Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME din 20 august 2001  de securitate radiologică privind radioprotecţia operaţională a lucrătorilor externi    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 NORME din 20 august 2001 de securitate radiologică privind radioprotecţia operaţională a lucrătorilor externi

EMITENT: Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 764 bis din 30 noiembrie 2001

──────────
    Aprobate prin Ordinul nr. 353 din 20 august 2001 publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 764 bis din 30 noiembrie 2001.
──────────

    CAP. I
    Scop şi definiţii
    ART. 1
     Scopul prezentei norme este de a completa prevederile Normelor fundamentale de securitate radiologică, aprobate prin Ordinul preşedintelui Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare nr. 14/2000, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 404 din 29 august 2000 cu cerinţele privind asigurarea şi optimizarea radioprotecţiei operaţionale pentru lucrătorii externi supuşi riscului expunerii la radiaţii ionizante care desfăşoară activităţi în zonele controlate, definite ca atare de normele anterior menţionate.

    ART. 2
     Pentru scopurile prezentei norme sunt utilizate următoarele definiţii:
     Activităţi desfăşurate de un lucrător extern: orice serviciu sau servicii îndeplinite de un lucrător extern într-o zonă controlată pentru care este responsabilă o întreprindere operatoare.
     Întreprindere externă: orice persoană legal constituită, alta decât întreprinderea operatoare (sau membri ai personalului acesteia), chemată să efectueze o activitate de orice natură în zona controlată a întreprinderii operatoare.
     Lucrător extern: orice persoană expusă profesional, în sensul definiţiei din Normele fundamentale de securitate radiologică, (inclusiv persoanele în curs de pregătire definite conform respectivelor norme), care desfăşoară o activitate de orice fel într-o zonă controlată, fiind angajată temporar sau permanent de o întreprindere externă.
     Întreprindere operatoare: orice persoană legal constituită care, conform prevederilor Legii nr. 111/1996 privind desfăşurarea în siguranţă a activităţilor nucleare, republicată, este responsabilă pentru zona controlată în care se desfăşoară o practică autorizată conform prevederilor legii sus menţionate.
     Sistem de supraveghere radiologică a lucrătorilor externi: componentă a sistemului de protecţie împotriva radiaţiilor ionizante definit în art. 80 al Normelor fundamentale de securitate radiologică, reprezentând ansamblul măsurilor necesare pentru punerea în aplicare a cerinţelor de monitorizare individuală a expunerii la radiaţii şi de supraveghere medicală pentru lucrătorii externi, prevăzute în normele respective, în particular în capitolul VI.

    CAP. II
    Cerinţe de autorizare referitoare la lucrătorii externi
    ART. 3
     Activităţile desfăşurate de o întreprindere externă în cadrul unor practici desfăşurate de o întreprindere operatoare trebuie declarate, respectiv autorizate de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, conform prevederilor Normelor fundamentale de securitate radiologică.

    ART. 4
    (1) Declararea, respectiv autorizarea întreprinderii externe prevăzută la art. 3, poate fi acceptată, respectiv acordată numai dacă sistemul de protecţie împotriva radiaţiilor ionizante permite asigurarea, pentru lucrătorii externi, a unei radioprotecţii echivalente cu cea de care dispun persoanele expuse profesional utilizate în mod permanent de întreprinderea operatoare.
    (2) Înregistrarea rezultatelor monitorizării individuale a expunerii la radiaţii şi păstrarea acestor înregistrări pentru lucrătorii externi se vor face conform prevederilor art. 63-66 din Normele fundamentale de securitate radiologică.
    (3) Înregistrarea rezultatelor supravegherii medicale se va face potrivit reglementărilor stabilite de Ministerul Sănătăţii şi al Familiei.
    (4) Pentru asigurarea supravegherii radiologice, întreprinderea externă trebuie să pună la dispoziţia fiecărui lucrător extern un carnet individual de supraveghere radiologică. Conţinutul şi modul de completare a acestui carnet sunt prezentate în anexa nr 1.
    (5) În cazul lucrătorilor externi a căror întreprindere externă are sediul în străinătate, dacă legislaţia ţării în care întreprinderea externă respectivă îşi are sediul prevede completarea unor documente specifice de supraveghere radiologică, atunci întreprinderea externă este responsabilă de completarea acestor documente. În acest caz nu mai este necesar carnetul de la alin. (4).

    CAP. III
    Obligaţiile întreprinderii externe şi ale întreprinderii operatoare
    ART. 5
     Întreprinderea externă trebuie să asigure fie direct, fie prin aranjamente contractuale cu întreprinderea operatoare, radioprotecţia lucrătorilor săi, conform prevederilor capitolelor IV-VI din Normele fundamentale de securitate radiologică, şi în particular:
    (a) să asigure respectarea principiilor generale şi a cerinţelor specifice privind limitarea dozelor prevăzute în art. 12-24 şi 27-32 din normele menţionate;
    (b) să asigure informarea şi pregătirea în domeniul radioprotecţiei prevăzute în art. 49-50 din normele menţionate;
    (c) să asigure ca lucrătorii săi să fie supuşi monitorizării individuale a expunerii la radiaţii şi supravegherii medicale, conform condiţiilor definite în art. 55-62, 76-79 din normele menţionate;
    (d) să îndeplinească obligaţiile care îi revin privind înregistrarea şi păstrarea rezultatelor supravegherii radiologice conform prevederilor art. 4 alin. 2 şi 3 din prezenta normă şi să asigure eliberarea către fiecare lucrător extern şi ţinerea la zi a carnetului individual prevăzut la art. 4 alin. 4 (completând datele din sarcina sa şi verificând completarea datelor din sarcina întreprinderii operatoare, conform prevederilor anexei nr. 1).


    ART. 6
    (1) Întreprinderea operatoare responsabilă pentru o zonă controlată în care îşi desfăşoară activitatea lucrători externi este responsabilă, fie direct, fie prin aranjamente contractuale, de aspectele operaţionale ale protecţiei lor radiologice care sunt în legătură directă cu natura zonei controlate şi cu activitatea respectivă.
    (2) În particular pentru fiecare din lucrătorii externi care desfăşoară activităţi în zona controlată, întreprinderea operatoare trebuie:
    (a) să verifice că lucrătorul extern respectiv a fost declarat medical apt pentru activităţile pe care le va desfăşura, conform reglementărilor Ministerului Sănătăţii şi Familiei;
    (b) să se asigure ca, în afara pregătirii de bază în radioprotecţie prevăzute în art. 5, litera (b), lucrătorul respectiv să primească o pregătire specifică referitoare atât la particularităţile zonei controlate, cât şi la cele ale activităţilor pe care le va desfăşura;
    (c) să asigure ca lucrătorul extern respectiv să dispună de echipamentele necesare de protecţie individuală;
    (d) să asigure ca lucrătorul extern respectiv să beneficieze de o monitorizare individuală a expunerii la radiaţii corespunzătoare naturii activităţilor pe care le va desfăşura şi să beneficieze de orice monitorizare dozimetrică operaţională care se dovedeşte necesară;
    (e) să asigure respectarea principiilor generale şi a cerinţelor specifice privind limitarea dozelor prevăzute în art. 12-24 şi 27-32 din Normele fundamentale de securitate radiologică;
    (f) rezultatele monitorizării individuale a expunerii la radiaţii ale fiecărui lucrător extern să fie înregistrate în carnetul individual de supraveghere radiologică al respectivului lucrător, conform prevederilor anexei nr. 1 la prezentele norme şi să îndeplinească obligaţiile care îi revin privind înregistrarea şi păstrarea rezultatelor monitorizării individuale a expunerii la radiaţii conform prevederilor art. 4 alin. 2 din prezenta normă.


    CAP. IV
    Obligaţiile lucrătorilor externi
    ART. 7
    (1) Fiecare lucrător extern este obligat să îşi aducă contribuţia, pe măsura posibilului, la asigurarea propriei sale radioprotecţii, şi în particular la buna funcţionare a sistemului de protecţie împotriva radiaţiilor ionizante prevăzut la art. 4.
    (2) Fiecare lucrător extern are obligaţia să păstreze propriul carnet individual de supraveghere radiologică şi să prezinte carnetul respectiv spre completare şi analiză la orice solicitare a întreprinderii externe sau a întreprinderii operatoare.
    (3) La părăsirea întreprinderii externe, lucrătorul extern are obligaţia să păstreze în continuare propriul carnet individual de supraveghere radiologică şi, în cazul că va lucra din nou ca persoană expusă profesional, să îl prezinte noii întreprinderi în vederea asigurării transmiterii rezultatelor supravegherii radiologice anterioare.

    ANEXA 1

    la norme
     Prevederi privind carnetele individuale de supraveghere
     radiologică prevăzute în art. 4, alin. 4
    SECŢIUNEA I

    (1) Carnetul individual de supraveghere radiologică al lucrătorilor externi are şase părţi, cuprinzând respectiv:
    - date relative la identitatea lucrătorului extern şi la întreprinderea externă;
    – date referitoare la supravegherea radiologică a lucrătorului extern, anterioare eliberării carnetului individual de supraveghere radiologică şi date referitoare la doza cumulată la părăsirea întreprinderii externe;
    – date necesare a fi completate înaintea începerii desfăşurării de activităţi în zona controlată de către lucrătorul extern;
    – date necesare a fi completate la sfârşitul anului calendaristic şi la părăsirea întreprinderii externe de către lucrătorul extern;
    – date necesare a fi completate la sfârşitul desfăşurării de activităţi în zona controlată şi la sfârşitul anului calendaristic;
    – date referitoare la expuneri special autorizate, accidentale sau de urgenţă.

    (2) Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, întreprinderea externă şi întreprinderea operatoare vor lua măsuri pentru a împiedica orice falsificare, abuz sau manipulare ilegală a sistemului de supraveghere radiologică a lucrătorilor externi.
    (3) Carnetul individual de supraveghere radiologică pentru lucrătorii externi se eliberează de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare la solicitarea întreprinderii externe, după completarea datelor personale ale lucrătorului extern, şi a datelor referitoare la întreprinderea externă, transmise de întreprinderea externă.
    (4) În conformitate cu prevederile alin. 2, Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare va atribui fiecărui asemenea carnet un număr de identificare, care va fi notat pe copertă, împreună cu data eliberării carnetului.
    (5) Carnetul individual de supraveghere radiologică pentru lucrătorii externi este un document personal, netransmisibil.
    (6) Datele referitoare la identitatea lucrătorului extern vor cuprinde: numele, prenumele, sexul, data naşterii şi locul naşterii, codul numeric personal pentru evidenţa populaţiei, precum şi eventualele schimbări de nume.
    (7) Datele referitoare la întreprinderea externă vor cuprinde: denumirea şi adresa întreprinderii externe.
    (8) Datele referitoare la supravegherea radiologică a lucrătorului extern, anterioare eliberării carnetului individual de supraveghere radiologică, se completează de întreprinderea externă, înainte de transmiterea carnetului individual de supraveghere radiologică către lucrătorul extern respectiv.
    (9) Datele referitoare la supravegherea radiologică a lucrătorului extern, anterioare eliberării carnetului individual de supraveghere radiologică vor cuprinde: doza efectivă totală pe toţi anii anteriori anului completării carnetului, doza efectivă totală pe perioada din anul curent anterioară eliberării carnetului, numele şi semnătura persoanei care a făcut înregistrarea.
    SECŢIUNEA II

    (1) Înaintea începerii desfăşurării de activităţi în zona controlată aflată în responsabilitatea unei anumite întreprinderi operatoare, întreprinderea externă trebuie să înregistreze în carnetul individual de supraveghere radiologică al fiecărui lucrător extern următoarele date: data, rezultatul ultimei examinări medicale periodice a lucrătorului extern şi clasificarea medicală a lucrătorului extern, doza efectivă datorată expunerii externe pe anul în curs până la data înregistrării, dozele echivalente la cristalinul ochiului, piele şi extremităţi, doza efectivă angajată prin expunere internă pe anul în curs până la data înregistrării, doza efectivă totală pe anul în curs până la data înregistrării, numele şi semnătura celui care a completat înregistrarea.
    (2) La sfârşitul fiecărui an calendaristic şi la părăsirea întreprinderii externe de către lucrătorul extern, întreprinderea externă trebuie să înregistreze în carnetul individual de supraveghere radiologică al lucrătorului extern următoarele date: doza efectivă datorată expunerii externe pe anul respectiv, dozele echivalente pe anul respectiv la cristalinul ochiului, piele şi extremităţi, doza efectivă angajată prin expunere internă pe anul respectiv, doza efectivă totală pe anul respectiv, numele şi semnătura persoanei care a completat înregistrarea.
    (3) La părăsirea întreprinderii externe de către lucrătorul extern, întreprinderea externă trebuie să înregistreze în carnetul individual de supraveghere radiologică al lucrătorului, suplimentar datelor menţionate în alin. 2 şi următoarele date: doza efectivă cumulată pe toată durata vieţii lucrătorului extern, anterioară părăsirii întreprinderii externe, numele şi semnătura persoanei care a completat înregistrarea.
    SECŢIUNEA III

    (1) La sfârşitul desfăşurării activităţii de către lucrătorul extern în zona controlată aflată în responsabilitatea sa, întreprinderea operatoare respectivă trebuie să înregistreze în carnetul individual de supraveghere radiologică al acestuia următoarele date: denumirea şi adresa întreprinderii operatoare, perioada pentru care se face înregistrarea, data şi rezultatul ultimei examinări medicale periodice a lucrătorului extern, clasificarea medicală, (numai dacă acestea au fost făcute prin grija întreprinderii operatoare), câmpurile de radiaţii externe la care a fost supus lucrătorul (X, gama, beta, alfa, neutroni), posibilii contaminanţi interni (radionuclizii semnificativi), doza efectivă datorată, expunerii externe în timpul activităţii desfăşurate la întreprinderea operatoare pe perioada înregistrării, dozele echivalente la cristalinul ochiului, piele şi extremităţi, datorate expunerii externe în timpul activităţii desfăşurate la întreprinderea operatoare pe perioada înregistrării, doza efectivă angajată prin expunere internă în timpul activităţii desfăşurate la întreprinderea operatoare pe perioada înregistrării, doza efectivă totală datorată activităţii desfăşurate la întreprinderea operatoare pe perioada înregistrării, numele şi semnătura persoanei care a completat înregistrarea.
    (2) La sfârşitul fiecărui an calendaristic, dacă activităţile desfăşurate de lucrătorul extern la aceeaşi întreprindere operatoare continuă, întreprinderea operatoare respectivă trebuie să înregistreze în carnetul individual de supraveghere radiologică al fiecărui lucrător extern, datele prevăzute la aliniatul 1, ca şi cum activităţile ar fi încetat în ultima zi a anului respectiv.
    SECŢIUNEA IV

    (1) În cazul expunerilor special autorizate, accidentale sau de urgenţă întreprinderea operatoare, (sau întreprinderea externă în cazul că întreprinderea externă desfăşoară ea însăşi activităţi nucleare, iar expunerile de tipul celor menţionate în acest aliniat se petrec în cadrul activităţilor proprii ale acesteia) trebuie să înregistreze separat în partea special destinată acestor expuneri a carnetului individual de supraveghere radiologică al lucrătorului extern, următoarele date: denumirea şi adresa întreprinderii operatoare (întreprinderii externe), tipul expunerii (special autorizată, accidentală, de urgenţă), doza efectivă datorată expunerii externe, dozele echivalente la cristalinul ochiului, piele şi extremităţi, denumirea organelor şi dozele echivalente datorate expunerii externe (pentru diferite organe ale corpului - dacă expunerea este neuniformă), doza efectivă angajată prin expunere internă, organele critice şi dozele echivalente angajate prin expunere internă (pentru aceste organe), doza efectivă totală datorată atât expunerii interne cât şi celei externe, rezultatul examinării medicale, numele şi semnătura persoanei care a completat înregistrarea.
    (2) Înregistrarea separată pentru expunerile special autorizate, accidentale şi de urgenţă nu exclude aceste expuneri de la înregistrările menţionate în secţiunile III şi IV. În consecinţă înregistrările prevăzute în secţiunile III şi IV vor cuprinde doze complete pentru perioadele de timp pentru care sunt făcute.
    SECŢIUNEA V

     Forma carnetului individual de supraveghere radiologică a lucrătorilor externi este prezentată în anexa nr. 2.

    ANEXA 2

    la norme
     MINISTERUL APELOR ŞI PROTECŢIEI MEDIULUI
     COMISIA NAŢIONALĂ PENTRU CONTROLUL ACTIVITĂŢILOR NUCLEARE
     CARNET INDIVIDUAL
     PENTRU SUPRAVEGHEREA DOZIMETRICĂ
     A LUCRĂTORILOR EXTERNI
     Nr. de înregistrare: .................
     Data emiterii: .................
     Carnetul individual pentru supravegherea dozimetrică a lucrătorilor externi se emite şi se completează în conformitate cu "Normele de Securitate Radiologică privind Radioprotecţia Operaţională a Lucrătorilor externi".
     Extras din "Normele de Securitate Radiologică privind Radioprotecţia Operaţională a Lucrătorilor externi":
    - art. 4, alin. (4): "Pentru asigurarea supravegherii radiologice, întreprinderea externă trebuie să pună la dispoziţia fiecărui lucrător extern un carnet individual supraveghere radiologică. Conţinutul şi modul de completare al acestui carnet sunt prezentate în anexa nr. 1";
    – art. 7, alin. (1): "Fiecare lucrător extern este obligat să îşi aducă contribuţia, pe măsura posibilului, la asigurarea propriei sale radioprotecţii, şi în particular la buna funcţionare a sistemului de protecţie împotriva radiaţiilor ionizante prevăzut la art. 4";
    – art. 7, alin. (2): "Fiecare lucrător extern are obligaţia să păstreze propriul carnet individual de supraveghere radiologică şi să prezinte carnetul respectiv spre completare şi analiză la orice solicitare a întreprinderii externe sau a întreprinderii operatoare";
    – art. 7, alin. (3): "La părăsirea întreprinderii externe, lucrătorul extern are obligaţia să păstreze în continuare propriul carnet individual de supraveghere radiologică şi, în cazul că va lucra din nou ca persoană expusă profesional, să îl prezinte noii întreprinderi în vederea asigurării transmiterii rezultatelor supravegherii radiologice anterioare";
    – anexa nr. 1, secţiunea I, alin. (5): "Carnetul individual de supraveghere radiologică pentru lucrătorii externi este un document personal netransmisibil";
    – anexa nr. 1, secţiunea I, alin. (8): "Datele referitoare la supravegherea radiologică a lucrătorului extern, anterioare eliberării carnetului individual de supraveghere radiologică, se completează de întreprinderea externă, înainte de transmiterea carnetului individual de supraveghere radiologică către lucrătorul extern respectiv", conform părţii a II-a din carnet;
    – anexa nr. 1, secţiunea II, alin. (1): "înaintea începerii desfăşurării de activităţi în zona controlată aflată în responsabilitatea unei anumite întreprinderi operatoare, întreprinderea externă trebuie să înregistreze în carnetul individual de supraveghere radiologică al fiecărui lucrător extern" datele conform părţii a III-a din carnet;
    – anexa nr. 1, secţiunea II, alin. (2): "La sfârşitul fiecărui an calendaristic şi la părăsirea întreprinderii externe de către lucrătorul extern, întreprinderea externă trebuie să înregistreze în carnetul individual de supraveghere radiologică" datele conform părţii a IV-a din carnet;
    – anexa nr. 1, secţiunea III, alin. (1): "La sfârşitul desfăşurării activităţii de către lucrătorul extern în zona controlată aflată în responsabilitatea sa, întreprinderea operatoare respectivă trebuie să înregistreze în carnetul individual de supraveghere radiologică" datele conform părţii a V-a din carnet;
    – anexa nr. 1, secţiunea IV, alin. (1): "În cazul expunerilor special autorizate, accidentale sau de urgenţă întreprinderea operatoare, (sau întreprinderea externă în cazul că întreprinderea externă desfăşoară ea însăşi activităţi nucleare ...) trebuie să înregistreze separat în partea special destinată acestor expuneri a carnetului individual de supraveghere radiologică a lucrătorului extern" datele conform părţii a VI-a din carnet.


            Acest document este netransmisibil Acest document este netransmisibil

                         PARTEA I PARTEA a II-a
          (se completează de către întreprinderea (se completează de către întreprinderea
                         externă) externă)

            Date ale lucrătorului extern şi ale ● Doza efectivă totală pe toţi anii anteriori
                  întreprinderii externe deschiderii carnetului:
                                                               Perioada (anii): ┌───────────┐ Doza: ┌────────┐mSv
      Numele: ......................................... └───────────┘ └────────┘
      Prenumele: ......................... Sex: .......
      Data naşterii: ..... locul naşterii: ............ ● Doza efectivă totală pe perioada din anul
      Codul numeric personal: ......................... curent, anterioară deschiderii carnetului:
      Schimbări de nume ale lucrătorului extern: Perioada (z/l/a): ┌───────────┐ Doza: ┌────────┐mSv
      Data: Noul nume: Document: └───────────┘ └────────┘
      ............ .................. ............
      ............ .................. ............ ● Doza efectivă totală la părăsirea
      Semnătura lucrătorului extern: .................. întreprinderii externe:
      Întreprinderea externă Data (z/l/a): ┌───────────┐ Doza: ┌────────┐mSv
      denumirea: ...................................... └───────────┘ └────────┘
      sediul social:
      localitatea: ............ sector/judeţ: .........
      str.: ............... nr.: .... telefon: ........
      Schimbări la întreprinderea externă:
      noua denumire: ..................................
      noul sediu social:
      localitatea: ............ sector/judeţ: .........
      str.: ............... nr.: .... telefon: ........

                Este interzisă reproducerea parţială Este interzisă reproducerea parţială
                         acestui document acestui document


               Acest document este netransmisibil Acest document este netransmisibil

                          PARTEA a III-a
         (se completează de către întreprinderea externă
           înainte de trimiterea lucrătorului extern la
                     întreprinderea operatoare)

          Doza efectivă datorată expunerii profesionale
            pe anul în curs până la data înregistrării
                        şi datele medicale
    ┌────┬────────┬─────────────────┬────────────┬─────────────┐ ┌─────────┬─────────────┬─────────┬────────┬─────────┐
    │Nr. │ Data │Data, rezultatul │ Tip câmp de│ Tip │ │ Doza │ Doza │ Doza │ │ │
    │crt.│înregis-│ultimei examinări│ radiaţii │ contaminare │ │efectivă │ echivalentă │efectivă │ Doza │ │
    │ │ trării │ periodice │ extern │ internă │ │datorată │ la: │angajată │efectivă│ Nume/ │
    │ │ │ medicale, │ (X, gamma,│(radionuclid │ │expunerii│1.cristalin │ prin │ totală │Semnătura│
    │ │ │ clasificarea │beta, alfa, │semnificativ)│ │ externe │2.piele │expunere │ (mSv) │ *) │
    │ │ │ medicală**) │ n) │ │ │ (mSv) │3.extremităţi│ internă │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ (mSv) │ (mSv) │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ (1)│ (2) │ (3) │ (4) │ (5) │ │ (6) │ (7) │ (8) │ (9) │ (10) │
    ├────┼────────┼─────────────────┼────────────┼─────────────┤ ├─────────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼────────┼─────────────────┼────────────┼─────────────┤ ├─────────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼────────┼─────────────────┼────────────┼─────────────┤ ├─────────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼────────┼─────────────────┼────────────┼─────────────┤ ├─────────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼────────┼─────────────────┼────────────┼─────────────┤ ├─────────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼────────┼─────────────────┼────────────┼─────────────┤ ├─────────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼────────┼─────────────────┼────────────┼─────────────┤ ├─────────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼────────┼─────────────────┼────────────┼─────────────┤ ├─────────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    └────┴────────┴─────────────────┴────────────┴─────────────┘ └─────────┴─────────────┴─────────┴────────┴─────────┘
        **) Se completează de către medicul agreat pentru *) Numele şi prenumele persoanei responsabile cu
        supravegherea medicală a personalului expus profesional, securitatea radiologică.
        această rubrică va conţine inclusiv semnătura şi parafa
        acestuia.

                Este interzisă reproducerea parţială a Este interzisă reproducerea parţială a
                           acestui document acestui document


                  Acest document este netransmisibil Acest document este netransmisibil

                             PARTEA a IV-a
             (se completează de către întreprinderea externă)

               Dozele înregistrate anual şi la părăsirea Dozele înregistrate anual şi la părăsirea
            întreprinderii externe de către lucrătorul extern întreprinderii externe de către lucrătorul extern

    ┌────┬─────┬────────┬────────────┬─────────┬────────┬─────────┐ ┌────┬─────┬────────┬────────────┬─────────┬────────┬─────────┐
    │Nr. │Anul │ Doza │ Doza │ Doza │ Doza │ │ │Nr. │Anul │ Doza │ Doza │ Doza │ Doza │ │
    │crt.│ │efectivă│echivalentă │efectivă │efectivă│ Nume/ │ │crt.│ │efectivă│echivalentă │efectivă │efectivă│ Nume/ │
    │ │ │ anuală │ anuală la: │angajată │ anuală │Semnătura│ │ │ │ anuală │ anuală la: │angajată │ anuală │Semnătura│
    │ │ │datorată│1. cristalin│ prin │ totală │ *) │ │ │ │datorată│1. cristalin│ prin │ totală │ *) │
    │ │ │expune- │2. piele │expunere │ (mSv) │ │ │ │ │expune- │2. piele │expunere │ (mSv) │ │
    │ │ │ rii │3. extremi- │ internă │ │ │ │ │ │ rii │3. extremi- │ internă │ │ │
    │ │ │externe │ tăţi │ (mSv) │ │ │ │ │ │externe │ tăţi │ (mSv) │ │ │
    │ │ │ (mSv) │ (mSv) │ │ │ │ │ │ │ (mSv) │ (mSv) │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ (1)│ (2) │ (3) │ (4) │ (5) │ (6) │ (7) │ │ (1)│ (2) │ (3) │ (4) │ (5) │ (6) │ (7) │
    ├────┼─────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┤ ├────┼─────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼─────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┤ ├────┼─────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼─────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┤ ├────┼─────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼─────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┤ ├────┼─────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼─────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┤ ├────┼─────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼─────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┤ ├────┼─────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼─────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┤ ├────┼─────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼─────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┤ ├────┼─────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    └────┴─────┴────────┴────────────┴─────────┴────────┴─────────┘ └────┴─────┴────────┴────────────┴─────────┴────────┴─────────┘
       *) Numele şi semnătura persoanei responsabile cu *) Numele şi semnătura persoanei responsabile cu
          securitatea radiologică. securitatea radiologică.

        Este interzisă reproducerea parţială a acestui document Este interzisă reproducerea parţială a acestui document

                  Acest document este netransmisibil Acest document este netransmisibil

                            PARTEA a V-a
          (se completează de către întreprinderea operatoare)

              Date înregistrate de întreprinderea operatoare
    ┌────┬─────────┬────────┬─────────────────┬───────────┬─────────────┐ ┌─────────┬────────────┬─────────┬────────┬─────────┐
    │Nr. │Denumirea│Perioada│Data, rezultatul │Tip câmp de│ Tip │ │ Doza │ Doza │ Doza │ │ │
    │crt.│şi adresa│ de des-│ultimei examinări│ radiaţii │ contaminare │ │efectivă │ echivalentă│efectivă │ Doza │ │
    │ │ între- │făşurare│ periodice │ extern │ internă │ │datorată │ la: │angajată │efectivă│ Nume/ │
    │ │prinderii│ a │ medicale, │ (X, gamma,│(radionuclid │ │expunerii│1. cristalin│ prin │ totală │Semnătura│
    │ │ opera- │activi- │ clasificarea │beta, alfa,│semnificativ)│ │ externe │2. piele │expunere │ (mSv) │ *) │
    │ │ toare │ tăţii │ medicală**) │ n) │ │ │ (mSv) │3. extremi- │ internă │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ tăţi │ (mSv) │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ (mSv) │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ (1)│ (2) │ (3) │ (4) │ (5) │ (6) │ │ (7) │ (8) │ (9) │ (10) │ (11) │
    ├────┼─────────┼────────┼─────────────────┼───────────┼─────────────┤ ├─────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼─────────┼────────┼─────────────────┼───────────┼─────────────┤ ├─────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼─────────┼────────┼─────────────────┼───────────┼─────────────┤ ├─────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼─────────┼────────┼─────────────────┼───────────┼─────────────┤ ├─────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼─────────┼────────┼─────────────────┼───────────┼─────────────┤ ├─────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼─────────┼────────┼─────────────────┼───────────┼─────────────┤ ├─────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼─────────┼────────┼─────────────────┼───────────┼─────────────┤ ├─────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼─────────┼────────┼─────────────────┼───────────┼─────────────┤ ├─────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    └────┴─────────┴────────┴─────────────────┴───────────┴─────────────┘ └─────────┴────────────┴─────────┴────────┴─────────┘
        **) Se completează de către medicul agreat pentru *) Numele şi prenumele persoanei responsabile cu
            supravegherea medicală a personalului expus profesional, securitatea radiologică.
            această rubrică va conţine inclusiv semnătura şi parafa
            acestuia.

        Este interzisă reproducerea parţială a acestui document Este interzisă reproducerea parţială a acestui document

                  Acest document este netransmisibil Acest document este netransmisibil

                            PARTEA a VI-a
          (se completează de către întreprinderea operatoare sau
                     de către întreprinderea externă)

        Expuneri special autorizate, accidentale sau de urgenţă
    ┌─────────┬────────────┬───────────┬──────────┬────────────┐ ┌───────────┬────────┬───────────┬────────┬──────────┬─────────┐
    │Denumirea│ Tipul │ Expunere │ Doza │ Doza │ │ Organe │ Doza │ Organe │ Doza │ Data, │ │
    │şi adresa│ expunerii │ externă/ │ efectivă │echivalentă │ │ iradiate │efectivă│ critice │efectivă│rezultatul│ Nume/ │
    │ între- │ (special │contaminare│datorată │ la: │ │ şi doze │angajată│ şi doze │ totală │examinării│Semnătura│
    │prinderii│autorizată, │ internă │expunerii │1. Cristalin│ │echivalente│ prin │echivalente│ (mSv) │ medicale │ *) │
    │ opera- │accidentală,│ │ externe │2. piele │ │ datorate │expunere│ angajate │ │ **) │ │
    │ toare/ │de urgenţă) │ │ (mSv) │3. extremi- │ │ expunerii │ internă│ prin │ │ │ │
    │ Externe │ │ │ │ tăţi │ │ externe │ (mSv) │ expunere │ │ │ │
    │şi tipul │ │ │ │ (mSv) │ │ │ │ internă │ │ │ │
    │expunerii│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ (1) │ (2) │ (3) │ (4) │ (5) │ │ (6) │ (7) │ (8) │ (9) │ (10) │ (11) │
    ├─────────┼────────────┼───────────┼──────────┼────────────┤ ├───────────┼────────┼───────────┼────────┼──────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├─────────┼────────────┼───────────┼──────────┼────────────┤ ├───────────┼────────┼───────────┼────────┼──────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├─────────┼────────────┼───────────┼──────────┼────────────┤ ├───────────┼────────┼───────────┼────────┼──────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├─────────┼────────────┼───────────┼──────────┼────────────┤ ├───────────┼────────┼───────────┼────────┼──────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├─────────┼────────────┼───────────┼──────────┼────────────┤ ├───────────┼────────┼───────────┼────────┼──────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├─────────┼────────────┼───────────┼──────────┼────────────┤ ├───────────┼────────┼───────────┼────────┼──────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├─────────┼────────────┼───────────┼──────────┼────────────┤ ├───────────┼────────┼───────────┼────────┼──────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├─────────┼────────────┼───────────┼──────────┼────────────┤ ├───────────┼────────┼───────────┼────────┼──────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    └─────────┴────────────┴───────────┴──────────┴────────────┘ └───────────┴────────┴───────────┴────────┴──────────┴─────────┘
                                                                    *) Numele şi semnătura persoanei responsabile cu
                                                                       securitatea radiologică.
                                                                    **) Se completează de către medicul agreat pentru
                                                                        supravegherea medicală a personalului expus profesional,
                                                                        această rubrică va conţine inclusiv semnătura şi parafa
                                                                        acestuia

        Este interzisă reproducerea parţială a acestui document Este interzisă reproducerea parţială a acestui document




     -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016