MINISTERUL ECONOMIEI
    ........................................
    (STRUCTURA DE SPECIALITATE)
    ANEXA 1

    la Protocolul nr. .....
    de predare-preluare a bunurilor mobile cu specific militar de resortul muniţiilor
    şi materiilor explozive sau, după caz, a bunurilor mobile reprezentând deşeuri metalice
    rezultate în urma casării armamentului şi muniţiei




    ROMÂNIA
    MINISTERUL JUSTIŢIEI
    ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ A PENITENCIARELOR
                                                                                 NECLASIFICAT
                                                                          Exemplarul nr. .....

┌┬─────────────────────────────────────┐
││Aprob. │
├┼─────────────────────────────────────┤
││Director general │
└┴─────────────────────────────────────┘


    LISTA
    bunurilor mobile cu specific militar de resortul muniţiilor şi materiilor explozive sau, după caz,
    a bunurilor mobile reprezentând deşeuri metalice rezultate în urma casării armamentului şi muniţiei,
    care se transferă din administrarea şi evidenţa proprie a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor
    şi unităţilor subordonate în administrarea unor operatori economici
    din industria de apărare, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei

┌────┬─────────┬────────────┬────┬──────────┬────────┬─────────┬────────┬────────────────┐
│Nr. │Denumirea│Date de │ │ │ │Valoarea │Operator│Perioada de │
│crt.│bunurilor│identificare│U.M.│Cantitatea│Unitatea│contabilă│economic│predare-preluare│
│ │ │ │ │ │ │- lei - │primitor│ │
├────┼─────────┼────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────────┤
└────┴─────────┴────────────┴────┴──────────┴────────┴─────────┴────────┴────────────────┘



    ANEXA 2

    la Protocolul nr. ...... de predare-preluare a bunurilor mobile cu specific militar de resortul muniţiilor
    şi materiilor explozive sau, după caz, a bunurilor mobile reprezentând deşeuri metalice
    rezultate în urma casării armamentului şi muniţiei




    - model -

┌┬─────────────────────────────────────┐
││NECLASIFICAT │
├┼─────────────────────────────────────┤
││Exemplarul nr. .... │
└┴─────────────────────────────────────┘


    Aprob
    şi confirm operaţiunea de predare.
    Conducătorul unităţii ………..
    ...................................................................
    (funcţia, numele, prenumele, ştampila şi semnătura)
    Nr. ……………. din ………………..
    (de la unitatea predătoare)
    Aprob
    şi confirm operaţiunea de preluare.
    Director general instituţia primitoare
    ....................................................................
    (funcţia, numele, prenumele, ştampila şi semnătura)
    PROCES-VERBAL DE PREDARE-PRELUARE
    a bunurilor mobile cu specific militar de resortul muniţiilor şi materiilor explozive sau, după caz,
    a bunurilor mobile reprezentând deşeuri metalice rezultate în urma casării armamentului
    şi muniţiei încheiat la data de ………… la sediul ….………
    În baza prevederilor art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 38/2010 privind transmiterea unor bunuri mobile, proprietate privată a statului din administrarea şi evidenţa proprie a Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Justiţiei - Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate acesteia în administrarea unor operatori economici din industria de apărare, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei, aprobată cu modificări prin Legea nr. 184/2010, cu modificările şi completările ulterioare, şi a protocolului încheiat între Ministerul Justiţiei - Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Ministerul Economiei nr. …….. din ………..
    se transmit din administrarea unităţii - …............, reprezentată de ordonatorul ……. de credite ……………… şi contabilul-şef .......... (grad, nume şi prenume), având sediul în localitatea ………….. (adresă completă, telefon, fax), în administrarea ........ (denumirea instituţiei, adresa completă, C.U.I., telefon, fax), reprezentată de ……............. (împuternicitul legal), următoarele bunuri:

┌────┬─────────┬────────┬────┬────────────┬──────────┬──────────┬──────────┬─────────┬─────────┬─────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea│Marca │ │Cantitatea │Lot de │An de │Uzina de │Lot de │An de │Uzina de │Preţ │Valoare│
│crt.│bunurilor│pulberii│U.M.├─────┬──────┤fabricaţie│fabricaţie│fabricaţie│asamblare│asamblare│asamblare│unitar│totală │
│ │ │ │ │Cifre│Litere│ │ │ │ │ │ │ │(lei) │
├────┼─────────┼────────┼────┼─────┼──────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────┼───────┤
├────┼─────────┼────────┼────┼─────┼──────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────┼───────┤
├────┴─────────┴────────┴────┴─────┴──────┴──────────┴──────────┴──────────┴─────────┴─────────┴─────────┴──────┼───────┤
│Valoare totală │ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────┘



    NOTĂ:
    În procesul de predare-preluare se înscriu şi ambalajele, pe tipuri, conform datelor din evidenţa contabilă. Preţul unitar este reprezentat de preţul unitar din evidenţa contabilă.
    În urma predării-preluării bunurilor, toate lăzile cu muniţii, recipiente etc. au fost sigilate cu sârmă şi sigiliul de plumb nr. …… al …………. (denumirea instituţiei primitoare).
    Bunurile s-au predat conform inventarelor de complet (………… file), anexate la prezentul proces-verbal, semnate şi ştampilate pe fiecare pagină de către ordonatorul ………………. de credite.
    Instituţia primitoare se obligă să transmită unităţii predătoare confirmarea înregistrării în conturile de ordine şi evidenţă a bunurilor primite până la data de …………….. (30 zile de la data preluării).
    Prezentul proces-verbal s-a încheiat în 3 exemplare:
    - exemplarul nr. 1 la ................. unitatea gestionară;
    – exemplarul nr. 2 la ………………… (Se returnează unităţii gestionare, în termen de 30 de zile de la data intrării bunurilor în evidenţa contabilă.);
    – exemplarul nr. 3 la ……………… (instituţia primitoare).


    Am predat.
    Comisia de predare din unitatea gestionară
    Grad, nume, prenume, funcţia fiecărei persoane primitoare şi distinct gestionarul predător
    ................................................
    Am primit.
    Numele, prenumele şi semnătura împuternicitului instituţiei
    ..............................................

    ANEXA 3

    la Protocolul nr. … de predare-preluare a bunurilor mobile cu specific militar de resortul muniţiilor
    şi materiilor explozive sau, după caz, a bunurilor mobile reprezentând deşeuri metalice
    rezultate în urma casării armamentului şi muniţiei





┌───────────┬──────────────────────────┐
│- model - │ │
├───────────┼──────────────────────────┤
│ │NECLASIFICAT │
├───────────┼──────────────────────────┤
│ │Exemplarul nr. ..... │
└───────────┴──────────────────────────┘



┌┬────────────────────────────────────────────────────────────┐
││ROMÂNIA │
├┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
││MINISTERUL ECONOMIEI │
├┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
││Aprob. │
├┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
││............................................................│
├┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
││(structura de specialitate │
└┴────────────────────────────────────────────────────────────┘


    ÎMPUTERNICIRE
    încheiată la data de .......................
    Ministerul Economiei, cu sediul în ….............., reprezentat prin .......... (şeful structurii de specialitate), împuternicim prin prezenta pe domnul ......................, domiciliat în ........................., str. ...................... nr. ......., identificat cu C.I./B.I. seria ...... nr. ......................, eliberat(ă) de ......................... la data de .....................,. având funcţia de ......................, să ne reprezinte, în baza prevederilor art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 38/2010 privind transmiterea unor bunuri mobile, proprietate privată a statului, din administrarea şi evidenţa proprie a Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Justiţiei - Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate acesteia în administrarea unor operatori economici din industria de apărare, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei, aprobată cu modificări prin Legea nr. 184/2010, cu modificările şi completările ulterioare, la preluarea bunurilor mobile de resortul ............................., specificate în anexa nr. 1 la Protocolul nr. ..... din .................. încheiat între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Ministerul Economiei, care se transferă din administrarea şi evidenţa proprie a ................. în administrarea ........................... .
    În îndeplinirea mandatului său, împuternicitul va avea următoarele drepturi şi obligaţii:
    - să preia, la sediul ......................, bunurile nominalizate în anexa nr. 1 la Protocolul nr. ....... din ............... încheiat între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Ministerul Economiei, în starea care se află, conform inventarului de complet, fişei de evidenţă de lot, cărţii gurii de foc sau cărţii tehnice, după caz, împreună cu ambalajele aferente, inclusiv cele incomplete;
    – să semneze procesele-verbale de predare-primire a bunurilor şi toate documentele anexate acestora;
    – să sigileze cu sârmă şi sigiliu de plumb toate lăzile de armament, piese de schimb, muniţii, recipiente etc. în care au fost ambalate bunurile preluate;
    – să organizeze activitatea de pregătire şi manipulare a bunurilor preluate;
    – să organizeze transportul şi paza bunurilor materiale care fac obiectul transmiterii, conform graficului de predare-preluare încheiat între predător şi primitor;
    – să respecte, împreună cu personalul propriu implicat în activităţile de predare-preluare normele de securitate şi sănătate în muncă şi de apărare împotriva incendiilor specifice .....................................;
    – să prezinte, la sosirea la sediul .........................., copie a C.I./B.I. seria ........ nr. ........................, care se va anexa la prezenta.

    Director general
    operator economic primitor,
    ......................................................................
    (funcţia, numele, prenumele, ştampila şi semnătura)

    ANEXA 4

    la Protocolul nr. ….. de predare-preluare a bunurilor mobile cu specific militar de resortul muniţiilor
    şi materiilor explozive sau, după caz, a bunurilor mobile reprezentând deşeuri metalice
    rezultate în urma casării armamentului şi muniţiei





┌┬─────────────────────────────────────┐
││NECLASIFICAT │
├┼─────────────────────────────────────┤
││Exemplarul nr. … │
└┴─────────────────────────────────────┘


    - model -
    CONVENŢIE DE COOPERARE Nr. …
    Părţile:
    - Unitatea ..........................., reprezentată de domnul ......................., cu sediul în ..................., în calitate de predător, şi
    – Societatea ............................., reprezentată de ...................., cu sediul în ........................, în calitate de primitor al bunurilor prevăzute în protocolul de predare-preluare pentru ……..........…., convin să încheie prezenta convenţie de cooperare, în următoarele condiţii:

    ART. 1
    Obiectul convenţiei
    În baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 38/2010 privind transmiterea unor bunuri mobile, proprietate privată a statului, din administrarea şi evidenţa proprie a Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Justiţiei - Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate acesteia în administrarea unor operatori economici din industria de apărare, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei, aprobată cu modificări prin Legea nr. 184/2010, cu modificările şi completările ulterioare, şi a Protocolului de predare-primire nr. …./….., s-a aprobat accesul personalului şi tehnicii aparţinând Societăţii ...................................................., în …......., pe perioada ................................................., pentru preluarea bunurilor specificate în ............................................ .
    În conformitate cu prevederile art. 7 alin. (5) din Legea securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006, cu modificările ulterioare, ale art. 136 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.425/2006, cu modificările şi completările ulterioare, cu ocazia predării-preluării bunurilor specificate în ........................................................., s-a procedat la încheierea prezentei convenţii pentru a stabili responsabilităţi şi măsuri ce urmează a fi respectate, pentru ca activităţile să se desfăşoare în condiţii de securitate şi sănătate în muncă.

    ART. 2
    Obligaţiile părţilor
    2.1. Obligaţiile predătorului
    Conducătorul unităţii dispune organizarea instruirii pentru activitatea de .............................................................. din incinta unităţii astfel:
    - zilnic se va executa instruirea pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă de către persoana numită să conducă această activitate, conform art. 20 din Legea nr. 319/2006, cu modificările ulterioare;
    – personalul Societăţii ........................................................... va fi informat cu privire la riscurile legate de sănătate şi securitate pe timpul lucrului în sectorul ...................................., conform art. 20 alin (3) din Legea nr. 319/2006, cu modificările ulterioare;
    – accesul în sectorul depozitare se va efectua în conformitate cu instrucţiunile unităţii care predă bunurile;
    – este interzis să se introducă băuturi alcoolice, ţigări, brichete sau alte surse generatoare de incendii la punctele de lucru;
    – pe timpul executării activităţii de ......................................., personalul Societăţii......................................... va fi însoţit permanent de către personal din cadrul .....................................;
    – zilnic, la orele ………..…, persoana însoţitoare raportează factorilor de conducere ai unităţii că la terminarea activităţii tehnica, utilajele şi uneltele aparţinând societăţii sunt evacuate din incinta unităţii.


    2.2. Obligaţiile primitorului
    Obligaţii privind accesul în sectoarele de activitate:
    - se execută pentru personal, numai pe la ….., conform tabelului aprobat şi prin prezentarea actelor de identitate (B.I./C.I.);
    – pentru tehnica din dotare, accesul se face numai pe la …, dispusă pe latura …. a obiectivului, pe calea de comunicaţie .................................................................................................;
    – personalul se va supune controlului corporal în punctul de control;
    – tehnica este controlată la intrarea în sectorul de activitate de către persoana însoţitoare din cadrul unităţii, prin aspectare, cu luarea tuturor măsurilor antiterorism;
    – nu au acces în sectoarele de activitate persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, substanţelor psihotropice sau halucinogene, cu băuturi alcoolice sau având asupra lor ţigări, chibrituri, materiale inflamabile, telefoane mobile, obiecte sau dispozitive de orice tip care să poată provoca explozie sau scântei; bunurile interzise se vor reţine, acestea se vor depune în dulapul destinat acestui scop şi vor fi înapoiate la terminarea activităţii din ziua respectivă.

    Precizări, pe timpul desfăşurării activităţii:
    - la executarea activităţilor de .......................................... se va avea în vedere să nu se producă stricăciuni asupra construcţiilor, împrejmuirilor interioare şi exterioare. În cazul producerii de stricăciuni, Societatea ................................ se obligă să le repare, în totalitate, pe cheltuiala sa;
    – evacuează în afara unităţii, pe la porţile secundare de acces, ............................................. care a fost rezultată în procesul de lucru din ziua respectivă;
    – este interzisă desfăşurarea activităţilor în incinta unităţii, altele decât cele care fac obiectul desfăşurării activităţii de ............................................................................................;
    – se interzice blocarea, chiar şi temporară, a căilor de acces din incinta unităţii;
    – în cazul în care persoana însoţitoare consideră că personalul societăţii încalcă regulile de ordine interioară a unităţii în părţile care îl privesc, aceasta raportează imediat comenzii unităţii;
    – în cazul în care se constată încălcări grave de la ordinea interioară şi abateri de la specificul activităţii ........................ de către Societatea ................................................................, comanda unităţii îşi rezervă dreptul de a suspenda temporar activitatea de ......................................................................... până la soluţionarea problemelor constatate.

    Obligaţii privind securitatea şi sănătatea în muncă şi prevenirea şi stingerea incendiilor:
    - are obligaţia de a asigura organizarea şi conducerea activităţilor specifice de securitate şi sănătate a personalului propriu, în toate aspectele legate de muncă, pe timpul desfăşurării lucrărilor, precum şi pe timpul deplasării tehnicii;
    – Societatea...................................... va desfăşura numai activităţi pentru care a obţinut autorizaţie de funcţionare din punctul de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă şi va anexa o copie a acesteia la prezenta convenţie;
    – Societatea ......... nu va solicita participarea personalului ................ la alte activităţi decât cele specificate în protocol;
    – îşi instruieşte personalul propriu participant privitor la activităţile specifice;
    – asigură echipamentul de lucru şi de protecţie pentru personalul propriu, potrivit art. 13 lit. q)-s) din Legea nr. 319/2006, cu modificările ulterioare, şi urmăreşte utilizarea acestuia de către lucrători, precum şi materiale igienico-sanitare; nerespectarea duce la sistarea activităţii;
    – la izbucnirea unui incendiu, persoana care observă foc, fum sau simte miros caracteristic de ars anunţă imediat persoana însoţitoare despre aceasta;
    – se interzice scoaterea în afara obiectivului a unor bunuri fără documente justificative de însoţire;
    – în cazul producerii unui eveniment care a condus la rănirea sau accidentarea uneia sau mai multor persoane, se va anunţa de urgenţă personalul specializat, prin intermediul conducătorului locului de muncă al Societăţii .………………... .



    ART. 3
    Durata convenţiei
    3.1. Convenţia intră în vigoare în data de ........................... şi încetează în data de ......................................................... .
    3.2. Convenţia poate fi modificată sau completată, prin acte adiţionale semnate de părţi, la iniţiativa oricăreia dintre acestea, şi aprobate de eşalonul superior.
    3.3. Partea care are iniţiativa modificării sau completării convenţiei va transmite celeilalte părţi spre analiză propunerile sale motivate.

    ART. 4
    Dispoziţii finale
    4.1. Părţile vor urmări şi asigura aplicarea unitară a dispoziţiilor ce fac obiectul prezentei convenţii.
    4.2. În eventualitatea producerii unui accident de muncă, definit conform prevederilor art. 5 lit. g) şi art. 30 din Legea nr. 319/2006, cu modificările ulterioare, suferit de personalul Societăţii ............................. pe timpul desfăşurării activităţilor de ................................, accidentul de muncă va fi comunicat, cercetat şi înregistrat de Societatea ...................................... .
    4.3. Prezenta convenţie s-a încheiat astăzi, ......................., în 2 (două) exemplare, câte unul pentru fiecare parte.

┌────────────────┬─────────────────────┐
│ │PRIMITOR │
│PREDĂTOR │SOCIETATEA │
│ │…………….. │
└────────────────┴─────────────────────┘




    ------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016